iszkariota 20.03.10, 18:42 Minąłem ja na ulicy, zmachana jakaś taka była, śpieszyła się... :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
witoldzbazin Re: Wreszcie nadejszła WIOSNA 20.03.10, 22:43 może u was w mieście inaczej śmierdzi....bo na wsi jeszcze nie pachnie:-) wiosną Odpowiedz Link Zgłoś
przyslowie Re: Wreszcie nadejszła WIOSNA 20.03.10, 22:47 Longeto, czy Ty w ogóle wiesz, jak pachnie wiosna? Dlaczego nie złożyłeś życzeń Bigowi?! Odpowiedz Link Zgłoś
witoldzbazin Re: Wreszcie nadejszła WIOSNA 20.03.10, 23:03 oczywiście mam świetny węch zawsze POznaje smród rządzących hehehehe Wiosna pachnie sokami drzew,traw a nie psimi kupami jak w mieście Łodzi ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
witoldzbazin Re: Wreszcie nadejszła WIOSNA 20.03.10, 23:04 przyslowie napisała: > Longeto, czy Ty w ogóle wiesz, jak pachnie wiosna? > Dlaczego nie złożyłeś życzeń Bigowi?! a co to za okazja która przegapiłem??? robię na dwóch etatach by żyło mi się lepiej hehehehehe Odpowiedz Link Zgłoś
przyslowie Re: Wreszcie nadejszła WIOSNA 20.03.10, 23:31 17 marca Big ma imieniny. Odpowiedz Link Zgłoś
witoldzbazin Re: Wreszcie nadejszła WIOSNA 20.03.10, 23:43 to mały prezent muzyczny...spóźniony ale dobry i bez wymuszeń:-) www.youtube.com/watch?v=HhATtVhtuRY Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: Wreszcie nadejszła WIOSNA 21.03.10, 06:14 Dzięki za prezent:) Przypomniałeś mi trochę wywietrzały z głowy Jethro Tull, z niepowtarzalnym Iankiem Andersonem. Z chęcią przypomnę sobie zaraz to i owo z ich repertuaru. Ale jak idzie o Kashmir, to jednak zdecydowanie wolę ten kawałek w wykonaniu Zeppelinów. Odpowiedz Link Zgłoś
przyslowie Re: Wreszcie nadejszła WIOSNA 21.03.10, 09:21 Nie miałam wcześniej pomysłu na prazent dla Biga. Teraz przyszło mi do głowy to: www.youtube.com/watch?v=ye9jxEqdIvI Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: Wreszcie nadejszła WIOSNA 21.03.10, 09:31 Ale wiesz, że to inny Anderson, że to lider Yes? Mniejsza o to, prezent cacany:) Odpowiedz Link Zgłoś
przyslowie Re: Wreszcie nadejszła WIOSNA 21.03.10, 10:10 Cieszę się ogromnie, że przezent tym razem spodobał się. Bigu, dobrze, że mi objaśniłeś, bo te Andersony rzeczywiście zaczęły mi się mylić. Nie miałam pojęcia, że Jon był liderem Yes. Widzisz, aż tak biegła w tych muzycznych koligacjach nie jestem. Mam wiele luk w tej wiedzy. Odpowiedz Link Zgłoś
przyslowie Re: Wreszcie nadejszła WIOSNA 21.03.10, 19:49 Bigu, a teraz mój ulubiony kawałek w najlepszej swej wersji: www.youtube.com/watch?v=iAZXhw_a4gM. Nie wiem, czy Ci się spodoba? Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: Wreszcie nadejszła WIOSNA 21.03.10, 20:03 Z chęcią zobaczyłbym i posłuchał co proponujesz, niestety strona strasznie długo się ładuje i wciąż nie wiem czym mnie uraczyłaś. Odpowiedz Link Zgłoś
witoldzbazin Re: Wreszcie nadejszła WIOSNA 21.03.10, 20:15 niestety też zrezygnowałem...truje nas jak Ślązaka jodem www.youtube.com/watch?v=BbLO47jkGfs ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: Wreszcie nadejszła WIOSNA 21.03.10, 20:27 Chyba już się na takie rytmy nie nawrócę;) Odpowiedz Link Zgłoś
przyslowie Re: Wreszcie nadejszła WIOSNA 21.03.10, 20:07 Link niewłaściwy się wkleił. Paskuda! Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: Wreszcie nadejszła WIOSNA 21.03.10, 20:08 Więc wrzuć poprawny. (i nie wyjeżdżaj mi po psorsku o tym, że nie rozpoczyna się zdania od więc...) Odpowiedz Link Zgłoś
przyslowie Re: Wreszcie nadejszła WIOSNA 21.03.10, 20:10 Spróbuję teraz: www.youtube.com/watch?v=iAZXhw_a4gM&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
witoldzbazin Re: Wreszcie nadejszła WIOSNA 21.03.10, 20:18 przyslowie napisała: > Spróbuję teraz: hm...świetny trzydziestoletni kawałek tylko trąci myszką;-) Odpowiedz Link Zgłoś
przyslowie Re: Wreszcie nadejszła WIOSNA 21.03.10, 20:28 E, tam. Nie znajdziesz lepszego nowego kawałka. Stary Kashmir też jest najlepszy. Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: Wreszcie nadejszła WIOSNA 21.03.10, 20:26 Cóż. Milutkie i leciuteńkie. Taka muzyka (jak dla mnie) owszem, może sobie w jakimś tle lecieć, jednak mnie ten duet nie porwie. Zdecydowanie wolę Andersona w jego "naturalnym" środowisku, czyli ze swoim pierwotnym Yes. Linkował nie będę, bo przypuszczam, że i tak tam nie wejdziesz. Odpowiedz Link Zgłoś
witoldzbazin Re: Wreszcie nadejszła WIOSNA 21.03.10, 20:30 ostatnio wpadłem na zapominany już: www.youtube.com/watch?v=wsdXh8eBcts to była dopiero POlityka miłości;-) Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: Wreszcie nadejszła WIOSNA 21.03.10, 20:40 Ekstra, ale... wolę to: www.youtube.com/watch?v=RjPi9Z13eSg&feature=related A tak w ogóle, Wishbone Ash ma bodaj więcej fanów niż na Wyspach;) Odpowiedz Link Zgłoś
przyslowie Re: Wreszcie nadejszła WIOSNA 21.03.10, 20:46 Ale po pięciu latach włos już się im przerzedził. Odpowiedz Link Zgłoś
witoldzbazin Re: Wreszcie nadejszła WIOSNA 21.03.10, 20:48 przyslowie napisała: > Ale po pięciu latach włos już się im przerzedził. chuda krowa też nie sarenka...pamiętaj;-) Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: Wreszcie nadejszła WIOSNA 21.03.10, 20:48 Po jakich pięciu latach, bo nie czaję? Odpowiedz Link Zgłoś
przyslowie Re: Wreszcie nadejszła WIOSNA 21.03.10, 20:59 Nagranie, które puścił Longeta było z 1971 r. Natomiast Twoje nagranie tego zespołu pochodziło już z 1976 r. Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: Wreszcie nadejszła WIOSNA 21.03.10, 21:07 Aha, rozumiem teraz. Wiesz, niektórym włosy potrafią mocno się przerzedzić w jeden rok, więc pięć to nie jest jakiś ewenement, mimo wszystko. I żeby nie było: osobiście nie mogę powiedzieć, że nic mi tak w życiu nie wyszło jak włosy. B. szybko stały się szronkowate (rodzinne), ale wciąż mam ich grube tysiące. Odpowiedz Link Zgłoś
witoldzbazin Re: Wreszcie nadejszła WIOSNA 21.03.10, 21:01 ostatni na dzisiaj do posłuchania: www.youtube.com/watch?v=PSJavlIRopI&feature=related ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: Wreszcie nadejszła WIOSNA 21.03.10, 21:11 Skoro zrobiło się tak miło, to proponuję to: www.youtube.com/watch?v=fntl0mK3fzY albo w innym wykonaniu: www.youtube.com/watch?v=ubvV498pyIM Odpowiedz Link Zgłoś
witoldzbazin Re: Wreszcie nadejszła WIOSNA 21.03.10, 21:23 dobre...ale Fokus-pokus znikam do jutra www.youtube.com/watch?v=bpV5InLw52U&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: Wreszcie nadejszła WIOSNA 21.03.10, 21:30 Kocham ich;) Chociaż właściwie to tylko za pierwsze lata. Później poszli w jakieś dance czy cuś i to już nie było to, niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
przyslowie Re: Wreszcie nadejszła WIOSNA 21.03.10, 21:29 To drugie nagranie szczególnie ożywiające. Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: Wreszcie nadejszła WIOSNA 21.03.10, 20:41 W Polsce ma tych fanów więcej, oczywista:) Odpowiedz Link Zgłoś
przyslowie Re: Wreszcie nadejszła WIOSNA 21.03.10, 20:32 Nie, nie. Kiedyś wejdę i sprawdzę, jaki był Jon w swoim środowisku. Ale już nie dziś. Odpowiedz Link Zgłoś
staahoo Re: Wreszcie nadejszła WIOSNA 21.03.10, 00:19 Przyslowie, do tej pachnącej wiosny jeszcze daleko. Na polach jest kałużyście, błotniście i niestety śmierdząco. W naszej Łodzi też nie lepiej, a i Baziny nie stanowią chlubnego wyjątku. Jednym słowem syfiaście...także w polityce. Odpowiedz Link Zgłoś
staahoo Re: Wreszcie nadejszła WIOSNA 21.03.10, 00:15 Wiosna tego roku weszła w smród, który będzie się pogłębiać. Takie są niestety koszta łódzkiej demokracji. Odpowiedz Link Zgłoś
iszkariota Re: Wreszcie nadejszła WIOSNA 21.03.10, 09:39 Ale po co wiosnę kalać polityką? Wiosna rządzi się swoimi prawami; pączki pączkują, listki listkują, bazie baziują, ptaki z całych sił drą papy, dziewczyny zdejmują wełny... Żyć nie umierać:) Po co mieszać w to politykę i polityków, którzy w dużej części powinni korzystać z pomocy psychiatrów zamiast mieszać w życiu publicznym? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
witoldzbazin Re: Wreszcie nadejszła WIOSNA 21.03.10, 20:23 iszkariota napisał: > Ale po co wiosnę kalać polityką? jasne lepiej zostawić mira i rycha w spokoju heheheheh Odpowiedz Link Zgłoś
staahoo Re: Wreszcie nadejszła WIOSNA 21.03.10, 20:46 O, a co to za wolta z psychiatrami dla polityków? Czyżby jakiś wiosenny zawód miłosny? Odpowiedz Link Zgłoś
iszkariota Re: Wreszcie nadejszła WIOSNA 22.03.10, 08:34 staahoo napisał: > O, a co to za wolta z psychiatrami dla polityków? Żadna wolta, z powodu zdarzeń wiosennych patrzę na nich krytycznie i z coraz większym dystansem. Ich umizgi obchodzą mnie tyle co śnieg, którego juz nie ma. Miłego tygodnia:) Odpowiedz Link Zgłoś
przyslowie Re: Wreszcie nadejszła WIOSNA 21.03.10, 20:48 Ptaki z całych sił drą papy, Dziewczyny zrzucają łachy... Odpowiedz Link Zgłoś
iszkariota Re: Wreszcie nadejszła WIOSNA 22.03.10, 08:35 przyslowie napisała: > Ptaki z całych sił drą papy, > Dziewczyny zrzucają łachy... Pitu, pitu, esta, esta, piękna nasza wiosna jest ta :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkk-24 Kiedy jest prawdziwa wiosna IP: *.toya.net.pl 22.03.10, 09:26 kiedy trawka się zieleni, kiedy głowa stoi jak sosna, kiedy ciało się czerwieni, wtedy jest prawdziwa wiosna. Odpowiedz Link Zgłoś