Dodaj do ulubionych

Wstretny MediaMarkt !

11.07.03, 14:46
Wlasnie wrocilem z tego wstretnego sklepu, a wybralem sie tam z zamiarem
kupna dobrego monitora LCD. Wybralem, nei bez trudow zreszta, odpowiadajacy
mi model i pytam: Czy przed kupnem moge sprawdzic na ewentualnosc martwych
pixeli kokretny egzemplarz monitora, ten ktory chcialbym kupic ? Ale
sprawdzic przed dokonaniem zakupu ! Odpowiedz brzmi: NIE !!!
Moze pan sobie kupic ten monitor, a jak juz pan kupi to go sprawdzic, bez
mozliwosci zwrotu a tylko ewentualna wymiana !
Mam pytanie, czy ktos z forumwoiczow wie jak sie to ma do tej nowej ustawy
obowiazujacej od poczatku roku odnosnie obowiazkow sprzedawcow i praw
kupujacych ? Czekam na odpowiedz, sam zas zamierzam napisac do urzedu
miasta - kto zna adres do tej pani zajmujacej sie ochrona praw konsumentow.
Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • hm` Re: Wstretny MediaMarkt ! 11.07.03, 14:53
      "Udzki" Media Markt mnie oszukal ma plytach, czystych plytach, mialy miec
      pojemnosc bagatela 800mb(Pianisty nie moge nagrac), a maja........88mb!!!! To
      sie wtedy wkurwilem, niestety jedna plytke zagubil moj ojczulek, i wymiana juz
      byla niemozliwa, abstrahuje, ze gdzies paragonik sie zagubil.
      pozdr. hm`
      • Gość: Z:Đ Re: Wstretny MediaMarkt ! IP: *.resetnet.pl 11.07.03, 15:00
        Hm` nikt Ciebie nie oszukał - te płyty często tak mają - wykazywana ich
        objętość jest właśnie na poziomie 88 MB a resztę nagrywa sie w trybie
        overburningu. Ale w sumie faktycznie miło by było gdyby mediamarkt zaznaczył że
        wykorzystanie tej płyty w 100 % wymaga programu i nagrywarki która obsługuje
        tryb overburning.
        • hm` Re: Wstretny MediaMarkt ! 11.07.03, 15:03
          Wiem wiem, ktos mi to pozniej powiedzial, ale wkurwienie pozostalo, mam stara
          nagrywarke sprzed dwoch lat..
          pozdr. hm` ;]]
          • Gość: Z:Đ Re: Wstretny MediaMarkt ! IP: *.resetnet.pl 11.07.03, 15:08
            Miałem to samo ... kupiłem sobie takie płytki i parę w koszu wylądowało nim
            się zorientowłem jak się to nagrywa :D - oczywiście miły sprzedawca też mnie
            nie poinfomował, że to trzeba jakoś specjalnie nagrywać ;).

ZOh.
    • Gość: Z:Đ Re: Wstretny MediaMarkt ! IP: *.resetnet.pl 11.07.03, 14:56
      W zasadzie to nie tak dawno stałem przed tym samym problemem co Ty jednak w
      związku z ograniczonymi finansami musiałem się zadoowolić kupnem monitora CRT i
      to raczej takiego z niższej półki cenowej. No ale po co to wszystko piszę ;) -
      też nosiłem się z zamiarem kupna w MM, ale z uwagi na przytoczone przez Ciebie
      fakty również zrezygnowałem z tego pomysłu. Dodatkowo okazało się, że i cena w
      tym sklepie nie przedstawia się najlepiej. Ostatecznie wybrałem się do MM
      jedynie w celu zapoznania się z rzeczywistym wyglądem monitora a samego zakupu
      dokonałem w jednym z netowych sklepów gdzie cena była niższa o 100 zł i
      dodatkowo miałem możliwość zwrotu towaru w przeciągu tygodnia.

ZOh.
      • mike79 Re: Wstretny MediaMarkt ! 11.07.03, 15:31
        Ide sie wyklucac, znalazlem zapis z nowej ustawy o sprzedazy konsumenckiej:

3. Sprzedawca jest obowiązany zapewnić w miejscu sprzedaży odpowiednie warunki
        techniczno-organizacyjne umożliwiające dokonanie wyboru towaru konsumpcyjnego
        i sprawdzenie jego jakości, kompletności oraz funkcjonowania głównych
        mechanizmów i podstawowych podzespołów.

Zaraz zobaczymy co oni na to !
        • ervumem Re: Wstretny MediaMarkt ! 11.07.03, 15:40
          mike79 napisał:

> Ide sie wyklucac, znalazlem zapis z nowej ustawy o sprzedazy konsumenckiej:
          >
          > 3. Sprzedawca jest obowiązany zapewnić w miejscu sprzedaży odpowiednie
          warunki
          > techniczno-organizacyjne umożliwiające dokonanie wyboru towaru
          konsumpcyjnego
          > i sprawdzenie jego jakości, kompletności oraz funkcjonowania głównych
          > mechanizmów i podstawowych podzespołów.
          >
          > Zaraz zobaczymy co oni na to !

etam, z MM nie ma co walczyc, oni sa po prostu niereformowalni - do dzis nie
          mam podbitej gwarancji drukarki-bylem kilkarazy ale sie ludziom tam nie chce
          pracowac - za kazdym razem kolejka w serwisie i nikogo z obslugujacych.

a te ceny?
          hehe POWINNI TEGO ZABRONIC!
          kupilem dzisiaj opakowania typu dvd na 2 plytki za 80 gr.
          a ile takie opakowanie kosztuje w MM?
          jakies 4 zl!
          co sie beda szczypac, nie?

trzymac sie z daleka i wspiertac lokalny byznes, nawet ciutke drozszy ale
          pewniejszy. przynajmniej czlowjkeik w malutkim sklepiku traktuje cie powaznie
          i zazwyczaj stara sie maxymalnie by klient byl zadowolony, w odroznieniu od
          bezosobowych hangarow typu mm.
          • Gość: Z:Đ Re: Wstretny MediaMarkt ! IP: *.resetnet.pl 11.07.03, 15:42
            Dokładnie i w mały jeszcze dodatkowo ceny do lekkiej negocjacji :D.

ZOh.
          • ervumem Re: Wstretny MediaMarkt ! 11.07.03, 15:42
            jeszcze stopka :)
            • empi Re: Wstretny MediaMarkt ! 11.07.03, 16:17
              Personelu tam jak mrówków, młodego. Niestety prośba o pokierowanie w gąszczu
              regałow sprowadza się do pokazania palcem - o tam!. Zaś prośba o szczególy
              techniczne świadczy o tym, że klient jest intruzem. Dochodzi do śmiesznych
              sytuacji gdy klienci poszukują wśród innych klientów specjalistów i
              doradców.To ma być sklep specjalistyczny?. Dziwię się na brak reakcji ze
              strony MM na ciągłą krytykę i pogłębiającą się złą opinię u klientów. Slogan
              reklamowy też sobie wykrakali, jak złą wróżbę!.
              pzdr.
              • Gość: Rodrig Falkenstein tępy MediaMarkt ! IP: *.it-net.pl 11.07.03, 16:41
                empi napisał:

> Personelu tam jak mrówków, młodego. Niestety prośba o pokierowanie w gąszczu
                > regałow sprowadza się do pokazania palcem - o tam!. Zaś prośba o szczególy
                > techniczne świadczy o tym, że klient jest intruzem. Dochodzi do śmiesznych
                > sytuacji gdy klienci poszukują wśród innych klientów specjalistów i
                > doradców.To ma być sklep specjalistyczny?. Dziwię się na brak reakcji ze
                > strony MM na ciągłą krytykę i pogłębiającą się złą opinię u klientów. Slogan
                > reklamowy też sobie wykrakali, jak złą wróżbę!.
                > pzdr.

no tak, z wiedza u nich kiepsko. Babka na stoisku z aparatami cyfrowymi nie
                wiedziała co to jest rozdzielczość unterpolowania i nie potrafiła powuiedzieć
                jake karty pamięci obsługuje dany aparat. A jak zapytałem o zamiennik do kary
                Secure Digital powiedział, że to może być karta Smart Media. Jak zapytałem ją
                czy nie zauważa że karta SM jest cztery razy większa od SD, nie mówiąc już o
                tym , że ma inne styki, zgłupiała. Dla jasności zamiennikiem kart SD są karty
                MultiMedia. O takie szczegoły jak balans bieli i redukcja czułości oraz
                bezwładność aparatu nie pytałem, bo nie lubię kopać leżącego.

gwoli scisłości jak chciałem kupić maszynkę do golenia to udzielono mi bardzo
                dokładnych informacji
                • Gość: Rodrig Falkenstein korekta IP: *.it-net.pl 11.07.03, 16:44
                  chodziło oczywiście o rozdzielczość INTERPOLOWANĄ
                  (zapis zdjecia w rozdzielczości większej niz maksymalna rozdzielczość matrycy)
    • Gość: Rodrig Falkenstein Re: Wstretny MediaMarkt ! IP: *.it-net.pl 11.07.03, 16:11
      popieram. Złodzieje, i wcale cen nie mają najniższych.

wybieram się na małe wakacje (spływ tratwą z plastikowych butelek po Wieprzu :-
      )) i skoro kupiłem sobie aparat cyfrowy postanowiłem kupić do niego kartę
      pamięci SD 64MB. zasuwam do MM i co? Jest, pewnie że jest, SanDisk za 209
      złotych. Dobrze ze nie kupiłem, bo w Formacie na Głębokiej dostałem kartę
      Lexara za 149 złotych, a parę dni wcześniej mieli jeszce karty SanDisk,
      kosztowały u nich 129 złotych...
      Monitory też w MediaMarkt mają droższe, lodówki to już wogóle o 10% drożej niż
      gdzie indziej. Faktycznie powinni tego zabronić.
      • mike79 Re: Wstretny MediaMarkt ! 11.07.03, 20:18
        Witam juz z calkiem innego swiata ;]
        Swiata 17" LCD ;]
        oczywiscie, ze wyklucilem sie w MM wlaczenie mi i pokazanie konkretengo
        egzemplarza ;), a jakze, okazalo sie przy tym ze na tym egzemplarzu ktory
        chcialem kupic byly dwa martwe pixele !!! W zwiazku z czym porposilem o inny
        model ! I dziala, bez pixeli, bez bolu oczu ! Gigantyczny ;]]
        hyh, teraz naprawde sie uzaleznie, zwlaszcza ze na ekranie za jednym razem
        widze wszystkie 50 watkow na forum bez koniecznosci przesuwania elranu ;]
        uhh, ;))))
        • ervumem Re: Wstretny MediaMarkt ! 11.07.03, 21:08
          mike79 napisał:

> Witam juz z calkiem innego swiata ;]
          > Swiata 17" LCD ;]
          > oczywiscie, ze wyklucilem sie w MM wlaczenie mi i pokazanie konkretengo
          > egzemplarza ;), a jakze, okazalo sie przy tym ze na tym egzemplarzu ktory
          > chcialem kupic byly dwa martwe pixele !!! W zwiazku z czym porposilem o inny
          > model ! I dziala, bez pixeli, bez bolu oczu ! Gigantyczny ;]]
          > hyh, teraz naprawde sie uzaleznie,

gratulacjonesz :>

no i ruszy pewnie eLublin z pelna moca:)?
          • pepperoni78 Re: Wstretny MediaMarkt ! 14.07.03, 19:11
            MediaMarkt?? Nie!!! Dla idiotów. ;)
    • Gość: Remik Re: Wstretny MediaMarkt ! IP: *.poczta.lublin.pl / 10.104.1.* 15.07.03, 10:04
      Jest u nas takie coś jak Państwowa Izba Handlowa. Wystarczy tam zadzwonić -
      powiedzieć o co chodzi i oni coś poradzą. Ja dzwoniłam (niejednokrotnie) -
      BARDZO MIŁA PANI !!!! powiedziała mi co zrobić w danej sytuacji. Każdy normalny
      sklep boi się PIH-u i czasem wystarczy że się wspomni że to oni tak
      powiedzieli, czasem pisze się pismo i w załączniku dodaje się że skierowano je
      również do PIH-u (bez konieczności rzeczywistego wysyłania) i to DZIAŁA -
      sprawy załatwiane są expresowo.Ja tak załatwiłam dużo spraw uważanych przez
      sklepy początkowo za bardzo problemowe lub niewykonalne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka