uerbe 30.01.04, 13:36 ...okrutnie. Trzeba było gogle wziąć. Bez nich gotowym się zgubic w zadymce. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ander Re: Sypie... IP: *.toya.net.pl 30.01.04, 13:40 To jest burza śnieżna!!! Podoba mi się!!! Odpowiedz Link Zgłoś
neochuan 8-))) to są specjalne Okugogle... 30.01.04, 13:41 ...w których z aardem oglądałem świat z czubka kaukazu. służę uprzejmie: 8-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Protz Re: Sypie... IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 30.01.04, 13:42 I blyska! Z tego co widze na mapce, tylko nad Lodzia :) Protz Odpowiedz Link Zgłoś
ixtlilto Re: Sypie... 30.01.04, 13:47 W ciągu 2 minut się zrobiło ciemno, a przez następne 5 nasypało tyle, że Rokicińska zniknęła! Nie ma różnicy między jezdnią a trawką... Widziałam trzy byłyski i grzmoty... BURZA w stuczniu?!? 8-0 Odpowiedz Link Zgłoś
uerbe Ale hardkor... 30.01.04, 13:49 ...wychodzę, muszę lecieć po wpis... jak wrócę to się podzielę wrażeniami... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
uerbe Relacja 30.01.04, 14:57 Dostałem wpis... zaraz... ja nie o tym miałem... Chodniki - jakieś 10-20cm puchu, ulice podobnie, zadymka, nie widać (było) nic poza światłami... dotarłem do budynku w <bałwanek mode> ;-) Szkoda, że tak krótko - podobało mi się :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mat28 Re: Sypie... IP: *.interserwer.pl 30.01.04, 13:51 Zdarza się :) Chociaż burze śnieżne nie są u nas częste :) Minęło juz prawie pół godziny a tu nadal sypie i nic nie widać. Drogowcy muszą kląć... Odpowiedz Link Zgłoś
ixtlilto Re: Sypie... 30.01.04, 13:54 Gość portalu: mat28 napisał(a): > [...] Drogowcy muszą kląć... Tylko drogowcy? Jak patrzę na samochody to prędkość spadła do 40km/h; a piesi brną w śniegu po kostki 8-0 Ale wygląda jakby się ciut uspokoiło... widze już druga stronę ulicy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lea Sypie...i grzmi... IP: 62.233.180.* 30.01.04, 13:52 nie przeżyłam jeszcze takiej zimy podczas której słyszałam grzmoty. jestem zasypana jak bałwanek, mam kilo śniegu w kieszeniach kurtki i do tego mokre spodnie, a nie byłam na sankach antydzierżbór zima :( Odpowiedz Link Zgłoś
orientman Re: Sypie... 30.01.04, 13:55 Faktycznie! Siedze sobie przy serwerze w piwnicy i nic nie widze.. Dopiero teraz wyjrzalem. Jak ja z Dolow na Retkinie dojade? Odpowiedz Link Zgłoś
fleuriste Re: Sypie... 30.01.04, 13:55 Ciiiii... nie budźcie drogowców, niech pośpią biedactwa :> Odpowiedz Link Zgłoś
orientman Re: Sypie... 30.01.04, 14:02 Dajcie im czas na odkopanie samochodow :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b00g13 Re: Sypie... IP: *.net / *.pl 30.01.04, 14:06 uerbe napisał: > ...okrutnie. Trzeba było gogle wziąć. Bez nich gotowym się zgubic w zadymce. racja, włączyłem google i już mi zadymka niestraszna:)) Odpowiedz Link Zgłoś
michal.ch Re: Sypie... 30.01.04, 14:11 Potwierdzam fakt styczniowej (!) burzy. To niecodzienne zjawisko. Zazwyczaj pierwsze burze to się dopiero w marcu pojawiały. Na Retkini był tylko jeden grzmot, ale za to jaki! Na moment wyłączyło mi radio. Błysnął mi na biało ekran monitora, głośniki dziwnie zabuczały. Huku było sporo. Błyskawica nie była tradycyjna - zygzakowata. Wg naocznego świadka, który był wtedy na dworze wyglądało to jak kula na niebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamuna (nie zalog) Re: Sypie... IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 30.01.04, 14:32 ... a nad Retkinią w tym czasie słyszałam jakiś samolot chyba? Jak on biedaczek się w tej zadymie nie zgubił ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fleurette Re: Sypie... IP: 81.219.160.* 30.01.04, 15:11 a może właśnie się zgubił;) Odpowiedz Link Zgłoś
barracuda7110 Re: Sypie... 30.01.04, 15:14 No, no jestem pod wrażeniem. Całe szczęście, że nie musiałem wychodzić z domku :). Odpowiedz Link Zgłoś
intruder Na szczescie przestalo, ale... 30.01.04, 15:17 ...mialem ta (nie)przyjemnosc byc na dworzu w tym czasie i czekac na autobus, ktory zolwim tempem dotarl z kilkuminutowym spoznieniem na moj przystanek. Potem na kazdym dosiadaly sie kolejne balwanki:) Odpowiedz Link Zgłoś
al-ki Re: Sypie... 30.01.04, 15:30 Ja wam powiem tyle: suuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuper Szkoda jednak, że ten puch już niedłuo zniknie,w związku z nadchodzącą odwilżą :( Odpowiedz Link Zgłoś
uerbe God save the powder 30.01.04, 16:01 al-ki napisał: > Ja wam powiem tyle: suuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuper True. Proszę jeszcze o jakieś (szybkie) ruchy górotwórcze, może w rejonie Olechowa... :-) > Szkoda jednak, że ten puch już niedłuo zniknie,w związku z nadchodzącą odwilżą Antydzierżbór odwilż! Odpowiedz Link Zgłoś
michael00 Autem najlepiej ... 30.01.04, 15:43 ... nie jechać w taką burzę :-) Ja w te dzisiejsze zadymki oraz burze posuwałem swoim kombi. Okna uchylone, zeby cos dostrzec, jak rowniez lusterka co chwile powycierac, w srodku auta zatem bialo :-). No i tylko sobie myslalem, czy mnie to w ogole widac, bo samochod tez bialy podobnie jak i cale otoczenie. Jestem wykończony. Odpowiedz Link Zgłoś