0skar Re: Szef miejskiej LPR podejrzany o antysemityzm 19.01.09, 09:06 A ten kto powie: Somalijczycy chcą haraczu (np. za uprowadzony statek) jest antysomalijczykiem? Nieźle GW pierze mózgi... Odpowiedz Link Zgłoś
olewus1 W tym kraju nie wolno tak robić! To tak jakbyś wsz 19.01.09, 09:07 edł do dyskoteki i zaczął krzyczeć, że wszystkie dresy to gnoje. To samobójstwo. W mediach dresy, w sądach dresy, w polityce dresy. No jak z nimi wygrac? Odpowiedz Link Zgłoś
bergman1 napiszcie ile dzieci zginęło już w Gazie 19.01.09, 09:22 i jak pomóż następnym? Odpowiedz Link Zgłoś
senta.fa Antysemickie spojrzenie 19.01.09, 09:30 fuzjakultur.files.wordpress.com/2007/11/antysemickie_spojrzenie.jpg I chyba tyle w temacie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daniel Panie Hołda wstyd !! IP: *.acn.waw.pl 19.01.09, 09:57 Mamy nowego miernicznego dobra i zła z pozarządowej organizacji- wystarczy dla Koszernej na autorytet moralny - mógł Maleszka, Czajkowski - może człowiek którego organizacja wspiera małżeństwa pederastów. 'Wolność też ma swoje granice' - pan Hołda nie zauważa jednak granicy kiedy przekracza porządek natury i dobrego smaku. Tak, lepiej gonić zbiedzonego redaktora z Lublina który pisze o niepoprawnej żydowskiej reprywatyzacji - a na pewno korzystniej finansowo (Soroszowy Open Institute współfinansuje stołek) Odpowiedz Link Zgłoś
balrog008 Idiotyzm 19.01.09, 09:54 "Polska jest państwem europejskim, gdzie wolność słowa kończy się kiedy zaczyna się m.in. szerzenie antysemityzmu, rasizmu czy ksenofobii. Odpowiednie zapisy są w konstytucji i kodeksie karnym. Nie ma się co dziwić, że prokuratura decyduje się na przedstawianie zarzutów - uważa prof. Zbigniew Hołda, wiceprezes Helsińskiej Fundacji Praw Człowieka." Jak ktoś jest "antysemitą" to nie ma wolności słowa. Ale jeśli ktoś jest antyniemiecki, antyrosyjski, antyfrancuski, antychiński ba- nawet antypolski- to jest spoko. CZEMU akurat Żydzi muszą mieć większe prawa niż Polacy we własnym kraju. Pytam się- DLACZEGO?!! Czy autor gdzieś nawoływał do np. pogromów Żydów? To, że ktoś pisze, że Żydzi chcą od nas kasę musi być przymusowo kneblowany? Taka oto wolność słowa w Polsce i UE- można jechać np. po Amerykanach, autorytetach, patriotach, księżach, ale już po Żydach nie. Można kwestionować Katyń- ale nie można kwestionować Holocaustu (vide David Irving). JEŚLI mamy wolność słowa, to albo absolutną albo wcale. Bo równie dobrze mogę oskarżać GW o "antypolonizm" albo bardziej postępowo "polonofobię". Odpowiedz Link Zgłoś
henry_b Zastraszony 19.01.09, 09:55 Mam zaraz 60 lat i nigdy nie miałem do czynienia z Żydem ale to co się dzieje w naszym kraju to czuję się zastraszony przez nasze organy państwowe. Jako człowiek jako obywatel tego kraju żyjąc w tak zwanym kraju demokratycznym nie mogę wyrazić swojej opinii o narodzie, który grabi morduje niewinne kobiety i dzieci(GAZA) czy bije spokojnie protestujących przeciwko rzezi w GAZIE poznańskich studentów. Ja mam pytanie czy ja żyje we własnym kraju ???. Czy ja mogę bronić własnej czci, poglądów nie obawiając się szykan. Odpowiedz Link Zgłoś
darkraj Re: Zastraszony 19.01.09, 11:19 henry_b napisał: > Mam zaraz 60 lat i nigdy nie miałem do czynienia z Żydem ale to co się dzieje w > naszym kraju to czuję się zastraszony przez nasze organy państwowe. Jako > człowiek jako obywatel tego kraju żyjąc w tak zwanym kraju demokratycznym nie > mogę wyrazić swojej opinii o narodzie, który grabi morduje niewinne kobiety i > dzieci(GAZA) czy bije spokojnie protestujących przeciwko rzezi w GAZIE > poznańskich studentów. Ja mam pytanie czy ja żyje we własnym kraju ???. Czy ja > mogę bronić własnej czci, poglądów nie obawiając się szykan. ====================================== Stary jestes, a glupi. Swoj Kraj, ktorym byles wspolwlascicielem z racji odbudowania go kosztem calego Narodu, a takze przez Ciebie i Twoich Rodzicow, zostal sprzedany za psie pieniadze. Wlasnie przez syjomistyczne organizacje KORu i Solidarnosci. Odpowiedz Link Zgłoś
emeryt21 Szef miejskiej LPR podejrzany o antysemityzm 19.01.09, 09:57 Dyskusja o tym czy ktos jest antysemita czy nie nie prowadzi do zadnych wnioskow. Antysemityzm nie zostal wymyslony przypadkiem i o tym wszyscy wiedza.Nikt jednak nie ma odwagi zeby o tym wlasnie mowic,bo to antysemityzm. Co dowcipow "o Polakach" to informuje,ze powstaly one na przelomie wiekow XIX i XX,czyli nie tak dawno i dotyczyly imigrantow z Europy wschodniej.Ludzi,ktorzy byli rejestrowani jako Austriacy (moja rodzina),Niemcy,Rosjanie...Polski jeszcze nie bylo.Pozniej kontynuacje powtarzania dowcipow przejeli Zydzi i to oni ugruntowli pojecie glupiego Polaka.Ta tendencje utrzymuja do dzisiaj. jakos nikt nie mowi o tym czego ucza mlodych Zydow ich rodzice i ich szkoly.To bardzo niewygodny temat dla naszy obroncow "praw mniejszosci".... Dlaczego syjonistyczne organizacje chca odszkodowan od Polski a nie od Rosji,Ukrainy chociaz to tam mieszkala wiekszosc Zydow w XIX i XX wieku...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hektor Re: Szef miejskiej LPR podejrzany o antysemityzm IP: *.gorzow.mm.pl 19.01.09, 10:09 Gdzie jest T,Gross? Niech napiszę książkę pt: "StrachII" O TYM JAK NIE MOŻNA MÓWIĆ PRAWDY W TEDY GDY JEST ONA NIEWYGODNA DLA JEDNEJ NACJII. Prof, -nie jest żadnym autorytetem moralnym czy etycznym -pracuje na zamówienie jednego srodowiska i jest ekspertem dyżurnym. Odpowiedz Link Zgłoś
vontomke Szef miejskiej LPR podejrzany o antysemityzm 19.01.09, 10:02 od antysemitów gorsi są już tylko żydzi Odpowiedz Link Zgłoś
benio-net Szef miejskiej LPR podejrzany o antysemityzm 19.01.09, 10:20 Coś podobnego?Jak żyd może być antysemitą? Przecież Grzegorz W. jest żydem, czyli robakiem w ludzkiej skórze.Profesor Hołda?To też robak,czyli żyd!Wszystkie sejmowe partie są semickimi partiami.Komu żyd mydli...? Jeśli chodzi o "wojnę" żydowsko żydowską na bliskim wschodzie;to jest to wojna robali z robalami.W znanym nam świecie, jest tylko 50 milionów osób,które, choć nie są ludźmi,to są to postacie z innego świata.Mają krew grupy B!Reszta to chłam, który przestanie istnieć w jednej chwili.Jezus, który jest w ludzkiej postaci, użył "miecza ostrych słów".Jest na polskiej ziemi i w miejscu, gdzie był ukrzyżowany.Nie znajdziecie Go w żydowskim kościele. Odpowiedz Link Zgłoś
lesiop Szef miejskiej LPR podejrzany o antysemityzm 19.01.09, 10:22 polaczki i żydzi ch... wam w dupe. Odpowiedz Link Zgłoś
miauman Szef miejskiej LPR podejrzany o antysemityzm 19.01.09, 11:25 Zawrzyj japu cw..ska mordo. Gdyby nie Lachy, dalej byś ujadał jak pies, bo pisać i czytać byś nie umiał. Odpowiedz Link Zgłoś
profanum_vulgus Żydowski terror znów w akcji. 19.01.09, 10:24 Kto to jest antysemita: osoba której nie lubią Żydzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oooooooo Jakby pluł na Polaków, nikt nie zwróciłby uwagi IP: 212.87.232.* 19.01.09, 10:26 Ciekawe czy ta fundacja helsinska i prokurator równie skrupulatnie sciga publikacje antypolskie? Jakby pluł na Polaków, czy wykazywał tendencje antypolskie, to wtedy nikt by sie tym nie zainteresował. ani ta fundacja prawa człowieka, ani prokurator. mało tego pewne kręgi i grupy szumnie okreslające sie intelektualisatmi niezależnymi jeszcze by publikowali jego felietony, zapraszali do telewizji. ale sobie Polacy państwo stworzyliście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hektor Re: Jakby pluł na Polaków, nikt nie zwróciłby uwa IP: *.gorzow.mm.pl 19.01.09, 10:41 Prosty przykład książki antypolskiej pt::"Strach" Niejakiego polako-żyda Tomasza Grossa! Gdzie wtedy był pan Hołda prof?! Odpowiedz Link Zgłoś
darkraj A w ilu sprawach o antyplonizm lub innych 19.01.09, 10:52 ======================================== narodowosci lub religii Pan prof.Holdys mial okazje sie zaprezentowac??? Ciekawe, co by mial do powiedzenia w sprawie skladu KORu, jako trzonu etosowej opozcji i "zarzadu" So;idarnosci, gdyby doszlo do rozliczen tych syjonistyczbych organizacji bioracych odwet za Marzec 1968 roku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwator Szef miejskiej LPR podejrzany o antysemityzm IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.09, 16:53 Utarło się, że mówienie prawdy o Żydach, to antysemityzm.Nie znam treści tego biuletynu i jeśli wydawca nawoływał do wystąpień przeciwko, to ma słuszne zarzuty. Ale jeśli w tym biuletynie charakteryzował jacy Żydzi są, a trzeba przyznać że są podli, to niby z jakiej racji zarzuty?Żydom wolno pluć na Polaków choćby Gross w swojej książce.Mówił w wywiadzie, że przedstawiał prawdę.Dla ciekawych polecam książkę Józefa Orlickiego "Szkice z dziejów stosunków polsko - żydowskich 1918 -1949".Prawda nigdy nie powinna kolić w oczy.Żydzi zawsze umieli dbać o własne interesy, co dobitnie powiedziała minister /nazwiska nie pamiętam/, że Izrael działa tylko w swoim interesie. Odpowiedz Link Zgłoś
malpiarnia Re: Szef miejskiej LPR podejrzany o antysemityzm 19.01.09, 17:27 mialem kiedys taka sytuacje za granica jechalem w biurowcu winda, na pietrze wsiadlo 2 Zydow jeden z nich (mlody) widzac moja plakietke zapytal mnie czy jestem Niemcem czy Polakiem kiedy powiedzialem , ze Polakiem , wowczas dodal "a to wszystko jedno, wy tak samo mordowaliscie Zydow jak Niency wtedy zatrzymalem winde i powiedzialem : dzwonie po policje , zaraz sie przekonasz , co ci wolno w wolnym kraju wowczas ten starszy Zyd zaczal mnie przepraszac i prosic , zeby nie wzywac policji pytanie - od kogo ten mlody Zyd mial takie informacje? Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Szef miejskiej LPR podejrzany o antysemityzm 20.01.09, 13:00 Od jakiegoś ichniego odpowiednika Rydzyka czy Giertycha. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan Szef miejskiej LPR podejrzany o antysemityzm IP: *.lightspeed.irvnca.sbcglobal.net 24.01.09, 17:54 pisac prawde to zle, ale eksterminacja palestynczykow na skale warszawskiego getta to jak najbardziej w porzadku. w kryminalistyce byc swiadkiem rozboju i nie zgloszenie wladzom to wspoludzial, a zatem europa i ameryka szczegolnie sa uczestnikami tego nowego holokostu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polski patriota Re: Szef miejskiej LPR podejrzany o antysemityzm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.09, 00:14 Jako wysoko postawiony intelektualista (pracownik naukowy-profesor) nie mam nic przeciwko innym nacjom do momentu, gdy w Polsce czują się goścmi. Gdy próbują pzadzic lub sterowac jak A. Michnik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kakofon Re: Szef miejskiej LPR podejrzany o antysemityzm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.09, 00:31 Ja sie nazywałem AAron Lichtenbaum, potem ja potrzebowałem zostac Adam Lichnicki ale to było złe i ja teraz Adolf Zdziernicki. Ja nic nie potrzebuje chciec, ja mam kamienice na Krakowskiej ulicy i to mi starczy. Ja lubie Polaków bo oni otwierają się na różne ludzie. Nie piszecie wy źle bo to na obie strony.A to jest złe. Odpowiedz Link Zgłoś