Dodaj do ulubionych

czy Ikea będzie w Lublinie?

24.08.07, 18:18
Kiedyś słyszałam, że ma być. Jeśli tak, to kiedy i gdzie?
Obserwuj wątek
    • wampir35 Re: czy Ikea będzie w Lublinie? 24.08.07, 18:40
      Na Felinie miała być, ale się rozmyślili i będzie w Rzeszowie. Jeśli
      coś postawią w Lublinie, to tylko magazyny.
      • Gość: ja Re: czy Ikea będzie w Lublinie? IP: *.it-net.pl 25.08.07, 09:40
        W Rzeszowie nie bedzie. Ikea potweirdzila oficjalnie informacje, ze
        gdy skonczy budować sklepy w Łodzi, Bydgoszczy i Szczecinie, to
        zajmie sie Lublinem. Pisali o tym w gazetach
    • Gość: chełmianin Re: czy Ikea będzie w Lublinie? IP: *.chelm.mm.pl 24.08.07, 19:01
      niestety ale spoko będzie pod chełmem w janowie
    • Gość: ed Re: czy Ikea będzie w Lublinie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.07, 19:30
      a wiecie może, kiedy w janowie bedzie otwarta?
      • Gość: wiejska baba a na .... nam to badziewie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.07, 23:02
        toż to smietnik z tandetą
        • Gość: motor lublin Re: a na .... nam to badziewie? IP: *.range86-139.btcentralplus.com 25.08.07, 10:43
          za rok dwa prawdopodobnie gdzies na Felinie
    • Gość: lsm Ma być w Lublinie IP: *.lublin.mm.pl 26.08.07, 16:48
      maja zaczac budowe najprawdopodobniej w 2008 roku jak skoncza bodajże w Łodzi
      • Gość: Filip pierdun Re: Ma być w Lublinie IP: *.it-net.pl 27.08.07, 12:38
        To jest normalka, wszak zawsze wszystkie wielkopowierzchniowe sklepy Lublinem
        zaczynały się interesować dopiero wtedy, gdy już dobrze zapuściły korzenie w
        innych dużych (przynajmniej pod względem liczby ludności) oraz mniejszych, ale
        bardziej perspektywicznych pod względem przewidywanego wzrostu obrotów miastach...
    • Gość: Filip pierdun Re: czy Ikea będzie w Lublinie? IP: *.it-net.pl 27.08.07, 12:34
      Powiem Ci szczerze: będzie, albo nie będzie, a ja będzie miała być - to
      właściciele firmy powiadomią o tym szeroki ogół. Ja, w każdym razie, mam to w
      d... eee... Znaczy, chciałem powiedzieć - mnie to nie interesuje.
      • Gość: szkoda ze nie ma i Re: czy Ikea będzie w Lublinie? IP: 212.160.172.* 06.11.07, 10:31
        ikei w lublinie:(( nie ma takiego sklepu gdzie by mozna było kupic
        wszystko do domku tak jak w ikei, a daleko stad czy do krakowa czy
        do warszawy:((
        • Gość: Paul Re: czy Ikea będzie w Lublinie? IP: *.mad.east.verizon.net 06.11.07, 12:10
          Gość portalu: szkoda ze nie ma i napisał(a):

> ikei w lublinie:(( nie ma takiego sklepu gdzie by mozna było kupic
          > wszystko do domku tak jak w ikei, a daleko stad czy do krakowa czy
          > do warszawy:((

W Lublinie mozna kupic wszystko dla domku, kochanie moje ty;-}.
          Tylko nie koniecznie z kiepsko ocheblowanych desek i plyty
          pilsniowej/pazdzierza, koleczkow, srubek i rurek metalowych (ktore
          mozna zgiac w rekach) choc tez mozna, jak ktos sie uprze;-).
          Oprucz "mebelkow" (nikt nie zdrabnie tak jak my...;-}) mozna kupic i
          posciel i lyzeczki i kubeczki i czajniczki i radelki i myselka i
          swieczuszki i pachnidelka i poduszeczki i talezyki i zaslonki....
          slowem wszystko, wszystko dla domku... tylko "najezdzic" sie trzeba
          po tej naszej "metropolii";-}}}. Powiem wiecej, w Lublinie mozna
          sobie znalezc dobre, fachowe zakladziki, gdzie mebelki zroba ci z
          pocalowaniem raczki na zamowienie, jedyne w swoim rodzaju - tego nie
          znajdziesz wsrod chlamu Ikei. Pozdrawiam.
          Uszanowanie,
          Paul
        • Gość: bedzie ta Re: czy Ikea będzie w Lublinie? IP: 212.160.172.* 23.11.07, 12:35
          bedzie ta ikea czy nie??? ktos wie???
          • tajnos.agentos Nie będzie 23.11.07, 13:29
            Po kiego wała nam to badziewie???
            • Gość: lll Re: Nie będzie IP: 212.160.172.* 23.11.07, 13:46
              widocznie komus jest potrzebne.. np mi:)) bardzo lubie robic tam
              zakupy.. jak komus sie nie podoba nie musi chodzic, ale wLublinie w
              koncu powinna powstac:))
            • Gość: mi Re: Nie będzie IP: 212.160.172.* 23.11.07, 13:48
              mi jest potrzebna również:))
              • Gość: pika Re: Nie będzie IP: 212.106.21.* 23.11.07, 13:49
                ale tam jest drogo!
                • Gość: motor lublin Re: Nie będzie IP: *.range86-140.btcentralplus.com 23.11.07, 18:53
                  na euro 2012 bedzie wtedy wszystko bedzie haha jak tus na cos w Lublinie pozwoli
                  a tak na powaznie ma byc za ok 2 lata wybudowana wg.info ze skyscrapercity pl.
                  • tajnos.agentos Re: Nie będzie 24.11.07, 08:04
                    Dopiero jedne pajace skończyły spamować w sprawie Carrefoura, czas na IKEę. Dużo
                    za to płacą?
                    • pep-per Re: Nie będzie 24.11.07, 18:46
                      Będzie. W 2010 otwarcie.
                    • japolan Jeśli będzie 24.11.07, 21:36
                      Dobry wieczór,

Być może mam słabą wyobraźnię, ale jakoś nie pasuje mi lokalizacja "Ikei" przy Alejach Spółdzielczości Pracy. Byłem w ich sklepach (pod)warszawskich i zapewne tame lokalizacje mają jakiś wpływ na mój ogląd sytuacji. Większe podobieństwo do tamtych lokalizacji widzę przy Al.Kraśnickich lub ul. Turystycznej.

W Pańskiej powyższej uwadze może być "to coś".
                      Proszę wziąć pod uwagę chore nastawienie władz miejskich wobec marketów i centrów handlowych. Jedne są lokalizowane w miejscach dobryc (dawny "Champion" na Kalinowszczyźnie), bardzo dobrych (u zbiegu ulic T. Zana i Bohaterów Monte Cassino), a nawet jednocześnie bardzo dobrych i wyjątkowo kontrowersyjnych (centrum handlowo - rozrywkowe na terenie filii dawnego niemieckiego obozu koncentracyjnego w pobliżu ul. Lipowej). Obok jednych jest bardzo wiele linii komunikacji miejskiej, w przypadku innych trzeba drałować kilkaset metrów do najbliższego przystanku. W Bielsku-Białej autobusy komunikacji miejskiej (łączące to miasto z Czechowicami-Dziedzicami) zajeżdżają pod samo "Tesco", choć mogłyby jechać prosto. Czemu w Lublinie - zamiast kilku "ogryzkowych" linii bezpłatnych, nastawionych na jeden market, nie uruchomii się linii autobusowej, która łączyłaby market w pobliżu ul. Turystycznej, markety w pobliżu Al. Witosa oraz "Tesco"? Taka linia, nawet odpłatna, cieszyłaby się popularnością.

Jeśli markety i centra handlowe już są, to winny być traktowane w miarę sprawiedliwie, także w zakresie dostępności dla ludzi, którzy korzystają z komunikacji miejskiej.

Z poważaniem,

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka