Gość: xxx IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.10, 20:11 ...to w ramach "podziękowania" za super-inwestycję - "Szybki Tramwaj" i zrobienie ogólnego syfu na łódzkich drogach. A, jeszcze za jego podróżniczy zapał :) Brawo Łodzianie!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: TK Lewica: ponad 20 % frekwencji. Kropiwnicki odwo... IP: 77.255.38.* 17.01.10, 20:15 Oficjalnych wyników jeszcze nie ma. Wszystko balansuje wokół magicznej liczby potrzebnej do tego aby referendum było ważne. W moim obwodzie szaleństwa z frekwencją za bardzo nie było, pogoda też nie zachęcała. Generalnie nawet jeśli pójdzie te 120 tysięcy ludzi, to i tak pozostałe 480 tysięcy nie poszło i to jest kiepsko, bo znaczy że mają wszystko w d... Niska świadomość społeczna. Mimo to 3mam kciuki za powodzenie akcji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: banan Re: Lewica: ponad 20 % frekwencji. Kropiwnicki od IP: 195.69.82.* 17.01.10, 20:25 > to i tak pozostałe 480 tysięcy nie poszło > i to jest kiepsko, bo znaczy że mają wszystko w d... Nie, ja nie poszedlem bo nie chce cyrku z rzadami komisarycznymi i wymiana wszystkich miotel (kto zaplaci za odprawy?!). Wielu ludzi nie poszlo nie dlatego, ze maja wszystko w d*, tylko wlasnie dlatego ze nie chca tego cyrku ktory de facto jest sldowska kampania. Przypuszczam tez ze sporo osob nie poszlo ze wzgledu na afere z Camerimage Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no way Re: Lewica: ponad 20 % frekwencji. Kropiwnicki od IP: 213.25.9.* 17.01.10, 20:33 jakie odprawy?? Kropa nic nie dostanie na pożegnanie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ehh Re: Lewica: ponad 20 % frekwencji. Kropiwnicki od IP: 77.255.214.* 17.01.10, 20:37 Gość portalu: no way napisał(a): > jakie odprawy?? Kropa nic nie dostanie na pożegnanie... Ale zastępcy dostaną Ciołku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AP do ciołka od opraw:))) IP: *.devs.futuro.pl 17.01.10, 20:55 jesienią też by dostali odprawy:)))do ciołków wypowiadających się na forum gazetki łódzkiej - znów dajecie popis nieznajomości tego co komentujecie:)))do wesołego: brawo za autocenzurę towarzyszu:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P Re: do ciołka od opraw:))) IP: *.opera-mini.net 17.01.10, 21:01 Gość portalu: AP napisał(a): > jesienią też by dostali odprawy:))) Nie. Jesienia dostana odprawy ci od komisarza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gejofill ochlokracja rządzi IP: *.smrw.lodz.pl 17.01.10, 21:16 to jest demokracja!! 19% rządzi!!?? chyba kogoś po****ło!! śmiech na sali!! Wynoszę się z tego czerwonego miasta. zostawiam was przydupasy SLD i mam to w dupie!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: am Re: ochlokracja rządzi IP: *.rtr.bait.pl 17.01.10, 21:27 > to jest demokracja!! 19% rządzi!!?? chyba kogoś po****ło!! śmiech na sali!! pozostałe 81% to bydło które musi być prowadzone na postronku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 888 Re: ochlokracja rządzi IP: *.smrw.lodz.pl 17.01.10, 23:04 bydlęciem na postronku sam jesteś. tylko tej smyczki nie widzisz a nazywa się propaganda. Potrafisz powiedzieć co Ci się nie podobało w Kropku NIE CYTUJĄC sloganów PO i SLD?? Odpowiedz Link Zgłoś
wojcikmarcin Ja potrafię 18.01.10, 08:32 - Umiłowanie dla żydów i przedkładanie ich interesu nad interes Łodzian - Brak zainteresowania sportem łódzkim - Polityka która spowodowała że mnóstwo młodych ludzi opuściło Łódź. - Zlikwidowanie Parady Wolności oraz zmarginalizowanie Festiwalu 4 kultur - Mnóstwo podróży, które nic dla Łodzi nie przyniosły pozytywnego a wręcz przeciwnie(inwestor z Izraela będący właścicielem już nieistniejącej remizy przy Sienkiewicza) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: das spiel ist aus pamietam IP: *.dynamic.mnet-online.de 18.01.10, 09:42 jak w grudniu 1981 po wprowadzeniu stanu wojennego jakis pisamk ksywki strzepek zdzisio napisal ze kropa to jastrzab inperializmu i ja protestuje to osial typowy lodzki pobozny i glupi a do tego nieobliczalny jak tyn kosciol najswietrzej panienki z placu koscielnego przybytek polglowkow pokracznych ktorych porownac mozna do najwnosci i pychy bohaterow jednego miasta z literatury angielskiej czlowieka ktory osmieszyl tez miasto z kogo sie smiejecie z siebie sie smiejecie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: das spiel ist aus oczywiscie najswietszej IP: *.dynamic.mnet-online.de 18.01.10, 09:43 zydowskiej nierzadnicy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: das spiel ist aus bekart bavarskiej ksieznej IP: *.dynamic.mnet-online.de 18.01.10, 09:59 stoi za tym albert ma na imie ten pomiot tej wiecznie pijanej k i przyszedl czas na niego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bombel a ja dodam IP: *.toya.net.pl 18.01.10, 09:37 - brak jakiejkolwiek kontroli nad rozkopanym miastem. - rozpoczynanie nieprzemyślanych inwestycji - stalinowskie metody wobec pracowników Teatru Nowego - hipokryzja i zakłamanie - likwidowanie Parady Wolności, propagowanie marszy z okazji świąt katolickich - brud i syf na ulicach (przykład słynne mycie Piotrkowskiej) - Euro 2012 - hala sportowa (chaos, budowa okazała się droższa od zaplanowanej) - MPK - zachowanie wobec mieszkańców. długo by tu można wymieniać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: faja Re: ochlokracja rządzi IP: *.toya.net.pl 18.01.10, 11:02 nos i zęby mi się u kropka nie podobają- tego SLD nie mówiła Odpowiedz Link Zgłoś
zbig1113 Do 888 18.01.10, 12:34 Pyskujesz, że 19% na postronku propagandy PO i SLD rządzi, ale może warto było się zainteresować dlaczego 76% nieuwiązanych na żadnej smyczy nie poszło głosować. Trzeba też było ruszyć tyłek i zagłosować pprzeciwko temu zjawisku (czyli za Kropiwnickim). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realista Re: ochlokracja rządzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.10, 12:21 ludzie czy wy jestescie jakimis debilami totalnymi-polacy to niestety taki naród który uważa że tak jest źle i tak nie dobrze. najpierw był hałas że jeździć sie nie da że nikt nic nie robi na drogach że koła urywa, jak zaczęli robic i włókniarzy jest "przejezdna" to że za dużo remontów jak śródmieście przestaje wyglądać jak na ukrainie też nie dobrze............ jkak było za mało imprez kulturalnych to jest camer image plany budowy ec1 zainteresowanie davida lyncha i tak dalej. teraz jest referendum apropos własnie tych kulturalnych eventów. ludzie ogarnijcie sie jak odwoiłaliscie krope ktory mial najkozystniejszą dla lodzi kadencje bo chyba nie miller to odwołajcie jeszcze camer i ec 1 i niech zamkną nawet baseny i rozjebią drogi i wtłocza jeszcze wiecej rodzin patoilogicznych do centrum - a i zerwia połączenie z wawą i lotnisko zrobia parkingiem dla zniszczonych migów gratuluje bando tempaków------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łodzianka Re: ochlokracja rządzi IP: 109.243.9.* 25.01.10, 19:13 To ja się pod tym podpisuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ech Re: ochlokracja rządzi IP: 213.25.9.* 17.01.10, 21:32 Trzeba było iść i zagłosować na NIE. Poza tym, skoro już tak straszysz, to nie pozostaje mi nic innego, jak Cię pożegnać, ADIE... Gdzie się wynosisz?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gejofil Re: ochlokracja rządzi IP: *.smrw.lodz.pl 17.01.10, 23:11 idąc podniósłbym frekwencję wyborczą a zależało mi na nieważności "kampanii SLD". Nie będę tłumaczył bo wiesz chyba na czym polega taka gierka i do kogo była adresowana. Prawdą jest, że rządzą nami debile. Większość społeczeństwa to niewykształceni ćwierćinteligenci kierujący się tym co zobaczą w telewizji i innymi ładnymi obrazami. Ja to widzę na co dzień. Nie spotkałem wśród moich kolegów na studiach osoby, która potrafiła by powiedzieć coś o polityce poza SLOGANAMI!! Większość z nas to głupcy a skoro władzę ma mieć większość to rządzą nami głupcy. PROSTE NIE?? Ps. i nigdzie się nie wynoszę, rozmyśliłem się... skoro ja to widzę a inni nie to będę się na nich bogacił... Odpowiedz Link Zgłoś
v-teck Re: ochlokracja rządzi 18.01.10, 09:13 Gość portalu: gejofil napisał(a): > idąc podniósłbym frekwencję wyborczą a zależało mi na nieważności "kampanii SLD". Kampanii SLD... Referendum jest objawem zdrowej demokracji, o to m.in. walczył z komuną p. były prezydent Łodzi. Jak widać walczył skutecznie i chwała mu za to. Bez poparcia 90tys. Łodzian żadne ugrupowanie nie byłoby w stanie zwołać referendum. Już wcześniej jedna próba była (o czym b. wielu już zapomniało). Skoro mamy demokrację i skoro istnieje forma referendum jako wyraz wotum zaufania do władzy to trzeba było z niego skorzystać. Pan były prezydent Łodzi sam sobie strzelił w stopę nawołując do absencji. Ale chyba miał pełną świadomość tego, że polegnie, bo inaczej walczyłby jak lew. I miałby poparcie zarówno swoich zwolenników jak i tych niezadowolonych, którzy uważają, że zmiana na parę miesięcy przed wyborami nie ma sensu. A tak dostał wynik 95% przeciw. Nikt nie będzie pamiętał że głosowało 22% uprawnionych. zresztą przypomnijcie sobie ze w II turze wyborów za kandydatem PiS głosowało niewiele mniej niż wczoraj za jego odwołaniem. jakby wszyscy jego zwolennicy z poprzednich poszli i do tego niezadowoleni z samego referendum to nic by się nie zmieniło Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: papa Re: ochlokracja rządzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.10, 00:59 Jedź, jedź,... niech Cie Cejrowski do meksyku zabierze i najlepiej nie wracajcie. Odpowiedz Link Zgłoś
zbig1113 Re: ochlokracja rządzi 18.01.10, 12:42 Cejrowski mógłby wrócić, świetnie opowiada o róznych Amazoniach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KACZ Re: ochlokracja rządzi IP: 109.243.38.* 18.01.10, 01:37 NAPISZĘ KRÓTKO WYPIER... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k1 Re: ochlokracja rządzi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.10, 08:46 Krzyżyk na drogę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DJ Re: ochlokracja rządzi IP: 83.142.204.* 18.01.10, 09:51 Nie zapomnij tego ch..a zabrać ze sobą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Referendum Re: Lewica: ponad 20 % frekwencji. Kropiwnicki od IP: *.toya.net.pl 17.01.10, 20:37 Cóż, gratulacje dla tych >20% myślących, którzy poszli, bo to miasto ich interesuje. Faktycznie referendum na łodzianina kosztuje 1 zł? To wielka kwota...za rząd Kropy większa kasa poszła tu i tam, nic z tego nam. Jak zwykle najwięcej wypowiadają się Ci, którzy nie byli i tak strasznie "kochają" to miasto jęcząc sprzed monitora. Mieliście okazję się wypowiedzieć. Referendum to nie SLD i PO, to 80 kilka tys. łodzian, którzy je chcieli. Mam dość wyludniania się miasta, niskich płac, ściągania tutaj jedynie kołchozów w postaci Indesitów, Boschów itp. Chcę prezydenta, który kocha swoje miasto, dba o nie, jest społecznikiem i zanim gdzieś wyjedzie, pierw uporządkuje sprawy miasta. A nygusom i leniom mówię NIE! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mcav Re: Lewica: ponad 20 % frekwencji. Kropiwnicki od IP: *.smrw.lodz.pl 17.01.10, 21:20 niestety taki nigdy nie startował w wyborach w Łodzi i żadna partia takiego tu nie wystawiała i nie wystawi. TACY MYŚLĄCY JAK TY ODWOŁALI KOGOŚ KTO CHCIAŁ COKOLWIEK ZROBIĆ DLA ŁODZI A NIE TAK JAK PO I SLD TYLKO STOŁKI OBSADZIĆ. MYŚLISZ ŻE JESTEŚ MYŚLĄCY?? ZOBACZYMY CO ZROBI WASZ NOWY PREZYDENT!! PRZYZNASZ SIĘ DO GŁUPOTY WTEDY?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ach Re: Lewica: ponad 20 % frekwencji. Kropiwnicki od IP: 213.25.9.* 17.01.10, 21:36 Bardzo przepraszam, jaki prezydent? To nie były wybory prezydenckie... Po ogłoszeniu tychże wyników, do miasta wejdzie komisarz... nie prezydent... Wybory prezydenckie odbędą się za kilka miesięcy, tam będziesz mógł, jak i my wszyscy, wybrać prezydenta... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mcav Re: Lewica: ponad 20 % frekwencji. Kropiwnicki od IP: *.smrw.lodz.pl 17.01.10, 23:13 to był skrót myślowy... bo na pewno Łódź wybierze prezydenta z PO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DJ Re: Lewica: ponad 20 % frekwencji. Kropiwnicki od IP: 83.142.204.* 18.01.10, 10:03 A ten Twój prezydent co zrobił mądrego?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Re: Lewica: ponad 20 % frekwencji. Kropiwnicki od IP: *.warszawa.mm.pl 17.01.10, 22:21 Wielu miasto bardzo interesuje dlatego własnie nie poszli. Poszli idioci co nie są w stanie prostego tekstu poczytać a kierują się hasłąmi i chorymi emocjami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qba [...] IP: *.gdynia.mm.pl 17.01.10, 22:34 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zadowolony Re: Lewica: ponad 20 % frekwencji. Kropiwnicki od IP: 83.142.204.* 18.01.10, 10:07 Właśnie. A potem się taki wypowiada jak to mu zależy na Łodzi i na prezydencie... A jak zapytasz kiedy był na wyborach to powie, że przewodniczącego szkoły w podstawówce wybierał. Jak nie był na referendum to znaczy, że ma gdzieś. Ale kto mu broni pogadać jaki to on uczynny i prawy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no name Re: Lewica: ponad 20 % frekwencji. Kropiwnicki od IP: *.4web.pl 17.01.10, 20:38 Jasne, z e Kropa nic nie dostanie, ale za to 4 jego zastepców - jak najbardziej dostanie odprawy :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b Nie tylko zastepcy IP: 195.69.82.* 17.01.10, 20:58 Zastepcy to raz. Prezesi spolek miejskich to dwa. Gwarantuje, ze spektakularnie pod publiczke zostanie odwolany Wasowicz. A moga byc jeszcze tak umowy skonstruowane, ze pensje beda pobierac przez kilka(nascie) miesiecy po odwolaniu. Tak bylo z Rydeckim jak przyszedl Dziwisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vendetta Ale także dyrektorzy wydziałów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.10, 14:37 Najwięksi szkodnicy, wręcz sadyści działający na szkodę ludzi mieszkających w śródmieściu po prostu muszą wylecieć jak Podwysocka, Chojnacki, Lisiak, Michalski i cały Zarząd Dróg i Transportu. Za machloje z pieniędzmi na imprezy miejskie powinna polecieć Ostrowska. Wszystkie administracje nieruchomości powinny być zlikwidowane za to, że biorą kasę za rozwalanie budynków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grabarze Re: Lewica: ponad 20 % frekwencji. Kropiwnicki od IP: 67.159.44.* 17.01.10, 20:39 Kropiwnicki + Skrzydlewski + morderczy Pawulon + morderstwa w karetkach dla kasy od firm pogrzebowych. Cmentarna mafia. W filmie występuja wszystkie lokalne kacyki. Polecam film jaki nie mógł ukazać się w Polsce. Tekst linka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Lewica: ponad 20 % frekwencji. Kropiwnicki od IP: *.smrw.lodz.pl 17.01.10, 20:39 Ci co nie poszli ,tez wyrazili swoje zdanie !!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaczus (Tomek) Re: Lewica: ponad 20 % frekwencji. Kropiwnicki od IP: 78.8.192.* 17.01.10, 20:46 Takie,że Łódź ich nie interesuje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Lewica: ponad 20 % frekwencji. Kropiwnicki od IP: *.smrw.lodz.pl 17.01.10, 20:56 Gość: Kaczus (Tomek) 17.01.10, 20:46 Odpowiedz Takie,że Łódź ich nie interesuje? Nie, ze ich nie interesuja rozgrywki polityczne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaczus (Tomek) Re: Lewica: ponad 20 % frekwencji. Kropiwnicki od IP: 78.8.192.* 17.01.10, 21:03 Sposobem zamanifestowania takiego stanu rzevzy jest nieważny głos.... Odpowiedz Link Zgłoś
izabeli Re: Lewica: ponad 20 % frekwencji. Kropiwnicki od 18.01.10, 01:40 Gość portalu: Kaczus (Tomek) napisał(a): > Sposobem zamanifestowania takiego stanu rzevzy jest nieważny głos.... Słusznie. Głos nieważny jest wtedy, jak się idzie do głosowania i wszystko skreśla, albo nic nie skreśla albo coś tam dopisuje się od siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
wojcikmarcin Bojkot referendum to była jego ostatnia szansa 18.01.10, 09:11 Matematyki nie da się oszukać. Skoro zebrano ponad 80 tyś podpisów za referendum, kworum to 115 tyś, za wyborem Kropiwnickiego głosowało 105 tyś a od tego czasu narobił sobie mnóstwo wrogów to jedyna szansa na pozostanie na stołku to nieważne referendum. Stąd było nawoływanie do bojkotu. Tak więc Ci co nie poszli to albo mają Łódź w du$#@! albo wdali się w gierkę polityczną popleczników Kropiwnickiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sprawiedliwa Re: Lewica: ponad 20 % frekwencji. Kropiwnicki od IP: 83.142.204.* 18.01.10, 10:10 Dlatego na wybory prezydenckie nie pójdę. Nie interesują mnie rozgrywki polityczne. Odpowiedz Link Zgłoś
zbig1113 Re: Lewica: ponad 20 % frekwencji. Kropiwnicki od 18.01.10, 12:51 A potem będziesz wypisywać, jakiego to fatalnego wyboru dokonali ci co poszli głosować i jaka to demokracja, skoro do wyboru prezydenta wystarczyło 25% głosów.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bob Nie było frekwencji, SLD nadal kłamie? IP: *.toya.net.pl 17.01.10, 20:42 Nie było frekwencji,Dlaczego gazeta powtarza kłamstwa SLD? Odpowiedz Link Zgłoś
zbig1113 Re: Nie było frekwencji, SLD nadal kłamie? 18.01.10, 12:53 Dlatego, że potwierdziła to Komisja Wyborcza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Lewica: ponad 20 % frekwencji. Kropiwnicki od IP: *.toya.net.pl 17.01.10, 20:45 wypraszam sobie, ja nie miałem w dupie, nie poszedłem ponieważ uważam że referendum w tym momencie jest bez sensu, ale zobaczymy jak będzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lodzki_styl_myslen Re: Lewica: ponad 20 % frekwencji. Kropiwnicki od IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.10, 20:53 Jasne jak to mówią lepsze gorsze zło, niech Kropka trwa, bo gorzej już nie będzie, hehehe ciekawe jak daleko do dna ma Łódź ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sabeot Re: Lewica: ponad 20 % frekwencji. Kropiwnicki od IP: 83.2.185.* 17.01.10, 21:03 Do dna? Łódź niestety od dawna już w mule grzebie :/ Mam nadzieję, że to koniec przygarniania Kropka. I kropka :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: am Re: Lewica: ponad 20 % frekwencji. Kropiwnicki od IP: *.rtr.bait.pl 17.01.10, 21:31 dnem jest to że miasto posiadające ulicę milionową stało 3 miastem w kraju pod względem populacji wyniosłem się z niego w momencie likwidacji linii 26. widać było początek końca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: reptalianin Re: Lewica: ponad 20 % frekwencji. Kropiwnicki od IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.10, 14:39 Gość portalu: gość napisał(a): > wypraszam sobie, ja nie miałem w dupie, nie poszedłem ponieważ uważam że > referendum w tym momencie jest bez sensu, ale zobaczymy jak będzie To znaczy, że masz w dupie, bo jakbyś nie miał to byś się interesował co się dzieje w magistracie i wiedział byś wówczas, że Twoje gadanie jest bez sensu. Pozostawienie kropy to dać złodziejom się nakraść i naniszczyć miasta do końca kadencji! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H Czemu zwolennicy nie nawoływali do głosowania NIE? IP: *.toya.net.pl 17.01.10, 20:56 Demokracja polega na tym, że rację ma większość. Żenującym uważam jednak fakt, że ludzie Solidarności, ludzi którzy szczycą się tym że walczyli o wolność i demokrację... teraz nawołują do absencji wyborczej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MJ Re: Lewica: ponad 20 % frekwencji. Kropiwnicki od IP: 91.123.161.* 17.01.10, 21:10 "Generalnie nawet jeśli pójdzie te 120 tysięcy ludzi, to i tak pozostałe 480 tysięcy nie poszło i to jest kiepsko, bo znaczy że mają wszystko w d..." To nie do końca tak. Niestety z powodu absurdalnego prawa w przypadku referendum o odwołaniu prezydenta/wójta/burmistrza często zwolennikom obecnie urzędującego bardziej opłaca się zostać w domu (zwłaszcza kiedy przeciwnicy mają przewagę) niż iść i głosować przeciw odwołaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matias Re: Lewica: ponad 20 % frekwencji. Kropiwnicki od IP: 212.191.1.* 18.01.10, 00:42 Skoro większość (+50%) jest za odwołaniem, to i tak odwołanie nastąpi. Niezależnie od frekwencji. Trudno, żeby automatycznie uznawać niegłosujących za będących za (lub przeciw), i stąd kryterium ważności referendum przy określonej frekwencji. Matematyka z podstawówki i na dodatek istota demokracji (przypominam: wygrywają ci, którzy mają przewagę). Dopóki obywatelski obowiązek udziału w głosowaniach i referendach nie będzie naprawdę obowiązkowy, dopóty większość głosujących będzie podejmować decyzje, a nie rzeczywista większość. Niemniej i tak uważam, że w naszym przypadku rzeczywista większość była za odwołaniem ("za, ale ..." i stąd niska frekwencja). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mmisiek Re: Lewica: ponad 20 % frekwencji. Kropiwnicki od IP: *.lodz.mm.pl 17.01.10, 20:15 Taa brawo brawo teraz w Łodzi będzie jeszcze większy bur*el niż był a strata CamerImage to dopiero początek. Odpowiedz Link Zgłoś
radioerewan Re: Lewica: ponad 20 % frekwencji. Kropiwnicki od 17.01.10, 20:18 Gość portalu: Mmisiek napisał(a): > Taa brawo brawo teraz w Łodzi będzie jeszcze większy bur*el niż był a strata > CamerImage to dopiero początek. Aaa, no własnie, świetnie, że się pan Żydowicz obraził. To zamieszanie wokół kemerimaż było potrzebne Kropiwnickiemu jak brzytwa tonącemu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mmisiek Re: Lewica: ponad 20 % frekwencji. Kropiwnicki od IP: *.lodz.mm.pl 17.01.10, 20:24 Niby tak tyle że na ostatnich posiedzeniach rada się skompromitowała.Te posiedzenia były na poziomie 1 - 2 grupy w przedszkolu. Jeśli tak dalej będzie Łódź może stracić więcej z Fabrycznym i szybką koleją włącznie. Odpowiedz Link Zgłoś
radioerewan Re: Lewica: ponad 20 % frekwencji. Kropiwnicki od 17.01.10, 20:27 Gość portalu: Mmisiek napisał(a): > Niby tak tyle że na ostatnich posiedzeniach rada się skompromitowała.Te > posiedzenia były na poziomie 1 - 2 grupy w przedszkolu. Jeśli tak dalej będzie > Łódź może stracić więcej z Fabrycznym i szybką koleją włącznie. W przypadku Fabrycznego i szybkiej kolei Łódź ma partnera (cwanego - jak cały beton PKP, ale jednak partnera) nie histeryka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baran Chlopie, ty wiesz co ostatnio SLD wygaduje? IP: 195.69.82.* 17.01.10, 20:32 Na tych swoich spotkaniach doraznej komisji ds korkow opowiadaja, ze wlasciwie to po co nam ten dworzec, skoro mozna jechac do kutna i tam sie przesiasc? Czy komentarz naprawde jest potrzebny? Odpowiedz Link Zgłoś
radioerewan Re: Chlopie, ty wiesz co ostatnio SLD wygaduje? 17.01.10, 20:43 Gość portalu: baran napisał(a): > Na tych swoich spotkaniach doraznej komisji ds korkow opowiadaja, ze wlasciwie > to po co nam ten dworzec, skoro mozna jechac do kutna i tam sie przesiasc? > > Czy komentarz naprawde jest potrzebny? Hmmm, no cóż, moim zdaniem (bardzo osobistym) to trzecie centrum Łodzi nie jest nam potrzebne. Przecież to i tak będą kolejne manufaktury czy galerie centrum. Nowa władza, nowe centrum, nowe łapówki. Już widzę te korki na Kilińskiego i Narutowicza. Będę też płacić dwa razy takie rachunki w taksówkach przez najbliższe cztery lata, bo ktoś uznał, że dworzec Łódź Widzew zasługuje na mianowanie na główny dworzec w Łodzi. Zgadnę nawet, że ten ktoś ma coś wspólnego z prezydentem. Pamiętam nawet taki zabawny news na stronie urzędu. 30% pasażerów wypowiedziało się za wybraniem ŁW na dworzec zastępczy. Fajna manipulacja :-). Ileż mamy jeszcze w Łodzi dworców, które mogły by przejąć funkcję Fabrycznego? Hm? Ileż więc głosów zebrała Łódź Kaliska? - Dworzec w centrum miasta, z przyzwoitym parkingiem... Ale OK, ktoś ma taką wizję, niech ją realizuje. Rozliczę go kiedyś, jak dożyję. Teraz rozliczałem pana K. za Paradę, za Arenę (a właściwie za brak parkingu wielopoziomowego obok hali), za bajzel w remontach przez ostatnie 3 lata. Za MPO nie, za to rozliczy jego popocnika prokurator. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NORMALNY Re: Chlopie, ty wiesz co ostatnio SLD wygaduje? IP: 213.25.9.* 17.01.10, 20:47 Ale co ma SLD z kropa i referendum? W życiu nie zagłosuje na Jońskiego,, ponieważ jest zwykłym karierowiczkiem, ale na referendum poszedłem i postawiłem "TAK". Przestańcie już wrzucać na SLD i PO przy okazji referendum!! Chciałeś Krope do końca, trzeba było iść i postawić "NIE". Tylko o to w tym chodziło... Nie pokazywałeś poparcia dla SLD czy PO, TYLKO DEZAPROBATĘ/APROBATĘ DLA KROPKI... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vendetta Re: Chlopie, ty wiesz co ostatnio SLD wygaduje? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.10, 14:41 Gość portalu: baran napisał(a): > Na tych swoich spotkaniach doraznej komisji ds korkow opowiadaja, ze wlasciwie > to po co nam ten dworzec, skoro mozna jechac do kutna i tam sie przesiasc? > > Czy komentarz naprawde jest potrzebny? A kto ci każe tych debilów z SLD słuchać i głosować na nich? Ale stawianie alternatywy obecni złodzieje kropiwnickiego albo komuniści to jest śmiech na sali! Oczywiście, że nie ma takiego wyboru. Należy domagać się od pełniącego obowiazki Kropy, który będzie z PO robić w końcu co do nich należy. Jak nie to w wyborach wszyscy polecą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oby do jutra Re: Lewica: ponad 20 % frekwencji. Kropiwnicki od IP: *.astral.lodz.pl 17.01.10, 20:23 Gorzej być nie może, bo jak by mogło to już by było. Lata turystyki Kropaszenki i zarządów Tomaseskiego to lata stracone dla Łodzian o Dellu, Philipsie, tramwaju regionalnym, koordynacji remontów itd. Nie warto nawet wspominać. Kropaszenko na emeryturę !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: Lewica: ponad 20 % frekwencji. Kropiwnicki od IP: *.coe24.net 17.01.10, 20:29 mnie bardziej żal Hiltona, który pogrzebał architekt miasta i biurokraci w Urzędzie Miasta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baca kilka procent wyborców zrobiło z Łodzi cyrk IP: *.toya.net.pl 17.01.10, 20:16 kilka procent wyborców zrobiło z Łodzi cyrk, na referendum nie byłem, ale na wybory idę i na pewno nie zagłosuję na SLD i Platformę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czlapka Re: kilka procent wyborców zrobiło z Łodzi cyrk IP: *.pai.net.pl 17.01.10, 20:24 Cyrk zrobiło te 80% osób które nie poszło.Na szczęście jest 1/5 myślących w Łodzi. P.S Na referendum byłem i też na PEWNO nie zagłosuję na SLD i PO.NIe wiem co ma się jedno do drugiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolll Re: kilka procent wyborców zrobiło z Łodzi cyrk IP: 213.25.9.* 17.01.10, 20:28 cyrk to Ty zrobiłeś nie ruszając tłustej d.upy na referendum. Jak lubisz krope to trzeba było iść i postawić NIE. Ale jak widać tobie nie jest potrzebna demokracja... Oby Ci nigdy jej nie zabrakło... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jah A tak na spokojnie IP: *.toya.net.pl 17.01.10, 22:51 To też uważam, że o ile na wybory nawet nie wiem czy pójdę (jak wybór będzie taki jak ostatnim razem) to uczestnictwo w referendach uważam za swój obowiązek, bo to jedna z niewielu okazji, gdy włądza pozwala nam zabrać głos w ramach demokracji BEZPOŚREDNIEJ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: D. Re: kilka procent wyborców zrobiło z Łodzi cyrk IP: *.smrw.lodz.pl 17.01.10, 22:58 Popieram!! Odpowiedz Link Zgłoś
radioerewan Lewica: ponad 20 % frekwencji. Kropiwnicki odwo... 17.01.10, 20:16 Ja też tam byłem, miód i wino piłem. Mam nadzieję, że uciuła się te 19%. Jak wychodziłem z lokalu wyborczego (na listach było mało podpisów) mineło mnie kilkadziesiąt osób zmierzających do urny. To trochę poprawiło moje samopoczucie. Odpowiedz Link Zgłoś
e4ska Re: Lewica: ponad 20 % frekwencji. Kropiwnicki od 17.01.10, 20:40 Też byłam, choć nie piłam ;-) I też mam nadzieję, że takie postępowanie wobec pana w czapce, który albo w rozjazdach, albo w szpitalach może wreszcie ukrócić postkomunistyczną arogancję władzy. Ciekawe to referendum... Bo ludzie owszem - podpisywali listy, ale co innego podpisać papier, a co innego wyjść w tak mroźny dzień do urny. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yeti Re: Lewica: ponad 20 % frekwencji. Kropiwnicki od IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.10, 20:17 Ciekawe ile osób tak jak ja nie poszło na znak protestu po cyrku PO i SLD w sprawie Camerimage. Yeti Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amg Re: Lewica: ponad 20 % frekwencji. Kropiwnicki od IP: *.toya.net.pl 17.01.10, 20:25 Dużo nie poszło, szczególnie ludzi młodych. To co zrobili radni PO i SLD, bardzo szybko rozniosło się po społeczności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jola Re: Lewica: ponad 20 % frekwencji. Kropiwnicki od IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.01.10, 20:39 amg nie odmawiaj młodym ludziom rozsądku czy własnego rozumu. Kropa nawarzył sobie piwa, jak mało kto..Moim zdaniem powinien odejść a udział w głosowaniu to test na społeczeństwo obywatelskie , ot tyle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łodzianka Re: A co takiego zrobili????? IP: *.toya.net.pl 18.01.10, 01:30 Bardzo dobrze zrobiło PO i SLD.Nie rozumiem jakim cudem nie dociera do tylu ludzi,że Łódź jest zadłużonym miastem (głównie przez ex już prezydenta Kropiwnickiego) i nie stać Miasta na taką inwestycję jak Camerimage!!!! Pieniądze są przede wszystkim potrzebne na remont setek kamienic,oczyszczanie miasta itd...Do Camerimage potrzebny jest sponsor!!! Samo miasto ma w tej chwili dużo bardziej niezbędne potrzeby!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Szkoda zamieszania do jesieni mało czasu IP: *.toya.net.pl 18.01.10, 09:09 Taaaaaaaa teraz sld i Po wyremontuje wszystkie kamienice w centrum i podwórka naprawi wszystkie drogi, na każdym osiedlu basen tak jak w spocie reklamowym sld i zbuduje nowe, będzie kraj miodem i chlebem płynący. Ano nieeeeeeeee do jesieni będą podkreślać jak to Kropa źle działał że teraz nic się nie da muszą mieć kilka lat by wyprostować to co niby Kropa zaprzepaścił a ciemny naród to kupi. I potem znowu zmiana i tak w kółko.A do jesieni mało czasu więc ten czas wszyscy spędzą na marudzeniu jak to źle jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Szkoda zamieszania do jesieni mało czasu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.10, 10:43 Ale przynajmniej ,już nie zleci budowy takiej"cudownej" fontanny. jak ta na placu Dąbrowskiego!!!!!!!!!!!Brrrrrr!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mmisiek Re: Lewica: ponad 20 % frekwencji. Kropiwnicki od IP: *.lodz.mm.pl 17.01.10, 20:26 Ja nie poszedłem, właśnie przez ostatnie cyrki na sesjach rady miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Lewica: ponad 20 % frekwencji. Kropiwnicki od IP: *.4web.pl 17.01.10, 20:28 Nie wiem, ale ja tak zrobiłam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: : Re: Lewica: ponad 20 % frekwencji. Kropiwnicki od IP: 94.254.136.* 17.01.10, 20:17 zachwanie a'la Sawicka nic nie dalo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: QR1986 Lewica: ponad 20 % frekwencji. Kropiwnicki odwo... IP: *.toya.net.pl 17.01.10, 20:21 20 %- śmiech na sali. Ciesze się, że bylem w gronie 80% ludzi mających w 4 literach to referendum. Odwoływać prezydenta na kilka miesięcy przed wyborami jest żenujące. Ile to kosztowało?!? Pewnie niemało, ale na CŁC kasy brak. "Bo trzeba budować drogi i mieszkania komunalne". SLD NIGDY mego głosu w wyborach nie dostanie. PO...może jedynie Kwiatkowski. Nie byłem zwolennikiem Kropy w drugiej kadencji, ale bardzo nie lubię jak się moje pieniądze tarzają w błocie. Odpowiedz Link Zgłoś
radioerewan Re: Lewica: ponad 20 % frekwencji. Kropiwnicki od 17.01.10, 20:25 Gość portalu: QR1986 napisał(a): > Odwoływać prezydenta na kilka miesięcy przed wyborami jest > żenujące. Ile to kosztowało?!? Pewnie niemało, ale na CŁC kasy brak. Podobno około 1 miliona złotych. Jeżeli się udało, to mała cena za zaoszczędzenie pieniędzy na wycieczki do końca kadenci. Nie będzie tez ulicy Kropiwnickiego. Nie nadaje się ulicom nazw odwołanych prezydentów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: banan Re: Lewica: ponad 20 % frekwencji. Kropiwnicki od IP: 195.69.82.* 17.01.10, 20:28 > Podobno około 1 miliona złotych. Jeżeli się udało, to mała cena za > zaoszczędzenie pieniędzy na wycieczki do końca kadenci. Nie będzie tez ulicy > Kropiwnickiego. Nie nadaje się ulicom nazw odwołanych prezydentów. A kto zaplaci odprawy kolesi Kropiwnickiego ktorych komisarz powymienia na swoich? Odpowiedz Link Zgłoś
radioerewan Re: Lewica: ponad 20 % frekwencji. Kropiwnicki od 17.01.10, 20:31 Gość portalu: banan napisał(a): > > Podobno około 1 miliona złotych. Jeżeli się udało, to mała cena za > > zaoszczędzenie pieniędzy na wycieczki do końca kadenci. Nie będzie tez ul > icy > > Kropiwnickiego. Nie nadaje się ulicom nazw odwołanych prezydentów. > > A kto zaplaci odprawy kolesi Kropiwnickiego ktorych komisarz powymienia na swoi > ch? Statystycznie, to jakąś 1/300000 częśc tych odpraw zapłacę osobiście. Realnie to zapłacę dużo więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Żal Re: Lewica: ponad 20 % frekwencji. Kropiwnicki od IP: 77.255.214.* 17.01.10, 20:32 radioerewan napisał: > Gość portalu: QR1986 napisał(a): > > > Odwoływać prezydenta na kilka miesięcy przed wyborami jest > > żenujące. Ile to kosztowało?!? Pewnie niemało, ale na CŁC kasy brak. > > Podobno około 1 miliona złotych. Jeżeli się udało, to mała cena za > zaoszczędzenie pieniędzy na wycieczki do końca kadenci. Nie będzie tez ulicy > Kropiwnickiego. Nie nadaje się ulicom nazw odwołanych prezydentów. To za dużo bo referendum kosztowało 1,1 mln a podróże kropy 40tys. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wilamek Re: Lewica: ponad 20 % frekwencji. Kropiwnicki od IP: *.toya.net.pl 17.01.10, 20:46 dosyć tanie te podróże Kropiwnickiego który będąc Prezydentem podróżował 172 razy i kosztowało to tylko 40 tysięcy? idąc tym tropem 40 000 zł podzielić na 172 podróże to wychodzi ok 232 zł za podróż...bardzo tanie linie znalazł nasz mam nadzieję były Prezydent Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Żal Re: Lewica: ponad 20 % frekwencji. Kropiwnicki od IP: 77.255.214.* 17.01.10, 21:39 Gość portalu: wilamek napisał(a): > dosyć tanie te podróże Kropiwnickiego który będąc Prezydentem podróżował 172 > razy i kosztowało to tylko 40 tysięcy? idąc tym tropem 40 000 zł podzielić na > 172 podróże to wychodzi ok 232 zł za podróż...bardzo tanie linie znalazł nasz > mam nadzieję były Prezydent 1 - Te 172 podróze odbył w obu kadencjach. 2 - To są pieniądze wydane w drugiej kadencji. 3 - Nie za wszystkie podróże płaciliśmy w podatkach, kilka było fundowanych przez zapraszających. Odpowiedz Link Zgłoś
radioerewan Re: Lewica: ponad 20 % frekwencji. Kropiwnicki od 17.01.10, 21:00 Gość portalu: Żal napisał(a): > To za dużo bo referendum kosztowało 1,1 mln a podróże kropy 40tys. 40 tysięcy jedna podróż? To już przy 30 wyjazdach będziemy do przodu. A tak na marginesie, zapomniałem, że niezwykle ucieszy mnie prezydent, który nie będzie chodzić na oficjalne uroczystości w szarfie miss polonia. Zawsze się zastanawiałem, co myślą obcokrajowcy w jakimś Kamerunie, jak widzą takiego strojnisia. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czaplin Re: Lewica: ponad 20 % frekwencji. Kropiwnicki od IP: 94.254.164.* 17.01.10, 22:48 Pojedz zatem do Francji i porozmawiaj z pierwszym lepszym Merem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Student Re: Lewica: ponad 20 % frekwencji. Kropiwnicki od IP: *.p.lodz.pl 18.01.10, 15:16 radioerewan napisał: > Gość portalu: Żal napisał(a): > > > To za dużo bo referendum kosztowało 1,1 mln a podróże kropy 40tys. > > 40 tysięcy jedna podróż? To już przy 30 wyjazdach będziemy do przodu. > A tak na marginesie, zapomniałem, że niezwykle ucieszy mnie prezydent, który ni > e > będzie chodzić na oficjalne uroczystości w szarfie miss polonia. Zawsze się > zastanawiałem, co myślą obcokrajowcy w jakimś Kamerunie, jak widzą takiego > strojnisia. > > Pozdrawiam Naucz się czytać ze zrozumieniem najpierw potem komentuj napisał: "podróże kropy" A nie podróż. To jest różnica. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: melon Re: Lewica: ponad 20 % frekwencji. Kropiwnicki od IP: *.pai.net.pl 17.01.10, 20:26 I w gronie 80% ludzi mających w 4 literach Łódź.Ile to kosztowało? Może z 1mln, 72razy więcej kosztowały tereny na Brusie,z którymi nie wiadomo co zrobić.I ludzie czemu utożsamiacie chęć odwołanie Kropiwnickiego z poparciem dla SLD i PO? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: banan Re: Lewica: ponad 20 % frekwencji. Kropiwnicki od IP: 195.69.82.* 17.01.10, 20:30 > 72razy więcej kosztowały tereny na Brusie,z którymi nie wiadomo co zrobić. A tak, bo to Kropiwnicki je kupil tak? PO i SLD (tak SLD z Jonskim na czele!) glosowaly ZA tym zakupem. Dlaczego wtedy Jonski nie protestowal, kiedy bylo to rzeczywiscie uzasadnione? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: melon Re: Lewica: ponad 20 % frekwencji. Kropiwnicki od IP: *.pai.net.pl 17.01.10, 20:34 Ale mógł zaprotestować.Spokojnie na radnych z Rady Miasta też przyjdzie czas.Dla mnie powinno dziś odwołać się ich wszystkich,i Kropę i cała tą Radę Miasta z Jońskim na czele jak piszesz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Lewica: ponad 20 % frekwencji. Kropiwnicki od IP: *.4web.pl 17.01.10, 20:42 Ja np barfzo chetnei odwołałbym radnych razem z prezydentem - czyli odwołałbym jednoczesnie Kropiwnickiego oraz Jońskiego i Walaska. Zresztą Walasek i Joński do końca zycia nie doczekaja sie głosu mnie, moejej rodziny i moich znajomych po ich ostatnich wystapieniach - ich problem, z emaja akurat łatwe do zapamietania nazwiska - Joński ( jak kolumna w stylu jońskim), a Walasek ... (hmm...wystarczy wymienić W na B) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łódź! Re: Lewica: ponad 20 % frekwencji. Kropiwnicki od IP: *.toya.net.pl 18.01.10, 01:35 Nie lubisz jak sie twoje pieniądze w błocie tarzają??? To wyobraź sobie ile by się ich jeszcze wytarzało jakby Kropa dalej rządził przez te kilka miesięcy?? Ile jeszcze podróży zagranicznych by wtedy odbył??? Pieniądze na referendum to przy tym kropla w morzu!!! A poza tym kasa i tak zostanie obywatelom zwrócona za prace w komisjach ds. referendum!!! Zastanów się człowieku zanim znów palniesz cos bez sensu.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Ciemnota narodu jest straszna. IP: *.toya.net.pl 18.01.10, 09:22 Tak teraz telefonicznie pan Walasek i Joński będzie rozmawiał z inwestorami i ściągał fabryki do Łodzi, tak będzie taniej zamiast podróży lotniczych.Promocja i reklama Łodzi na świecie tylko przez telefon to nowe reguły gry sld i PO.Będzie bardzo tanio przez te telefony. Telefon załatwi wszystko i to czerwony, koniec z podróżami lotniczymi.A że to promocja naszego lotniska Reymonta z Łodzi to nie ważne. Ciemny naród kupi wszystko.Aż przykre że te 20 % łodzian się znalazło i nic nie rozumie co zrobili. Naród biedny to i wkurzony że ktoś sobie lata samolotami i to Prezydent.Więc nowy komisarz pokaże jak się pracuje teraz w Łodzi jak ściąga się inwestorów do ŁOdzi i będzie to robił tylko telefonem i rowerem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdziwiona Re: Ciemnota narodu jest straszna. IP: 83.142.204.* 18.01.10, 10:30 Jakiego to inwestora mamy z Izraela? Musi ich być już kilku bo to g...o co to wiesz niby prezydentem było (jacyś idioci byli na niego głosować) kilka razy tam latał... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zgorzkniały Re: Ciemnota narodu jest straszna. IP: *.toya.net.pl 18.01.10, 13:10 ty głupi gnojku,piewco kropy!Co on takiego zrobił,przez te swoje wojaże?Łódź za jego rządów stała się ciemnogrodem,który był gotów skakać na jedno skinienie palcem czarnych urzędasów!kropa to zero tolerancji i chamstwo do potęgi!Na szczęście juz po nim! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MVVK Re: Lewica: ponad 20 % frekwencji. Kropiwnicki od IP: 83.142.204.* 18.01.10, 10:19 Ja też nie lubię kasy tracić, szczególnie na cudze podróże. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pis wygrały kłamstwa radnych Platformy i SLD ? IP: *.toya.net.pl 17.01.10, 20:22 wygrały kłamstwa radnych Platformy i SLD, przykre dla Łodzi. I teraz zrobią z Łodzi wioskę. Odpowiedz Link Zgłoś
kacprzycki Re: wygrały kłamstwa radnych Platformy i PiS 17.01.10, 20:27 pozdrawiam z Olsztyna - nam się referendum udało za wasze trzymamy kciuki w Olsztynie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pragmatyk Re: wygrały kłamstwa radnych Platformy i SLD ? IP: *.adsl.inetia.pl 17.01.10, 20:54 Zrobili wioskę? Toż to wioska, a więc co się zmieniło ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spostrzegawczy Re: wygrały kłamstwa radnych Platformy i SLD ? IP: 83.142.204.* 18.01.10, 10:32 E tam. Po rządach kropy gorzej już być nie może. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GiGi Te 20 % to chyba szarych komórek nie posiada IP: *.astral.lodz.pl 17.01.10, 20:25 zrobili cyrk z tego referendum, miliony wydane przez debili na nikomu nie potrzebne referendum. Tylko Łódź tak potrafi się błaźnić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leech Re: Te 20 % to chyba szarych komórek nie posiada IP: 77.252.222.* 17.01.10, 20:37 1. Referendum to nie cyrk tylko przywilej wynikający z demokracji. I dlaczego uważasz, że cyrk? Dlatego, że pokażemy Polsce, że nam zależy na naszym miesicie i chcemy się pozbyć takich nierobów? 2. Referendum kosztuje nie miliony, ale milion. I to, że dzisiaj nie chciało Ci się pójść to i tak już nic nie zmieni. Jeśli nie chciałeś referendum i wydawania kasy, to trzeba było zrobić kontrreklamę przeciwko zbieraniu podpisom za referendum. 3. Może milion zł na referendum to dużo. Ale te kilka miesięcy to kolejne wydane (przepraszam: wyrzucone) pieniądze na podróże Kropiwnickiego i pewnie niemałą odprawę. Myślę, że na koniec dnia bilans i tak wyjdzie na zero. 4. Jeśli referendum będzie ważne i Kropiwnicki zostanie odwołany, to raz na zawsze zamknie mu się usta i przestanie mamrotać, obrażać swoich pracowników i niszczyć miasto. Nie będzie mógł powiedzieć, że to przez PO, SLD albo innych. Tak chciał lud. Nie będzie już mógł dłużej okłamywać łodzian. 5. I najważniejsze dla mnie. Miasto Łódź nie ma dobrego wizerunku w Polsce. Wszyscy wyśmiewają to miasto i pośrednio jego mieszkańców. Lecz tylko łodzianie wiedzą, że to nie jest nasza wina, tylko pajaca w czapce i z szarfą. Dla mnie to referendum jest również sygnałem dla mieszkańców innych miast - Zobaczcie, my tego stanu też nie akceptujemy i dlatego nie chcemy mieć dłużej takiego prezydenta. Pozdrawiam wszystkich, którym zależy na tym mieście (bez względu czy wzięli udział w referendum, czy nie). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: banan Re: Te 20 % to chyba szarych komórek nie posiada IP: 195.69.82.* 17.01.10, 20:49 > > Miasto Łódź nie ma dobrego wizerunku w Polsce. Wszyscy wyśmiewają to miasto i > pośrednio jego mieszkańców Tak. Miedzy innymi z uwagi na referendum w okolicach konca kadencji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leech Re: Te 20 % to chyba szarych komórek nie posiada IP: 77.252.222.* 17.01.10, 21:01 >Tak. Miedzy innymi z uwagi na referendum w okolicach konca kadencji. Łódź miała złą opinię o wiele wcześniej przed referendum. Dlaczego uważasz, że referendum "w okolicach końca kadencji" jest złe? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Te 20 % to chyba szarych komórek nie posiada IP: 213.25.9.* 17.01.10, 21:06 może dlatego, że właśnie wolą ludu stracił dobrze płatny stołeczek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krysiuku Re: Te 20 % to chyba szarych komórek nie posiada IP: *.astral.lodz.pl 17.01.10, 22:14 do tych którzy piszą o 80% mających ŁÓDŹ według nich w doopie. Nie ściemniajcie! Konstrukcja referendum jest taka, ze głosuje się ZA nie idąc a tym samym redukując frekwencje i unieważniając referendum bez oglądania się na ilość głosów za i przeciw. sam nie jestem entuzjastą Kropy ale nie poszedłem, bo uważam: 1.to gra SLD o byt w radzie i szansę na prezydenturę ich nie popieram. 2.dmuchanie w żagle PO, które się w Łodzi kompromituje a dostanie na talerzu komisarza i większe szanse na większość w Radzie i prezydenturę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leech Re: Te 20 % to chyba szarych komórek nie posiada IP: 77.252.222.* 17.01.10, 22:28 > do tych którzy piszą o 80% mających ŁÓDŹ według nich w doopie. Nie > ściemniajcie! Konstrukcja referendum jest taka, ze głosuje się ZA > nie idąc a tym samym redukując frekwencje i unieważniając > referendum bez oglądania się na ilość głosów za i przeciw. Masz rację pod warunkiem, że podobnie jak Ty pomyśli 81% lub więcej. Bierność przy wyborach i referendum jest jak nocne polaków rozmowy o polityce - każdy się zna najlepiej, ale nikt nie chce wziąć odpowiedzialności. Nie możesz przewidzieć jaka będzie frekwencja i czy referendum będzie ważne. Dlatego jeśli jesteś zwolennikiem K. (lub ogólnie: przeciwnikiem zagadnienia podejmowanym w referendum), to lepiej iść i oddać na niego głos niż kombinować i się zastanawiać - będzie ważne czy nie? > sam nie jestem entuzjastą Kropy ale nie poszedłem, bo uważam: > 1.to gra SLD o byt w radzie i szansę na prezydenturę ich nie > popieram. > 2.dmuchanie w żagle PO, które się w Łodzi kompromituje a dostanie > na talerzu komisarza i większe szanse na większość w Radzie i > prezydenturę Pewnie tak jest i najprawdopodobniej masz rację. Ja jednak nie wiążę tych dwóch spraw ze sobą. Jedna sprawa to wystawienie oceny rządom aktualnego prezydenta, a zupełnie czymś innym będą kolejne wybory i to na kogo zagłosuję. Odpowiedz Link Zgłoś
dalton78 Re: Te 20 % to chyba szarych komórek nie posiada 18.01.10, 05:16 Dobrze, że chociaż ważne to referendun w tym biednym mieście... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jojo Re: Te 20 % to chyba szarych komórek nie posiada IP: *.uni.lodz.pl 18.01.10, 11:18 Zgadzam się z Tobą. Referendum było po prostu darmową kampanią promocyjną (opartą na negatywiźmie, więc tym łatwiejszą) dla SLD i PO. Gratuluję mniej niż 80% Łodzianom świadomości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pako Re: Te 20 % to chyba szarych komórek nie posiada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.10, 21:08 Wyśmiewają to nie najwłaściwsze słowo, Łódź kojarzy się tylko źle i tyle, takie żałosne miasto co ma ambicje, a wszyscy tym czymś gardzą, jak ma być inaczej jak sami mieszkańcy łodzi oceniają to miasto jako żałosne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek Re: Te 20 % to chyba szarych komórek nie posiada IP: *.warszawa.mm.pl 17.01.10, 22:26 JAkoś nie zauważyłęm tego wyśmiewania. Ale niektórzy z problemami psychicznymi widzą więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leech Re: Te 20 % to chyba szarych komórek nie posiada IP: 77.252.222.* 17.01.10, 22:37 > JAkoś nie zauważyłęm tego wyśmiewania. Poczytaj również inne gazety i wypowiedzi, spotkaj się z ludźmi, porozmawiaj, słuchaj, obserwuj itp. > Ale niektórzy z problemami psychicznymi widzą więcej. Ja Ciebie nie obrażam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lodz1 Re: Te 20 % to chyba szarych komórek nie posiada IP: *.toya.net.pl 18.01.10, 00:09 We Francji wszyscy merowie nosza czapki i szarfy.W Lodzi przed wojna czyli przed zniszczeniem tego miasta przez czerwony motloch,tez. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normalnosc Re: Te 20 % to chyba szarych komórek nie posiada IP: 213.25.9.* 17.01.10, 20:40 może czas iść spać? Jutro przecież do szkoły trzeba rano wstać... Może Cię tam nauczą, że nie obraża się ludzi, chociażby za to, że mają inne zdanie niż Twoje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dominika Lewica: ponad 20 % frekwencji. Kropiwnicki odwo... IP: *.toya.net.pl 17.01.10, 20:26 Zwyciestwo. Nie moglam sie doczekac. Brawo lodzianie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: banan Re: Lewica: ponad 20 % frekwencji. Kropiwnicki od IP: 195.69.82.* 17.01.10, 20:28 Zwyciestwo pieniactwa, glupoty i manipulacji Jonskiego. Brawo lodzianie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leech Re: Lewica: ponad 20 % frekwencji. Kropiwnicki od IP: 77.252.222.* 17.01.10, 21:08 > Zwyciestwo pieniactwa, glupoty i manipulacji Jonskiego. Brawo lodzianie! Współczuję Ci, że tak to odbierasz. Nie wiem kto to ten Joński, Jański, Pański i inny taki. To, że poparłem referendum, nie oznacza, że w wyborach będę głosował na SLD bo to jest inna para kaloszy. Referendum poparłem dlatego, że mam dosyć "rządów" Kropiwnickiego i jego świty. I cieszę się, że znalazł się wreszcie ktoś, kto myśli podobnie jak ja i miał zaplecze, żeby zrobić z tego większe halo. Ty pewnie też narzekałeś na K. ale nic nie robiłeś aby to zmienić. A jak znalazł się ktoś, kto miał więcej pary, to nawet nie chciało Ci się iść i zagłosować. Odpowiedz Link Zgłoś
kibic_rudego O zdjecie ch.. w czapce ! Bedzie jezdzil za swoje! 17.01.10, 20:27 Jak na Rycerza Zakonu Jakiegos Tam przystalo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Zenada SLD IP: *.astral.lodz.pl 17.01.10, 20:27 Kropiwnickiego nie lubię ,ale to co zrobili ci z SLD to juz żenada. Po raz kolejny Łódź stała się pośmiewiskiem. Szkoda tylko że tylu kretynów mieszka w tym mieście Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolus Re: Zenada SLD IP: 213.25.9.* 17.01.10, 20:41 rozumiem, że mówisz o sobie?? P.S. Pytanie retoryczne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byly wyborca PO o tobie IP: *.toya.net.pl 17.01.10, 20:45 Nie, z pewnością mowi o tobie drogi kretynie. Nie idac na referendum wyrazilem swoja stanowczy sprzeciw sldowskiej czerwonej miernocie i ich wlazidupcom z PO - jezeli inni postapili podobnie to o jesienne wybory jestem spokojny- nas jest 80% was pajace 20% Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolek Re: raczej o sobie IP: 213.25.9.* 17.01.10, 20:54 najpierw to może ukończysz podstawówkę, bo chyba tam zaczyna się edukacja wraz z wychowaniem, miejmy nadzieje - dobrym wychowaniem? Tego drugiego, jak widać, bardzo Ci brakuje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byly wyborca PO pudło IP: *.toya.net.pl 17.01.10, 21:12 pudło "kolego" - wykształcenie odebrałem zapewne znacznie solidniejsze od Twojego, zresztą pochodzę z rodziny inteligenckiej i zamieszkałej w Łodzi od pokoleń - skoro już sugerujesz, że ma to coś do rzeczy Lewicowość to choroba umysłu...ostatnimi czasy dołączyła do tego zwykła prosta głupota prezentowana przez wyznawców Tuska Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Re: pudło IP: 213.25.9.* 17.01.10, 21:27 no i widzisz, znowu pudło! Nie należę do zwolenników Tuska, SLD i innych tym podobne. Wykształcenie nie zawsze idzie w parze z inteligencją, tak jak ma to miejsce u Ciebie. Wykształcony i inteligentny człowiek nie obraża innych, tym bardziej mających inne zdanie na jakiś temat. Tego niestety rodzice Cię nie nauczyli... A tak poza tym to nie rusza się rodziców do pyskówek... tego też Cie nie nauczyli, tym razem na podwórku... Chyba, że pochodzisz z zadufanej w sobie rodziny z wielkim wykształceniem, ale w tym przypadku byłoby wszystko jasne... I kolejna uwaga, nie zapewniaj o swym wykształceniu, być może byś się nie miło zaskoczył... Natomiast choroby umysłu pozostaw jednostką kompetentnym do tego typu sądów. Pozdrawiam The END Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAciek Re: pudło IP: *.warszawa.mm.pl 17.01.10, 22:29 Popieram za tę hucpę z chorym referendum i sciągnieciem na Łódź komisarza oraz za CŁC też stałem się byłym wyborcą PO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bw Re: pudło IP: *.toya.net.pl 18.01.10, 08:29 Wiesz, ja jestem lewicowy, a Ty jesteś zwykłym, może nawet i wykształconym, ale chamem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolus Re: o tobie IP: 213.25.9.* 17.01.10, 20:58 najpierw to może ukończysz podstawówkę, bo chyba tam zaczyna się edukacja wraz z wychowaniem, miejmy nadzieje - dobrym wychowaniem? Tego drugiego, jak widać, bardzo Ci brakuje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzyzyk na TAK Re: o tobie IP: *.toya.net.pl 17.01.10, 21:05 Zastanawia mnie ciagle gadanie przeciwnikow referendum w stylu "Nie poszedlem, bo to tyle kasy bedzie kosztowac". Czy jakby do urn poszedl tylko jeden obywatel to referendum kosztowac moglo mniej niz jakby zanotowac 100% frekwencje? W momencie ogloszenia referendum kasa na nie zostala juz wydana, nie poszliscie glosowac tylko dlatego, bo wiedzieliscie, ze przeciwnikow Kropka pokonac mozna tylko jedna bronia - niska frekwencja. A nie ma to nic wspolnego z pieniedzmi na organizacje referendum, ktore i tak zostaly jz bezpowrotnie wydane. Licze ze swiadomych Lodzian uzbieralo sie jednak tyle ile trzeba by odwolac Prezydenta-Pielgrzyma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Zenada SLD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.10, 22:02 JEDNYM Z KRETYNOW JESTES TY SAM , JA DO NICH NIE NALEZĘ CHOCIAŻ POSZŁAM GŁOSOWAĆ, PARADA W CZAPCE I PIERWSZE MIEJSCE W KOŚCIELNEJ ŁAWCE - NIE WYSTARCZA DO DOBREGO ZARZĄDZANIA MIASTEM, ALE CHYBA JESZCZE TEGO NIE ROZUMIESZ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: Zenada SLD IP: 83.142.204.* 18.01.10, 10:58 Oj szkoda, szkoda, że na czele kretynów ty stoisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taka prawda Lewica: ponad 20 % frekwencji. Kropiwnicki odwo... IP: *.centertel.pl 17.01.10, 20:28 Wielkie mi zwycięstwo 20 % ! Rozumiem gdyby frekwencja wyniosła chociaż 50 %, wtedy moglibyście się cieszyć, ale 20 % to wielka porażka dupków z SLD, mimo tego że osiągnęli swój cel. PORAŻAKA !!! Bo 80% Łodzian ma w dupie SLD. I żadna to demokracja, w której decyduje mniejszość ! Ja robię kupę na taką demokrację Odpowiedz Link Zgłoś
radioerewan Re: Lewica: ponad 20 % frekwencji. Kropiwnicki od 17.01.10, 20:36 Gość portalu: taka prawda napisał(a): > Wielkie mi zwycięstwo 20 % ! Rozumiem gdyby frekwencja wyniosła chociaż 50 %, > wtedy moglibyście się cieszyć, ale 20 % to wielka porażka dupków z SLD, mimo te > go że osiągnęli swój cel. PORAŻAKA !!! > Bo 80% Łodzian ma w dupie SLD. I żadna to demokracja, w której decyduje mniejsz > ość ! Ja robię kupę na taką demokrację Prawda, zrobiłeś ją nie idąc na referendum. Było pójść i dać głos za Kropiwnickim. Jeżeli się udało odwołać prezydenta, to te 80% łodzian oddało swoje losy w ręce tych, którym się chciało pójść. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Lewica: ponad 20 % frekwencji. Kropiwnicki od IP: *.4web.pl 17.01.10, 20:37 >Rozumiem gdyby frekwencja wyniosła chociaż 50 %, Frekwencja 50% to z wielkim trudem i w ogromnych mekach rodzi sie w wyborach prezydenckich w Polsce, więc nie mów mi o porażce obywatelskiej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KGB Poziom forum jest jak poziom Lodzi IP: *.toya.net.pl 18.01.10, 00:53 obawiam sie, ze niewiele mozna spodziewac sie wiecej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: U Re: Lewica: ponad 20 % frekwencji. Kropiwnicki od IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.10, 05:36 Sprawdź sobie, ilu głosowało na Kropiwnickiego w wyborach i porównaj to z liczbą, która poszła głosować w referendum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łodzianka Re: Lewica: ponad 20 % frekwencji. Kropiwnicki od IP: *.toya.net.pl 18.01.10, 14:36 Kolejny prawicowy oszołom. Idź legnij krzyżem pod ołtarzem a potem na kolanach zasuwaj do Częstochowy i módl się!! Bo tylko to ci pozostało, zaściankowa pało!!! Referendum jest ważne i ten wykręcony semita wylatuje na tę swoją szczwaną gębę!!! Skczyły się wycieczki za łodzkie pieniądze. Teraz do Ziemi Świętej poleci jak mu wnuki zasponsorują. Popluj się i zesraj ale tak jest!!! Kropa wylatuje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łodzianin Re: Lewica: ponad 20 % frekwencji. Kropiwnicki od IP: *.ssp.dialog.net.pl 18.01.10, 19:44 > Kolejny prawicowy oszołom. Idź legnij krzyżem pod ołtarzem a potem > na kolanach zasuwaj do Częstochowy i módl się!! Bogate macie argumenty ;p Coś jeszcze możecie powiedzieć? Bo my którzy nie znosimy czerwonego elementu możemy przynajmniej powiedzieć wam (i co jest najszczerszą prawdą), że od 1945 roku niszczyliście tan kraj i to miasto. Możemy to zrobić kulturalnie i bez plucia się niczym jakaś gó...arzeria i nasze argumenty są trafne, merytoryczne i w żadne sposób nie są aroganckie. Macie jakieś lepsze argumenty niż te odnośnie kleru, Watykanu, oraz podniecania się na prawo i lewo jaki Kropiwnicki był zły? Czekam i pozdrawiam - myślący ateista :* Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łodzianin Re: Lewica: ponad 20 % frekwencji. Kropiwnicki od IP: *.ssp.dialog.net.pl 18.01.10, 19:54 > Wielkie mi zwycięstwo 20 % ! Rozumiem gdyby frekwencja wyniosła chociaż 50 %, > wtedy moglibyście się cieszyć, ale 20 % to wielka porażka dupków z SLD, mimo te > go że osiągnęli swój cel. PORAŻAKA !!! > Bo 80% Łodzian ma w dupie SLD. I żadna to demokracja, w której decyduje mniejsz > ość ! Ja robię kupę na taką demokrację Weź nie psuj im chwili triumfu bo się popłaczą ;p Jeśli im 20% starcza niech się cieszą z tego wyniku. Rozsądni ludzie (a jest ich 80%) nie dali się ponieść tej fali propagandy oraz manipulacji i pokazali co myślą o SLD i o tym projekcie. No bo przecież nikt o zdrowych zmysłach nie będzie się wdawał w tą gierkę polityczną i to za swoje własne pieniądze a na dodatek w sytuacji kiedy zostało ono narzucone większości łodzian bez ich zgody. A to, że odwołają Kropiwnickiego było pewne bo silna była nagonka na niego. Niech się więc cieszą tą chwilą triumfu bo w zbliżających się wyborach nie będą się mieli z czego cieszyć. Śmieszne jest tylko to, że niektórym tak mało potrzeba do szczęścia bo Kropiwnickiego nawet osobiście nie znali a jego wpływ na ich życie był znikomy, wadził głownie radnym szczególnie tym z lewicy ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lech Lewica: ponad 20 % frekwencji. Kropiwnicki odwo... IP: *.tarnow.mm.pl 17.01.10, 20:29 został jeszcze jeden "mąż" stanu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pol Lewica: ponad 20 % frekwencji. Kropiwnicki odwo... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.10, 20:30 Nie lubię sld Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sers Re: Lewica: ponad 20 % frekwencji. Kropiwnicki od IP: *.astral.lodz.pl 17.01.10, 20:44 A prezydentowi mowi Papa:) A co do frekwencji na referendum, widac jak Łodzian obchodza losy ich miasta:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek79 Lewica: ponad 20 % frekwencji. Kropiwnicki odwo... IP: *.toya.net.pl 17.01.10, 20:31 Mialem nie isc na referendum, ale wkurzyl mnie ten cyrk z Zydowiczem, kombinacje i machloje - widac bylo, ze sie przestraszyli i probowali sie ratowac za wszelka cene. A miarke przebrala ta farsa z "zaslabnieciem" na konferencji prasowej. Nie tylko mnie to wkurzylo, bo poszlismy razem z sasiadami i znajomymi i prawie wszyscy byli tego samego zdania. A jeszcze 2 tygodnie temu nikt z nas sie nie wybieral glosowac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: patryjota Lewica: ponad 20 % frekwencji. Kropiwnicki odwo... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.10, 20:33 Z całego serca życzę panu Prezydentowi, aby wygrał referendum i udowodnił "czerwonym" że ludzie jeszcze potrafią decenić prawdziwe wartości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mmisiek Re: Lewica: ponad 20 % frekwencji. Kropiwnicki od IP: *.lodz.mm.pl 17.01.10, 20:35 Też popieram szczególnie po tym co pokazali nasi kochani radni;-((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: me Re: Lewica: ponad 20 % frekwencji. Kropiwnicki od IP: *.toya.net.pl 17.01.10, 20:37 PATRYJOTA... jaki prezydent, taki jego elektorat... Wiooo...!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: U Re: Lewica: ponad 20 % frekwencji. Kropiwnicki od IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.10, 05:37 He he he Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ooo błąd statystyczny 3%,lewica chyba nadal kłamie? IP: *.toya.net.pl 17.01.10, 20:34 błąd statystyczny 3%,lewica chyba nadal kłamie? Odpowiedz Link Zgłoś
balsamlomzynski Kaczyński: będę jeszcze bardziej bezczynny 17.01.10, 20:34 U schyłku mroźnej, styczniowej nocy, kiedy władze miejskie z szaleńczą determinacją usuwały z ulic śnieg, nie z upodobania do nawierzchni czarnych i suchych, ale ze śmiertelnego strachu przed PiSem, prezydent wschłuchiwał się w nie do niego skierowane okrzyki nad wyraz ostatnio niespokojnie sypiającej Marie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: melon Lewica: ponad 20 % frekwencji. Kropiwnicki odwo... IP: *.pai.net.pl 17.01.10, 20:35 Co Wy z tym Jońskim i SLD,dla mnie on jest równy Kropiwnickiemu.Większość ludzi których znam i poszli na referendum na SLD ani na PO nigdy nie zagłosują Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KGB 1 mln w bloto IP: *.toya.net.pl 17.01.10, 20:38 Tak z demokracji można zrobic szambo, 1 mln zl z mojej kieszeni ulecialo, swoich sie powstawia i bedzie zylo ze lepiej. Mowi sie, ze jaki narod taka wladza. Marny ten naród. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b Wiecej niz milion IP: 195.69.82.* 17.01.10, 20:51 Powstawianie swoich tez kosztuje, trzeba zaplacic odprawy ustepujacym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FAN Łodzi Wiecej niz milion ale następni będą się bać IP: *.toya.net.pl 17.01.10, 21:14 Warto było zaplacić bo następny będzie się już bał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wujek Dobra Rada Re: 1 mln w bloto IP: *.retsat1.com.pl 17.01.10, 21:57 > 1 mln zl z mojej kieszeni ulecialo, Szkoda, że ich wcześniej lepiej nie zainwestowałeś. Odpowiedz Link Zgłoś
winiary2 Re: 1 mln w bloto 18.01.10, 00:58 Gość portalu: KGB napisał(a): > Tak z demokracji można zrobic szambo, 1 mln zl z mojej kieszeni ulecialo, swoic > h > sie powstawia i bedzie zylo ze lepiej. > > Mowi sie, ze jaki narod taka wladza. Marny ten naród. Ta demokracja pozwalała Tobie wziąć udział w głosowaniu. Nie skorzystałeś, więc to Ty tworzysz szambo przez brak udziału w takich wydarzeniach. A po za tym to nie 1 milion z Twojej kieszeni, tylko ułamek miliona przypadający na Ciebie.. Tak przy okazji, jakie masz IQ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realista Kropiwnicki i tak nie ma się czym przejmować. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.10, 20:39 Po tych jego rządach to pewnie jeden z bogatszych Polaków Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Referendum Re: Kropiwnicki i tak nie ma się czym przejmować. IP: *.toya.net.pl 17.01.10, 20:39 Teraz czas na radnych. Czas wybrać ludzi wykształconych, kochających to miasto, a nie partyjnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lala Re: Kropiwnicki i tak nie ma się czym przejmować. IP: *.toya.net.pl 17.01.10, 21:08 glodnemu chleb na myśli. pozmiom -2 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Lewica: ponad 20 % frekwencji. Kropiwnicki odwo... IP: *.toya.net.pl 17.01.10, 20:39 Oj, zawyją jeszcze łodzianie. Wiedzieli co mają, ale co ich czeka nie wiedzą. A to będzie straszne, jeszcze zawyją! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lodzianin Re:Czy tak samo mozna mozna odwolac T. Tuska ? IP: 114.78.164.* 17.01.10, 20:44 Czy mozna ? A jest za co ! lodzianin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gratuluje Re: Lewica: ponad 20 % frekwencji. Kropiwnicki od IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.10, 20:57 Gratuluje osobom ktore poparly to referendum. Naprawde, jestescie genialni. Daliscie sie jak dzieci naciagnac na wybitnie gowniana gre polityczna. Referendum na kilka miesiecy przed wyborami, kiedy Kropa powiedzial wyraznie ze wycofuje sie z polityki po koncu kadencji. Gdzie i tak nic sie nie zmieni przez te kilka miesiecy. Za czasow SLD, budzet na podroze wynosil 64 000 zł. Kropa ma na podroze 32 000 zł. Reszte opłaca stowarzyszenie regionow czy cos podobnego, w ktorym dziala. Wiec bajki o bajecznych wydatkach z budzetu miasta, mozecie sobie w buty wsadzic albo sie nimi podetrzec. Gratuluje wysluchania polityczkow z SLD i PO, ktorzy wlasnie wydali 1.000.000 mln złotych na nikomu niepotrzebne referendum, ktore nic nie zmieni. Oprocz tego, ze w lodzi przez kilka miesiecy bedzie totalne zamieszanie, bo beda czystki partyjne w zarzadzie kazdej mozliwej firmy, kazdego departamentu, kazdej najmniejszej komisji. Doliczmy jeszcze odprawy dla bylych prawcownikow, bo przeciez PO wsadzi tam swoich ludzi, zawsze przez kilka miesiecy wyciagnac kilka tysiaczkow, a i jeszcze mozliwa odprawa po wyborach jezeli je przegraja. Gratuluje 20% lodzian, ktorzy wydali w imieniu nas wszystkich 1.000.000 zł, a wliczajac wszystkie odprawy, koszt burdelu w urzedzie miasta przez najblizsze miesiace pewnie sporo wiecej. Nie poszedlem na referendum, poniewaz jedyna szansa na nieodwolanie Kropy to brak frekwencji. Nie popieram jego dzialan, ale wydawanie takiej kasy na nic to jednak gowniany pomysl. Gdzie jest teraz radny Joński i radny Walasek z krzykiem ile mieszkań by mozna za to wybudowac, albo ile ulic odnowic ? pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fisher Re: Lewica: ponad 20 % frekwencji. Kropiwnicki od IP: *.reverse.destiny.be 17.01.10, 21:47 nie chodzi o 30 czy 40k PLN, chodzi o to, ze czlowiek nie zrobil nic dla Lodzi, a w szczegolnosci pare waznych rzeczy tragicznie uwalil Odpowiedz Link Zgłoś
ranger21 Re: Lewica: ponad 20 % frekwencji. Kropiwnicki od 17.01.10, 22:37 Gość portalu: Gratuluje napisał(a): Nie poszedlem na referendum, poniewaz jedyna szansa na nieodwolanie Kropy to brak frekwencji. Nie popieram jego dzialan, ale wydawanie takiej kasy na nic to jednak gowniany pomysl. Chyba żartujesz? Szansą było też to, aby zwolennicy Kropka poszli na referendum i zagłosowali przeciw odwołaniu. Nie rozumiem Twego rozumowania. Na wybory powinno się chodzić, a nie bojkotować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wilamek Re: Lewica: ponad 20 % frekwencji. Kropiwnicki od IP: *.toya.net.pl 17.01.10, 22:51 "Kropiwnicki powiedział, że rezygnuje z polityki więc po co referendum?" - Kaczyński: nie będę Premierem jeśli mój brat będzie Prezydentem - już raz się nabraliśmy i więcej nie zamierzamy Odpowiedz Link Zgłoś