Dodaj do ulubionych

Lepszy KONSTAL niż Bombardier !

IP: 192.168.1.* 14.02.02, 20:54
Lepszy czy gorszy! Nikt tak naprawdę nie wie na to
pytanie, nawet Radny Paweł Dziwisz - gdyż trzeba
conajmniej kilku miesięcy eksploatacji w Polskich (
Łódzkich ) warunkach. Jedno jest pewne - można było
negocjować z ceną. Swoja drogą widać tutaj
niedoinformowanie radnych - miejsca pracy w Polsce!
Winę ponoszą również media - Gazeta, ...przeciesz
wiadomo że nie Afrykańczycy będą montować następne
egzemplarze, a dziennikarze o tym już wiedzą to
dlaczego w artykule tego nie zaznaczono - Wyborcza
działa ANTYCITKOWO. Prawdopodobnie jest im obojętnie
jaki tramwaj będzie jeździł - ważne że zament robią i
rozgłos - żeby były sprzeciwy. Pozdrawiam z 3-miasta
JELCZ 272 MEX.
Obserwuj wątek
    • _hektor Re: Lepszy KONSTAL niż Bombardier ! 14.02.02, 21:11
      jeżeli jest to wątek o tym czy lepszy konstal czy citek, to już chyba mnóstwo
      wpisów o tym jest na łódzkim forum, i ja - na podstawie głównie krakowskich
      odczuć dotyczących bombardierów - zdecydowanie uważam że citek jest lepszy,
      chociaż cena na pewno jest mniej atrakcyjna. jeżeli natomiast jest to wtek o
      publikacjach prasowych i zamieszaniu na ten temat, to się nie wypowiadam, bo
      szczegółów nie znam. pozdrowienia z krakowa!
      • michal.ch Re: Lepszy KONSTAL niż Bombardier ! 15.02.02, 13:09
        Wiadomo, że Citek lepszy, bo Konstal oferował nam tylko Citadisa100 (116N) -
        wystarczy porównać parametry i jakość (kiedyś to już zrobiłem na tym forum).
        • Gość: mat26 Re: Lepszy KONSTAL niż Bombardier ! IP: *.interserwer.pl 15.02.02, 13:58
          A ja wlasnie wszedlem na strone Alstomu i obejrzalem sobie tego Citadisa.
          Zewnetrznie bardzo ladnie wyglada. Nie znam tylko jego ceny i parametrow. Ale
          wydaje mi sie, ze nie ma potrzeby srubowac parametrow naszych nowych tramwajow,
          bo to i tak nic nie da. Do komfortu podrozowania potrzebne sa tez odpowiednie
          parametry torowisk a te jakie sa na planowanej trasie CR każdy widzi...
          Podejrzewam, ze oprócz efektownego wygladu malo kto zauwazy dodatkowe zalety
          nowego nabytku MPK, który jadąc na Retkinię będzie się tak samo chybotał na
          boki jak obecne tramwaje. Juz tu pisalem o kolejnosci prac, ktora zostala
          pomieszana - najpierw powinny byc przygotowane torowiska a pozniej powinno sie
          kupowac tramwaje. Tylko wtedy moznaby bylo odczuc zdecydowana poprawe warunkow
          podrozowania a tak to bedziemy miec taki sukces na pol gwizdka.
          • Gość: geograf Re: Lepszy KONSTAL niż Bombardier ! IP: 10.0.219.* 15.02.02, 16:02
            A ja i tak dam sobie utnac rękę, że starsze tramwaje będa jeździc puste, gdy ludzie zobacza, że z tyłu jedzie Cityrunner:))

A co do wszystkiego zwiazanego z Citkiem- i tak przekonamy się czy dobrze, czy źle zrobiliśmy wybierajac Citka i jaki bedzie jego komfort, gdy wyjedzie on na ulice...
            • Gość: Tomek Re: Lepszy KONSTAL niż Bombardier ! IP: *.chelmnet.pl 15.02.02, 19:32
              Mamy 4 Citadisy w Gdańsku. Awaryjnością na pewno nie pobiją poznańskich tatr,
              ale ... Liczbę wykolejeń Citadisów znają już chyba tylko najbardziej fanatyczni
              statystycy. Tramwaje trzeszczą podczas jazdy, a raz się nawet zaczął fajczyć -
              akurat gdy jechałem z Zaspy do dworca. Nie wspomnę o tym, że dostawy tramwajów
              przychodziły z poważnym poślizgiem. To już chyba wszystko lepsze niż Konstal!
              • Gość: flip Re: Lepszy KONSTAL niż Bombardier ! IP: *.p.lodz.pl 17.02.02, 13:00
                W Gdansku sa fatalne tory!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka