przyslowie 18.09.09, 23:08 wielki polski artysta - Witkacy popełnił samobójstwo. Dziś możemy znać powód tego samobójstwa, tak jak możemy wiedzieć o IV rozbiorze Polski. Artysta tak wielkiego formatu zasługuje na chwilę pamięci w tak smutną rocznicę. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
atreck Re: 18 września 70 lat temu 19.09.09, 11:01 Czy swoim czynem w czymś pomógł? Odpowiedz Link Zgłoś
iluminacja256 Re: 18 września 70 lat temu 19.09.09, 11:44 Gdybyś tak jak on, przeżył rewolucję pażdziernikową w Rosji w armii rosyjskiej, to nie zadawałbyś takich głupich pytań. On po prostu wiedział, KTO wchodzi ze Wschodu i jak pokazało kolejnych +/- 50 lat nie pomylił się zbytnio...A co do Witkacego niezmiennie twierdzę, ze 80% Polaków traktuje go jak totalnego wariata i kompletnie nie zna jego biografii - zwłaszcza z okresu I wojny światowej. Odpowiedz Link Zgłoś
atreck Re: 18 września 70 lat temu 20.09.09, 10:16 Skoro to głupie pytanie, to szkoda, że wszyscy zyjący w tamtych czasach nie popełnili samobójstw. Inni też wiedzieli kto wchodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
przyslowie Re: 18 września 70 lat temu 20.09.09, 10:34 No, nie mogę. Nie każdego było stać na taki gest. Odpowiedz Link Zgłoś
iluminacja256 Re: 18 września 70 lat temu 20.09.09, 10:45 >Inni też wiedzieli kto wchodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
staahoo Re: 18 września 70 lat temu 20.09.09, 11:03 "Mistyfikacja" Chichot Witkacego: w dziewięćdziesiątych latach ekshumowano szczątki młodej kobiety o uzębieniu bynajmniej nie witkacowskim i z wielką pompą pochowano jako szczątki S.I. Witkiewicza. Odpowiedz Link Zgłoś
iszkariota Re: 18 września 70 lat temu 20.09.09, 11:38 że wielki artysta to fakt, że polski też. Prócz tego był jeszcze uzalezniony od narkotyków i alkoholu. Miał miał zaburzenia psychiczne, w tym silne stany depresyjne. Za życia miał opinię kobieciarza, narkomana, skandalisty, pijaka, erotomana. Witkacy wraz z kobietą bardzo dużo młodszą od siebie, w chwili ataku hitlerowców od dwóch tygodni uciekał z Warszawy, był wykończony i psychicznie i fizycznie. Wiadomość o kolejnym ataku, tym razem ze strony ZSRR był zdaje się po prostu jeszcze jednym silnym bodźcem, który przeważył, zwłaszcza że znał Rosjan. Nie można zapominać w tym miejscu, że gdy podjął decyzję o samobójstwie nakłonił do tego dwudziestokilkuletnią kobietę, która umierać nie chciała i do końca próbowała odwieść artystę od tego. Z uwagi na to wszystko nie sądzę aby można było stawiać Witkacego jako wzór bohaterskiego zachowania w obliczu niebezpieczeństwa w jakim znalazła się Polska. Prócz tego to wielki artysta był. :) Lubię jego sztukę choć nie wszystko rozumiem, wynika to być może z faktu nie wprowadzania się w odmienne stany świadomości:) Odpowiedz Link Zgłoś
iluminacja256 Re: 18 września 70 lat temu 20.09.09, 12:55 Poniewaz nie chce mi sie pisać i nie mam czasu, ustosunkuję się tylko do fragmentu: >Witkacy wraz z kobietą bardzo dużo młodszą od siebie Bardzo duzo młodsza to jest laska Łapickiego od niego samego . Oknińska była od Witkacego młodsza o 17 lat - moim zdnaiem - zeupełnie noermalna róznica wieku, ALE JA LUBIE GERIATRIĘ. Nie można zapominać w tym miejscu, że gdy podjął decyzję o samobójstwie nakłoni > ł > do tego dwudziestokilkuletnią kobietę, która umierać nie chciała i do końca > próbowała odwieść artystę od tego. Fascynujące , z e tak dobrze znasz te realia, chyba normalnie piłeś z nimi wódkę pod drzewem i wiesz, kto kogo do czego nakłaniał i kto odwodził, oraz ogólnie co kto miał na mysli - zwłaszcza , ze NIKT tego nie wie. A terasz dziubku najwazniejsze - w chwili samobójstwa Witkacy miał 54 lata, a Oknińska miała ich 37 , wiec niestety lzawa historyjka o dwudziestoletniej dziewczynie bierze w łeb, bo pani dobijała do 40- stki... Odpowiedz Link Zgłoś
iszkariota Re: 18 września 70 lat temu 20.09.09, 15:57 Dziubek odpowiada: Kwestia gustu to sprawa indywidualna więc nie będę wchodził w polemikę dotyczącą różnicy wieku pomiędzy partnerami. Chciałbym jedynie zauważyć, że Czesława Oknińska przeżyła samobójczy incydent ze swoim i Witkacego udziałem. Skąd pochodzi relacja z tego zdarzenia nie wiem. W każdym razie nie mogę napisać że NIKT nie był przy tym - była przy tym Oknińska. Bardzo ciekawy tekst m.in. o sytuacji z Witkacym, warty przeczytania, w całości: wyborcza.pl/1,75480,7051673,17_wrzesnia__Sowiety_wkroczyly.html?as=3&ias=3&startsz=x Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: 18 września 70 lat temu IP: *.4web.pl 20.09.09, 19:22 >Chciałbym jedynie zauważyć, że Czesława Oknińska przeżyła samobójczy > incydent ze swoim i Witkacego udziałem Oczywiscie, z e przezyła, bo kazdy by przezył wypicie tak małej ilosci srodków nasennych - ona po prostu bardzo mocno zasneła, nie pochlastała sobie zył i gardła jak Witkacy, nie powiesiła sie , itp, wiec trudno to raczej nazwać samobójczym zamachem , moze raczej - dziwnym wariantem współtowarzyszenia w ekstremum...Szczerze wątpię, aby Witkacy chciał, żeby sie z nim zabiła - gdyby tak było, sam by jej pomógł podciąć to i owo, zanim skończył ze sobą . Tak to przynajmniej działa w suicydologii w ramach samobójstw rozszerzonych zazwyczaj - facet pomaga sie zabić partnerce najpierw - atawizm z cyklu: no ja nie wiem, czy ona sobie poradzi jak trzeba, a tak to wszystko sprawdzę :) Moze i tekst jest ciekawy, ale jak ktoś robi takie błędy jak odjęcie babce 15 lat w zyciorysie, zeby demonicznie brzmiało, to nie cenię takich tekstów, bo przekłamują podstawowe fakty. Odpowiedz Link Zgłoś
paralentum Cóż wymagać 20.09.09, 20:13 Jeśli ktoś całą znajomość tematu wysnuł z dwóch nieprzeczytanych lektur licealnych i jednego artykułu w wyborce, który jeszcze linkuje,to musi być żenada. Odpowiedz Link Zgłoś
paralentum Re: Cóż wymagać 20.09.09, 20:15 Chciałbym dodać że w pewnych środowiskach opinię pijaka i narkomana to można zyskać dzięki temu że się ma bluzę dresową i raz się kupowało litr wódki w osiedlowym sklepie. Zapraszam pod emeryten house na osiedlu przy uniwersyteckiej na przykład. Myślę że to był taki image trochę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dp Jest nadzieja dla Iszkarioty-on jeszcze młody IP: *.toya.net.pl 20.09.09, 20:37 kiedyś zacznie czytać inne rzeczy i wiedzę będzie miał nie tylko z "organu Michnika" i Wikipedii. Jak pójdzie do biblioteki i zacznie czytać, wczytywać się ze zrozumieniem, odkrywać sam zrozumie, że głupi jest:-) Odpowiedz Link Zgłoś
iszkariota Re: Jest nadzieja dla Iszkarioty-on jeszcze młody 20.09.09, 20:44 Pies jest pogrzebany w interpretacji tego co się wyczyta i zdaje się że się rozumie. Prezentacja interpretacji polegająca na wyzywaniu interlokutora jest pospolitym chamstwem. Z dwojga rzeczy wolę był głupim niż wykształconym chamem, ten pierwszy robi mniej szkody, a czasami bywa całkiem miły. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dp Re: Jest nadzieja dla Iszkarioty-on jeszcze młody IP: *.toya.net.pl 20.09.09, 20:53 nigdy nie kryłem się z tym, że jestem chamem ale nie pospolitym - tu mnie dotknąłeś! Obawiam się, ze czytasz już teksty zinterpretowane przez autora a potem wydaje Ci się, ze sam je zinterpretowałeś; jest jeszcze możliwość, że źle interpretujesz pewne fakty, bądź to z niewiedzy, bądź uprzedzeń itp... i wcale nie chodzi o narkomana Witkacego a o inne rzeczy, które na forum samodzielnie zinterpretowałeś:-) Odpowiedz Link Zgłoś
iszkariota Re: Jest nadzieja dla Iszkarioty-on jeszcze młody 20.09.09, 20:59 Gość portalu: dp napisał(a): > nigdy nie kryłem się z tym, że jestem chamem ale nie pospolitym - tu > mnie dotknąłeś! Przepraszam > ...które na forum samodzielnie zinterpretowałeś:-) Przepraszam że pozwoliłem sobie na interpretację inna niż Twoja. Ps. W ten sposób rodzą się dyktatury, w realu. Tutaj, na forum to tylko wychodzi z tego taki smieszny, kieszonkowy dyktat. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dp Re: Jest nadzieja dla Iszkarioty-on jeszcze młody IP: *.toya.net.pl 20.09.09, 21:02 iszkariota napisał: "Ps. W ten sposób rodzą się dyktatury, w realu." Przecież to Ty w sposób autorytarny wyrażasz swoje interpretacje.. Odpowiedz Link Zgłoś
przyslowie Re: Jest nadzieja dla Iszkarioty-on jeszcze młody 20.09.09, 21:20 Jejku! To jesteśmy świadkami narodzin dyktatury czy dyktatu forum?! Diogi jest trochę podobny do Witkacego z tą różnicą, że nie bierze. Odpowiedz Link Zgłoś
iluminacja256 Re: Jest nadzieja dla Iszkarioty-on jeszcze młody 20.09.09, 21:26 > Diogi jest trochę podobny do Witkacego z tą różnicą, że nie bierze. Znaczy, z czego jest podobny? Bo jesli jest tak podobny jak niektórzy do Makarego Stasiaka, to ja nie wiem czy jest:) Odpowiedz Link Zgłoś
przyslowie Re: Jest nadzieja dla Iszkarioty-on jeszcze młody 20.09.09, 21:31 Diogi podobny jest ze sposobu bycia. Odpowiedz Link Zgłoś
iluminacja256 Re: Jest nadzieja dla Iszkarioty-on jeszcze młody 20.09.09, 21:35 Aha. To wyjdę za niego :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dp Ale oświadcz się wcześniej! IP: *.toya.net.pl 20.09.09, 21:36 Zrobimy z tej okazji imprezę w Annie:-) Odpowiedz Link Zgłoś
iluminacja256 OK 20.09.09, 21:42 Ok, mówisz i masz :) Tylko musze uwazać, zebym np. jutro nie spotkła jakiegoś wiekszego geriatryka , bo jeszcze cię przebije. A jaki chcesz pierscionek zaręczynowy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dp weź ze sobą butelkę z krzyżykiem IP: *.toya.net.pl 20.09.09, 21:46 i oświadczaj się. Pierścionek zostaw sobie:-) Odpowiedz Link Zgłoś
iluminacja256 Re: weź ze sobą butelkę z krzyżykiem 20.09.09, 21:49 Pierscionek przetopię na złoty ząb mądrości. Butelka z krzyzykiem prawosławnym czy PCK? Bo procenty się roznią ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dp Re: weź ze sobą butelkę z krzyżykiem IP: *.toya.net.pl 20.09.09, 21:54 jest takie wino z krzyżykiem od jakiś mnichów z Chile w Makro po 35zł za flaszkę a w Biedronce za 14zł - kup w Biedronce! Odpowiedz Link Zgłoś
przyslowie Re: weź ze sobą butelkę z krzyżykiem 20.09.09, 21:57 Z chilijskich dobry jest Antares. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dp Re: weź ze sobą butelkę z krzyżykiem IP: *.toya.net.pl 20.09.09, 21:59 Antares jest bez krzyżyka. bez krzyzyka nie może być. Odpowiedz Link Zgłoś
iluminacja256 Re: weź ze sobą butelkę z krzyżykiem 20.09.09, 22:05 A dlaczego nie moze być bez krzyzyka? Egzorcyzm jakiś czy co, Dziecko Rosemary? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dp Re: weź ze sobą butelkę z krzyżykiem IP: *.toya.net.pl 20.09.09, 22:07 To jak u Goździkowej, każdy wie które jest najlepsze a najlepsze jest z krzyżykiem:-) Odpowiedz Link Zgłoś
iluminacja256 Re: weź ze sobą butelkę z krzyżykiem 20.09.09, 22:22 Aha. No to nie chcę cię przerazać, ale z krzyzykiem jest też przeobrzydliwy likier ziołowy Jaegermeister, który mozna wypic i przezyć tylko jesli jest się Niemcem z bólem zoładka . Polaka zabije. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dp Re: weź ze sobą butelkę z krzyżykiem IP: *.toya.net.pl 20.09.09, 22:23 raz po nim chorowałem ale zmieszałem go z Niemiroffem - kurcze może dlatego przeżyłem.. Odpowiedz Link Zgłoś
iluminacja256 Re: weź ze sobą butelkę z krzyżykiem 20.09.09, 22:03 Jesli o tanich i nieżłych winach mowa to ja nieodmiennie polecam mołdawskie, a zwłaszcza Mołdawską Doline Pinot Noir - cud, miód za - od 13 (Tesco) do 18 (Piotrkowska)Dolin jest kilka, ale tylko ta jest b. dobra. Odpowiedz Link Zgłoś
iluminacja256 Re: weź ze sobą butelkę z krzyżykiem 20.09.09, 22:00 Matko jedyna, jaką ci mnisi mają dziwna dystrybucję - z Chile do Makro w Polsce:) Dobra, postawię się :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dp Re: weź ze sobą butelkę z krzyżykiem IP: *.toya.net.pl 20.09.09, 22:11 może wykupili makro tak jak Katarczycy stocznie:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hiro tzn wolisz być niewykształconym chamem? IP: *.toya.net.pl 20.09.09, 23:13 Patrz marzenia jednak się spełniaja Odpowiedz Link Zgłoś
przyslowie Re: Jest nadzieja dla Iszkarioty-on jeszcze młody 20.09.09, 20:56 Nie uważam Iszkarioty za głupiego. Moim zdaniem, jest bardzo inteligentny. Resztę pewnie mogę zrzucić na karb młodego wieku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dp Re: Jest nadzieja dla Iszkarioty-on jeszcze młody IP: *.toya.net.pl 20.09.09, 20:58 a czy jedno wyklucza drugie? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
iszkariota Re: 18 września 70 lat temu 20.09.09, 20:28 Ja tylko wyraziłem swoje zdanie na temat robienia z historii Witkacego łzawej, mydlanej opery, a z niego samego narodowego bohatera oraz doszukiwania się analogii w jego postępowaniu do historii wrześniowej Polski. Facet umarł tak jak zył, koniec kropka. Jeśli nie z powodu napadu ZSRR, to z innego powodu odebrałby sobie życie, taka karma. Wyciaganie tej postaci w rocznicę i oblewanie jego życia bogojczyźnianym sosem jest moim zdaniem kolejnym etapem narodowo-katolickiej głupawki. Przepraszam wszystkich, których uraziłem, obraziłem itp, itd. Niech pocieszeniem dla Was (być może) będzie to że za to co piszę pójdę do piekła, a Wy z pewnością żywcem do nieba :))) Odpowiedz Link Zgłoś
przyslowie Re: 18 września 70 lat temu 20.09.09, 20:50 Iszkarioto, ja nie obrażam się. Witkacy w najmniejszym stopniu nie pasuje do narodowo-katolickiej głupawki. Ja prędzej w ślad za Witkacym trafię żywcem do piekła. Odpowiedz Link Zgłoś
iszkariota Re: 18 września 70 lat temu 20.09.09, 21:06 No właśnie, mam wrażenie że Witkacy jest ostatnią osobą pasującą do narodowo-katolickiego wzorca, tymczasem odczuwam dyskomfort wynikający z glanowania mnie bo wyraziłem się jasno co myślę na temat robienia z niego cierpiętnika. To jest moje zdanie, moge je mieć i szanuję zdanie innych, jednak oburza mnie chamskie wyzywanie od głupków, jednak jest ono symptomatyczne. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dp Iszkarioto lektura dotycząca tematu IP: *.toya.net.pl 20.09.09, 21:22 212.191.71.3:8081/ipac20/ipac.jsp?session=C25347K934796.1107&profile=bu&page=2&group=0&term=Witkacy&ind ex=.GW&uindex=&aspect=subtab11&menu=search&ri=1&source=~! test&1253473942203#focus 212.191.71.3:8081/ipac20/ipac.jsp?session=C25347K934796.1107&menu=search&aspect=subtab11&npp=10&ipp=20& spp=20&profile=bu&ri=1&source=%7E% 21test&index=.GW&term=witkiewicz&aspect=subtab11#focus Cześć z tego mam w domu i mimo, że nie lubię pozyczać swoich rzeczy w trosce o Twoją horyzonty zrobię wyjątek.. ps Symtomatyczne wyzywanie od głupków? Ale tak tylko Ciebie i jeszcze jedną bardzo antypatyczną i apodyktyczną osobę na tym forum tak nazwałem! Ja tylko nazwałem po imieniu to co inni w kulturalnej formie Ci pisali:-) Odpowiedz Link Zgłoś
iszkariota Re: Iszkarioto lektura dotycząca tematu 20.09.09, 22:29 Gość portalu: dp napisał(a): > Ja tylko nazwałem po imieniu to co inni w kulturalnej formie Ci > pisali:-) Człowieku, ależ cię życie realne musiało dać w kość. Wyrazy współczucia. Nie obrazisz mnie, mimo że się starasz. Moja korona trzyma się mocno, obojetnie czy w realu, czy w necie. Najwyżej nie będę ci odpisywał, ale wybacz nie dam rady zejść do tej formy. Ale, ale, na ciekawą rozmowę zawsze jestem chetny Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: 18 września 70 lat temu IP: *.4web.pl 20.09.09, 20:54 > Facet umarł tak jak zył, koniec kropka. A wiesz jak zył? Wątpię. Bo z Twoich wpisów wynika, ze ćpał tak, ze w zyciu by chyba nic nie napisał, nie mówiąc juz o namalowaniu... >Wyciaganie tej postaci w rocznicę i oblewanie jego życia bogojczyźnianym sosem > jest moim zdaniem kolejnym etapem narodowo-katolickiej głupawki. Akurat ani Boga, ani ojczyzny, ani katolicyzmu tu nie było. Raczej to, z e doszedł do wniosku, ze jego przepowiednia własnie się staje ciałem, a poza tym, był juz zmęczony i chory. Najbardziej nieciekwy los przezyła jego zona i głosno i wyraznie musże tu stwierdzić - ARTYSTA ARTYSTĄ, ALE OD NIEKTÓRYCH FACETÓW NALEZY SPIE...Ć SZYBCIEJ NIZ MOZNA TO SOBIE WYOBRAZIĆ, bo potem jest juz tylko gorzej. Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dp Re: 18 września 70 lat temu IP: *.toya.net.pl 20.09.09, 19:21 Kurcze, przy całym szacunku do Ciebie, chyba głupi jesteś, głupi jesteś, głupi jesteś, głupi jesteś. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: 18 września 70 lat temu IP: *.4web.pl 20.09.09, 19:24 Zabawny wątek to, Zabawny wątek to, Ach, jakże zabawny wątek to Zwłaszcza ta geriatria :))))MMMMMMMhmmmmm...Mrrrrr Odpowiedz Link Zgłoś
iszkariota Re: 18 września 70 lat temu 20.09.09, 20:16 Gość portalu: dp napisał(a): > Kurcze, przy całym szacunku do Ciebie, chyba głupi jesteś, > głupi jesteś, > głupi jesteś, > głupi jesteś. > :-) Kto się przezywa.... :) Odpowiedz Link Zgłoś
brite Re: 18 września 70 lat temu 20.09.09, 20:28 Że też diogi i iszkariota nie wpadli na spotkanie forumowe, ale byłoby fajnie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dp na drugi dzień do pracy szedłem.. IP: *.toya.net.pl 20.09.09, 20:31 nie mogłem.. Odpowiedz Link Zgłoś
iszkariota Re: na drugi dzień do pracy szedłem.. 20.09.09, 20:38 Mnie też niestety obowiązki powstrzymały, ale co się odwlecze to nie uciecze :) Odpowiedz Link Zgłoś
iluminacja256 Re: na drugi dzień do pracy szedłem.. 20.09.09, 21:04 Czekam z utęsknieniem, porozmawiamy sobie o geriatrii:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dp Iluminacjo czy ze względu na swój wiek jestem IP: *.toya.net.pl 20.09.09, 21:06 juz w Twoim typie? Odpowiedz Link Zgłoś
przyslowie Re: Iluminacjo czy ze względu na swój wiek jestem 20.09.09, 21:15 Diogi, musiałbyś trochę się ucharakteryzować. Przypomniało mi się coś. Na spotkaniu obgadywano Brite. Próbowano mu wmówić, że przypomina Makarego Stasiaka (geriatria) lub Scheiblera (też geriatria). Odpowiedz Link Zgłoś
przyslowie Re: To on spłodził tylu magistrów z UMŁ? 20.09.09, 21:39 A no, ale prezydenta lewicowego mgra Jagiełłę spłodził uniwerek. Poleciała za to głowa jednej pani prorektor. A nie wiem, czy wiesz, że Daniel Olbrychski właśnie pisze samodzielnie pracę magisterską. Napisał już pomiędzy zdjęciami do filmu z Angeliną Jolie a zdjęciami do filmu węgierskiego 15 stron. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dp To Olbryski ma maturę? IP: *.toya.net.pl 20.09.09, 21:42 Jagiełło był ambitny chciał z UŁ a nie z WSHE:-) Odpowiedz Link Zgłoś
przyslowie Re: To Olbryski ma maturę? 20.09.09, 21:49 Ale jeśli chodzi o Jagiellę, to wyszło na to samo. Dostał magistra w trybie przyśpieszonym. Nie znał nawet treści swojej pracy. Może tylko za obronę nie musiał zapłacić. Odpowiedz Link Zgłoś
iluminacja256 Re: To Olbryski ma maturę? 20.09.09, 21:51 >Nie znał nawet treści swojej pracy No cóż, nikt nie jest doskonały... Odpowiedz Link Zgłoś
iluminacja256 Jak mozna Makarego nie kojarzyć ? 20.09.09, 21:34 Makary Stasiak to ojciec załozyciel i dwunozna kumulacja kasiorki w byłej WSHE, obecnej AHE. Vide: www.makary-stasiak.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dp Re: Jak mozna Makarego nie kojarzyć ? IP: *.toya.net.pl 20.09.09, 21:39 ja tam u innych profesorów pobierałem edukację.. żadem nie miał w tytule prof. AHE :-) Odpowiedz Link Zgłoś
iluminacja256 Re: Jak mozna Makarego nie kojarzyć ? 20.09.09, 21:44 I własnie dlatego Makary jest unikatem na skale swiatową . No chyba, ze spotkam kiedyś prof. Parku Poniatowskiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dp Re: Jak mozna Makarego nie kojarzyć ? IP: *.toya.net.pl 20.09.09, 21:49 W Poniatowskim to straszy jak to ktoś ujawnił na forum. Nie napisał tylko jaki tyt. naukowy ma straszący:-) Odpowiedz Link Zgłoś
iluminacja256 Re: Jak mozna Makarego nie kojarzyć ? 20.09.09, 21:53 Chyba zadnego, bo tam ponoć straszy duch z Hitlejugend Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dp Re: Jak mozna Makarego nie kojarzyć ? IP: *.toya.net.pl 20.09.09, 21:57 przez moment myślałem, że to ja wystraszyłem parę na ławce jak wracałem z wina z jedną jasnogłową w parku ale czasowo się nie zgadzało, bo musiałbym wracać cztery dni a tyle wina nie wypiliśmy. Pod ziarna słonecznika wtedy trąbiliśmy:-) Odpowiedz Link Zgłoś
iluminacja256 Re: Jak mozna Makarego nie kojarzyć ? 20.09.09, 22:13 Wiesz, myslę, ze zapamiętałbyś swoj udział w tej akcji , ten chłopak został napadniety przez szalony, szurający krzak , który najpierw przemieszczał się po stawie w jedną stronę i skutecznie udaremniał wypicie więcej niz jednego piwa - podejrzewam, z e był to bezdomny, spragniony krzak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dp Re: Jak mozna Makarego nie kojarzyć ? IP: *.toya.net.pl 20.09.09, 22:16 po winie może miałem fantazję pochodzić sobie po wodzie.. dziwne rzeczy robi człowiek czasem po winie. Odpowiedz Link Zgłoś
iluminacja256 Re: Jak mozna Makarego nie kojarzyć ? 20.09.09, 22:26 dziwne > rzeczy robi człowiek czasem po winie. I dlatego Jezus wyprawiał te wszystkie cuda. No dobrze, panie narzeczony, zbieram sie powolutku do łózeczka , albowiem kleja mi się powieki:) Pa, pa, do oświadczyn ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dp Re: Jak mozna Makarego nie kojarzyć ? IP: *.toya.net.pl 20.09.09, 22:32 kolorowych snów:-) Odpowiedz Link Zgłoś
iluminacja256 Re: Jak mozna Makarego nie kojarzyć ? 20.09.09, 22:36 Dziękuję i wzajemnie:) Odpowiedz Link Zgłoś
iluminacja256 Re: Iluminacjo czy ze względu na swój wiek jestem 20.09.09, 21:16 A jaki to wiek? :) Bo musze sprawdzić w mem kajecie, czy miescisz sie w moim ulubionym przedziale wiekowym - kto wie, moze juz jesteś w moim typie:) BTW. Wyborcza zlitowała sie nad naszym radosnym wątkiem i rąbneła na pierwszej stronie wywiad z Deglerem, no no... wyborcza.pl/1,75475,7046535,Witkacy_sie_ogolil_i_popelnil_samobojstwo.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dp 34 ale wyglądam starzej dzieląc część IP: *.toya.net.pl 20.09.09, 21:24 niezdrowych zamiłowań Witkacego:-) Odpowiedz Link Zgłoś
iluminacja256 Re: 34 ale wyglądam starzej dzieląc część 20.09.09, 21:31 Hmmmm...No kiepsko , kiepsko, myslałam, ze z 43, az sie rozmarzyłam na tę okazję :))) Ale wierzę na słowo, ze w wyniku niezdrowych zwyczajów jest gariatrycznie na pierwszy rzut oka:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dp no, no nie wszędzie jest geriatrycznie! IP: *.toya.net.pl 20.09.09, 21:35 tylko z zewnątrz w środku wszystko OK :-) Odpowiedz Link Zgłoś
iluminacja256 Re: no, no nie wszędzie jest geriatrycznie! 20.09.09, 21:40 Dobra, umawiamy sie na 3 razy obiegniety stadion na Łodziance i wierzę Ci na słowo :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dp Wolałbym ORŁA stadion-powiedz kiedy IP: *.toya.net.pl 20.09.09, 21:44 pięć lat wcześniej zacznę wcinać na wszystkie posiłki białko z jajek zagryzane korzeniem żenszenia Odpowiedz Link Zgłoś
iluminacja256 Re: Wolałbym ORŁA stadion-powiedz kiedy 20.09.09, 21:47 No kurcze, na takiej diecie to nawet Pudzianowski postanowiłby się przebranżowić na przedszkolanka. Nie mogę Cię narażać na takie stresy - zmniejsze ilosc wymaganych kółek do 5 kółek z dymu papierosowego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dp Re: Wolałbym ORŁA stadion-powiedz kiedy IP: *.toya.net.pl 20.09.09, 21:50 nie palę:-( Odpowiedz Link Zgłoś
iluminacja256 Re: Wolałbym ORŁA stadion-powiedz kiedy 20.09.09, 21:56 Chwali sie :) To będziesz chuchał kółka na zamarzniętych szybach a autobusie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dp Re: Wolałbym ORŁA stadion-powiedz kiedy IP: *.toya.net.pl 20.09.09, 21:58 To jest to! Oświadczaj się szybko! Odpowiedz Link Zgłoś
iszkariota Re: Iluminacjo czy ze względu na swój wiek jestem 20.09.09, 22:36 iluminacja256 napisał: > BTW. Wyborcza zlitowała sie nad naszym radosnym wątkiem i rąbneła na > pierwszej stronie wywiad z Deglerem, no no... > wyborcza.pl/1,75475,7046535,Witkacy_sie_ogolil_i_popelnil_samobojstwo.html Niestety, podtrzymuje moje twierdzenia za które zostałem zrabany w tym wątku jak bura suka :) > Odpowiedz Link Zgłoś
przyslowie Re: Iluminacjo czy ze względu na swój wiek jestem 20.09.09, 22:38 No to ciesz się, że nie zborsuczona suka. Odpowiedz Link Zgłoś
iszkariota Re: Iluminacjo czy ze względu na swój wiek jestem 20.09.09, 23:07 No nie wiem, czuję pewien dyskomfort ;) Odpowiedz Link Zgłoś
iszkariota Re: na drugi dzień do pracy szedłem.. 20.09.09, 22:23 Nie ma problemu iluminacjo, jestem otwarty na szczerą i miłą dyskusję:) Odpowiedz Link Zgłoś
przyslowie Re: na drugi dzień do pracy szedłem.. 20.09.09, 21:10 No to wreszcie napisaliście coś ku pokrzepieniu serc. My wszyscy uczestnicy spotkania (czy można je nazwać reality show? - tak mi w tej chwili przyszło do głowy) szliśmy następnego dnia do pracy i jeszcze dzieci musieliśmy wysłać do szkół. Czy te okoliczności mogą być usprawiedliwieniem? M_n odwiedził nas mimo tego, że był schorowany. Dziś miałam na myśli kogoś też nieobecnego, ale że trochę gorączkuję,trudno mi w tej chwili sobie przypomnieć. Odpowiedz Link Zgłoś
miejskie_narty Re: na drugi dzień do pracy szedłem.. 20.09.09, 22:49 > Dziś miałam na myśli kogoś też nieobecnego, ale że trochę > gorączkuję,trudno mi w tej chwili sobie przypomnieć. Hmm, wiem o dwóch osobach, którym sprzedałem wirusa. Mam nadzieję, że nie jesteś trzecią:-) Odpowiedz Link Zgłoś
przyslowie Re: na drugi dzień do pracy szedłem.. 20.09.09, 23:07 Co, dwie osoby ze spotkania padły ofiarą wirusa? W moim przypadku nie myślę posądzać Cię o to. Tym bardziej, że udało Ci się nawet nie kichnąć. Odpowiedz Link Zgłoś
miejskie_narty Re: na drugi dzień do pracy szedłem.. 20.09.09, 23:09 Nie, dwie osoby z domu:-) Odpowiedz Link Zgłoś
przyslowie Re: na drugi dzień do pracy szedłem.. 20.09.09, 23:15 Te choroby zawsze przechodzą... na najbliższych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no name Re: kazał żonie się wyskrobać i spotkała go kara IP: *.4web.pl 21.09.09, 11:28 Sugeruję jedanak delikatniej obchodzić sie z takimi rzeczami w relacjach damsko-męskich... Odpowiedz Link Zgłoś
k_az Re: 18 września 70 lat temu 22.09.09, 08:25 Samobójstwa nie da się zdefiniować, a co za tym idzie nie da się ustalić czemu człowiek popełnia ten czyn. Szkoda, że nikt mu nie pomógł ocalić największej wartości. Oczywiste jest, że cierpiał ale czy tylko w/w powodów? kaz. Odpowiedz Link Zgłoś