Dodaj do ulubionych

Zima zima zima

08.12.03, 23:09
Czy ktos zamawial snieg u Świetego Mikolaja?
Obserwuj wątek
    • czarna33 Re: Zima zima zima 08.12.03, 23:47
      Śnieg ...może być.Ale ten wiatr mnie dobija i ta ślizgawica:(Cuś dziwnego z
      nieba dziś leciało i na ziemi zamarzało,ale się z moim Burkiem wyślizgałam:))
      • lucy_z Re: Zima zima zima 09.12.03, 00:36
        Ha! Forum zyje bo takie fajne dziewczyny tu som!;))
        Gdzie jest Ronja??????????????????
        • ronja Re: Zima zima zima 22.12.03, 18:23
          Zameczono mnie w pracy...:((((((((
          Ale często myślę o tym, zeby się na chwilę w wekend na froum świdnik pojawić,
          zostawiam to na weekend a w eekend nawet czasami do kompa nie siadam, bo albo
          już patrzyć nań ni emogę albo tyle innych sprawuff:)
          ale tęsknię straszliwie za Wami:)))
    • tylma Re: Zima zima zima 09.12.03, 17:25
      i już po śniegu,
      wiatr był wczoraj paskudny i niebezpiecznie ślisko, ale jak zobaczyłam dzisiaj
      błoto i kałuże to pomyslałam, ze wczoraj był ładny miły dzień
      • kaz133 Re: Zima zima zima 10.12.03, 03:01
        Ja nic u Mikolaja nie zamawialem a snieg u nas i tak z nieba spadl;))))
        Casey
        • lucy_z Re: Zima zima zima 10.12.03, 17:06
          kaz133 napisał:

> Ja nic u Mikolaja nie zamawialem a snieg u nas i tak z nieba spadl;))))
          > Casey

Kaziku, pokazują w TV, że okropne sniegi u Was spadły, tyle że Stany są tak
          olbrzymim krajem, że w jednym miejscu snieg a w drugim prawie lato;))
          A u Ciebie jak? Zasypało Cię???
          • rena_gd Re: Zima zima zima 15.12.03, 10:44
            gdzie ta zima?? gdzie?????? nie ma, nie ma, nie ma, nie ma... gdzie ta zima?
            gdzie ta zima... jeeeeeeeeeeeeeeeeeeee ;)))
            • lucy_z Re: Zima zima zima 15.12.03, 17:06
              Reniu, witaj:))
              Dzisiaj wpadłam w zawieję snieżną, he, he;) Kurzyło z przerwami a ja wpadłam
              akurat miedzy przerwami;)
              Chodniki są czarne ale trawniki już białe.
              • faciu Re: Zima zima zima 15.12.03, 22:24
                Ej!!! uu nas tez sypie!!! Bedziem za niedługo na nartach bansować!!!
                :)
              • rena_gd Re: Zima zima zima 19.12.03, 13:13
                Lucy... zamienmy sie choc na chwilke.. tez bys chciala, co nie?? ;))
          • kaz133 Re: Zima zima zima 17.12.03, 04:00
            lucy_z napisała:

>
            > Kaziku, pokazują w TV, że okropne sniegi u Was spadły, tyle że Stany są tak
            > olbrzymim krajem, że w jednym miejscu snieg a w drugim prawie lato;))
            > A u Ciebie jak? Zasypało Cię???

Lucy!
            U nas to jest tak. Dzisiaj moze spasc ze dwie stopy sniegu, a za kilka dni
            wszystko topnieje, gdyz mieszkamy w poblizu Atlantyku i od niego troche
            grzeje;))
            Ja nie mam wiekszego problemu, jak nie moge jechac, moge dojsc pieszo do domu.
            Lecz wspolpracownikom dojezdzajacym okolo 100km., powrot do domu po sztormie
            snieznym zajmuje ponad trzy godziny.
            W nowym miejscu nie mam przynajmiej problemu z parkowaniem;)))
            Pozdr. Casey
            • lucy_z Re: Zima zima zima 03.01.04, 13:45
              Wreszcie jest prawdziwa zima. Śniegu trochę napadało a i mróż jest niewąski:)
    • ronja Re: Zima zima zima 18.01.04, 10:14
      No gdzie ta zima?????? Niech znowu zasypie swiat i zmrozi na kilka tygodni:)
      A potem neich przyjdzie wczesna cieplutka wiosna:)))))
      • rena_gd Re: Zima zima zima 27.01.04, 11:23
        noo tak, nawet tutaj troche sniegu i mrozu przyszlo... co jest wyjatkowe na
        pomorzu.. ale dobrze mi z tym... choc czekam na wiosne;))
        • kaz133 Re: Zima zima zima 28.01.04, 04:19
          Nie za wczesnie to o wiosnie juz marzyc?.;)))
          A u nas tez sniezek sypie, sypie, sypie........
          Casey

• ronja Re: Zima zima zima 31.01.04, 19:44
            U nas teeeeeeeez jest pięęęęęknie:)))))))
            Wczoraj znuff zaśniezyło nam lubelskie:0
            Wyjeżdzałam z Wwy jeszcze przed sniezycą i taka niespodzianka w Lublinie!
            Do Świdnika jechałam przez Zadębie, więc wiozła nas taka rozklekotana twierdza
            autobusu przez szalejącą zamieć, śnieg zawiewany z pól, przez ośnieżona
            ciemność. Mrrrrrau!:)
            • lucy_z Re: Zima zima zima 01.02.04, 17:30
              Ronju, w piątek jechałaś? Ja też w piątek jechałam z Lublina i tez przez
              Zadębie ale tak ok.14-tej, to jeszcze tak mocno nie padało. Później to dopiero
              zaczęło sypać. To Ty w tę kurzawę jechałaś? Ale pieknie padał snieg, taki
              gęsty:))
              A dzisiaj już odwilż:((
              Ściskam Cię Ronju:)))
              • ronja Re: Zima zima zima 02.02.04, 08:53
                Ja Ciebie też Lucy!:))))
                Nie lubię tej odwilży!!! Tyle śniegu było, warszawska zima nie umywa się do
                lubelskiej (choć w Wwie mieszkam niemal na wsi, wsród lasów), a tu kurka wodna
                wszystko nam stopnieje!
                I jak jechałam przez Zadębie, to błyskało sie! Rzadko kiedy zimą prawdziwe
                burze mamy!:)
                • lucy_z Re: Zima zima zima 12.03.04, 16:26
                  Zimno trzyma:( Sniegu jeszcze sporo leży:( Ciekawa jestem kto jest
                  odpowiedzialny za sprzątanie chodników? Ludzie chodzą i ja też po trawniku
                  pokrytym śniegiem bo na chodniku jest breja i przejść się nie da:((
                  • kaz133 Re: Zima zima zima 13.03.04, 03:37
                    lucy_z napisała:

> Zimno trzyma:( Sniegu jeszcze sporo leży:( Ciekawa jestem kto jest
                    > odpowiedzialny za sprzątanie chodników?

No, chyba ten co sniegu na nie nasypal:)))))))

> Ludzie chodzą i ja też po trawniku
                    > pokrytym śniegiem bo na chodniku jest breja i przejść się nie da:((

Dawniej jak pamietam za oczyszczanie chodnika, odpowiedzialny byl wlasciciel
                    sasiadujacej z nim posesji.
                    Obywatele milicjanci juz w kilka godzin po spadnieciu sniegu wlepiali mandaty
                    za nieoczyszczone chodniki. Zwlaszcza wlascicielom prywatnym.
                    Teraz w demokracji pewnie jest inaczej, a i milicjantow juz niema:))))
                    A swoja droga, to nie zazdroszcze Wam tej uliczno-czhodnikowej breii.

U nas wlasciciele domow raczej oczyszczaja ze sniegu czy lodu przylegle do ich
                    posesji chodniki z racji tego ze jest wielu wariatow gotowych przewrocic sie (a
                    raczej polozyc) w takim nieoczyszczonym miejscu, nastepnie wezwac policje "do
                    wypadku;))", by moc pozniej skarzyc do sadu o wysokie odszkodowania.
                    Pozdr. Casey
                  • palker Re: Zima zima zima 14.03.04, 00:10
                    a ja dzisiaj jeździłem na rowerku, po raz pierwszy w tym sezonie :-)
                    • lucy_z Re: Zima zima zima 14.03.04, 11:09
                      palker napisał:

> a ja dzisiaj jeździłem na rowerku, po raz pierwszy w tym sezonie :-)

Podobno u Was wiosna Palkerku, a u nas śnieg jeszcze leży. Ale juz, już czuć
                      panią wiosenkę ;)
                      • ronja Re: Zima zima zima 15.03.04, 08:24
                        A ja jeżdziłam na rowerku w kopnym śniegu ledwo koleiny po polach znajdując:)))
                        Tysz się da:)
                        • lucy_z Re: Zima zima zima 15.03.04, 10:41
                          ronja napisała:

> A ja jeżdziłam na rowerku w kopnym śniegu ledwo koleiny po polach
                          znajdując:)))
                          > Tysz się da:)

A gdzie Cię tam gnało w pola? Myslałam, że w pola to na koniku a na rowerze to
                          trzeba było po Niepodległości lub po Racławickiej jeździć:)
                          • ronja Re: Zima zima zima 15.03.04, 12:56
                            Zaczęłam od Racławickiej, a potem to już polami. Ale powiem Ci że gorzej się
                            jeździło ulicami niż polnymi drogami, bo na polnych drogach były twarde koleiny
                            w śniegu, na ulicach grząskie błoto posniegowe, w którym łatwo wpadało sie w
                            poślizgi.
                            Ale najgorsza była zawieja śnieżna w oczy:) - bo to było w taki wesoły zasypany
                            śniegiem weekend kilka tygodni temu:)
                        • kaz133 Re: Zima zima zima 17.03.04, 01:17
                          ronja napisała:

> A ja jeżdziłam na rowerku w kopnym śniegu ledwo koleiny po polach
                          znajdując:)))
                          > Tysz się da:)

A to Ty po polach zajace ganiala;))))
                          • ronja Re: Zima zima zima 19.03.04, 16:17
                            Nie daly się złapać figlarze jedne:)
                            • kaz133 Re: Zima zima zima 20.03.04, 00:04
                              ronja napisała:

> Nie daly się złapać figlarze jedne:)

W takim razie poroponuje zaprojektowanie (tym z inwencja techniczna) rowerow
                              snieznych z docelowym i intencyjnym zastosowaniem do celow czysto sportowych,
                              zas zajaczki niech figluja dla naszej przyjemnosci;)))))

Casey
                              • ronja Re: Zima zima zima 22.03.04, 12:21
                                No własnie, takich terenowych rowerów z takich przełożeniem, żeby człowiek nie
                                padł po jednej przejażdżca:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka