Dodaj do ulubionych

Aresztowano Honorowego Obywatela Łodzi

27.09.09, 14:05
"..Roman Polański został aresztowany w Szwajcarii.."
https://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80276,7082975,Roman_Polanski
_aresztowany_w_Szwajcarii.html

Obserwuj wątek
    • big_news Re: Aresztowano Honorowego Obywatela Łodzi 27.09.09, 14:11
      Niefrasobliwy coś się zrobił ten Romek.
      Trzydzieści lat z ogonkiem wiedział gdzie może się udać, a gdzie dybią na niego
      i nagle wziął i się zapomniał. A może ta nagroda była warta skuchy? Hm.
      • iszkariota Re: Aresztowano Honorowego Obywatela Łodzi 27.09.09, 14:22
        Ja się zastanawiam dlaczego w Łodzi nie został zatrzymany. Przecież przestępstwa
        o tym charakterze ścigane są u nas ze szczególna bezwzględnością, a jeszcze
        przyjęta na dniach ustawa o kastracji farmakologicznej.
        Byłoby o czym pisać i relacjonować na żywo nawet przez dwa tygodnie.
        • big_news Re: Aresztowano Honorowego Obywatela Łodzi 27.09.09, 14:27
          Nie mamy, jak widać, umowy ekstradycyjnej z USA.
          Co do ustawy, to przecież już dość dawno temu zapowiedział ją Chemiczny Donek,
          więc jeżeli innych zapowiedzi nie udaje się realizować, należy się cieszyć z
          tego co jest.
          • Gość: 7 Re: Aresztowano Honorowego Obywatela Łodzi IP: *.aster.pl 27.09.09, 15:00
            Najlepsze jest to, że panienka, którą rzekomo przeleciał wniosła do sądu prośbę
            o anulowanie procesu, bo niby za jej zgodą się przespali. Ale sąd to olał.
            • big_news Re: Aresztowano Honorowego Obywatela Łodzi 27.09.09, 15:18
              Zgodnie z amerykańskim ustawodawstwem to nie ma najmniejszego znaczenia. Tego
              rodzaju czyny (obcowanie płciowe z nieletnimi) ścigane tam są z mocy litery prawa.
              • Gość: rywin Re: Aresztowano Honorowego Obywatela Łodzi IP: *.pools.arcor-ip.net 27.09.09, 16:11
                no i nikt go nie uprzedzil zadnego przecieku nie bylo ajwaj hucpa
        • Gość: nett1980 Re: Aresztowano Honorowego Obywatela Łodzi IP: *.toya.net.pl 27.09.09, 17:03
          > Ja się zastanawiam dlaczego w Łodzi nie został zatrzymany.
          Przecież przestępstw
          > a
          > o tym charakterze ścigane są u nas ze szczególna bezwzględnością

A jakis karnista dzis sie wypowiadal, ze w Polsce to juz bylaby
          przedawniona sprawa.
          • Gość: m Re: Aresztowano Honorowego Obywatela Łodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.09, 19:01
            Jak dlaczego? Polskie władze przecież oburzone!
          • Gość: m Re: Aresztowano Honorowego Obywatela Łodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.09, 19:02
            Ta, widziałem. Ja rozymiem, że jak ktoś posunąłby jego dziecko (nawet za zgodą
            dziecka, za cukierka?) to też by był taki łaskawy.
      • senor.eugenio Re: Aresztowano Honorowego Obywatela Łodzi 27.09.09, 17:54

Problem w tym, że Polański ma dom w Szwajcarii i bywał w nim dość często, więc
        niefrasobliwość raczej odpada a nauka jest taka, że neutralność tego kraju jest
        już jedynie przysłowiowa.
        • big_news Re: Aresztowano Honorowego Obywatela Łodzi 27.09.09, 18:18
          Szwajcarzy po ujawnieniu danych klientów swoich banków to już nie ta marka co
          kiedyś. To raz. A dwa, że Wuj Sam nierychliwy, ale...
          • Gość: venona Re: Aresztowano Honorowego Obywatela Łodzi IP: *.pools.arcor-ip.net 27.09.09, 18:47
            www.polonica.net/czerwone-zyciorysy_gebertowie_Dawid_Warszawski.htm

nierychliwy, ale.... zgadza sie
    • Gość: diogenespies Ciekawe czy odbiorą mu darmowe przejazdy MPK, IP: *.toya.net.pl 27.09.09, 16:35
      które przysługują mu jako honorowemu obywatelowi?
      Czy będzie jakaś odezwa władz Łodzi?
      • big_news Re: Ciekawe czy odbiorą mu darmowe przejazdy MPK, 27.09.09, 16:45
        W zaistniałej sytuacji ten honorowy obywatel naszego miasta może już nie mieć
        okazji do darmowej przejażdżki tramwajem czy autobusem.
        • Gość: nett1980 Re: Ciekawe czy odbiorą mu darmowe przejazdy MPK, IP: *.toya.net.pl 27.09.09, 17:06
          To pewnie jego glowne zmartwienie w areszcie...
          Kto trzeci? Wlk zniwa wsrod celebrytow.
          • big_news Re: Ciekawe czy odbiorą mu darmowe przejazdy MPK, 27.09.09, 17:12
            No.
            Bankowo zadręcza go świadomość utraty takiego przywileju.
            Co do obstawiania, to zamierzam się skupić na... trafnym skreśleniu sześciu
            numerków. We wtorek.
          • Gość: dp "Wlk zniwa wsrod celebrytow." IP: *.toya.net.pl 27.09.09, 17:13
            Jakie żniwa, chodzi o tę co to, prosto z rury trafiła na stołek
            prezesa państwowej firmy a teraz do aresztu a między rurą a
            prezesowaniem wydała się za mąż za znanego aktora co to prze 4 lata
            walczył o jej dobre imię i się poddał?
            • big_news Re: "Wlk zniwa wsrod celebrytow." 27.09.09, 17:19
              Nie no.
              Na państwówce to ona, ta celebrytka, chyba nie była.
              Ona skończyła wieczorowo prawo (hehehe), miała własną kancelarię (hehehehehehe)
              i dodatkowo tyrała (hehehehehehehehehehe) w Tusk Vision Network. A były chłop
              już się od niej odciął na dobre. Jak podaje pudelek.pl (hehehehehehehehehehe).
              ;)
              • Gość: dp Re: "Wlk zniwa wsrod celebrytow." IP: *.toya.net.pl 27.09.09, 17:24
                Nad nią był tylko minister finansów /no może nie dosłownie/
                www.infoengine.pl/index.php?s=firma
                • big_news Re: "Wlk zniwa wsrod celebrytow." 27.09.09, 17:30
                  - Ale ja nie wiedziałam co jest w tej torebce, myślałam, że to tylko woda
                  kwiatowa, nie mamy pańskiego płaszcza i co mi pan zrobi?! A poza tym to ten
                  agent CBA był przystojny, a tak się nie robi, bo każda wrażliwa kobieta jest
                  czuła na męskie względy, a poza tym nie mamy pańskiego płaszcza i mi pan
                  zrobi?! A już poza wszystkim to ja mam nieposzlakowaną opinię, o czym mogą
                  zaświadczyć panowie W. i W. oraz wschodnie służby specjalne, o! -.
                  • Gość: nett1980 Re: "Wlk zniwa wsrod celebrytow." IP: *.toya.net.pl 27.09.09, 18:56
                    Znalam wersje, ze na kopercie byl napis DOKUMENTY :)
                    • witoldzbazin Czy PO go wykastruje? 27.09.09, 19:02
                      jak na razie listy POparcia piszą...raz ganią pedofilie,a za chwile chwalą...czy
                      jest bardziej nikczemna POrtia hehehe
                      to było retoryczne pytanie;-)

Dobrze...się stało że w USA nie ma przedawnień
                    • big_news Re: "Wlk zniwa wsrod celebrytow." 27.09.09, 19:05
                      Czekam z niecierpliwością na konferencję prasową, w trakcie której
                      nieposzlakowana dwojga nazwisk Weronka zaleje się rzewnymi łzami, a następnie
                      tylko dzięki temu, że ktoś podtrzyma jej ramie, nie runie ta szanowana
                      bizneswomen z hukiem ze schodów.
                      Inna sprawa, że w raptem trzy godziny znalazło się 600 tys. złotych w
                      gotówce
                      . Pewno ona sama miała te drobniaki odłożone na..., nie nie, nie na
                      czarną godzinę, a na waciki.
                  • przyslowie Re: "Wlk zniwa wsrod celebrytow." 27.09.09, 19:47
                    Bigusiu, najgorsze w tym jest to, że jurorka nie była posłanką PO.
              • przyslowie Re: "Wlk zniwa wsrod celebrytow." 27.09.09, 19:42
                Przecież jurorka na wolności.
                • big_news Re: "Wlk zniwa wsrod celebrytow." 27.09.09, 19:45
                  Przypadkiem miała 600 patyków w gotowiźnie.
                  Każdy by miał. Zwłaszcza w sobotę.
                  • Gość: dp konkurencja CBA zapłaciła albo jakiś miłośnik IP: *.toya.net.pl 27.09.09, 19:48
                    rury na rurze..
                  • przyslowie Re: "Wlk zniwa wsrod celebrytow." 27.09.09, 19:49
                    Te patyki tylko na waciki mogły jej starczyć, a Ty, Bigusiu, zaraz
                    się czepiasz.
                    • big_news Re: "Wlk zniwa wsrod celebrytow." 27.09.09, 19:50
                      Wyżej i wcześniej o tych wacikach napisałem.
                      • przyslowie Re: "Wlk zniwa wsrod celebrytow." 27.09.09, 19:52
                        Bigusiu, próbuję teraz nadgonić jak mały fiacik.
                        • big_news Re: "Wlk zniwa wsrod celebrytow." 27.09.09, 19:53
                          To nadgoń także w sprawie pedofila.
                  • dziad_borowy Re: "Wlk zniwa wsrod celebrytow." 27.09.09, 20:27
                    Takie kwoty zalatwia sie przelewami, a te jak wiadomo mozna robic
                    takze w sobote. Co do kwoty to nawet ja mialbym znajomych, ktorzy
                    dysponowaliby taka kasa bez problemu, a co dopiero mowic o osobie,
                    ktora obraca sie w towarzystwie szyszek wielkiego biznesu.
                    Dzierżż!!!
                • witoldzbazin Re: "Wlk zniwa wsrod celebrytow." 27.09.09, 19:58
                  przyslowie napisała:

> Przecież jurorka na wolności.

w USA by to nie przeszło,niestety u nas jak zwykle heheheh
            • big_news Wiele mówiąca fotka: 27.09.09, 19:53
              tiny.pl/hqfx6
              Się kobitka rozwinęła, że ho ho!
              • przyslowie Re: Wiele mówiąca fotka: 27.09.09, 20:04
                Fota wymowna. To ze studnówki?
                • witoldzbazin Re: Wiele mówiąca fotka: 27.09.09, 20:06
                  co to za piwo?...bo niedowidzę
                  niestety;-)
                  • big_news Re: Wiele mówiąca fotka: 27.09.09, 20:11
                    Powiększyłem fotę maksymalnie, niestety nie daje rady odszyfrować marki.
                • big_news Re: Wiele mówiąca fotka: 27.09.09, 20:10
                  Nie.
                  To z czasów jak obecna bizneswomen tańczyła na rurze w polskim klubie.
                  A w ogóle to coraz bliższy jestem przekonaniu, że to zainstalowany u nas
                  ruskojęzyczny śpioch.
              • Gość: dp łe, w majtkach, nic nie widać:-( IP: *.toya.net.pl 27.09.09, 20:08
                • big_news Re: łe, w majtkach, nic nie widać:-( 27.09.09, 20:12
                  Myślę, że w tamtym czasie jeszcze miała włoski;)
                  • Gość: dp Re: łe, w majtkach, nic nie widać:-( IP: *.toya.net.pl 27.09.09, 20:44
                    Uprzedziłeś moje następne pytanie:-)
            • nett1980 Re: "Wlk zniwa wsrod celebrytow." 02.10.09, 10:06
              > Jakie żniwa, chodzi o tę co to, prosto z rury trafiła na stołek

No i cooo?
        • przyslowie Re: Ciekawe czy odbiorą mu darmowe przejazdy MPK, 27.09.09, 19:39
          Bigusiu, po 70-tce można jeżdzić za darmo.
          • big_news Re: Ciekawe czy odbiorą mu darmowe przejazdy MPK, 27.09.09, 19:46
            Nie każdy ma taką wiedzę. Z autopsji czy tylko nabytą.
            • przyslowie Re: Ciekawe czy odbiorą mu darmowe przejazdy MPK, 27.09.09, 19:51
              Wiesz przecież, że jestem rocznik 1894 czyli rówieśnicą Julka Tuwima.
              • big_news Re: Ciekawe czy odbiorą mu darmowe przejazdy MPK, 27.09.09, 19:55
                Pierwsze słyszę.
                Gratulacje.
                Jednocześnie wyrażam wątpliwość, że w tym wieku chce się jeszcze wozić dupę w MPK.
                • przyslowie Re: Ciekawe czy odbiorą mu darmowe przejazdy MPK, 27.09.09, 20:02
                  Nie opowiadaj, już wcześniej się do tego przyznawałam.
                  W tym wieku to już wszystkiego się chce.
                  Synku, okaż więcej szacunku starszej osobie!

A czytałeś dziś, że pijany ojciec wykastrował (prawie) swojego syna,
                  bo chciał sprawdzić, czy broń pneumatyczna mu działa?
                  • big_news Re: Ciekawe czy odbiorą mu darmowe przejazdy MPK, 27.09.09, 20:07
                    Nie, nie czytałem o pijanym ojcu.
                    Za to czytam o starym już jak świat pedofilu, co to go może dopadnie karzące
                    ramię sprawiedliwości. Oby. Wbrew zachciankom ministra Radeczka i na złość
                    stetryczałym artystom.
    • big_news Nasz dzielny Rząd nie opuści w nieszczęściu R.P. 27.09.09, 18:26
      tiny.pl/hqfq1
      Co prawda, wychodzi na to, że jak szerzej nieznany Kowalski dopuści się
      pedofilii, to się wstrętnego gostka potraktuje chemicznie, ale przynajmniej
      ludzie z pierwszych stron gazet mogą liczyć na nasz Cudowny Rząd. By żyło się
      lepiej.
      • Gość: dp Ten sam rząd artystów broni a resztę kastruje? IP: *.toya.net.pl 27.09.09, 18:38
        Kurcze kilka dni temu tak trąbili o kastrowaniu..
        • big_news Re: Ten sam rząd artystów broni a resztę kastruje 27.09.09, 19:06
          Raptem dwa dni temu uchwalono stosowną ustawę. Za którą optowało PO, oczywiście
          to samo, które teraz rozpościera nad "biednym staruszkiem" swoje skrzydełka.
    • Gość: m Będzie kastrowany? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.09, 18:59
      Czyżby Tusk ruszył z kopyta w walce z pedofilami! Jeśli tak to gratuluję
      dodatkowo zasięgu działania!
      • Gość: by czy rząd Szwajcarii został jużoskarżony o kseno-i IP: *.adsl.inetia.pl 27.09.09, 19:14
        homofobię, a także o antysemityzm wyssany zmlekiem dziecka?
        • Gość: m Re: czy rząd Szwajcarii został jużoskarżony o kse IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.09, 19:20
          Gość portalu: by napisał(a):

> homofobię, a także o antysemityzm wyssany zmlekiem dziecka?

Jeśli już to chyba to dziecko coś jemu może wysysało. Ale co tam. Nie liczy się
          bo przedawnione przecież!

Swoją drogą takie to trochę dziwne. Zabijesz, zgwałcisz, wykorzystasz seksualnie
          dziecko, ale jak Cię nie złapią przez ileś tam lat, to zbita szklanka, nie liczy
          się i jesteś wzorowym obywatelem.
        • witoldzbazin Re: czy rząd Szwajcarii został jużoskarżony o kse 27.09.09, 19:31
          Gość portalu: by napisał(a):

> homofobię, a także o antysemityzm wyssany zmlekiem dziecka?

zapewne tak będzie,oglądając rządową/prywatną...są zniesmaczeni i nikt nie
          chwali szwajcarów
      • Gość: m Jednak nie. Minister go broni. IP: *.retsat1.com.pl 27.09.09, 23:03
        To jest jakieś żenujące. Uprawiał seks z dzieckiem. Jest coś gorszego? Czy ci
        ludzie za przeproszeniem przełkną wszystko?
        • big_news Re: Jednak nie. Minister go broni. 27.09.09, 23:06
          Im się już całkiem w główkach potaśtało.
          Bez cienia wstydu będą bronić byle kanalię, o ile jest ona tylko z tzw. kręgów.
          Dno.
        • witoldzbazin Re: Jednak nie. Minister go broni. 27.09.09, 23:11
          Gość portalu: m napisał(a):

> To jest jakieś żenujące. Uprawiał seks z dzieckiem. Jest coś gorszego?

glosowanie na PO?
          ;-)

ale faktem jest ze smród się ciągnął od 31 lat a... w Polsce
          jak nóż w wodzie przepadł,gruba kreska,przedawnienie,ok
          było minęło i to jest problem tego katolickiego kraju,zbyt łatwo wybaczamy
          grzechy o stoczniach nie wsPOminam
    • kapitan_kloss Też mi afera 27.09.09, 20:09
      Odsiedzi należne 15-20 lat, wyjdzie i tworzyć będzie dalej sławiąc szkołę
      polskigo kina.
      • big_news Re: Też mi afera 27.09.09, 20:13
        No.
        Nakręci oskarowy obraz oparty na autobiografii.
        • witoldzbazin Re: Też mi afera 27.09.09, 20:18
          big_news napisał:

> No.
          > Nakręci oskarowy obraz oparty na autobiografii.

wątpię...raczej już jest PO chłopie,mimo POlskich radka taczanek,
          a co na to Bolek???
          • big_news Re: Też mi afera 27.09.09, 20:26
            Wiesz co?
            Wyznawcy teorii spiskowych (a ja wcale nie twierdzę, że do takich nie należę)
            mogą łacno podjąć podejrzenie, że cała sprawa ma podtekst filmowy jak
            najbardziej. Facet mocno się zestarzał, o kasę od producentów już łatwo nie
            jest, taki szum wokół niego paradoksalnie może mu pomóc. Kij wie o co tam
            chodzi, trafisz za tym zgniłym środowiskiem?
            • presse123 Okropna historia 27.09.09, 20:41
              Czyn jaki popełnił jest obrzydliwy; narkotyki, seks z nieletnią potem ucieczka
              przed odpowiedzialnością. Potem cichcem czynione zadośćuczynienie czyli płacenie
              gigantycznej kwoty na rzecz poszkodowanej budzi niesmak.
              W Polsce zapomnieliśmy albo udawaliśmy, że nie znamy jego grzeszków, magia kina
              Romana Polańskiego i tragiczna śmierć Sharon Tate zaczarowała nas bez reszty.
              Szkoda tylko, że twórca "Pianisty" marnie kończy w kazamatach Zurichu. ("Vabank 2").
              Pedofilia i narkotyki to rzecz nie tyle naganna, to przestępstwo zasługujące na
              należytą karę.
              Tu zgadzam się całkowicie z big...
              A może czas może łaskę? Kiepski to precedesns dla innych pedofilów.
              • big_news Re: Okropna historia 27.09.09, 20:51
                Gdyby to był Marian Nowak z Pipidówka Dolnego, nawet w Polsce nikt by mu takich
                obrzydliwości nie zapomniał i nie odpuścił, palcem w bucie nie kiwnęliby w jego
                obronie ministrowie, że już o twórcach nie wspomnę.
                Polański powinien za przestępstwo odpowiedzieć i właściwie tylko w USA jeszcze
                jest tak, że nie ważne kto, ważne co zbroił. Jasne, i tam nie brak
                przykładów na przymknięcie oczu przez wymiar sprawiedliwości, na nie jeden
                skandal z odpuszczeniem jakiejś fiszy, ale w gruncie rzeczy tylko w Stanach
                opinia publiczna jest pod tym względem jednoznaczna. U nas, niestety, publiką za
                nos wodzą media. Ale to się skończy, w co wciąż jeszcze wierzę.
                • witoldzbazin Kiedy POznamy tajemniczego araba z Katarem? 27.09.09, 20:55
                  fakt że media,zwłaszcza te rządowe są za NIM i to jest okropna historia
                  oraz dwulicowość rządu PO,kto pamięta jak to Bolek ułaskawiał polskich mafiozów?
                  portale aż buczą że dobrze,ale rząd PO swoje noty pisze hehehe
                  • big_news Re: Kiedy POznamy tajemniczego araba z Katarem? 27.09.09, 21:05
                    Właśnie we WSI24 Kasia Figura leje rzewne łzy, zaraz łkać zacznie Morgerstern,
                    pani redaktor zdradza oznaki rozpaczy, gwałtu! rety! Sodoma i Gomora, jeszcze
                    jeden Święty tak paskudnie potraktowany!
                    Żenada. Po stokroć ŻENADA!
                  • witoldzbazin POgratulować USA 27.09.09, 21:07
                    że nie mają GRUBYCH KRESEK i przedawnień przestępstw
                    jak widać w Polsce to jeszcze daleka droga do Eldorado
                    heheh
                    • big_news Re: POgratulować USA 27.09.09, 21:10
                      Tu wyskakują z pomysłami, żeby Obama ułaskawił Polańskiego. Jeżeli ichni prezio
                      ma tylko kapkę oleju w głowie, to w życiu tego nie zrobi, bo Amerykanie w życiu
                      by mu tego nie zapomnieli. Przestępstwa obyczajowe są tam jednymi z najcięższych
                      w postrzeganiu, a za pedofilię nie ma zmiłuj.
                      • witoldzbazin Re: POgratulować USA 27.09.09, 21:15
                        honorowe obywatelstwo trzeba odebrać...już nawet nie wnikam kto mu je dał
                        • big_news Re: POgratulować USA 27.09.09, 21:27
                          Rada Miasta.
                          W 2000 roku.
                          Tu trochę o tym jest:
                          gu.us.edu.pl/node/241221
            • Gość: lavinka z nielogu To samo przyszło mi do głowy.Ale nie tylko. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.09, 09:55
              Lata nie jeździł do Szwajcarii i USA właśnie z tego powodu.A teraz tak
              sobie ot pojechał. Śmierdzi pustym kontem. W Szwajcarskich Banku. Tak
              sobie posiedzi w areszcie, na wikcie państwa to i wierzyciele dadzą
              spokój :)
    • aaa202 Nie chciałabym być w skórze 27.09.09, 21:49
      tak zwanego polskiego środowiska filmowego, które poczuło się w
      obowiązku wstawić za panem. "Puśćcie naszego lubieżnika! Starego
      satyra! Nasz ci on!"

Z drugiej strony jako trzynastka nie miałam najmniejszego problemu,
      by komukolwiek wmówić, że jestem pelnoletnia.
      W okolicach trzydziestki utraciłam ten dar. Ale już mi wraca.
      • big_news Re: Nie chciałabym być w skórze 27.09.09, 21:57
        Środowisko już się ujęło.
        List podpisuje.
        Nie ma zmiłuj.
        Kto nie ze Środowiskiem niech nawet na ogony i halabardy nie liczy.
        A trzynastolatka wyglądała wówczas i wygląda dzisiaj tak:
        www.heebmagazine.com/files/uploaded_photos/now_then_746.jpg
        Jedno jest pewne:
        każdemu facetowi da się wmówić, że panienka ma więcej lat niż w rzeczywistości.
        Pod jednym warunkiem: że on chce w to wierzyć. A już zwłaszcza jak ma ponad
        cztery dychy.
        • witoldzbazin Re: Nie chciałabym być w skórze 27.09.09, 22:50
          hm....faktycznie,PO zdjęciu już widać ze ma ciepło;-)
        • Gość: lavinka z nielogu Re: Nie chciałabym być w skórze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.09, 09:51
          O ile sobie przypominam to on ją upił, czy dał jej jakieś środki... Tak
          czy siak nawet gdyby miała 16 to i tak w jego wieku... na miejscu
          podstarzałych faciów legitymowałabym każdą, która nie wygląda na 40.
          Chyba,że tak jak napisał Big - chcą wierzyć. Zresztą tysiące lat młode
          dziewczęta były łakomym kąskiem. W niektórych krajach nadal
          są(przyzwolenie społeczne). Właściwie od niedawna jest to "nielegalne".
    • Gość: m "Podniósł moje nogi i wszedł do mojego odbytu" IP: *.retsat1.com.pl 28.09.09, 16:42
      Hej, obrońcy Polańskiego! Wasze dzieci też do dyspozycji?
      www.pudelek.pl/artykul/19975/13_latka_podniosl_moje_nogi_i_wszedl_do_mojego_odbytu/
      wyborcza.pl/1,75475,7084987,Wersja_13_letniej_dziewczyny.html?as=4&ias=4&startsz=x
      Ale tyle zrobił dla kina... Jakiś dziennikarz celnie zauważył, że skoro on
      popełnił ileś tam artykułów nienajgorszych, to chyba może w takim razie iść do
      sklepu chociaż coś ukraść.
      • big_news Re: "Podniósł moje nogi i wszedł do mojego odbytu 28.09.09, 17:03
        Tu jest na ten temat więcej:
        andromeda.salon24.pl/127443,co-zeznala-samantha-jane-gailey
        Obrońcy pedofila to najgorszy sort ludzi.
        • Gość: dp Córka Wajdy zamieszana była w morderstwo IP: *.toya.net.pl 28.09.09, 17:13
          Łodzianina /wątek ma być łódzki!/ ale oficjalnie "ustalono", że
          nieboszczyk popełnił samobójstwo wbijając sobie kilka razy nóż w
          plecy - Sekuła to przy nim neptek!
          U nas Polańskiemu nic by za tę trzynastolatkę nie zrobili w USA
          pewnie pójdzie siedzieć i nawet Wajda mu nie pomoże..
          • big_news Re: Córka Wajdy zamieszana była w morderstwo 28.09.09, 17:21
            U nas, jak wiadomo, jest plebs, dla którego są kary oraz nietykalni będący ponad
            prawem. Czego by o Ameryce nie gadać, tam święte krowy idą do paki na równi z
            szaraczkami.
          • aaa202 W plecy, czy w pierś? 28.09.09, 17:23
            "Podniosłem moją ręką nóż i wbiłem w moje plecy" - wyznał po latach.

Fajnie, że gdzieś prawo funkcjonuje.

• big_news Re: W plecy, czy w pierś? 28.09.09, 17:25
              Zza grobu ten głos dobiegł?
              Super.
              • Gość: dp w brzuch chyba - seppuku u Wajdówny IP: *.toya.net.pl 28.09.09, 17:31
                hatredandhumiliation.blogspot.com/2008/11/karolina-w-morderczyni-z-ukadami.html

Naoglądał się filmów o samurajach pewnie..
                • big_news Re: w brzuch chyba - seppuku u Wajdówny 28.09.09, 17:34
                  W plecy to on by sobie z łuku strzelił. Cały kołczan strzał by wykorzystał.
                  Oni tak już mają ci samobójcy ze sfer. Walą do siebie bez opamiętania. Tak jak
                  niejaki Sekuła chociażby. Wygarnął do siebie coś ze sześć razy. Nie, nie serią.
                  Raz po razie. Co ciekawe: wszystkie strzały były celne...
                  • Gość: dp w czasach Sekuły PO było na wysokim poziomie! IP: *.toya.net.pl 28.09.09, 17:39
                    to i celnie strzelał..
          • miejskie_narty Nie zapomnijcie o Otylii, Zientarskim i Kołakowski 28.09.09, 17:36
            m.
            Muszę się przyznać, że w podstawówce miałem pedofilski epizod. Ona miała co prawda czternaście lat, do penetracji ani waginy ani odbytu, ani nawet jamy ustnej nie doszło, ale bóg mi świadkiem, że starałem się bardzo, podstępem próbując skłonić ją do wypicia z gwinta miodu pitnego w szkolnej ubikacji podczas dyskoteki.

Dobrze, że nie działo się to Stanach, tylko w raczkującej i przecież z założenia wynaturzonej III RP!
            • big_news Re: Nie zapomnijcie o Otylii, Zientarskim i Kołak 28.09.09, 17:39
              Chyba nie chcesz nam powiedzieć, że kończąc podstawówkę przekroczyłeś czterdziestkę?
              No, chyba żeby. Wtedy nawet zrozumiałbym czemu przyłączasz tak ochoczo do chóru
              relatywistów...
              • miejskie_narty Re: Nie zapomnijcie o Otylii, Zientarskim i Kołak 28.09.09, 17:47
                Nie chodzi o to, że chcę się przyłączyć do chóru relatywistów, lecz o to, że mam ochotę odżegnać się od chóru lepiejwiedzących katonów.

Jednocześnie nie mam zamiaru bronić Polańskiego. Moralnie oczywiście potępiam jego akcję, śmieszą mnie apele Zdrojewskiego i opinie podobne do tych Karoliny Korwin-Piotrowskiej z wczorajszego TVN24, ale dostrzegam złożoność sytuacji.
                • big_news Re: Nie zapomnijcie o Otylii, Zientarskim i Kołak 28.09.09, 18:01
                  A cała ta złożoność polega na tym, że kolo bryknął przed amerykańskim wymiarem
                  sprawiedliwości. No faktycznie, wielce to skomplikowany dylemat.
                  • miejskie_narty Re: Nie zapomnijcie o Otylii, Zientarskim i Kołak 28.09.09, 18:03
                    No tak, Ty wiesz lepiej jak było. Nie ma co rozmawiać.
                    • big_news Re: Nie zapomnijcie o Otylii, Zientarskim i Kołak 28.09.09, 18:10
                      Było tak, że gość przyznał się do winy i miał się stawiać przed sądem, w którym
                      miano mu zasądzić 90 dni odsiadki. Jednak wziął i bryknął ze Stanów przed
                      rozprawą i tyle go tam widziano.
                      Dzisiaj, jeśli mu się tam coś pamięta, to głównie fakt, że nie stawił się przed
                      obliczem Temidy, choć jego wina była niewątpliwa.
                      To dlatego wciąż aktualny był list gończy.
                      Jasne, ze mną możesz na ten (i żaden inny) temat nie gadać.
                      Wystarczy jednak tylko troszkę pogooglać, wtedy łacno idzie uniknąć sadzenia
                      farmazonów.
                      • aaa202 90 dni za gwałt na nieletniej? 28.09.09, 18:21
                        • big_news No 28.09.09, 18:24
                          Popatrz jak tam potrafią się ugodzić strony postępowania.
                          • miejskie_narty Nie 28.09.09, 18:29
                            za seks z niepełnoletnią. Wystarczy pogóglać, żeby nie sadzić farmazonów:-)
                            • aaa202 Czyli za tych 45 nieodsiedzianych dni 28.09.09, 18:38
                              ścigają go organa innych państw?

I tych 45 dni w pace się bał?

Tak się dopytuję, bo nijak góglać mi się nie chce, a i farmazony
                              poczyniać nie bardzom skora.
                              • Gość: kkk Zydowskie metody antykoncepcyjne IP: *.toya.net.pl 28.09.09, 18:41
                                Teraz je znamy. Jestem pewien że wszystkie żydówki na mur wiedza kiedy miały
                                ostatni okres, bo dupsko niestety nie szklanka
                                • aaa202 Dupsko nie szklanka - ŁKS Limanka? 28.09.09, 18:45
                              • miejskie_narty Nie bał się, bo sędzia pono zmienił zdanie 28.09.09, 18:47
                                i miał twierdzić, że wsadzi go na 50 lat za kratki. Tako mówi gógiel, ale jak było, to oczywiście trudno na stówę wyrokować.
                                • aaa202 No właśnie też mi coś o tym półwieczu majaczyło 28.09.09, 19:00
                                  ale Big_news przejawił silną wiarę w ugodę, więc założyłam, że wie
                                  coś więcej niż z gógla.
                                  Stąd pytania. Otwarte zreszą wciąż. (- zdanie bez poczynionego
                                  orzeczenia)

• miejskie_narty Re: Nie zapomnijcie o Otylii, Zientarskim i Kołak 28.09.09, 18:28
                        A jakie to ja farmazony sadzę?

Przyznał się do stosunku seksualnego z nieletnią. Nie do pedofilii, nie do gwałtu, jak się tutaj sugeruje.

Piszesz, że się jednak wziął i bryknął sprzed sądu, jakby sprawa była oczywista. Nic nie piszesz o ugodzie, nic nie piszesz o sędzim (choć gdy komentujesz wyroki w III RP nie stronisz od ocen sądu), nic nie piszesz o tym, że połowę z tych 90 dni odsiedział, nic nie piszesz o tym, dlaczego Polański nagle się "wziął i bryknął". A to są te właśnie zawiłości, które stanowią o złożoności sprawy.
                        • big_news Re: Nie zapomnijcie o Otylii, Zientarskim i Kołak 28.09.09, 19:13
                          Wiesz, gdyby przyszedł nagle do mnie umyślny, przedstawił się jako pracownik
                          amerykańskiego wymiaru sprawiedliwości i zaoferował sute wynagrodzenie za
                          sążniste posty na FŁ o sprawie tak jak to widzi ichnia Temida, to kto wie, może
                          i skusiłbym się, zakasał rękawy i stukał, stukał, stukał w klawisze bez pamięci.
                          Może wtedy podjąłbym się niewdzięcznej roli uświadomienia niezorientowanych,
                          może przestudiowałbym wszystkie dostępne w necie informacje na ten temat, a
                          następnie w skondensowanej, przystępnej formie, dla wszystkich leniwych i
                          wygodnickich zamieścił stosowny tekst. Ale, że do drzwi nikt nie zastukał, że
                          nie mam w bliższej i dalszej perspektywie łatwo zdobytego grubego pliku
                          zielonych, to i wyręczał nikogo nie będę.
                          Dla mnie jest jasne:
                          wielce szanowny pan Polański być może w końcu doczeka się tego co mu się należy.
                          Cały obrzydliwy relatywizm wokół tej sprawy, jakim wykazują się i politycy i
                          dziennikarze i świat filmu, a za nimi wszystkimi niektórzy internauci -
                          zwyczajnie wywołuje we mnie odruchy wymiotne.
                          Te wszystkie "argumenty", że Polański jest wybitnym reżyserem, że jest
                          ambasadorem Polski w świecie, że ma już swoje lata, że od dłuższego czasu jest
                          przykładnym ojcem i mężem, że jest wspaniałym człowiekiem wreszcie, można w/g
                          mnie wsadzić sobie w dupę. Bo czego by o tym wszystkim nie mówić, pamiętając
                          nawet o tym, że owa dziewczyna miała przed Polańskim innych facetów, że jej
                          wstrętna mamuśka najzwyczajniej w świecie rajfurzyła, to nic nie zmieni
                          faktu, że Samantha Jane Gailey miała wówczas 13 lat i gdyby nawet ona
                          sama błagała na kolanach, żeby Polański wszedł w nią całym swym jestestwem, to
                          jemu, jako dorosłemu, dojrzałemu i odpowiedzialnemu facetowi, nie było wolno
                          tego zrobić!

Równie dobrze trzeba by spełniać zachcianki 5-letnich skrzywdzonych wcześniej
                          dzieci, no bo przecież nie są już one czyste.
                          Powtarzam: dla mnie dla Polańskiego usprawiedliwienia nie ma. Niech go osądzi
                          amerykański sąd i tyle.
                          • Gość: emir Re: Nie zapomnijcie o Otylii, Zientarskim i Kołak IP: *.astral.lodz.pl 30.09.09, 22:05
                            Agnieszka Holland w TVN24 broniąc Polańskiego się mocno zagalopowała... Gdy
                            Kukiz słusznie piętnując Polańskiego za gwałt, uznał sposób przekazania go
                            władzom amerykańskim za standardowy Holland się zaperzyła i stwierdziła, że to
                            było skandaliczne. Kukiz ripostował, że gdy Bagsika w ten sam sposób aresztowano
                            to szumu nie było. Holland się znów zaperzyła twierdząc, że gdzie Bagsik, a
                            gdzie Polański, tyle, że Bagsik nikomu córki nie zgwałcił... Dlaczego Holland i
                            spółka nie broni człowieka, który już od kilku lat w Texasie odsiaduje za to, że
                            dotykał córkę podczqas kąpieli - to nasz rodak...
            • Gość: dp Re: Nie zapomnijcie o Otylii, Zientarskim i Kołak IP: *.toya.net.pl 28.09.09, 17:44
              To jeszcze był taki opozycyjny mecenas z Perlu co to w raczkującej
              III RP przejechał na amen człowieka na pasach i stwierdził, że to
              była prowokacja polityczna przeciw niemu w co uwierzyły organa..

Nie miałeś siły przebicia w podstawówce.. ja podrywałem w tamtych
              czasach na wino i kalwados własnej roboty!
              • miejskie_narty Re: Nie zapomnijcie o Otylii, Zientarskim i Kołak 28.09.09, 17:49
                > Nie miałeś siły przebicia w podstawówce.. ja podrywałem w tamtych
                > czasach na wino i kalwados własnej roboty!

No i co, nie męczą Cię dziś wyrzuty sumienia?:-)
                • Gość: dp Re: Nie zapomnijcie o Otylii, Zientarskim i Kołak IP: *.toya.net.pl 28.09.09, 17:51
                  Wszystkie były starsze ode mnie..
                  To je zżerają teraz wyrzuty sumienia:-)
                  • miejskie_narty Re: Nie zapomnijcie o Otylii, Zientarskim i Kołak 28.09.09, 17:59
                    Ach, teraz rozumiem. Nic dziwnego, że po takiej traumie empatycznie patrzysz na niegdysiejszą ofiarę pana Romka:-)
                    • Gość: dp Re: Nie zapomnijcie o Otylii, Zientarskim i Kołak IP: *.toya.net.pl 28.09.09, 18:04
                      moje "sprawczynie" były starsze góra o 3 lat a nie o 30..:-)
                      • miejskie_narty Z Łapickiego to dopiero pedofil 28.09.09, 18:06
                        pewnie też list w obronie Polańskiego podpisał!
                        • Gość: dp Łapicki jako dobry katolik sex po ślubie IP: *.toya.net.pl 28.09.09, 18:08
                          dopiero preferuje - pełnoletnią było, nie było sobie wziął..
                          • miejskie_narty Niby pełnoletnia 28.09.09, 18:16
                            ale skoro mnie Bigi wykluczył z pedofilii argumentując, że w podstawówce nie byłem przecież po czterdziestce, to może i awansem można Łapickiego wkluczyć, bo on przecież po osiemdziesiątce, a ona raptem nastolatką być przestała? ;-)
                            • big_news Re: Niby pełnoletnia 28.09.09, 18:24
                              Uprzejmie proszę nie przypisywać mi orzeczeń, jakich nie czyniłem.
                              Ja tylko spytałem, czy kończąc podstawówkę osiągnąłeś mocno dojrzały wiek. Gdyby
                              tak było, to nawet nie tyle ja co prawo określiłoby Cię pedofilem, a i to pod
                              warunkiem, że udałoby Ci się dopaść skutecznie małoletnią. Jeżeli natomiast
                              byłeś wtedy rówieśnikiem owych dzierlatek, to spoko, żaden sąd nie dobrał by Ci
                              się do tej części ciała poniżej pleców, o czym chyba powinieneś wiedzieć.
                              • miejskie_narty Re: Niby pełnoletnia 28.09.09, 18:33
                                Tak właśnie odczytałem Twoje zdania. Nawet jeśli nie zawierały orzeczeń:-)
                          • aaa202 A swoją drogą, ile Polańskiemu grozi? 28.09.09, 18:17
                            Jedna z moich ciotek raz się rozmarzyła, mówiąc do swojego
                            męża: 'Gdybym cię zabiła od razu po ślubie, to już bym wyszła na
                            wolność..."

To właśnie znaczy nie żałować czynów, tylko tego, czego się nie
                            zrobiło.
            • aaa202 A co z Kołakowskim? 28.09.09, 17:59
              Poza tym, że wyskrobał na katedrze "tatarkiewicz to świnia"?
              • miejskie_narty Re: A co z Kołakowskim? 28.09.09, 18:02
                Komuch, gnida i sprzedawczyk, który wziął się za krytykę systemu dopiero po wyjeździe na Zachód. Czy jakoś tak...

A poza tym nic - jeszcze - nie wiadomo o jego stosunkach(!) ze studentami(!!)
      • aaa202 na rynku Manufaktury 28.09.09, 17:07
        był raz smok. Wchodziło się do paszczy, a wychodziło odbytem.

Ładne tłumaczenie, precyzyjne, od razu przywołuje właściwe wizje.
        • Gość: m Re: na rynku Manufaktury IP: *.retsat1.com.pl 28.09.09, 17:08
          Wszystko można trywializować. Poczekamy aż spotka to dzieci tych obrońców na
          przykład.
          • aaa202 Tak jest! Ząb za ząb, oko za oko! 28.09.09, 17:11
            Gwałt na dziecku za obronę gwałciciela dzieci!
        • big_news Nic, tylko paść ze śmiechu. 28.09.09, 17:10
          Z żenady.
    • staahoo ...a, kiedy kolej na facetów w czerni, którzy.. 28.09.09, 19:07
      ...używają sobie z dzieciakami płci obojga? Filmy tyż kręcą tylko
      amatorskie. Jednak w tym naszym zakłamanym kraju dywan jest na tyle
      wielki, że dobrze się pod niego zamiata takie sprawy i cisza, chyba
      że coś wylezie spod niego, bo się już tam nie mieści, albo ktoś za
      róg podniesie.
      • big_news ...a, kiedy kolej na facetów z Centralnego, którzy 28.09.09, 19:19
        ...używają sobie z dzieciakami płci obojga? Filmy tyż kręcą tylko
        amatorskie. Jednak w tym naszym zakłamanym kraju dywan jest na tyle
        wielki, że dobrze się pod niego zamiata takie sprawy i cisza, chyba
        że coś wylezie spod niego, bo się już tam nie mieści, albo ktoś za
        róg podniesie.
        • staahoo Re: ...a, kiedy kolej na facetów z Centralnego, k 28.09.09, 19:56
          ...na Centralnym, to jest nieco inny problem. Tam dzieciaki
          doskonale wiedzą co tam robić dla zarobku. Jedno napędza drugie.
          Swego czasu obserwowałem na Centralnym ledwie nastoletnią panienkę,
          ktora biegala od jednego brzuchatego faceta na delegacji do drugiego
          i nastepnego, prosząc niby o pomoc i dość szybko uśliniony
          dobroczyńca się znalazł, hehe. W Manu i Galerii też takie
          przedsiębiorcze dzieci grasują. Podaż i popyt. Policja tego jakoś
          nie widzi, a oświetlenie jest w tych przybytkach rzęsite...
          • witoldzbazin Wazelinkę POlecam jak wróci do USA 28.09.09, 20:06
            niech mu obrońcy wyślą...wszystkie te apele na szczęście
            psu na budę się nie zdadzą:-)
            • staahoo Skoro POlecasz wazelinkę... 28.09.09, 20:17
              ...to wiesz więcej niż my na tym zagubionym forum :p
          • big_news Re: ...a, kiedy kolej na facetów z Centralnego, k 28.09.09, 20:15
            Nie zrozumiałeś.
            Kilka lat temu światło dzienne ujrzały skrawki Wielkiej Paskudnej Afery, którą
            kojarzono z Centralnym w W-wie, a o której wróble ćwierkały, że są w nią
            umoczeni ludzie z pierwszych stron gazet. Sprawie ukręcono łeb, zapanowała
            całkowita cisza. Jeżeli ją przywołałem, to jedynie po to żeby przypomnieć, że
            pedofilia to świństwo jeszcze bardziej dotykające "elity", niż grupę którą
            przywołałeś.
            • staahoo Re: ...a, kiedy kolej na facetów z Centralnego, k 28.09.09, 20:25
              Tak więc ukręcanie łba takim sprawom dotyczy różnych elit. Nie mniej
              szczególnie obrzydliwa jest postawa elit od tacy. Nie widzę, nie
              słyszę, nie mówię, ale łapę wyciągam i morały prawię maluczkim i
              tłustym paluchem wskazuję drogę cnoty, hehe.
              • big_news Re: ...a, kiedy kolej na facetów z Centralnego, k 28.09.09, 20:40
                Mimo tego, że jestem nie wierzący, to nie mój problem. A to dlatego, że nie mam
                uczulenia na sfery kościelne. Więcej, nawet wbrew własnym przekonaniom mam
                pewność, że z tamtej strony płynie do ludzi przygniatająco więcej dobra niż zła.
                Zdumiewające jest jeszcze to, że bardzo wielu z tych, którzy w mrocznych czasach
                udawali się pod opiekę mających "tłuste paluchy", dzisiaj bez żenady jadą sobie
                po nich ile wlezie.
                Ale spoko, ta ostatnia uwaga nie tyczy Ciebie. Nie mam wątpliwości, że w życiu
                nie czerpałeś z tamtej strony niczego, nawet moralnego wsparcia, prawda?
                • staahoo Re: ...a, kiedy kolej na facetów z Centralnego, k 28.09.09, 21:18
                  Cóż wolno Ci mieć takie przekonanie. Moralne wsparcie otrzymywałem
                  od bliskich mi ludzi. Od ludzi (także wierzących, ale nie
                  narzucających swego światopoglądu jak to w ostatnich czasach się
                  dzieje) żyjących w realnym świecie, mądrych swoimi trudnymi
                  doświadczeniami, nie będących wilkami w owczej skórze. To w
                  zupełności wystarczyło i wystarcza jeśli jest taka potrzeba.

• Gość: nunus Re: ...a, kiedy kolej na facetów z Centralnego, k IP: *.pools.arcor-ip.net 30.09.09, 13:55
          Z tym dywanem to nie calkiem tak jak piszesz. Oni najmuja sprzataczy
          medialnych do pokazania, co pod dywanem uzbierali, jak trzeba
          sytuacje zmanipulowac politycznie.
      • Gość: dp Re: ...a, kiedy kolej na facetów w czerni, którzy IP: *.toya.net.pl 28.09.09, 19:41
        Czarnych tak jak artystów nie sądzi się za używanie nieletnich?
        To znaczy, że mamy już dwie grupy "zawodowe", którym kastracja nie
        grozi!
        • staahoo ... 28.09.09, 19:47
          Ktoś musi jednak pogłowie podnosić, aby taca była zawsze pełna.
          • Gość: talmud Re: ...Protest zalozyc IP: *.pools.arcor-ip.net 30.09.09, 09:57
            Ja sie pytam, dlaczego z kregow zydowskich nikt nie protestuje, nikt
            nie mowi glosno, ze aresztowany rezyser jest Zydem. Wszedzie sza, co
            najwyzej, ze ma dwa paszporty fransuski i polski. To znaczy ze Polak
            a nie Zyd polskiego pochodzenia?Przedtem znaczy przed aresztem, bylo
            inaczej.
    • przyslowie Re: Aresztowano Honorowego Obywatela Łodzi 30.09.09, 22:19
      Dzisiaj tak sobie myślę,że skoro amerykański wymiar sprawiedliwości
      potrafił uznać, że jeszcze bardziej słynny Michael Jackson nie był
      pedofilem i nie miał nawet złego dotyku, to co w takim razie sądzić
      o Polańskim i tamtejszej sprawiedliwości (może Kalego?)?
    • Gość: Europejczyk Ale tu prawicowcy szczekają jeden taki~ big news IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.09, 10:37
      to codziennie bije rekordy głupoty i kołtuństwa narodowo katolickiego, UWAGA !
      nie odpisywać w stylu prawicowym czyli z wyzwiskami bo i tak tego nie
      przeczytam, wyłączam się !
      • Gość: walus Re: Schwarzeneger jest surowy IP: *.pools.arcor-ip.net 02.10.09, 10:40
        Nie da sie skolowac i ostro zareagowal. Kara musi byc, zaslugi i
        znajomosci nie sa brane pod uwage.
    • miejskie_narty W mediach dyskusja nie ustaje, autorytety, 02.10.09, 12:19
      jak i zwykli ludzie cały czas często gęsto bronią Romana P., co skłania mnie do napisania jeszcze jednego, ostatniego mam nadzieję, posta w temacie. Otóż w świetle tej nieustającej obrony mam wrażenie, że moje wcześniejsze wypowiedzi na tym forum mogłyby zostać przez niektórych uznane za głos wspierający pana Romka.

Więc by napisać prosto i jasno, by "zabrać zdanie" i mieć opinię (wszak dziś trzeba mieć opinię): uważam, że Roman P. powinien być odesłany do Stanów na proces. W tej sprawie jest przede wszystkim sprawcą, krzywdzącym nie krzywdzonym, czyn którego się dopuścił, niezależnie od okoliczności (i od tego, czy nazwiemy go gwałtem, czy łagodniej) jest godny potępienia, a jego dokonania artystyczne nijak się mają do kwestii winy. Powinien odpowiadać za niego jak każdy inny człowiek, bez specjalnych względów z tytułu zasług.

Co mi się nie podoba w całej sprawie, to zacietrzewienie po obu stronach - przede wszystkim tej, która próbując go bronić brnie w absurdalne twierdzenia o "prostytutce", o tym że "są równiejsi", o tym, że "przeżył holokaust" i "zamordowano mu żonę". Bardziej rozumiem osoby, które bezpardonowo nazywają Polańskiego "pedofilem" i "gwałcicielem", choć razi mnie ferowanie wyroków w zastępstwie sądu i, jak to rozumiem, chęć publicznego rzucenia kamieniem w łatwy cel.

Myślę, że teraz sprawa nie dotyczy już tylko Polańskiego, ale pokazuje nieznane dotąd oblicze społeczeństwa, a przynajmniej jego części. No, ale to już jest temat na osobny wątek.
      • Gość: Kodeks Re: W mediach dyskusja nie ustaje, autorytety, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.09, 15:25
        Jeżeli bardziej rozumiesz tych "prawdziwych " polskich prawicowców co obrzucają
        Polańskiego wyzwiskami typu pedofil, pederasta, stary zboczeniec, gwałciciel i
        proponują natychmiastowa kastracje albo dożywocie w celi z murzynami to moje
        gratulacje, powinieneś się skontaktować z pierwszym psycholem prawicowym na
        forum , gościem o nicku - big_news i wspólnie redagować posty, zaznaczam że nie
        popieram Polańskiego ale w tym wypadku polska prawica mocno przegięła
        • Gość: dp "..dożywocie w celi z murzynami.." IP: *.toya.net.pl 02.10.09, 19:03
          co jest złego w "dożywociu w celi z Murzynami" dla kogoś kto jak
          domniemywam ma lewicowe poglądy?
          Jak wyznawcy lewicowych poglądów nazywają osoby, które upijają i
          odurzają trzynastolatki a potem wkładają im fajfusa w tyłek?
          Myślę, ze pewne określenia, które padają pod adresem Polańskiego są
          mocne ale nie padają tylko od tych o prawicowych poglądach.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka