21.01.10, 11:02
Ogląda ktoś jeszcze tego bezczelnego, cmentarnego załatwiacza?
Oto hardy gość, w obliczu kamer i mikrofonów, na oczach publiki, wystawia
sobie laurkę. Ogłasza własną niepokalaność, wylicza nieskończone zasługi dla
szczęśliwości obywateli, zapewnia o niewątpliwych, wyłącznie dobrych
intencjach, leje hektolitry wody, usiłuje zmienić pierwotne znaczenie słów,
odwraca fakty, pomija kwestie istotne, nadaje ważność detalom.
Zuchwale peroruje, bez skrywanej przygany traktuje śmiących wątpić w jego
cnoty. Jak na dłoni mamy kolejny przykład świętej krowy. Kolejny, bo
Chlebowski nie przeciera szlaków, przed nim było już kilku równie aroganckich
hucpiarzy. Ale ten jest szczególny. A to dlatego, że dzięki niemu nawet
najbardziej ociemniali mogą dostrzec cała perfidię władzy, która serią
chwytliwych hasełek zyskała popularność.
To nie Troska o dobro wspólne tryumfuje, to Czelność, Nadętość, Tupet i Pycha
wyparły pieczę i starania, rozpanoszyły się w kraju na dorobku, wyniośle
parskają w twarz ufnym obywatelom.
Ludzie, kopnijcie w dupy tych impertynentów przy najbliższej okazji. Jeśli
tego nie zrobicie, zgnijecie razem z nimi. Czy komuś uśmiecha się być
kojarzonym z byłym burmistrzem Żarowa? Nie wierzę.
Obserwuj wątek
    • ojca Re: Buta 21.01.10, 11:21
      ee tam, to jak kopanie leżącego, Chlebowski jest skończony i teraz zapędzony do
      kąta broni się jak potrafi.

Szkoda tylko, że nie ma na tyle "jaj", żeby przyznać się do błędu.
      • lew_konia Re: Buta 21.01.10, 11:31
        Jaja o kogoś o włosach w kolorze "ojszczanej słomy" - że tak Bigiego
        zacytuję?
      • big_news Re: Buta 21.01.10, 11:43
        Chwileczkę.
        Czyli co, powinno się spuścić zasłonę milczenia na tego pana?
        Obejść go jak śmierdzące g., udawać, że nic się nie dzieje?
        Uważam, że wręcz na odwrót - trzeba wytknąć, wskazać palcem, nie udawać, że nie
        ma miejsca skandal nad skandale.
        Facet jest w tym "orędziu" tak zuchwały, że to zakrawa na kpiny.
        Ja rozumiem, demokracja, prawo do obrony itd., ale chyba są jakieś granice?!
        Rzuca oszczerstwa, pomawia, mąci. Widać reżyserię, patrząc na niego człowiek bez
        trudu dostrzega cały wielki sztab specjalistów od pijaru, chmarę gości
        obeznanych z wszelkimi kodeksami, mnóstwo ludzi, którzy ciężko przez kilka
        miesięcy pracowali nad obroną nie tylko samego Chlebowskiego, ale głównie osoby
        odpowiedzialnej za przeciek. I to ten ostatni jest najbardziej groźny dla
        dzisiejszej władzuni, to dlatego pan C. przenosi ciężar zarzutów na legalne służby.
        Nie, tego nie wolno zbyć wzruszeniem ramion. Tak jak kiedyś afera Rywina, tak
        teraz to szachrajstwo pokazuje, w jakim gnoju przyszło nam żyć, kim są i jakimi
        czują się ludzie na szczytach władzy.
        • ojca Re: Buta 21.01.10, 13:00
          Wręcz przeciwnie, należy pokazywać Chlebowskiego i jego upadek, ku przestrodze
          dla innych cwaniaczków.

Chodzi mi raczej o to, że nie należy się już emocjonować tym co on mówi, bo to
          już zwykłe bredzenie przegranego

Żałuję także, że nie ma w Polsce jeszcze takiej kultury politycznej, gdzie
          polityk mówi "zawiniłem, przepraszam, odchodzę", po tym także widać, że póki co
          w Polsce są dupy nie PRowcy.
          • big_news Re: Buta 21.01.10, 13:13
            Hm.
            Napisałem "wstępniaka" bez najmniejszych emocji.
            Zrobiłem to zupełnie świadomie, na chłodno.
            Jeżeli ktoś odbiera moje słowa jako afektywne, to może tylko oznaczać, że dzieje
            się coś poza moją świadomością;)
            Zgadzam się, że ten pan bredzi. Co więcej uważam, że Chlebowski bredził zawsze,
            choć dość zręcznie posługuje się zgrabnymi słówkami, na które niektórzy się
            nabierają.
            Gdy idzie zaś o ekipę przygotowującą go do przesłuchania, to niewątpliwie robił
            to ten sam zespół, który wykreował łzy Sawickiej na sejmowych schodach.
            Wiemy, że ludzie lubią telenowele, więc znajdą się tacy, którzy jak wcześniej
            Sawicką, tak teraz łykną Chlebowskiego.
            Ale tak jak zawęża się grono wielbicieli "M jak miłość" czy "Klanu", tak i tutaj
            przekonani będą odpływać. PO powinna rozejrzeć się już dawno za innymi
            scenarzystami, bo za te role Oscary tym cwaniaczkom przyznane, mimo ich
            teatralnych wysiłków, nie będą.
    • Gość: - Re: Buta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.10, 11:35
      Zbyniu ma pelno w gaciach. boi sie, ze jak go inny Zbyniu na komisji przyprze
      pytaniami do muru, to zacznie sypac kolegow. a to by byl juz koniec Zbynia do
      kwadratu.
      • big_news Re: Buta 21.01.10, 11:45
        Na razie jeszcze ma swoje 5 minut.
        Jeszcze chwileczkę. Jeszcze leje wodę.
        Za moment sczeźnie.
        Utopi się w swoim własnym pocie.
        • lew_konia Re: Buta 21.01.10, 12:32
          To ci się imiennik trafił Bigi - nie ma co...
          • big_news Re: Buta 21.01.10, 12:38
            Bez przesady.
            Z jego powodu swoich rodziców przeklinał nie będę;)
            Tym bardziej, że mógłbym tu rzucić sporą garść nazwisk Zbyszków, którzy
            przynoszą temu imieniu wyłącznie chlubę:)
            • lew_konia Re: Buta 21.01.10, 12:44
              Jedni są od Zbyszka z Bogdańca,
              a drudzy od Zbycha z Wielgachną Łychą.
              • big_news Re: Buta 21.01.10, 12:53
                Dokładnie.
        • przyslowie Re: Buta 21.01.10, 12:46
          Bigusiu, dobrze piszesz.
          On zamiast wody leje pot.

Ja też leję pot, ale od pracy.
          • big_news Re: Buta 21.01.10, 12:54
            Hm.
            Chyba nie jesteś zatrudniona przy odśnieżaniu, przez pana grożącego innemu panu?
            W każdym razie, miłej dniówki.
            • przyslowie Re: Buta 21.01.10, 20:13
              Bigusiu, fajnie, że to wydarzenie dnia transmitowane jest na żywo w
              tvp3 info i tvn.
              Chlebowski nie mówi zbyt poprawnie po polsku.
              Wszyscy w Polsce znają dziewczynę od drzewka z wyjątkiem
              Chlebowskiego. Ciekawe?
              • big_news Re: Buta 21.01.10, 20:52
                Nie zgadzam się, że źle mówi.
                Otóż on co prawda słownictwo ma dość ubogie (albo na użytek przesłuchania jest
                wstrzemięźliwy, kij wie), ale za to wtedy, kiedy używa czterech zdecydowanie
                dominujących wyrazów
                , popisuje się dykcją wręcz doskonałą.
                Te cztery wyrazy to:
                ja,
                proszę,
                mi,
                wierzyć.
                Ja, proszę mi wierzyć, ja ja ja, proszę mi wierzyć, ja ja, proszę mi wierzyć,
                ja, proszę mi wierzyć, ja ja ja, proszę mi wierzyć, proszę mi wierzyć ja, ja,
                proszę mi wierzyć, ja ja ja ja, proszę mi wierzyć...
                I tak w kółko, na okrągło, w różnych wersjach, kompilacjach, na przemian i
                łącznie, wciąż, nieustannie.
                Przez 10 godzin ja, ja, ja, ja, ja, ja, ja, ja, proszę mi wierzyć, proszę mi
                wierzyć, proszę mi wierzyć, proszę mi wierzyć, proszę mi wierzyć, proszę mi
                wierzyć, proszę mi wierzyć, proszę mi wierzyć, proszę mi wierzyć, ja ja ja ja ja
                ja ja ja ja...
                Dobrze, że odżywiałem się dzisiaj wyłącznie lekko strawnie, nie piłem niczego
                ciężkiego, nie bierze mnie żołądkowa grypa albo inna cholera, bo bym przez cały
                dzień nic tylko rzygał, puszczał pawie, rzygał, puszczał pawie, rzygał, puszczał
                pawie, rzygał, puszczał pawie...
                Zresztą, sam widok tego upudrowanego do granic możliwości kłamczucha, jego
                łgarska modulacja głosu wystudiowana do... zrzygania wzbudza odruchy wymiotne.
                Nie wiem, czy wyraziłem się dostatecznie jasno, ufam, że tak.
                • przyslowie Re: Buta 21.01.10, 21:19
                  Bigusiu, to nie o dykcję mi chodzi, ale mówił z błędem.

A oczywiście, nie zgodzisz z komentarzem dzisiejszym TVNu. O dobrej
                  i złej nowinie dla tego świadka w sprawie.
                  • Gość: kkk Re: Buta IP: *.toya.net.pl 21.01.10, 21:27
                    A jaka niby jest ta dobra? Ze sie nie spalił ze wstydu?
                    • przyslowie Re: Buta 21.01.10, 21:52
                      Właśnie, zaczynam się zastanawiać.

Dobra nowina była, że znakomicie wypadł jako aktor, zła to ta, że
                      występował jako skompromitowany polityk i dodając Twój komentarz,
                      nie spalił się ze wstydu.
                      • big_news Re: Buta 21.01.10, 21:56
                        Jeżeli on dobrze wypadł w roli aktora, to przykro mi, ale Ty się zupełnie na
                        sztuce aktorskiej nie znasz.
                        • przyslowie Re: Buta 21.01.10, 22:10
                          Ale to nie był mój komentarz, tylko tvnu. No dobrze się dzisiaj
                          zgrywał. Dobrze się dzisiaj do wystąpienia przygotował. Używał mowy
                          otwartych (czyli czystych) rąk.
                          Fajne było, jak chwalił się nagrodą muflona.
                          Bigusiu, co pozostaje skompromitowanemu politykowi jak robić dobrą
                          minę do złej gry?
                          • big_news Re: Buta 21.01.10, 22:19
                            Przed wojną to se w łeb strzelali.
                            No, ale wtedy w cenie był honor.
                            A wiesz jak się dzisiejsze obrady zakończyły?
                            To był prawdziwy Majstersztyk!
                            Otóż Przewodniczący Sekuła (ja bym mu za to dał przynajmniej... Order Karola,
                            albo i Lenina) ogłosił 30 minut przerwy. Następnie, za chwilkę, powiedział, że
                            jednak przerwa trwała będzie 10 minut. Po tych minutach usiadł za stołem Komisji
                            sam, spytał do mikrofonu, czy Komisja chce na dzisiaj zakończyć obrady,
                            stwierdził (też głośno), że nie ma głosów sprzeciwu i obrady zamknął.
                            Nie wiem, śmiać się czy płakać, przecież to się k.u.rwa w pale nie mieści co te
                            sk.u.r.wiele robią!
                            • przyslowie Re: Buta 21.01.10, 22:30
                              Strzał w łeb mógłby oznaczać przyznanie się do winy.
                              • big_news Re: Buta 21.01.10, 22:37
                                Czyli masz wątpliwości jeszcze?!
                                Ty jesteś jednak dużo gorzej zaczadzona niż by się mogło wydawać.
                            • przyslowie Re: Buta 21.01.10, 22:40
                              Wracając po 10minutowej przerwie, spytał, czy ktoś z członków
                              komisji chce zadać kolejne pytanie i po chwili ciszy zakończył
                              przesłuchanie.
                              • big_news Re: Buta 21.01.10, 22:42
                                I tylko tyle masz do powiedzenia o tym niebywałym wydarzeniu?!
                                Ja odpadam, chyba wolę gadać z jakimś nastoletnim lemingiem.
                  • big_news Re: Buta 21.01.10, 21:32
                    Nie wiem o jaki komentarz chodzi i którego świadka.
                    • przyslowie Re: Buta 21.01.10, 21:45
                      No, Biguś, kto dzisiaj zeznawał przed komisją jako świadek?
                      • big_news Re: Buta 21.01.10, 21:57
                        A te nowiny to jakie, ta dobra i zła?
    • wojtek33 Laczka 21.01.10, 12:41
      To on z Łodzi jest?
      • lew_konia Re: Laczka 21.01.10, 12:45
        Zbychu jest z Żor, z Łodzi jest jego kompan Miro.
      • big_news Re: Laczka 21.01.10, 12:53
        Z Polski jest.
        A Łódź w Polsce leży.
        I, niestety, również w naszym mieście buców nie brak.
        To (tak przy okazji dla objaśnienia jak kto sam z siebie ogarnąć nie może)
        problem wykraczający poza rogatki, ale widoczny choćby i na tym forum.
    • Gość: x Re: Buta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.10, 12:46
      znowu śmietnik na forum Łódź, lalalalaa.....
      • big_news Re: Buta 21.01.10, 12:55
        Więc go nie rób.
    • Gość: zaskok Myslalem, ze o Kropiwnickim piszesz... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.10, 13:53
      • big_news Z myśleniem u ciebie kiepściutko... 21.01.10, 13:55
        • Gość: kkk Re: Z myśleniem u ciebie kiepściutko... IP: *.toya.net.pl 21.01.10, 13:59
          Wracają historie donkowe, bigos jest niezniszczalny ze swoimi
          natręctwami
    • inspektor_harry_callahan Gratulacje! W dupę i w krocze jeszcze! 21.01.10, 19:47
      big_news napisał:

> Ogląda ktoś jeszcze tego bezczelnego, cmentarnego załatwiacza?
      > Oto hardy gość, w obliczu kamer i mikrofonów, na oczach publiki, wystawia
      > sobie laurkę. Ogłasza własną niepokalaność, wylicza nieskończone zasługi dla
      > szczęśliwości obywateli, zapewnia o niewątpliwych, wyłącznie dobrych
      > intencjach, leje hektolitry wody, usiłuje zmienić pierwotne znaczenie słów,
      > odwraca fakty, pomija kwestie istotne, nadaje ważność detalom.
      > Zuchwale peroruje, bez skrywanej przygany traktuje śmiących wątpić w jego
      > cnoty. Jak na dłoni mamy kolejny przykład świętej krowy. Kolejny, bo
      > Chlebowski nie przeciera szlaków, przed nim było już kilku równie aroganckich
      > hucpiarzy. Ale ten jest szczególny. A to dlatego, że dzięki niemu nawet
      > najbardziej ociemniali mogą dostrzec cała perfidię władzy, która serią
      > chwytliwych hasełek zyskała popularność.
      > To nie Troska o dobro wspólne tryumfuje, to Czelność, Nadętość, Tupet i Pycha
      > wyparły pieczę i starania, rozpanoszyły się w kraju na dorobku, wyniośle
      > parskają w twarz ufnym obywatelom.
      > Ludzie, kopnijcie w dupy tych impertynentów przy najbliższej okazji. Jeśli
      > tego nie zrobicie, zgnijecie razem z nimi. Czy komuś uśmiecha się być
      > kojarzonym z byłym burmistrzem Żarowa? Nie wierzę.

Przybij piątkę za ten tekst. Nawet wydaje mi się, że sam go tu napisałem.
      Przecież może mi się wydawać, skoro się z nim utożsamiam. Daukszewiczowi też się
      wydawało, że to on słowa piosenki ułożył, bo takie dobre były, więc mu się wydawało.

Kopnąć ich w dupę - jak słusznie proponujesz - to za mało!
      Jeszcze w krocze!
    • witoldzbazin Re: Buta 21.01.10, 21:11
      zauważyłem ze już się nie POci jak świnia hehehehe
      • big_news Re: Buta 21.01.10, 21:19
        Nie poci się, bo ma nałożoną tonę pudru. Za to nieustannie drapie się w jedno
        lub drugie ucho i nerwowo poprawia okulary. Kłamstwo zawsze wylezie. Gdyby
        jeszcze nie trzymał swoich lepkich łapek pod stołem, to widać byłoby ich częste
        i wymowne zacieranie. Szkoda, że Pinokio to bajkowa postać. Chociaż z drugiej
        strony... Gdyby kłamczuchom nochale rosły w realu, to pełowcy winni byliby
        rozwalenia wszystkich telewizorów od dupy strony:)
      • Gość: kkk Re: Buta IP: *.toya.net.pl 21.01.10, 21:26
        Dostał dezodorant wiodącej marki na rynku od rycha
    • pan_miroslaw Brawo Mirosław Sekuła! 21.01.10, 21:34
      pan Mirosław Sekuła wspaniale prowadzi posiedzenia, jest bardzo zasadniczy i nie pozwala na anarhizację komisji.
      Jestem dumny że też mam na imię Mirosław. Tak jak on.

Natomiast Łodzi potrzebny jest silny gospodarz. Może Wilecki???
      • big_news Dzięki za ten wpis 21.01.10, 21:43
        Teraz już nawet najbardziej naiwni (niech będzie - prostoduszni, żeby było
        elegancko) nie mają wątpliwości, żeś jest prymitywnym prowokiem.
        Wiedziałem o tym po bodaj drugim twoim wpisie, teraz już nikt nie ma złudzeń.
        Napisałbym to co się powinno w takich razach, ale za takie słowa wylatuje się na
        osła. W każdym razie, żeby nawiązać do głównego tematu wątku, najtrafniejszych
        określeń takich typków jak ty używają na co dzień różne Ryśki i Janki.
        • przyslowie Re: Dzięki za ten wpis 21.01.10, 21:57
          Dla takiego jak on, to pokuty nie ma.
        • pan_miroslaw sam jesteś prowokatorem i to nietoleranycjnym 22.01.10, 09:02
          big_news napisał:

> Teraz już nawet najbardziej naiwni (niech będzie - prostoduszni, żeby było
          > elegancko) nie mają wątpliwości, żeś jest prymitywnym prowokiem.
          > Wiedziałem o tym po bodaj drugim twoim wpisie, teraz już nikt nie ma złudzeń.
          > Napisałbym to co się powinno w takich razach, ale za takie słowa wylatuje się n
          > a
          > osła. W każdym razie, żeby nawiązać do głównego tematu wątku, najtrafniejszych
          > określeń takich typków jak ty używają na co dzień różne Ryśki i Janki.

Ależ nie!!! To ty jesteś "prowokiem". Powiem ci nawet dlaczego. Dlatego że ja tak uważam. Bo to jest sprawa uznania, słowo kontra słowo. Uważam cie więc za prowokatora bo tym co wypisujesz prowokujesz do dyskusji nie zawsze na poziomie. Czyli robisz dokładnie to co ja, ale różnią nas poglądy. Nie masz prawa narzucać mi moich, chyba że zostaniesz generalissimusem tego forum.

Uważasz że poglądy twoje są słuszne i że tylko one zasługują na szacunek. Kto myśli inaczej ten jest kim? Śmieciem? Ciekawą masz filozofie ale ja jej zupełnie nie podzielam!

Jeśli się tobie nie podoba prowadzenie obrad przez Sekułę to twoja sprawa. Ja uważam że potrzeba silnej ręki, stanowczej, zasadniczej, bezkompromisowej. Nie popieram rozpasania, anarhii, warcholstwa i nadużywania czyjejś dobrej woli.
          • big_news Choćbyś się... sprężył nie wiadomo jak, 22.01.10, 09:17
            to i tak nie odwrócisz sytuacji.
            Między nami jest zasadnicza różnica. Taka mianowicie, że o ile ja z uwagi na
            wyrażane poglądy, w tym miejscu rzeczywiście mogę być odbierany jako
            kontrowersyjny, to raczej mało kto ma wątpliwości, czy jestem w swoich opiniach
            szczery. Piszę co mi dyktuje serce i rozum, nie stroję się w piórka kogoś
            zupełnie innego.
            Ty natomiast siejesz ferment przebrany za pobożnisia, chociaż twoje posty wręcz
            cuchną antyklerykalizmem, zakamuflowany ateizm i zachęty (tak tak!) do
            niepośledniego jeżdżenia po pewnych środowiskach aż biją w oczy.
            Nie jesteś koleś tak zmyślny jak ci się marzy, twoje marne zamiary czytelne są
            dla gimnazjalisty. Przyjmij więc do wiadomości, że mam w głębokim poważaniu co
            ty tam sobie uważasz, jak napiszesz coś naprawdę szczerego, to może wtedy wezmę
            cię poważnie. Nie nudź już, bo nie ma nic gorszego ponad osobnika bez polotu.
            • pan_miroslaw Re: Choćbyś się... sprężył nie wiadomo jak, 22.01.10, 09:26
              > Przyjmij więc do wiadomości, że mam w głębokim poważaniu co
              > ty tam sobie uważasz, jak napiszesz coś naprawdę szczerego, to może wtedy wezmę
              > cię poważnie. Nie nudź już, bo nie ma nic gorszego ponad osobnika bez polotu.

Mam w d.... to jak mnie postrzegasz bo nie zależy mi na zdaniu kogoś kto
              krytykuje innych używając obelg i wyzwisk.

Przyjmij też do wiadomości, ze nie zmienisz moich poglądów "choćbyś się sprężył
              nie wiadomo jak".
              • big_news Re: Choćbyś się... sprężył nie wiadomo jak, 22.01.10, 11:21
                Cóż, jak widać stać cię wyłącznie na popierdywanie.
                Nawet nie wiesz, jak to niewiele.
                • zamek Re: Choćbyś się... sprężył nie wiadomo jak, 22.01.10, 12:52
                  O, jaki fajny zrobiliście Dzień Leśnego Dziadka ;P
                  • big_news Re: Choćbyś się... sprężył nie wiadomo jak, 22.01.10, 13:02
                    Polemizowałbym z tym - zrobiliście.
                    Ale, że dzień faktycznie świąteczny, a każdy facet dziadkiem pewnie chciałby
                    kiedyś zostać, nie będę gwałtownie protestował;)
      • Gość: Jaś Re: Brawo Mirosław Sekuła! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.10, 22:31
        Na "Generał Nil" też był przewodniczący słuchający wszystkich "za" i "przeciw" .
        To po prostu niewiarygodnie przykre , że po tylu latach kłamstwa i matactwa
        nadal można prezentować taki poziom. Jednym słowem wstyd. Kultura to nieznane
        słowo jak widać, godność to kompletna abstrakcja. Patrząc na to wszystko tylko
        zadać pytanie co się zmieniło - czy tylko nazwy. Czy to nie jest zbyt bardzo
        podobne do tych procesów lat 50- 70 gdzie scenariusz był znany przed
        znalezieniem sprawcy? Wstyd , jednym słowem wstyd.
    • Gość: kolo Re: Buta IP: *.toya.net.pl 21.01.10, 23:05
      "To nie Troska o dobro wspólne tryumfuje, to Czelność, Nadętość, Tupet i Pycha
      wyparły pieczę i starania, rozpanoszyły się w kraju na dorobku, wyniośle
      parskają w twarz ufnym obywatelom. "

--

No nie mogę. Do kartofla pasuje jak ulał :)))))))))
      • Gość: gosc Bufon kontra kuratorka IP: *.toya.net.pl 22.01.10, 08:24
        Chlebowski jest koszmarny. Kempa żałosna. Nasza klasa politycza na psy
        schodzi.
    • jazzman1979 Re: Buta 22.01.10, 09:23
      > Ogląda ktoś jeszcze tego bezczelnego, cmentarnego załatwiacza?
      > Oto hardy gość, w obliczu kamer i mikrofonów, na oczach publiki, wystawia
      > sobie laurkę. Ogłasza własną niepokalaność, wylicza nieskończone zasługi dla
      > szczęśliwości obywateli, zapewnia o niewątpliwych, wyłącznie dobrych
      > intencjach, leje hektolitry wody, usiłuje zmienić pierwotne znaczenie słów,
      > odwraca fakty, pomija kwestie istotne, nadaje ważność detalom.
      > Zuchwale peroruje, bez skrywanej przygany traktuje śmiących wątpić w jego
      > cnoty. Jak na dłoni mamy kolejny przykład świętej krowy.

Myślałem, że to o Skrzydlewskim ...
      • big_news Re: Buta 22.01.10, 11:22
        Kolejny raz obnażasz brak własnego pomyślunku.
        • Gość: kolo Re: Buta IP: *.toya.net.pl 22.01.10, 11:52
          A może to ty nie dostrzegasz, że buractwo dotyczy nie tylko PO?
          • jazzman1979 Re: Buta 22.01.10, 14:14
            zostaw to tylko big.news forumowy trol :)
            • big_news Re: Buta 22.01.10, 14:37
              Koleś, tyś nawet do, hm, troli za cienki.
    • Gość: Gaba Sekuła Sekulorum... IP: *.toya.net.pl 22.01.10, 12:50
      Oj jak tak dalej będzie Sekuła prowadził tą komisję to pewnie go odwołają.
      Wasserwaga, Kempa, Arłukowicz będą przeciwko przewodniczącemu a Stefaniuk uzależni to jak zagłosuje od tego o której ma pociąg i czy nie musi akurat iść wydoić krowy ;)
      • big_news Re: Sekuła Sekulorum... 22.01.10, 13:05
        Nie ma szans.
        Nawet jak Stefaniuk się ulotni, to stosunek głosów jest 3 do 3. W tej sytuacji
        decyduje to, za czym opowiada się przewodniczący, więc...
        • Gość: Gaba Re: Sekuła Sekulorum... IP: *.toya.net.pl 22.01.10, 13:07
          big_news napisał:

> Nie ma szans.
          > Nawet jak Stefaniuk się ulotni, to stosunek głosów jest 3 do 3. W tej sytuacji
          > decyduje to, za czym opowiada się przewodniczący, więc...

Poeta F.J.Stefaniuk może zagłosować w każdy możliwy sposób ;)
          • big_news Re: Sekuła Sekulorum... 22.01.10, 13:14
            Bez żartów.
            Aż tak niezależny technik-koalicjant Stefaniuk to nie jest. Zresztą, on podobnie
            jak członkowie z PO ma wgląd do monitora, a tym pisze jak byk co chłopakom
            wolno, o co i jak mają pytać itd;)
            • przyslowie Re: Sekuła Sekulorum... 22.01.10, 19:31
              Bigusiu, a Ciebie gardło nie boli? Możesz gardłować?
              • big_news Re: Sekuła Sekulorum... 22.01.10, 20:33
                Ja się nie muszę uciekać do żadnych sztuczek.
                Nie mam nic do ukrycia, szemranych interesów i wałków nie robię.
                Dlatego też nie popieram PO.
                • Gość: kkk Re: Sekuła Sekulorum... IP: *.toya.net.pl 22.01.10, 20:39
                  Manii przesladowczej i kompleksów na punkcie donka to faktycznie nie
                  udaje ci się ukryć, ale radzi sobie jakoś chłopak bez tego poparcia.
                  Niech cię już to nie boli
                • przyslowie Re: Sekuła Sekulorum... 22.01.10, 20:51
                  Powinieneś napisać, że nie masz żadnej gardłowej sprawy.I pewnie nie
                  zgadzasz z tezami postawionymi przez tvn, dlaczego drzewko takowąż
                  musiał mieć.
                  • big_news Re: Sekuła Sekulorum... 22.01.10, 21:02
                    Proponuję, byś porzuciła sugestie o czym "powinienem" pisać.
                    Wielokrotnie dałem tu do zrozumienia, że to co zamieszczę, zależy wyłącznie ode
                    mnie.
                    • przyslowie Re: Sekuła Sekulorum... 22.01.10, 21:08
                      Oj, panie Czepialski, nie bądź pan taki dosłowny.
                      • big_news Re: Sekuła Sekulorum... 22.01.10, 21:16
                        Kiedyś napisałaś, że nie lubisz emotikonów.
                        Rozumiem to.
                        Jednak jak widzisz, czasami są one pomocne.
                        Gdybyś zakończyła zdanie z sugestią przymrużeniem oka, przyjąłbym to jako żart i
                        tyle.
                        A tak, nie będąc duchem świętym, nie miałem pojęcia, że to tylko krotochwila.
                        Masz dwa wyjścia:
                        1 - polubić i używać emotikonów
                        2 - wyrażać się jaśniej
                        • przyslowie Re: Sekuła Sekulorum... 22.01.10, 21:41
                          Bigusiu, gdy bierzesz w łapki ksiązkę satyryczną, np. Marka Twaina,
                          to nie masz tam żadnych emotikonek i potrafią Cię one rozśmieszyć
                          bez tego.
                          Nie mam zamiaru tworzyć jakiś netowych sitcomów, bo tego nie
                          stosowano do czasu powstania netu.
                          • big_news Re: Sekuła Sekulorum... 22.01.10, 22:02
                            Hm.
                            Wysoko mierzysz i to się chwali, bo cele trzeba sobie wyznaczać ambitne.
                            Wybacz jednak, ale roześmiałem się nie wówczas, kiedy mi coś niewyraźnie (jak
                            się okazało) sugerowałaś, ale dopiero teraz, gdy zestawiłem sobie Twoje bon moty
                            z humoreskami M. Twaina.
                            Do tego zdajesz się nie rozumieć wagi emotikonów. Nie, żeby je przeceniać, ale
                            czasami są niezwykle pomocne. Słowo pisane to nie to samo co bezpośrednia
                            rozmowa. Na monitorze nie widać intonacji, nie dociera do naszych uszu tembr
                            głosu, słabo da się wyczuć zawieszenie, nie zawsze uda się wprost przelać
                            emocje, wyrazić gorszy lub lepszy humor.
                            Czym innym jest post aspirujący do choćby skromnego opowiadanka, gdzie da się
                            położyć akcenty w różnych miejscach, a na dodatek można swobodnie operować całą
                            gamą znaków, a czym innym prędka replika, która często jest mocno skondensowana.
                            Nie gniewaj się, ale (powiedzmy) nie zawsze udaje Ci się wyrazić coś tak, żeby
                            adresat nie miał żadnych wątpliwości o co Ci idzie, jakie za tym kryją się
                            intencje. Emotikony pozwalają uniknąć nieporozumień, dlatego Twoja do nich
                            niechęć jest dla mnie niezrozumiała.
                            Owszem, w epoce przed netowej nie miały one zastosowania. Ale teraz przyszło na
                            żyć szybciej, z pomocą netu min., nie ma co parskać na coś, co jest
                            nierozerwalnie złączone z także przez Ciebie używanym medium.
                            • przyslowie Re: Sekuła Sekulorum... 22.01.10, 22:39
                              Bigusiu, nie przekonasz mnie. Kiedyś ludzie potrafili rozumieć się
                              bez pomocy jakichś emotikonek. Może mamy przejść w necie na język
                              migowy?
                              Zaraz zacznę Ci migać.
                              Chcesz to mogę przejść w ostateczności na język emotikonkowy. Będę
                              porozumiewać się wyłącznie za pomocą Twoich ukochanych emotiknek.

Kiedyś sitcomów też nie było, a ludzie potrafili się śmiać z niemych
                              komedii Chaplina.

Trudno było dziś zrozumieć, że zażartowałam sobie z gardłowej sprawy
                              drzewka, który nie nóż a topór miał na gardle.
                              • big_news Re: Sekuła Sekulorum... 22.01.10, 22:54
                                Ten post jest dla mnie w zupełności zrozumiały.
                                No, w każdym razie tak sądzę.
                                Jednak zamieściłaś w nim kilka niezrozumiałych rzeczy, a mianowicie:
                                kiedyś ludzie nie używali emotikonów, bo ich... nie znali. Zgodzisz się z tym?
                                Kiedyś ludzie nie mieli netu, jeszcze wcześniej radia, równie dawno telefonu, a
                                jeszcze wcześniej nie umieli nawet pisać, a mimo to się porozumiewali. Idąc tym
                                tropem, można by buńczucznie zakrzyknąć - a po kiego nam alfabet?! Przecież dla
                                wyrażenia emocji w zupełności wystarczy bełkotliwa mowa, a żeby przekazać
                                wiadomość na odległość można rozpalić ognisko. To jak, palimy Ty swoje, a ja
                                swoje i puszczamy sobie sygnały dymne? Bez emotikonów, oczywista...
                                Kolejna rzecz - nie kocham się w emotikonach. Ja je tylko uznaję, doceniam ich
                                znaczenie, godzę się na nie, rozumiem, że przyszło żyć nam w czasach, kiedy
                                emotikony tak jak zaś np. ścienne malunki, a w bliższych nam czasach piktogramy,
                                zwyczajnie uproszczają przekaz.
                                Co do Chaplina... Owszem, zbyt rozmowny on nie był. Fakt. Ale już czy to w
                                dawnych kinach taper, czy później w udźwiękowionych wersjach jego filmów, muzyka
                                budowała napięcie, podkreślała komizm lub powagę sytuacji. Zresztą nie
                                wyobrażasz sobie chyba, że miałabyś wybuchać śmiechem, gdyby przyszło Ci zamiast
                                oglądać taki film, przeczytać o nim choćby na forum? Widzisz chyba, że to dwie
                                zupełnie różne formy wypowiedzi.
                                Twój upór jest dziwny, ale to nie mój problem. Najwyżej częściej niż ci, którzy
                                z emotikonów korzystają, będziesz musiała tłumaczyć swoje słowa. Dobra strona
                                tego jest taka, że sobie wyrobisz palce na klawiaturze.
    • marianczyk0 Re: Buta 04.02.10, 22:54
      Buta to ty mi mozesz wylizac balwanie
      • Gość: kkk Re: Buta IP: *.toya.net.pl 04.02.10, 22:58
        Dobrze że już przestał udawać mirosława, chciał chłopina znaleźć
        głupszego od siebie to musiał go wymyśleć. Komedia
        • marianczyk0 Re: Buta 04.02.10, 23:07
          jak to przestal, przeciez sie wpisal po czym sam sobie podziekowal a nastepnie zwymyslal
          • big_news Re: Buta 04.02.10, 23:16
            Słuchaj no.
            Wiem przecież, że chamidło z ciebie wzorcowe, ale zdawało mi się, że za to masz
            chociaż kapkę oleju w łepetynie więcej od tego paranoika.
            A tu bęc!
            Zawiodłem się.
            • marianczyk0 Re: Buta 04.02.10, 23:23
              hehehe daruj sobie te tanie chwyty, stosowalem je zanim ty jeszcze wiedziales co to internet

liz mi buty
              • big_news Re: Buta 04.02.10, 23:33
                To ty mocno podstarzały jesteś.
                To tłumaczy wiele i nakazuje współczucie.
                Biedak.
                • marianczyk0 Re: Buta 04.02.10, 23:41
                  big_news napisał:

> To ty mocno podstarzały jesteś.

nie, ty jestes po prostu glupi

> To tłumaczy wiele

no co to na przyklad tlumaczy doktorze House?

> Biedak.

debil
                  • Gość: kkk Re: Buta IP: *.toya.net.pl 04.02.10, 23:53
                    Tak to fakt tanie chwyty rodem z piaskownicy i elokwencja rodem z magla
                    to jego znak firmowy. Bigi człowiek humoru, honorowy mirosław tego
                    forum. Może niech znowu zrobi jakąś sondę
                • Gość: kkk Re: Buta IP: *.toya.net.pl 04.02.10, 23:46
                  Jak widzisz przebiegły jesteś jak nurt w muszli i bystry podobnie.
                  Niestety niepełnosprytny. Rozgorliwiaj się na filmach z clintem pacanie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka