Dodaj do ulubionych

Z Jezusem na parkiecie, wyspowiadaj się na dysk...

• Gość: ciekawy I po co się z tym tak obnosicie? IP: 81.210.87.* 23.11.09, 16:40
      Nie widzę potrzeby, dla której tak sie obnosicie ze swoja wiarą. To jest
      sprawa prywatna każdego człowieka. Po co robic z tego szopkę?
    • Gość: Boromeusz Z Jezusem na parkiecie, wyspowiadaj się na dysk... IP: *.static.szczecinek.net.pl 23.11.09, 17:04
      Dobry pomysł na mądrą zabawę. Wreszcie ktoś na wielką skale coś sensownego i odpowiedzialnego zaproponował młodym ludziom. Młodemu człowiekowi trzeba stawiać granice. POPIERAM :)
    • Gość: Hi-chot Mam lepszą propozycję! IP: *.toya.net.pl 23.11.09, 17:06
      Przyjdźcie do mnie. Będzie browar "Jezusik", dragi "Pięciu męczenników", speed
      "Szybki jak Duch Św.", marihuana "Powolne czuwanie". A na koniec wystąpi 5
      dziewic, autentycznych jak Britney Spears, w tańcu erotycznym zachęcającym do
      "świętej" prostytucji.
      Nad ranem będzie można się wyspowiadać u ks. Kidslovera, który lubi pikantne
      historie.
      • Gość: Nick Re: Mam lepszą propozycję! IP: 195.93.162.* 23.11.09, 19:26
        Jesteś żałosny
        • Gość: kolo Re: Mam lepszą propozycję! IP: *.toya.net.pl 23.11.09, 20:37
          A mnie to rozbawiło ;]
    • ttiikkttaakk Z Jezusem na parkiecie, wyspowiadaj się na dysk... 23.11.09, 19:43
      Klub Heaven wyglądał tego dnia inaczej niż zwykle. - Zmieniliśmy dużą część
      wystroju - opowiada ks. Misiak. Pozasłaniano m.in. plakaty i zdjęcia nagich
      kobiet oraz podobne rzeźby. Na ścianach pojawiły się symbole chrześcijańskie.
      Jedno z pomieszczeń zaaranżowano na pokój do udzielania sakramentu spowiedzi.
      Trzydziestu księży było gotowych na rozmowę o problemach nastolatków.
      Udzielili w sumie 300 porad.

Komedia.
      Komedią jest szukanie przez kościół targetu i walka o klienta w dyskotekach.
      Jest to o tyle pocieszające, że oznacza iż kościół stoi na krawędzi przepaści
      skoro zniża się do tak upokarzających go chwytów. Żeby zatrzymać owieczki -
      będą się one spowiadać w dyskotekach - śmieszne.
      • Gość: gosc Re: Z Jezusem na parkiecie, wyspowiadaj się na dy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.09, 14:43
        Moze piszesz tak bo sma potrzebujeszpowiedzi? i zalujesz przegapionej okazji?

Po pierwsze!:
        KOŚCIÓŁ nie ma byc ni czym sztywnym i ma prawo do zabaw równieź.
        Po drugie, chyba Ci co pisza podobne głupoty ja Ty nie znaja zbytnio swojej religii.. Polecam wiec nie wiem może studia teologiczne? - jest obecnie kryzys.....
        Kosciol sie modli -ŹLE- wysmiejmy ich bo to juz starodawna forma i nikt jej nie uzywa
        Kosicol sie bawi i modli- tragedia probuje byc nowoczesny i z ta nowoczesnoscia wiazac caly czas modlitwe i od niej nie odchodzic.

Czego tak naprawde chcecie? ludzie?

Bilety sprzedawal klubi on tez za to otrzymywal pieniadze, my szlismy tam tylko jako ewangelizatorzy.
        JAK jestes chrzescijaninem to mysle, że też powinienes z radościa i na różne sposoby wychwalać imie Boga i starac sie, by jak najwiecej osob go poznało i "JEGO MILOSC. A skoro nie wiesz o co chodzi to moze sam jej nie doznales? i nie rozumiesz po co to wszystko?!....

JEJ... dziwia mnie te wasze komentarze i jeszcze naiwnosc, ze wierzycie wszystko co ta gazeta wypisala, bo niektore rzecyz to totlane bzdury, badz prawd napisana w taki sposob, by odebrac ja we wlasciwy, zly sposob.

Ale i tak Chwała Panu! - wszystko dzieki Niemu- impreza sie udała,On nam dał siły i ktoś dzieki temu mógł poznać Boga a to najwazniejsze!!!
        PJW!!!!!!!!<><
    • patman Dobra, teraz wszystkich zwalę z nóg. 23.11.09, 21:10
      Przepraszam braci w nie-wierze, ale to ja zrobiłem ulotki reklamowe do tej imprezy. Co za wstyd...
    • Gość: normalny Z Jezusem na parkiecie, wyspowiadaj się na dysk... IP: *.dolsat.pl 23.11.09, 21:14
      To się nie dzieje naprawdę...
      Co oni jeszcze zrobią, żeby przyciągnąć ludzi do płacenia im na tacę?
    • Gość: greg Ale zal IP: *.city.ac.uk 24.11.09, 00:00
      Zal.pl - ciekawe jak bylo z podrywaniem ;)
    • Gość: ateista To czysta propaganda!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.11.09, 11:48
      Hehe następnym razem zorganizują wielki koncert Jonas Brothers w Atlas Arenie i się pochwalą że przyszło 13 tyś katolików… i że to zasługa kościoła że bawili się bez alkoholu i bez narkotyków, bo naturalnie tylko ludzie wierzący mogą się tak bawić. Jak już impreza nie jest katolicka to musi lać się tam alkohol litrami i wszyscy muszą być pod wpływem narkotyków…

Ktoś tu chciał konstruktywnej krytyki to proszę.

Może ludzie wierzący tego nie zauważają ale takie promowanie religii przez jakieś imprezy to nic innego jak mącenie w głowach ludzi po przez pokazywanie „oni są źli a my jesteśmy dobrzy”… można by zorganizować taką impreze bez alkoholu bez żadnej łatki religijności a zamiast księży zaprosić psychologów którzy by doradzali młodzieży i była taka sama impreza... religia to nic innego jak doczepiona na siłe łatka, którą kler przez takie imprezy na siłe wpaja ludziom i złudniczo pokazuje jaka to religia jest pożyteczna i dobra dla wszystkich, szkoda że idologia którą kler promuje pod zasłoną np. takich dyskotek to także nietolerancja dla homoseksualistów, walka z rozwojem naukowym (kreacjonizm) czy walka z antykoncepcją…

Dyskoteka to ciągle tylko dyskoteka, wpajanie ludziom że bawią się bez alkoholu tylko dlatego że wszystko jest w „spirytualnie atmosferze” to po prostu PROPAGANDA.
      • Gość: sylwia Re: To czysta propaganda!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.09, 15:17
        czujesz sie gorszy? masz jakis kompleks? bo tak mozna odcztac, to byla impreza otwarta i nie bawili sie tylko katolicy. :) KAtolicy byli organizatorami,a bawili sie wszyscy...:)
        jeja...mi sie juz Was czytac nie chce.
        Pan wie co robić. On jest wielki i działa odczuwam to na własnej skórze:)

PJW!!<><
        • ulther Re: To czysta propaganda!!! 24.11.09, 19:35
          Czy Pan kieruje Twoja reka kiedy tak dogryzasz koledze post wyzej:P?

Niech zyje Pan (i ten z greckiej mitologii, i ten Twoj i jakikolwiek
          inny;).
      • ulther Re: To czysta propaganda!!! 24.11.09, 19:33
        MOze kosciol zorganizuje dyskoteke dla mlodziezy homoseksualnej na
        ktorej nastoletni chlopcy i dziewczeta beda mogli wyspowiadac sie ze
        swojej wstydliwej przypadlosci i gdzie zostanie im wyjasnione, ze nie
        sa zli dopoki nie oddaja sie grzesznym praktykom:P.

A na serio -0 wiadomo, ze ta impreza to propaganda. Nie widze nic
        zlego w bawieniu sie przy alkoholu. Ksieza z pewnoscia bawia sie
        wznoszac toasty. Wmawianie nastolatkom, ze alkohol to jakas trucizna
        to jaka prewencja zakladajaca, ze niedlugo stana sie alkoholikami:P.
        ROdzice powinni kontrolowac pociechy i nie dopuszczac aby sie
        upijaly, jednak alkohol i jego picie to czesc europejskiej kultury,
        ktorej czescia chce byc kk i czego sie glosno domaga na marginesie
        wloskiego sporu o krzyze.
    • Gość: Sylwia Z Jezusem na parkiecie, wyspowiadaj się na dysk... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.09, 14:30
      Przepraszam a skad szanowna gazeta wziela te informacje? chyba czytajac inna gazeta, ktora postanowila przkeonac sie na wlasne oczy i pryzjechac do heaven. Bo jezeli ktokolwiek z gazety wyborczej bylby na dskotece, wiedzialby ze organizatorzy- w ktorych sklad sie w liczam rowniez i ja- sprawdzali ludzi alkomatami, sama stalam ponad godzine na swoim duzyrze wlasnie w wejsciu. Gdzie mielismy alkomat a ja osobiscie nie pozwoliłam wejśc ponad 20tu osobom, ktore byly pod wplywem alkoholu!. A w wejsciu pilnowała takiego porzadku o wiele wiecej osoba Diakonii!
      Prosze pisac prawde jezeli juz chccie,bo ten kto byl wie, że sprawdzalismy czy ludzie byli pod wplywem alkoholu, sam mogl sie prawdopodobnie o tym też przekonac.

Pozdrawiam
    • Gość: alkomaty! Z Jezusem na parkiecie, wyspowiadaj się na dysk... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.09, 14:54
      APELUJE o dokładiejsze tworzenie artykułow, bo kłamstwo o alkomatach bardzo mnie ziytowało. Widać, że gazeta pisze a nie wie o cyzm bo alkomaty były i sama wyprowadzała ludzi któyz byli pod wpływem alkoholu!...
    • ulther Ha hahahahahaha ha! 24.11.09, 19:26
      Cytat:

"Jak wyglądają chrześcijańskie ubrania? - Są skromne, ale
      jednocześnie zmysłowe - recenzuje ks. Misiak. - Można śmiało wybrać
      się w nich na imprezę, ale i pokazać w kościele. "

Czy chodzi tutaj o zmyslowosc o podtekscie erotycznym? I ksiadz
      wypowiada takie slowa? Przeciez kosciol potepia erotyzm a juz pewnie
      u mlodziezy przed slubem. Seks ma wg koscielnych moralizatorow sluzyc
      prokreacji a nie przyjemnosci. Gdzie tu miejsce na zmyslowosc???!!!
      Ksiadz oszukuje mlodziez, ktora pewnie oczekuje choc najmniejszego
      wylomu w pancernej doktrynie kk, zeby jakos polaczyc wiare ze
      wspolczesnoscia w ktorej zyja.

Cytat:

"ks. Misiak. - Udowadniamy, że można się dobrze bawić bez alkoholu,
      narkotyków, dopalaczy, a nawet papierosów.

Na dyskotece rzeczywiście alkoholu nie było, ale w okolicznych
      podcieniach można było spotkać młodych ludzi pijących piwo. Przy
      wejściu nikt nie badał ich alkomatami."

To bawimy sie bez alkoholu na imprezie, ale piwko czy dwa mozna wypic
      przed wejsciem? Hipokryzja:)

Ale to przeciez kk:)
      • Gość: marley Re: Ha hahahahahaha ha! IP: *.subscribers.sferia.net 01.12.09, 23:09
        żal.pl. zanim sie wypowiesz, idz do najbliższego kościoła, pogadaj. Prokreacji a
        nie przyjemności?? Jednemu i drugiemu, ze wskazaniem na przyjemność. Ale w
        małżeństwie, to warunek. Masz taką wiedzę o wierze i kościele jak asfalt na
        ulicy o poezji, a wypowiadasz się jak expert. żal mi Cie.
        • ulther Re: Ha hahahahahaha ha! 10.12.09, 14:39
          Zal zatrzymaj dla siebie. Ekspertem od kk nie zamierzam byc, bo to
          tematyka zbyt egzotyczna. Jego dzialania w sferze publicznej bede
          komentowal, szczegolnie jezeli sa tak dziwaczne.
    • Gość: warrior of Lord alkomaty IP: *.12.rev.vline.pl 25.11.09, 12:54
      Do autora p. Jakuba Wojtczaka: pański artykuł byłby naprawdę dobry i
      prawdziwy, gdyby nie 2 ostatnie akapity. Być może, aby być poprawnym
      "politycznie" musiał Pan skończyć ten artykuł krytyką, a może zrobił Pan to z
      własnej inicjatywy, nie wnikam w to. Jednak na przyszłość proszę się nie
      rozmijać z prawdą i pisać ją od początku do końca: alkomaty były i choć sam
      byłem tylko gościem, byłem świadkiem, jak kilka osób pod wpływem alkoholu nie
      zostało wpuszczonych do środka.
    • Gość: damj Z Jezusem na parkiecie, wyspowiadaj się na dysk... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.09, 16:20
      Było superr ;)
      Oby więcej takich dyskotek ;]
    • Gość: Wiara Adamek dal swiadectwo wiary ... IP: *.cust.tele2.se 26.11.09, 00:49
      Co on takiego zrobil ? Seks jednoosobowy ?
    • Gość: wiera Z Jezusem na parkiecie, wyspowiadaj się na dysk... IP: *.adsl.inetia.pl 26.11.09, 01:45
      Hmm...Trudno dociec na podst. wypowiedzi organizatorów i zachwyconych imprezą,
      o co tak naprawdę im w tym wszystkim chodziło. Jeśli o wiarę, to co ma piernik
      do wiatraka? Któż wie , ilu było wierzących i praktykujących wśród tych,
      rzekomo, 3 tys.?Jeśli o statystyki , to 10% wyspowiadanych(?)rekordem raczej
      nie jest.Jeśli o to zaś,że religia nudną nie jest-od kiedy to taniec stał się
      obrzędem religijnym?Nie oszukujmy się,TO REKLAMA INSTYTUCJI KOŚCIOŁA i jak
      każda reklama"łyknie "konsumentów.Tylko jak to pogodzić z sacrum?
    • Gość: Moni Z Jezusem na parkiecie, wyspowiadaj się na dysk... IP: *.adsl.inetia.pl 29.11.09, 14:46
      zawsze będą tacy, którzy nie uwierzą, że ktoś może zrobić coś pozytywnego -
      dla kogoś - za darmo.
      Ja wierzę - i popieram :)
    • Gość: Toni Z Jezusem na parkiecie, wyspowiadaj się na dysk... IP: *.167.216.81.static.h.siw.siwnet.net 29.11.09, 21:20
      Kazda forma kontaktu z mlodzieza jest dobra, ta tez zasluguje na pochwale.
      Jedyne co mnie peszy to te 50 zeta co eliminuje znaczna czesc chetnych.
      • Gość: prompter Re: Z Jezusem na parkiecie, wyspowiadaj się na dy IP: *.182.rev.vline.pl 04.12.09, 16:21
        Nie wierz w ploty, żadne 50zł. Tylko 15zł.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka