Dodaj do ulubionych

Jak Kubuś kusi pierdzącą pszczołą i niedźwiedziem

IP: 91.193.160.* 21.11.09, 16:11
aż idę sobie soczek kupić a co tez chcę się pośmiać - super reklama dla Kubusia :)
Obserwuj wątek
    • Gość: Author Na szczescie nie dolozyli : HWDP. IP: *.bethere.co.uk 21.11.09, 17:04
      • Gość: kleofas Proste wnioski IP: 212.87.235.* 21.11.09, 18:16
        Wnioski nasuwają się same: ten zalew wulgarności, nawet w reklamach dla dzieci, obrazuje de facto stan umysłu osób odpowiedzialnych za reklamę w firmie M. To samo możemy powiedzieć też o wielu innych akcjach marketingowych.

Jakie mamy środki obrony jako klienci? Tylko jeden - nie kupować! Ignorować to, co zionie chamstwem, prostactwem i głupotą. Swoją drogą, zastanawiam się kogo to zatrudniają w tych agencjach? Czy tak trudno dziś znaleźć ludzi na poziomie?
        • Gość: znawca Re: Proste wnioski IP: *.chello.pl 21.11.09, 18:34
          Ten pierwszy tekst poznaje. To przecież po slounsku... one tak majum
          • absurdello Wierszyk okazyjny "O pszczole i wiatrach" 23.11.09, 10:57
            Puszcza wiatry w soczku pszczoła,
            Przez co soczek jest spieniony,
            Liszka bardzo go zachwala,
            Aż się chce iść dziś do szkoły.

Puszcza wiatry w soczku pszczoła,
            Bąble idą gładko równo,
            W nas nadzieja tylko kwitnie,
            Że to gazy a nie .....o. :(

Małe dziecko wszystko śmieszy,
            Każde cieszą go wygłupy,
            Smutno tylko, że oferta,
            Krąży ciągle w około ...y.

Takie czasy nam nastały,
            Nawet dzieciom nie przepuszczą,
            Jak nie mają już pomysłu,
            To choć bąka w soczek puszczą. :(((

(c) Teofrast Sóldonóg - poeta okazyjny
            • pamejudd Przednie :-) 23.11.09, 14:14
              Moze cie na copywrightera przyjma do Maspexu? Poziom komiksow przebije dno (tym razem od dolu) i poszybuje w gore.
              • robinhoodizorro Re: Przednie :-) 23.11.09, 16:12
                Nie moglbys Czlonku Prosty wziac sie za cos innego niz pisanie? Nie idzie ci
                dziennikarka,uwierz mi. Ale nic w tym dziwnego jak sie czyta tylko komiksy na
                kubusiach. Jestem jednak zdania,ze w kazdym drzemie jakis talent i jesli dalej
                sie upierasz to moze zaczalbys cwiczyc logike. Proponuje etykietki od gumy do
                zucia Donalad lub tym podobne, potem stopniowo rozwijaj swoj ewentualny, ukryty
                talent. powodzenia.
                • pamejudd To bylo do mnie, krzywasie? 24.11.09, 11:32
                  Z tresci posta nie wynikalo, wiec wole sie upewnic.
        • 3krotek Re: Proste wnioski 21.11.09, 23:33
          > Wnioski nasuwają się same: ten zalew wulgarności, nawet w reklamach dla dzieci,
          > obrazuje de facto stan umysłu osób odpowiedzialnych za reklamę w firmie
          > M.

Nie tylko, to obraz poziomu intelektualnego społeczeństwa. Chcemy czy
          nie, ten poziom spada. Nikt już nie zwraca np. na błędy ortograficzne, bo coraz
          mniej jest osób znających ortografię.
          Potrzebne dowody?
          • dungeon.master Re: Proste wnioski 22.11.09, 15:39
            > Nikt już nie zwraca np. na błędy ortograficzne,

Z drugiej strony jak ktoś wyłącznie pilnuje ortografii, to mniej zwraca
            uwagę na treść tego co pisze, i wychodzi śmiesznie.
            • Gość: agnieszka Re: Proste wnioski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.09, 08:43
              dungeon.master napisał:

> > Nikt już nie zwraca np. na błędy ortograficzne,
              >
              > Z drugiej strony jak ktoś wyłącznie pilnuje ortografii, to mniej zwraca
              > uwagę na treść tego co pisze, i wychodzi śmiesznie.

A z trzeciej strony - nie zwraca UWAGI na treść tego co pisze...
              dopełniacz - kogo? czego? - UWAGI
              • Gość: wwwww Re: Proste wnioski IP: *.chello.pl 23.11.09, 10:45
                > > Z drugiej strony jak ktoś wyłącznie pilnuje ortografii, to mniej zwraca
                > > uwagę na treść tego co pisze, i wychodzi śmiesznie.
                >
                >
                > A z trzeciej strony - nie zwraca UWAGI na treść tego co pisze...
                > dopełniacz - kogo? czego? - UWAGI

dobra rada nim sie komuś zwróci uwagę warto sie zastanowić i sprawdzić.

nie zwraca(kogo, czego) uwagi
                zwraca (kogo, co) uwagę

a jak sie sprawdzi to moze i uda sie nie wyjść na durnia
        • Gość: kaczoland atakuje Re: Proste wnioski... IP: *.dhcp.embarqhsd.net 22.11.09, 01:46
          "Wnioski nasuwają się same: ten zalew wulgarności, nawet w reklamach dla dzieci,
          obrazuje de facto stan umysłu osób odpowiedzialnych za reklamę w firmie M. To
          samo możemy powiedzieć też o wielu innych akcjach marketingowych."

Taki, niestety, jest ogolny obraz marketingu i reklamy w Polsce... wulgarnosc i
          prostactwo dominuja!
        • erroid Re: Proste wnioski 22.11.09, 02:28
          zgadzam się... po prostu żal.pl...
        • Gość: gość Re: Proste wnioski IP: *.tp.unicity.pl 22.11.09, 20:24
          Oczywiście w normalnym życiu nikt nie PIERDZI co najwyżej cicho i delikatnie
          puści gazy, LUDZIE opanujcie się przecież to ludzkie i wszyscy to robimy jedni z
          upodobaniem inni z zażenowaniem jeszcze inni przypadkiem, ale tak jesteśmy
          zbudowani , że nadmiar gazów musi ujść, więc po co żyć w obłudzie, co wyrośnie z
          dzieci które nie mogą pierdnąć? kaczory!
    • Gość: jasiek Skandal! IP: 81.15.197.* 21.11.09, 17:08
      Jakże to że w katolickim kraju dziecko z soczków nauczy się słowa
      p...pier...pierdnąć! (to słowo nie potrafiło mi przejść przez palce). Straszne
      że popadamy w taką skrajność...;/
      • Gość: Życzliwy Re: Skandal! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 22.11.09, 22:51
        > Jakże to że w katolickim kraju

Nie chcę Cię martwić, ale to nie ma najmniejszego związku z katolicyzmem, a
        tylko i wyłącznie - z dobrym wychowaniem.

> dziecko z soczków nauczy się słowa p...pier...pierdnąć!

Przede wszystkim nauczy się, że pierdzenie to istotny element życia w
        społeczeństwie. Mówiąc krótko - nauczy się życia w kulturowym rynsztoku w którym
        jedyne co można robić to żreć ciupciać i od czasu do czasu sobie dla rozrywki
        pierdnąć. Oczywiście nie zrobi tego jeden komiks, ale jeśli zgodzimy się na taki
        rynsztok w jednej reklamie, to pojawi się i w innych.

Mówiąc krótko - Maspex właśnie pożegnał się ze mną jako ze swoim klientem.
        • Gość: Kubuś Zyczyliwy: IP: 81.15.151.* 23.11.09, 11:56
          Zyczyliwy: Maspex nie pogodzi się z taką wielką stratą... :(
        • pamejudd Jak widac, nie wszyscy rozumieja problem. 23.11.09, 13:21
          Od dziecka wychowani wsrod pierdzenia, nie widza nic zdroznego (a tylko "postepowosc!") w oswajaniu dzieci z wulgarnoscia.
    • Gość: Karolinka Pszczoła pierdła! Hahahahah! super. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.09, 17:11
      I przy okazji dziecko wie jak się pisze słowo pszczoła.
      Lepiej niech dzieci uczą się z komiksu słowa "ciumok" niż od taty słowa "sk.ur.wiel"
      • Gość: Życzliwy Re: Pszczoła pierdła! Hahahahah! super. IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 22.11.09, 22:56
        > Lepiej niech dzieci uczą się z komiksu słowa "ciumok" niż od taty słowa
        "sk.ur.wiel"

Świetny tok rozumowania. Idźmy dalej: lepiej niech się nauczy słowa skur*iel,
        niż np. całego zestawu wulgarnych słów. Lepiej, żeby się ich nauczył niżby miał
        je wykrzykiwać na ulicy, lepiej żeby je wykrzykiwał na ulicy niż by miał jeszcze
        przy tym mazać ludziom po ścianach itp. itd.
    • robinhoodizorro Jak Kubuś kusi pierdzącą pszczołą i niedźwiedziem 21.11.09, 17:39
      Widze,ze sami esteci i smakosze bez barier na tym forum. Poczekajcie teraz na
      opakowanie czekoladek z ekskrementami zamiast rozy na opakowaniu. Przyjemnego
      kosztowania ludki.
    • Gość: yazoo Jak Kubuś kusi pierdzącą pszczołą i niedźwiedziem IP: *.chello.pl 21.11.09, 17:42
      HEHEHE To zupelnie tak jak w pewnym komiksie: www.schizofrania.pl/26.htm
    • Gość: Kacha Re: Jak Kubuś kusi pierdzącą pszczołą i niedźwied IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.11.09, 18:05
      Moje dzieci czytają czasem te komiksy, kolekcjonują je. Oglądają też
      Włatcuf Móch
      I jakoś nie naśladują zachowań prezentowanych tam. I o ile serial "W
      M" jest wg mnie naprawdę zabawny, to o tych gościach z Kubusia
      Scoola nie mogę powiedzieć inaczej niż c*i*u*l*e :) O czym moje
      dzieci wiedzą.
      Nie wiem, skąd artysta bierze te odzywki i modele zachowan - ja się
      z czymś tak dennym w realu nie spotkałam.,..... :/
      • Gość: Kacha Re: Jak Kubuś kusi pierdzącą pszczołą i niedźwied IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.11.09, 18:07
        o GOŚCIACH znaczy o POSTACIACH z komiksu :))))
      • Gość: Wielki Filozof Re: Jak Kubuś kusi pierdzącą pszczołą i niedźwied IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.11.09, 21:17
        "I o ile serial "WM" jest wg mnie naprawdę zabawny, to o tych gościach z Kubusia Scoola nie mogę powiedzieć inaczej niż c*i*u*l*e"

Nie pojmuję: przecież w "WM" chamstwo, wulgaryzmy i prostactwo aż biją po oczach...

"Nie wiem, skąd artysta bierze te odzywki i modele zachowan - ja się z czymś tak dennym w realu nie spotkałam.,..... :/"

A skąd takie "odzywki" i "modele zachowań" biorą się we "WM"??? Ty naprawdę nie widzisz dzisiejszej młodzieży i dzieci (nie wszystkich oczywiście)?? Przecież dzisiaj aż strach wyjść na ulicę żeby nie dostać bejzbolem w zęby, nożem pod żebro albo pięścią między oczy od jakiegoś nabuzowanego 16-latka albo i młodszego...

• absurdello Zbyt ciule się wyrażasz o nich ! 23.11.09, 11:35
        Nie zasługują na to :))
    • Gość: aa Jak Kubuś kusi pierdzącą pszczołą i niedźwiedziem IP: *.adsl.inetia.pl 21.11.09, 18:26
      Dobrze, że gazeta podjęła się tego samego tematu co TVN24 tydzień po nich, a nie miesiąc. Gratulujemy prędkości
    • Gość: @@@ czemu napisali "pierdła" a nie "pierdnęła"? IP: 77.236.0.* 21.11.09, 18:31
      jak edukacja, to edukacja! Potem się nie dziwcie, jak wśród ludu mówi się
      "poszłem", "wyszłem", "wzięłem", "żem", "ino" itd.
    • Gość: kazio Jak Kubuś kusi pierdzącą pszczołą i niedźwiedziem IP: *.pools.arcor-ip.net 21.11.09, 19:04
      litości...
    • Gość: obóżony Re: Jak Kubuś kusi pierdzącą pszczołą i niedźwied IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.09, 19:51
      skandal! aż obsrałem się na miętowo.
    • Gość: ss85 Jak Kubuś kusi pierdzącą pszczołą i niedźwiedziem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.09, 19:59
      Jezus Maria... No to co z tego, że pszczoła pierdła. Ja bym się co najwyżej przyczepił, że mówi się "piednęła", a nie "pierdła".
      Ludzie, co jest z wami? Chcecie dzieci wychowywać pod kloszem, w którym się nie pierdzi, nie sra i może jeszcze nie sika (albo się sika ale już nie szcza)? To są czynności jak najbardziej ludzkie, a użyte na ich określenie słowa nie są ani wulgarne ani odrażające.

A jak chcecie być bardziej papiescy od samego papieża to zacznijcie od siebie - codziennie widzę jak rodzice klną przy swoich dzieciach, wyzywają je od najgorszych, a na pewno gorszych niż pierdnięcie itp. I to nie 6-cioletnich ale 2-3.
      • cygan37 Re: Jak Kubuś kusi pierdzącą pszczołą i niedźwied 21.11.09, 23:19
        Jak dla mnie to jestes zwyklym chamem.
      • robinhoodizorro Re: Jak Kubuś kusi pierdzącą pszczołą i niedźwied 22.11.09, 20:52
        Pod jakim kloszem przyglupie? To ,ze z rzczeczy malo przyjemnych nie robi sie
        tematow do dyskusji dnia codziennego to jest "pod kloszem"? Poza tym przyglupie
        forumowy sa na te czynnosci inne okreslenia , bardziej akceptowalne dla estety,
        -ktorym z pewnoscia nie jestes- niz te przez ciebie wymienione.
    • culebre Jak Kubuś kusi pierdzącą pszczołą i niedźwiedziem 21.11.09, 20:18
      No tak - bo przecież pani Dorota Dulska spali się ze wstydu za Jacusia przed
      gronem kwok z Akademii Bobaska, nie mówiąc o towarzyskiej creme-de-la-creme
      garncarstwa i origami dla przedszkolaków... A że właściwą formą jest
      "pierdnęła", nie "pierdła" to już "bohaterce" artykułu w swoim świętojebliwym
      oburzeniu do pustega łba nie przyjdzie.
      • cygan37 Re: Jak Kubuś kusi pierdzącą pszczołą i niedźwied 21.11.09, 23:20
        Nie wulgaryzuj, blagam!
      • Gość: kaczoland atakuje Re: Jak Kubuś kusi pierdzącą pszczołą ! IP: *.dhcp.embarqhsd.net 22.11.09, 01:51
        "A że właściwą formą jest "pierdnęła", nie "pierdła" to już "bohaterce" artykułu
        w swoim świętojebliwym
        oburzeniu do pustega łba nie przyjdzie."

I oto wlasnie kolejny prostaczek ("culebre") produkuje sie na forum...
    • Gość: sebastian czuchaj Jak Kubuś kusi pierdzącą pszczołą i niedźwiedziem IP: 212.106.22.* 21.11.09, 20:44
      niedlugo to jeszcze będa przeklina tych komiksach
    • Gość: sebson.cezar Jak Kubuś kusi pierdzącą pszczołą i niedźwiedziem IP: 212.106.22.* 21.11.09, 20:47
      niedługo to jeszcze będą przeklinać na tych kubusiach
      • Gość: ewfw Ten babsztyl chyba nie ma problemow :-)) IP: *.chello.pl 21.11.09, 21:45
        Ten babsztyl chyba nie ma problemow :-)) Zal mi takich idiotek :-)))
        • Gość: kaczoland atakuje Re: Ten babsztyl chyba nie ma problemow ? IP: *.dhcp.embarqhsd.net 22.11.09, 01:56
          "Ten babsztyl chyba nie ma problemow :-)) Zal mi takich idiotek :-)))"

Zastanow sie lepiej nad stanem swojego umyslu oraz tzw. kultury osobistej...
          Oczywiscie, jezeli jestes w stanie glebiej sie
          zastanowic nad czymkolwiek!
    • 5p-factory Jak Kubuś kusi pierdzącą pszczołą i niedźwiedziem 21.11.09, 22:03
      kruca fuksa,
      ale gdyby pszczoła nie pierdła to kto?
      może niedzwiedź z wielgachnym zadem i capem z japy???
    • Gość: Offspring Jak Kubuś kusi pierdzącą pszczołą i niedźwiedziem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.09, 22:30
      To już nie ma większych problemów? Dziennie w Afryce ponad 30.000 ludzi ginie z głodu, a robimy aferę z pierdzącej pszczoły w komiksie na Kubusiu.
    • jerry.uk to jest tak głupie, że szkoda słów 21.11.09, 22:32
      kompletna porażka Kubusia.
    • Gość: lol nic tu bulwersujacego, to po prostu glupie.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.09, 22:46
      nic tu bulwersujacego, to po prostu glupie..
    • ya-nek Jak Kubuś kusi pierdzącą pszczołą i niedźwiedziem 22.11.09, 00:50
      Schamienie jak widac postepuje. Niewazne jak, niewazne co byle
      sprzedac. Dzieki Bogu swoje lata mam i na szczescie juz niedlugo
      bede musial patrzec na te degrengolade. Ale, psiakosc, wnukow zal...
    • Gość: Stan Jak Kubuś kusi pierdzącą pszczołą i niedźwiedziem IP: 88.207.181.* 22.11.09, 05:51
      Rewelacja, śmiechłem gromko, kiedy znalazłem nowe historyjki.
      Mój syn ma 6 lat i razem śmialiśmy się w samochodzie całą drogę powrotną do
      domu ze sklepu.
      Nie wiem jak trzeba mieć smutne życie żeby nie pośmiać się z dzieckiem z
      pierdzącej pszczoły, a o pierdzącym niedźwiadku nie wspomnę bo zaraz będę się
      turlał.
      • Gość: . Re: Jak Kubuś kusi pierdzącą pszczołą i niedźwied IP: *.lubin.vectranet.pl 22.11.09, 12:37
        chlodna historia brachu
      • robinhoodizorro Re: Jak Kubuś kusi pierdzącą pszczołą i niedźwied 22.11.09, 20:41
        Wiesz chlopku mysle,ze jak sie nie ma o czym z dzieckiem rozmawiac to moze dobre
        i takie tematy. Zwaz jednak,ze jak sobie kiedys w przyszlosci popierdzi w
        obecnosci kobiet to moz ewnuka nie doczekasz.
        Uroczych konwersacji z synem
        • Gość: Rafik Re: Jak Kubuś kusi pierdzącą pszczołą i niedźwied IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.09, 21:14
          Wspolczuje kobiet w otoczeniu.
          • Gość: jo Re: Jak Kubuś kusi pierdzącą pszczołą i niedźwied IP: *.tvk.torun.pl 22.11.09, 21:42
            E tam, kobiety też lubią pierdzieć. To skąd te reklamy o wzdętym brzuchu jak
            balon? Zamiast kupować jakieś tabletki, lepiej pójść na stronę i uruchomić swoją
            orkiestrę dętą. Kaj popierdzi to i lżej na duszy i w kiszkach...
    • Gość: er firma potraktowała dzieci jak debili! IP: *.toya.net.pl 22.11.09, 07:21
      Nie wiem kto zatwierdził takie "komiksy" - ale ta osoba powinna je
      przekazać browarom! To humor dla piwoszy - ale na pewno nie dla
      dzieci! Dzieci będą w większości takie jak je wychowamy! Powoli
      przestaję dziwic się że ludzie uciekaja z kraju gdzie brak
      najbardziej elementarnej ogłady wśród ludzi majacych jakikolwiek
      wpływ na wychowanie przyszłych pokoleń! Sądzę że osoby które
      wymyśliły i zatwierdziły taką "rozrywkę" dla dzieci powinny byc
      natychmiast zwolnione z pracy! Niech zajmą sie zakładaniem włąsnej
      rodziny, może wtedy nabiorą rozumu gdy sami zostaną rodzicami? Choć
      z drugiej strony nie wiem czy sie nadaja na rodziców!?
      • Gość: Życzliwy Re: firma potraktowała dzieci jak debili! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 22.11.09, 23:04
        > Nie wiem kto zatwierdził takie "komiksy" - ale ta osoba powinna je
        > przekazać browarom! To humor dla piwoszy

Raczej dla półgłówków.
    • przykra_sprawa Jak Kubuś kusi pierdzącą pszczołą i niedźwiedziem 23.11.09, 09:48
      ten artykuł to kolejny dowód na to, że GW stacza się coraz bardziej. Nie ma w
      Polsce poważniejszych spraw od pierdzącej pszczoły? Autor tego wyniosłego
      tekstu jest pewnie z siebie dumny. Spełnił ważną misję dziennikarską.
      Zastanawiam się jaką szkołę trzeba skończyć, żeby znajdować i opisywać takie
      cudeńka?
    • Gość: tsuranni azaliż pszczoła wydzieliła opar gazów cuchnących IP: *.idpan.poznan.pl 23.11.09, 10:19
      ze swojego odwłoka...

Biedne dziecię tej pani...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka