szpilowyhajama 18.06.08, 22:15 Mam czyste sumienie ze nie nalezałem do Solidarności, jakby to teraz wygladało, zebym był na garnuszku Bolkow nie Bolkow jako wylkluczony członek PZPR. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jerzy zomowiec Re: Bolki nie Bolki IP: *.lublin.mm.pl 18.06.08, 22:29 Panie Szpilowy hajamo!Intuicja mi mówi że jak jest Bolek to musi być i lolek i wtedy będzie wszystko na miejscu i zacznie sie zazębiać.Inaczej tej sprawy się nie rozgryzie.Prawdopodobnie już zaczyna świtać przesilenie konkretne i to będą dopiero igrzyska.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szipilowyhajama Re: Bolki nie Bolki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.08, 02:56 Szanowny panie jerzy, teroz jest godzina 2. 30 nad ranym i co ciekawe zech sie łobudzioł bo mi sie snioło ze Bolek jest na komputerzy i musza mu łodpisać. No to Bolek pyrsk ze my SB -owcy łobalyli komuna a ci co sie asom niych sie furtuja ze łobalyllyli NOS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jerzy zomowiec Re: Bolki nie Bolki IP: *.lublin.mm.pl 19.06.08, 08:03 A nie inaczej Kamracie!Wypowiadałem się otym na forum radomskim świętokrzyskim lub kieleckim dużo wcześniej a może na jeszcze innym i nie pamiętam pod jakim nickiem ale to fakt.Być może doczekam się jeszcze wyjaśnienia śmierci Popiełuszki,Papały oraz mojego poobracania w 1990r.Obawiam się że z Preydentem Wałęsą może być tak samo jak z Jaroszewiczem.Pieniądze szczęścia nie dają te faktycznie duże a nie jak moja emerytura dla szakali i hien cmentarnych.No ale żech się za dużo chyba rozbujoł.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
szpilowyhajama Re: Bolki nie Bolki 19.06.08, 09:26 Po tym filmie w TVP-1 o Bolku, niy umia znośc konta, dreptom, po Lublinie, i wszyndzie widza Bolkow, i Na KUL-u? Tak miyndzy nami ci żykna kamracie PRL , szkoda Lecha, chocby niy było, wiela zrobio do Polski. Ale jest i inno prowda prawo KARMY działa,, przeca moj Kochany Lech Wałęsa, mało świnstwa zrobioł Tymińskoemu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jerzy zomowiec Re: Bolki nie Bolki IP: *.lublin.mm.pl 19.06.08, 12:30 Panie Szpilowy hajamo.Mnie też szkoda Pana Prezydenta Wałesy.Dobry Chlopina ale władza uderza na mozg tym bardziej o takiej wyobrażni jaką posiada Pan były prezydent.Zagalopowoł się i przekroczył strefę bezpieczeństwa, chociaż trzeba przyznać że i tak długo wytrzymał widocznie miał zdolnego i kutego na cztery łapy pryncypała na miarę znanego nam Pana Łyczka przynajmiej.Bo ten od pachołków od razu umoczył tyłek.moim uważaniem Pan były Prezydent nie docenił siły i magi pieniądza,a konkretniej jego podzialu,wśrod również zasłużonych, a moze jeszcze bardziej.Mam nadzieję że proces radomski czy szydłowiecki bądż lubelski też dużo ujawni,{mam na myśli 30-tu z Lublina chyba że nas wyrezają,bądż wygazują ewentualnie poobracają jak oświadczył ZOMObij lub dał mi do zrozumienia Empi,że powinienem się cieszyć że żyję.Katowicka apelacja też powinna dostarczyć niebagatelnych wyjaśnień historycznych. zaczyna się wszystko zazębiać tylko napewno nie dla powielaczów, słoganowców a najbardziej prowokatorów historycznych których ich pycha może rozsadzić od wewnątrz.Jak już wcześniej się wypowiadałem igrzyska zostały otwarte i rozpoczęte.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
empi Re: Bolki nie Bolki 19.06.08, 12:41 >dał mi do zrozumienia Empi,że powinienem się cieszyć że żyję. Dlaczego bzdury wypisujesz? Jaszcze raz piszę: ciesz się, że żyjesz w czasach kiedy możesz dochodzić swoich praw i racji. W komuszych czasach inni takich praw nie mieli. Minn. dzięki formacji w której służyłeś. Wręcz wchodziło to w zakres Twoich obowiązków abyś nie dopuścił do tego. Nie domagaj się użalania się nad Tobą, o którym wiemy tyle co o całym ZOMO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jerzy zomowiec Re: Bolki nie Bolki IP: *.lublin.mm.pl 19.06.08, 13:08 OK! PAnie Empi zwracam honor i przepraszam ,ale uważaj bo Cię rozsadzi. Ja piszę spontanicznie i intuicyjnie. Widocznie ktoś ingeruje w moją intuicję i zaczyna mnie zawodzić. muszę zastosować do niej zaufanie ograniczone.Jeszcze raz przepraszam.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alka powstał Komitet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.08, 08:06 ww2.tvp.pl/1687,20080621739460.strona Odpowiedz Link Zgłoś
szpilowyhajama Re: powstał Komitet 22.06.08, 08:56 Jest problym? Jo jako atywista PZPR, wykluczony z parti w listopadzie 1981 rok, historyk po WUML, społecznik, heresztant z Rakowiecki 37 z Mokotowa,, nagrodzony przes MO z to zech chycioł złodzieje. I mnie niy ma w IPN w katowicach, co to za pieronsko partia była , ze mnie niy docynioła, Niy pasuje sie tu na forum wpluć ale musza Fu,Fu FU, jakby mnie niy było gańba, to tym co mnie niy zarejestrowali w IPN goło rzyc wypna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pod Re: powstał Komitet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.08, 10:38 jakiś wariat ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j Re: powstał Komitet IP: *.lublin.mm.pl 22.06.08, 11:59 Pani/an Alka. Ciekawe jak będą bronić IPN-u,Jeżeli proces Sądowy, w Lubinie,w Radomiu ustali i wykaże że niektórzy poszkodowani nie musieli być bici a byli w sposob znęcający się czyli zbrodniczy i w cale nie na wymyślonych ścieżkach zdrowia?oraz kto niekórych poszkodowanych przeszkolił do demonstracji przed sądem jak wyglądały kordony szpalerowe dostosowane do bicia i znęcania się jeżeli taka musztra nie wchodziła nigdy w zakres szkoleń wojskowych czy huwców harcerskich?W dodatku kto ich nauczył jak mają przebiegać, {przechodzić} przez te niby ścieżki zdrowia aby jak najmiej oberwać? Sczególnie kobiety?Oj będą igrzyska że hej ,jeżeli dziennikarze zechą być obiektywniA jeżeli nie,to zanosi się na niezłe przesilenie polityczno-rządowo-instytucjoalne kosztem kozłow ofiarnych czyli frajerów obu stron barykady.Odrębny wątek dotyczył będzie także sprawy odszkodowań represyjnych.To samo może dotyczyć i Pana bylego Prezydenta.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
dociek jak powstał hufiec? 22.06.08, 15:28 huFiec, huFiec!!! Nie tylko harcerski, ale przede wszystkim rycerski, zbrojny huFiec. Odpowiedz Link Zgłoś
joannabarska Coraz bardziej doceniam 22.06.08, 16:29 Im więcej czasu mija od upadku PRL, tym bardziej doceniam ówczesne czasy. Nawet kolejki były fajne, poznałam kilka osób, przyjazń trwa do dzisiaj. To naprawde nie sa żarty. Ogladałam w TV kolejne demonstracje w Warszawie. Tam były okrzyki tego typu,ze mógłby wkroczyc prokurator i zajac się tym krzykaczem - demagogiem z "Sier - pnia 1980",który nawoływał wprost do podpalenia połowy Polski! Naprawdę! Nie ogladaliście tego? Zartów nie ma z tymi, którzy nie zrozumieli, ze "wywalczyli" to,co jest teraz. I czasy sa inne. Kapitalizm, który nie sobie robic koło tyłka, to nie schyłkowy,przestraszony socjalizm. Jest OK? G... Odpowiedz Link Zgłoś
lech.niedzielski Re: Coraz bardziej doceniam 22.06.08, 16:56 Chciwość władzy i żądza pieniądza, fałszowanie historii, ogłaszanie niewytłumaczalnych lub trudno zrozumiałych dogmatów i „objawionych prawd”; pielęgnowanie ciemnoty i zabobonu oto nasz chleb powszedni ! Odpowiedz Link Zgłoś
szpilowyhajama Re: Coraz bardziej doceniam 22.06.08, 16:59 Tak szanowno pani. Jo doceniom MO za niyboski kumuny. Czymu jakby sie tak IPN, z Lublina pytoł? Niych zyrknie co pisze Śląski-Lubelski chichrała 22.czerwca.2008 r Tu na Forum Lublin (MO fajne chłopy) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Albert niedzielski pisze na wszytskich forach prócz Opola IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.08, 17:11 co jakieś forum otworzyć to ten świr jest, SPAMER zawodowy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ad poznaliscie juz kulture niedzielskiego,nie karmić IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.08, 17:58 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=61&w=81199351 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alka Re: poznaliscie juz kulture niedzielskiego,nie ka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.08, 18:04 dorobek trolla i spamera albo tylko jego część tiny.pl/kl5p Odpowiedz Link Zgłoś
lech.niedzielski Albert = alka = ad = wielonickowa łajza z neoplusa 22.06.08, 18:41 "Korespondent" Naszego Dziennika ... . Za 3 gr./post. Odpowiedz Link Zgłoś
szpilowyhajama Jo jest ciekawy 22.06.08, 20:29 Czy Madonna Polski co sie pardaduje u Lecha Wałęsy w szakiecie wybiere wolnośc abo "Bolka" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jerzy zomowiec Re: Jo jest ciekawy IP: *.lublin.mm.pl 22.06.08, 21:21 Panie Szpilowy hajamo.Wątpliwe abyś otrzymał odpowiedż.a miedzy nami to Pan Prezydent w czepku urodzony i wyjdzie z tego zamentu ponieważ dużo osób znaczących i autorytetów ma w tym cel o wiele wazniejszy niż sam Pan byly Prezydent i jego legenda.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szpilowyhajama Re: Jo jest ciekawy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.08, 21:49 Ci co go bronia, to im niy zalezy na Lechu Wałęsie, a na swojej skorze, mało momy "Bolkow" Kutrz Olrchowski, czy Moczulski, Bujak, moga wiymoiniac wiele. szary członek Solidarości jest czysty jak szary członek PZPR. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jerzy zomowiec Re: Jo jest ciekawy IP: *.lublin.mm.pl 22.06.08, 23:02 A zebych wiedzioł Panie szpilowy hajamo!Nic dodać,nic ująć.W pelni się zgodzum.Nie rozumiem tylko tych wykształciuchów przedszkolnych i powielaczy.Zdawało by się że im nie miał kto wyprać mózgów i w tak krótkim czasie a jenak mają wyprane albo od kołyski były im kodowane według jednego systemu logiki rozumowania ,do wykorzystania w przyszłosci jako nieświadome kozly ofiarne bądż murzyni od czarnej roboty. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Narkotny Szpilowy Re: Jo jest ciekawy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.08, 08:08 Kaj idzie kupic w Lublinie 'Boleczka"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szpilowyhajama Re: Jo jest ciekawy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.08, 08:11 Niy narkotny a mo byc NARKOTNY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szpilowyhajama Re: Jo jest ciekawy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.08, 08:13 Pieronie zas zle mo byc MARKOTNY, i jak sie dziwac Bolkom jak niy Bolek, sie szajsnoł juz trzy razy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szpilowyhajama z L Re: Jo jest ciekawy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.08, 13:19 Cały dzien zech dreptoł po Lublinie za knikom ło "Bolku " i gó.. nikaj niy ma tyla dobrze zech mog pedziec co myśla w Telewizji Lublin czy to puszczom łobejrzymy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jerzy zomowiec Re: Jo jest ciekawy IP: *.lublin.mm.pl 23.06.08, 16:48 Panie Szpilowy hajamo!No to potwierdza Pan że cały IPN jest tylko dla wybrańców o czym już dawno się wypowiadałem sugierując przekształcenie go w bibliotekię narodową A jeżeli chodzi o kniga to za kilka dni nabędziesz je na targowiskach i namaszczonych punktach sprzedaży lub w chandlu obwożnym.Jeszcze kilka takich numerów a IPN stanie się instytucja niezalezną od nikogo i prawdopodobnie to będzie finał przekształceniowy.Handel ,wypożyczalnia , uslugi wielobranżowe spółka z o.o.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
joannabarska Państwo w państwie 23.06.08, 17:42 IPN zrobił sie państwem w państwie. Chcą dalej? Niech czynia to za własne pieniądze. Jestem za przekazaniem dokumentów do Archiwum Akt Nowych. A najlepsze ,jak zabiera głos Jacek Kurski. Słodka dziecina juz w przedszkolu walczyła z "komuną"! "Ci, którzy przemawiają w imieniu Boga, powinni pokazać listy uwierzytelniające." (JULIAN TUWIM) Odpowiedz Link Zgłoś
szpilowyhajama Re: Państwo w państwie 23.06.08, 18:22 Telewizja Lublin lepszo jak Lubelski IPN, w Telewozji mog -zech pedziec co zech cioł o "BOLECZK" a z niy wszystko poszło, no trudno, kozdy sie dzisiej boji ło robota, IPN-w Lublinie, niy doł mi sie siednąc na stołku dzisioj o godzinie 9.45 czyli A.D. 23.06.2008 r i to jeszcze w Dniu Ojca. A knigi jak niy mom tak niy mom.A moze wiem wiyncy o Boleczku bo znom jego brata co był wojokiem w Jedynosce Wojskowej w Oświęcimiu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jerzy zomowiec Re: Państwo w państwie IP: *.lublin.mm.pl 24.06.08, 01:23 Panie Szpilowy hajamo.Za ostatnią wypowiedż masz u mnie minus Jak gruba kreska Pana Premiera Mazowieckiego.Jak wis to dej ugryżć tej kaszany a nie wykręcoj się że to sama kość.Już to czynił były Pan Prezydent a na innych też przyjdzie kolej i ta wyimaginowana dewocja patriotyczna wreszcie przestanie mnie?nam przypisywać wszystkie katowania PRL-u z domaganiem się prawnej odpowiedzialnosci i prawnej grabieży zasłużonej prawnie emerytury i ja mam się cieszyć że mam stanąć przed demokratycznym i niezawisłym wymiarem sprawiedliwości? w przypadku gdy nikt nie zginął z mojego przyczynku w Radomiu w 1976r w przeciwieństwie do roku 1970 na wybrzeżu z przyczynku konkretnych osób?Jak preferujemy odpowiedzialność zbiorową to dla wszystkich, przynajmiej do postawienia tylko przed Sądem t.z.n. wniesieniem aktu oskarzenia.Pomijam sam wyrok Sądowy i publiczne szkalowanie przez 30lat Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jerzy zomowiec Re: Państwo w państwie IP: *.lublin.mm.pl 23.06.08, 20:14 Nic dodać nic ująć Pani Joanno Barska.Jestem tylko ciekawy jak potoczy się przypisywanie kogo reprezentuje przekształcony IPN za pieniądze obu stron barykady i to też będą igrzyska i walka do upadłego.Na dzisiaj to tylko wiadomo ze to kopalnia złota ten IPN a szczególnie odział Lubelski ale podejrzewam że wiadomo o tym nielicznym o faktycznej i nieuszkodzonej logice rozumowania.To tak jak w supermarkiecie przy ul.Zana.Sklep zachodni a system Białoruski.Zakupy możesz robić skolko godno ale pakowanie to tylko za pazuchę albo kupuj torbę jakiegoś może Bolka?Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
szpilowyhajama Re: Państwo w państwie 24.06.08, 06:50 Szukom i szukom, a moze zech wyszukoł, jeszcze 2,3 a moze 5 "BOLKOW" co IPN ich roszfruje. Przy wspólnym stole (okrogły) siedzieli po lewy strony Lecha Wałęsy Władysław Frasyniuk i Zbigniew Bujak,z prawej strony Lecha Wałęsy Tadeusz Mazowiecki ,Mieczysław Gil i Jacek Merkkl. Odpowiedz Link Zgłoś
lech.niedzielski Re: Państwo w państwie 24.06.08, 08:09 A kogo to wszysko k.... obchodzi ?!!! Zgredów co chcą porachunki sprzed lat pomiędzy sobą pozałatwiać ? Jedyne co z tego wynika to to, że chłopcy IPNowcy igrzyska sobie za naszą kasę urządzają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Porwitt juz spamujesz niedzielski,nie dali ci jeszcze bana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.08, 08:52 to dziwne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mec. Re: juz spamujesz niedzielski,nie dali ci jeszcze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.08, 09:12 uśmiejesz sie ale prokuratura przyjęła zgłoszenie łamania prawa przez ciebie, masz zółte papiery ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jerzy zomowiec Re: Państwo w państwie IP: *.lublin.mm.pl 24.06.08, 11:25 Panie Szpilowy hajamo! Intuicja mnie informuje że na jednego mogię się godzić w ciemno.Ale w eterze natury furkocze Coś bardzo ważnego i znaczącego w wymiarze sprawstwa kierowniczego.Mam duże wątpliwości czy to wyjdzie na światło dzienne poniewaz cała dewocja patryiotyczna dostala by zawału serca lub różnych wylewów a to jest około 25% polaków różnej nacji lub maści,chociąż wierzę i jestem przekonany że prawda sama się broni o czym informowalem na forach echa dnia i radomskiej gazety.Pl wielokrotnie.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
szpilowyhajama Re: Państwo w państwie 24.06.08, 10:20 Szanowna pani Joannabarska Julian Tuwim i tak mówił. "MARZENIEM KOBIETY-MIEĆ STOPĘ WĄZIUTKĄ,ŻYĆ NA SZEROKO" Odpowiedz Link Zgłoś
lech.niedzielski Są ważniejsze problemy ! 24.06.08, 15:44 Np. czy Lublinianka wreszcie awansuje w tym sezonie ?! Odpowiedz Link Zgłoś