Gość: ....... Nauczyciele napisali anonim na dyrektorkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.07, 16:15 chodze do tej szkoły 12 rok więc nich mi nikt nei wciska kitów że to co sie w niej dzieje jest normalne oczywiście to co tyczy dyrektorki nei raz słyszałam różne nie zbyt miołe wyzwiska na moją klase lub na poszczególnych uczniów i potrafiły one trwać po 5 minut a nawet dłużej skoro ona jest taka kulturalna kochana i uprzejma to skąd ma taki zapas cenzuralnego słownictwa i obelg??? i czy dyrektor powinien traktować swoich uczniów jak śmieci?? kiedyśpani Olczak powiedziała na lekcji cosco mi sie spodobało cytuję:"uczycie się w śmietniku europy" ja bym nie stwierdziła że jest aż tek źle by mówić że śmietnik i wogóle ale cóż jak ona tak twierdzi... stawiając uczniowi ocene patrzy najpierw na nazwisko potem na to jakie ma oceny i stawia swoją która jej odpowiada raz była taka sytuacja że była pytana osoba na poczatku lekcji i odpowiedzia poprawnie po czym pani O. stwierdziła że nic nie umie nie uczy sie i postawila jedynke kolezanka która odpowiadała następna powiedziała to co osoba ją poprzedzająca i pani O stwierdizła że bardzo dobrze... uczniowie mieli odrobić prace domową z polskiego na zxastępstwie a pani O. wyszła z sali zostawiając uczniów kompletnei bez opieki co się bardzo często zdarza przynajmniej w tych klasach w których byłam przez te wszystkie lata po powrocie kazała jednej osobie przeczytać to co napisała i stwierdziła że dobrze potam wzieła następną osobe i postawiła 1 za to ze ta druga osoba miała ten sam temat co pierwsza osoba nawet nei zdążyła przeczytać zawartości pracy jak z dwuch tematów trzydzieści pare osób ma wybrać inny temat?? i za powtórzony temat jedynka czy to normalne?? moge wymienić jeszcze wiele różnych przypadków gdzie pani O. obraża ludZi będących w szkole lub nie sprawiedliwie ocenia a jeszcze nawiąże do jej rozmaitych umiejętności jak można klasie licealnej mówić że should czyta sie siud??;| nie dobijajcie mnie prosze jej angielski jes prawie na takim poziomie jak osoby początkującej n omoże lekko zaawansowanej jakośnie widze kultury w tej szkole przykro mi gdyby była inna ta szkoła mogła by byćdużo lepsza i nie musiala by nikogo zastraszać by bł pożądek... by być szanowanym trzeba innych szanować... to co jest w artykule i w komentarzach uczniów jest prawdą... słyszałam o jej zachowaniach od byłych nauczycieli tej szkoły od osób które kiedyś uczyła i o tym jak padła kiedyśdo kurtorium zachowując sie zupełnie niena miejscu krzycząc itp to zachowanie bardzo zaskoczyło koleżanke mojej mamy która tam była wtedy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: absolwentka:) Nauczyciele napisali anonim na dyrektorkę IP: *.chello.pl 28.11.07, 16:24 Ciekawe jest to, że Nauczycielka ma błędy w rozumowaniu... nikt nie najeżdża na nauczycieli tylko na dyrektorkę... więc chyba nie ma powodu, żeby tracić wiarę w coś tam... poza tym nie warto zaprzeczać faktom tak oczywistym, które potwierdza każdy, kto chodził do tej szkoły... to pachnie zwykła wazeliną:P pozdrowioonka dla tych którzy tu wytrzymują:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uczennica Nauczyciele napisali anonim na dyrektorkę IP: *.gprs.plus.pl 28.11.07, 16:26 dyrektorka jest okropna...ja sobie robie brechte na jej lekcjach ale inni sie jej boja. strasznie sie drze.kiedys uczyla w szkole nr 5 to jeszcze wtedy moja mama sie uczyla to za ot ze mama chciala cos wziasc z podlogi to jej wstawiala jedynke...jeednym slowem jest rabnięta...nauczyciele maja racje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nauczyciel Nauczyciele napisali anonim na dyrektorkę IP: *.it-net.pl 28.11.07, 16:26 Drogie dzieci. Nie znam waszego dyrektora. Z waszych postow wynika, że to kanalia, ktora wybrała swój zawód oraz stanowisko, aby niszczyć młode indywidualności. I ok, nie powinna, nie ma prawa.Na wasze wypowiedzi patrzę jednak z innej strony. Wasza ortografia, interpunkcja, wasze ubogie słownictwo, agresja słowna - mnie to przeraża. skoro macie tak zlego nauczyciela/nauczycieli, to co robicie w tej szkole ? Każdy, komu zależy na wiedzy, ucieka tam, gdzie go ucza. Niestety, nie ma takiej szkoły na świecie, ktora nawklada do głowy wbrew woli wlaściciela. I tak jest chyba w waszym przypadku.Myślę,że na tym forum upust swoim emocjom dali uczniowie mierni, z problemami szkolnymi. Dla takich uczniów każdy, kto wymaga, jest wrogiem.Zachęćcie do wypowiedzi uczniow bardzo dobrych (poznamy po ortofrafii :) ), być może mają inne zdanie. Co do oplat różnego rodzaju i finansów szkoły - wiele szkół wymaga od uczniów określonych oplat. Ok, nie jest to zgodne z założeniem, że edukacja powinna być bezpłatna.Jednak nie bardzo ktokolwiek ma pomysl, jak sobie poradzić z tymi wydatkami, ktorych samorządy nie finansują. a jest ich baaaaardzo wiele. W szkołach zazwyczaj nie ma pieniędzy na papier toaletowy, na ksero, na poprawę warunków waszej i naszej codziennej egzystencji. Zdaniem naszych wladz dobry dyrektor to taki, ktory w szkole ma wszystko co potrzebne - ale władze nie są zainteresowane sposobami zdobywania środkow. Więc może wasza pani dyrektor nie jest aż tak zła? Opluwać anonimowo jest bardzo łatwo, media to potężna broń, ale bronić się przed nimi nie bardzo można.Nawet, jeżeli zarzuty dotyczące p. dyr. się nie potwierdzą, nikt jej nie da stosownej rekompensaty, nie oczyści jej zszarganego imienia. Skoro problemy ujrzały światło dzienne, pozwólcie stosownym władzom na wyjasnienia wszystkich zarzutow. Na pewno i wy zostaniecie zapytani o swoje obserwacje i doświadczenia, więc jawnie i z wlasnym nazwiskiem oraz twarzą mówcie, co macie do powiedzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dirt Re: Nauczyciele napisali anonim na dyrektorkę IP: *.top.net.pl 28.11.07, 16:29 Powiemy, tylko musimy miec taką możlwiość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pika Re: Nauczyciele napisali anonim na dyrektorkę IP: 212.106.27.* 28.11.07, 16:32 Co by nie mówić to szkoła nie ma prawa pobierać od uczniów opłat jakichkolwiek! Za świadectwo, na papier toaletowy toż to granda! A gdzie sa rodzice tych uczniów?Siedzą i czekają albo płacą za papier? Ludzie albo ta kobieta ma jakieś super hiper znajomości w kuratorium albo cała reszta daje sobie wejść na głowę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dirt Re: Nauczyciele napisali anonim na dyrektorkę IP: *.top.net.pl 28.11.07, 16:39 Ta kobieta ma `super hiper znajomości w kuratorium` Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: absolwentka:) Re: Nauczyciele napisali anonim na dyrektorkę IP: *.chello.pl 28.11.07, 16:41 Już chyba nie ma...:D:D:D:D:D:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ........... Re: Nauczyciele napisali anonim na dyrektorkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.07, 16:34 po ortografi nie zawsze rozpozna sie dobrago ucznia.... osobiście mam opinie z 4 dysami i czasem w notatkach robie takie błędy ze jak to czytam to potrafie pękać ze śmiechu... ortografia nie odbija wiedzy i umiejętności uczniów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Margarett. Re: Nauczyciele napisali anonim na dyrektorkę IP: *.resetnet.pl 29.11.07, 18:16 szkoda tylko, że Pan/Pani się nie podpisała JAWNIE imieniem i nazwiskiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Uczeń zso nr 4 Nauczyciele napisali anonim na dyrektorkę IP: *.resetnet.pl 28.11.07, 16:31 Nie wszystkie zarzuty są prawdą ponieważ jestem uczniem tej szkoły i nie płaciłem nigdy za nie zmienianie obuwia czy za przetrzymywanie książki. 1. W szkole nie ma kar pieniężnych np. za przetrzymywanie książek czy nie zmienianie obuwia. 2. Pani dyrektor Halina Olczak podczas lekcji zadaje pracę i wychodzi. Jej obecność na lekcji trwa maksimum 15 minut. Wracając czuć od niej woń papierosów. 3. Ja za każdym razem gdy moja klasa miała zastępstwo z p. dyrektor H. Olczak nigdy pani dyrektor wychodząc z klasy nie przysyłała nikogo aby nas popilnował aby nikt nie zrobił sobie krzywdy. 4. Zdarzają się lekcje gdy pani dyrektor jest obecna przez całe 45 minut ale w czasie lekcji pani dyrektor rozsiadała się na krześle, piła kawę i z tego co wiem czasem nawet paliła papierosa przy otwartym oknie oraz czytała gazetę. Zadawała pracę i nieobchodziło ją że ktoś może czegoś nie rozumieć. 5. Pani dyrektor często niemal że zawsze zostawiała pod opieką pracowników konkretnie pod opieką jakiejś woźny. wnuk pani dyrektor Mateusz biegłą po całej szkole i rozrabiał(ciągną za ubranie, zabierał plecak jakiejś osobie i rozrzucał jego zawartość po całym korytarzu) wiele osób może to potwierzdzić. mam nadzieję ze pani dyrektor Halina Olczak poniesie konsekwencję . Trochę wiem ponieważ chodzę do tej szkoły już od 7 lat. Uczeń gimnazjum nr 6 i ZSO nr 4 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dirt Re: Nauczyciele napisali anonim na dyrektorkę IP: *.top.net.pl 28.11.07, 16:41 Trochę wiesz? Ja chodze o 9 lat. I właśnie, że pobiera się opłaty za przetrzymywanie książek. A poza tym to się z Tobą zgadzam. Wszyscy milczą, bo się boją, a ja jedna nie moge rozpocząć z nią walki, bo przegram Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: absolwentka:) Nauczyciele napisali anonim na dyrektorkę IP: *.chello.pl 28.11.07, 16:38 O wypraszam sobie... bynajmniej nie miałam miernych wyników w nauce... co do słownictwa- przykład idzie z góry- skoro dyrektorka tak mówi... możemy i my:) acha i jeszcze jedno... zarzuty nie okażą się bezpodstawne skoro tyle osób je potwierdza... co do rekompensaty... kiedy uczniowie otrzymają je od pani dyrektor? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Nauczyciele napisali anonim na dyrektorkę IP: 212.106.17.* 28.11.07, 16:39 pytałam się nauczyciela z innej szkoły czy jest taka możliwość żeby zostawić klase samej sobie odpowiedział, że nawet na minute,bo może sie coś stać...wyobraźcie sobie 20-30 osób w klasie bez opieki,plecaki w powietrzu... nastepnie 3.50 zl za polecony normalka chyba ze przjdzie rodzic do szkoły...wyzywanie uczniów też,ok czasem sie należy, ale żeby wyzywać debili bydła i niewychowanych ludzi...co innego zwrócić uwage albo wydrzec sie na temat przewinienia, ale wyzwanie ucznia od debilizmu albo niewychowania jeśli wykroczenia nie obejmuje ocen(co do debilizmu) i zachowania (co do wychowania) to już coś przekracza...hm...zastraszanie nauczycieli...w zależności od charakteru każdy inaczej przyjmuje i każdy inaczej interpretuje eee...takie zachowanie dla jednych strach dla innych respekt... ale ja lubie 4^^ mamy sporo paprotek,fajne szmaty na sali leżą na wiosne w celu wsiąknięcia wody... co by zmienić? >okna >grzejniki w szatniach dla dziewczyn^^(przynajmniej)te sie chyba zapchały...;) >ogólnie sprzęt sportowy bo sie spalił >przydały by sie ławki w korytarzach mimo,że wąskie są >bida w salach chemicznych i fizycznych >pozatykać dziury w dachu mamy dużo telewizorów^^ całkiem fajnych nauczycieli no z wyjątkami jest czysto...mamy jakiś poziom, ale dla jednych wada dla innych zaleta;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .... Nauczyciele napisali anonim na dyrektorkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.07, 16:47 czy to normalne by w klasie matematyno-fizyczno-informatycznej był prowadzony polski na poziomie rozszerzonym?? bo dla pani O. to robi... nie od dziś wiadomo że matematycy nie są zwolennikami humanistyki... to może w klasach humanistycznych rozszerzoną matme?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Absolwentka XX Lo Re: Nauczyciele napisali anonim na dyrektorkę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.07, 19:00 Skończyłam tą szkołę 5 lat temu...jestem świeżo upieczoną ekonomistką...i muszę Ci powiedzieć,że mimo iż uwielbiam matematykę nie przeszkadza mi to,że mam bogate słownictwo i znam klasykę literatury światowej...myśle, że i Tobie to nie zaszkodzi...tym bardziej,że przed Tobą matura z języka polskiego.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ABSOLWENTKA Re: Nauczyciele napisali anonim na dyrektorkę IP: 212.182.107.* 29.11.07, 15:50 A wiewcie co ja wam poiwem nie znacie się kompletnie... XXLO skonczyłąm rok temu i chociaż byłąm w kalsie matematyczno- fiztcznej to Pani Olczak uczyła mnie polskiego i jestem bardzo z tego zadowolona bo jest to miła kobieta tylko trzeb aumiec się w stosunku do niej zachowac jak się ejst chamem to niech się nie liczy ze zdobedzie się szacunek u Pani Dyrektor... dopiero po zcasie jak skonczycie tą szkołe zobaczycie jakie to ejst dobre liceum ja jestem zadowolona :) jestem teraz na pierwszym roku studiuie Zarzadzanie i jestem z matemtyki do przodku a to wszytko dzięki zawzietosci Pani Olczak bo to ona mobilizuje do nauki.... Pozdrowienia od byłej 3 a :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uczennica Nauczyciele napisali anonim na dyrektorkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.07, 16:50 jak my mamy sobie z tym radzić skoro każdy bierze to jako żart lub zemste neidobrych i niegrzecznych uczniów którym ktoś każe sie uczyć?? ;| Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uczennica Re: Nauczyciele napisali anonim na dyrektorkę IP: *.gprs.plus.pl 28.11.07, 16:57 proste ze tak ja to moge potwierdzic z Haliny.O to chory człowiek...tez jestem z tej szkoly wiec wiem:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Nauczyciele napisali anonim na dyrektorkę IP: 212.182.107.* 28.11.07, 17:23 dzisiaj cały dzien w szkole wiercili na sali i cieli gumówką, smierdziało w caleej szkole,wszedzie bylo pełno pyłu,było dosłownie siwo,ale co tam w tym czasie odbywaly sie lekcje na sali i w calym skrzydle,nawet niebyło słychac co nauczyciel mowi na lekcji,w czerwcu pozar a teraz dopiero remont i ma tak byc podobno 2 miesiace... a co do tego wyzywania uczniow to prawda,jak juz wczesniej pisalem został stwierdzony u mnie przez pania O. przypadek ADHD i Parkinsona... w tej szkole czasem sie takie cyrki dzieja ze to sie w glowie nie miesci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andi Re: Nauczyciele napisali anonim na dyrektorkę IP: *.chello.pl 29.11.07, 19:43 Coś mi sie wydaje, że jeżeli jest remont w szkole to skrzydło lub cała szkołą powinna być zamknięta. Nie dziwię się że nauczyciel wf uczy jeździć samochodem w jakimś tam "Driverze"- ciekawe jak wymawia to Pani Dyrektor- skoro nie może uczyć wf-u. Czy jak za moich czasów na jednej sali wf miało kilka grup naraz chłopcy LO grali w piłkę , dziewczęta z gimnazjum grały w siatkówkę a na środku ćwiczyły dwie grupy starszych dzieci ze szkoły podstawowe- to jest też pomysł organizacyjny wypracowany w ZSO nr 4 bo nikt chyba nie porównywał planów lekcji szkoły podstawowej gimnazjum i liceum pod względem obciążenia sal gimnastycznych. Nie sądzę żeby o tym nikt w szkole nie wiedział, a na dodatek ścisk w szatniach, jedno wejście do szkoły dla wszystkich od 1 klasy SP ,poprzez G do 3 LO. NIC PRZEZ LATA W SZKOLE SIĘ NIE ZMIENIAŁO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: widział_to_kto Nauczyciele napisali anonim na dyrektorkę IP: *.lublin.mm.pl 28.11.07, 17:59 ta szkoła jest dziwna... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Twoja stara Re: Nauczyciele napisali anonim na dyrektorkę IP: *.resetnet.pl 29.11.07, 17:41 Twoja stara Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pracownik Nauczyciele napisali anonim na dyrektorkę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.07, 18:16 Niech ci(lub ten) co napisali ten material do artykulu zastanowia sie dwa razy zanim cos takiego jeszcze raz napisza, a szczegolnie nad podpisem bo "anonim" z gory jest malo wiarygodny... ktos kto chce wykosic Pania Olczak sprytnie do tego sie zabral i widze ze dziala bez skrupolow! to wszystko to oszczerstwa i obelgi! Jakby nie patronat pani Dyrektor to nauczyciele prowadzili by lekcje ze smietnikami na glowach. Wspolpracuje z Pania Olczak wiele lat i nie moge patrzec na to co tutaj sie wypisuje. jesli ktos ma jakis problem i na tyle w sobie odwagi to proponuje kontakt osobisty z pania olczak a nie oczernianie publinie niewinnej osoby,do tego anonimowo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: di ej Re: Nauczyciele napisali anonim na dyrektorkę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.07, 18:35 Kimkolwiek Pan(i) jest, wie Pan(i), że to nie są zwykłe oszczerstwa. Skoro pańska współpraca z panią Olczak trwa już wiele lat, to z pewnością zdaje Pan(i) sobie sprawę z tego, że taki "wyskok" zostałby potraktowany jako najgorszy grzech, co skończyłoby się zapewne oceną naganną z zachowania, jeśli nie wyrzuceniem z placówki. A co do anonimowości. Jeżeli zaszłaby taka potrzeba mogłabym ujawnić swoje imię i nazwisko, ale na pewno nie na forum internetowym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pracownik Re: Nauczyciele napisali anonim na dyrektorkę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.07, 14:54 Chodzilo mi o anonimowosc w donosie ktory trafil do redakcji i do kuratorium. Zadna odwaga jest oczernianie kogos bez ujawnienia swoich personaliow. Jesli jest sie wporzadku wobec pracodawcy, to nie pisze sie donosow ,a jesli jest jakis problem to wyjsnia sie go osobiscie a nie na lamach mediow(do tego anonimowo)!Wiecej odwagi cywilnej i honoru!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie wnikaj =) Re: Nauczyciele napisali anonim na dyrektorkę IP: *.chello.pl 01.12.07, 00:31 Lol2 weź sie Pracowniku zastanów 5 razy zanim coś napiszesz. Przecież jakby sie podpisali pod tym np. 5-10 nauczycieli to po tygodniu na bank by nie mieli pracy. Już by nie byli nauczycielami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie wnikaj =) Re: Nauczyciele napisali anonim na dyrektorkę IP: *.chello.pl 04.12.07, 07:08 noo z takim pracodawcą by bardzo dużo wyjaśnił xD po 2 dniach po rozmowie, ten nauczyciel by już nie miał pracy =) Dlatego woleli anonim napisać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tak? Re: Nauczyciele napisali anonim na dyrektorkę IP: 89.186.1.* 28.11.07, 19:45 wiekszosc nauczycieli jest innego zdania tylko nikt nic o tym nie mowi bo woli nie ryzykowac bo lepiej miec taka prace z nienormalną dyrekcja niz jej nie miec. Szkoła bardzo traci przez panią Olczak, inne szkoły sie rozwijaja a ta nie moze no powiedzcie mi dlaczego? Jak nauczyciel potrafi sie po LUDZKU dogadac z uczniem tez CZŁOWIEKIEM to i jets szanowany , mało tego jest rowniez lubiany przez uczniów.., a pedagog powinien umiec i chcec dogadac sie z uczniem a nie go dołowac i oczerniac, fakt młodziez jest wulgarna, i zbuntowana bo jest przyznaje, ale wszytsko idzie z gory, jak widzimy jak sie zachowuja starsi to my uwazamy podswiadomie ze tez tak mzoemy sie zachowac, a ten anuczyciel co wczesniej pisał to ja wogole nie wiem co to za nauczyciel?;/ dla wiekszosci nauczycieli pani Olczak jest conajmniej DZIWNA ale sie niewypowiadaja i nie komentuja bo nie chcva stracic pracy co jest dzisiaj wazne w dzisiejszych czasach miec prace i w naszym regionie rowniez;] wiec niech nikt nie mowi ze to co tu sie dzieje w tej skzole jest normalne bo nie jets i kazdy o tym wie! wiecej mogłbym na ten i inny temat zwiazany z ta skzolą powiedzioec ale długo by mowic... pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nauczyciel ZSO nr4 Re: Nauczyciele napisali anonim na dyrektorkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.07, 23:55 Zgadzam się w pełni. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: II Nauczyciel ZSO Re: Nauczyciele napisali anonim na dyrektorkę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.07, 13:15 Zgadzam się w pełni z Pracownikiem i Nauczycielem. Wiele razy Pani Dyrektor wspierała swoich pracowników i nie tylko, bardzo dba o miejsce w którym się uczycie (to do was uczniowie, więc nie wypisujcie tych bzdur bo nie da się tego czytać!!!). Wielu z nas ciagle podnosi swoje kwalifikacje, dokształca się po lekcjach na studiach i kursach aby przekazać wam więcej wiedzy - a wam uczniowie jak widać na tym nie bardzo zależy. MOże faktycznie trzeba zastosować się do waszych "RAD", czyli picia kawy na lekcji i ograniczenia się do sprawdzenia listy obecności. Nie rozumiem tylko jednej rzeczy, dlaczego KTOŚ kto pisze anonim podpisuje się za wszystkich, ja sobie tego nie życzę tak jak większość moich koleżanek i kolegów z pracy. ANONIMIARZU musisz być bardzo zgorzkniałym i samotnym człowiekiem jeśli decydujesz sie na taki krok, ale tak na prawdę to świadczy tylko źle o tobie samym. Niech BÓG ci wybaczy a dla nas nauczycieli pozostaniesz tylko maluczkim, marnym człowieczyną wyzutą z wszelkich pozytywnych uczuć. Nie pozdrawiam bo nie warto. (Nauczyciele Całego ZSO łączcie się) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: di ej Re: Nauczyciele napisali anonim na dyrektorkę IP: *.top.net.pl 29.11.07, 21:19 nie wierze w boga. wlasnie - z wiara innych ludzi szkola nie liczy sie rowniez. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: II Nauczyciel ZSO Re: Nauczyciele napisali anonim na dyrektorkę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.07, 21:57 To juz twój problem, a kwestia ludzi innych wyznań to posłuchaj di ej: w naszej szkole jest wielu ludzi wierzących i niewierzących ale większość z nich nie ma problemu z określeniem wartości moralnych jakimi kieruje się w życiu szkolnym i osobistym tj: szczerość zaufanie, tolerancja, wyrozumiałość, prawdomówność itd. więc nie opowiadaj bajek o tym co sie liczy u innych, grzechach i wierze w Boga bo niewiadomo jak szybko zaczniesz Go szukać. Bez pozdrowień bo powtarzam NIE WARTO!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: di ej Re: Nauczyciele napisali anonim na dyrektorkę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.11.07, 14:46 Dzięki powyższemu komentarzowi (na temat wiary) można podważyć wiarygodność użytkownika top.netu piszącego komentarze, ponieważ wykorzystał on nick, którym od początku posługiwałam się ja, pisząca z internetdsl.tpnet.pl, co widać po prawej stronie nad komentarzem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nauczyciel ZSO nr4 Re: Nauczyciele napisali anonim na dyrektorkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.07, 23:39 Podpisuję się pod wszystkim, co szanowny Kolega/Koleżanka napisał/a. Pozdrawiam. Nauczyciel ZSO nr 4 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie wnikaj =) Re: Nauczyciele napisali anonim na dyrektorkę IP: *.chello.pl 29.11.07, 18:38 Hahahaha jakby to nie był ANONIM tylko by była konkretna lista, która sie pod tym by podpisała to na bank po 1 tygodniu :) Wywaliła by tych nauczycieli ze szkoły bo by jej zagrażali xDD Pozdro. za takie poje***** podejście xD. Tego inaczej nie dało sie wyjawić niż anonimem :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pracownik Re: Nauczyciele napisali anonim na dyrektorkę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.07, 21:56 To jesli temu "anonimowi" jest tutaj tak zle, to niech sobie poszuka lepszej posady! moze trafi na "lepszego" przelozonego.Zycze powodzenia! a nie oczernia i szklauje P.Dyrektor. Najlepiej proponuje szkole prywatna bo tam za pieniadze wszystko mozna.to samo kieruje do mlodziezy ktora wypisuje tutaj takie bzdury,moze jak rodzice zaplaca za edukacje to przekonaja sie ile kosztuje "wyksztalcenie". i jesli tutaj jest wam tak zle, to macie do wyboru wiele innych szkol w lublinie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Til Re: Nauczyciele napisali anonim na dyrektorkę IP: *.chello.pl 02.12.07, 14:12 Panie Pracownik nie chrzań pan. Chodziłem tam do szkoły, wiem jak wasza 'szanowna" p. dyrektor się odnosi do mojej matki. Nigdy nie zapomnę, w jaki sposób się do niej odnosiła. Po za tym 3. kadencja jako dyrektor to chyba wynik strachu nauczycieli o pracę. A pan na pewno nie pisze tak dlatego, że naprawdę tak jest, tylko dlatego, że jest pan/i naciskany/a Pozdrawiam Til Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: widział_to_kto Nauczyciele napisali anonim na dyrektorkę IP: *.lublin.mm.pl 28.11.07, 18:18 Mi nie przeszkadzało to, że wychodziła i pozostawiała klasę bez opieki. Zwalnianie z lekcji też mi się widziało. Reszta to zło. Wyzywała uczniów, ktoś coś źle zrobił mówiła "dno i wodorosty", czepiała się do niekształtnego pisma, ktoś mruknął coś to od razu groźby że obniży zachowanie, wstawi kose albo wyrzuci za drzwi. Już parę razy kiedyś dostałem od niej pałe "za nic" - bo szepnąłem do kolegi albo raz jak przekładałem długopis między palcami to tak samo. Pamiętajcie, nigdy nie wykonujcie gwałtownych ruchów, nie zwracajcie na siebie uwagi ani nie róbcie nic co byście normalnie zrobili - to wszystko = 1 w dzienniku. Uczniowie nie mogą nic zrobić. Jest jeden przypadek, ale zdarzał się on także u innych nauczycieli, że jak kolega wstał wyrzucić coś do śmietnika (co w podstawce było normą) tutaj dostawał ochrzan, że dlaczego sie nie spytał itd. Dobrze że skończyłem już tą szkołę, to piekło made by H.Olczak. Może w końcu ją zdetronizują i wejdzie jakiś rozsądny dyrektor np. p.Papiernik albo p.Szulej. Było by to raczej dobre dla szkoły. Pamiętam jak nie raz nas nauczycielka uciszała nie dlatego, że jej to specjalnie przeszkadzało, tylko że za ścianą miała lekcje "szanowna bardzo" pani dyrektor. Oby szybko "bye-bye" albo niech w ogóle zburzą tą szkołę, jak ona będzie sie tak trzymać. Pozdrawiam, w poważaniu swoim własnym - widział_to_kto ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: absolwentka:) Nauczyciele napisali anonim na dyrektorkę IP: *.chello.pl 28.11.07, 18:52 Chodziłam do tej szkoły tak jak wiele innych osób, które tu piszą, więc niech nikt mi nie mówi, że pani dyrektor utrzymuje poziom... to jakaś żenada... wmawiać ludziom, że coś jest inaczej, skoro widzieli to na własne oczy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pedagożka;) Przeczytajcie;) IP: *.it-net.pl 28.11.07, 19:17 Jak pisałam wcześniej,skończyłam XX LO 9 lat temu i teraz sama jestem nauczycielem. I faktycznie pewne sytuacje tu opisywane miały miejsce wówczas gdy ja chodziłam do tej szkoły;) Pani dyr może ze 4 razy była u nas na zastępstwie ale zawsze wpadała w biegu, cos zadawała i juz jej nie było, nawet listy nioe sprawdzała. Ponadto bardzo niegrzecznie odzywała się do niektórych rodziców, nauczycieli i kiedys będąc u nas na angielskim, zajrzała do dziennika i zobaczył że są same 4 i 5 i rzekła - "widzę, że to z okazji dnia dobroci dla zwierząt!" Inna rzezc która mi się nasuwa...kiedy zaczynaliśmy pierwszą klasę! Stopnie były jako takie, zdarzały nawet 5 i 6, ale po pierwszym półroczu skala oceniania niewiedziec czemu zwęziła się i była od 1- 3, inne stopnie zdarzały się sporadycznie, zawsze z matematyki i biologii było bardzo duzo zagrożonych. ALe...na koniec napiszę wam, że mimo to, na 32 osoby w klasie tylko dwie czy trzy nie dostały się na wybrane studia, reszta zdała i dostała się na kierunki przez siebie wybrane - więc chyba to było świadectwo poziomu szkoły - ale dzięki nauczycielom (pani Niećko, Stępińska, Nowiszewska...pewnie poprzekręcałam nazwiska, więcej niepamiętam;)) Pozdrawiam Ps. Ja pracuję w szkole, gdzie jest dyrektorka na którą również narzekam, ale to już inna bajka i z innego powodu;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol. Re: Nauczyciele napisali anonim na dyrektorkę IP: *.resetnet.pl 28.11.07, 19:23 stwierdze tyle: to prawda.zawsze mamy luzy na lekcji.puszcza nas 5 min przed dzwonkiem a niektóre kalsy zwalnia.tak juz jest.i moja mam miala racje bym skzole zmienila ale zostalam.i ONA bedzie uczyla wiecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaska Nauczyciele napisali anonim na dyrektorkę IP: *.dot-com.net.pl 28.11.07, 19:49 Wszystkie te zarzuty to prawda !! Mało tego dyrektora obraża uczniów i traktuję wszystkich z góry. Ja też osobiście zostałam poniżona przez panią H. Olczak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smn Nauczyciele napisali anonim na dyrektorkę IP: *.eranet.pl 28.11.07, 20:06 czytam te posty i aż się wierzyć nie chcę.. w tym roku mija 6 lat odkad ukonczylam ta szkole a uczyłam sie tam przez 9 lat.. i muszę przyznac, że z tego co czytam, widzę iz nic a nic sie nie zmieniło..Powiem tyle szkoła nie sprzyja rozwojowi ucznia, nie wiem jak przedstawia się ta sprawa na chwilę obecną ale za moich czasów podejmowaliśmy próby organizowania szkolnego radiowęzła, kółek pozalekcyjnych, sksów itp ale zazwyczaj to wszystko spotykało sie z niezbyt przychylnym odbiorem.. owszem, byli nauczyciele, którzy mieli chęci do działania ale mielismy wrażenie iż boją sie w ogóle zawiadomic o tym panią dyrektor.. co do stosunków rodzic-pani dyrektor, uczeń-pani dyrektor praktycznie nie istniały co jest wręcz niewiarygodne.. co do opłat za świadectwo,ksero, kar w bibliotece i co najlepsze kar za niewlasciwe obuwie(sic!) byly pobierane juz 6 lat temu! nigdy nie zapomne jak panie wozne na nas polowaly aby zlapac na niezmienieniu butów! a co do zastepst z p.dyrektor to ja równiez je wspominam podobnie.. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tajemnicza... Nauczyciele napisali anonim na dyrektorkę IP: *.chello.pl 28.11.07, 20:34 Ja powiem tyle,że Pani Olczak jest osobą z urazem psychicznym... nie rozumiem dlaczego ta kobieta jeszcze jest w tej szkole i terroryzuje wszystkich jej pracowników oraz uczniów...Jedyne co potrafi to obrzucac obelgami wyrzucac ze szkoły trudnych uczniow,naciagac na kase za byle gów**,ta kobieta jest naprawde chora psychicznie...!!! I jak taka osoba ma prawo byc dyrektorem a o dziwo niezle potrafiła sobie wszystkich ustawic... jestem w tej szkole ostatni rok i nie radze nikomu składac papierow do tego wiezienia... apropo to tez słyszałam od osob z mojej klasy ,ze wnuczek pani olczyk łapał ich za intymne miejsca,szalał,biegał po korytarzach,mowił niecenzurowalne słowa... była kiedys taka sytuacja na zastepswie ze pani olczak powiedziała" a moze postawic wam pół litra na stół",do kolezanki bo sie usmiechnęla powiedziała,ze sie cieszy jakby miała ser w plecaku,a kumpla wyrzuciła z sali za to,ze czytał wskazany przez nia tekst hahaha zenada po prostu... ku..ca na to bierze... czuje sie chwilami jak w iraku kurdee xD babka chce po prostu zarobic remont sali gimnastycznej robi od dłuzszego czasu i nie moze...w sekretariacie tez ma jedna sojuszniczke blondyne tez niezła małpa po prostu zal.pl zero szacunku dla takich ludzi,którzy potrafia tylko błotem obrzuca... dobra koncze swoj poematt... strzała Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: !!! Re: Nauczyciele napisali anonim na dyrektorkę IP: *.chello.pl 28.11.07, 22:01 Co do zastępstw: zgadzam się z większością poprzedników. Może niedługo będziemy mieć zastępstwo z panią Dyrektor na w-fie? Co do opłat: nie wiem, nie płaciłam (jeszcze) za nieoddanie książki. Co do wyzwisk: cytaty- ,,twoje miejsce jest pod śmietnikiem", ,,ciekawe, pod jakim śmietnikiem się tego nauczyłeś", ,,bydło". Są osoby, które na samo hasło ,,zastępstwo z panią dyrektor" reagują bólem brzucha, drżącymi rękoma... I nie są to najgorsi uczniowie, jak niektórzy zaraz by tu napisali Co do wnuczka: hmmmm, potrzebny komentarz...? Co do wiaderek i ścierek na podłodze: co wy chcecie? Są naprawdę bardzo stylowe. I nadają niepowtarzalny wygląd naszej szkole... Cha cha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ziuta:) Re: Nauczyciele napisali anonim na dyrektorkę IP: *.gprs.plus.pl 28.11.07, 22:15 ja jestem w 2klasie liceum.przeczytałam wszystkie posty i stwierdzam że poza wyjatkami wszystko jest prawda.Śmiech mnie bierze po przeczytaniu tekstow "obrońców" Olczi.Latwo sie domyslec kto to napisał hehe:D moim zdaniem jest to gang wycieraczy tyłka paani dyrektor i kazdy kto chodzi do naszej szkoły wie o kim mowa(szanowna pani A.Jawi,oraz psiapsiółka Panko, oraz Regina z Blondi z sekretariatu-to klan Halyny)heh:)Wiec jezeli sa tak oddane to czemu same nie ujawniły swoich nazwisk??Ta kobieta wykancza po kolei kazdego-w tym własnych mezów. Mam nadzieje ze dyra sie zmieni.Owszem w tej szkole jest kilku fajnych nauczycieli np.pan Szulej, pani Śliwka:):), czy pani Skórka.NO Tesi znośny człenio-z niego niezła masa:D Pozdrawiam całe liceum i kazdego kto doświadczył terroru nałogowej pani Olczi.Jutro bedzie moze lepszy dzień hehe:* Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kKk Nauczyciele napisali anonim na dyrektorkę IP: *.chello.pl 28.11.07, 21:57 co do opłat owszem jest jedną wielką przesadą, dlaczego mamy placic za swiadectwa, za probne roznego rodzaju egzaminy skoro to powinna zapewnic szkola wkoncu jest ... panstwowa!? ale czy wam wszystkim jest zle... jak zostaniecie zwolnieni godzine wczesniej do domu z powodu zastepstwa?! albo jak posiedzicie 45min w spokoju i bez stresu?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Margarett. DO "Nauczyciela ZSO4" IP: *.resetnet.pl 28.11.07, 22:55 Cieszę się, że jakiś nauczyciel w końcu się tu odezwał. Po części popieram Pani zdanie- Pani Halina O. trzyma rygor w szkole, a z uczniami w dzisiejszych czasach niestety tak trzeba. Sama wiem jak to jest w gimnazjum, jaka młodzież do tej szkoły uczęszcza. Obecnie jestem uczennicą klasy maturalnej i powiem, że jest trochę lepiej, ale to już raczej kwestia dojrzałości(moim zdaniem). Jednak nie podoba mi się w JAKI sposób Pani Halina ten wyżej wspomniany "rygor" w szkole trzyma. Otóż moim zdaniem pedagog nie powinien obrażać uczniów, to nie jest metoda. Ja rozumiem, że w zawodzie nauczyciela często spotyka się z nagannym zachowaniem oraz słownictwem uczniów, ale odpowiadanie im tym samym niczego nie nauczy, a raczej jeszcze podsyci agresję. Pani Halina na lekcji z moją klasą paliła papierosy, było to jeszcze w podstawówce i sprawa ta była zgłoszona ale pani Olczak nie poniosła żadnych konsekwencji. Poza tym jak wytłumaczyć to, że MATEUSZKIEM opiekują się panie sprzątające w szkole, przecież to nie należy do zakresu ich obowiązków. Bardzo proszę o odpowiedź, bo jestem ciekawa jak to wygląda z punktu widzenia nauczyciela. Nie zgodzę się również ze stwierdzeniem: " w szkole nie ma palenia, picia i narkotyków" gdyż są. Wielu uczniów każdego dnia przychodzi na lekcje po "browarku", mam brata w podstawówce i jego koleżanki i koledzy palą pod szkołą, a nawet w szkolnych toaletach. Rażące jest to, że piątoklasiści sięgają po tego rodzaju używki i to na terenie szkoły, bo mają świadomość, że tak na prawdę nikt tego nie pilnuje. Dodam, że poza zajęciami w szkole nie mają możliwości palenia i picia , gdyż nie ma im po prostu kto tego kupić(przecież to jeszcze "maleństwa" w sklepach im tego nie sprzedadzą). Tutaj pretensje można mieć do "fajnych" kolegów z gimnazjum, którzy staniową "autorytet" dla nich i chętnie kupują tym dzieciom papierosy czy piwo. Licealiści tego nie robią... bo wiedzą, ze w ten sposób mogą wyrządzić tym dzieciom krzywdę. Narkotyki również są. A raczej bywają. Powiem jeszcze, że kiedyś podczas mojego dyżuru w szkole miałam zanieść jednemu z nauczycieli jako "przesyłkę" od drugiego nauczyciela paczkę papierosów. Może i Pani Halina posiada szeroką wiedzę, ale mi przez 12 lat nauki w tej szkole nie przekazała nawet jej ułamka, a zastępstwa z tą Panią miałam często. Lekcji albo nie było, albo mieliśmy "zapoznać się z wyszukiwarką internetową". I wcale nie należę do złych uczniów, gdyż sprawnie utrzymuję się na poziomie czwórkowym. Uważam, że Pani Halina jest osobą bardzo kontrowersyjną, gdyż z jednej strony ta szkoła jako tako funkcjonuje, z drugiej zaś sposób wjaki traktuje rodziców oraz uczniów jest moim zdaniem niedopuszczalny. Bo jeżeli rodzic przychodzi by porozmawiać z Panią Haliną, to widocznie z jakiegoś powodu a nie po to, by zostać zignorowanym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nauczyciel ZSO nr4 Re: DO "Nauczyciela ZSO4" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.07, 00:52 Ja również cieszę się, że pojawiają się takie komentarze, jak Twój. Ciepłym uczuciem napawa mnie również fakt, że są jeszcze uczniowie, którzy dostrzegają wady niedojrzałego zachowania części młodzieży. W pełni zgadzam się również, że z wiekiem człowiek inaczej postrzega otoczenie i rzeczywistość. Zgadzam się również z tym, że pedagog nie powinien obrażać uczniów. Osobiście nigdy nie słyszałam z ust Pani Dyrektor obelżywego słowa w stosunku do uczniów. Podniesiony głos owszem, ale mnie również to się zdarza, innym nauczycielom zapewne też. Czasami jest to objaw złości, ale czasami - proszę wierzyć, bezsilności. Po prostu niekiedy przychodzi taka myśl, taki żal: chcę ich czegoś nauczyć, coś przekazać, bo są tego warci, bo im się przyda w przyszłości, ale nie dają mi szansy, nie rozumieją wagi tego trudnego obowiązku, jakim jest nauka. Jeśli chodzi o Mateuszka. Nie odpowiem jako nauczyciel, ale jako matka małego dziecka i jako człowiek. Byc może to nie najlepszy pomysł, aby mały chłopiec spędzał czas w szkole, wśród starszych. Jednak złożoność sytuacji rodziny pani Olczak i zdrowotnej samego dziecka przemawia tu na korzyść takiego, a nie innego wyboru. Do obowiązków pań sprzątaczek opieka taka nie należy, jednak ja traktowałabym ją w kategorii pomocy dla drugiego człowieka. Teraz o piciu i paleniu. Myślę, że wzór wypływa z domu. Dodać chęć zaimponowania kolegom, łatwość w zdobyciu - jak piszesz, określona budowa dnia szkolnego i obowiązków nauczyciela ( mam na myśli krótkie przerwy, w czasie których należy szybko opuścić klasę, przejść do pokoju, wymienić dziennik, dojść do następnej sali ), sceptycyzm do tego, co mówi się na godzinach wychowawczych o szkodliwości palenia i mamy potencjalnych chorych na raka płuc. Fakty, które podajesz, sa trochę nielogiczne. To nie wina dyrekcji, ale systemu (SP-Gimnazjum). I to palenie pod szkołą czy przychodzenie po browarku - nie ma możliwości monitorowania tego rodzaju postępowania. Jeśli to prawda, co piszesz o przesyłce, to nie rozumiem tego nauczyciela. Jest dorosły, sam wybiera życie z nałogami czy bez, ale żeby przekazywać i pokazywać uczniowi??? Oburzające:((!!! Jeśli chodzi o przekazywanie wiedzy, to powiem tylko tyle, że nie chciałabym, aby moi dzisiejsi uczniowie tak mnie wspominali, jak Ty Panią Dyrektor. Dziękuję za rozmowę. Pozdrawiam i życzę powodzenia na maturze. Nauczyciel ZSO nr 4 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dirt Re: DO "Nauczyciela ZSO4" IP: *.top.net.pl 29.11.07, 09:38 Zgadzam się z Twoimi słowami, ale nie rozumiem dlaczego traktujesz gimnazjalistów z góry. Jestem w 3 klasie gimnazjum i również jestem dobrą uczennicą i nie kupuje dzieciom w podstawówce papierosów i alkoholu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uczen Re: DO "Nauczyciela ZSO4" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.07, 15:10 Dzieki p.halinie O. inteligentnej mlodziezy,ktora moglaby zbladzic, udalo sie trafic na "prosta droge". nie wiem co stalo by sie teraz z polowa znajomych z mojej klasy,gdyby nie opieka pani dyrektor. wiele jej zawdzieczmy i dziekujemy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Głąb Nauczyciele napisali anonim na dyrektorkę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.07, 11:56 Nazywam się Ewa Głąb. Komentarze już zamieszczone na tym forum lub te, które pojawią się po moim obecnym komentarzu i są podpisane E.Głąb, Ewa Głąb lub w jakikolwiek inny sposób , który sugeruje,że jestem ich autorem, nie pochodzą ode mnie. Dziękuje Państwu za chwilę czasu. Ewa Głąb Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Głąb Nauczyciele napisali anonim na dyrektorkę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.07, 12:06 Nazywam się Ewa Głąb. Komentarze już zamieszczone na tym forum lub te, które pojawią się po moim obecnym komentarzu i są podpisane E.Głąb, Ewa Głąb lub w jakikolwiek inny sposób, który sugeruje, że jestem ich autorem, nie pochodzą ode mnie. Bardzo dziękuje za Państwa czas. Ewa Głąb Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: absolwentka:) Nauczyciele napisali anonim na dyrektorkę IP: *.chello.pl 29.11.07, 13:38 Ale z tego co ja przeczytałam to w anonimie nie było podpisu WSZYSCY nauczyciele ZSO nr 4... może nauczyciele, którzy utrzymują dobre stosunki z panią dyrektor, stają w jej obronie, ale to nie zmienia faktu, że problemy są... bez sensu jest zaprzeczanie uczniom, którzy chodzili to tej szkoły i swoje widzieli... (no, ale jak za argument podaje się ich oceny, to bardzo przepraszam..) acha i jeszcze jedno... chyba w którymś poście ktoś napisał coś o tym, że uczniowie nie podają imion czy coś tam na forum... pragnę zauważyć, że nauczyciele też piszą anonimowo... (żeby podobno wazeliny nie było:P:P żałosne...) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Margarett. DO "Nauczyciela ZSO4" IP: *.resetnet.pl 29.11.07, 13:54 Ja, gdybym była nauczycielem, również nie chciałabym być tak postrzegana przez uczniów. Ja nie jestem Bogiem, by oceniać Panią Halinę, nie mogę powiedzieć, że jest złym człowiekiem. Jednak po wielu latach nauki w tej szkole mogę stwierdzić, że MOIM ZDANIEM jest niezbyt dobrym pedagogiem i nauczycielem. Rozumiem oburzenie ze strony niektórych nauczycieli, spowodowane hasłami typu: "wyzywała nas od bydła, hołoty i chamstwa". Przecież nikt nigdy z nauczycieli tego nie słyszał, co jest zrozumiałe. Jednak tego typu teksty się zdarzają, bywają i gorsze. Szkoda tylko, że zbulwersowani tym faktem uczniowie zapominają, że w gorszy sposób odzywają się do siebie na wzajem lub do nauczycieli. Ja nie mówię, że szkoła jest zła. Jest wielu wspaniałych nauczycieli, którzy utrzymują dyscyplinę w klasie innymi metodami niż Pani Halina. Moim zdaniem nauczyciel powinien być surowy i wymagający a nie taki, który daje sobie wejść na głowę. Zawód nauczyciela jest jednym z trudniejszych, gdyż trzeba po porostu umieć pracować z młodzieżą; mieć odpowiedni charakter. Bo uczniowie chcą pokazać swoją wyższość nad uczącymi i bywają po prostu nieznośni. Uważam jednak, że dobrze by było dać wykazać się też komuś innemu, kto może nawet i lepiej sprawował by funkcję dyrektora szkoły. Istnieje również możliwość, że było by gorzej, ale nigdy się tego nie dowiemy, jeżeli nie damy komuś takiej szansy. Dziękuję za odpowiedź w kwestii Mateusza. Również życzę Pani powodzenia i dziękuję za rozmowę. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś