Dodaj do ulubionych

11 Listopada A.D 2003

08.11.03, 18:37
Zbliza sie Narodowe Swieto Niepodleglosci. Politycy spod partii Panstwa
Kaczynskich powroca do swojego PIS-uarowego pomyslu powstania IV
Rzeczpospolitej. Arcybaca Zycinski powie o zbrodniach komunistow na
spoleczenstwie polskim, z uwzglednieniem aborcji i zeniaczki pedalow. Wszyscy
pochylimy sie jak jeden maz pochylimy sie nad trumna majora Kupczyka, ktory
zginal za wolnosc nasza i wasza nad Eufratem. Ale czy podzielone
spoleczenstwo polskie bedzie umialo w tym dniu wzniesc sie ponad to wszystko
i sprobowac choc 11.XI wyciagnac dlon w kierunku pamieci nad przeszloscia i
pojednania dla dobra przyszlosci?
Obserwuj wątek
    • Gość: chochlik Re: 11 Listopada A.D 2003 IP: *.lublin.mm.pl 08.11.03, 19:02
      Dziś odwiedziłam wystawę fotografii i pamiątek zaprezentowaną przez Sławomira
      Litwińskiego, związanych z odzyskaniem niepodległości w dniu 11 listopada 1918
      roku. Wystawa przy ulicy Bernardyńskiej w szkole Vetterów otwarta w godzinach
      od 14 do 18 do dnia 16 listopada. Prawda bez interpretacji. Polecam.
    • mloda_komunistka Re: 11 Listopada A.D 2003 08.11.03, 19:20
      mlody_komunista napisał:

> Zbliza sie Narodowe Swieto Niepodleglosci. Politycy spod partii Panstwa
      > Kaczynskich powroca do swojego PIS-uarowego pomyslu powstania IV
      > Rzeczpospolitej. Arcybaca Zycinski powie o zbrodniach komunistow na
      > spoleczenstwie polskim, z uwzglednieniem aborcji i zeniaczki pedalow.
      Wszyscy
      > pochylimy sie jak jeden maz pochylimy sie nad trumna majora Kupczyka, ktory
      > zginal za wolnosc nasza i wasza nad Eufratem. Ale czy podzielone
      > spoleczenstwo polskie bedzie umialo w tym dniu wzniesc sie ponad to wszystko
      > i sprobowac choc 11.XI wyciagnac dlon w kierunku pamieci nad przeszloscia i
      > pojednania dla dobra przyszlosci

a już się pożegnałam. Nie mogłam się doczekać Ciebie na naszej akademii z
      okazji Wielkiej Socjalistycznej Rewolucji Październikowej, tak tęskniłam, ja
      samotna bojowniczka.Co widzę, Ty tutaj chcesz świętować 11 listopada ?.Z kim
      chcesz się jednać?Z kim chcesz pochylać się nad tą trumną? Za jaką wplność
      waszą i naszą!Popierasz walkę z uczniem tow. Stalina, Husajnem?. Coś nie tak z
      Tobą!. Lenin w mauzoleum się przewraca, o batiuszce Stalinie nie wspomnę.
      Przez ten 11 listopad i tych piłsudczyków Polska nie została republiką
      sowiecką, a już było tak pięknie, potem przez moment. Nawet Rząd Polskiej
      Republiki Sowieckiej powstał w Białymstoku. Ten 1920 rok, tak się wszystko
      pomieszało, tak mogło być pięknie. Zaczynam wątpić w Twój kręgosłup
      ideologiczny, może Ty po prostu jesteś głupi. Tak byłoby dla Ciebie lepiej.
      Zdeklaruj się i sprecyzuj swoje poglądy. Czekam.
      Musia-Komusia.
      • Gość: chochlik Re: 11 Listopada A.D 2003 IP: *.lublin.mm.pl 08.11.03, 19:40
        Musiu-Komusiu, stanowczo za późno się urodziłaś.
      • mlody_komunista Re: 11 Listopada A.D 2003 08.11.03, 19:42
        Moj prapradziadek walczyl w armii atamana Semena Petlury po stronie
        pilsudczykow, w 1920 gonil bolszewikow znad Wisly. Za to II pomroczna
        nagrodzila go majatkiem na Wolyniu i Virtuti Militari, ale w 1939 nie wrocil
        juz z eksploracji okolic Magadanu i Chabarowska, dlatego mam moralne prawo
        zabierac glos w dyskusji nad 11.XI, bez ideologizowania tego swieta. Mam
        nadzieje, ze kazdy z nas ma zaszczepiona garsc patrotyzmu, wyniesiona z domu
        rodzinnego, aczkolwiek diametralnie inaczej interpretowanego. A o moj kosciec
        sie nie martw, jest naprawde silny. I juz nic ze mnie nie wykurzy wiary w
        socjalizm. Marksizmowi pozostane wierny do konca swych dni. Nieboszczka PZPR o
        to juz zadbala kiedys. Musisz sie jeszcze wiele nauczyc mloda_komunistko. Zycie
        zweryfikuje twoj swiatopoglad, i kto wie, moze zostaniesz jeszcze gorliwa
        katoliczka? Rzecz nie idzie jedynie o samo szermowanie haslami. Komunizm to cos
        wiecej niz tylko ustroj spoleczno-gospodarczy. To takze pewien system wartosci,
        ktory dla prawdziwego komunisty nie moze byc interpretowany doraznie dla
        osiagniecia wlasnego zalozenia. Po ty by cos dla siebie osiagnac!
        • mloda_komunistka Re: 11 Listopada A.D 2003 08.11.03, 21:57
          Wracasz mi wiarę w ciebie.Taki młody komunista to ty nie jesteś jeśli zostałeś
          wychowany przez nieboszczkę PZPR. Mam jeszcze prośbę, wygłosiłeś swoisty
          manifest, teraz udziel mi wskazówek jak tymi ideałami uszczęśliwić innych.
          Wszyscy ci co próbowali tego to przeciw nim się obróciło przy okazji
          zatracając miliony ludzi. Twój dziadek, jak mniemam i ty tak sądzisz, słusznie
          na Magadanie przebywał. Musiał potężnie nabroić. Tylko nie rozumię jak to się
          ma do twojego moralnego prawa do dyskutowania o II Rzeczypospolitej.
          Twoja Musia-Komusia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka