leniak 09.11.07, 11:43 Clavi zaproponował nadanie naszemu forum nazwy, popieram pomysł ;-) hmm niedługo siedziba redakcji GwL sie zmieni (kiedy???) w pobliżu jest zacna kawiarnia "Pożegnanie za friko" :-> a jak moznaby nazwać nasza kawiarnię? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
clavi Re: Nazwa dla naszej kawiarni - konkurs 09.11.07, 11:45 Moja propozycja z przymruzeniem oka: "empi cafe" (od razu przepraszem empiego jesli urazilem). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paul "Jeden za wejscie, dwa za wyjscie"- za dlugie;-}nt IP: *.mad.east.verizon.net 09.11.07, 11:47 Odpowiedz Link Zgłoś
leniak Re: Nazwa dla naszej kawiarni - konkurs 09.11.07, 11:56 hmm podoba mi się ale widzę tu pomijanie roli Zo_h-a i Krt_czart-a - to niedopuszczalne... proponuję "U Lucyfera" i tak to uzasadnię: Clavi który jak wiecie pisze pieknie (o tu pieknie pisze: claviterapia.blox.pl/html ) napisał własnie o Lucyferze... Lucifer to nazwa pisma dla Lublina istotnego: www.tnn.pl/pm,1897.html Lucyfer to odpowiedni świety katolicki: pl.wikipedia.org/wiki/Lucyfer_z_Cagliari wreszcie Ci którzy nie cenią naszej kawiarni za czestych gości Lucyfera nas mają... Odpowiedz Link Zgłoś
clavi Re: Nazwa dla naszej kawiarni - konkurs 09.11.07, 12:00 A... to jeszcze ktos oprocz empiego w tej kawiarni podaje? Zawsze spotykam tylko jednea osobe. To mozna ja chyba uznac za szefa i stad ta nazwa. PS. empi odpisz, ze przeprosiny zostaly przyjete. Odpowiedz Link Zgłoś
empi Re: Nazwa dla naszej kawiarni - konkurs 09.11.07, 14:28 clavi, masz połowicznie racją. Proponowałbym może tak prowokacyjnie: "Michnikowszczyzna", "U Adama". Ja tu robię tylko za kelnera, niemniej powiem, ze kawę lubię :). pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
clavi Re: Nazwa dla naszej kawiarni - konkurs 09.11.07, 14:33 Podejrzewalem empi, ze masz poczucie humoru i sie nie zawiodlem. Jak widzisz jednak koncepcja nazwy z twoim nickiem zostala utracona przez Leniaka. Ja z kolei utracilem nazwe diabelska. Nie wiem jaka teraz obowiazuje. Ja bym sie upieral przy "Cafe Lura". Zabawa byla przednia. Tak o tym watku ostatecznei mysle. Odpowiedz Link Zgłoś
empi Re: Nazwa dla naszej kawiarni - konkurs 09.11.07, 14:41 "Cafe bzdurum ante Adamus Michnicus", może tak?. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
leniak Re: Nazwa dla naszej kawiarni - konkurs 09.11.07, 14:43 w sumie połączyłbym to z propozycją Paula, wysłoby tak "Lublin czyli Cafe Lura" Odpowiedz Link Zgłoś
empi Re: Nazwa dla naszej kawiarni - konkurs 09.11.07, 14:47 Leniak, czy na używanie w nazwie "Lublin" możemy sobie pozwolić?, czy nie jest to nazwa zastrzeżona?, czy nie należy mieć na to jakiejś koncesji od władz miasta? pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
empi Re: Nazwa dla naszej kawiarni - konkurs 09.11.07, 14:54 mam pomysła, może "Elegant Club" ? Może zmieńmy pomysł z cafe na club ?. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
empi Re: elitarnie ;-) 09.11.07, 15:16 napisałem tak dla rozwinięcia tematu, może "Club of the yard elite" ?. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paul "Stolikow Brak" - malo czytelne;-}n/t IP: *.mad.east.verizon.net 09.11.07, 11:50 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paul "Paranoicy zza Wisly"- politycznie nie poprawne;-} IP: *.mad.east.verizon.net 09.11.07, 11:53 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paul "Siedem Grzechow Glownych" - zle sie kojarzy;-}n/t IP: *.mad.east.verizon.net 09.11.07, 11:55 Odpowiedz Link Zgłoś
leniak Re: "Siedem Grzechow Glownych" - zle sie kojarzy; 09.11.07, 12:00 no to jet niezłe Paul ;-) tymczasem popre jeszcze "u Lucyfera" obrazem: www.tnn.pl/UserFiles/Image/scrip_30/lucifer2.JPG i tekstem: "Jam ciemny jest wśród wichrów płomień boży, lecący z jękiem w dal Odpowiedz Link Zgłoś
clavi Re: "Siedem Grzechow Glownych" - zle sie kojarzy; 09.11.07, 12:04 Leniak, popierajac "Lucifera" faworyzujesz z kolei moderatora czarta. Nie wydaje ci sie? Odpowiedz Link Zgłoś
leniak Re: "Siedem Grzechow Glownych" - zle sie kojarzy; 09.11.07, 12:05 no faktycznie... zaczynam się łamać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paul "Pod Zdechlym Azorkiem"- stare jak swiat;-}n/t IP: *.mad.east.verizon.net 09.11.07, 12:10 Odpowiedz Link Zgłoś
leniak raz jeszcze za Lucyferem 09.11.07, 12:10 tym razem za argument nich słuzy Bułhakow... otóż Małgorzata, której historię tak pieknie Bułhakow opisał, posiada w kawiarni naszej zacną imienniczkę ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paul "Apocalypto"- zerrzniete z filmu;-}n/t IP: *.mad.east.verizon.net 09.11.07, 12:07 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paul "Lubelskie Igrzysko"- za literackie;-}n/t IP: *.mad.east.verizon.net 09.11.07, 11:58 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paul "Czysciec Lubelski" - zbyt jednoznaczne;-}n/t IP: *.mad.east.verizon.net 09.11.07, 12:02 Odpowiedz Link Zgłoś
wiosennapani "ZRYW" 09.11.07, 12:10 szanowne grono juz wie,ze zryw jest miara zmiany przyspieszenia w czasie... Odpowiedz Link Zgłoś
clavi Re: "ZRYW" 09.11.07, 12:27 Wiemy, wiemy. Byl juz taki co przyspieszal... A jednak nie´ruszylo. I Japonii jak nie bylo tak nie ma. Ale mamy nadzieje na Irlandie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paul Re: "ZRYW" IP: *.mad.east.verizon.net 09.11.07, 12:37 Ale jednak czleka czasem meczy... tak wstanie rano, przeciagnie sie, w koszule smarknie i mysl mozg drazy uparta: "a gdyby wziac to mase... i tak pomnozyc przez predkosc swiatla do kwadratu...hmmm". Uszanowanie, Paul Odpowiedz Link Zgłoś
wiosennapani "Odorek" 09.11.07, 14:12 zapachy spod pachy...? w stanach to podobno drozsze od markowej wody toaletowej.. i... leniak niech dalej weszy.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paul Re: "Odorek" - to malo powiedziane. IP: *.mad.east.verizon.net 09.11.07, 14:26 Wlasnie sie pojawil smrod ze srodka obsranej dupy w postaci watku niejakiego Elana. Przepraszam za niewybredny jezyk uzyty w tym poscie nie dla zabawy, ale z premedytacja. Uszanowanie, Paul PS Czy w naszej kawiarni mogl bym "robic" jako wykidajlo;-}? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paul "Moderatores"- swiatowe na sile;-}n/t IP: *.mad.east.verizon.net 09.11.07, 12:11 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman proponuję..... IP: *.centertel.pl 09.11.07, 12:14 "Mysia Nora" Mysia - moderator z Mysiej( może się komuś źle kojarzy z PRL-em, co?) Nora - bywsza ekstra knajpa tzw. twórczych. --------------------------- Nie strzelajcie do pianisty!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paul "Clavi & Leniak Cafe"- zbyt oczywiste;-}}}n/t IP: *.mad.east.verizon.net 09.11.07, 12:21 Odpowiedz Link Zgłoś
clavi Re: proponuję..... 09.11.07, 12:23 Robi sie coraz ciekawiej. Pomyslowosc w narodzie drzemie. Ech, gdyby ja tak pozytywnie wykorzystac... Mam jeszcze jedna propozycje tym razem na powaznie: "Cafe Lura" (z powodu, ze naszych glosow w dyskusji i tak nikt nie bierze pod uwage...) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paul Re: proponuję..... IP: *.mad.east.verizon.net 09.11.07, 12:29 clavi napisał: > Robi sie coraz ciekawiej. Pomyslowosc w narodzie drzemie. > Ech, gdyby ja tak pozytywnie wykorzystac... > > Mam jeszcze jedna propozycje tym razem na powaznie: "Cafe Lura" > (z powodu, ze naszych glosow w dyskusji i tak nikt nie bierze pod > uwage...) Jesli pojdziemy tym tokiem rozumowania, to czemu nie zwyczajnie, prosto, a jednoczesnie zagatkowo - "Rura", bo i tak wszystko co sie tu pisze w przyslowiowa rure idzie;-}. Pozdrawiam. Uszanowanie, Paul Odpowiedz Link Zgłoś
clavi Re: proponuję..... 09.11.07, 12:32 Hmm, jedna mala litera, a tak wiele zmienia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paul Re: proponuję..... IP: *.mad.east.verizon.net 09.11.07, 12:40 clavi napisał: > Hmm, jedna mala litera, a tak wiele zmienia! Prawda...? Cos w rodzaju "Zupa Romana". Uszanowanie, Paul Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paul Re: proponuję..... IP: *.mad.east.verizon.net 09.11.07, 12:32 Gość portalu: bosman napisał(a): > "Mysia Nora" > Mysia - moderator z Mysiej( może się komuś źle kojarzy z PRL-em, co?) > Nora - bywsza ekstra knajpa tzw. twórczych. Oj nasluchalem sie opowiadan od "krewnych i znajomych krolika" o "Norze", nasluchalem;-}. Raczej z czasow kiedy mnie jeszcze na swiecie nie bylo...;-}. Uszanowanko, Paul Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman Ech, Panie Paul....... IP: *.centertel.pl 09.11.07, 12:45 jak wspomnę "golonkę a`la Grześkowiak", do tego seta czyściutkiej (schłodzonej, a jakże)gorzałeczki i głos P.Kazimierza w tle gwaru knajpy to i ślinka leci i łza się w oku kręci...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paul Tiaa... IP: *.mad.east.verizon.net 09.11.07, 12:57 Co poniektorzy woleli atmosfere "Chatki Zaka". Lubili tak dalece, ze mieszkali po jej pomieszczeniach i "pakamerach" zywiac sie salatka z chlebem bodaj za zloty 50, czy 2.10... Ponoc "potrawa" i miejsce legendarne;-}}}. Ale to bylo kiedys. Teraz jak przechodze spacerkiem przez Lublin i wpadam do "Chatki" to nie czuje zadnej atmosferki, ani klubowej, ani "teatralnej dla wtajemniczonych", taki bar piwny, jacys studenci siedza rozmawiaja o zajeciach (jak by to bylo na studiach najwazniejsze;-}) i palce malo im co nie odpadna od SMS'owania... taki nowoczesny marazm i nuda;-/. I narzekaja ze kasy nie ma, tak jak pokolenie ich rodzicow, czy moich rodzicow "kase" mialo... Ech, Panie Bosman... Uszanowanko, Paul Odpowiedz Link Zgłoś
mwt Re: Nazwa dla naszej kawiarni - konkurs 09.11.07, 13:11 1. Suslisko (cos na ksztalt Stawisko); 2. Apsyda - bo poglady przeciwstawne sie scieraja i przyjmuja pozycje skrajne jak na w orbicie eliptycznej; 3. Rzeczpospolita Babinska - dla zdementowania, ze jestesmy Rzeczpospolta Kaczynska, tudziez dla kontynuowania znakomitej tradycji historycznej tego zacnego grona (babinskiego), ktore w koncu mialo wiele z nami wspolnego... klaniam ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman leniaku..... IP: *.centertel.pl 09.11.07, 13:23 rozumiem że nazwą "nasza kawiarnia" okreslasz forum na którym pisujemy (ale mi sie strasznie naPiSało):-)Pozdrawiam. PS:Swoją drogą nie miał bym nic na przeciw rzeczywistej knajpki- kafejki gdzie można by browarka zassać z oponentem czy też "jednopoglądowcem" z forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paul Chyba mam!;-} - czyli apoteoza "rury". IP: *.mad.east.verizon.net 09.11.07, 13:23 "Lublin" - w tym slowie/terminie zawiera sie wszystko o czym mowa w topicu i jeszcze wiecej... najciemniej pod latarnia;-}. Uszanowanie, Paul Odpowiedz Link Zgłoś
krt_czart Re: Chyba mam!;-} - czyli apoteoza "rury". 09.11.07, 15:15 Gość portalu: Paul napisał(a): > "Lublin" - w tym slowie/terminie zawiera sie wszystko o czym mowa > w topicu i jeszcze wiecej... najciemniej pod latarnia;-}. > Uszanowanie, > Paul W sumie, logiczne rozwiązanie, to przecież jest Forum Lublin. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bronka zA frico...plajtuje czy cóś - no to się żegnajcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.07, 16:36 ,,, Forumowa cafe"" bar pod nickiem a może Pekin Odpowiedz Link Zgłoś
pytacze Co to ma byc?? Meski szowinizm na wyzynach??? 09.11.07, 16:48 eeeee.. tam.. to wy zakladacie kawiarnie, czy piwiarnie???? najlepsza w swiecie kawe parzy wisia (tylko jej nie proponujcie funkcji kawiarki, bo wam cykuty dosypie ;-P) Odpowiedz Link Zgłoś
dociek Re: Co to ma byc?? Meski szowinizm na wyzynach??? 09.11.07, 17:09 Ktoś jest chwalony, czy się chwali..? Nie zaznałem tej przyjemności. Odpowiedz Link Zgłoś
folkatka Re: Co to ma byc?? Meski szowinizm na wyzynach??? 09.11.07, 23:45 Cafe Lura - najlepszy pomysł jak dla mnie Klub Pod Klawiaturą - to moja propozycja, majaca uwypuklenie głównego miejsca naszych konwersacji...Klawiaturę można tu różnie rozumiec. Ktos umie grac na pianinie? Wstawi sie toto i bedą recitale:) Odpowiedz Link Zgłoś
japolan Re: Nazwa dla naszej kawiarni - konkurs 10.11.07, 01:42 Dobry wieczór, K wkestii formalnej: Co to zakonkurs bez nagród?!? ;-) Ad rem: Mam parę propozycji: 1) "Bez picu". 2) "Bez PiS-u" (stosownie do prezentowanych przez Pana stanowisk). 3) "Klávesnice" (czyli klawiatura po czesku - nawiązanie do wypowiedzi pani Folatki). 4) "Malá černá" (mała czarna). 5) "U Zgrywusa". :-) Z poważaniem, Odpowiedz Link Zgłoś