lublin_com_pl 27.11.08, 21:22 Zapraszamy na relację video z konferencji ministra lublin.com.pl/artykuly/pokaz/100/minister,kultury,w,lublinie/#tekstP&P Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: g osc z poznania Zdrojewski: rok 2009 pod znakiem edukacji IP: *.icpnet.pl 27.11.08, 22:10 Dlaczego minister Kultury z kasy minsterialnej nie zaplaci Zamojskim za zamek w Kozlowce tylko biedny region ma pokrywac [Marszalek 17 milionow zl dla Zamojskich].Mam wrazenie ze kasa dla Wroclawia ,Gdanska czy Poznania by sie znalazla.Zamek Kozlowka to Perelka w/g ladniejszy jak lancut Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j2 Re: Zdrojewski: rok 2009 pod znakiem edukacji IP: *.lublin.mm.pl 27.11.08, 22:18 w Zachęcie po raz drugi(pierwszy raz podczas wystawy z "przygniecionym papieżem"), widziałem ostatnio przyklejoną na ścianie taśmę izolacyjną. Wtedy nazywało się to dziełem sztuki o tytule "blue line". Teraz nie chciało mi się szukać tytułu ale panie co tam stały potwierdziły że to nie rzecz pozostawiona przez elektryków ale dzieło sztuki za które zapłacił rząd, zabierając matkom pieniądze przeznaczone na lekarstwa dzieci. Taki zdrojewski to powinien w więzieniu siedzieć razem z kolegami co kradną podatkami ciężko zarobione przez ludzi pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Zdrojewski: rok 2009 pod znakiem edukacji IP: *.chello.pl 28.11.08, 14:30 Jak Platforma chce rządzić lubelską kulturą gdy wszystkie "stołki" oddała swojemu ukochanemu koalicjantowi! Vivat "Feldmarszałek" Bratkowski - WIELKI MISTRZ PSL! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ferdek Re: Zdrojewski: rok 2009 pod znakiem edukacji? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.08, 16:33 Minister ogłasza: rok 2009 pod znakiem edukacji. Fajnie ale juz rok temu ogłoszono na swiecie, ze to bedzie rok astronomii i astronautyki. Co w Lublinie zrobiono dla ksztalcenia i zainteresowania dzieci i uczniow astronomią? Nic. Prof.Ś.P. Michał Subotowicz juz dawno postulował: zbudujmy planetarium i obserwatorium astronomiczne. I nikt tego nie tyka, rozni rektorzy- nic, dyrektorzy szkół owszem: wokół Lublina powstają za kilkanascie tys. zł. obserwatoria dla dzieci i mieszkancow a w Lublinie, ktos tu na forum, anonimowo przypominał o planetarium i obserwatorium i nic. A w czasie festiwalu nauki ludzie sie garną do astronomii, do obserwacji. A Zdrojewski nawet nie wie, ze rok 2009 to rok astronomii. Jestem amatorem astronomii, wokół siebie robie co moge ale te profesory w UMCS to najwyrazniej lenie; a władze uczelni lubelskich nie rozumieją, że mamy już 21 wiek, wiek odkryc astronomicznych. A im to wszystko zwisa. Choc podobno są faceci kształceni jako astronomowie w Lublinie, na UMCS i KUL. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hombre Re: Zdrojewski: rok 2009 pod znakiem edukacji? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.08, 23:58 Rok pod znakiem edukacji? Edukacja w Polsce upada: najlepsze liceum w Lublinie, III Lic. im Unii Lubelskiej zajmuje sie tańcem, inne szkoły nic nie robia. Klęska szkolnictwa zaczęła sięod ministra Kuberskiego. Idzie niż demograficzny: gdzie podziały na grupy laboratoryjne ? ; Gdzie mądre podreczniki: w redakcjach zamawiajacych konkretny podrecznik mówią przy zamowieniu: "tu macie spis tematów wymyslony przez fachowców, najlepszych fachowców bo z Warszawy". I mamy to, co mamy. Za studia w tzw. bloku pedagogicznym UMCS kaze płacic studentom, bo po I-sze: nędza, a po drugie: skoro chca byc nauczycielami to niech płacą". Czy nie jest obowiązkiem uczelni kształcic na b. wysokum poziomie nauczycieli-magistrow? Jeden z wielkich prof. zwycz. dr hab. itd.itd publicznie powiedzial: "co nas obchodzi kształcenie nauczycieli- buech o to martwi sie kurator" Ot, mądrośc życiowa "geniusza". Odpowiedz Link Zgłoś