Gość: Esse Karierowicze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.10, 22:36 Sadzyński Jonski i Magin oraz niszczycielka Zewald dochrapali sie władzy. Niszczą wszystko, zabrali Łodzi najważniejsze festiwale. A może to im powinno się zaśpiewać >to ostatnia niedzielas. Za Kropy były na wszystko pieniądze. Debile Go odwołali i debile rządzą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jezdziec Re: Karierowicze IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 17.05.10, 23:22 A w d ..mam festiwale ,festiwal mam na jezdni jak auta tańcża omijając dziury.Czy VIPów festiwalowych wożą po tych naszych zafajdanych ulicach lektyką? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: werko PISiorek hihi IP: *.retsat1.com.pl 17.05.10, 23:58 co cię obchodzą dziury jak i tak nie masz samochodu i chodzisz na pieszo razem z Tomaszewskim i Kropą jesteś w tej samej partii ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yyutytt wsadz sobie w d... festiwale IP: *.toya.net.pl 17.05.10, 23:39 ja chce nowoczesnej komunikacji w Łodzi, a nie deptaków dla emerytów i innych retardów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antoni Nie łatać dziur ! Wiecej dziur ! IP: 66.102.237.* 17.05.10, 22:37 Dziury są lepsze niż fotoradary! Zmotoryzowane bęcwały przynajmniej przestrzegają ograniczeń prędkości! Więcej dziur! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo sam jesteś będzwałem moherze IP: *.toya.net.pl 17.05.10, 23:45 im mniej moherów tym lepiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jokoono Choć władza nowa, ulice ciągle brudne a drogi d... IP: *.toya.net.pl 17.05.10, 22:38 Zima była ciężka, ale śniegu już od dawna nie ma a dziur rekordowo dużo i nie ubywa! Co się w tym roku dzieje? Na aleja włókniarzy można się zabić, Kopernika, Srebrzyńska itd, itd. Skandaliczne zaniedbania,a każdy dzięń takichi dołków w drodze ( nie dziur - tylko dołków) to ryzyko nowego wypadku, zwłaszcza dla tych co jeżdżą na motorach, ciekawe czy ktoś prowadzi statystyki ile wypadków jest spowodowanych takim stanem nawierzchni! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łukasz P Choć władza nowa, ulice ciągle brudne a drogi d... IP: *.toya.net.pl 17.05.10, 22:39 Liczby mówią same za siebie w 3 miesiące zebrano 8 razy więcej śmieci niż w całym roku 2009, a to już jest coś, po drugie ciężko było odśnieżać łódź skoro nie było wyłonionych firm, które miały to robić a te, co to robiły, robiły to wirtualnie, samochody jeżdżące i odśnieżające na monitorach w ZDiT tak naprawdę stały na parkingu. Po 3 mieszkańcy łodzi wymagają od Pana Prezydenta Jońskiego i dyrektora ZDiT Pana Winsche cudu drogowego, a były prezydent Kropiwnicki zapomniał ogłosić przetargu na wiosenne latanie dziur i na biegu robiła to nowa władza. Łatwo Panu Tomaszewskiemu mówić w debacie, że w mieście pełno dziur i jest brudno, ale powstaje jedno pytanie? A gdzie Pan był Panie Prezydencie przez te ostatnie 7 lat, kiedy to właśnie Łódź umierała?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rel Re: Choć władza nowa, ulice ciągle brudne a drogi IP: *.retsat1.com.pl 17.05.10, 23:59 Popieram nowe władze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oldboy Choć władza nowa, ulice ciągle brudne a drogi d... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.10, 23:15 Ciągle to samo Wstyd,wstyd,wstyd.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jezdziec wkurza mnie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 17.05.10, 23:19 po prostu wkurza mnie niezaleznie czy rządzi Kropa,czy Sadzyński stan jezdni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pikietowiec piątek 21.05.2010 pikieta pod umł IP: *.toya.net.pl 17.05.10, 23:42 weźmy Łodziaki sprawy w swoje ręce ! pokażmy im na co powinny iść nasze podatki skończmy zabawe z Miasto Kultury aż się pozędziemy każdej dziury !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tk Joński to tylko demagog IP: 212.191.172.* 17.05.10, 23:49 Gadanie o "wieloletnich zaniedbaniach poprzedniej ekipy" to bujda i głupia wymówka, poprzednia ekipa dokładnie tak samo po zimie łatała dziury i tak samo g.wniano im to szło. Bawi mnie jak się tu przekonujecie która ekipa była/jest lepsza, bo w referendum nie chodziło o dziury w jezdni i spóźniające się autobusy, ale o objęcie stołków przez SLD i PO. Joński jest zwykłym demagogiem, doświadczenie wyniósł co najwyżej z SimCity, a tak naprawdę nie ma żadnego pomysłu na to miasto - w przeciwieństwie do poprzedniej ekipy, która w tym zakresie robiła bardzo dużo. Np, ale przyszła mietła i wymietła, CŁC, Camerimage i FD4K, dzięki czemu Łódź straciła szanse na tytuł ESK2016. To jest miasto robotnicze i takie zostanie. Robotnicy będą wiecznie psioczyć na drogi, śmieci itp. Nie przyjdzie im do głowy że wydarzenia kulturalne to coś, na czym Łódź mogłaby zarabiać - a jak byłoby więcej kasy, to i drogi byłyby w lepszym stanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziura Re: Joński to tylko demagog IP: *.retsat1.com.pl 18.05.10, 00:05 Joński to komuch głosujmy na Kropę i Tomaszewskiego oni nam załatają dziury !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jezdziec Re: Joński to tylko demagog IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 18.05.10, 01:06 pewnie latasz Lotem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ula Wasik alboś głupi albo naiwny a może ktoś Ci zapła IP: *.retsat1.com.pl 18.05.10, 00:04 Wasik co ty wiesz o remontach. W 100 dni chcesz mieć nowe ulice alboś głupi albo naiwny a może ktoś Ci zapłacił za ten artykuł. Odpowiedz Link Zgłoś
aleks_7 Marsz żałobny w intencji śp. Łódzkiej Kultury 18.05.10, 00:57 Piątek 17.00 plac Wolności www.facebook.com/event.php?eid=120503991314354 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: helga Choć władza nowa, ulice ciągle brudne a drogi d... IP: *.os1.kappa.pl 18.05.10, 03:45 Ale jedna rzecz zmieniła się na plus. Prezydent Łodzi ani razu nie był w Jerozolimie za nasze pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Choć władza nowa, ulice ciągle brudne a drogi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.10, 11:20 Prezydent Łodzi ani razu nie był w > Jerozolimie za nasze pieniądze. Za to chce nas uszczęśliwiać wodotryskami w stylu tunelu znikąd donikąd, który pochłonie kilkuletni budżet na inwestycje i odstawieniem w kąt trasy Górna - bo koledzy nie chcą mieć drogi pod oknem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kk Choć władza nowa, ulice ciągle brudne a drogi d... IP: *.toya.net.pl 18.05.10, 06:55 nie ma się co dziwic, miasto i jego urzednicy nie potrafią wyegzekwowac od inwestorów/deweloperów naprawy uszkodzonej drogi - przykład oddany wieżowiec przy Organizacji WiN - w czasie budowy chodniki i ulica w sąsiedztwie zostały rozjechane przez ciężki sprzęt budowlany, budynek został ostatnio oddany do uzytkowania, deweloper chodniczek zrobił ale tylko na swojej posesji, do sąsiedztwa które została rozjechane sie nie poczuwa, miasto i urzednicy przy odbiorze budowy zapene takim tematem się nie zaiteresowali Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łodzianka... Choć władza nowa, ulice ciągle brudne a drogi d... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 18.05.10, 07:08 Nie tylko ulice brudne wystarczy spojżeć na stare kamienice zapomniane TYLKO!! w sprawach remontów!!! bo pobierać wysokie czynsze nie zapomnieli nie!!! ważne że juwenalja śię udały!!!! kasa miasta rozpierniczona, a na resztę BRAKUJE!!!!! nowe władze!!! sami wybraliśćie to maćie!!!! oni wam wszystko uprzątną!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek Panie Joński o czym Pan mówi? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.10, 07:19 Ja nie widzę poprawy. A wieloletnie zaniedbania ?Pewnie od czasów jak miastem "rządziła" lewica. W moim odczuciu te 100 dni nic nie wniosło oprócz straty pieniedzy na referendum. NIe widzę poprawy. Widze za to jak ludzie z poprzednich ekip trafiają na stanowiska. Bez komentarza dalej...Moja ocena jest zła Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łodzianin Choć władza nowa, ulice ciągle brudne a drogi d... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.10, 07:23 proponuję takie rozwiązanie wszystkie rachunki za naprawę zawieszenia zniszczonych opon i felg przesyłać do uregulowania tym i.....yą .Jak nie zapłacą to do sądy z dz......mi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kruczek Choć władza nowa, ulice ciągle brudne a drogi d... IP: 194.42.116.* 18.05.10, 07:27 szlag by to......, nowa władza a ja wczoraj na Aleksandrowskiej straciłam w dziurze rure wydechowa i urwałam zderzak, miesiac czasu a droga niezałatana!! na wyborach dam im znać co i nich myślę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siwak Choć władza nowa, ulice ciągle brudne a drogi d... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.10, 07:51 komuch harcerz nigdy nie będzie dobrze rządził bo skąd ma mieć wiedzę jak rzadzic >to zwołuje egzekutywę (konsultacje) TO POTRAFI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbych Choć władza nowa, ulice ciągle brudne a drogi d... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.10, 08:51 Zrozumiałeże, dziur jest mnustwo, to glaczego te ktore są obecnie łatane wykonywane są fatalnie - właściwie to partactwo, kto odbiera te prace i dlaczego płaci wykonawcy za źle zrobioną robotę. Wystarczy przejchać sie uliami po wykonanych naprawach a jest to jeden wielki garb, co na to Zarząd Dróg, czy jedo prezesowie nie jezdza ulicami m. Łodzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a szkoda słów... IP: *.toya.net.pl 18.05.10, 09:00 załatane dziury... ale gdzie, bo jakoś tego nie widać!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbych Choć władza nowa, ulice ciągle brudne a drogi d... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.10, 09:06 Odnośnie czystych ulic- wystarczy obudzić zaspane administracje, skacowanych dozorców i rozliczyć z obowiazkow to nie kosztuje a egzekwowac może straż miejska i dzielnicowi tylko po co tyle niepotrzebnej roboty. Lepiej sie zadekować. W niedalekiej przeszlości dozorcy zamiatali ulice myli chogniki, a teraz kto ma oczyścic zasikane uilice i podworka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwator Skok na stolki a nie porzadki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.10, 10:30 Zwykly skok na stołki, a "ciemny lud" kupił to jako walkę o lepszą jakość. Znajomi już obsadzeni na stanowiskach (Joanna Skalska jako wiceprezes ŁSI, szwagierka w sekretariacie itp), także teraz Joński może dalej mamić obietnicami i nic nie robić. Klasyka pieprzonego SLD, nawyków betonowych nawet z młodych się nie wykorzeni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ppiotrek7 Jechałem dzisiaj Inflancką i chcę podziękować IP: 195.68.192.* 18.05.10, 10:58 tow.Jońskiemu za niesamowite doznania i atrakcje z tym związane. Lunapark i rajd do Dakaru to pikuś ! Dziękuję towarzyszom ,że jeszcze tym razem udało mi się przeżyć....Pozdrowienia dla naszych dzielnych Komisarzy !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klara Przeecież chodziło tylko o to, by dorwać się do IP: 94.254.230.* 18.05.10, 19:14 "koryta",a nie o spełnianie obietnic wyborczych. "bob budowniczy" ma jeden cel- rozwalić jedyne miejsce w centrum miasta (Plac Dąbrowskiego), które ma wygląd i można tam posiedzieć w spokoju. Tylko dlatego, że 16 mln. zł. wydał tam były prezydent. Tak naprawdę joński ma łodzian w d..e. Na pewno już ktoś odpowiednio "zarekomendował" się w sprawie tej rozbiórki.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inz. Zbigniew Burn Choć władza nowa, ulice ciągle brudne a drogi d... IP: *.pools.arcor-ip.net 19.05.10, 23:56 A co panstwo glosujacy za wyrzuceniem pana Kropiwnickiego uwierzyli, ze pan Jonski jako cudotworca oczysci ulice Lodzi i przyprowadzi porzadek w tramwajach i innych instytucjach komunalnych. A tu klapa na calego. Nic z tych rzeczy, poza oszustwem i checia wykorzystania przez tego czlowieka wylacznie dla celow osobistych i tak skomplikowanej sytuacji w Lodzi, to nic sie za panowania tego pana nie zmienilo i nie zmieni. A wy biedni lodzianie posluchajcie jeszcze paru takich wrozbitow z pod znaku Jonskiego, a bedziecie zalatwieni na cacy bez mydla i zapomnijcie, ze cos sie zmieni w miescie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spacerowicz Choć władza nowa, ulice ciągle brudne a drogi d... IP: *.toya.net.pl 16.07.10, 19:45 Na ul Kilinskiego i Tuwima stoi odnowiona Poczta Glowna , zasyfiała jest dokladnie od brudu i kurzu unoszacego sie z nigdy nie czyszczonych jezdni i piachu przy kraweznikach , zamiatarki nie jezdza takimi ulicami nieopodal jest komenda Strazy Miejskiej , bystre chlopaki z nich.Zamiatarki czesto widuje jak stoja zmeczone albo odkurzaja czesto malo uczeszczane boczne i slepe ulice Bratyslawska , Wroblewskiego koncowka ulicy , brawo MPO i nasi przedstawiciele Odpowiedz Link Zgłoś