ponury_drwiacy_szyderca 31.01.08, 09:36 Naszej dziury nie da się wypromować zgodnie ze starym przysłowiem - z g...a bata nie ukręcisz. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Gość Re: Rusza marketingowa ofensywa Lublina IP: *.chello.pl 31.01.08, 09:56 Prawda taka iż by PIS przeprosił i spadał.Oby nigdy więcej !Ale też zzżeby już nie mieszał! Odpowiedz Link Zgłoś
folkatka Re: Rusza marketingowa ofensywa Lublina 31.01.08, 10:31 Szyderco, gdyby nie Twój konsekwentnie budowany image wiecznego malkontenta bez wiary w cokolwiek, mogłabym z Tobą podyskutować. Ale chyba mi sie nie chce. W kazdym bądź razie racji nie masz, i tak naprawde myslę, że sam o tym dobrze wiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
leniak podyskutuj ze mną Agatko 31.01.08, 13:36 zerknij tu i dyskutuj: fotoforum.gazeta.pl/72,2,734,75103055.html Odpowiedz Link Zgłoś
ponury_drwiacy_szyderca Ależ zapraszam! 31.01.08, 10:41 Chętnie wysłucham (w zasadzie - wyczytam) :) zamierzam wyjechać z tej dziury i właśnie brak mi jakichkolwiek argumentów ZA pozostaniem. Stąd chętnie dowiem się o poglądach innych - byc może mam tak dalece zawężony horyzont Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aron Re: Ależ zapraszam! IP: *.lublin.enterpol.pl 31.01.08, 11:09 ponury_drwiacy_szyderca napisała: > Chętnie wysłucham (w zasadzie - wyczytam) :) zamierzam wyjechać z > tej dziury nareszcie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd Wreszcie!!! IP: 212.106.27.* 31.01.08, 13:28 ...coś się rusza... byle te bilboardy wyglądały przyzwoicie i nie powturzyły "sukcesu" kampani Krakowa ze skacowanymi Syrenką, Neptunem i Kopernikiem ;D Odpowiedz Link Zgłoś
tajnos.agentos Re: Wreszcie!!! 31.01.08, 13:44 "Ruszy się" i Lublin wypromuje się sam ale dopiero wtedy, gdy będzie miał porządną infrastrukturę. Póki jej nie ma, takie zadymy służą tylko jak najszybszemu wydawaniu unijnych pieniędzy oraz zachwalaniu wyprodukowanych w Lublinie absolwentów, by łatwiej mogli znaleźć pracę w innych miastach lub za granicą. Odpowiedz Link Zgłoś
leniak wszyscy zobaczą do czego prowadzi władza PO... 31.01.08, 13:46 i poczują, bo w kwietniu bedzie również zapach... Odpowiedz Link Zgłoś
leniak zanim sie zareklamuje cokolwiek 31.01.08, 14:12 trzeba miec co zareklamować... Marketing na śmiecie i ruiny w centrum miasta nie pomoże... na urzedasów nierobów również... zatem najpierw wywalamy śmiecie i Mącik z towarzystwem, potem zatrudniamy ludzi fachowych i nie umoczonych a potem reklamujemy dopiero... bo reklamować dzis wstyd jest zwyczajnie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aron Re: zanim sie zareklamuje cokolwiek IP: *.lublin.enterpol.pl 31.01.08, 14:30 Łódź ma o wiele gorsze ruiny w centrum miasta niż Lublin i się reklamuje. Odpowiedz Link Zgłoś
leniak Łódź... 31.01.08, 14:38 ma cos poza riuinami i niszczacymi miasto urzędnikami... no i tam nie rzadzi PO (Palikot) - wiec na rozwój maja choć nadzieję... Odpowiedz Link Zgłoś
padre81 Bilbordy 31.01.08, 15:06 a mnie ciekawi co innego czy zostanie ogłoszony rzetelny konkurs na projekty graficzne bilbordów czy zostanie to załatwione po kolegach? I tylko przedstawione do "klepnięcia' odpowiednim urzędnikom? Prawdą jest ze mamy zaniedbane i brudne centrum oraz walącą sie starówkę , ale tu potrzeba konkretnego planu rewitalizacji centrum a nie łatania dziur knajpami i bankami oraz wyprzedażą kamienic Odpowiedz Link Zgłoś
leniak plan u neoliberałów??? 31.01.08, 15:11 rynek kolesi wszystko podobno załatwi mon cheri Padre81 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: plan u neoliberałów??? IP: *.chello.pl 31.01.08, 16:44 projekty bilbordów robi (zrobiła) warszawska agencja, która sprzedała Lublinowi promocyjne logo Odpowiedz Link Zgłoś
leniak no to wiemy czemu beda wisieć tylko w Wa-wie 31.01.08, 16:59 zapewne logo tej agencji, będzie odpowiednio widoczne... i pewnie wzrosna zamówienia ze ściany wschodniej... ech 3 z kawałkiem mln. na reklamę agencji reklamowej Ratusz wyda? czy na reklame Nowego Śmietnika (sorki Lublina)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trollinternetowy To spływaj do "metropolii" Rzeszowa śmieciu jeden IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.08, 17:01 I kup sobie bilet do Wawy na samolot, żeby zobaczyć jak smakują krajowe linie lotnicze, śmieciu zafajdany. Odpowiedz Link Zgłoś
padre81 3 miliony bez przetargu 31.01.08, 17:26 jeżeli rzeczywiście firma która zrobiła to paskudne logo będzie robiła równie paskudne billbordy , i rzeczywiście odbywa sie to bez przetargu to chyba powinien zainteresować sie tym prokurator Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Rusza marketingowa ofensywa Lublina IP: *.it-net.pl 02.02.08, 10:43 Zdjęcie, którym opatrzono artykuł, ilustruje ogólny problem z wyglądem miasta: jego totalne zaśmiecenie drzewami. Drzewa w mieście powinny służyć ozdobie, dawać trochę cienia na skwerze czy w parku ale nie szpecić! Wszędzie rosną te krzywe, kosmate koszmary, które przez pół roku "zdobią" (w lecie) a przez pół zwyczajnie szpecą. Typowy objaw tej drewnianej głupoty to obsadzenie jednego z najładniejszych budynków - hotelu Grand - na nowo drzewami. Róbmy tak dalej jak zrobiono z liceum Staszica, a dojdzie do tego, że przez Lublin będzie można przejechać nie zauważając nawet, że się jedzie przez jakiekolwiek miasto. Wieśniactwo! Odpowiedz Link Zgłoś
padre81 Re: Rusza marketingowa ofensywa Lublina 02.02.08, 17:01 Gość portalu: ja napisał(a): > Typowy objaw tej drewnianej głupoty to obsadzenie jednego z > najładniejszych budynków - hotelu Grand - na nowo drzewami. Wieśniactwo! "Wieśniactwem" jest nie zauważanie potrzeby nasady nowych drzew w mieście , róbmy tak jak radzisz a będziemy się dusić jak w Warszawie , a Lublina i tak już nie zobaczysz ale nie przez drzewa ale przez smog , ja już wolę zielony Lublin niż pseudo metropolię wyjałowioną z zieleni drzew i krzewów Odpowiedz Link Zgłoś
sothink zablokować Arona 02.02.08, 12:31 Przynosi on wstyd Lublinianom w całej Polsce i ludzie myślą że Lubliniacy tacy widocznie są jak aron stąd bieda itp. To bardzo niedobra etykieta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomekjot a jak to zrobić IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.08, 12:34 Jakieś pomysły? Odpowiedz Link Zgłoś
sothink Re: a jak to zrobić 02.02.08, 15:17 trzeba by upublicznić jego dane osobowe, to by przestał szaleć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aron Re: a jak to zrobić IP: *.lublin.enterpol.pl 02.02.08, 16:15 sothink napisał: > trzeba by upublicznić jego dane osobowe, to by przestał szaleć buhahaahahaha no się strasznie przestraszyłem wrocławskiego idioty Odpowiedz Link Zgłoś
sothink Re: a jak to zrobić 02.02.08, 16:36 bój się osób z Lublina bo ci busika mogą spalić, hehe Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: zablokować Arona 02.02.08, 12:39 nie no nie mogę ze śmiechu wytrzymać. Wrocławski neandertal który sam siebie nazywa "liberałem" chce wprowadzić na forum cenzurę w stylu ZSSR. Odpowiedz Link Zgłoś
leniak jestem Aron tak samo ja ty ubawiony 03.02.08, 14:29 wolnośc słowa wadzi liberałom? Odpowiedz Link Zgłoś
sothink Re: jestem Aron tak samo ja ty ubawiony 03.02.08, 18:55 Ależ mi nie, skądże, ja mam z tego ubaw :) Niemniej przynosi on ujmę Lublinowi pisząc na forach lokalnych, zresztą możesz sobie poszukać wątków jak masz wątpliowości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lsm Re: zablokować Arona IP: *.lublin.mm.pl 03.02.08, 03:29 to też świadczy o tych ludziach, że na przykładzie jednej osoby oceniają całe środowisko. Odpowiedz Link Zgłoś
strzala.fpw Rusza marketingowa ofensywa Lublina 03.02.08, 19:15 Aron mieszka na Organowej,jaki to problem go namierzyć;-P Tylko komu by się chciało:-) Odpowiedz Link Zgłoś
folkatka Re: Rusza marketingowa ofensywa Lublina 03.02.08, 20:27 Wiecie co? Te wasze głosy to po prostu przegiecie w czystej postaci. Fakt, poglądy Arona są specyficzne, ale trzeba pamietać że: 1. nie jest on agresywny 2. nie atakuje ani nie obrzuca błotem nikogo 3. jego poglądy nie są ani rasistowskie, ani nazistowskie, ani komunistyczne, nie podpadają więc zatem pod konstytucję. W internecie można sie spotkać z poglądami naprawdę groźnymi i niebezpiecznymi, chamskimi i podłymi, które są tolerowane przez moderatorów, nawet na Gazecie. Zresztą...Jeżeli na podstawie tego co pisze Aron wyrabia sobie zdanie o wszystkich mieszkańcach Lublina to mogę tylko stwierdzic, że to do konca normalne nie jest. I tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prześmiewca Re: Rusza marketingowa ofensywa Lublina IP: *.centertel.pl 03.02.08, 21:38 Żałosne,znaleźli sobie ofiarę.Kowal zawinił cygana chcą powiesić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aron Re: Rusza marketingowa ofensywa Lublina IP: *.lublin.enterpol.pl 04.02.08, 04:31 najlepsze jest to że wrocławski kretyn który jest "liberałem" i pracujem ponoć w "zagranicznej firmie" ma tak naprawdę poglądy rodem z głębokiej komuny. A busa możesz mi palić - ubezpieczony buhahahahaahahahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
sothink do niepelnosprytnego busiarza 04.02.08, 10:41 Masz tak potężne problemy ze zrozumieniem, że ja się w ogóle zastanawiam jak ty żyjesz. Musisz chodzić do lekarza z opiekunem, bo przy twoim poziomie rozumienia możesz bardzo odmiennie zinterpretować zalecenia pana doktora. Np. mógłbyś syrop na kaszel do oka dawkować, bo pan lekarz podczas badania w źrenicę ci zaglądał, hehehehehehehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aron do podpalacza sothinka IP: *.lublin.enterpol.pl 04.02.08, 18:51 może ty byś się udał do lekarza? Nie dość że kochasz PKP i MPK to jeszcze masz marzenia o podpalaniu busów - to się nazywa piromania i na to są leki. Odpowiedz Link Zgłoś
sothink Re: do podpalacza sothinka 04.02.08, 20:16 idź się lecz człowieku jak ci radzą na wielu forach Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: do podpalacza sothinka 04.02.08, 21:07 to ty idź się lecz a może kup sobie jakiś katalog z samochodami bo nie odróżniasz Forda Windstara od busa idioto. No i nadal nie doczekałem się od ciebie wyliczenia tych rzekomych tysięcy ofiar wypadków busów w woj. lubelskim. Odpowiedz Link Zgłoś
sothink Aron i jego kompromitacja 05.02.08, 00:59 w artykule było napisane "bus":) Hehe, na grupach dyskusyjnych już leją z ciebie z tego powodu, buhahahahaha groups.google.com/group/pl.misc.kolej/browse_thread/thread/28643e7f4ef4f180/f9888834c9a9a9f1 ----------------- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aron Re: Aron i jego kompromitacja IP: *.lublin.enterpol.pl 05.02.08, 07:52 kompromitują się właśnie tacy kretyni jak ty bo jak pociąg się wykolei to OK jak kierowca MPK jest pijany to OK jak kierowca PKS spowoduje wypadek to OK a jak bus coś spowoduje - a to zlikwidować busy taka jest mentalność wielu osób w tym twoja Odpowiedz Link Zgłoś
sothink Re: Aron i jego kompromitacja 05.02.08, 14:01 wszyscy z ciebie leją taka prawda, jesteś takim pajacem forumowym, hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aron idiota wrocławski znów nadaje IP: *.lublin.enterpol.pl 05.02.08, 16:44 to z ciebie wszyscy leją, bo nie odróżniasz Forda Windstara od busa i twierdzisz, że rolnik nie ma prawa dorabiać jako kierowca busa. Sprzątaczem jesteś zapewne dobrym, skoro wzięli cię do zagranicznej firmy, ale na motoryzacji i prawie się nie znasz. Odpowiedz Link Zgłoś
sothink Re: idiota wrocławski znów nadaje 05.02.08, 17:10 Wiesz dobrze że z ciebie wszyscy leja i jest na to 1000 dowodów. Jeżeli zatrudniasz kierowcę w charakterze pracy etatowej, twoim obowiązkiem jest podjąć z nim umowę o pracę. Bardzo wiele spraw w prokuraturze tyczy się właśnie o umowy o pracę, gdzie pracodawca wystawiał umowę o dzieło lub podejmował współpracę z samo zatrudnionym zamiast podjąć umowę o pracę. Nie może on na zasadzie samozatrudnienia pracować w wyznaczonych przez ciebie miejscu i czasie. Jak masz wątpliwości to się zapytaj prawnika. www.kadrowe.pl/modules.php?op=modload&name=FAQ&file=index&myfaq=yes&id_cat=3 "Samozatrudnienie jest zjawiskiem niezgodnym z obecnymi przepisami KP. Nie można bowiem zastępować umów o pracę innymi umowami. Samozatrudnienie ma cechy stosunku pracy, dlatego strony powinna wiązać umowa o pracę, a nie jakakolwiek inna forma współpracy. Mówi o tym art. 22 KP." oj, aron, nie wiem jak ty sobie rade dajesz w życiu, bidaczku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aron Re: idiota wrocławski znów nadaje IP: *.lublin.enterpol.pl 05.02.08, 17:17 nadal nie udowodniłeś, że rolnik nie może podjąć dodatkowej pracy jako kierowca busa, no ale czego tu wymagać od neandertala. Odpowiedz Link Zgłoś
sothink Re: idiota wrocławski znów nadaje 05.02.08, 17:52 Może, jeżeli pracuje dla siebie wyłącznie, a nie dla ciebie. Jak pracuje dla ciebie musisz z nim zawrzeć umowę o pracę. Praca osoby z własną działalnością gospodarczą, pracującego dla ciebie jako kierowca busa o wyznaczonym przez ciebie miejscu i czasie itd. ma znamiona pracy etatowej - umowy o pracę. Nie kłóć się więcej, zapytaj się prawnika jak masz wątpliwości. www.podatki.pl/sn_autoryzacja/logowanie.php5/artykuly/24_2016.htm?idDzialu=24&idArtykulu=2016 "Od 1 stycznia 2007 roku zmienia się definicja działalności gospodarczej w ustawie o podatku dochodowym od osób fizycznych. Zgodnie z uchwaloną przez Sejm definicją działalności gospodarczej za pozarolniczą działalność gospodarczą od 2007 roku nie uznaje się czynności, jeżeli łącznie spełnione są następujące warunki: odpowiedzialność wobec osób trzecich za rezultat tych czynności oraz ich wykonywanie, z wyłączeniem odpowiedzialności za popełnienie czynów niedozwolonych, ponosi zlecający wykonanie tych czynności, są one wykonywane pod kierownictwem oraz w miejscu i czasie wyznaczonych przez zlecającego te czynności, wykonujący te czynności nie ponosi ryzyka gospodarczego związanego z prowadzoną działalnością. Na gruncie nowych regulacji osoba, która spełnia łącznie wymienione wyżej przesłanki, zostanie przez organa skarbowe uznana za pracownika lub zleceniobiorcę, ze wszelkimi tego konsekwencjami podatkowymi i ubezpieczeniowymi. " Zrozumiał? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aron Re: idiota wrocławski znów nadaje IP: *.lublin.enterpol.pl 05.02.08, 18:33 bzdurzysz - mój księgowy twierdzi inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
sothink Re: idiota wrocławski znów nadaje 05.02.08, 18:50 tylko pod warunkiem że jeżdżą swoimi busami, jak nie to musisz umowę o pracę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aron Re: idiota wrocławski znów nadaje IP: *.lublin.enterpol.pl 05.02.08, 20:39 mój księgowy stwierdził, że na prawie pracy znasz się tak samo jak na motoryzacji i komunikacji zbiorowej - czyli w ogóle. Ale przynajmniej pośmiać się można. Odpowiedz Link Zgłoś
sothink Re: idiota wrocławski znów nadaje 05.02.08, 21:23 tak samo stwierdził jak to że się wszyscy ze mnie śmiali, buhahahah, co wtedy zmiękłeś jak flak, buhahaha. ps. poproś prawnika (nie księgowego) żeby ci wytłumaczył art. 22 KP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aron Re: idiota wrocławski znów nadaje IP: *.lublin.enterpol.pl 06.02.08, 07:22 pewnie że wszyscy się z ciebie śmiali, bo na moje wezwanie do pokazania tysięcy osób zabitych ponoć w busach w woj. lubelskim podałeś przykład wypadku Forda Windstara w woj. zachodniopomorskim. Jeżeli nie odróżniasz Białej Podlaskiej od Białogardu i Forda Windstara od busa to świadczy o tobie że jesteś z Wrocławia po prostu co oznacza że masz mózg zredukowany do poziomu dolnoślaskiego. Odpowiedz Link Zgłoś