Dodaj do ulubionych

Pies w akwarium

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.01.04, 10:57
ciekawe kiedy artykul przeczytaja oszolomy z sozarki hehe
pewnie tak jak anna zoo wypromuja i ten sklep?
ciekawe ile taka promocja kosztuje???
moze jakies zniszki beda?
ale to wie tylko aniel
Obserwuj wątek
    • Gość: st1 Re: Pies w akwarium IP: *.neurino.net 06.01.04, 21:05
      Bylem w Hiszpani i w Grecji. Tam psy w akwariach w sklepach zoologicznych to
      norma. Z tym ze tam w takim akwarium jak to na zdjęciu z reguły trzymano po 5
      psów :(
      • Gość: Nina Re: Pies w akwarium IP: *.toya.net.pl 07.01.04, 12:01
        Podobno taka sprzedaz jest zgodna z prawem-ponoc unijnym.Nie widze powodu, aby
        u nas mialo byc tak samo, jak w innych krajach-nie dosc, ze mamy pelno
        bezpanskich psow, pelne schroniska to jeszcze istnieje mozliwosc, aby w
        trakcie innych zakupow-przy okazji niejako-nabyc slodkiego szczeniaczka.
        Nie piszcie, ze Anna Zoo zostalo wypromowane-tyle protestow,petycji,kontroli
        uczynilo sklep "znanym" ale z tej nienajlepszej strony.
        W Geancie na Wlokniarzy sprzedawali koty-nie wiem, czy to jeszcze trwa, bo
        przestalam tam nawet zagladac, ale tak osowialych kotow to ja w zyciu nie
        widzialam.

• Gość: Maruda Re: Pies w akwarium IP: *.widzew.net / *.widzew.net 06.01.04, 23:44
      Parę dni temu poruszyłem ten temat na grupie dyskusyjnej w usenecie:

Maruda napisał(a):

> Czy ktoś z grupowiczów orientuje sie może, czy istnieją jakieś przepisy
      > mówiące o tym, jakie zwierzęta mozna sprzedawać w "warunkach sklepowych" i
      > jak te "warunki" maja wygladac?"

Otrzymałem odpowiedź (Alipso):

niestety jak na razie niczego nie mozna zrobic,nie ma zakazu sprzedazy kotow
      i psow w sklepach..mozna by najwyzej cos zrobic w sytuacjach ,gdy zwierzeta
      maja tam naprawde zle warunki,wtedy inspekcja moze cos zarzucic..a tak to nic:
      (niestety w wielu sklepach sytuacja wyglafa nieciekawie..nie dosc ze koty,psy
      to jeszcze szopy itp.slyszalm niedawno o przypadku,ze szop odgryzl w sklepie
      noge papudze..co tam sie musialo dziac,ze do takiej sytuacji doszlo1?ech..

----------
      poza wszystkim: O czym ten artykuł? On informuje, że mozna kupić sobie psa w sklepie? Tak? Może Gazeta poruszyłaby ten problem nieco dogłębniej, skoro już się zań zabrała... jakaś konsultacja prawna? Może trochę więcej przejęcia się losem psów, dających do myslenia ludziom słów w artykule na ten temat? Kurde, no...
      • Gość: Alispo Re: Pies w akwarium IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.01.04, 11:42
        Alispo,nie Alipso,nie czepiam sie,tak tylko..;)wszyscy bardzo lubia przekrecac
        mojego nicka,od czasu do czasu trzeba zrobic male sprostowanie;)weWroclawiu tez
        byly psy,w Galerii dominikanskiej,ale przeszlo im cale szczescie,teraz sa tam
        jak dawniej kroliki i szynszyle w tym"kojcu-akwarium"
        • Gość: Maruda Alispo :) Przepraszam :) /no txt/ IP: *.widzew.net / *.widzew.net 07.01.04, 20:46
      • Gość: Alispo Re: Pies w akwarium IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.01.04, 11:46
        poza wszystkim: O czym ten artykuł? On informuje, że mozna kupić sobie psa w sk
        > lepie? Tak? Może Gazeta poruszyłaby ten problem nieco dogłębniej, skoro już
        się
        > zań zabrała... jakaś konsultacja prawna? Może trochę więcej przejęcia się lose
        > m psów, dających do myslenia ludziom słów w artykule na ten temat? Kurde, no

Problem w tym,ze nie mozna zrobic nic oprocz mowienia o tym,ze nam sie to nie
        podoba.Dlatego robmy chociaz tyle.jak opinie zwyklych ludzi beda niezbyt
        pochlebne to sklepy beda sie baly utraty klientow...
    • Gość: twoj fan Re: Pies w akwarium IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 07.01.04, 00:49
      > ciekawe kiedy artykul przeczytaja oszolomy z sozarki hehe
      > pewnie tak jak anna zoo wypromuja i ten sklep?
      > ciekawe ile taka promocja kosztuje???
      > moze jakies zniszki beda?

Zni_sz_ek nie bedzie bo trzeba na twoja nauke cos przeznaczyc durniu.

> ale to wie tylko aniel
    • pawel.k2 Re: Pies w akwarium 07.01.04, 13:12
      Wolę oglądać psy, koty czy inne zwierzaki na sklepowych wystawach niż w
      schroniskach, topione w rzekach, bezpańskie itp. Przynajmniej są zadbane,
      odkarmione - kto kupi psa w złym stanie "technicznym"?
      Argument, że teraz można kupić psa przy okazji innych zakupów, czy przechadzki
      jest chyba mało trafny. Telewizory, radia, odkurzacze też stoją na wystawach i
      jakoś przy okazji raczej nikt nie kupuje. Zazwyczaj jest to świadomy wybór.
      Przy sprzedaży psa sprzedawca powinien zapisywać dane nabywcy i zgłaszać to we
      właściwym miejscu tak by się okazało, że po kilku dniach pies ląduje na ulicy.
      Rakarze powinni móc trafić do nabywcy dzięki identyfikatorom psów, np
      wszczepianych chipów itd, itd. Wszystko można mądrze załatwić. Nie od razu
      trzeba nowe pomysły dyskredytować.
      • aniapakero Re: Pies w akwarium 07.01.04, 13:29
        Myślę, że powinniśmy sie zająć np. procederem sprzedawania psów na "Starcie" z
        bagażników na zimnie. Wydaje mi się to o wiele gorsze...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka