cool_mother_fucker 27.10.08, 22:24 Kolejny dowód na to, że PL może stawać w szranki z innymi uczelniami technicznymi w kraju. Jak widać i Lublinianin potrafi ;-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Elo Re: PL. Po raz pierwszy sprzedali swój patent IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.08, 00:23 no, 40 tysięcy, kupa kasy, ktoś sobie kupi fiata punto... ale bez klimy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rad Re: PL. Po raz pierwszy sprzedali swój patent IP: *.adsl.inetia.pl 28.10.08, 04:59 no coz. Przynajmniej sie cos ruszylo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ad PL. Po raz pierwszy sprzedali swój patent IP: *.186.13.020.vip-net.pl 28.10.08, 05:52 Przynajmniej jedyny który coś praktycznego robi dla gospodarki a nie bije piany pseudonaukowej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pokraka Re: Wstyd i żenada IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.08, 06:31 Wielki sukces.Setki nukowców, miliony złotych budżetu. Sprzedali pierwszy swój patent za grosze.Wstydził bym sie o tym nawet wspomnieć.To wstyd i żenada. Po tylu latach dogonili prywatny zakładzik w szopie!!! Nie sądziłem, że to aż takie dno. Kogo i czego ci wynalazcy nauczą!!?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KKK Re: Wstyd i żenada IP: *.gddp.lublin.pl 28.10.08, 07:20 Profesor Kukiełka ma wiele zasług,ten patent to kropla w morzu... Pan profesor to przemiły człowek,ucziwy,bardzo inteligentny człowiek, wykłady z nim to czysta przyjemność. Ma bardzo wiele zasłg dla drogownictwa A tu jakis tołaman nie pomysli tylko krytykuje,do pięt mu nie dorastasz Idź tołmanie paść krowy do siebie na wieś Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pokraka Re: Wstyd i żenada IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.08, 08:02 Wykładać przestarzałe duperele to może i potrafi, ale co do patentu to sie ośmieszył.I to by było na tyle.Lublin-wiocha mentalnie i intelektualnie.Pierwszy patent.Ha,ha, ha !!! Odpowiedz Link Zgłoś
engks Re: Wstyd i żenada 28.10.08, 21:35 No jak czytam twoje posty to zgadzam sie z tym zadupiem,pyskowke uprawiaj u siebie na wsi Profesor Kukiełka zrobił dla dorgownictwa o wiele wiecej, od ksiazki po ekspertyzy czy na budowlach, projektach konczac. Dla niego te marne 40k PLN to nic,zato patent pozowli rozwinac jaks firme Nie o dzis wiadomo ze drogowcy to jedni z lepiej zarabiajacych fachowcow w tym Ja Zegnam pyskowko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Wstyd i żenada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.08, 08:27 A ty ile masz już sprzedanych patentów? Aaaaa - w Londynie na zmywaku nie chcą nic kupić?! Co zrobić - trzeba się było uczyć... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: PL. Po raz pierwszy sprzedali swój patent IP: 80.51.58.* 28.10.08, 08:23 tez mi nowość!! u mnie na drodze robotnicy zawsze wykorzystują pozostałości ztarego asfaltu (a remonty mamy co roku) - i nie tylko. Kilka razy byłem też świadkiem jak dodawali do nowego asfaltu ziemię, czy kamyki z pobocza. TO JEST DOPIERO OSCZĘDNOŚĆ:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaczo i boso Re: PL. Po raz pierwszy sprzedali swój patent... IP: *.natpool3.outside.ucf.edu 28.10.08, 14:35 u mnie na drodze robotnicy zawsze wykorzystują pozostałości ztarego -------------------------------------------------------------------- "ztarego"? O tempora, o mores! Czego teraz w polskich szkolach ucza? Odpowiedz Link Zgłoś
engks Re: PL. Po raz pierwszy sprzedali swój patent... 28.10.08, 21:47 a co to kogo obchodzi,idz do prokuratury jak widzisz przestepstwo Odpowiedz Link Zgłoś
engks Re: PL. Po raz pierwszy sprzedali swój patent 28.10.08, 21:43 wiekszej glupoty nie slyszalem Ale proponuje Ci idz do prokuratury a nie wypisujesz tu glupoty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gjenek ?? IP: 212.160.172.* 28.10.08, 08:39 9 lat w urzędzie patentowym?? To jakies chore, jaka to strata czasu! Za co płacą tym urzędasom?? Jak się nie wyrabiają to czemu nie zatrudniają następnych?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ułan Re: ?? IP: *.pronet.lublin.pl 28.10.08, 09:44 I tu się zgadzam tu nie idzie o patent dobry czy zły taki czy siaki ale 9 lat w oczekiwaniu !!!!tam to dopiero siedzą nieroby!!!!!czas na zmiany takich leni! Odpowiedz Link Zgłoś
przytomny2 Re: PL. Po raz pierwszy sprzedali swój patent 28.10.08, 10:44 O tym ,że "Lublinianin potrafi" opracować technologię wiadomo już co najmniej od czasu wytworzenia w latach 70-tych na UMCS pierwszych światłowodów w zakładzie prof. Waksmundzkiego na Wydziale Mat.-Fiz. Chem. Było to osiągnięcie dużo większego kalibru niż cały ten recykling nawierzchni (nota bene i tak sprzedany za śmieszną cenę!). Co z tego, skoro wówczas zadziałały realia PRL-owskie, brak sponsora na ścianie wschodniej i kogoś kto by te gołe światłowody pożenił z bardziej zaawansowaną (w tamtych czasach) elektroniką. Problemem jest brak zaplecza a nie brak kreatywności w mieście z 10 uczelniami publicznymi i prywatnymi oraz zakładem PAN. Odpowiedz Link Zgłoś
engks PL. Po raz pierwszy sprzedali swój patent 28.10.08, 21:54 pierwszy madry post Ja dodam ze na Politechnice na Inzynieri Drogownictwa jest jeden doktor ktory mial szanse byc Noblista...opracowal teorie liczb pierwszych i wiele innych ciekawostek z pogranicza SF A pan Kukielka to podobnych patentow juz mial wiele np Beton cementowo asfaltowy Odpowiedz Link Zgłoś