Dodaj do ulubionych

Referendum 17 stycznia, od jutra kampania wyborcza

• mmassive Referendum w sprawie Kropiwnickiego 17 stycznia 20.11.09, 18:53
      Czy ludzie dążący za wszelką cenę do usunięcia obecnie rządzącego
      Prezydenta Łodzi mają jakąś koncepcję, program "na jutro"? Na razie
      widzę tylko, że zależy im na usunięciu Kropiwnickiego, a po nim
      choćby potop... jakoś to będzie ??? Zarząd komisaryczny, gdzie
      szefować będą ludzie mający Łódź w d...??? Mieszkańcy narzekają na
      korki - a kiedy wcześniej zdecydowano się na roboty na taką skalę?
      Fakt, że jest to nieskoordynowane, ale od kogo mieli się ludzie
      kierujący tymi robotami uczyć? Ludzie narzekają na rozkład jazdy
      MPK. W Londynie, gdzie mieszkałem dwa lata, w rozkładzie jest
      napisane, że od 8 rano do wieczora autobus danej linii "powinien
      pojawiać się co X minut", nie ma dokładnej minuty przyjazdu, bo
      każdy Londyńczyk wie, że w takim molochu jest to mało prawdopodobne.
      Dla przeciwników Kropiwnickiego jeszcze jeden kwiatek: wymieńcie
      jego poprzedników i czym zasłużyli się dla Łodzi, jakimi
      osiągnięciami mogą się pochwalić, kiedy dzięki nim było głośno o
      Łodzi w mediach polskich i zagranicznych? Opinia, że prezydent dużo
      wyjeżdża - prezydent ma reprezentować miasto, a nie być w nim
      cieciem! Od tego ma radę miejską i wiceprezydentów, żeby zawsze ktoś
      był na miejscu. Ja w każdym razie będę głosował przeciw odwołaniu
      Kropiwnickiego, głównie dlatego, że nie ma godnego kandydata, a jego
      decyzje nie są obliczone na poklask gawiedzi, tylko pro publico bono
      na czas dłuższy niż jedna kadencja. Buzka też wszyscy chcieli
      zlinczować, jak był Premierem Rządu RP, a teraz gdzie jest?
      Zastanówcie się, zanim spieprzycie...
    • Gość: łodzianka Referendum w sprawie Kropiwnickiego 17 stycznia IP: *.toya.net.pl 20.11.09, 19:18
      ale prof.Buzek miał i ma klasę. Nie był takim pyszałkiem. Ten, w obronie
      którego stajesz, szczyci się kombatancką przeszłością, ale mentalność ma
      bolszewicką. Wierzę, że łodzianie pokażą najgorszemu prezydentowi w Polsce, że
      mają go dosyć.
    • Gość: tolek Ładnie młodzieżówka EZELDE sobie poczyna na forum IP: *.pai.net.pl 20.11.09, 19:47
      Kropie wiele można zarzucić i sam go nie lubię, ale jednak to za JEGO kadencji Łódź poszła do przodu - Philips, Galeria, Hotele, Manufaktura, Dell, ŁTR to są konkrety. Za SLD było jedno wielkie bagno i JEŻDŻENIE NA SZKOLENIE Z ODSALANIA WODY MORSKIEJ. Trzeba być skończonym debilem żeby robić referendum za ogromne pieniądze pod koniec kadencji Kropy, to typowo aparatczykowskie podejście. I gdyby nie to prawdopodobnie poszedłbym zagłosować za odwołaniem. A tak mam nadzieję że Kropa zostanie - a rachunek za debilne referendum wystawimy SLD.

Tak już jest że zawsze jest mało i widzi się tylko minusy, człowiekowi trudno dogodzić. Cześć.
      • Gość: M Re: Ładnie młodzieżówka EZELDE sobie poczyna na f IP: 77.252.222.* 20.11.09, 20:02
        Jaka krótkowzroczność! To fakt że pieniądze wydane na referendum w tym czasie to
        stracone pieniądze. I można nie iśc na głosowanie żeby brakło frekwencji i wtedy
        wypominać to SLD ale to jest jeszcze bardziej kretyńskie od samego referendum.
        Ludzie nie zapominajcie jaki jest cel tego referendum. Opowiedzmy się po jakiejś
        stronie albo uważamy że jest ok i glosujemy przeciw odwołaniu a jak coś było nie
        tak to też dajmy temu wyraz. Te pieniądze i tak już zostaną wydane. To niech coś
        z tego będzie. Niech pan prezydent wie co sądzimy. A być może ktoś słusznie
        zauważył że referendum będzie tańsze niz dalsze jego rządzenie
        • Gość: rozsądny Re: Ładnie młodzieżówka EZELDE sobie poczyna na f IP: *.toya.net.pl 20.11.09, 20:40
          Nie mój drogi! I nie udawaj tutaj bezstronnego,komuchu! Na to
          referendum przede wszystkim nie należy pójść!Żeby pokazać komuchom,
          gdzie ich miejsce! Kombinuja, że jeśli uda im się przekonać ludzi do
          obrony Kropiwnickiego, to uzyskają potrzebną frekwencję, a
          referendum wygrają, bo ich będzie węcej. I tak mogłoby być, gdyby
          ludzie dali by ogłupić się komuszej propagandzie. Przede wszystkim -
          zwracam się do wszystkich normalnych łodzian - polskich patriotów,
          nie idźmy na to referendum! Moim zdaniem, każdy komuch już
          dwadzieścia lat temu powinien być w majestacie prawa rozstrzelany.
          Nie zrobienie tego skutkuje teraz takimi pseudoreferendami. Kampania
          wyborcza SLD za pieniądze łodzian! Tfu! Pluję na tego jakiegoś
          janskiego czy jak się ten mosiek nazywa.
          • Gość: antyżel czy SLD już oddało kasę z afer BOŚ, WFOŚ i Banku P IP: *.adsl.inetia.pl 20.11.09, 20:55
            Przemysłowego?.CZy SLD zwróci pienioądze do kasy miasta za kretyński POmysł odwołania prezydenta na pół roku przed normalnymi wyborami.Toż to tylko czysto medialna hucpa.
            • Gość: rozsądny Re: czy SLD już oddało kasę z afer BOŚ, WFOŚ i Ba IP: *.toya.net.pl 20.11.09, 21:12
              Gdyby to zrobili, byliby uczciwymi ludźmi. A tak są... wszyscy
              dobrze wiemy kim. Precz z komuchami w Łodzi!
          • Gość: M Re: Ładnie młodzieżówka EZELDE sobie poczyna na f IP: 77.252.222.* 20.11.09, 21:02
            Jak ci jest tak dobrze jak on rządzi to idź i wyraź to swoim głosem! Pewnie
            wszyscy zwolennicy prezydenta jak się boją że go odwołają to nie pójdą na
            referendum bo jednak jego przeciwników jest znacznie więcej. Jeśli jest tak
            rewelacyjnie jak co niektórym się wydaje to bez obaw powinni iść i głosować
            przecież dobro sie obroni.

Ale czego można sie spodziewać po osobach takich ja ty - pokroju prezydenta co
            potrafia tylko obrażać i wyzywać innych. Nie musze udawć bezstronnej bo taka nie
            jest - jestem jak najbrdziej za odwołaniem.
            • Gość: rozsądny Re: Ładnie młodzieżówka EZELDE sobie poczyna na f IP: *.toya.net.pl 20.11.09, 21:10
              I znowu rżniesz głupa! Na szczęście każdy normalny,rozsądny człowiek
              wie, ze na referendum pójść nie należy. Szczególnie,jeśli popiera
              się prezydenta. Ale jeśli nie popiera się, a jednocześnie jest się
              antykomunistą (a to chyba normalna postawa - nikt zdrowy na umyśle
              nie popiera pogrobowców krwawego Felka ani Bieruta),też należy
              zostać w domu. Żeby pokazać Jońskiemu jakie ma poparcie. Mniej niż
              zero, ha,ha,ha!
              • Gość: M Re: Ładnie młodzieżówka EZELDE sobie poczyna na f IP: 77.252.222.* 20.11.09, 22:11
                z czytaniem ze zrozumieniem tak samo kiepsko jak z kulturą.

przecież to napisałam że jak ktos popiera prezydenta to nie pójdzie na
                referendum majac nadzieje że zabraknie frekwencji, ale spokojnie przeciwników
                jest wystarczająco dużo żeby utrzeć nosa prezydentowi
                • Gość: rozsądny Re: Ładnie młodzieżówka EZELDE sobie poczyna na f IP: *.toya.net.pl 20.11.09, 22:17
                  Założysz się, że nie? Ja mogę spokojnie postawić parę setek na to,
                  że Kropiwnicki zostanie. I na to, że SLD w Łodzi w najbliższych
                  wyborach nie ma żadnych szans. Poczytaj sobie komentarze pod tekstem
                  w Wyborczej (kilka dni temu) pod tytułem bodajże "SLD bierze wielkie
                  miasta". Suchej nitki nie zostawiają na was komentatorzy.Ogólny ton
                  w sprawie Łodzi jest: "Wara komuchy od Łodzi!".
                  • Gość: M Re: Ładnie młodzieżówka EZELDE sobie poczyna na f IP: 77.252.222.* 20.11.09, 23:00
                    Ale ja sie pod niczym takim nie podpisuję. To że jestem przeciwko prezydentowi
                    nie jest jednoznaczne z tym ze jestem za sld bo od tego jestem daleka. trzeba
                    umieć rozgraniczyć te dwie sprawy.
                    • Gość: rozsądny Re: Ładnie młodzieżówka EZELDE sobie poczyna na f IP: *.toya.net.pl 20.11.09, 23:24
                      Nie kłam! Jesteś z SLD. Chyba że jesteś idotą i nie rozumiesz, co
                      komuchy chcą Łodzi zafundować.
          • Gość: Irek Re: Ładnie młodzieżówka EZELDE sobie poczyna na f IP: *.toya.net.pl 20.11.09, 21:23
            Ty jesteś rozsądny???
            Nie, Ty jesteś zaślepiony nienawiścią - "....Moim zdaniem, każdy
            komuch już
            dwadzieścia lat temu powinien być w majestacie prawa rozstrzelany
            ".
            To zdanie pasuje jak najbardziej do okresu gdy rządzili komuniści.
            Zapewne pójdziesz w niedziele do kościoła z "czystym sumieniem",
            prawda?
            Jak Ci sie zasady demokracji nie podobają to spadaj do kraju, który
            odpowiada Twoim przekonaniom.
            To nie są wybory na kandydata z SLD tylko brak zaufania łodzian
            do stylu władzy sprawowanej przez Kropiwnickiego
            .
            • Gość: rozsądny Re: Ładnie młodzieżówka EZELDE sobie poczyna na f IP: *.toya.net.pl 20.11.09, 21:28
              Mylisz się. Nie pójdę do żadnego kościoła, bo do kościoła nie chodzę
              z zasady. Zasady demokracji podobają mi się jak najbardziej. Zawiera
              się w nich wolność słowa i wolność poglądów, natomiast w demokracji
              nikt nikogo nie może usunąć z jego kraju, bo mu się nie podobają
              czyjeś poglądy. Komuchy są z definicji przeciwnikami demokracji, bo
              komunizm to totalitaryzm. Dlatego komuchów należy tępić. Ja jestem
              rozsądny. Ty wyglądasz na nieco zdenerwowanego.A to nie sprzyja
              rozsądnemu myśleniu.
              • Gość: M Re: Ładnie młodzieżówka EZELDE sobie poczyna na f IP: 77.252.222.* 20.11.09, 22:14
                > nikt nikogo nie może usunąć z jego kraju, bo mu się nie podobają
                > czyjeś poglądy

no i ty też tych jakto piszesz "komuchów" nie usuniesz

zmniejsz troche swoja nienawiść bo jeszcze ci zaszkodzi
                • Gość: rozsądny Re: Ładnie młodzieżówka EZELDE sobie poczyna na f IP: *.toya.net.pl 20.11.09, 22:32
                  A pewny jesteś, że nie usunę? W każdym normalnym kraju komunizm jest
                  zakazany. U nas też w końcu będą za to wsadzać do więzienia. Wtedy
                  sami wyjedziecie. Ze strachu przed sprawiedliwością. Ktoś ostatnio
                  przypomniał słynne hasło wyborcze z 1989 r. "A na drzewach zamiast
                  liści wisieć będą komuniści!". Zobaczysz że jeszcze się spełni.
                  Ciekawe, gdzie zawiśniesz?
                  • Gość: M Re: Ładnie młodzieżówka EZELDE sobie poczyna na f IP: 77.252.222.* 20.11.09, 23:06
                    Skąd takie przekonanie że jestem za komunizmem? To że jestem przeciwna
                    prezydentowi to jeszcze o niczym nie świadczy. Nie sprawdził sie jako prezydent,
                    jest chamowaty jako człowiek i to tyle w tym temacie.
                    • Gość: rozsądny Re: Ładnie młodzieżówka EZELDE sobie poczyna na f IP: *.toya.net.pl 20.11.09, 23:26
                      A jako menager? Bo to chyba ważniejsze od pretensji jakiegoś byle
                      strażnika, który i tak dawno wycofał swoje zarzuty? I nie kłam, że
                      nie jesteś z SLD. Jesteś.
                  • Gość: M Re: Ładnie młodzieżówka EZELDE sobie poczyna na f IP: 77.252.222.* 20.11.09, 23:16
                    referendum jest przecież jak najbardziej przejawem demokracji
                    • Gość: rozsądny Re: Ładnie młodzieżówka EZELDE sobie poczyna na f IP: *.toya.net.pl 20.11.09, 23:30
                      A stać nas na wyrzucanie pieniędzy w błoto? Do tego na kampanię
                      wyborczą SLD?
                      • Gość: M Re: Ładnie młodzieżówka EZELDE sobie poczyna na f IP: 77.252.222.* 20.11.09, 23:56
                        ale ty chyba nie wiesz co to jest kampania wyborcza tym SLD jednak nie zapewniło
                        sobie przychylności. A i kłamać nie mam powodów. Nie jest z SLD ani PIS ani PO
                        ani żadnej innej partii. Jeżeli to co najwyżej moge się opowiedzieć za jakąś
                        partią ale wstąpic do niej nie zamierzam. I dla twojej informacji nie jestem za
                        SLD poprostu rozróżniam pewne pojęcia.
                        • Gość: rozsądny Re: Ładnie młodzieżówka EZELDE sobie poczyna na f IP: *.toya.net.pl 21.11.09, 00:17
                          Nie najlepiej idzie ci okłamywanie innych. Może już lepiej nie pisz
                          więcej. Bo budzisz tylko politowanie.
        • Gość: miks Re: Ładnie młodzieżówka EZELDE sobie poczyna na f IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 22.11.09, 21:14
          Manufaktura - do dnia z nią walczył, a teraz to jego sztandarowy sukces? Jak
          wszystkie inne.
          Ledwie zdążał przyjeżdżac na otwarcia - on nie wie co sie dzieje w mieście.
          Teraz walczy z planami Tomaszewskiego na wyburzenie Dworca. Przeciez to idiotyczne.
      • Gość: Witek Re: Ładnie młodzieżówka EZELDE sobie poczyna na f IP: *.toya.net.pl 21.11.09, 09:28
        Człowieku zanim na drugi raz zaczniesz pisać to sprawdź, co jest zasługą Kropy.
        Na pewno nie MANUFAKTURA i PHILIPS. A poza tym nie porównujmy poprzednich
        okresów rządow, gdyż teraz są środki unijne, które ułatwiają rozwój inwestycji.
        A KROPA wydaje nasze pieniądze na wyjazdy. W Izraelu zbiera materiały do
        książek, które wydaje i sprzedaje za nasze podatki.
    • Gość: jadwiga Referendum w sprawie Kropiwnickiego 17 stycznia IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 20.11.09, 20:48
      Od dziś stała modlitwa w TV Trwam , aby się Jonskiemu nie udało
      odwołać Pana Kropiwnickiego. Módlmy się wszyscy, aby Pan Jerzy
      pozostał. Ten radny Joński na pewno nie wierzy w Boga i za nic ma
      przesłanie ojca Macieja.
      • Gość: Tiki Re: Referendum w sprawie Kropiwnickiego 17 styczn IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 20.11.09, 21:12
        i koniecznie oddaj Rydzykowi cała rente w tej intencji
        • Gość: mam firmę w Łodzi Re: Referendum w sprawie Kropiwnickiego 17 styczn IP: *.toya.net.pl 20.11.09, 21:19
          Jestem zamożnym człowiekiem, skończyłem Uniwersytet Jagielloński,
          mam 39 lat i z pewnością nie pójdę na żadne referendum. Powiem
          więcej - w najbliższych wyborach zagłosuję znowu na Kropiwnickiego
          albo kogoś z jego obozu. A z pewnością nigdy nie zagłosuję na SLD.
          Ponieważ uważam ich za pogorbowców komunistów, dążących wyłącznie do
          zdobycia władzy, a następnie napchania sobie kieszeni naszymi
          pieniędzmi. Dlatego namawiam i będzę namawiał wszystkich do
          zbojkotowania tego "referendum",które w istocie jest polityczną
          hucpą Jońkiego opłaconą pieniędzmi, które łodzianie mogliby dostać
          na przykład w ramach pomocy społecznej albo w postaci nowych dróg
          czy remontów szkół dla swoich dzieci.
          • Gość: mam firmę w Łodzi Re: Referendum w sprawie Kropiwnickiego 17 styczn IP: *.toya.net.pl 20.11.09, 21:23
            Przepraszam. W poprzedniej wypowiedzi powinno oczywiście być -
            uważam ich za pogrobowców komunistów. Uprzedzając ewentualne
            komentarze informuję również, że nie jestem Żydem, a moja rodzina
            mieszka w Łodzi od kilku pokoleń. Pradziadek był cenionym działaczem
            jednej z POLSKICH partii politycznych w dwudziestoleciu
            międzywojennym.
            • Gość: kaza Czy tomaszewski odda kase za spoty w TVP IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 20.11.09, 21:34
              ak czytam twe brednie to nie mam siły. Przecież referendum miało
              kosztować według Kropiwnickiego 1 mln złotych ,to zresztą tyle co on
              wydaje na swoje podróże razem ze świtą. teraz pan Tomaszewski mówi
              2,5 mln .Mam tylko jedno pytanie czy pan Tomaszewski odpowie karnie
              za te reklamówki za publiczne pieniądze. A do tej osoby od Rydzyka
              jedna prośba - ja się pomodle zeby im się udało go odwołać
          • Gość: !! Re: Referendum w sprawie Kropiwnickiego 17 styczn IP: 77.252.222.* 20.11.09, 22:17
            Dlatego namawiam i będzę namawiał wszystkich do
            > zbojkotowania tego "referendum",które w istocie jest polityczną
            > hucpą Jońkiego opłaconą pieniędzmi, które łodzianie mogliby dostać
            > na przykład w ramach pomocy społecznej albo w postaci nowych dróg
            > czy remontów szkół dla swoich dzieci.

To żart? Za te pieniądze prezydent by zafundował sobie kolejne wycieczki...
            Co kogo interesuje tu twój stan portfela?? Uważasz że lepiej wiesz niż ktos kto
            ma mniej zer na koncie? Załosne!!
          • Gość: viola Re: Referendum w sprawie Kropiwnickiego 17 styczn IP: *.toya.net.pl 21.11.09, 09:47
            elektorat bolszewicko-radiomaryjny się ożywił jak widać. Widać dostali wytyczne.
    • Gość: Ququ Referendum w sprawie Kropiwnickiego 17 stycznia IP: *.toya.net.pl 20.11.09, 21:46
      Nie dość, że referendum przed normalnymi wyborami to totalna bzdura
      to jeszcze najprawdopodobniej inicjatorzy tej akcji ośmieszą się bo
      raczej na wygraną nie ma co liczyć.
      • Gość: M Re: Referendum w sprawie Kropiwnickiego 17 styczn IP: 77.252.222.* 20.11.09, 22:19
        tak samo mieli nie zebrać wystarczającej ilości podpisów.
        dobrym przykładem jest Częstochowa - tam sie udało odwołać prezydenta
    • Gość: Czaplin Referendum w sprawie Kropiwnickiego 17 stycznia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.11.09, 22:11
      Wszystko pieknie, ale co dalej? Pojdziemy do urn, zalozmy, ze zaglosujemy za odwolaniem i co potem? Mam nadzieje, ze nie bedziemy wybierac prezydenta na kilka miesiecy!!! Bo to nie ma najmniejszego sensu.

Teraz chyba lepiej poczekac do terminowych wyborow i wtedy nie glosowac na Kropiwnickiego jezeliby sie jednak zdecydowal ponownie kandydowac.

A poza wszystkim to jaka alternatywe sie nam proponuje, kogo? Kiedy w koncu w naszym kraju bedziemy podejmowac dzialania kilka krokow do przodu, a nie na zasadzie zrobmy cos teraz a potem pomyslimy co dalej... to do niczego nie prowadzi.
      • Gość: nuka Re: Referendum w sprawie Kropiwnickiego 17 styczn IP: 77.252.222.* 20.11.09, 22:21
        co dalej tez już wiadomo. ma nie być nowych wyborów i łódź nie będzie miała
        prezydenta do planowanych wyborów będzie tylko osoba pełniąca funkcje prezydenta
        • Gość: rozsądny Re: Referendum w sprawie Kropiwnickiego 17 styczn IP: *.toya.net.pl 20.11.09, 22:40
          I to ma być dobre dla Łodzi? Chyba komuchów pogięło! PO przyśle
          kogoś z Warszawki i wtedy to dopiero Łódź będzie miała problemy!
          Choćby z tego powodu należałoby olać to referendum.Nie dajcie się
          ludzie ogłupić komuchom! Przecież im chodzi tylko o dorwanie się do
          koryta. Pamiętacie te afery z czasów, kiedy SLD w Łodzi rządziło?
          Pamiętacie Kubiaka, który za pieniądze ukradzione z FOŚ kupował
          kamienice w mieście? Pamiętacie Makowskiego, który wysługiwał się
          Millerowi? Millerowi,który w ostatnich wyborach startował z listy
          Samoobrony. Ha, ha, ha! Tak nisko upadł! To Joński jest z tej samej
          ekipy.
          • Gość: nuka Re: Referendum w sprawie Kropiwnickiego 17 styczn IP: 77.252.222.* 20.11.09, 23:12
            Nikt nie powiedział czy to jest dobre czy nie. pewnie ze nie jest. nie ma
            dobrego rozwiązania po prostu trzeba wybrać mniejsze zło. jestem osobą świadomą
            i wiem co robie dlatego właśnie pojde na referendum i tym jednym x wyraze swoje
            zdanie i bedzie ono wiecej warte nic niz te wszystkie komentarze tutaj razem wzięte
            • Gość: rozsądny Re: Referendum w sprawie Kropiwnickiego 17 styczn IP: *.toya.net.pl 20.11.09, 23:34
              Komuchy mają dyżur na tym forum przez całą noc? Choćbyście siedzieli
              tutaj do stycznia, to nikt normalny na to referendum nie pójdzie. A
              ci którzy pójdą... no cóż... nazwałbym to odpadem demokracji...
              Większość ludzi posługuje się demokracją rozsądnie, ale są tacy,
              którzy wykorzystują ją instrumentalnie do załatwiania swoich,na ogół
              brudnych interesów.
              • Gość: nuka Re: Referendum w sprawie Kropiwnickiego 17 styczn IP: 77.252.222.* 21.11.09, 00:01
                jedynym odpadem to jesteś tutaj ty. obrażasz ludzi z którymi jesteś na równi.
                kazdy ma prawo głosować i każdy może z tego prawa skorzystac bądż też nie i to
                jest jego swoboda wyboru. ale za to ty nie masz obrażac ludzi którzy pojda na te
                wyboru. i to jest właśnie demokracja.

ale gdzie ty sie mieścisz?? nie kominizm do demoracji tez ci daleko jak nic
                wyalienowany odpad
                • Gość: rozsądny Re: Referendum w sprawie Kropiwnickiego 17 styczn IP: *.toya.net.pl 21.11.09, 00:15
                  Naucz się dziecino pisać ortograficznie i z sensem. Albo
                  wytrzeźwiej. Nie znam przyczyn twojej przypadłości, ale czytać to
                  twoich wypocin się nie da. Ostatecznie zawsze możesz wrócić do
                  szkoły. Mam kolezankę nauczycielkę, która mogłaby cię przy okazji
                  wyleczyć z miłości do komuchów. Co do twoich zarzutów, to przyjmij
                  do wiadomości, że nie jesteś ze mną na równi. I w tym wcieleniu
                  raczej już nie będziesz. Za wysokie progi, drogi komuszku.
                  • Gość: nuka Re: Referendum w sprawie Kropiwnickiego 17 styczn IP: 77.252.222.* 21.11.09, 00:45
                    miło że sam zauważasz że nie dorastasz mi do pięt. jedyna moja miłość to miłość
                    do męża a z niej nie zamierzam się leczyć. Może ty sam jesteś wstrętnym
                    komuchem? - twoje wypowiedzi są właśnie tego przejawem więc już możesz się nie
                    ukrywać i przyznać
                    • Gość: rozsądny Re: Referendum w sprawie Kropiwnickiego 17 styczn IP: *.toya.net.pl 21.11.09, 01:02
                      Won komusze nasienie! Kto by chciał porównywać się z tobą? .
                      Rozumiesz, co znaczy "Za wysokie progi"? To wróć do swojego
                      komuszego chlewu i nie zaśmiecaj swoją obecnością cywilizowanego
                      społeczeństwa. Co do miłości do męża, to radziłbym sprawdzić, czy
                      jest ona wzajemna. Bo u komuchów wartości takie jak rodzina,
                      ojczyzna, honor nie są w wielkim poważaniu. Paniusia dziś samotnie
                      noc spędza? A ukochany mężulek gdzie? U sąsiadki?
                      • Gość: M Re: Referendum w sprawie Kropiwnickiego 17 styczn IP: 77.252.222.* 21.11.09, 02:45
                        Wara ode mnie od mojej rodziny. Gó... cie obchodzi gdzie jest i co robi mój mąż!
                        Cywilizowane społeczeństwo to akurat pojęcie obce tobie. Bo z cywilizacją to
                        masz mniej niż zero wspólnego. Nie będę dalej próbowała zniżać się do twojego
                        poziomu bo za nisko musiałabym upaść. Było miło, ubawiłam się czytając twoje
                        żenujące wypowiedzi. Teraz już zabieraj stąd swoje poglądy i siebie moherowy
                        berecie.
                        • Gość: rozsądny Re: Referendum w sprawie Kropiwnickiego 17 styczn IP: *.toya.net.pl 21.11.09, 09:48
                          Widzę,ze zabolało paniusię. I dobrze! Miało boleć. Ty oczywiście
                          trafiłaś jak kulą w płot. Informuję, że mam mniej lat niż ci się
                          wydaje, a do kościoła nie chodzę w ogóle, bo nie jestem katolikiem.
                          W wyborach głosuję na liberałów (ostatnio na PO), a komuchów
                          nienawidzę. Czyli jestem przeciętnym Polakiem z klasy średniej.

PS.A gdzie ostatecznie szanowny mężuś spędził noc?
                      • Gość: october zapytaj katolikaTomaszewskiego Włodzimierza, gdzie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 21.11.09, 08:48
                        gdzie spędza noce, bo na pewno nie z oficjalną małżonką w Zduńskiej
                        Woli
                        • jureczek99 Re: zapytaj katolikaTomaszewskiego Włodzimierza, 23.11.09, 18:23
                          Oj, dajże już spokój, więcej tolerancji, wielu polskich mężczyzn-katolików lubi
                          balet...:)
              • Gość: viola Re: Referendum w sprawie Kropiwnickiego 17 styczn IP: *.toya.net.pl 21.11.09, 09:50
                czy pod ksywą "rozsądny" nie ukrywa się sam kropaszenko? Cuchnie na odległość ta
                pokrętna retoryka.
                • Gość: rozsądny Re: Referendum w sprawie Kropiwnickiego 17 styczn IP: *.toya.net.pl 21.11.09, 10:13
                  Ha,ha, ha! Dziękuję za uznanie! Niestety, nie jestem Panem
                  Prezydentem Kropiwnickim ani nawet żadnym z jego współpracowników.
                  Żałuje,bo to porządni, pracowici i uczciwi ludzie. Pewnie dlatego
                  łodzianie wybrali ich na kolejne dwie kadencje, a może nawet
                  zaproponują im trzecią. Jeśli pytasz o powód mojego zaangażowania,
                  to jest nim zdecydowana niechęć do głupoty i komuszych poglądów.
                  Oraz miłość do MOJEGO MIASTA - ŁODZI,wktórym moja rodzina mieszka od
                  pokoleń, a nie jak większość tych komuchów - od czasu, kiedy
                  komuniści granatem oderwali od pługa ich ojców albo nawet ich samych
                  i wysłali na przędzalnię, żeby swoim wysiłkiem pomnażali bogactwo
                  socjalistycznej ojczyzny.
    • podpisanym 17 stycznia..czyżby koniec okupacji ?! 20.11.09, 22:32
      pogardy, hucpy,nepotyzmu ?
      • Gość: rozsądny Re: 17 stycznia..czyżby koniec okupacji ?! IP: *.toya.net.pl 20.11.09, 22:42
        Nie! 17 stycznia w Łodzi jest rocznicą początku sowieckiej okupacji
        (17 stycznia 1945 r.) Fajny dzień sobie Jonski wybrał na swoje
        referendum. Ale pasuje do niego jak ulał.
        • Gość: Uuuuuu Re: 17 stycznia..czyżby koniec okupacji ?! IP: *.toya.net.pl 20.11.09, 23:04
          Uuuuuuuuuu...
          Bojówki Pisu i Najjaśniejszego Prezydenta wytaczają swe działa na forach 24
          godziny na dobę, 7 dni w tygodniu. Dwóch, trzech na zmianę.
          Ciekawe ile kosztuje taka usługa, może się zgłoszę póki jeszcze budżet nie
          uchwalony.
          • Gość: rozsądny Re: 17 stycznia..czyżby koniec okupacji ?! IP: *.toya.net.pl 20.11.09, 23:42
            To się zgłoś! Nauczysz się przynajmniej pisać ortograficznie i na
            temat. Usługa niestety jest bezpłatna. Poza uratowaniem naszego
            miasta przed inwazją komuchów, niczego nie obiecujemy. Nie musisz
            być z PiSu. Ja na przykład jestem bezpartyjny. A głosuję zazwyczaj
            na liberałów.
        • Gość: rozsądny Re: 17 stycznia..czyżby koniec okupacji ?! IP: *.toya.net.pl 21.11.09, 01:14
          O przepraszam! Sowieci weszli do Łodzi 19 stycznia 1945 r. Ale co do
          idei, pozostaję przy swoich poglądach. Poza tym pewnie wyniki
          tego "referendum" ogłoszą właśnie dziewiętnastego. Ciekawe, że żaden
          komuch nie wypomniał mi tej pomyłki? A właściwie to całkiem
          normalne. Niby skąd komuchy miałby znać historię naszego kraju? Czy
          to jest ich kraj, żeby musiały uczyć się takich rzeczy?
    • zaytzev Referendum w sprawie Kropiwnickiego 17 stycznia 20.11.09, 23:30
      Już się k***a najeździłeś dziadu.
    • Gość: annia Referendum w sprawie Kropiwnickiego 17 stycznia IP: *.4web.pl 20.11.09, 23:50
      Przypisujecie Kropkowi sprowadzenie do miasta fabryk, ale to nie jego zasługą jest Strefa Ekonomiczna, do której te fabryki ciągneły to raz, a dwa znów jest tu miasto roboli, brak jakiegoś high-tech, którego można pozazdrościć Wrocławianom... Łódź to dla mnie teraz odmóżdżonych ludzi stojących przy taśmie (wiem jak to odmóżd\ża bo kiedyś w wakację tez takiej pracy próbowałam). Kiedyś to było miasto szwaczek... Czy Wy nie macie większcyh ambicji??? Czy podoba się Wam Bosh, Indesit, Dell, etc gdzie 90% pracowników w sumie mogłaby mieć zawodówkę i maturę po liceum wieczorowym, a są to ludzie w dużej częsci po normalnych szkołach średnich a nawet studiach.
      Nie piszcze, że Philips-> Infosysys to pracownicy wyższego szczebla, bo tam szeregowy pracownik a jest ich ok 90% z ok 800 osób zarabia 1500 zł z groszami, a poza tym infosys przeniósł i przenosi kolejne działy do Indii i w Łodzi zostaną resztki lub nic.

Jeśli chodzi i remonty, to czemu nikt z Was nie wpadł na to, że kadencje Kropka zbiegły się w czasie z wejściem do UE??
      Nie wiecie skąd się wzieła kasa na ŁTR i wiele innych inwestycji?? W całym kraju zapanowała trend na poprawę infrastruktury, renowację zabytków, ściąganie inwestorów, a to wszystko niejako zaczeło się wrez wejściem Polski w struktury Unii.
      Nie zapominajcie jak miasto jest zadłużone, bo wychodzą z tego już spore sumy i nie powinno się budować fontan w kszatłcie żeńskich genitaliów za 16 mnl zł zapominacjąc o tak potrzebnej rzewczy jak parking przed sądem i teatrem!
      Przestańcie przypisywać Kropkowi zasługi, w których on nie brał udziału lub ograniczył się do pokazania się na jakimś przecinaniu wstążki!
      Nie zapomnajcie o radnych, którzy sotatnimi czasy płodzą czasem ciekawe zapisy w prawie lokalnym i podejmują całkiem sensowne uchwały.
      Kropek to nie Bóg.
      • Gość: rozsądny Re: Referendum w sprawie Kropiwnickiego 17 styczn IP: *.toya.net.pl 21.11.09, 00:24
        Doprawdy droga anniu, pogratulować wyczucia i taktu! Chcesz żeby
        łodzianie poszli na twoje referendum, a jednocześnie ubliżasz im,
        nazywając pogardliwie robolami. Z takimi umiejętnościami
        interpersonalnymi "nawet" 1500 zł nie zarobisz na miesiąc w branży
        public relations. No chyba,ze swiadczysz usługi (mogę sobie
        wyobrazić jakie) Jonskiemu albo Makowskiemu? W tej sytuacji nie
        dziwiłoby mnie twoje zaangażowanie w walkę o frekwencję. Ale moje
        dziecko,zaufaj mojemu doświadczeniu, daremny trud... Żaden komuch
        nie będzie rządził łodzianami.
        • Gość: Wojtek Re: Referendum w sprawie Kropiwnickiego 17 styczn IP: *.toya.net.pl 21.11.09, 09:37
          Człowieku kim Ty jesteś? Prześledziłem cały wątek i widzę, że ubliżasz
          wszystkim. Każdego, kto ma inne zdanie niż Ty nazywasz komuchem. Nie pisz o
          wartościach, skoro brak Ci podstawowej "miłości do bliźniego". I skończ z tym
          jadem.
      • Gość: tolek Re: Referendum w sprawie Kropiwnickiego 17 styczn IP: *.pai.net.pl 21.11.09, 01:17
        Widać droga anniu że odmóżdżyło Cię totalnie przy tej taśmie.
        A może chciałaś powiedzieć że lepiej żeby nie było tego Della, Indesita, Philipsa, Infosysa - tylko bezrobocie na poziomie 25-30%? A Ty w imieniu SLD byś utyskiwała na ciężki los robotnika?

Może wskaż jakąkolwiek pozytywną rzecz, którą zostawiła w Łodzi Twoja ukochana formacja SLD. Każdy potrafi, prawda, krytykować.
    • Gość: lodzianin Referendum to protest obywatelski - czy się podoba IP: *.anonymouse.org 21.11.09, 06:08
      czy nie! Łodzianie mają dość polityków na stołkach ktorzy dbają wyłącznie o
      własne interesy. Koszty referendum są śmieszne w porównaniu z kosztami
      społecznymi ponoszonymi przez łodzian w wyniku nieudolności, prywaty,
      zaniechań i interesów rządzących. Tak było w CZęstochowie i tak jest w Łodzi.
      Świadomi obywatele zaczeli patrzeć władzy na rece - czy się to jej podoba czy
      nie. Każdy krytyczny głos jest automatycznie kwalifikowany jako głos komucha.
      Wolę więc być "komuchem" niż nadętym aroganckim butnym i przekonanym o
      wyższości swojej racji "prawicowcem". Większość tych "komuchów" nie żyło w
      PRL, natomiast większość obecnie rządzących polityków ma kaorzenie w PRL w
      życiorysie i w głowie. Argumenty krytykowanych obecnie rządzących w Łodzi są
      jak Wł. Gomółki. Sprawy wiary i Solidarności są wykorzystywane jako
      legitymacja władzy. Ale te czasy minęły i ludzie już krytycznie patrzą na ręce
      władzy niezależnie spod jakiego znaku. Te wyzwiska, obelgi świadczą tylko o
      prymitywiźmie, bucie i arogancji. Honor, poczucie sprawiedliwości, pracowitość
      to widać obce pojęcia dla rządzących.
      • Gość: rozsądny Re: Referendum to protest obywatelski - czy się p IP: *.toya.net.pl 21.11.09, 10:05
        Twoje wyzwiska, drogi łodzianinie świadczą zapewne o głębokiej
        kulturze, umiłowaniu ojczyzny oraz demokracji? A może to tylko
        nieumiejętność panowania nad emocjami czyli zwyczajny brak
        wychowania? Zdziwiło cię, że tylu ludzi na poziomie,z dobrą pozycją
        społeczną, zawodową i materialną jest przeciwko komuchom, a przede
        wszystkim przeciwko bezsensownemu wydawaniu pieniędzy na kampanię
        wyborczą SLD? Jeszcze dużo musisz się nauczyć, dziecko. A jak już
        skończysz 40 lat, trochę zrozumiesz jak działa świat, twoje poglądy
        polityczne staną się bardziej umiarkowane, sięgniesz może po swoją
        ukochaną władzę i będziesz śmiał się z młodzieńczej głupoty, która
        kazała ci wypisywać hymny pochwalne pod adresem Jonskiego i obrażać
        rozsądnych ludzi. O ile ozywiście do tego czasu nie dostaniesz
        zawału czy wylewu od nadmiernych emocji,którym nieustająco ulegasz.
        Niepotrzebnie, mój drogi! Gdybyś spokojnie poczekał do tego 17
        stycznia,to zobaczyłbyś,że frekwencja będzie niska, Pan Prezydent
        Kropiwnicki pozostanie na swoim stanowisku, a następne wybory wygra
        któryś z jego ludzi albo kandydat PO. Czego im serdecznie życzę!
        • Gość: lodzianin Jeżeli inicjatywę obywatelską traktujesz jako IP: *.anonymouse.org 22.11.09, 09:15
          wyzwiska to z rozsądnościa nie ma to nic wspólnego. Dla mnie jest obojętne czy
          prezydentem bedzie X, Y cz Z i czy bedzie z partii A, B czy C. Wazne zeby był
          czlowiekiem pracy z wizja, takich ludzi bylo wiecej w Polsce miedzywojennej.

Obecnie rzadzacy i politycy licza na biernosc obywateli - ciemny lud wszystko
          kupi itd. Najwiekszym strachem jest dla nich obywatelska aktywnosc.
          A co do twoich atakow ad personam to ci powiem ze moja rodzina mieszka w łodzkim
          i w Łodzi od 1794 roku. Budowala Łodz przemyslowa, telefony miala przed I wojna
          i do biednych od pokolen nie nalezy.
          • Gość: uczeń Re: Jeżeli inicjatywę obywatelską traktujesz jako IP: *.toya.net.pl 22.11.09, 16:48
            Od 1794? A coście tutaj robili? W bagnie się taplali? Łódź jako
            miasto tak naprawdę zaczęło powstawać w latach dwudziestych XIX
            wieku. Mogli twoi przodkowie być chłopkami pańzczyźnianymi biskupów
            kujawskich. Bo chyba nie potomkami tychże biskupów? A nawet gdyby,
            to chyba nie jest powód do chwały - być czyimś bekartem?
    • Gość: realista Milion złotych mogłoby uratować 370 tys. dzieci.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.09, 13:36
      Milion złotych na referendum to pieniądze których potrzebują
      umierające na malarię dzieci w Afryce. Chinina, która te dzieci może
      uratować kosztuje 1 dolara. Czyli za milion zł Łódź mogłaby uratować
      370 tysięcy młodych istnień, które codziennie potrzebują pomocy i
      jej nie uzyskują dlatego umierają.
      Ludzie opamiętajcie się w tym pędzie do władzy|!!!!!!!!!
      • Gość: miks Re: Milion złotych mogłoby uratować 370 tys. dzi IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 22.11.09, 21:23
        Przelicz ile mógł dobrego zrobić kropiwnicki, częściej będąc w pracy na
        Piotrkowskiej. Widać twoje argumenty do niego nie trafiają.
      • jureczek99 Re: Milion złotych mogłoby uratować 370 tys. dzi 23.11.09, 18:20
        O żesz k...?
        Czy to znaczy że za vaginę na placu Łódź mogłaby uratować chininą kole sześciu
        milionów biednych dzieci w Afryce, za citylighty - prawie 200 tysięcy, a za samo
        to, co przepłaciła za halę - 20 milionów?!!!
        Zaś za każdą podroż Kropy - 3 do 5 tysięcy dzieci by się uratowało?
        O w mordę jeża! Robi wrażenie:))) Wynika z tego, że już trzy czwarte Afryki
        moglibyśmy uratować, gdyby nie Kropa i jego trwonigrosze:D

Hmmm ... okazuje się ponownie, żeby aby robić TEJ ekipie sprawny PR w sieci,
        trzeba jednak mieć inteligencję nieco większą od IQ czajnika z zacierem:)))
    • Gość: viola Referendum w sprawie Kropiwnickiego 17 stycznia IP: *.toya.net.pl 21.11.09, 17:21
      w dniu życzliwości dedykuję bogobojnemu "rozsądnemu" - wrogowi komuchów.
      Do zastanowienia
      wyborcza.pl/1,75515,7274559,Zaprzestan_gniewu_i_porzuc_zapalczywosc.html
      • Gość: by to temat zastępczy przed 150 aferą PO?Gratulacje IP: *.adsl.inetia.pl 21.11.09, 20:50
        markd.pl/?p=18
    • Gość: toi toi Toya.net gadzinówką Kropielnickiego - zawsze IP: *.anonymouse.org 22.11.09, 09:05
      pochwały najjasniejszego pana płyną z toya.net.
      Pan "rozsądny" i inni to wazeliniarze Kropielnickiego tak jak gadzinówka Toya.
      Toya powinna zmienić nazwę na Toi Toi lepiej by pasowało dla tych panów
      których języki brązowe od życi władcy.
      • Gość: uczeń Re: Toya.net gadzinówką Kropielnickiego - zawsze IP: *.toya.net.pl 22.11.09, 16:52
        Idź sie leczyć człowieku! Większość łodzian kupuje internet od Toi.
        Moi rodzice również. To najczęściej spotykany adres internetowy w
        Łodzi. Równie dobrze możesz napisać, że TPS.A. to "gadzinówka
        Kropy". Swoją drogą,nazywanie jakiejś telewizji gadzinówką, może cię
        drogo kosztować w sądzie. Pomyślałeś o tym?
    • Gość: miks Referendum w sprawie Kropiwnickiego 17 stycznia IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 22.11.09, 21:20
      proszę mnie nie traktować jako idiotę. podpisałem sie nie dla sld ale przeciw
      facetowi co udaje prezydenta miasta.

sam wypisuje bzdury że tak wspaniale dba o pamięć o Papieżu - to widać na
      Kilinskiego. Pieniądze na Centrum Dialogu bynajmniej nie imienia JP II,
      znajduje, a pozwala na postępująca degradację tkalni na Kilinskiego.
      Nawet medialnie nie potrafi przedstawić argumentów, że dba o to miasto. real
      po 2 kadencjach - porażka.
    • Gość: doradca ABW zatrzymała doradcę prezydenta Kropiwnickiego IP: *.anonymouse.org 23.11.09, 17:12
      Piotra M byłego posła.

Oprócz asystenta jerzy kropiwnicki ma też zespół doradców i Pełnomocników.
      (Jeden etat w urzędzie to średnio około czterech tysięcy złotych brutto)

- Zbigniew Klajnert, doradca ds. szkolnictwa wyższego (3/4 etatu)
      - Grażyna Korasiewicz, doradca ds. finansowych (etat)
      - Władysław Korowajczyk, pełnomocnik ds. osób niepełnosprawnych (etat)
      - Grażyna Ojrzyńska, doradca ds. zagospodarowania przestrzennego (1/8 etatu)
      - Andrzej Ostoja-Owsiany, pełnomocnik ds. weteranów (3/4 etatu)
      - Anna Szolc-Kowalska, pełnomocnik ds. profilaktyki i rozwiązywania problemów
      alkoholowych (1/2 etatu)
      - Lech Sekyra, pełnomocnik ds. młodzieży (etat)
      - Marek Żydowicz, doradca ds. centrum kulturalnego EC1 (3/4 etatu)
      - Jarosław Nowak, doradca ds. mniejszości narodowych (1/2 etatu)

- Piotr Misztal, społeczny doradca ds. inwestycji zagranicznych ( zatrzymany
      dziś przez ABW za przestępstwa podatkowe)

- Andrzej Piasecki, społeczny doradca ds. rzemiosła
      • jureczek99 Re: ABW zatrzymała doradcę prezydenta Kropiwnicki 23.11.09, 18:39
        HEHEHEHE!
        Jakie inwestycje zagraniczne w mieście, tacy doradcy Unego...
        A poczekajcie aż Un sam zostanie odwołany... i się wtedy parę kamieni odwali,
        które dziś własną d... przytrzymują jego ludzie wraz ze stołkami... dopiero
        będzie się działo:)
      • Gość: rozsądny Re: ABW zatrzymała doradcę prezydenta Kropiwnicki IP: *.toya.net.pl 23.11.09, 22:58
        Nie wiem jak reszta tego towarzystwa,ale akurat Ostoja - Owsiany od
        kilku lat w niebiesiech, więc żadnego uposażenia pobierać nie może.
        Czy reszta twoich rewelacji jest równie prawdziwa?
    • Gość: Krater Referendum w sprawie Kropiwnickiego 17 stycznia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.09, 19:04
      To najlepszy prezydent miasta po II wojnie światowej. SLD - owcy to
      zwykłe debile i bandziory
    • gosiakz straty 29.11.09, 10:49
      Tomaszewski mówi o stratach dla miasta wynikające z referendum, a
      zapomina o stratach jakie ponoszą na co dzień łodzianie w wyniku
      łamania przepisów prawa przez decyzje urzędników pokroju
      Tomaszewskiego, Kropiwnickiego, Kusia( ponoć już nie jest w WBiL;
      czyżby? )na zmianę z Podwysocką, Dyakowskiego, Słodkiego, wszystkich
      kierowników ANów/ZGNów, RIO.
    • Gość: popiluk Referendum w sprawie Kropiwnickiego 17 stycznia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.09, 02:29
      Cudownie :)
      Dziękujemy tym panom , za ich przekręty , ale teraz przychodzi czas
      na Łódź , aby mogła odbić się od dna . Musi zostać odwołany , bo to
      jest jedyna szansa na poprawę sytuacji w Łodzi .
    • Gość: maciej Referendum w sprawie Kropiwnickiego 17 stycznia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.10, 16:27
      akurat jak postawią na jego miejsce pajaca z SLD to będzie lepiej...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka