izis_2003 08.12.03, 23:09 Czy ktos zamawial snieg u Świetego Mikolaja? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
czarna33 Re: Zima zima zima 08.12.03, 23:47 Śnieg ...może być.Ale ten wiatr mnie dobija i ta ślizgawica:(Cuś dziwnego z nieba dziś leciało i na ziemi zamarzało,ale się z moim Burkiem wyślizgałam:)) Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_z Re: Zima zima zima 09.12.03, 00:36 Ha! Forum zyje bo takie fajne dziewczyny tu som!;)) Gdzie jest Ronja?????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
ronja Re: Zima zima zima 22.12.03, 18:23 Zameczono mnie w pracy...:(((((((( Ale często myślę o tym, zeby się na chwilę w wekend na froum świdnik pojawić, zostawiam to na weekend a w eekend nawet czasami do kompa nie siadam, bo albo już patrzyć nań ni emogę albo tyle innych sprawuff:) ale tęsknię straszliwie za Wami:))) Odpowiedz Link Zgłoś
tylma Re: Zima zima zima 09.12.03, 17:25 i już po śniegu, wiatr był wczoraj paskudny i niebezpiecznie ślisko, ale jak zobaczyłam dzisiaj błoto i kałuże to pomyslałam, ze wczoraj był ładny miły dzień Odpowiedz Link Zgłoś
kaz133 Re: Zima zima zima 10.12.03, 03:01 Ja nic u Mikolaja nie zamawialem a snieg u nas i tak z nieba spadl;)))) Casey Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_z Re: Zima zima zima 10.12.03, 17:06 kaz133 napisał: > Ja nic u Mikolaja nie zamawialem a snieg u nas i tak z nieba spadl;)))) > Casey Kaziku, pokazują w TV, że okropne sniegi u Was spadły, tyle że Stany są tak olbrzymim krajem, że w jednym miejscu snieg a w drugim prawie lato;)) A u Ciebie jak? Zasypało Cię??? Odpowiedz Link Zgłoś
rena_gd Re: Zima zima zima 15.12.03, 10:44 gdzie ta zima?? gdzie?????? nie ma, nie ma, nie ma, nie ma... gdzie ta zima? gdzie ta zima... jeeeeeeeeeeeeeeeeeeee ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_z Re: Zima zima zima 15.12.03, 17:06 Reniu, witaj:)) Dzisiaj wpadłam w zawieję snieżną, he, he;) Kurzyło z przerwami a ja wpadłam akurat miedzy przerwami;) Chodniki są czarne ale trawniki już białe. Odpowiedz Link Zgłoś
faciu Re: Zima zima zima 15.12.03, 22:24 Ej!!! uu nas tez sypie!!! Bedziem za niedługo na nartach bansować!!! :) Odpowiedz Link Zgłoś
rena_gd Re: Zima zima zima 19.12.03, 13:13 Lucy... zamienmy sie choc na chwilke.. tez bys chciala, co nie?? ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
kaz133 Re: Zima zima zima 17.12.03, 04:00 lucy_z napisała: > > Kaziku, pokazują w TV, że okropne sniegi u Was spadły, tyle że Stany są tak > olbrzymim krajem, że w jednym miejscu snieg a w drugim prawie lato;)) > A u Ciebie jak? Zasypało Cię??? Lucy! U nas to jest tak. Dzisiaj moze spasc ze dwie stopy sniegu, a za kilka dni wszystko topnieje, gdyz mieszkamy w poblizu Atlantyku i od niego troche grzeje;)) Ja nie mam wiekszego problemu, jak nie moge jechac, moge dojsc pieszo do domu. Lecz wspolpracownikom dojezdzajacym okolo 100km., powrot do domu po sztormie snieznym zajmuje ponad trzy godziny. W nowym miejscu nie mam przynajmiej problemu z parkowaniem;))) Pozdr. Casey Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_z Re: Zima zima zima 03.01.04, 13:45 Wreszcie jest prawdziwa zima. Śniegu trochę napadało a i mróż jest niewąski:) Odpowiedz Link Zgłoś
ronja Re: Zima zima zima 18.01.04, 10:14 No gdzie ta zima?????? Niech znowu zasypie swiat i zmrozi na kilka tygodni:) A potem neich przyjdzie wczesna cieplutka wiosna:))))) Odpowiedz Link Zgłoś
rena_gd Re: Zima zima zima 27.01.04, 11:23 noo tak, nawet tutaj troche sniegu i mrozu przyszlo... co jest wyjatkowe na pomorzu.. ale dobrze mi z tym... choc czekam na wiosne;)) Odpowiedz Link Zgłoś
kaz133 Re: Zima zima zima 28.01.04, 04:19 Nie za wczesnie to o wiosnie juz marzyc?.;))) A u nas tez sniezek sypie, sypie, sypie........ Casey Odpowiedz Link Zgłoś
ronja Re: Zima zima zima 31.01.04, 19:44 U nas teeeeeeeez jest pięęęęęknie:))))))) Wczoraj znuff zaśniezyło nam lubelskie:0 Wyjeżdzałam z Wwy jeszcze przed sniezycą i taka niespodzianka w Lublinie! Do Świdnika jechałam przez Zadębie, więc wiozła nas taka rozklekotana twierdza autobusu przez szalejącą zamieć, śnieg zawiewany z pól, przez ośnieżona ciemność. Mrrrrrau!:) Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_z Re: Zima zima zima 01.02.04, 17:30 Ronju, w piątek jechałaś? Ja też w piątek jechałam z Lublina i tez przez Zadębie ale tak ok.14-tej, to jeszcze tak mocno nie padało. Później to dopiero zaczęło sypać. To Ty w tę kurzawę jechałaś? Ale pieknie padał snieg, taki gęsty:)) A dzisiaj już odwilż:(( Ściskam Cię Ronju:))) Odpowiedz Link Zgłoś
ronja Re: Zima zima zima 02.02.04, 08:53 Ja Ciebie też Lucy!:)))) Nie lubię tej odwilży!!! Tyle śniegu było, warszawska zima nie umywa się do lubelskiej (choć w Wwie mieszkam niemal na wsi, wsród lasów), a tu kurka wodna wszystko nam stopnieje! I jak jechałam przez Zadębie, to błyskało sie! Rzadko kiedy zimą prawdziwe burze mamy!:) Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_z Re: Zima zima zima 12.03.04, 16:26 Zimno trzyma:( Sniegu jeszcze sporo leży:( Ciekawa jestem kto jest odpowiedzialny za sprzątanie chodników? Ludzie chodzą i ja też po trawniku pokrytym śniegiem bo na chodniku jest breja i przejść się nie da:(( Odpowiedz Link Zgłoś
kaz133 Re: Zima zima zima 13.03.04, 03:37 lucy_z napisała: > Zimno trzyma:( Sniegu jeszcze sporo leży:( Ciekawa jestem kto jest > odpowiedzialny za sprzątanie chodników? No, chyba ten co sniegu na nie nasypal:))))))) > Ludzie chodzą i ja też po trawniku > pokrytym śniegiem bo na chodniku jest breja i przejść się nie da:(( Dawniej jak pamietam za oczyszczanie chodnika, odpowiedzialny byl wlasciciel sasiadujacej z nim posesji. Obywatele milicjanci juz w kilka godzin po spadnieciu sniegu wlepiali mandaty za nieoczyszczone chodniki. Zwlaszcza wlascicielom prywatnym. Teraz w demokracji pewnie jest inaczej, a i milicjantow juz niema:)))) A swoja droga, to nie zazdroszcze Wam tej uliczno-czhodnikowej breii. U nas wlasciciele domow raczej oczyszczaja ze sniegu czy lodu przylegle do ich posesji chodniki z racji tego ze jest wielu wariatow gotowych przewrocic sie (a raczej polozyc) w takim nieoczyszczonym miejscu, nastepnie wezwac policje "do wypadku;))", by moc pozniej skarzyc do sadu o wysokie odszkodowania. Pozdr. Casey Odpowiedz Link Zgłoś
palker Re: Zima zima zima 14.03.04, 00:10 a ja dzisiaj jeździłem na rowerku, po raz pierwszy w tym sezonie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_z Re: Zima zima zima 14.03.04, 11:09 palker napisał: > a ja dzisiaj jeździłem na rowerku, po raz pierwszy w tym sezonie :-) Podobno u Was wiosna Palkerku, a u nas śnieg jeszcze leży. Ale juz, już czuć panią wiosenkę ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ronja Re: Zima zima zima 15.03.04, 08:24 A ja jeżdziłam na rowerku w kopnym śniegu ledwo koleiny po polach znajdując:))) Tysz się da:) Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_z Re: Zima zima zima 15.03.04, 10:41 ronja napisała: > A ja jeżdziłam na rowerku w kopnym śniegu ledwo koleiny po polach znajdując:))) > Tysz się da:) A gdzie Cię tam gnało w pola? Myslałam, że w pola to na koniku a na rowerze to trzeba było po Niepodległości lub po Racławickiej jeździć:) Odpowiedz Link Zgłoś
ronja Re: Zima zima zima 15.03.04, 12:56 Zaczęłam od Racławickiej, a potem to już polami. Ale powiem Ci że gorzej się jeździło ulicami niż polnymi drogami, bo na polnych drogach były twarde koleiny w śniegu, na ulicach grząskie błoto posniegowe, w którym łatwo wpadało sie w poślizgi. Ale najgorsza była zawieja śnieżna w oczy:) - bo to było w taki wesoły zasypany śniegiem weekend kilka tygodni temu:) Odpowiedz Link Zgłoś
kaz133 Re: Zima zima zima 17.03.04, 01:17 ronja napisała: > A ja jeżdziłam na rowerku w kopnym śniegu ledwo koleiny po polach znajdując:))) > Tysz się da:) A to Ty po polach zajace ganiala;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
kaz133 Re: Zima zima zima 20.03.04, 00:04 ronja napisała: > Nie daly się złapać figlarze jedne:) W takim razie poroponuje zaprojektowanie (tym z inwencja techniczna) rowerow snieznych z docelowym i intencyjnym zastosowaniem do celow czysto sportowych, zas zajaczki niech figluja dla naszej przyjemnosci;))))) Casey Odpowiedz Link Zgłoś
ronja Re: Zima zima zima 22.03.04, 12:21 No własnie, takich terenowych rowerów z takich przełożeniem, żeby człowiek nie padł po jednej przejażdżca:) Odpowiedz Link Zgłoś