big_news Brite 10.04.10, 19:34 Można wiedzieć czemu mnie wyciąłeś? I jeszcze kilka innych osób? Bo, że nie ma już paru wpisów Przyslowie, jestem w stanie zrozumieć, mało "trafione" one były, ale wszyscy pozostali "zniknięci" popełnili w odpowiedzi na te Przyslowiowe wielce wyważone teksty. A skoro już jesteś taki czuły, to mógłbyś śmiało także spowodować wykreślenie tych postów, które zawierają zdrobnienia pewnego nicku, a które też moim skromnym zdaniem kolidują z powagą tego miejsca. Dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nett1980 Re: Brite IP: *.toya.net.pl 10.04.10, 19:47 Mysle, ze to raczej na Brite... Fakt, faktem mozna jeszcze inne artefakty wyciac w przyszpilonym watku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przyslowie Re: Brite IP: *.toya.net.pl 10.04.10, 19:53 My, Polacy, wobec tragedii narodowej potrafimy się jednoczyć. Jestem właśnie banowana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przyslowie Re: Brite IP: *.toya.net.pl 10.04.10, 19:57 Nie wiedziałam, że wobec tragedii narodowej nie powinniśmy być dla siebie milsi. Dlatego przepraszam Pana Zbigniewa X. za to, że zdrobnieniem nicka wyrządziłam mu tak poważną krzywdę moralną. Nie potrafiłam tego przewidzieć. Moja ostatnia, dzisiejsza sygnaturka też się nie podoba? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przyslowie Re: Brite IP: *.toya.net.pl 10.04.10, 20:55 Tamci zginęli pod Smoleńskiem, ja muszę zginąć na forum. Nie mogę teraz założyć nawet wątku żałobnego na fotoforum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przyslowie Re: Brite IP: *.toya.net.pl 10.04.10, 20:59 Pan Zbigniew X. przysłużył mi się dziś bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przyslowie Re: Brite IP: *.toya.net.pl 10.04.10, 21:40 To przykre i niesprawiedliwe, że odsądza się mnie dziś od czci i wiary. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nett1980 Re: Brite IP: *.toya.net.pl 10.04.10, 21:55 Uspokoj sie, jesli juz to od braku wyczucia i kultury. Wrocilam z Pietryny, to co sie tam dzialo, to Polska w pigulce, ta wlk. ludzi i ta tych malych, w proporcjach 1000 porzadnych postaw i promil malych wystepkow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przyslowie Re: Brite IP: *.toya.net.pl 10.04.10, 22:22 Dziękuję za milsze słowo, za które Zbigniew zrobił mi dzisiaj awanturę. Chciałam być dziś dla niego miła, bo może przeżywa to silniej od innych. A teraz będę musiała zostać przechrztą? Marszałek Komorowski w orędziu mówił, że dziś jesteśmy wszyscy razem w obliczu tych śmierci. A to Polska właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przyslowie Putin zachował się IP: *.toya.net.pl 10.04.10, 22:32 jak przystało na męża stanu występując z orędziem do narodu polskiego na miejscu katastrofy. Niemniej popełniono ze strony polskiej kilka błędów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nett1980 Re: Brite IP: *.toya.net.pl 10.04.10, 22:36 Dzis jest taki dzien, ze mozna i z nim sie zgodzic lub co najmniej spojrzec pod innym katem na przeszlosc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przyslowie Re: Brite IP: *.toya.net.pl 10.04.10, 22:51 Wolę mieć własny osąd. Tak jak każdy wyborca. Choć nie odmawiam Prezydentowi i zasług. Odpowiedz Link Zgłoś
lew_konia Barwy narodowe / Maria Pawlikowska-Jasnorzewska 10.04.10, 22:55 Biało-krwawy, Krwawo-biały, lniany Opatrunku, który zwiesz się: sztandar, Coś się z wielkim krwotokiem uporał! Wiatr rozwija ten dokument rany, Wznosi w górę bohaterski bandaż, Tę pamiątkę, Ten dług I ten morał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Brite IP: *.phlapa.fios.verizon.net 11.04.10, 12:38 Cały czas tu tną wedle jedynie słusznej myśli i idei? Czyli nic się nie zmieniło przez te lata. Ich prawo :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Prośba. IP: *.toya.net.pl 11.04.10, 00:06 Przysłowie, możesz zamilknąć na czas żałoby? W obliczu takiej tragedii chcsz być pierwszoplanową postacią tego forum. Wyluzuj. I nie odpisuj na mój post. Najlepiej nie pisz wcale, bo to już przyprawia o mdłości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Koszmar! IP: 91.193.160.* 11.04.10, 01:09 Pola Katyńskie,czemu lubicie polską krew pola katyńskie,czy to rozkaz,czy może zew?? to cytat ...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Zgoda na przeszczep organów po śmierciNapisane: N IP: *.toya.net.pl 11.04.10, 01:55 Tyle się mówi o tym przy okazji różnych akcji. Ciekawe czy wśród tej setki osób , które zginęły pod Smoleńskiem były osoby , które wyraziły taką zgodę? Jeśli tak, to co zrobiono aby ta katastrofa uratowała komuś życie? Czy ktoś z dziennikarzy podejmie ten temat? Tylko nie piszcie, że to taka tragedia , iż nie należy poruszać tego tematu. Nagła śmierć każdego człowieka jest dla jego bliskich ogromną tragedią. I w wielu przypadkach ktytykowani są bliscy, którzy nie wyrażają zgody na pobranie narządów. Jak było w tym przypadku? Czy można było uratować choć jedno życie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Zgoda na przeszczep organów po śmierciNapisan IP: *.toya.net.pl 11.04.10, 03:16 Tak, a w ogole to za koszty tej podrozy moznaby nakarmic glodne dzieci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b Re: Zgoda na przeszczep organów po śmierciNapisan IP: *.toya.net.pl 11.04.10, 10:31 za wszystko można nakarmic głodne dzieci, bezdomnych i uzależnionych! Za datek na tacę, za bilet do kina i za zjedzenie jednej porcji dziennie mniej. Ciekawe co poza wpisaniem hasła naprawdę gościu robisz, bo jakoś mam nieodparte wrażenie, że lekko tylko poprawiasz sobie samopoczucie. Zrezygnuj z opłat za internet, przeznacz na głodne dzieci.Będzie korzyśc a i nie będziesz miec szans na pisanie dyrdymałów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no name Re: Zgoda na przeszczep organów po śmierciNapisan IP: *.4web.pl 11.04.10, 08:47 Jak było w tym przypadku? > Czy można było uratować choć jedno życie? W ZYCIU nie słyszalam , zeby pobierali organy z ciał po katastrofach lotniczych! Zazwyczaj sieczka jest taka, ze wiekszosc organów jest w kawałkach i do niczego się nie przyda. Juz oficjaljnie dzisiaj powiedzieli, ze jest kilkanascie ciał, które trzeba będzie rozpoznawaćpo DNA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Ktoś chciał, żeby "zdechli"? IP: 77.91.200.* 11.04.10, 12:20 O tym, że lista pasażerów była znana wszystkim od dawna; że polskie służby miały obowiązek nie dopuścić do lotu prezydenta, polityków i generałów jednym samolotem; o tym, że prezydent miał kilka dni temu postanowienie wyjazdu do Katynia pociągiem z wdowami i sierotami katyńskimi... - o tym wszystkim w rozmowie z Robertem Witem Wyrostkiewiczem mówi red. Anna Pietraszek, doradca zarządu Telewizji Polskiej w wywiadzie dla Portalu NaszaPolska.PL. np.wolnapolska.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=885 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fanfaron Re: Ktoś chciał, żeby "zdechli"? IP: *.toya.net.pl 11.04.10, 13:27 o matko o matko, no juz napisz ze to wina tuska i zydow, bo widac ze wytrzymac nie mozesz. Swoja droga dlaczego te narodowe oszolomy zawsze sie tak kretynsko nazywaja? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nett1980 Re: Koszmar i tragedia IP: *.toya.net.pl 15.04.10, 20:45 www.dziennik.pl/kultura/article587414/Ich_Troje_i_Doniu_zawodza_o_Katyniu.html Odpowiedz Link Zgłoś
przyslowie Re: Koszmar i tragedia 15.04.10, 21:10 Do kompletu brakuje chyba tylko Piotra Rubika? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nett1980 Re: Koszmar i tragedia IP: *.toya.net.pl 15.04.10, 21:27 Pewnie juz tworzy... Lubili Bulata Okudzawe, tzn. para prezydencka. A tamte miernoty moga tylko pojeczec. Odpowiedz Link Zgłoś