Dodaj do ulubionych

Straż miejska

IP: *.net 25.10.03, 08:32
KOMENDA STRAŻY MIEJSKIEJ MIASTA LUBLINA zmieniła swoją siedzibę.
Obecny adres to Lublin ul. Piłsudskiego 13
czynna jest w godzinach 6.00 - 22.00
tel.alarmowy 986 (czynny całą dobę - bezpłatny również w
sieciach komurkowych IDEA oraz +GSM)
Obserwuj wątek
    • Gość: arolsz Re: Straż miejska IP: *.motor.taninet.pl / *.motor.taninet.pl 17.03.04, 12:08
      BEZNADZIEJNE MIEJSCE.Niech nie myślą że jak mi założą szczękę to będę pedałował
      na Piłsudskiego żeby im to zgłośić
      • Gość: arolsz2 Re: Straż miejska IP: *.stnet.pl 17.03.04, 20:13
        rozwiązać tą instytucję
    • Gość: Gość Re: Straż miejska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.04, 22:03
      Drogi SM. Komórka piszę się przez "ó", czyli zamknięte, ("zablokowane" ;P)
    • basia791 Re: Straż miejska 13.12.04, 16:48
      HIENY!!! Żerują tylko na kierowcach i babciach sprzedających na chodnikach.
      Zamnknąc tą żałosną instytucja a zwiększyc liczbę policjantow. Oni przynajmniej
      czasami każą przestępcow a nie tylko niewinnych ludzi.
      • Gość: och Re: Straż miejska IP: *.home.cgocable.net 14.12.04, 06:04
        Karzą.Słowo pochodzi od KARA,Więc pisze się przez ER-ZET
      • Gość: real Re: Straż miejska IP: 213.199.192.* 09.01.05, 15:13
        Ściganie przestępców NIE JEST zadaniem straży miejskiej. Do zadań SM należy
        ściganie właśnie sprawców WYKROCZEŃ.
        Dokładnie PO TO jest SM i to ma robić.
    • Gość: SM Re: Straż miejska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.05, 10:47
      Przepraszam za błąd ortograficzny ( komurka* ) dzięki za zwrocenie uwagi
      faktycznie powinno być sieciach komórkowych. Teraz również z ERA GSM też jest
      gratis na bezpłatny nr 986 . A wracając do poruszonego tematu to Straż
      miejska jeszcze nigdy nie ukarała nikogo za jego niewinność i żadna babcia jak
      to określiła jedna z osób nie została ukarana za to że handluje na chodniku.
      Wszystkie osoby które dostaly mandaty lub wnioski do Sądu Grodzkiego to sprawcy
      wykroczeń więc nie są bez winy. Odnosząc się do wypowiedzi na temat że i tak
      nie przyjde żeby zgłosić jak mi blokade założą odpowiem tak : nikt cie
      czlowieku do tego nie zmusza żebyś gdziekolwiek chodził wystarczy zadzwonić pod
      bezpłatny nr 986 !!! , a jeśli chodzi o rozwiązanie tej instytucji jak Straż
      Miejska to gratuluje pomysłu. Po miesiącu czasu od rozwiązania sami będziecie
      chcieli żeby ją onowa powołać. W całej Europie funkcjonuje taka formacja i
      jakoś nikt nie myśli nawet jej rozwiązywać. Jest Policja ( jako organ państwowy)
      oraz Policja Municypalna ((Straż Miejska - Gminna) jako organ samorządowy) ,
      obie te instytucje się wspierają i wzajemnie uzupełniają. Już w Polsce były
      takie przypadki gdzie rozwiązano Straż Miejską , miasteczka zaczeły tonąć w
      śmieciach, chodniki zablokowane przez samochody , dziki handel kwitł gdzie
      popadło. Po chwili zastanowienia przywrócił samorząd do życia Straż i nikt
      nawet nie myśli jej rozwiązywać.
      • albert.flasz Re: Straż miejska 02.01.05, 11:55
        Boże, to chyba jakiś idealista, teoretyk albo pracownik w/wym. instytucji! Zejdź
        człowieku na ziemię, opuść centrum miasta (najlepiej poza godzinami urzędowania)
        i dopiero potem ewentualnie pisz... Poza tym, w całej Europie (i nie tylko)
        prawo nie jest rodzajem śmietnika, tylko zwykle stanowi spójny, sensowny system.
        Wszystkie podobne instytucje służą nie tyle do zarabiania pieniędzy do kasy
        państwa lub gminy, co do jego egzekwowania - w pełnym wymiarze, nie tylko jego
        wybranych fragmentów, po "linii najmniejszego oporu". "Pusty śmiech" bierze, gdy
        widzi się jak Panowie Strażnicy, jeśli już raz na rok, w ramach jakiejś
        kolejnej, doraźnej "akcji" pojawią się na 10 minut gdzieś na Czechowie, Czubach
        Kalinie itd., ścigają dzieci i emerytów z psami bez smyczy, nie widząc
        samochodów parkujących wręcz w wejściach do klatek schodowych, meneli
        rozpijających "mózgojeby", lejących i tłukących butelki w każdym ustronnym
        miejscu, dresiarzy terroryzujących całe dzielnice... Mam paru sąsiadów, którzy
        kiedyś próbowali korzystać z różnych t. zw. "telefonów alarmowych" - szybko im
        przeszło. Szkoda słów!
      • Gość: wkurzony Do SM - człowieku, o czym ty piszesz? IP: *.lublin.mm.pl 02.01.05, 13:10
        nie karzecie nikogo niewinnego - jasne, zawsze znajdziecie pretekst do
        wlepienia kary. Ale może wytłumacz mi dlaczego działacie w myśl słów Orwella:
        wszystkie zwierzęta są równe ale są zwierzęta równiejsze. Przykłady? proszę
        bardzo. Na ul. Okopowej , Hempla i pomiędzy DOKP a Bigmarem obowiązują zakazy
        zatrzymywania. Dlaczego są samochody ,które choćby stały w poprzek to są
        nietylkalne. Wielokrotnie przyjeżdżacie i zakładacie szczęki lub zostawiacie
        wezwanie za wycieraczką. Ale niektórym samochodom tego nie robicie. Mam podać
        numery rej. tych samochodów? Kolejna sprawa - wasza "współpraca" z obsługą
        garażu Bigmar. Na ich telefon przyjeżdżacie i blokujecie samochody stojące na
        zakazach czyli napędzacie kasę Bigmarowi, bierzecie od tego działkę? Nie liczę
        na to że dostanę satysfakcjonującą mnie odpowiedź.
        I jeszcze jedno. Wasze patrole na ulicach zachowują sie jak udzielni władcy
        tego miasta, są zarozumiali, butni, aroganccy.Osobiście byłem świadkiem
        zdarzenia na ul. Wieniawskiej:pod waszą siedziba zatrzymał sie - na zakazie,
        sam. służbowy straży miejskiej blokując ruch.Następnie z pojazdu wylazł PAN
        KOMENDANT i przez 5 minut rozmawiał z kimś w tym samochdzie, olewając korek
        jaki wytworzył się na ulicy (było to około 13,30). Następnie jak gdyby nigdy
        nic spacerkiem wszedł do wieżowca a samochód......spokojnie zjechał na parking
        za wieżowcem - chamstwo i arogancja.I jeszcze jedno: niektórzy z was nie umieją
        nosić munduru ( a to przecież do czegoś zobowiązuje?), wyglądają jak dobry
        wojak Szwejk. Aż wstyd.Szkoda na was miejskiej kasy.
        • Gość: wkurzony Re: Do SM - człowieku, czekam na odpowiedź! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.01.05, 11:44
          minęło juz 5 dni i co? przytkało waści?
          • Gość: piotr Re: Do SM - człowieku, czekam na odpowiedź! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.05, 20:16
            szkoda słów
          • Gość: Lublinianka Re: Do SM - człowieku, czekam na odpowiedź! IP: *.kurier.lublin.pl 24.02.05, 16:49
            Kilka tygodni temu tym tematem zajął się Kurier Lubelski. Ukazał się artykuł i
            zdjęcia policyjnych oraz prokuratorskich samochodów parkujących na zakazie.
            Przestraszony komendant strażników natychmiast posłał tam swoich
            funkcjonariuszy. W kilka godzin oczyścili ulicę. I tak jest do dziś.
            Pozdrawiam
    • Gość: leb Re: Straż miejska IP: *.238.66.166.adsl.inetia.pl 31.01.05, 10:00
      a szkoda
    • Gość: obywatel Polski Straż miejska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.05, 22:47
      straż miejska (z małych liter z braku szacunku dla tych ćwierćgłówków) to
      największe sku..syny na świcie gorsze niż władze. Synalki UBeków
      • Gość: max Re: Straż miejska IP: *.enterpol.pl 19.03.05, 21:16
        myśle że wszyscy ci ludzie po częsci mają racje.Bo faktycznie pierwsze co sie
        nasuwa po obserwacji SM to że zajmują sie mandatami.Piszą je bez opamietania i
        komu sie da.Jestem mieszskańcem centrum Lublina i musze powiedziec ze czasem
        może i przesadzają ale widze że policja nie zajmuje sie parkowaniem wogóle.Wiec
        lepiej niech oni działają.A jak ktoś dostanie mandat za złe parkowanie to i
        słusznie.
        • Gość: robertmar1 Re: Straż miejska IP: *.zamosc.mm.pl 20.03.05, 18:03
          To się przypatrz im dokładnie, bo według mnie to sami imbecyle tam pracują.
          Chcesz przykład? Proszę bardzo! Parokrotnie już spotkałem się z sytuacjami,
          gdzie strażnicy zakładali blokady samochodom z nalepkami wózka inwalidzkiego w
          miejscach ich uprawniających do tego by tam stać! Owszem, zwykłym kierowcom w
          tej sytuacji mandat należałby się w pełni, ale to nie znaczy, że strażnik nie
          ma obowiązku spojrzenia na przednią szybę auta! Potem oczywiście ci chorzy
          ludzie musieli szukać strażnika...
          • Gość: lolek Re: Straż miejska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.05, 19:10
            imbecyl - to brzmi dumnie. karać, karać, jeszcze raz karać, kogokolwiek- karać przede wszystkim. Przy okazji brać od ludzi łamiących prawo. Porządek musi być, wy nie znający sie na prawie barany.Podwoić liczbę szczęk, dać im prtawo zakładania szczęk na krzywo stojące ławki w parku, no i niech walą pałami przebiegające kłusem przez jezdnię staruszki..
          • Gość: Kierowca Re: Straż miejska IP: 83.238.200.* 20.03.05, 22:44
            Gość portalu: robertmar1 napisał(a):
            Parokrotnie już spotkałem się z sytuacjami,
            > gdzie strażnicy zakładali blokady samochodom z nalepkami wózka inwalidzkiego
            w
            > miejscach ich uprawniających do tego by tam stać!

Być może to się zdarzyło w Zamościu którego jesteś mieszkańcem ale z tekstu
            wnioskuję, że świadkiem takich sytuacji nie byłeś. Nie chcę tu bronić
            strażników ale inwalida to nie "święta krowa" której wszystko wolno. Mogą nie
            stosować się do znaku "zakaz ruchu w obu kierunkach" lub "zakaz postoju".
            Wszystkie inne znaki ich również obowiązują. Prawo o ruchu drogowym jest równe
            dla wszystkich użytkowników dróg! A te nalepki z wózkiem inwalidzkim
            to ...tylko nalepka. Prawdziwy inwalida winien posiadać "Kartę parkingową
            kierowcy inwalidy" (wzór UE) która to jest honorowana przez takie słóżby. Wielu
            cwaniaczków przykleja taka nalepkę na szybę i chce korzystać z przywilejów
            ludzi chorych.
            • Gość: robertmar1 Re: Straż miejska IP: *.zamosc.mm.pl 21.03.05, 10:43
              Szanowny kierowco, otóż byłem bezpośrednim świadkiem takich sytuacji (w
              Lublinie, w Zamościu Straż Miejska dokładnie ogląda auta) i doskonale wiem w
              jakich sferach ruchu ulicznego osobom niepełnosprawnym wolno więcej niż
              reszcie, a w jakich ich status jest taki sam.
            • Gość: robertmar1 Re: Straż miejska IP: *.zamosc.mm.pl 21.03.05, 10:46
              I jeszcze jedno: karty parkingowej co niektórzy strażnicy również nie honorują.
              • Gość: Kierowca Re: Straż miejska IP: 83.238.200.* 21.03.05, 22:32
                Gość portalu: robertmar1 napisał(a):

Szanowny kierowco, otóż byłem bezpośrednim świadkiem takich sytuacji (w
                Lublinie, w Zamościu Straż Miejska dokładnie ogląda auta) i doskonale wiem w
                jakich sferach ruchu ulicznego osobom niepełnosprawnym wolno więcej niż
                reszcie, a w jakich ich status jest taki sam.

> I jeszcze jedno: karty parkingowej co niektórzy strażnicy również nie
                honorują.

Podaj konkretne przykłady a nie posługuj się ogólnikami czy opiniami rodem od
                cioci Marysi. Jeżeli jestem świadkiem takiej bezmyślności to reaguję na
                miejscu, a jeśli jest to nie skuteczne to udaję się do przełożonego takiego
                strażnika czy policjanta. Każdy funkcjonariusz w mundurze posiada swój
                identyfikator na widocznym miejscu i działa na określonej ulicy i w określonym
                czasie. Wydaje się , że masz problem ale ze sobą.
                • Gość: robertmar1 Re: Straż miejska IP: *.zamosc.mm.pl 22.03.05, 09:47
                  Proszę bardzo: już 3 razy (od października) spotykałem się z blokadami
                  zakładanymi autom ludzi niepełnosprawnych na Placu Litewskim i widziałem
                  wielkie rozgoryczenie tych biednych ludzi, którzy się przekonywali jak bardzo
                  ich prawa są iluzoryczne.
                  • Gość: Kierowca Re: Straż miejska IP: 83.238.200.* 22.03.05, 15:06
                    Z tego co jest mi wiadome, to na pl. Litewskim jest "zakaz zatrzymywania się"
                    który obowiązuje również osoby niepełnosprawne! Trzeba odróżnic "zakaz
                    zatrzymywania się" od "zakazu postoju". Proponuję przestudiowanie Kodeksu
                    Drogowego, po czym możemy podyskutować.
                    • Gość: robertmar1 Re: Straż miejska IP: *.zamosc.mm.pl 23.03.05, 13:49
                      Szanowny Kierowco, sprawa nie dotyczy pasa chodnika przy Placu Litewskim (bo o
                      to Ci chyba chodzi) lecz zatoczki przy pałacu, gdzie żaden znak drogowy nie
                      stoi, a tak w ogóle to chyba nawet już nie jest teren należący do miasta.
                      • Gość: Kierowca Re: Straż miejska IP: 83.238.200.* 30.03.05, 00:12
                        robertmar1 , przed zatoczką o której piszesz również jest "zakaz zatrzymywania
                        się" w odległości 15 - 20 m od wejścia do pałacyku. Twoje wywody to
                        czysta "lepperiada". Kompletna kompromitacja!
                        • Gość: robertmar1 Re: Straż miejska IP: *.zamosc.mm.pl 30.03.05, 15:07
                          Tyle tylko, że to już nie jest teren należący do miasta i w związku z tym żadne
                          znaki drogowe tam nie mają nic do rzeczy!
                          • Gość: Kierowca Re: Straż miejska IP: 83.238.200.* 30.03.05, 23:41
                            Prawdopodobnie tak, ale z tego co mi jest wiadome to znak został ustawiony na
                            wyraźną prośbę właściciela tegoż pałacyku.
    • Gość: August Re: Straż miejska IP: *.lublin.mm.pl 21.03.05, 07:48
      Ile razy jeszcze będę zgłaszać nagminne (codzienne) blokowanie wjazdu przez
      zamochody do wieżowca na Zana 8 do Straży Miejskiej??? Codziennie tamtędy
      przejeżdżacie i co ślepi jesteście???
    • Gość: bezrobotny Re: Straż miejska IP: 81.219.88.* 21.03.05, 12:42
      Chciałbym dostać się do pracy w Straży Miejskiej.Wszyscy narzekają na ten urząd
      czy z nim jest tak zle??
      Ktos próbował i składał dokumenty?
      • Gość: Nie realne. Re: Straż miejska IP: *.it-net.pl 19.04.05, 17:25
        Dokumenty skladaja tylko ze Wieprzowski tylko swoich przyjmuje i daje im niezle
        pensyjki.Jezeli malzonka pracuje w telewizji to masz prace i 2500 na reke
        jezeli nie a cie zatrudnia to 900 zl i przez 10 lat brak podwyzki.Poprostu dba
        o swoich a nie o calosc, chce sie nachapac jak w policji najwidoczniej jeszcze
        mu malo.
        • Gość: Sasiad Re: Straż miejska IP: *.it-net.pl 19.04.05, 17:38
          Slyszalem od kolegi ze to prawda. Ludzie po studiach 900 zl zarabiaja i
          podwyzek nie mieli od 2 lat nawet inflacyjnej. Komendant wydaje pieniadze
          bezmyslnie i sobie kabze nabija za wyjazdy tak zwane delegacje ( raz w miesiacu
          za granice)A ludzi ma za nic!!!! Jak mozna tak traktowac swoich
          pracownikow.Moze powinien zakonczyc swoja kariere.
          • muminek33 Re: Straż miejska 20.04.05, 11:01
            Taaa sam dobrowolniue od koryta nie odejdzie.Powinni oglosic referendum o
            rozwiazanie tej bandy pajacow :)
        • Gość: TKM Re: Straż miejska IP: *.chello.pl 22.09.05, 19:19
          Pierwszy raz jestem na tym forum i czytając te Wasze wypowiedzi dochodzę do
          wniosku że, wiele osób coś wie na temat SM, ale bardzo lakonicznie.Otóż miałem
          okazję pracować w tej instytucji i znam wszystko od "kuchni". Faktycznie Pan
          WW,to zwyczajny pajac, emeryt policyjny, któremu paliło się koło tyłka, więc
          przystał na tzw. propozycję nie do odrzucenia i przeszedł na emeryturę.Później
          wożił wizerunek pana Pruszkowskiego na przyczepce, a także mając na niego haka
          został komendantem. Aby być pewniejszym ,że stołek mu nie ucieknie wyodrębnił
          Straż miejską ze struktur UM Lublin-i wtedy dopiero się zaczęło- czystki,
          szykana,mobbing i oczywiście zwalniania w celu obstawieniam się własnymi ludzmi.
          W tym wszystkim najciekawsze jest to ,że nasz jaśnie panujący Pan Prezydent
          zostawił sobie w ostatniej chwili furtkę pozwalającą na wybór nowego komendanta.
          • Gość: wwwwwww Re: Straż miejska IP: *.it-net.pl 28.09.05, 10:30
            Moze by tak konkretnie napisac co sie dzieje w Strazy Miejskiej naszego
            miasta. Zatrudnia sie swoich daje im podwyzki stolki a prasa telewizja gdzie
            ona jest???? Czyzby w kieszeni u Pana komendanta W.W i Prezydenta P. Jest
            korupcja wykozystywanie i nic sie z tym nie robi. Bedzie PIS to moze ukladowcy
            wyleca na zbity pysk razem z P.
      • Gość: mieszkaniecLublina Re: Straż miejska IP: *.poczta.lublin.pl 17.11.05, 12:42
        CHWDSM
    • Gość: Ch.. Re: Straż miejska IP: *.2.freezenet.pl / *.freezenet.pl 16.06.05, 16:49
      Poprostu małe kutasiki
      • Gość: edi Re: Straż miejska IP: *.chello.pl 12.07.07, 14:47
        Lubelska SM powinna uczyć sie kultury od strazników miejskich w Krakowie. W
        Lublinie straznicy nie znaja słowa kultura!!!! Nie potrafią wypsać mandatu bez
        chamskich komentarzy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka