Dodaj do ulubionych

Prezydent Adam Wasilewski dba o PiS-owców

29.09.08, 22:24
Z ostatnich doniesień prasowych wynika, że właściciel lubelskiego Towarzystwa
Budownictwa Społecznego, czyli prezydent Lublina Adam Wasilewski, dla porządku
sprawy działacz PO, wskazał na wiceprezesa TBS Andrzeja Pruszkowskiego (PiS).
Podobno w drodze konkursu. Wynagrodzenie Pruszka ustali Wasilewski w oparciu o
ustawę kominową, na mój nos nie mniej niż 10000 PLN brutto. Ot i tak się
załatwia sprawy w kozim grajdołku, pardon gródku. Gwoli jasności Pruszek jest
socjologiem po KULu, więc zapewne zna się na zarządzaniu i managmencie. Jaki z
tego wniosek: kruk krukowi (PO-PiSowi) oka nie wykole, w bidzie zdechnąć nie
da. I tyle o lubelskiej polityce i nowej (podobno) jakości polityki ratuszowej
Wasilewskiego i ekipy PO!
Obserwuj wątek
    • Gość: malpiarnia Re: Prezydent Adam Wasilewski dba o PiS-owców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.08, 23:03
      Budujemy Nowy Dom, Nowy DoM
      podaj cegle, podaj rękę
    • Gość: aron Re: Prezydent Adam Wasilewski dba o PiS-owców IP: 83.238.201.* 30.09.08, 05:59
      Pruszkowski zna się na zarządzaniu i budownictwie jak mało kto -
      popatrz ile ulic wyremontował.
      • bu2m Re: Prezydent Adam Wasilewski dba o PiS-owców 30.09.08, 20:41
        A ja bym go widział na fotelu prezesa MPK. Co ty na to?
        • Gość: aron Re: Prezydent Adam Wasilewski dba o PiS-owców IP: *.lublin.enterpol.pl 01.10.08, 10:08
          a ja nie, bo jestem za likwidacją MPK
          • sothink Re: Prezydent Adam Wasilewski dba o PiS-owców 01.10.08, 21:53
            jesteś za likwidacją straży pożarnej (bo jeżdżą po koty), za likwidacją policji
            (bo ochraniają kibiców motoru) i za likwidacją MPK (bo przez nich ludzie busami
            nie chcą jeździć w mieście)

czyli standardy z krajów 3 świata, hehe
    • Gość: yog Re: Prezydent Adam Wasilewski dba o PiS-owców IP: *.it-net.pl 30.09.08, 08:22
      PO nie rozni sie niczym od PiS. Obstawiaja sie kolesiami, licza sie uklady i tak
      ten burdel sie kreci.
      • Gość: PJ Głupie pisanie IP: *.it-net.pl 30.09.08, 09:39
        Blood... jak zawsze wypisuje pierdoły, pewnie z braku laku i nadmiaru czasu
        wolnego. 1. Pruszon jest może socjologiem nie wiem, ale pomijasz oczywisty fakt,
        że był prezydentem sporego miasta przez dwie kadencje, z czego raz został
        wybrany przez mieszkańców, 2. Prez. Wasilewski zachował się poprawnie w stosunku
        do swego poprzednika, proponując? mu pracę w inst. miejskiej. Jest to rzadkość w
        naszej rzeczywistości, bo przeważnie jest tak, niestety, że ten, kto przychodzi
        rządzić wywala wszystkich i zawsze.
        • blood_free Re: Głupie pisanie 30.09.08, 21:49
          Sam pie... jestes.Jezeli Pruszek jest takim omnibusem jak dowodzisz, to
          dlaczego nie zajal sie biznesem? Dlaczego nie skosztuje chleba z uczciwej pracy,
          spoza prezesowsko-urzedniczej kasty? Wiesz dlaczego? Odpowiem ci, bo tacy jak
          Pruszek,Zdrojkowski,Dreher czy Deckert potrafia pracowac tylko za biurkiem,
          pobierajac pensje wytworzona z publicznych danin. I na tym konczy sie ich
          fachowosc, merytoryka i doswiadczenia. Oto wielka tajemnica "gieniuszy"
          politycznego establishmentu Lublina.
          • Gość: chart Re: Głupie pisanie IP: *.resetnet.pl 01.10.08, 09:41
            Ależ zajął się - miał kiedyś spółkę z p.p. Gogaczem, Duszakiem i Wojciechowskim.
            Zarejestrowali się, wynajęli biuro i zaczęli zastanawiać się co robić dalej.
            Potem padli ofiarami tzw. lubelskiej afery kartoflanej (grupka cwaniaczków
            wmawiała takim naiwniakom, że zarobią miliony na handlem przerzucanymi frachtem
            lotniczym ziemniakami z Ukrainy). Zostali z długami za rachunki telefoniczne i
            tak się zniechęcili, że nawet zapomnieli wyrejestrować tę spółeczkę nawet wtedy,
            gdy już Pruszkowski zasiadł w Ratuszu. Tak więc o ile w robieniu wrażenia pan
            ex-prezydent jest jednym z lepszych, to majątku publicznego ja bym mu jednak do
            ręki nie dawał...
            • Gość: aron Re: Głupie pisanie IP: *.lublin.enterpol.pl 01.10.08, 10:01
              to pokaż mi który prezydent wyremontował tyle ulic co Pruszkowski
              • Gość: chart Re: Głupie pisanie IP: *.resetnet.pl 01.10.08, 23:36
                No jest pewna prawidłowość w działaniach kolejnych prezydentów Lublina.
                Bryłowski jedną ulicę zamknął (deptak), Pruszkowski jedną zwęził do absurdu
                (Narutowicza) - Wasilewski żeby im dorównać musiałby chyba wysadzić mosty na
                Bystrzycy. Zwracam uwagę, że dopiero ta administracja wzięła się za najbardziej
                oczywiste rozwiązania, czyli obwodnicę wewnętrzną, polegającą na przebiciu
                Krańcowej do Kunickiego i Jana Pawła do Kraśnickiej. Proponuję jeszcze
                dorobienie brakujące odcinka Bohaterów Monte Cassino i Sowińskiego i powoli
                korki zaczną się rozładowywać. Za Pruszkowskiego strach było wbić w ziemię
                łopatę, bo mogłaby z nudów zakwitnąć.
          • Gość: pj Re: Głupie pisanie IP: *.it-net.pl 01.10.08, 21:30
            Nie wiem, dlaczego ty blood_... nie czytasz tego co napisałeś i co ja napisałem,
            więc ci przypomnę. Pomstowałeś, że socjolog dostał pracę w inst. miejskiej i na
            twój nos dostanie 10 tys., a to wszystko dzięki prezydentowi W. Odpisałem, że
            ten socjolog był dwukrotnie prezydentem Lublina, z czego raz wybrany w wyborach
            bezpośrednich i że obecny prezydent postąpił dobrze w stosunku do swego
            poprzednika z którym wygrał.Ty nie polemizujesz ze mną, tylko wzorem wielu
            nieuków rozpoczynasz dyskusję pt. dlaczego Pruszon nie zajął się biznesem; (ależ
            ty go o to spytaj) i dlaczego niektórzy ludzie potrafią pracować tylko za
            biurkiem. Ale wymieniasz tylko nazwiska ludzi z PiS. Rozumiem, że poza nimi
            problemu nie ma.To ciebie dyskwalifikuje jako dyskutanta. Dyskusja polega na
            wymianie argumentów; ustosunkowaniem się do nich, a nie na mnożeniu wątków.
            Mieszkasz w uniwersyteckim mieście, przecież możesz zdobyć i przeczytać jakiś
            podręcznik logiki, bądź książkę o sposobie prowadzenia dyskusji. Moja ocena jest
            nast.: Jesteś pajacem, odreagowującym swoje kompleksy na forum.
            • blood_free Re: Głupie pisanie 01.10.08, 22:13
              Wzruszylem sie do piet, twoja wykladnia. Ja jednak zostaje przy swoim, pa.
    • Gość: małpiatka Re: Prezydent Adam Wasilewski dba o PiS-owców IP: *.lublin.enterpol.pl 30.09.08, 14:04
      pewnie przed wyborami te dwie bezideowe-szmalcowe partie połączą się(po
      wyeliminowaniu Jarka i jego ferajny),zdobędą większość i hulaj dusza piekła nie ma.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka