Gość: plastyk To skandal ! Radni mają wybierać ??? IP: 212.182.16.* 17.10.07, 11:13 A nie jakieś fachowe jury, czy komisja konkursowa ? Ciekawa jestem, kto jest autorem tego arcydzieła ? TO RZECZYWIśCIE NIEWIELE !!! /ponad 50 tys./ To w Lublinie, gdzie jest Wydział Artystyczny UMCS nie ma grafików, którzy zrobiliby to lepiej, za wielokrotnie mniej ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mały Jaki prezydent takie logo. :-))))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.07, 11:30 Logo "a'la Vinci" znakomicie symbolizuje dynamikę działań obecnej ekipy: Tak działają że aż im ogonki powiewają! To drugie czerwone symbolizuje zapis ekg miasta Lublina tuż przed zejściem i obrazuje przyszłe efekty tego działania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Drunk24 Straszna lipa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.07, 11:26 do tego za takie pieniądze ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasik Miasto ujawnia projekt loga promocyjnego IP: *.Physik.Uni-Mainz.DE 17.10.07, 11:38 Logo nieczytelne. Co ono niby symbolizuje? I to haslo: "renesans inspiracji" brzmi jak jakis pseudointelektualny belkot... Beznadziejne niestety. Mam nadzieje, ze jednak ktos cos lepszego wymysli. Kurcze, mamy ten wydzial artystyczny, ludzie mieszkaja w Lublinie, moze by ktos cos zaproponowal? Odpowiedz Link Zgłoś
kottus pasztet 17.10.07, 12:02 PASZTET, CZYLI NOWE LUBELSKIE LOGO Od wielu lat zmieniające się władze Lublina niezmiennie uczestniczą w dziwnym konkursie o osiągnięcie palmy pierwszeństwa na najbardziej żenujący wizerunek miasta w Polsce. Za prezydenta Pruszkowskiego mieliśmy słynną disko-piosenkę o Lublinie, i pat w sprawie miejskiego logo. Jak już za obecnej ekipy sprawy ruszyły z miejsca, to znowu - wśród ruchów niewątpliwie słusznych (vide portal Lublin2016) - wdepnęliśmy w niezłe gó... Mówię tu o historii odwołanego konkursu na nowe logo i hasło promocyjne miasta, i o dziś ujawnionym projekcie wykonanym za "niewiele ponad 50 tysięcy złotych") przez jedną z "profesjonalnych" firm (nazwy nie wymieniam, żeby nie promować nieudolności). Ten pasztet będzie teraz widniał na bilbordach i wszelkiego rodzaju materiałach reklamowych. Chciałbym zapytać - z czym to właściwie się może trwale skojarzyć przeciętnemu człowiekowi z Polski i Europy "renesans inspiracji"? Gdzie tu nasza lubelska swoistość i niepowtarzalność, o której tyle słyszę od gości z cetrum i zza Wisły? Tym hasłem można równie dobrze promować dowolną markę samochodu, fundusze emerytalne i na co tam jeszcze nasze firma x dostanie zlecenie. Logo? Posłuchajcie specjalistów, zresztą nawet i laik byłby w stanie wskazać w nim 10 kardynalnych błędów (patrz - dyskusja powyzej). Litościwie pominmy uroczo żenujące wyjaśnienia intencji twórców tego projektu. Na totalną kpinę zakrawa zaś wspaniałomyślność miejskich urzędników, którzy mieszczanom dali możliwość wyboru między dwoma równie fatalnymi projektami, z których jeden jest w dodatku kompletnie nieczytelny. Chciałbym w tym miejscu przypomnieć projekt Jarka Koziary sprzed kilku lat z niedoszłego konkursu. Całkiem sensowny, z prostym, skutecznym hasłem "Lublin na Wschodzie", Bramą Grodzką (niestety, w internecie chyba go nie ma). Komu to przeszkadzało? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: efad4d Re: pasztet IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.10.07, 13:04 dla tych , dla ktorych logo jest nieczytelne proponuje czcionke arial -tez czasem zastanawiam sie po co w ogole powstaly inne czcionki? ;) zastanawiam się też , czy w ilosci sila czy w jakosci , bo ktos tu pisze , ze moglibysmy miec za to kilka do wyboru, tylko ze to wybieranie trwa , trwa i jakos zakonczyc sie nie moze, sa tez i tacy , ktorzsy twierdza , ze poprzednie byly cool natomiast to jest beznadziejne , mimo , ze nie bardzo sobie przypominam jakiekolwiek glosy pochawaly przy poprzednich prezentacjach - bylo to samo co jest dzis , czy tez wtedy kiedy studenci zaprezentowali swoj zart na temat zagospodarowania litewskiego- czyli jedno wielkie plucie znalezli sie widze i tacy , dla ktorych logo=herb , proponuje troche rozejrzec sie dookola no i wreszcie , ktos pisze , ze lublin powinien postawic na "lubelskosc" a nie brac logo w tryndzie warszawskim, wiec sie pytam - czym ma byc logo jak nie znakiem promocyjnym -rozumianym a wiec i akceptowalnym wizualnie przez jak najwieksza liczbe ludzi i w zwiazku z czym , ktore miasto ma wieksza sile oddzialywania, lublin czy warszawa? no i wreszcie pozdrowienia na koniec dla pana zenka designera, ktory mial kiedys firme ulotkarska. Panie zenku ja pana przebije zrobie to logo za 3 dychy bez faktury, czyli tyle ile sie bierze za godzine pracy grafika tylko niech pan mi zalatwi to zlecenie pasi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryża małpa Re: pasztet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.07, 13:43 Czcionka Arial należy do moich ulubionych. Wytworna nie jest za to wyraźna. Poprzednie logo Lublina nie było doskonałe ale było LEPSZE. No i jeszcze pismo a la da Vinci? Bardzo rozlazły da Vinci jeśli już, na ciężkim haju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ef Re: pasztet IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.10.07, 16:11 a ja bym powiedzial , wrecz odwrotnie , ze to niezbyt wysublimowana , ale za to bardzo wyrazna i poprzez to tak popularna czcionka co do wrazenia , , piszecie , ze dopiero po przemysleniach to logo zaczelo wam sie podbac , u mnie bylo wrecz odwrotnie - pierwsze spojrzenie i bardzo pozytywne zaskoczenie , byc moze nie jest szczegolnie oryginalne dla kogos obytego z branza , ale jest dosc wysmakowane jako powielenie pewnego stylu, mysle , ze jak na miasto naszej rangi- wystarczy co do ocen (pisze tiu do osoby z warszawy) forumowiczów, tym sie nie sugeruj , bo kazdy projekt jakikolwiek sie nie pojawi jest mieszany z blotem- to samo bylo kiedy pojawil sie projekt poprzedniego logo co do loga koziary , nie widzialem go, ale uwazam , ze jego tworczosc choc bardzo popularna i coraz bardziej ropoznawalna , o ile jeszcze moze byc wykorzystana na np bilbordach jako promocja lublina takze i poprzez jego osobe jest jednak zbyt malo UNIWERSALNA dla ogolu , dla ktorego logo ma byc zacheta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Odp Re: pasztet IP: *.e.lublin.pl 17.10.07, 13:51 "...czym ma byc logo jak nie znakiem promocyjnym -rozumianym a wiec i akceptowalnym wizualnie przez jak najwieksza liczbe ludzi..." Zgadzam sie, moj blad... popieram zdanie, ze jednak nie ma sensu zamykac sie jedynie do lubelskosci. Jednak jak widac, ludziom zbyt nie pasuje ta koncepcja i to prawie, ze jednoglosnie (chodzi mi jedynie o forum). Moje faktyczne odczucie na pierwsze 3 sekundy zobaczenia logo to "wystraszenie sie", naprawde z reka na sercu myslalem, ze to jakis taki zarcik. Fakt, ze teraz coraz wiecej widze atutow tych logo (tzn mam na mysli te wersje Leonardo), ale to dopiero po "wnikliwym" dopatrywaniu sie, a przeciez potencjalny przechodzien ze szczecina nie bedzie tak wnikal. Mysle, ze w tych logo jest za duzo ideologii ktore wiekszosc moze nawet nie odczytac/dostrzec, a za malo "przyjemnosci dla oka". Moze warto je dopracowac? I nie jest tak, jak duzo osob twierdzi, ze wszyscy sa nastawieni negatywnie na wszelkie akcje miasta... ja poparlem bardzo wiele pomyslow, jak chociazby ostatnio pomysl reklamy Lublina jako miejsca dla filmowcow... dla mnie bomba! Tylko jak mam zareagowac na cos, co na pierwszy rzut oka mnie STRASZY?! Fakt bylem w szoku, powiedzialem o pare zdan za duzo - nieprzemyslanych, ale naprawde radze sie zastanowic... moze wsytarcza poprawki "kosmetyczne"? I naprawde... skoro firma bierze 50 000 zl, co jak na logo uwazam, ze jest duza suma (choc sa drozsze firmy), to powinni zrobic przynajmniej cos, co moze nie zachwyci, ale rowniez nie wzbudzi negatywnych emocji. Firma odpowiedzialna za to logo ma na koncie duzo dobrego... tylko chyba pojawil sie jakis "problem/szumy" w komunikacji miedzy miastem a ta firma. Naprawde jestem, za nowym logo dla Miasta... Ale uwazam, ze lepiej poczekac jeszcze rok, dwa, dopracowac obecnie proponowane logo niz brac co daja bo czas nagli... "zastanawiam się też, czy w ilosci sila czy w jakosci" - oczywiscie, ze w jakosci... ale wyznacznikiem jakosci nie jest 50 000 zl i firma z prestizowej Warszawy, tylko opinia publiczna ktora jest BARDZO TRUDNA I MARUDNA, ale coz... dlatego jest to wyzwanie co niemiara. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryża małpa Re: pasztet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.07, 14:03 no własnie chodzi o pierwsze wrażenie. na tym polega logo. W tym wypadku pierwsze wrażenie polega na tym, ze nie wiadomo o co chodzi.I ideologia nic tu nie pomoże, nawet jest zbędna. Optuję za logo proj. Koziary ( niestety nie moge znaleźć w necie) dlatego, ze po kilku latach dobrze je pamiętam a widziałam je raz i przez chwilę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: novembre Re: Miasto ujawnia projekt loga promocyjnego IP: *.chello.pl 17.10.07, 13:17 To z czarnym tlem mi strasznie wyje przez jedna drobnostke: caly 'lubli' pisany ejst literami odreznymi, pisanymi, MALYMI, a ostatnie 'n" jest pisane DUZE. Niespojne to. Wstawiliby 'u' odwrocone i z glowy, jakos by przeszlo. Bo to czerwone, to ekg agonii jak nic.. Niezla reklam miasta ;). A moze by tak inne kolorki..? Bo i czerwone, i czarne, w tym miescie obojetne nie sa.. Pozdrawiam, novembre PS. NAPRAWDE nie dalo sie taniej?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kiwi Re: a co to jest za miasto tubtin??? ;) IP: *.tvk.torun.pl 17.10.07, 15:30 ... pewnie macie duzo racji, to Wasze miasto (pisze z Torunia) ... ale polecam obejrzec cala prezentacje w pdf. widac tam jak to zagra w przestrzeni. 50 tysiakow zaplacili nie tylko za jedno logo ale za cala identyfikacje (a to potrafi kosztowac) Poza tym napis tublin faktycznie slabo sie broni, ale reszt wydaje sie byc OK. ... zreszta zawsze moglo byc gorzej - popatrzcie na logo Wa-wy brrrrr.... :-) zaciagnijcie : www.lublin.eu/um/index.php?t=200&id=48212 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szczypiorski Re: a co to jest za miasto tubtin??? ;) IP: *.pronet.lublin.pl 18.10.07, 23:18 > ... zreszta zawsze moglo byc gorzej - popatrzcie na logo Wa-wy brrrrr.... :-) No właśnie, biorąc pod uwagę, że logo Warszawy robiła ta sama firma, uważam że i tak mamy szczęście, bo mogło być o wieeeeeele gorzej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kiwi Miasto ujawnia projekt loga promocyjnego IP: *.tvk.torun.pl 17.10.07, 15:33 ... pewnie macie duzo racji, to Wasze miasto (pisze z Torunia) ... ale polecam obejrzec cala prezentacje w pdf. widac tam jak to zagra w przestrzeni. 50 tysiakow zaplacili nie tylko za jedno logo ale za cala identyfikacje (a to potrafi kosztowac) Poza tym napis tublin faktycznie slabo sie broni, ale reszt wydaje sie byc OK. ... zreszta zawsze moglo byc gorzej - popatrzcie na logo Wa-wy brrrrr.... :-) zaciagnijcie : www.lublin.eu/um/index.php?t=200&id=48212 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gr. Re: Miasto ujawnia projekt loga promocyjnego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.10.07, 19:17 > ... zreszta zawsze moglo byc gorzej - popatrzcie na logo > Wa-wy brrrrr.... :-) to ta sama 'agencja' zroboła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Miasto ujawnia projekt loga promocyjnego IP: *.chello.pl 17.10.07, 15:40 Najpierw koszmarek Koziary, teraz ten pseudo-intelektualno-artystyczny bełkot.Może wyjściem byłoby pospolite ruszenie. A arogancjiA i buta tego urzędniczyny z U.M. Trzeba coś z tym zrobić, Panowie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiwi Re: Miasto ujawnia projekt loga promocyjnego IP: *.tvk.torun.pl 17.10.07, 15:59 ... pomijajac arogancje i bute urzednika, czy mozesz wskazac logo ktore Ci odpowiada. Jestem bardzo ciekawy ktore logo miasta wam sie podoba? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Miasto ujawnia projekt loga promocyjnego IP: *.lublin.mm.pl 17.10.07, 16:40 propozycja beznadziejna i nasuwa mi sie tylko jedno: BRAK KOMPETENCJI PRACOWNIKÓW BIURA PROMOCJI A podobno są z konkursów.Wspolczuję prezydentowi ze daje sie tak wodzic za nos. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mentor Miasto ujawnia projekt loga promocyjnego IP: *.it-net.pl 17.10.07, 17:25 Ludzie! Czy wiecie, że tu chodzi nie tylko o ten znaczek, ale o cały system graficznych projektów plakatów, billboardów, okładek książek, broszur, gadżetów itp.? Pobierzcie ze strony UM te 19 megabajtów i obejrzyjcie. Nie dziwię się, że zapłacono za to 50 tysięcy. Żadna firma tego taniej nie zrobi. To po prostu tyle kosztuje. Mnie się podoba i hasło (nastraja pozytywnie) i znaczek, ten z napisem właśnie literami Da Vinci. Polecam obejrzenie zbioru alfabetów łacińskich np. w książce N. Daviesa "Europa". Te wszystkie znaczki to nasze litery! Ukłony dla firmy, która to wykonała. Myślcie pozytywnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mały Lublin - renesans biurokracji. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.07, 17:44 Gość portalu: plastyk napisał(a): >To skandal ! Radni mają wybierać ??? A kto się w Lublinie na wszystkim zna najlepiej? Urzędnicy!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Powiesić za jajca Krawczyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.07, 09:49 ...to jedyne wyjście. Powiesić oczywiście na bilbordzie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miś A na jakich zasadach została wybrana ta firma????? IP: *.umcs.lublin.pl 17.10.07, 18:29 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan Miasto ujawnia projekt loga promocyjnego IP: *.lublin.mm.pl 17.10.07, 19:43 sprawdzam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan Miasto ujawnia projekt loga promocyjnego IP: *.lublin.mm.pl 17.10.07, 19:56 Trudno dogodzić lublinianom, ale tym razem to rzeczywiście bardzo kiepski projekt, merytorycznie i graficznie, a nawet moim zdaniem skandaliczny. Panowie z Warszawy i Biura Marketingu Miasta. Trochę szacunku dla wiary i wiedzy! Scena Zwiastowania z kaplicy nie jest odpowiednia dla sceny uścisku kobiety i mężczyzny po pierwsze dlatego, że to scena religijna. Trochę zwykłego, ludzkiego szacunku, bez względu na wyznawaną wiarę lub jej brak. Po drugie, w scenie religijnej są kobiety: Maryja i św. Elżbieta! Proszę zajrzeć do książek. W tym kontekście napis na koszulce jest skandaliczny!!! Ta robota nie powinna być przyjęta. A do Pana Krawczyka i kapituły loga: warto współpracować z ludźmi z Lublina, aby nie podcinać gałęzi na której się siedzi. Pan Semeniuk też szedł w promocję. Przyszła kolejna ekipa robi to samo. Mam pytanie co w ten sposób chce promować? Na razie mam wrażenie, że w praktyce promuje warszawską firmę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monti Miasto ujawnia projekt loga promocyjnego IP: *.chello.pl 17.10.07, 19:56 Moim zdanie to logo to bezguście i KICZ. Wstyd. na takie gó.. idą nasze pieniądze. nawet porządnego loga nie umią wybrac. To co jest prezentowan3e nawet nie zostaje w pamięci przez 3 sekundy. jest niezapamiętywane i przypomina napis z paczki papierosów. fuuuuuuuuuuuuj Odpowiedz Link Zgłoś
folkatka Re: Miasto ujawnia projekt loga promocyjnego 17.10.07, 20:18 Witam! Mam pytanie - czy ktos wie co oznacza ten łaciński napis? Ad meritum - porównujac logo Lublina z logami innych miast - to można zwrócić uwagę na to, że wiekszość z nich jest bardzo czytelna, zawiera jakis element który z danym miastem mozna łatwo skojarzyć. Wyłamują sie tylko: logo Wrocławia, (które dla mnmie jest koszmarne, i kojarzace sie z jakimś przestylizowanym Okiem Opatrzności, niz z tym, z czym powinno sie kojarzyć) oraz Torunia - które w zamysle miało przedstawiać gotyckie miasto nad Wisłą, ale jest to zupełnie nieczytelne. Na tym tle - niestety - logo lubelskie wypada kiepsko z tego wzgledu ze nie zawiera jakiegoś elementu który łatwo mozna z miastem skojarzyć. MOze i idea sygnetu zła nie jest - jeśli bym miała wybierać to bardziej to niż druga wersję. Pomysły na gadżety też nie są złe, ja bym sie nawet cieszyła gdyby nasze miasto zaczeło produkować jakieś rrzeczy tego typu. Natomiast za rzecz naprawdę udana uwazam hasło. Jest naprawde fajne, tylko dobrze by było, gdyby miejscy urzędnicy wiedzieli co to wogóle jest za styl, bo jak mozna przeczytać w artykule, kiepsko z tym u nich... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piruet Re: Miasto ujawnia projekt loga promocyjnego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.07, 21:10 > Mam pytanie - czy ktos wie co oznacza ten łaciński napis? Nic nie oznacza. Doslownie i w przenosni. pl.wikipedia.org/wiki/Lorem_ipsum > Natomiast za rzecz naprawdę udana uwazam hasło. Jest naprawde fajne, tylko > dobrze by było, gdyby miejscy urzędnicy wiedzieli co to wogóle jest za styl, bo > jak mozna przeczytać w artykule, kiepsko z tym u nich... Spoko a teraz znajdz trzy slady renesansu w Lublinie, oczywiscie tez przwdziwy a nie "renesans lubelski". Odpowiedz Link Zgłoś
folkatka Re: Miasto ujawnia projekt loga promocyjnego 17.10.07, 21:36 Prawdziwy renesans, to mamy na Wawelu. a potem już będzie ciężko. Ale przecież tu nie chodzi tylko o sztuke, tylko o epokę pojmowaną en bloc - czasy rzeczywistego rozkwitu naszego miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracodawca Praca dla każdego!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.07, 00:43 Zwolnią sie miejsca w Biurze Promocji Miasta:) Odpowiedz Link Zgłoś
anda8 Miasto ujawnia projekt loga promocyjnego 17.10.07, 20:08 Podoba mi się to logo na białym tle z sygnetem. Drugie jest zbyt techno, nie pasuje do Lublina w ogóle. Nie wiem skąd ten drugi pomysł się wziął. Zapis EKG? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan Miasto ujawnia projekt loga promocyjnego IP: *.lublin.mm.pl 17.10.07, 20:15 Władze przychodzą i odchodzą. Czy i tym razem dojdziemy do wniosku: Zadbajmy sami o nasze miasto? Obyśmy nie musieli, bo to jeszcze trzy lata kadencji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mały Do Lublina trzeba dorosnąć!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.07, 20:32 To fundamentaly dowód że obecne tzw.władze nie mają pojęcia co to Lublin, dlaczego Lublin, po co Lublin, dla kogo Lublin...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 71 Re: Miasto ujawnia projekt loga promocyjnego IP: *.blue-net.com.pl 17.10.07, 20:40 Proponuję kliknąć na www.um.lublin.pl/um/index.php? t=200&id=48212& i otworzyć załączniki na dole strony. Odpowiedz Link Zgłoś
strzala.fpw Miasto ujawnia projekt loga promocyjnego 17.10.07, 20:46 Dokładnie,obejrzyjcie najpierw całość a potem komentujcie(tu większość rzeczy które są w tych plikach pdf: www.skyscrapercity.com/showpost.php?p=15939901&postcount=833 To logo to nie wszystko,dochodzą do tego projekty plakatów,gadżetó,folderów itd.To naprawde wszystko kosztuje,a jak ktoś myśli,że 50 tysięcy to dużo,to proponuje wybrać się do pierwszej lepszej agencji reklamowej w Lublinie i zamówić projekt normalnej ulotki z drukiem 1000szt na dobrym papierze i wtedy przekonacie się,że koszty takich projektów są bardzo duże. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jeremiasz Re: Miasto ujawnia projekt loga promocyjnego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.07, 20:59 > itd.To naprawde wszystko kosztuje,a jak ktoś myśli,że 50 tysięcy to dużo,to Za SIW to dosc duzo, nowopowstala ogolnopolska siec sklepow z Lublina dala za cos takiego 30k zlotych. > proponuje wybrać się do pierwszej lepszej agencji reklamowej w Lublinie i > zamówić projekt normalnej ulotki z drukiem 1000szt na dobrym papierze i wtedy > przekonacie się,że koszty takich projektów są bardzo duże. W wiekszosci agencji to bedzie jakies 300 zl plus druk, przy 1000 sztuk ulotek to polowa kosztow to koszty stale. Jeremiasz Odpowiedz Link Zgłoś
strzala.fpw Re: Miasto ujawnia projekt loga promocyjnego 17.10.07, 21:23 To ja poprosze namiary na te agencje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jeremiasz Re: Miasto ujawnia projekt loga promocyjnego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.07, 21:28 > To ja poprosze namiary na te agencje. Jestem wolnym strzelcem. Dzis skonczylem ostatni plakat wyborczy, za chwile z kolega siadamy i bedziemy sie resetowac po niezbyt udanej kampanii wyborczej (Dwa lata temu bylo znacznie lepiej). Jak odsapne po tych wszytskich czerwonych gebach chcacych do sejmu i senatu to jakos Cie znajde. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mały Tym logo otwieramy oczy niedowaiarkom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.07, 21:04 To logo odpowiada żywotnym potrzebom całego społeczeństwa. To jest logo na skalę naszych możliwości. Wiecie, co myrobimy tym logo ? My otwieramy oczy niedowiarkom. Patrzcie - mówimy - to nasze, przez nas wykonane i to nie jest nasze ostatnie słowo i niktnie ma prawa się przyczepić..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jeremiasz Miasto ujawnia projekt loga promocyjnego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.07, 21:00 Jednym slowem, dno i 10 metrow mulu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: archa Miasto ujawnia projekt loga promocyjnego IP: *.marsoft.net 17.10.07, 21:06 Przedstawiona propozycja nie przemawia do mnie i nie kojarzy mi się z moim miastem. Brzydki i mało czytelny napis, wręcz koślawy i chaotyczny.Kolorystyka też pozostawia wiele do życzenia, zwłaszcza pracy na czerwonym tle-totalne nieporozumienie. Niech zajmują się tym prawdziwi fachowcy wyłonieni w sprawiedliwie ocenianych konkursach, jeśli takowe jeszcze istnieją. Myślę,że pracownie lubelskie predstawiłyby nie gorsze propozycje a może nawet znacznie lepsze. Mnie podobnie jak wielu rozmówców "warszawka" nie zachwyca i nie jest dla mnie synonimem najwyższej jakości ani też najlepszego smaku. Dla kogoś z zewnątrz jest to pewnie jedna z wielu dobrze płatnych fuch i nie ma w tym ani emocji ani też serca. Zresztą niech wykonuje to ktoś nawet z drugiego końca europy czy też świata tylko zrobi to dobrze i zachwyci przynajmniej większą część oceniających. Dlaczego zostały przedstawione tylko dwa projekty?/podobne w charakterze/ Trochę za mało aby dokonać obiektywnego wyboru,bo tak naprawdę to żaden wybór. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maly Miasto ujawnia projekt loga promocyjnego IP: *.pronet.lublin.pl 17.10.07, 21:09 przykre jest to ze nasi polityce w dalekim powazaniu maja spoleczenstwo. Czy nie lepiej byloby oglosic konkurs na logo lublina? i dopiero wtedy rozeznac sie w gustach ludzi i zglosic sie juz z czyms konkretnym do takiej agencji ktora zaplanuje cala akcje i dopracuje materialy? ..ale nie oni wola wydac 50tys zlotych i dopiero wtedy zapytac nas o zdanie. dlatego wlasnie mam odruch wymiotny jak slysze o 21 pazdziernika... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mały Re:maly IP: *.pronet.lublin.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.07, 21:19 Wymyśl sobie koleś własny nick i nie podszywaj się pod małego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Miasto ujawnia projekt loga promocyjnego IP: *.it-net.pl 17.10.07, 21:48 >Czy nie lepiej byloby oglosic konkurs na logo lublina? >i dopiero wtedy rozeznac sie w gustach ludzi... No, to by się działo! 13,8% lublinian za wizerunkiem Bramy Krakowskiej, 22,9% (prawda, że dużo więcej?) za Bramą Trynitarską, 18,5% za Zamkiem, nie wspominając już sympatyków słynnego przecież i znanego z doniosłej symboliki Koziołka Lubelskiego (najlepiej z pozłacanymi kopytkami). Rzeczywiście, byłoby wesoło. A tymczasem chodzi o to, żeby przyjąć zbiór projektów graficznych, służących do prezentacji miasta i jego spraw. Należy to wreszcie zrobić i iść dalej! W sierpniu czytałem, że Wrocław przeznacza 9 000 000 (dziewięć milionów) złotych DODATKOWO na promocję miasta i okolic. I o nich usłyszymy. A logo i tak mają nie lepsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kredyt Miasto ujawnia projekt loga promocyjnego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.07, 21:19 O ile na tle znakow polskich miast "to cos" bo nie nazwe tego "znakiem graficznym" nie odbiega osobliwie od sredniej to na tle znakow miast ze szerokiego swiata to jest, niestety, badziewie jakich malo. Przykra rzecz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PP Miasto ujawnia projekt loga promocyjnego IP: *.lublin.mm.pl 17.10.07, 21:19 1. Kwota - absurdalna 2. Projekty to żart (jw.) 3. Lubelskie logo > promocja lubelskiego > lubelscy znani artyści 4. Wypadałoby mieć jakiś scenariusz tej promocjidługofalowy i do niego również starać się dopadować logotyp (internet ,domena itp itd . ) 5. Chyba spec marketingowy miał dobre "realcje" z tymi artystami :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mały Zamiast konkursów - tfurczość z importu! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.07, 21:25 Lubelscy architekci-wara od Podzamcza!!! Autor: Gość: mały IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.07, 13:02 - W tym momencie Wydział Architektury przygotowuje kilka koncepcji planu zagospodarowania tego miejsca. Zostaną one ocenione przez zewnętrznych ekspertów. Na początku przyszłego roku zorganizujemy konferencję z udziałem wielu architektów i urbanistów spoza Lublina, którzy będą mieli świeży pogląd na sprawy urbanistyki lubelskiej. Wypracowane koncepcje będą podstawą opracowania planu zagospodarowania przestrzennego. Zależy nam na tym, aby miasto w sensie urbanistyki i architektury nie zamykało się w kręgu urbanistów lubelskich.(prez. Wasilewski w wywiadzie dla Gazety) Oznacza to ze zamiast profesjonalnego uczciwego otwartego konkursu na najlepszy projekt zagospodarowania Podzamcza i najlepszych architektów urbanistów z Lublina,Polski,Europy i Świata, projekt wykonają ci sami co zawsze miejscy urzędnicy od świetlanego rozwoju architektonicznwgo naszego miasta a jego oceną zajmą się na zlecenie niezidentyfikowani eksperci spoza Lublina wskazani przez urząd. Architekci i urbaniści nie zatrudnieni w urzędzie - mogą sobie co najwyżej poczytać o tym w Gazecie!!! O nowym logo Lublina prawdziwi artyści też mogą sobie co najwyżej poczytać w Gazecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rzecznik APEL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.07, 21:23 Wszystkich rozzzzzzalonych, wnerwionych, rozczarowanych oraz rzucajacych joby na pozal sie Panie Boze agencje reklamy prosze o wystosowanie stosownej emalii na adres tych w zabek czesanych wyrobnikow pixelowych: info.bna@bna.pl Odpowiedz Link Zgłoś
dociek Re: APEL 17.10.07, 23:10 "Naga dupa" to najbardziej adekwatne logo Lublina Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yyy Re: Miasto ujawnia projekt loga promocyjnego IP: *.pcz.pl 18.10.07, 00:04 logo: www.3dwhite.pl/?click=892771ad7a5fb3694b1e3f64ee2f348c Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan Miasto ujawnia projekt loga promocyjnego IP: *.lublin.mm.pl 18.10.07, 01:16 Ktoś wspomniał tu o korupcji. Największa korupcja to zatrudnianie sowich znajomków, jak również pozwalanie na prace tym, którzy niewiele robią od lat lub nie mają żadnych efektów. Najlepiej się nie wychylać, bo można podpaść. Są w Urzędzie Miasta fachowcy, ale są i tacy, którzy od lat się nudzą. Jak nasze miasto ma się zmienić dzięki tym drugim. Myślę, że szef marketingu chce dobrze, ale szkoda, że chce się przebijać sam. Sam nie da rady. Potrzebuje ludzi, fachowców, pasjonatów itd. Krytyka w GWL i Kurierze jest druzgocąca. Co dalej? Ile jeszcze nowa-roczna władza ma czasu? Jeśliby ktoś zauważył np. jakiegoś inwetsora, turystę, studenta ściągniętego do Lublina to niech da czas. Najlepiej przed końcem kadencji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan Re: Miasto ujawnia projekt loga promocyjnego IP: *.lublin.mm.pl 18.10.07, 01:18 poprawka: to niech da znać! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaczka Krawczyk...Spieprzaj Dziadu!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.07, 09:43 Odpowiedz Link Zgłoś
tomek6633 Miasto ujawnia projekt loga promocyjnego 18.10.07, 07:58 Od razu widać, że Autorzy nie mają nic wspólnego z Lublinem;-) Żółta linia ma jednak swoją wymowę... przydałaby się jeszcze ścieżka dźwiękowa - słyszę w tle charakterystyczne piiiiiiiiiii, oznaczające definitywny koniec reanimacji. Dziecięce bazgroły na białym tle - może to i "ładne", ale co ma wspólnego z Lublinem? Chyba bałagan - pomieszanie stylów i kolorów. tomek6633 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mały Jak cię widzą tak cię piszą :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.07, 09:24 Tak sobie wyobraża Lublin grafik z Warszawy wybrany przez nasz Ratusz. PS. Warto zacząć od definicji: pl.wikipedia.org/wiki/Logo_(znak_graficzny) Odpowiedz Link Zgłoś