Dodaj do ulubionych

Postulat do opiekuna forum

15.01.10, 14:15
Wiem, ze nie wszystkim może on przypaść do gustu, ale czy jest możliwe, by przywrócić na forum konieczność logowania się?
Argument za takim rozwiązaniem jest właściwie jeden:
byłoby możliwe wygasić i nie widzieć więcej snującego się za mną i śmiertelnie nudzącego trolla.
Jak tylko ów się pojawia, właściwie jakakolwiek dyskusja traci sens.

Może i Szanowni Forumowicze chcieliby na ten temat się wypowiedzieć?
Obserwuj wątek
    • dziad_borowy Re: Postulat do opiekuna forum 15.01.10, 14:41
      Szanowny forumowicz mowi, ze logowanie nie stanowi zapory dla kogokolwiek.
      Dzierżż!!!!
      • hrabia.mileyski Re: Postulat do opiekuna forum 15.01.10, 14:58
        Słusznie, Szanowny Forumowiczu.
        Nie chodzi mi przecież o niemożliwą prewencję, tylko o likwidację niepożądanych
        skutków w procesie indywidualizacji i komfortu użytkowania wspólnej przestrzeni
        forum.
        • hrabia.mileyski Re: Postulat do opiekuna forum 15.01.10, 15:07
          Innymi słowy każdy miałby możliwość widzieć jedynie takiego trolla, za którym
          przepada.
          Jeśli byłby zalogowany, rzecz jasna.
          • dziad_borowy Re: Postulat do opiekuna forum 15.01.10, 16:02
            Aaa racja, o tym nie pomyslalem. Niemniej jednak zmiany loginow tez nie naleza
            do problematycznych czynnosci. A poza tym nie lubie nakazow.
            Dzierżż!!!
    • big_news Re: Postulat do opiekuna forum 15.01.10, 15:58
      To niewiele da.
      Upierdliwiec gotowy jest założyć w ciągu godziny kilka(naście) kont, żeby tylko
      wysmażyć swoje pierdy. Jeden taki zresztą tutaj wciąż funkcjonuje (to od
      peerelowskiego funkcjonariusza, jakby kto pytał), dla obrzucenia kogoś fekaliami
      i "stworzenia" posta obfitującego w wypociny, na swoje chore potrzeby wymyśli
      kolejny "zmyślny" login i nowe hasełko. Fakt, trochę by takiemu życie
      utrudniono, ale z racji sfiksowania pewnie by tego nawet nie zauważył.
      Najlepiej byłoby, gdyby każdy zakładający wątek, taki jego para właściciel, sam
      decydował kogo chce w nim widzieć. Ale to się tutaj raczej nie powiedzie.
      • hrabia.mileyski Re: Postulat do opiekuna forum 15.01.10, 16:06
        Ja bym jednak spróbował, jeśli byłoby to możliwe.
        Trudno dziś mówić o rezultatach.
        Na innych forach działa.
        • big_news Re: Postulat do opiekuna forum 15.01.10, 16:16
          Jak mówię - to utrudni funkcjonowanie trollom, ale ich nie wyeliminuje.
          I powtarzam - sprawę ukróciłoby umożliwienie administrowanie każdemu swoim
          wątkiem. No, ale na to Agora nie pójdzie. Jeszcze czego?!;)
          • Gość: kkk Re: Postulat do opiekuna forum IP: *.toya.net.pl 15.01.10, 16:22
            A fora prywatne ukradli??? Czy chodzi o lans? Tak tylko retorycznie
            pytam
          • hrabia.mileyski Re: Postulat do opiekuna forum 15.01.10, 16:23
            big_news napisał:

> Jak mówię - to utrudni funkcjonowanie trollom, ale ich nie wyeliminuje.

Tu nie chodzi o jakąkolwiek eliminację.
            Nie podejrzewam tez, by trollowi się chciało aż tak się maskować, by co kilka minut zakładać nowe konto.
            Przecież musiałby wpaść w niewyleczalną paranoję.
            No i rzecz największego kalibru z tych wymienionych:
            troll nie miałby pojęcia, ze jest wygaszony i u kogo.
            Mógłby się co najwyżej domyślać.
            Ale wiesz, jak to z tym myśleniem u trolli bywa....
            Więc mogłoby się udać.
            • big_news Re: Postulat do opiekuna forum 15.01.10, 16:31
              Przyznaję - to są argumenty godne rozważenia.
              Jest jednak jeden cwancyk:
              oni na paranoję zapaść szans nie mają, oni paranoikami już są;)
              • hrabia.mileyski Re: Postulat do opiekuna forum 15.01.10, 16:35
                oni paranoikami już są;)

Zgoda. Ale paranoika z forumowym ADHD łatwo rozpoznać.
                Poza wszystkim wygaszanie to kilka sekund, o wiele szybciej, niż zakładanie
                konta. Niechby się i zamęczył.
                • big_news Re: Postulat do opiekuna forum 15.01.10, 16:39
                  Nie pozostaje nam nic innego, jak poczekać na reakcję naczelstwa.
                  Zobaczymy co na to np. nasz admin.
                  • Gość: kkk Re: Postulat do opiekuna forum IP: *.toya.net.pl 15.01.10, 16:47
                    Wspaniała podpucha, ale chłopaki z waszym powołaniem przywrócenie
                    cenzury było by spełnieniem marzeń. Życzę wam powrotu tejże jak
                    najszybciej i spełnienia innych najskrytszych marzeń, oraz poniżenia
                    forumowych bruździcieli, no cóż takie marzenia jaka świadomość. Mimo
                    wszystko współczuję.
                  • hrabia.mileyski Re: Postulat do opiekuna forum 15.01.10, 16:50
                    big_news napisał:

> Nie pozostaje nam nic innego, jak poczekać na reakcję naczelstwa.

Trzeba się dowiedzieć, czy żyje.

Ale: wyobrażasz sobie ten komfort - ja wygaszam trolla, troll, co daj Boże,
                    wygasza mnie i już można sobie spokojnie pogadać.
                    Czyż nie warto postulować?
                    • big_news Re: Postulat do opiekuna forum 15.01.10, 17:30
                      Podobnie postulowano tu już dawno temu.
                      Pamiętam, że kiedy zacząłem pisać na FŁ (robiłem to zresztą jako niezalogowany
                      chyba coś koło 3 lat, ale trzymałem się jednego i tego samego loga, zmieniłem
                      miano dopiero po założeniu konta) przetoczyła się na ten temat na forum niejedna
                      dyskusja. Głosy za i przeciw rozkładały się mniej więcej po równo. Po którejś,
                      chyba z nieco bardziej burzliwych, dyspucie, stanęło na tym, że żeby móc założyć
                      wątek na głównym łódzkim forum gazety.pl, trzeba być zalogowanym. Ten wymóg
                      sprawił to, że koncertowe trolle, zakładające najgłupsze jak tylko można sobie
                      wyobrazić wątki, częściowo straciły nieświeży oddech. Na jakiś czas nawet
                      zapanował względny spokój, chłoptasie zmienili miejsce. Teraz przypłynęło ich
                      ponownie kilku, w tym jeden z całą pewnością niezrównoważony, niech się Brite
                      wypowie, w każdym razie zgłosiłeś ciekawy temat.
                      • Gość: kkk Re: Postulat do opiekuna forum IP: *.toya.net.pl 15.01.10, 18:17
                        Takie diagnozy jakie dokotory, lekarzu lecz się sam, hehe
                • nett1980 Re: Postulat do opiekuna forum 15.01.10, 19:16
                  "Bywasz piekącym jadem trollów
                  na internetowym forum
                  Wiwat Polonia, frustrata,
                  wiwat dom psychopata
                  Jam nieudacznik, grafoman i śmieć
                  Tylko tu możesz być Bogiem, na wszystkich podnosisz nogę
                  I załatwiasz te sprawę jak pies

Kto z tego napięcia pie...ie ze szczęścia!"

Baa, trolle sa juz w tekstach piosenek. Pare lat temu tez
                  kasandrzylam, co to bedzie za forum, gdy zniknie koniecznosc
                  logowania...
        • Gość: lavinka z nielogu Re: Postulat do opiekuna forum IP: *.warszawa.mm.pl 16.01.10, 13:48
          Kiedyś już było logowanie i trolli było nawet więcej.
          • Gość: kkk Re: Postulat do opiekuna forum IP: *.toya.net.pl 16.01.10, 18:51
            Tak bo te dwa co się w tym wątku tak rozkosznie udzielają niestety są
            niezniszczalne
      • Gość: x Re: Postulat do opiekuna forum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.01.10, 16:07
        > Jeden taki zresztą tutaj wciąż funkcjonuje

Longeta i pan Mirosław to jedna osoba?
        • hrabia.mileyski Re: Postulat do opiekuna forum 15.01.10, 16:14
          Nigdy by mi takie porównanie do głowy nie przyszło.
        • big_news Re: Postulat do opiekuna forum 15.01.10, 16:14
          Zdecydowanie - nie.
      • Gość: kkk Re: Postulat do opiekuna forum IP: *.toya.net.pl 15.01.10, 16:18
        Bigi jakbym cię widział, taki trafny obraz namalowałeś. Brawo
    • sibeliuss Re: Postulat do opiekuna forum 15.01.10, 16:53
      Poznać pana po cholewach, a Waść przed kompem w papuciach :)
      • hrabia.mileyski Podziękowania i szacunek 16.01.10, 12:06
        Chciałbym na zakończenie tej jakże niezwykle owocnej dyskusji podziękować adminowi za to, że w nawale obowiązków, które nastręcza opieka nad forum, zdołał pochylić się nad problemem i dokonał wnikliwej analizy, dzięki której pojąłem wreszcie, że bez rewolucyjnych posunięć nic nie da się w poruszonej przeze mnie materii uczynić.
        Mogłoby się co poniektórym malkontentom wydawać, że admin jest nieobecny i prędzej można go w Alpach złapać niż na forum, ale to są niczym nieuzasadnione brednie i insynuacje.
        Mam niezachwianą pewność, że duch admina był z nami i trzeba być mu wdzięcznym za tak przychylną postawę i chętne nadstawianie ucha na wszelkie postulaty forumowiczów.
        Wielkie podziękowania i wyrazy. Szacunku.
        • big_news Re: Podziękowania i szacunek 16.01.10, 12:58
          Jedno nie ulega wątpliwości:
          mimo zapracowania Admin jednak FŁ odwiedza.
          Skąd o tym wiem?
          Ano stąd, że jeden (głupi jak trampek, co prawda) wątek został wystrzelony na Osła.
          Nie wiem natomiast, czy zasłużył się nasz krajański Admin, czy może zareagował
          ktoś z, hm, Centrali. Gdyby to był ten drugi, to na odzew ze strony naszego
          trzeba jeszcze cierpliwie poczekać. Się zobaczy jak to będzie.
          • hrabia.mileyski Re: Podziękowania i szacunek 16.01.10, 13:04
            > mimo zapracowania Admin jednak FŁ odwiedza.

Odwiedza, albo (co bardziej prawdopodobne) nawiedza.
            Kto nigdy nie widział ducha, ten stracił.
            • big_news Re: Podziękowania i szacunek 16.01.10, 13:05
              Ja znam Ducha tylko z fot, więc nie wiem czy to się liczy;)
              • hrabia.mileyski Re: Podziękowania i szacunek 16.01.10, 13:08
                To się nie liczy.
                Zobaczyć to jedno, ale poczuć - to hoho - wyższy stopień spotkań trzeciego stopnia.
                • big_news Re: Podziękowania i szacunek 16.01.10, 13:32
                  Szczerze?
                  Jeszcze mi do Duchów nie śpieszno.
        • brite Re: Podziękowania i szacunek 16.01.10, 13:43
          Jako że w ostatnich kilku dniach mam z siecią Internet stosunek nieco
          przerywany, nie wiem czy to szyderstwo, czy szczere wyznanie.

Byłem przekonany, że już na ten wątek odpisałem, ale najwyraźniej wyobraźnia
          przeplata mi się z rzeczywistością. Zatem:

Tzw opiekun społeczny nie ma władzy większej poza przenoszeniem na Oślą,
          usuwaniem postów oraz przerzucaniem ich na Dwukropek. Sugerowałbym pisanie na
          forum@gazeta.pl, ale sam nie doczekałem się nigdy odpowiedzi, więc nie będę
          robił nadziei.

Co do sprawy przedmiotowej - kiedyś sam byłem za wymogiem zalogowania się, ale
          to znacznie ogranicza udział w forum. Natomiast, jak to napisał Bigi, upartym
          rozmówcom taka kłoda pod nogi przeszkodą nie będzie, mają za dużo czasu na
          epatowanie złością do wszystkiego i wszystkich.
          Moja rada - ignorować tę dziecinadę, jeżeli nie będą mieli posłuchu, to im się
          kiedyś znudzi. Troll karmiony tylko rośnie w siłę.

> Mogłoby się co poniektórym malkontentom wydawać, że admin jest nieobecny i
          prędzej można go w Alpach złapać niż na forum,
          > ale to są niczym nieuzasadnione brednie i insynuacje.

Nie wiem gdzie podziewają się admini, ale mnie można spotkać na łódzkich
          ulicach. I w podwórkach!

Z racji zmieniającego się stosunku podziału czasu Internet/Real na rzecz tego
          drugiego, niechybnie w niedługim czasie zrezygnuję z lukratywnej posadki
          ciachacza FŁ i chętnie poznam Wasze kandydatury do tych kilku kuszących guziczków.
          • Gość: kkk Re: Podziękowania i szacunek IP: *.toya.net.pl 16.01.10, 14:23
            Brite sam wiesz jak to jest, niektórzy lubią banować, mogli by co
            prawda nie czytać nielubianych forumowiczów ale lubia tak sobie knuć
            jakby tu kogoś... no w końcu co wart byłby ban jakby o nim nie pogadac
            sobie i nie napisać 378 razy o tym, czasem z każdego zgred wychodzi
            częściej lub rzadziej, a z niektórych bardzo częściej. To jak w tym
            filmie rejs, oni organicznie potrzebują kaowca. To jest myślę vis
            comica tego forum, pyszności.
          • big_news Re: Podziękowania i szacunek 16.01.10, 14:25
            No to ja już wyskakuję z propozycjami!
            Moim zdaniem, FŁ opiekować się powinni:
            kkk (czy jak on się tam zwie)
            lub
            któryś z jego klonów (albo gości z zupełnie identycznymi poglądami,
            słowotwórstwem, liternictwem i podobnie dużą ilością wolnego czasu).

UZASADNIENIE:
            Osobnik kkk (występujący także jako zalogowany, z różnymi wersjami nicka),
            niewątpliwie żywo interesuje się tym co na forum łódzkim piszczy. Przeznacza na
            to wiele energii, co w tych czasach jest nie do przecenienia. Zna niemal
            wszystkim od podszewki, sprawia wrażenie obeznanego z poglądami wyrażanymi przez
            niektórych w zamierzchłych czasach, czyli jest ambitny i cierpliwy, ma zacięcie
            antykwariusza, min. grzebie w przepastnej historii tego miejsca wprost bez
            pamięci. Wie kto napisał 23.IV.2004 ALA MA KOTA, bez zmrużenia okiem wyrecytuje
            post dowolnego forumowicza z 12.X.2006 r. Tak więc jest to kandydat idealny, ale
            żeby nie było, że nie ma on konkurencji, proponuję dokooptować kogoś z równie
            ciekawym (poniekąd) Curriculum Vitae, choćby wystrzałowego wojtka 800 czy
            niezwykle zmyślnego (hihihi) pana występującego tu jako pana_miroslaw. Niech
            społeczność forumowa ma wybór, a w sytuacji, gdyby żal było ludziom
            któregokolwiek z nich, niech wspólnie dbają o porządek i kulturę tego miejsca.
            Oczywiście! Nie chcę w żadnym razie powiedzieć, że nie ma tu innych równie
            ciekawych person i, że ktoś z nich nie mógłby ubiegać się o tą funkcję. Niech
            inni zgłaszają innych. Uważam jednak, że ci kandydaci są w stanie zadowolić
            wszystkich, to prawdziwa crême de la crême FŁ.
            Na koniec muszę także wyznać pewną perfidię, jaka towarzyszy moim propozycjom.
            Otóż nie da się zapomnieć, że osoba dzierżąca stery forum powinna posiadać swój
            stały login, że przyjmując na siebie trudne obowiązki musi świecić przykładem.
            Zakładam więc, że taki admin nie będzie, jak dotychczas, nikomu złośliwie
            deptał po piętach, nikogo nie będzie szykanował, nie będzie wyjeżdżał z głupimi
            wstawkami, bo po prostu sam siebie będzie szanował. Do tego z racji konieczności
            śledzenia niemal wszystkich wypowiedzi, nie znajdzie już tyle czasu co
            dotychczas na wypisywanie byle czego. Jak widać moja propozycja ma ręce i nogi,
            wychodzi na przeciw społecznym oczekiwaniem. Gdyby jednakowoż było inaczej, to
            proszę mnie zmiażdżyć, postaram się mężnie przyjąć na klatę kontrargumenty.
            ;)
            • hrabia.mileyski Re: Podziękowania i szacunek 16.01.10, 14:55
              Tym razem dziękuję za wypowiedź - całkiem już serio.
              Trochę mnie nie było w domu, stąd też nie odpisałem od razu.
              W pomyśle Biga jest coś, ale ja najnormalniej w świecie nie przepadam za trollami, w jakiejkolwiek ich postaci.
              I mogę sobie wyobrazić, że ktoś taki, uzbrojony dodatkowo w te tajemne guziczki mógłby dodatkowych szkód narobić.
              Wynika to choćby wprost z jego pozagatunkowego zachowania wobec innych, tudzież zwykłego chamstwa i okazywania swych nieokiełznanych "uczuć".
              To coś takiego, jak z powiedzenia "dać małpie brzytwę".
              • big_news Re: Podziękowania i szacunek 16.01.10, 15:09
                Brak Ci wiary w człowieka, w możliwość jego poprawy.
                Tu jednak wyznaję, że mnie... także. Stąd na końcu mojej propozycji emotikon.
                Chociaż z drugiej strony, jakby tak dać szansę?
                No nie wiem, sam się w tym zaczynam gubić;)

Aha.
                Chyba nikt nie ma wątpliwości, że akurat ja mam chyba najmniej powodów dla
                darzenia choćby cieniem sympatii owego kkk.
                • Gość: kkk Kaowiec pilnie potrzebny IP: *.toya.net.pl 16.01.10, 18:50
                  Pogadajcie sobie jeszcze z tą ledwo tłumioną rozkoszą komu by tu
                  jeszcze bana, ORMO miało z was pożytek a teraz i kabaret by miał.
                  Pomyślcie tylko piszecie chłopaki gotowy scenariusz na rejs 2, bigi
                  skoro zaproponowałeś mnie na kaowca to ja jak w rejsie, do rady rejsu
                  proponuje kolege który mnie zaproponował. Dlatego własnie ta komedia
                  jest ponadczasowa. Pyszne z was chłopaki-słodziaki.
    • Gość: do hrabiego M. Re: Postulat do opiekuna forum IP: *.adsl.inetia.pl 16.01.10, 19:22
      Szanowny Panie hrabio,logowanie jest zawsze ograniczeniem wolnosci słowa. Jest
      kosz, jest opiekun forum który zobowiazał sie czuwać nad forum zgodnie z
      regulaminem i jest administracja.Jeśli to wszystko by nie skutkowało to znaczy
      ze nie ma sensu na takim forum pisac.
      • Gość: kkk Re: Postulat do opiekuna forum IP: *.toya.net.pl 16.01.10, 21:18
        Nie o to idzie. Fajnie mieć kaowca i na niego popsioczyć no i wspólnego
        wroga. Z poważaniem inż. Mamoń
    • sztamka Re: Postulat do opiekuna forum 16.01.10, 19:45
      brite, czy brak wątków nieprzyszpilonych tłumaczy się ciszą przedwyborczą?
      Miałam nadzieję, że popiszę sobie n/t wyborów:)
    • szprota Re: Postulat do opiekuna forum 18.01.10, 20:42
      E, logowanie już było. Na trolli niewiele pomogło, za to spowodowało odpływ
      tych, którzy nie lubią musieć.
      Tak jak mówi Brite, najlepiej nie karmić trolla, to sam zdechnie.

Nawiasem mówiąc, jeden z upierdliwszych trolli, z jakimi miałam do czynienia,
      zalągł się na forum prywatnym, gdzie nie da się pisać z nielogu. Banowanie nic
      nie dało, bo zmieniał nick i dalej swoje. Aktualnie jest na tym forum ekipa
      nożycorękich, co tną bez litości i tyle da się zrobić.
      • Gość: ukleja Re: Postulat do opiekuna forum IP: *.sds.uw.edu.pl 18.01.10, 21:36
        Widzę w tej ożywionej debacie niewielką niekonsekwencję.
        Przecież wiadomo, że dochód z przedsięwzięcia forum, a także dochód niektórych
        stałych dyskutantów, o których wiadomo, że jest to ich sposób zarobkowania,
        zależy od ilości "kliknięć", "odwiedzin", czy jak tam zwał.
        Czy, wobec tego, debata ta jest odbiciem jakiegoś pędu autodestrukcyjnego, czy
        tylko zabiegiem marketingowym realizowanym przy użyciu swoistej kokieterii ?

Z góry dziękuję za odpowiedź.
        • big_news Re: Postulat do opiekuna forum 18.01.10, 21:40
          Powiedz! Powiedz kto tu jest opłacany!
          Plizzzzzzzzzzzzzzzzzzzz!
          [mnie pomiń, o mnie wiadomo od dawien dawna, że mi bulą, nawet podawałem stawki]
          • przyslowie Re: Postulat do opiekuna forum 18.01.10, 21:45
            Biguś, ja tu większego majątku dorobiłam się od Ciebie!
            • big_news Re: Postulat do opiekuna forum 18.01.10, 21:48
              No właśnie.
              A twierdzi się, że to kobiety w Polsce są dyskryminowane...
              • przyslowie Re: Postulat do opiekuna forum 18.01.10, 21:53
                Zdarzają się wyjątkowe sytuacje.
                Ale ja Twoich stawek nie pamiętam.
                • big_news Re: Postulat do opiekuna forum 18.01.10, 21:56
                  Zatem Ci przypomnę:
                  są niższe od Twoich.
                  • przyslowie Re: Postulat do opiekuna forum 18.01.10, 21:58
                    To akurat wiem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka