Gość: Maja IP: *.toya.net.pl 08.05.10, 08:20 Co sądzicie o gimnazjum 44 na Deotymy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: tom Re: Gimnazjum 44 IP: *.toya.net.pl 08.05.10, 17:18 Na zewnątrz OK. Wśrodku nie ma się gdzie uczyć. Straszny ścisk. Do tego niski poziom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama ucznia Re: Gimnazjum 44 IP: *.182.29.178.nat.umts.dynamic.eranet.pl 25.02.11, 12:46 Hmmm...chyba jakieś stare dane...najlepsza szkoła w rejonie, sporo laureatów konkursów, klasy dwujęzyczne, teraz jakaś z "widzewem" ma być otwarta - patronacka, orlika mają, bilard - moje dziecko zadowolone, klasy jak wszędzie - nie mają więcej niż po 30 osób, każda ma swoją salę.nie ma zajęć jak gdzie indziej na stołówkach, korytarzach itp! moje drugie dziecko też będzie tam chodziło, tylko spoza rejonu dostać się coraz trudniej!w zeszłym roku albo dwa temu najwięcej kandydatów w Łodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Gimnazjum 44 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.11, 11:24 Tu są klasy segregowane. Dobrzy uczniowie trafiają do lepszych. Rejonowi i średniacy do gorszych. Prawda jest taka, że poziom pomału się poprawia ale nadal wyniki z ezaminu są słabe - na gazecie kiedyś były porównania. Znacznie lepiej wypada 31 gimnazjum i oczywiście Katolik. W szkole ścisk - to prawda. Pracownie zdemolowane tragicznie, widać że meble muszą znosić także tych gorszych uczniów. Klasy nie były malowane wieki. Znacznie lepiej szkoła prezentuje się na zewnątrz niż w środku. Poziom nauki bardzo zależy od klasy. Jeśli nie jest się najlepszym uczniem ani osłem lepiej wybrać inną szkołę. Zdecydowanie szkoła nie dla średniaków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama ucznia Re: Gimnazjum 44 IP: *.158.217.191.pat.umts.dynamic.eranet.pl 16.03.11, 19:28 klasy nie malowane od wieków???mówimy o tej samej szkole?regularnie chodzę na zebrania i konsultacje do różnych nauczycieli, którzy przyjmują rodziców w różnych salach i przepraszam bardzo -prywatna szkoła to to nie jest z najnowszymi mebelkami, ale sale są odmalowane, dużo nowych ławek i krzeseł, tablice interaktywne w paru klasach widziałam, u mojego dziecka korzysta się z nich na kilku przedmiotach. Proszę napisać, które takie zdemolowane tragicznie to chętnie je zobaczę przy najbliższej okazji...;)no nie lubię jak ktoś głupoty wypisuje. A Pani/Pan to przepraszam nabór do 31 czy do Katolika próbuje zwiększyć?:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Gimnazjum 44 IP: *.toya.net.pl 20.03.11, 21:16 A to widać chodzimy do innej szkoły. Z zewnątrz to całkiem zadbana szkoła. Od środka znacznie słabiej. Ale widać mamo ucznia nie interesuje cię segregacja dzieciaków i - na razie - niskie wyniki uczniów tylko sprawy mniej istotne jak mebelki. One były tylko przykładem na zdziczenie podkreślmy to wyraxnie niektórych uczniów. Ale i tak szkoła się popawia ostatnio znacząco. Osobiście swojego dziecka nie poślę do tej szkoły. Wybiorę konkurencję - tak będzie to albo Katolik albo 31. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uczennica Re: Gimnazjum 44 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.14, 18:38 Z wielkim żalem opuściłam w tym roku mury 44 gim. Chodziłam wcześniej do innego gim., wiec mam porównanie i nie żałuję decyzji dotyczącej podjęcia tu nauki. Szkoła, która naprawdę daje ogromne perspektywy, świetna kadra nauczycieli, szczerze mówiąc nie spotkałam się z lepszą. Nauczyciele wyrozumiali, pomocni, zaangażowani w swoją pracę (Pan Dąbrowski-niesamowity nauczyciel historii, młody, żywiołowy, z pasją opowiada o historii, angażuje uczniów w lekcje a jego relacje z nami byly bardzo dojrzałe, traktował nas jako wspolników zawodowych wymagał, oczekiwał, nauczył nas organizacji, dorosłości... najlepszy nauczyciel. Pani Owczarek-nauczycielka chemii kobieta bardzo żywiołowa, wręcz pracoholiczka, poświęca się pracy, organizuje wiele pozalekcyjnych zajęć, świetnie tłumaczy, dzięki niej polubiłam chemie, jeżeli ktoś ma jednak problemy ćwiczy z nim do skutku, bardzo dobrze przygotowywuje do olimpiad, konkursów, sumienna i zdecydowana kobieta, najlepsza!) Jednym słowem... od początku, gdy weszła, do tej szkoły poczułam sie jak w domu. Szkoła zadbana kolorowa z muzyką na przerwach, nauczyciele uśmiechnieci pomocni, nie ma tu wyścigu szczurów, wrogości, niechęci.Dni, które tu spędziłam należą do tych najlepszych, polecam wszystkim niezdecydowanym i jednocześnie zazdroszczę pszyszłym uczniom, bo sama chętnie mogłabym powtórzyć te 3 lata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuba Re: Gimnazjum 44 IP: *.tvsky.pl 23.10.15, 22:22 Szkoła bardzo fajna,nauczyciele super,pomocni i z poczuciem humor.POLECAM szkoda że tylko trzy lata się chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś