Dodaj do ulubionych

Nielegalnie wycinali nocą drzewa pod autostradę?

IP: 195.117.116.* 15.03.10, 21:10
Panie Wasiak, nie "na kamerę" nagrali, tylko kamerą.

Kiedyś mi się wydawało, że aby być dziennikarzem, trzeba znać język
polski..
Obserwuj wątek
    • Gość: dracena Nielegalnie wycinali nocą drzewa pod autostradę? IP: *.astral.lodz.pl 15.03.10, 21:15
      MY mieszkańcy Olechowa kategorycznie nie zgadzamy się na budowę jakiejkolwiek
      autostrady pod naszymi oknami! Będziemy walczyć do końca, nawet jeśli
      mielibyśmy blokować drogi.

Brawo Pani Danuto za determinację!!! Jesteśmy z Panią w tej walce!!!
      • Gość: iwanhoe Re: Nielegalnie wycinali nocą drzewa pod autostra IP: *.toya.net.pl 15.03.10, 22:01
        to sie przenies. nikt nie kaze ci tam mieszkac
      • Gość: ppiotrek7 a ja czniam wasz Olechów i inne wiochy IP: *.toya.net.pl 15.03.10, 23:09
        chce mi się autostrad i to prędko !!!
        • Gość: donald Re: a ja czniam wasz Olechów i inne wiochy IP: *.adsl.inetia.pl 20.03.10, 19:24
          Dostaniesz te autozdrady tylko czy będzie cie stać za przejazd nimi zapłacić ?!
      • Gość: bolek Re: Nielegalnie wycinali nocą drzewa pod autostra IP: *.astral.lodz.pl 16.03.10, 00:53
        Mów za siebie, ja mieszkam na Olechowie i chcę autostrad i rozwoju Łodzi. Na
        szczęście to i tak nieuniknione..
      • Gość: iwik Ja, mieszkaniec Olechowa IP: 130.138.227.* 16.03.10, 08:57
        Ja, mieszkaniec Olechowa kategorycznie żądam ukończenia autostrady A1 w
        wyznaczonym terminie!
      • Gość: ldz568 Re: Nielegalnie wycinali nocą drzewa pod autostra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.10, 09:42
        Ty mieszkaniec Olechowa jesteś głupi i butny, patrzysz tylko na swój
        czubek nosa. Autostrada będzie tak czy siak i Ty nic nie masz tu już
        do powiedzenia, gdzieś ją trzeba poprowadzić, a te twoje żale nic tu
        nie dadzą i tak już jesteśmy w tyle, bo to, bo tamto, bo ja nie
        pozwole.
        A potem autem jeździsz i biadiolisz, że nie ma dróg w Polsce, gdzie
        te autostrady, gdzie te szybie drogi. Tak to jest jak kmiot
        przyjeżdza do miasta i potem wylewa swoje żale i protesty. Pod oknem
        ci nie będzie przechodzić, nie bój się TV będziesz mógł/ mogła
        oglądać.
        Głupie te niektóre ludziska w tym kraju mieszkają.
      • Gość: wróbelek Re: Nielegalnie wycinali nocą drzewa pod autostra IP: 62.148.70.* 22.03.10, 16:46

Mieszkańcy Olechowa, walczcie aż się zesracie
      • Gość: ozzz Re: Nielegalnie wycinali nocą drzewa pod autostra IP: *.zdnet.com.pl 24.03.10, 19:36
        prawko masz? podrozujesz po Polsce? z Twojej wypowiedzi wnioskuję, że nie. Gdyby było inaczej to byś się zastanowiła co za głupoty opowiadasz.
    • Gość: jajajaja Nielegalnie wycinali nocą drzewa pod autostradę? IP: *.retsat1.com.pl 15.03.10, 21:48
      jaka pie.....na złosliwosc.
      Przez takie burki autostrada w 2020 bedzie
      • Gość: kierowca Re: Nielegalnie wycinali nocą drzewa pod autostra IP: *.astral.lodz.pl 15.03.10, 21:58
        a ja jestem mieszkancem Olechowa i bardzo pragne autostrady takze dlatego, zeby
        lodx przestala byc zapyziala dziura cywilizacyjna! Ptaszki won!
        • Gość: jan Re: Nielegalnie wycinali nocą drzewa pod autostra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.10, 22:05
          nie znam się ale chyba ptaki nie mają zwyczaju ... 'działać' zgodnie z prawem a
          zgodnie z naturą -luty mieści się w tym rozporządzeniu dla lutego ciepłego bez
          śniegu z zakwitającymi drzewami, ćwierkającymi ptakami itd nie zaś dla lutego
          głębokiej zimie z toną śniegu wszędzie

wydaje mi się że nie ma problemu

mi wydawać się może -gazeta pisząc artykuł powinna pogadać z ornitologiem!
          • Gość: kuba g Re: Nielegalnie wycinali nocą drzewa pod autostra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.10, 22:44
            O czym w ogóle jest ta dyskusja? Jest jasno napisane, że drzew pod budowę dróg
            nie wolno wycinać w miesiącach od marca do sierpnia (włącznie). Skoro ktoś je
            wycina w marcu, nieważne czy nocą czy za dnia to łamie prawo.
            W całej tej sprawie problemem jest tylko cwaniactwo, przymykanie oczu,
            niedbalstwo, olewanie prawa czy w ostateczności śmianie się niego.
            • Gość: ldz568 Re: Nielegalnie wycinali nocą drzewa pod autostra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.10, 09:58
              ALE JEST TEŻ JASNO NAPISANE, ŻE A1 MA POWSTAĆ DO 2012 I PRZEZ
              PTASZKI MA BYĆ OPÓŹNIONA BUDOWA, BO KTOŚ PRZYPOMNIAŁ SOBIE NAGLE O
              PTASZKACH. CZEMU W URZĘDZIE WCZEŚNIEJ NIE POMYŚLELI O TYM I NIE
              WYSŁALI NA WYCINKE DRZEW WCZEŚNIEJ, TYLKO JAK TRZEBA GONIĆ Z ROBOTĄ
              TO NAGLE PTASZKI IM PRZESZKADZAJĄ. TE DRZEWA I TAK IDĄ NA STRATY,
              TRZEBA JE WYCIĄĆ, POSADZI SIE NOWE W INNYM MIEJSCU DO TEGO
              PRZEZNACZONYM, A TERMINY GONIĄ BO TAK, TO BĘDZIEMY SIĘ PAPLAĆ Z TĄ
              ROBOTĄ I PAPLAĆ I UNIA ODBIERZE NAM W KOŃCU DOFINANSOWANIE ZA
              PROJEKTY, A POTEM TY POLACZKU BĘDZIESZ MIEĆ PRETENSJE, ŻE ZNOWU NIE
              MA AUTOSTRAD I WSZYSTKO SIĘ WLECZE JAK MUCHA W SMOLE.
              TEN PRZEPIS NIECH PRZESTRZEGAJĄ CI, CO ZARZADZAJĄ INWESTYCJAMI, A
              NIE POTEM ZGANIAJĄ NA FIRMY, ŻE ŁAMIĄ PRAWO, ONI MAJĄ TERMINY PRAC I
              MUSZĄ SIE WYROBIĆ, NIECH MANDAT ZA DRZEWA WYSTAWIĄ TYM, CO
              ZARZĄDZAJĄ TYM PRZEDSIĘWZIĘCIEM.
            • oneflesh Re: Nielegalnie wycinali nocą drzewa pod autostra 16.03.10, 14:28
              to kiedy mają drogi budować ?
              marzec, kwiecień, maj, lipiec, sierpien - pięć miesięcy straconych
              bo kilka ptaszków się przestraszy ?? to jakiś żart??
              Potem ktoś śmie coś powiedzieć na temat jakości naszych dróg ??
              Włączyć "bomby" gazowe niech tam się nie lęgną tego roku. Polecą
              gdzie w inne miejsce.
              • teyoo zdrobnienia.. ach te zdrobnienia 16.03.10, 16:00
                Dlaczego zawsze używacie zdrobnień? Jak gdzieś ktoś łamie prawo, np. wycina
                drzewa, betonuje rezerwat, to zaraz są charakterystyczne sformułowania: PTASZKI,
                KWIATKI, ROŚLINKI, PSZCZÓŁKI. Myślicie, że jak użyjecie zdrobnienia, problem
                niszczenia przyrody stanie się błahy?
                • Gość: ldz568 Re: zdrobnienia.. ach te zdrobnienia IP: 91.193.160.* 16.03.10, 17:36
                  Ale człowieku czemu to nazywasz niszczeniem przyrody, to jet budowa
                  infrastruktury to normalne, że trzeba ingerować w przyrodę.
                  To jest nieuniknione. Takim myśleniem to byśmy zatrzymali się w
                  średniowieczu w lesie w samym centrum przyrody i mieszkali w
                  szałasach.
                  To jest tylko budowa drogi, nie przesadzacie z tą przyroda?
                  Jak wytną te drzewa tutaj to posadzą gdzie indziej dwa razy tyle.
                  Ludzie na Boga dajcie spokój z tymi zielonymi obrońcami natury.
                  Widać jak jesteście zieloni, że budowa autostrady ważnej inwestycji w
                  Polsce jest hamowana głupim pretekstem odnośnie drzewek, które od
                  dawna w tych planach był przewidziane do wycinki, że spóźnili się z
                  terminem to już inna kwestia.
                • oneflesh Re: zdrobnienia.. ach te zdrobnienia 16.03.10, 18:02
                  W którą kolwiek stronę by nie budować tej autostrady trzeba gdzieś
                  coś wyciąć i zabetonować. Ptaki mają skrzydełka i sobie polecą w
                  inne miejsce. Nie da się zbudować drogi między drzewami - więc
                  trzeba je wyciąć. Łódź jest odcięta komunikacyjnie od świata więc
                  jest dużo ważniejsze wybudować drogę niż kila żuczków, drzewek i
                  ptaków.
                  Rozumię w racie jakby się okazało, że na nowo kupionej działce
                  powstało by mrowisko to też byś powstrzymał budowę domu a rodzinie
                  wytłumaczył, że to takie bardziej ekologiczne
          • Gość: gm Re: Nielegalnie wycinali nocą drzewa pod autostra IP: *.cdma.centertel.pl 15.03.10, 22:47
            nie doszukuj sie logiki w tekstach dziennikarzy i działaniach urzedniczych.
            Niestety mało kto zastanawia sie nad tym ,że stanowione prawo nie jest wartoscia
            samą w sobie ale ma jakiś cel. Celem mieszkańców Olechowa jest opóźnienie w
            budowie autostrady , ale jaki cel ma dziennikarz - nie wiem.
            • Gość: Zenio Re: Nielegalnie wycinali nocą drzewa pod autostra IP: *.amend.com.pl 16.03.10, 13:15
              > nie doszukuj sie logiki w tekstach dziennikarzy i działaniach urzedniczych.
              > Niestety mało kto zastanawia sie nad tym ,że stanowione prawo nie jest wartosci
              > a
              > samą w sobie ale ma jakiś cel.

W Państwie Prawa prawo jest wartością samą w sobie. Budowlańcy nie powinni łamać
              prawa żeby ich firma nie zapłaciła kar za nieterminowe wykonanie robót.
        • barabasz_0 Re: Nielegalnie wycinali nocą drzewa pod autostra 19.03.10, 22:11
          Tak, ptaszki won! drzewa won! A kiedy już będziemy wyasfaltowani, kiedy już żadne drzewo nie będzie przeszkadzać pijanym kierowcom, zaczniemy się zastanawiać dlaczego mamy tak mało zieleni? Kto to zezwolił wszystko powycinać? Dlaczego wiosną nie śpiewają ptaki? Czy od tego Olechów zrobi się metropolią?!
          Ludzie, opamiętajmy się póki nie jest za późno. Czy my koniecznie musimy się uczyć na własnych błędach? Dlaczego tak bezwzględnie niszczymy przyrodę, argumentując, że przecież człowiek jest ważniejszy niż drzewo, ptaszek, robaczek, żabka. Czy aby na pewno? Bardzo często mam co do tego wątpliwości...
    • Gość: iwanhoe Nielegalnie wycinali nocą drzewa pod autostradę? IP: *.toya.net.pl 15.03.10, 22:00
      przestancie tabloizowac
    • kasia_swiderska Złodzieje 15.03.10, 22:08
      Ja proponuję nagrać tych mieszkańców, którzy KRADNĄ wycięte drzewa (należące
      do Skarbu Państwa czyli nas podatników).
      Codziennie dojeżdżam do pracy z Łodzi do Radomska. Po obu stronach A1 i
      "gierkówki" widzę uwijających się ludzi, którzy ładują drewno na wozy,
      przyczepy, do bagażników(!) - (np. dziś m.in. do opla vectry).
      Kto jest bez winy niech rzuci kamień...
      • ziom2006 Re: Złodzieje 15.03.10, 22:14
        Z tego co słyszałem, to drewno po wycięciu ma być sprzedawane przez GDDKiA.
        lodz.gazeta.pl/lodz/1,35134,7623581,Wycieli_110_tysiecy_drzew_pod_autostrade__Bedzie_wiecej.html
        Niezłe jaja!!!
        Jeśli mówisz prawdę to z handlu nici.
        • Gość: no comment Re: Złodzieje IP: 212.244.90.* 19.03.10, 11:43
          ziom2006 napisał:

> Z tego co słyszałem, to drewno po wycięciu ma być sprzedawane
          przez GDDKiA.
          >
          lodz.gazeta.pl/lodz/1,35134,7623581,Wycieli_110_tysiecy_drzew_pod_aut
          ostrade__Bedzie_wiecej.html
          > Niezłe jaja!!!

LOL, przecież GDAKA wykupiła te grunty,czyli ścinają "u siebie",
          lepiej jak rozumiem wg ciebie żeby ścieli i poczekali aż zgnije?
    • Gość: Patryjota. Nielegalnie wycinali nocą drzewa pod autostradę? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.10, 22:11
      Zabetonuimy ten kraj,a zieleń będziemy trzymać w doniczkach w domu,a
      te autostrady będą dla bogaczy przecież za nie trzeba będzie płacić
      gdzie dziś dzięki Gierkowi jeżdzimy za darmo no tak na niby bo
      Państwo obłożyło nas akcyzą w paliwie i dalej im mało,no ale by żyło
      się lepiej niektórym będziemy więcej płacić.
      • Gość: ciekawski Re: Nielegalnie wycinali nocą drzewa pod autostra IP: *.dip0.t-ipconnect.de 16.03.10, 03:50
        Słyszałeś o czymś takim jak interpunkcja w języku polskim, patrioto
        od siedmiu boleści?
    • Gość: Kpc21 Nielegalnie wycinali nocą drzewa pod autostradę? IP: *.xdsl.centertel.pl 15.03.10, 22:17
      I dzięki tym paru palantom z autostradą już na pewno nie zdążymy na Euro.
      • Gość: misiu Re: Nielegalnie wycinali nocą drzewa pod autostra IP: *.tvgawex.pl 17.03.10, 19:46
        w dupie mam Euro 2012
    • Gość: Kasia Cerekwicka Nielegalnie wycinali nocą drzewa pod autostradę? IP: *.vis.ne.jp 15.03.10, 22:27
      Napiszę o tym
      • Gość: Zbyszek Białowieża Re: Nielegalnie wycinali nocą drzewa pod autostra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.10, 17:26
        Wolałbym obejrzeć Cię w playboyu
    • Gość: LoMe Re: Nielegalnie wycinali nocą drzewa pod autostra IP: *.smrw.lodz.pl 15.03.10, 23:25
      Ktoś kiedyś powiedział.
      Kiedy wytniemy ostatnie drzewo, osuszymy ostatnią rzekę, wybijemy w
      pień ostatnie drzewa - stwierdzimy, że nie można żreć pieniędzy.
      • Gość: pa Re: Nielegalnie wycinali nocą drzewa pod autostra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.10, 01:11
        > Ktoś kiedyś powiedział.
        > Kiedy wytniemy ostatnie drzewo, osuszymy ostatnią rzekę, wybijemy w
        > pień ostatnie drzewa - stwierdzimy, że nie można żreć pieniędzy.

ale wy jesteście kretyny
        nie wycinka drzew pod autostrady a wycinka drzew pod pola jest zmorą
        • Gość: LoMe Re: Nielegalnie wycinali nocą drzewa pod autostra IP: *.lze.lodz.pl 16.03.10, 07:32
          Kretynem to Ty jesteś - i bucem.
          • Gość: ldz568 Re: Nielegalnie wycinali nocą drzewa pod autostra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.10, 10:13
            WŁAŚNIE, ŻE TY PAJACU Z GREEN PEACE.
            WYTNĄ DRZEWA POD AUTOSTRADY TO POSADZI SIĘ TYLE SAMO NOWYCH DRZEW W
            NOWYM MIEJSCU. UNIA JEST PRZYJAZNA ŚRODOWISKU I NIE POZWOLI SOBIE NA
            STRATY. ZA TYM IDĄ PIENIĄDZE, A AUTOSTRADA MUSI BYĆ TAK CZY SIAK.

W ŚREDNIOWECZU BYŁY SAME LASY I LUDZIE MIESZKALI W CHATKACH A POD
            MIASTA TEŻ WYCINALI JAK SIE ROZBUDOWYWAŁY ORAZ POD UPRAWY.
            NATURALNIE POLA UPRAWNE NIE WYSTEPOWAŁY TEŻ.
            ALE TY JESTEŚ TĘPAK I MYŚLISZ TYLKO O SOBIE. CHORY NA UMYŚLE, ŻE
            TRZEBA RATOWAĆ DRZEWKA. RATUJ ŚRODOWIKO TY W CODZIENNM ŻYCIU.
            ZACZNIJ OD SIEBIE. SEGREGUJESZ ŚMIECI OSZCZĘDZASZ ENERGIE? ŻE TERAZ
            TAK BRONISZ ŚRODOWISKA I DRZEWEK? ZACZNIJ OD SIEBIE NAJPIERW
            PALANCIE Z GREEN PEACE.
            • Gość: LoMe Re: Nielegalnie wycinali nocą drzewa pod autostra IP: *.smrw.lodz.pl 16.03.10, 21:05
              Goń się barania łąko. Współczuję Twojej matce, że ma takiego tępaka.
              Skąd wiesz co robię, jak żyję i czym się zajmuję? I ryja pruj u
              siebie w domu a nie forach. Żeganm ozięble posiadaczu gładkiego
              mózgu.
              • Gość: Teen Re: Nielegalnie wycinali nocą drzewa pod autostra IP: *.chello.pl 16.03.10, 22:23
                Domknij ryj, bo Ci rozum przez zęby przecieka.
                • Gość: LoMe Re: Nielegalnie wycinali nocą drzewa pod autostra IP: *.lze.lodz.pl 17.03.10, 07:47
                  Słomę z butów wyciągnij
              • Gość: ldz568 Re: Nielegalnie wycinali nocą drzewa pod autostra IP: 91.193.160.* 16.03.10, 22:24
                To się nie przy...laj do czegoś, co już jest oczywiste, bo twoje
                gadanie na nic się zda, a przez takich jak Ty zawsze musi coś być nie
                tak. Sam stul te gębę green peace, bo żal mi takich ludzi.
                Jak chcesz ratować planetę to rób to z głową, a nie utrudniaj życia
                ludziom w tym kraju. Co masz z tego że opóźnisz ważny dla kraju projekt
                co ci to da? Te drzewka idą i tak już na straty lepiej się zastanów,
                gdzie zasadzić nowe żeby pożytek przyniosły, a nie zajmujesz się tym co
                nie trzeba, jak już jesteś takim zwolennikiem i obrońcom przyrody.
                • Gość: LoMe Re: Nielegalnie wycinali nocą drzewa pod autostra IP: *.lze.lodz.pl 17.03.10, 07:49
                  Pożegnałem Cię ozięble - więc czemu jeszcze podskakujesz jak wesz na
                  grzebieniu?
              • Gość: andzia kapiszon Re: Nielegalnie wycinali nocą drzewa pod autostra IP: *.static.espol.com.pl 23.03.10, 08:48
                LoMe, napisałeś to za mnie, ja się tylko podpisuję pod Twoim postem
    • scania-pl Nielegalnie wycinali nocą drzewa pod autostradę? 15.03.10, 23:45
      kowalczyk to ma we krwi chyba donosy, jak spac nie moze, co za kraj
      • Gość: emigrant_fr Re: Nielegalnie wycinali nocą drzewa pod autostra IP: *.leom.ec-lyon.fr 16.03.10, 11:03
        Poinformowanie wladz o podejrzeniu przestepstwa to wedlug twoich standardow
        "donos"? Co za kraj...
        Wytlumacze ci na twoim poziomie - pewnego pieknego dnia ktos, w obecnosci wielu
        swiadkow, np. bedzie sie wlamywal do twojego samochodu albo da ci w ryj. Nikt z
        tych swiadkow nie zadzwoni na policje, nie bedzie zeznawal w sadzie - bo to
        przeciez "donos" - nieprawdaz? Zostaniesz bez auta albo z obita morda, a sprawca
        nadal bedzie sobie spokojnie chodzil na wolnosci. Tak bedzie OK twoim zdaniem?
      • Gość: stefan cicho IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.10, 17:29
        jaki donos bucu wiesz co to poszanowanie przyrody czy juz wyciąłeś wszystkie drzewa we wsi?
        • Gość: Bartek to nie ma nic wspólnego z poszanowaniem przyrody IP: *.adsl.highway.telekom.at 16.03.10, 22:36
          prawo jest prawem, ale śnieg jeszcze leży i gniazd jeszcze nie ma

naród po prostu zawistny, albo wkurzony, że robią wyręb w nocy i spać nie dają
    • Gość: Zszokowany Nielegalnie wycinali nocą drzewa pod autostradę? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.10, 23:52
      Czytam komentarze i nie wierze jacy ludzie są prości! Ludzie
      autostrada jest potrzeba i nie trzeba mądremu tłumaczyć! Ci co się
      sprzeciwiają i wyślają na nie, niech się wyprowadzą daleko... Daleko
      od cywizizacji! A Ci "mądrzy" z Olechowa niech się już zamkną!
      Niedobrze mi się robi jak prostaki próbują pokazać jacy oni są och
      ach!!!!
    • Gość: Olechowianin Nielegalnie wycinali nocą drzewa pod autostradę? IP: *.astral.lodz.pl 16.03.10, 00:52
      Jestem mieszkańcem Olechowa, bardzo często spaceruję z psem po
      okolicy obserwując postępy i rozwój tej okolicy. Serce mi się kraje
      jak widzę jakie spustoszenie wyrządzamy przyrodzie. Na skraweczkach
      lasów, które tu pozostały wszechobecny plastik, szkło i inne odpady
      konkurują z ilością drzew i krzewów.
      To chyba jakiś paradoks, uważać na psa by nie uszkodził sobie łapy
      szkłem w lesie. Sami dążymy to tego by żyć w g*wnie,
      wyrządzamy spustoszenie Bogu ducha winnej przyrodzie, która i tak
      przetrwa nas wszystkich. Do niedawna można było zobaczyć tu sarny.
      Wobec zmian jakie zaszły dziś byłby to surrealistyczny obraz.
      Dajmy żyć zwierzętom i jak już betonujemy to betonujmy z głową.
      Jeżeli jest okres lęgowy to powinniśmy uszanować tak by nasze dzieci,
      wnuki i potomkowie miały szansę trochę tej przyrody zobaczyć.
      Jestem jak najbardziej za budową A1, autostrady są nam potrzebne.
      Tylko niech powstają pod odpowiednim nadzorem tak by nie dochodziło
      do takich sytuacji.
      • fpoknetot Re: Nielegalnie wycinali nocą drzewa pod autostra 16.03.10, 18:27
        nie znam twojej miejscowosci ale tak na logike to te smieci w lesie chyba nie przyjechaly z zamoscia czy kolobrzgu tylko jest to sprawka twoich ziomali ktorzy walcz teraz o ochrone przyrody,ale ilu z nich palilo w zimie oponami,ilu sprytnie porobilo dziurki w szambie tego nie wie nikt. a z inne beczki wiekszosc ptakow moze miec w sezonie kilka legow,czesto traca mlode w sposob naturalny i przenosz sie gdzie indziej
    • Gość: jan Nielegalnie wycinali nocą drzewa pod autostradę? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.10, 01:26
      to nie autostrada powoduje największe spustoszenie ekologiczne w okolicach
      olechowa a sam olechów. dezurbanizacja miasta za którą płacą wszyscy jego
      mieszkańcy na wygodę kogoś kto chce mieszkać na wsi i w mieście jednocześnie!
      ludzie którym bardziej opłaca się upieprzyć bagażnik samochodu i kurs do lasu
      niż płacenie za wywózkę śmieci!

a to że państwo woli prowadzić autostrady przez lasy zamiast wywłaszczać
      rolników to odrębna kwestia. bo u nas rolnik i jego nierentowna uprawa to
      dobro wyższe, a ich domki do których do każdego trzeba podłączyć media stoją
      wszędzie 'bo tak' i krusu nie da się znieść i autostrady nie da się na czas
      wybudować...
      • Gość: Olechowianin Re: Nielegalnie wycinali nocą drzewa pod autostra IP: *.astral.lodz.pl 16.03.10, 02:08
        Mówiąc o zmianach chodziło mi o bloki, drogi, magazyny i fabrykę Della.
        Śmieci w okolicy to bezmyślni ludzie, którzy najpierw robią
        spustoszenie a potem mówią jak to nie jest źle u nas w kraju.
        W każdym razie popieram wypowiedź.
        • Gość: gm Re: Nielegalnie wycinali nocą drzewa pod autostra IP: *.cdma.centertel.pl 16.03.10, 08:43
          Samo wycinanie drzew nie jest tragedia bo za pieniadze unijne nasadzono tych
          drzew wielokrotnie wiecej. Takze ptaszki dadza sobie radę bo one nie znajac
          prawa ludzkiego kieruja sie prawem przyrody i w mrozy i snieżyce gniazd nie
          budują. Natomiast nikt nie zastanawia sie, że prawo nie jest stosowane zgodnie z
          logika i aktualnie panujacymi warunkami a w zaleznosci od tego kto temu prawu
          podlega.Niedawno , gdy pisano o wycince tych drzew wspomniałem o CBA i zostałem
          obszczekany. Teraz okazuje sie,że nie tylko osoby zwiazane z aferami maja
          problemy z prawem. Pytanie czy to wina ludzi czy prawa czy praktyki egzekwowania
          tego prawa?
      • Gość: mix Re: Nielegalnie wycinali nocą drzewa pod autostra IP: 195.149.64.* 16.03.10, 15:28
        K.., wreszcie mądry komentarz. Jełopy ciągną autostrady przez tereny
        ekologiczne, bo one są państwowe, nasze, niczyje, ch.. wie kogo -
        generalnie jest taniej, nie trzeba się z nikim chamrać. Niech pójdą
        z autostradą przez pola i łąki. W mojej okolicy poszli przez las,
        choć obok były pola i nieużytki. Sprzątneli tym sposobem wszystkie
        zwierzęta sarny,lisy, zające, wszystkie ptaki od drobnicy po
        drapole - WYPŁOSZYLI WSZYSTKO CO SIĘ RUSZAŁO. I niech mi nikt nie
        wmawia, że nic się nie dzieje jak sobie wycinamy pod autostradę, że
        nie ma szkód w środowisku. Tylko idiota może tak mówić, ale może
        idiota pójdzie pospacerować po autostradzie, zamiast po lesie.
        AUTOSTRADY - TAK, ALE Z GŁOWĄ. NIE ZAWSZE TANIEJ JEST LEPIEJ. NO I
        NIECH OSZCZĘDNOŚĆ NIE SPOWODUJE RÓWNIEŻ, ŻE KORYTARZE DLA ZWIERZĄT
        BĘDĄ BUDOWANE RAZ NA 100 km, BO TO NA PEWNO NIE ZAPEWNI MOŻLIWOŚCI
        MIGRACJI, CHOĆ IDIOTA PEWNIE POWIE, ŻE KORYTARZ RÓWNIEŻ NIE
        POTRZEBNY.
    • Gość: ja chamstwo chamstwo chamstwo, a na 2012 nie zdążą... IP: *.toya.net.pl 16.03.10, 02:27
      • bronimir Re: chamstwo chamstwo chamstwo, a na 2012 nie zdą 16.03.10, 12:55
        I o to im chodzi.
    • Gość: gosc. Re: Nielegalnie wycinali nocą drzewa pod autostra IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.10, 06:40
      my ruchalim sie legalnie pomiedzy drzewami kiedy to było obecnie poslim sie
      ruchac w to samo miejsce i pik pik nie moglim sie ruchac bo na asfalcie dupy by
      nam autka przejechały dobrze ze sie ruchalim przed asfaltem i mamyienia
    • Gość: k.w. Nielegalnie wycinali nocą drzewa pod autostradę? IP: *.146.197.229.nat.umts.dynamic.eranet.pl 16.03.10, 08:45
      Proponuję tabletki na sen. Policja nie interesuje się takimi sprawami; mają
      zezwolenie i koniec sprawy. Droga jest bardzo potrzebna i opóźnienie jej
      budowy o kolejne miesiące nie ma sensu. Ptaki i tak muszą znaleźć sobie nowe
      lęgowiska.
    • residua Okres lęgowy w marcu przy 10-stopniowym mrozie? 16.03.10, 08:57
      Nie przesadzajmy... Z takimi "problemami" to nigdy nie uda się w
      Polsce wybudować do końca żadnej autostrady...
    • Gość: maciacho To chodzi o coś innego niż ptaki- przeczytajcie to IP: 195.205.148.* 16.03.10, 09:34
      To nie chodzi o to, że ktoś kogoś przyłapał albo, że ktoś wyciął
      drzewa z gniazdami. To jest właśnie prawidłowy odruch ludzki
      ponieważ tu chodzi o to aby POLICJA OBYWATELSKA zawsze miała oko na
      wszystko a nie jak do tej pory tylko na swoją niedolę, dalej niż do
      czubka swojego nosa nic nie widzę! Tak właśnie buduję się
      solidarność! Jak ktoś zauważy nieprawidłowości w budowie też
      powinien to zgłosić do odpowiednich organów także o najbliższym
      sąsiedzie. W kraju cywilizowanym to ludzie dbają o dobro swojego
      bytu w około siebie a nie kablują na drugich że se kupił 3-ci
      samochód.
    • Gość: tan Re: Nielegalnie wycinali nocą drzewa pod autostra IP: *.centertel.pl 16.03.10, 09:58
      Oj niekoniecznie. W "Gazecie Wyborczej" błędy gramatyczne i składniowe zdarzają
      się nawet na pierwszej stronie. Gazeta pewnie w ramach oszczędności pozbyła się
      korektorów.
    • Gość: Kałboj Bo Wolska to nie jest państwo. To ferma Aferałów . IP: *.chello.pl 16.03.10, 10:01
      To wszystko można , jak na teksańskiej farmie w XIX w. tusek kopie piłkę , a
      reszta ma wszystko w d ... No i tyle , gwoli przypomnienia , gdzie żyjemy .
    • Gość: tan Nielegalnie wycinali nocą drzewa pod autostradę? IP: *.centertel.pl 16.03.10, 10:14
      Odbierać licencję i karać taką grzywną, żeby bolało. A autostrady buduje się
      powoli, bo Polska jest zabudowana bez sensu, bez planów i pomyślunku. Polecam
      polatać samolotem nad Europą - tylko w Polsce domy znajdują się na każdym
      wolnym skrawku przestrzeni. Kiedyś będziemy jak ci Amerykanie, uważać każdą
      małą wieś za przedmieścia jakiegoś miasta. Ale Polacy nie spoczną dopóki
      wszystkiego nie zniszczą i nie zostaną sami na placu boju. A wtedy przyjdzie
      duży deszcz i będzie jak na Maderze. Czy ktoś policzył, ile państwo będzie
      kiedyś płacić za ratowanie zdrowia obywateli (choroby układu oddechowego na
      przykład), rewitalizację rzek (jak ileś razy regulowana rzeka zmyje wszystko
      wokół, bo ma ciasne, proste koryto i w razie powodzi woda nie ma gdzie się
      zatrzymać i ma znacznie większą siłę, może się Polacy nauczą szacunku do
      przyrody - we Francji na przykład przywraca się koryta do dawnego stanu -
      koszt ogromny), zalesianie wyjałowionych ziem, wymiana sposobu ogrzewania w
      domkach jednorodzinnych i kamienicach (teraz się nie da oddychać, zima była
      długa, ludzie biedni, więc palą na potęgę śmieciami). Nie lepiej teraz dbać o
      przyrodę?
    • Gość: z 2 strony szańca Pani Kowal...czyk przegrała sprawe w NSA z Gdaką IP: 193.46.186.* 16.03.10, 10:17
      to teraz musi jakoś inaczej zaistniec... kolejnym jej etapem będzie
      przykucie się do drzewa kajdankami i połknięcie kluczyka... a ten
      post to akurat się jej przyda...
      Ciekawy jestem czy któryś z ornitologów może pokazać jakąś parę
      ptaków, która się rozmanaża przy - 10 stopniach cencjusza i na
      śniegu... chyba zimorodek albo kowalczy...k
      POza tym czemuż wykonawca AP SA tak nagle przyspieszyłą z tą
      wycinką? Chyba szykują się do obciążenia Gdaki kosztami... w tym za
      nieprawidłową wycinke...
    • do100jnik znowu durny artykuł, "mieszkańcy obawiają się" 16.03.10, 10:21
      to znaczy kto, ja też mogę napisać, że mieszkańcy obawiają się opóźnień w
      budowie drogi, w każdym razie ja obawiam się opóźnień, dziennikarze używający
      takich sformułowań robią wrażenie iż są niedouczeni
    • michalk76 To jednak ciemny, bardzo ciemny 16.03.10, 10:35
      naród
    • Gość: laizy Nielegalnie wycinali nocą drzewa pod autostradę? IP: *.147.2.61.nat.umts.dynamic.eranet.pl 16.03.10, 10:35
      Przeginacie, i co z tego...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka