Dodaj do ulubionych

Zaproszenie do gimnazjum 31

IP: *.toya.net.pl 27.01.10, 23:56
Drzwi Otwarte Gimnazjum 31

Gimnazjum Nr 31 im. Szarych Szeregów przy ulicy Grota-Roweckiego zaprasza w dniu 1. lutego bieżącego roku wszystkich zainteresowanych, a przede wszystkim uczniów klas szóstych szkół podstawowych oraz ich rodziców na coroczną imprezę integracyjną „Drzwi Otwarte Gimnazjum 31”. W tym roku wydarzenie to odbywa się pod hasłem Sport i Nauka w godzinach 11.30 – 13.30 (uczniowie szkół podstawowych z wychowawcami klas) oraz 17.00 – 19.00 (rodzice z uczniami indywidualnie). Podczas spotkania uczniowie Gimnazjum zaprezentują swoje dotychczasowe osiągnięcia oraz odpowiedzą na wszystkie pytania.

Pragniemy przypomnieć, że jako jedyna szkoła w województwie łódzkim zdobyliśmy tytuły: Szkoły Humanitarnej oraz Szkoły Globalnej. Dzięki zaangażowaniu uczniów i nauczycieli działamy na szeroką skalę na rzecz innych ludzi, współpracując z wieloma organizacjami i fundacjami, takimi jak np. Polska Akcja Humanitarna czy PCK. Jesteśmy partnerami szkół na całym świecie, wspólnie promujemy równość między ludźmi, szacunek, braterstwo między narodami, godność, niesienie pomocy potrzebującym.
Znaczącym wyróżnieniem jest uzyskanie przez szkołę tytułu Szkoły Bezpiecznej oraz Szkoły Sukcesu nadawanego przez Centralną Komisję Egzaminacyjną wyłącznie najlepszym szkołom w zakresie osiągnięć edukacyjnych. Jest to dla naszego gimnazjum szczególnie ważne wyróżnienie, gdyż możemy poszczycić się bardzo dobrymi wynikami z egzaminu w klasach III. W związku z tym pracownicy szkoły pragną serdecznie podziękować uczniom oraz drogim rodzicom za ich wkład pracy, bez której zdobycie tego wyróżnienia byłoby niemożliwe.

W czasie Drzwi Otwartych zobaczą Państwo najnowsze przedstawienie szkolnego zespołu teatralnego ATE (godz. 12.30 oraz 17.30). Więcej o sukcesach i popularności teatrzyku pisaliśmy w poprzednich numerach naszej gazety. Ponadto, zwiedzający będą mieli możliwość wzięcia udziału w licznych konkursach i prezentacjach.
I tak już od godziny 9.00 odbędzie się sportowy pojedynek drużyn ze szkół podstawowych o Puchar Dyrektora Gimnazjum, zaś po godzinie 13.00 zobaczą Państwo gorącą rywalizację naszych uczniów - wicemistrzów Łodzi w tenisie stołowym.
Rokrocznie Gimnazjum Nr 31 organizuje dzień przedsiębiorczości, podczas którego uczniowie prezentują zakładane przez siebie firmy. Impreza ta rozpocznie się o godz. 11.30. Gimnazjalne korporacje będą serwować smaczne posiłki, reklamować różne usługi i zapraszać do wspólnej zabawy przybyłych gości.
Wszyscy zwiedzający uczniowie będą mogli spróbować swych sił w specjalnie dla nich organizowanych zajęciach i konkursach. Serdecznie zapraszamy na zajęcia plastyczne, zajęcia udzielania pierwszej pomocy przedlekarskiej, konkursy językowe. Wspólnie przeprowadzimy eksperymenty oraz doświadczenia chemiczne i fizyczne, obejrzymy wystawy rekwizytów teatralnych i fotografii, zaprezentujemy artykuły z gazetki „Gimnazjalne WOW” oraz prace tajemniczego koła Mangi i Anime. W szkolnej bibliotece zapoznacie się z nowościami książkowymi. Dodatkowo w sesji wieczornej (17.00 – 19.00) zapraszamy wszystkich na popisowe występy artystyczne uzdolnionej młodzieży, prezentującej swoje umiejętności w Konkursie Talentów.

Podczas tegorocznej imprezy integracyjnej będą mogli zapoznać się Państwo z ofertą edukacyjną Gimnazjum. W przyszłym roku szkolnym proponujemy obecnym szóstoklasistom naukę w pięciu klasach o nowoczesnych profilach dostosowanych do indywidualnych potrzeb uczniów. Oferujemy naukę języka angielskiego, hiszpańskiego i niemieckiego w klasach: dziennikarsko – teatralnej (dla zainteresowanych: j. polskim, historią, aktorstwem i dziennikarstwem), informatyczno – medialnej (dla zainteresowanych informatyką i przedmiotami ścisłymi, w której uczniowie pracować będą w gimnazjalnej telewizji internetowej), regionalno – ekologicznej
(dla zainteresowanych geografią, biologią, historią, promującej turystykę regionalną i krajową), ogólnej z zajęciami sportowymi z możliwością uczestnictwa w grupie tanecznej i Uczniowskim Klubie Sportowym Gim31 oraz wokalno – artystycznej przeznaczonej dla uczniów pragnących rozwijać swoje talenty muzyczne i plastyczne.

Gimnazjum Nr 31 serdecznie zaprasza na imprezę integracyjną „Drzwi Otwarte 2010” już 1 lutego !
Obserwuj wątek
    • Gość: Gim31 Re: Zaproszenie do gimnazjum 31 IP: *.toya.net.pl 14.03.10, 13:37
      Tym razem zapraszamy na "zwyczajne" drzwi otwarte. Już 22 marca (poniedziałek) od 17.00 do 19.00.
      Będzie możliwość rozmowy z pedagogami i uczniami, obejrzenia wszystkich pracowni, sal gimnastycznych oraz zapoznania się z wynikami szkoły.

Zapraszamy!
      gim31
      • Gość: absolwent Re: Zaproszenie do gimnazjum 31 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.11, 12:24
        Ludzie trzymajcie się z dala od gimnazjum 31. Ten Tokarczyk jest żadnym dyrektorem, jest tam przemoc i brud.

Absolwent
        • Gość: Paulinka Re: Zaproszenie do gimnazjum 31 IP: *.toya.net.pl 10.03.11, 22:32
          czy aby na pewno jesteś absolwentem? czy może tym szkolnym debilem? bo jeżeli tak, to faktycznie może ci dokuczać przemoc ze strony Dyrekcji. Najlepiej zmień szkołę. Nam to też by ulżyło.
          • Gość: absolwent Re: Zaproszenie do gimnazjum 31 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.11, 10:32
            Jestem nieco starszy od ciebie i znam dużo brudów w tej szkoły. Jeżeli tak piszesz to widać, ze nie znasz zupełnie. Tokarczyka i Pelisiakowej.

Ludzie omijajcie te zatęchłą bude!!
            • Gość: foxlife Re: Zaproszenie do gimnazjum 31 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.11, 12:48
              czesc ober! paula ma racje ty w zyciu nie bedziesz absolwentem . no chyba przedszkola.
              znowu cie nie ma w budzie. gdzie balujesz?
              • Gość: absolwent Niecierpię tej budy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.11, 17:40
                Nie było mnie bo nie cierpię tej budy. Tokarczyk mnie wkurza, a Pelisiakowa doprowadza mnie do szału. Mogę pisać i myśleć o tej szkole to co mi się żywnie podoba. Kołota to nie dobry nauczyciel, a na Czechowicz to po trostu jest jedna wielka porażka. Żebyście wiedzieli, że zmienię szkołę i narobię im smrodu.

Całuski dla zatęchłej budy.

Absolwent
                • Gość: Paulinka Re: Niecierpię tej budy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.11, 12:26
                  wiedziałam, że to Obersztyn. Łatwo rozpoznać.
                  to nie pierwsza szkoła, której "nie cierpisz?" tam też cię nie kochali? czy może też nie rozumieli twojej potrzeby zarajania na korytarzu, walenia w drzwi, wyłażenia przez okna?
                  mieszkasz gdzieś daleko. to co cię ciągnie akurat tutaj?
                  brud w szkole? - przenieś się- zrobi się czyściej.
                  może masz problemy sam z sobą? to od momentu jak ojciec zmienił rodzinę?
                  radzę ci -lecz się.
                  • Gość: absolwent Re: Niecierpię tej budy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.11, 18:33
                    Jesteś bardzo mądra. A ja naprawdę nie cierpię tej budy! I możesz być pewna wyniosę się z niej, bo na tokarczyka to patrzeć nie mogę.
                    • Gość: gostek Re: Niecierpię tej budy IP: *.toya.net.pl 19.06.13, 09:21
                      Ja też nie cierpię tej szkoły, tu uczeń jest nikim, państwo nauczycielstwo rządzi
                      • Gość: fukmy spokojnie IP: *.toya.net.pl 21.06.13, 06:46
                        spokojnie - czterech dyrektorów w dwa lata. to cos mówi
                        dobrzy nauczyciele na bezrobocie, miernoty ( Zap) zostają.
                        na drzwiach lista przyjetych - dwie klasy ludzie spadajcie stąd jak ie jest szansa że bude zlikwiduja a was przeniosa przymusowo
                        • irhok59 Re: spokojnie 08.09.13, 04:29
                          Nie czterech dyrektorów a trzech w ciągu dwóch ostatnich lat !
    • Gość: absolwent Re: Zaproszenie do gimnazjum 31 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.11, 10:34
      Wszystko to kłamstwo. Nie wierzcie w to co tu piszą!
      • Gość: xXx Re: Zaproszenie do gimnazjum 31 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.11, 17:53
        Skończyłam to gimnazjum w 2008, z przemocą się nie spotkałam, mimo tego, że brat mi opowiadał straszne historie. Wydaje mi się że chodziło o to że pewne roczniki odeszły i się uspokoiło. Raz jak miała być ustawka i dużo ludzi przed sql było wyszła Kołota to wszyscy się grzecznie rozeszli :) Dużo wymagających nauczycieli, z tych co jeszcze uczą, to bardzo lubiłam p. Zbirosz, p. Tomczak.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka