Dodaj do ulubionych

Rusza marketingowa ofensywa Lublina

31.01.08, 09:36
Naszej dziury nie da się wypromować zgodnie ze starym przysłowiem -
z g...a bata nie ukręcisz.
Obserwuj wątek
    • Gość: Gość Re: Rusza marketingowa ofensywa Lublina IP: *.chello.pl 31.01.08, 09:56
      Prawda taka iż by PIS przeprosił i spadał.Oby nigdy więcej !Ale też
      zzżeby już nie mieszał!
    • folkatka Re: Rusza marketingowa ofensywa Lublina 31.01.08, 10:31
      Szyderco,
      gdyby nie Twój konsekwentnie budowany image wiecznego malkontenta bez wiary w
      cokolwiek, mogłabym z Tobą podyskutować. Ale chyba mi sie nie chce. W kazdym
      bądź razie racji nie masz, i tak naprawde myslę, że sam o tym dobrze wiesz.
      • leniak podyskutuj ze mną Agatko 31.01.08, 13:36
        zerknij tu i dyskutuj:
        fotoforum.gazeta.pl/72,2,734,75103055.html
    • ponury_drwiacy_szyderca Ależ zapraszam! 31.01.08, 10:41
      Chętnie wysłucham (w zasadzie - wyczytam) :) zamierzam wyjechać z
      tej dziury i właśnie brak mi jakichkolwiek argumentów ZA
      pozostaniem. Stąd chętnie dowiem się o poglądach innych - byc może
      mam tak dalece zawężony horyzont
      • Gość: aron Re: Ależ zapraszam! IP: *.lublin.enterpol.pl 31.01.08, 11:09
        ponury_drwiacy_szyderca napisała:

> Chętnie wysłucham (w zasadzie - wyczytam) :) zamierzam wyjechać z
        > tej dziury

nareszcie!
    • Gość: asd Wreszcie!!! IP: 212.106.27.* 31.01.08, 13:28
      ...coś się rusza... byle te bilboardy wyglądały przyzwoicie i nie powturzyły "sukcesu" kampani Krakowa ze skacowanymi Syrenką, Neptunem i Kopernikiem ;D
      • tajnos.agentos Re: Wreszcie!!! 31.01.08, 13:44
        "Ruszy się" i Lublin wypromuje się sam ale dopiero wtedy, gdy będzie
        miał porządną infrastrukturę. Póki jej nie ma, takie zadymy służą
        tylko jak najszybszemu wydawaniu unijnych pieniędzy oraz zachwalaniu
        wyprodukowanych w Lublinie absolwentów, by łatwiej mogli znaleźć
        pracę w innych miastach lub za granicą.
        • leniak wszyscy zobaczą do czego prowadzi władza PO... 31.01.08, 13:46
          i poczują, bo w kwietniu bedzie również zapach...
        • leniak zanim sie zareklamuje cokolwiek 31.01.08, 14:12
          trzeba miec co zareklamować...
          Marketing na śmiecie i ruiny w centrum miasta nie pomoże...
          na urzedasów nierobów również...
          zatem najpierw wywalamy śmiecie i Mącik z towarzystwem, potem
          zatrudniamy ludzi fachowych i nie umoczonych a potem reklamujemy
          dopiero...
          bo reklamować dzis wstyd jest zwyczajnie!
          • Gość: aron Re: zanim sie zareklamuje cokolwiek IP: *.lublin.enterpol.pl 31.01.08, 14:30
            Łódź ma o wiele gorsze ruiny w centrum miasta niż Lublin i się
            reklamuje.
            • leniak Łódź... 31.01.08, 14:38
              ma cos poza riuinami i niszczacymi miasto urzędnikami...
              no i tam nie rzadzi PO (Palikot) - wiec na rozwój maja choć
              nadzieję...
              • padre81 Bilbordy 31.01.08, 15:06
                a mnie ciekawi co innego czy zostanie ogłoszony rzetelny konkurs na projekty
                graficzne bilbordów czy zostanie to załatwione po kolegach?
                I tylko przedstawione do "klepnięcia' odpowiednim urzędnikom?

Prawdą jest ze mamy zaniedbane i brudne centrum oraz walącą sie starówkę , ale
                tu potrzeba konkretnego planu rewitalizacji centrum a nie łatania dziur knajpami
                i bankami oraz wyprzedażą kamienic
                • leniak plan u neoliberałów??? 31.01.08, 15:11
                  rynek kolesi wszystko podobno załatwi mon cheri Padre81
                  • Gość: :) Re: plan u neoliberałów??? IP: *.chello.pl 31.01.08, 16:44
                    projekty bilbordów robi (zrobiła) warszawska agencja, która sprzedała Lublinowi promocyjne logo
                    • leniak no to wiemy czemu beda wisieć tylko w Wa-wie 31.01.08, 16:59
                      zapewne logo tej agencji, będzie odpowiednio widoczne...
                      i pewnie wzrosna zamówienia ze ściany wschodniej...
                      ech 3 z kawałkiem mln. na reklamę agencji reklamowej Ratusz wyda?
                      czy na reklame Nowego Śmietnika (sorki Lublina)?
    • Gość: trollinternetowy To spływaj do "metropolii" Rzeszowa śmieciu jeden IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.08, 17:01
      I kup sobie bilet do Wawy na samolot, żeby zobaczyć jak smakują krajowe linie
      lotnicze, śmieciu zafajdany.
      • padre81 3 miliony bez przetargu 31.01.08, 17:26
        jeżeli rzeczywiście firma która zrobiła to paskudne logo będzie robiła równie
        paskudne billbordy , i rzeczywiście odbywa sie to bez przetargu to chyba
        powinien zainteresować sie tym prokurator
    • Gość: ja Rusza marketingowa ofensywa Lublina IP: *.it-net.pl 02.02.08, 10:43
      Zdjęcie, którym opatrzono artykuł, ilustruje ogólny problem z
      wyglądem miasta: jego totalne zaśmiecenie drzewami. Drzewa w mieście
      powinny służyć ozdobie, dawać trochę cienia na skwerze czy w parku
      ale nie szpecić! Wszędzie rosną te krzywe, kosmate koszmary, które
      przez pół roku "zdobią" (w lecie) a przez pół zwyczajnie szpecą.
      Typowy objaw tej drewnianej głupoty to obsadzenie jednego z
      najładniejszych budynków - hotelu Grand - na nowo drzewami. Róbmy
      tak dalej jak zrobiono z liceum Staszica, a dojdzie do tego, że
      przez Lublin będzie można przejechać nie zauważając nawet, że się
      jedzie przez jakiekolwiek miasto. Wieśniactwo!
      • padre81 Re: Rusza marketingowa ofensywa Lublina 02.02.08, 17:01
        Gość portalu: ja napisał(a):

> Typowy objaw tej drewnianej głupoty to obsadzenie jednego z
        > najładniejszych budynków - hotelu Grand - na nowo drzewami. Wieśniactwo!
        "Wieśniactwem" jest nie zauważanie potrzeby nasady nowych drzew w mieście ,
        róbmy tak jak radzisz a będziemy się dusić jak w Warszawie , a Lublina i tak już
        nie zobaczysz ale nie przez drzewa ale przez smog , ja już wolę zielony Lublin
        niż pseudo metropolię wyjałowioną z zieleni drzew i krzewów
    • sothink zablokować Arona 02.02.08, 12:31
      Przynosi on wstyd Lublinianom w całej Polsce i ludzie myślą że Lubliniacy tacy
      widocznie są jak aron stąd bieda itp. To bardzo niedobra etykieta.
      • Gość: tomekjot a jak to zrobić IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.08, 12:34
        Jakieś pomysły?
        • sothink Re: a jak to zrobić 02.02.08, 15:17
          trzeba by upublicznić jego dane osobowe, to by przestał szaleć
          • Gość: aron Re: a jak to zrobić IP: *.lublin.enterpol.pl 02.02.08, 16:15
            sothink napisał:

> trzeba by upublicznić jego dane osobowe, to by przestał szaleć

buhahaahahaha
            no się strasznie przestraszyłem wrocławskiego idioty
            • sothink Re: a jak to zrobić 02.02.08, 16:36
              bój się osób z Lublina bo ci busika mogą spalić, hehe
      • aron2004 Re: zablokować Arona 02.02.08, 12:39
        nie no nie mogę ze śmiechu wytrzymać. Wrocławski neandertal który
        sam siebie nazywa "liberałem" chce wprowadzić na forum cenzurę w
        stylu ZSSR.
        • leniak jestem Aron tak samo ja ty ubawiony 03.02.08, 14:29
          wolnośc słowa wadzi liberałom?
          • sothink Re: jestem Aron tak samo ja ty ubawiony 03.02.08, 18:55
            Ależ mi nie, skądże, ja mam z tego ubaw :) Niemniej przynosi on ujmę Lublinowi
            pisząc na forach lokalnych, zresztą możesz sobie poszukać wątków jak masz
            wątpliowości.
      • Gość: lsm Re: zablokować Arona IP: *.lublin.mm.pl 03.02.08, 03:29
        to też świadczy o tych ludziach, że na przykładzie jednej osoby oceniają całe
        środowisko.
    • strzala.fpw Rusza marketingowa ofensywa Lublina 03.02.08, 19:15
      Aron mieszka na Organowej,jaki to problem go namierzyć;-P Tylko komu by się
      chciało:-)
      • folkatka Re: Rusza marketingowa ofensywa Lublina 03.02.08, 20:27
        Wiecie co? Te wasze głosy to po prostu przegiecie w czystej postaci. Fakt,
        poglądy Arona są specyficzne, ale trzeba pamietać że:
        1. nie jest on agresywny
        2. nie atakuje ani nie obrzuca błotem nikogo
        3. jego poglądy nie są ani rasistowskie, ani nazistowskie, ani komunistyczne,
        nie podpadają więc zatem pod konstytucję.
        W internecie można sie spotkać z poglądami naprawdę groźnymi i niebezpiecznymi,
        chamskimi i podłymi, które są tolerowane przez moderatorów, nawet na Gazecie.
        Zresztą...Jeżeli na podstawie tego co pisze Aron wyrabia sobie zdanie o
        wszystkich mieszkańcach Lublina to mogę tylko stwierdzic, że to do konca
        normalne nie jest. I tyle.
        • Gość: Prześmiewca Re: Rusza marketingowa ofensywa Lublina IP: *.centertel.pl 03.02.08, 21:38
          Żałosne,znaleźli sobie ofiarę.Kowal zawinił cygana chcą powiesić.
          • Gość: aron Re: Rusza marketingowa ofensywa Lublina IP: *.lublin.enterpol.pl 04.02.08, 04:31
            najlepsze jest to że wrocławski kretyn który jest "liberałem" i
            pracujem ponoć w "zagranicznej firmie" ma tak naprawdę poglądy rodem
            z głębokiej komuny. A busa możesz mi palić - ubezpieczony

buhahahahaahahahahaha
            • sothink do niepelnosprytnego busiarza 04.02.08, 10:41
              Masz tak potężne problemy ze zrozumieniem, że ja się w ogóle zastanawiam jak ty
              żyjesz. Musisz chodzić do lekarza z opiekunem, bo przy twoim poziomie rozumienia
              możesz bardzo odmiennie zinterpretować zalecenia pana doktora.
              Np. mógłbyś syrop na kaszel do oka dawkować, bo pan lekarz podczas badania w
              źrenicę ci zaglądał,
              hehehehehehehe
              • Gość: aron do podpalacza sothinka IP: *.lublin.enterpol.pl 04.02.08, 18:51
                może ty byś się udał do lekarza? Nie dość że kochasz PKP i MPK to
                jeszcze masz marzenia o podpalaniu busów - to się nazywa piromania i
                na to są leki.
                • sothink Re: do podpalacza sothinka 04.02.08, 20:16
                  idź się lecz człowieku jak ci radzą na wielu forach
                  • aron2004 Re: do podpalacza sothinka 04.02.08, 21:07
                    to ty idź się lecz a może kup sobie jakiś katalog z samochodami bo
                    nie odróżniasz Forda Windstara od busa idioto.

No i nadal nie doczekałem się od ciebie wyliczenia tych rzekomych
                    tysięcy ofiar wypadków busów w woj. lubelskim.
                    • sothink Aron i jego kompromitacja 05.02.08, 00:59
                      w artykule było napisane "bus":) Hehe, na grupach dyskusyjnych już leją z ciebie
                      z tego powodu, buhahahahaha

groups.google.com/group/pl.misc.kolej/browse_thread/thread/28643e7f4ef4f180/f9888834c9a9a9f1
                      -----------------
                      • Gość: aron Re: Aron i jego kompromitacja IP: *.lublin.enterpol.pl 05.02.08, 07:52
                        kompromitują się właśnie tacy kretyni jak ty

bo jak pociąg się wykolei to OK
                        jak kierowca MPK jest pijany to OK
                        jak kierowca PKS spowoduje wypadek to OK

a jak bus coś spowoduje - a to zlikwidować busy

taka jest mentalność wielu osób w tym twoja
                        • sothink Re: Aron i jego kompromitacja 05.02.08, 14:01
                          wszyscy z ciebie leją taka prawda, jesteś takim pajacem forumowym, hehehe
                          • Gość: aron idiota wrocławski znów nadaje IP: *.lublin.enterpol.pl 05.02.08, 16:44
                            to z ciebie wszyscy leją, bo nie odróżniasz Forda Windstara od busa
                            i twierdzisz, że rolnik nie ma prawa dorabiać jako kierowca busa.
                            Sprzątaczem jesteś zapewne dobrym, skoro wzięli cię do zagranicznej
                            firmy, ale na motoryzacji i prawie się nie znasz.
                            • sothink Re: idiota wrocławski znów nadaje 05.02.08, 17:10
                              Wiesz dobrze że z ciebie wszyscy leja i jest na to 1000 dowodów. Jeżeli
                              zatrudniasz kierowcę w charakterze pracy etatowej, twoim obowiązkiem jest podjąć
                              z nim umowę o pracę. Bardzo wiele spraw w prokuraturze tyczy się właśnie o umowy
                              o pracę, gdzie pracodawca wystawiał umowę o dzieło lub podejmował współpracę z
                              samo zatrudnionym zamiast podjąć umowę o pracę.
                              Nie może on na zasadzie samozatrudnienia pracować w wyznaczonych przez ciebie
                              miejscu i czasie. Jak masz wątpliwości to się zapytaj prawnika.

www.kadrowe.pl/modules.php?op=modload&name=FAQ&file=index&myfaq=yes&id_cat=3
                              "Samozatrudnienie jest zjawiskiem niezgodnym z obecnymi przepisami KP. Nie można
                              bowiem zastępować umów o pracę innymi umowami. Samozatrudnienie ma cechy
                              stosunku pracy, dlatego strony powinna wiązać umowa o pracę, a nie jakakolwiek
                              inna forma współpracy. Mówi o tym art. 22 KP."

oj, aron, nie wiem jak ty sobie rade dajesz w życiu, bidaczku
                              • Gość: aron Re: idiota wrocławski znów nadaje IP: *.lublin.enterpol.pl 05.02.08, 17:17
                                nadal nie udowodniłeś, że rolnik nie może podjąć dodatkowej pracy
                                jako kierowca busa, no ale czego tu wymagać od neandertala.

• sothink Re: idiota wrocławski znów nadaje 05.02.08, 17:52
                                  Może, jeżeli pracuje dla siebie wyłącznie, a nie dla ciebie. Jak pracuje dla
                                  ciebie musisz z nim zawrzeć umowę o pracę.
                                  Praca osoby z własną działalnością gospodarczą, pracującego dla ciebie jako
                                  kierowca busa o wyznaczonym przez ciebie miejscu i czasie itd. ma znamiona pracy
                                  etatowej - umowy o pracę. Nie kłóć się więcej, zapytaj się prawnika jak masz
                                  wątpliwości.

www.podatki.pl/sn_autoryzacja/logowanie.php5/artykuly/24_2016.htm?idDzialu=24&idArtykulu=2016
                                  "Od 1 stycznia 2007 roku zmienia się definicja działalności gospodarczej w
                                  ustawie o podatku dochodowym od osób fizycznych. Zgodnie z uchwaloną przez Sejm
                                  definicją działalności gospodarczej za pozarolniczą działalność gospodarczą od
                                  2007 roku nie uznaje się czynności, jeżeli łącznie spełnione są następujące
                                  warunki: odpowiedzialność wobec osób trzecich za rezultat tych czynności oraz
                                  ich wykonywanie, z wyłączeniem odpowiedzialności za popełnienie czynów
                                  niedozwolonych, ponosi zlecający wykonanie tych czynności, są one wykonywane pod
                                  kierownictwem oraz w miejscu i czasie wyznaczonych przez zlecającego te
                                  czynności, wykonujący te czynności nie ponosi ryzyka gospodarczego związanego z
                                  prowadzoną działalnością.
                                  Na gruncie nowych regulacji osoba, która spełnia łącznie wymienione wyżej
                                  przesłanki, zostanie przez organa skarbowe uznana za pracownika lub
                                  zleceniobiorcę, ze wszelkimi tego konsekwencjami podatkowymi i ubezpieczeniowymi. "

Zrozumiał?
                                  • Gość: aron Re: idiota wrocławski znów nadaje IP: *.lublin.enterpol.pl 05.02.08, 18:33
                                    bzdurzysz - mój księgowy twierdzi inaczej.
                                    • sothink Re: idiota wrocławski znów nadaje 05.02.08, 18:50
                                      tylko pod warunkiem że jeżdżą swoimi busami, jak nie to musisz umowę o pracę.
                                      • Gość: aron Re: idiota wrocławski znów nadaje IP: *.lublin.enterpol.pl 05.02.08, 20:39
                                        mój księgowy stwierdził, że na prawie pracy znasz się tak samo jak
                                        na motoryzacji i komunikacji zbiorowej - czyli w ogóle. Ale
                                        przynajmniej pośmiać się można.
                                        • sothink Re: idiota wrocławski znów nadaje 05.02.08, 21:23
                                          tak samo stwierdził jak to że się wszyscy ze mnie śmiali, buhahahah, co wtedy
                                          zmiękłeś jak flak, buhahaha.
                                          ps. poproś prawnika (nie księgowego) żeby ci wytłumaczył art. 22 KP
                                          • Gość: aron Re: idiota wrocławski znów nadaje IP: *.lublin.enterpol.pl 06.02.08, 07:22
                                            pewnie że wszyscy się z ciebie śmiali, bo na moje wezwanie do
                                            pokazania tysięcy osób zabitych ponoć w busach w woj. lubelskim
                                            podałeś przykład wypadku Forda Windstara w woj. zachodniopomorskim.

Jeżeli nie odróżniasz Białej Podlaskiej od Białogardu i Forda
                                            Windstara od busa to świadczy o tobie że jesteś z Wrocławia po
                                            prostu co oznacza że masz mózg zredukowany do poziomu dolnoślaskiego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka