Dodaj do ulubionych

Łódź najlepsza dla festiwalu: Camerimage zostanie

• Gość: majacy_dosc Partia która da s-synowi te pieniądze nie dostanie IP: *.lodz.mm.pl 07.06.10, 15:16
      mojego głosu!!!! Jak można dotować taką kwotą takie g...? To niegospodarność...
      Oj wybory wybory wybory... idą. Czas ciąć złodziei.
      • Gość: Xawery Re: Partia która da s-synowi te pieniądze nie dos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.10, 15:23
        G..no to SSS, które ma być budowane dla wala i kaliskiej z
        bomanowska w roli....
        CłC to broszka i tania inwestycja, która nakreci koniunkture miasta.
        Ci co uratuja pomysły Zydowicza maja moje, moich przyjaciół i mojej
        rodziny poparcie.
        • Gość: makary Re: Partia która da s-synowi te pieniądze nie dos IP: 120.84.31.* 07.06.10, 15:28
          Zwłaszcza że to ta sama rodzina, hehehehe
          • Gość: szacht Lecz sie Polewski radzę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.10, 16:30
            masz przerąbane za takie dno jakie reprezentujesz, gdyby tutaj
            podpisał sie Zydowicz to by wpis znikł ?!- nie to twoja i twojej
            chorej głowy robota, ze sie pojawiaja posty z grubym nikiem
            Zydowicza i ja mam nadzieje, ze za to odpowiesz!!!!.
            • Gość: makary Re: Lecz sie Polewski radzę IP: 120.84.31.* 07.06.10, 17:25
              Niestety to nie moja robota więc twoja nadzieja że za to odpowiem jest płonna,
              ale już dałeś jakies dowody na to że jestem polewski czy nadal schiza cię męczy
              świrku?
      • ulther Re: Partia która da s-synowi te pieniądze nie dos 07.06.10, 16:44
        Mam wrazenie, ze zle identyfikujesz interes miasta. Camerimage jest
        wartoscia dla miasta. Powinnismy moc oddzielic medialne sensacje i
        emocje narosle wokol sprawy od wymiernych korzysci plynacych z
        obecnosci festiwalu w Lodzi. Mam nadzieje, ze zostanie na dlugie
        lata z rosnacym budzetem i znaczeniem w Europie i na swiecie.
        • gargal do ulthera 07.06.10, 16:53
          zgadzam się z Tobą, jak zwykle jestes ponad chamskie wybryki i
          pokazujesz klasę - pozdrawiam
          • ulther Re: do ulthera 07.06.10, 17:02
            NCM - wraz z rewitalizacja tego co pozostalo z XIX wiecznej czesci
            miasta powinno byc priorytetem. Tutaj jest potrzebne
            porozumienie "ponadpartyjne". Camerimage jest wazne dla lodzkiej
            strategii promocji - i kazdy polityk, dzialacz spoleczny czy
            lodzianin powinien o tym pamietac i nie pograzac sie w malostkowych
            klotniach. Owszem - powiedziano wiele nieprzyjemnych slow, ale tak
            bywa w sporze, szczegolnie jezeli ktos jest impulsywny i ma goraca
            glowe - trzeba mimo to myslec o tym jak miasto moze dane zjawisko,
            akcje, impreze wyzyskac dla wlasnej korzysci a nie unosic honorem i
            zastanawiac czy ktos mnie obrazil czy nie....
            • gargal Re: do ulthera 07.06.10, 17:18
              no cóż pełna zgoda ultherze..
    • Gość: misiu Do momentu kiedy Polewskiemu nie odbiło było ok. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.10, 16:48
      Kompletny brak hamulców
      • jedyny.kkk Re: Do momentu kiedy Polewskiemu nie odbiło było 07.06.10, 16:53
        Nowy nick a brednie te same, tylko dowodów jak zwykle brak. Tobie z
        pewnością odbiło wcześniej
        • Gość: Marek Zydowicz do "grajdolka" i uzywajacejacego mojego nazwiska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.10, 17:12
          To jest ostatnie ostrzezenie do osoby uzywajacej nicku "grajdolek".
          Jesli nie doczekam sie przeprosin i odwolania pomowien wystapie do
          prokuratury o umozliwienie mi uzyskania twojego nazwiska i wytocze
          proces o znieslawienie.
          To samo kieruje do osoby ktora podszyla sie pode mnie piszac na
          forum list do Lodzian pod moim imieniem i naswiskiem.
          Grzecznie ostrzegam i oczekuje przeprosin oraz sprostowania.
          Marek Zydowicz
          • Gość: makary Re: do "grajdolka" i uzywajacejacego mojego naz IP: 120.84.31.* 07.06.10, 17:19
            No tak skoro podpisał się twoim naswiskiem jak to ująłeś to musi być pozwany
          • gargal Re: do "grajdolka" i uzywajacejacego mojego naz 07.06.10, 17:27
            Ma Pan w zupełnosci rację. jestem w szoku i jest mi przykro, ze
            takie incydenty mają miejsce... Prosze jednak miec na uwadze, to że
            forum gazety nie jest reprezentatywne dla całej Łodzi i nie
            odzwierciedla prawdziwego poparcia, szacunku i sympatii jaka dażą
            Pana łodzianie, o czym wiem i czego w rozmowach o Panu i Pana
            dokonaniach wielokrotnie doswiadczam.

te przykre incydenty tutaj na forum sa autorstwa prawdopodobnie
            jednego człowieka o specyficznym charakterze, który jest znany z
            tego i w wielu sytuacjach w stosunku do innych równiez zachowywał
            sie podobnie. Uwazam jednak, ze nauczka mu sie nalezy.

Pozdrawiam serdecznie.
            • Gość: do gargala Re: do "grajdolka" i uzywajacejacego mojego naz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.10, 17:56
              Bardzo dziekuje za slowa wsparcia.Prosze mi wierzyc, wiem ze jest
              wiele osob wspierajacych CLC i wszystkie moje w tej sprawie
              starania. Znam osobiscie utorw artykulu nie tylko z oficjalnych
              spotkan. Zachownie pani Bomanowskiej mnie malo dziwi. Pan Wiewiorski
              niestety rozczarowuje.
              Informacje podane w artykule nie byly sprawdzane w naszym
              biurze.Mnie tez nikt o praqwdziwosc tych "sensacyjnych" wiesci nie
              pytal.
              Zreszta nie pierwszy raz. To jest daleko idaca nieuczciwosc i
              nierzetelnosc dziennikarska. pomijam ton lekcewazenia i kpiny w
              jakim ci panstwo pisza o mnie.
              Mysle ze udzial w budowaniu czarnego PR-u nie jest zaszczytem dla
              zadnego dziennikarza.To zawsze wize sie z utrata wolnosci i
              niezaleznosci misji dziennikarskiej. Wmawianie sobie, ze jest
              inaczej niestety jest tylko terapia miejscowoa.Problem pozostaje w
              czlowieku, ktory dopuszcza sie niegodziwosci.
              Camerimage Lodz Center wg projektu Franka Gherego jest potrzebne
              Lodzi.
              Nie zaniechalem staran o to.
              Marek Zydowicz
              • jedyny.kkk Re: do "grajdolka" i uzywajacejacego mojego naz 07.06.10, 18:04
                To że ich u ciebie nie sprawdzano nie znaczy że to nie jest prawda.
                Zreszta ani słowo zaprzeczenia na temat nie padło mimo ze miejsca i
                czasu nie brakuje.
                • presse123 Żałosne pianie pieczeniarzy tumultowych 07.06.10, 18:14
                  Hucpiarze z Tumultu poczuli przypływ i powiew kasy w żagle. Stąd ta
                  wściekła nagonka. Idę o zakład, że festiwal niczym łany zbóż położy się
                  pokotem u stóp imć pana Marka.
                • shopgirl_shoppracz Re: do "grajdolka" i uzywajacejacego mojego naz 07.06.10, 19:38
                  tzn ze Bomanowska i Wiewiorski maja wieksza wiedze nt Camerimage niz jego
                  organizatorzy? to smieszne jest... chyba ze jestes od poslanki JŚK albo
                  randego medrzaka, ktorzy sadza ze to lodziane organizuja camerimage
                  • jedyny.kkk Re: do "grajdolka" i uzywajacejacego mojego naz 07.06.10, 19:41
                    Może i większej wiedzy nie mają ale piszą o tym co mareczek wolałby
                    przemilczeć.
              • gargal Re: do "grajdolka" i uzywajacejacego mojego naz 07.06.10, 18:26

Wstyd mi za p. Bomanowską, za to forum, za tych, którzy utrudniają
                Panu działalność, która by procentowała i stanowiła ogromna korzyść
                dla rozwoju mojego zapuszczonego miasta. Nie rozumiem tego i mam
                nadzieję, ze wreszcie to minie, z pożytkiem dla nas wszystkich.

Dzięki za odpowiedź - i będę za CŁC Gherego trzymał kciuki-
                pozdrawiam serdecznie.
              • shopgirl_shoppracz Re: do "grajdolka" i uzywajacejacego mojego naz 07.06.10, 19:43
                Panie Marku, ludzie plujacy zolcia na forum to tylko jakis odprysk procenta
                lodzian, wiec prosze sie ne zalamywac i nie wierzyc w te durne wpisy.
                wiekszosc lodzian Panu wierzy i jst za Panem i juz ma dosc partyjnych klamstw,
                ktoymi szasta na prawo i lewo wybiorcza gazeta, ktora o zgrozo byal pierwsza
                niezalezna gazeta w polsce! wstyd mi za tych ludzi, ktorzy pana obrazaja na
                forum, musza byc nardzo nieszczesliwi albo slepi. Najgorsze jest to, ze 86%
                ludzi bezkrytycznie przyjmuje to, co pisza media i oni na tym bazuja.
                • jedyny.kkk Re: do "grajdolka" i uzywajacejacego mojego naz 07.06.10, 19:45
                  A skąd wiadomo że nie 87% ?
                • michal_powolny12 Re: do "grajdolka" i uzywajacejacego mojego naz 08.06.10, 21:06
                  Koleś pisz sobie w swoim imieniu. Pan Marek Ż. do dziasiaj nie
                  wyjaśnił ani ciekawych sponsorów Fundacji Tumult (panów na S) ani
                  tego czemu nie lubią go władze Torunia ( sprywatyzowana kamieniczka
                  na rzecz Tumultu po remoncie za pieniążki miasta) ani też na czym
                  miała polegać inżynieria finansowa Centrum Festiwalowego. Nie
                  pokazano na stole kwitów dotyczących relanych potrzeb centrum (kino
                  na 2,5 tysiąca miejsc to kuriozum). Nie możemy także zapomnieć iż
                  koledzy pana MŻ urządzili sobie piknik na sali obrad RMŁ. I za to
                  mamy lubić i szanować pana Marka Ż.? A to że jest w łodzi grupa
                  biednych mieszkańców opowiadających bajeczki o inwestycji CŁC nie
                  może być przesłanką wyłożenia publicznych pieniędzy. Jeżeli pan
                  Marek Ż. chce je dostać to niech przygotuje i złoży odpowiednie
                  dokumenty. Atlas Sztuki-SSS potrafił.
                  • Gość: M.Z Re: do "grajdolka" i uzywajacejacego mojego naz IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 08.06.10, 21:23
                    Atlas Sztuki potrafi i dlatego zajmuje sie SSS prokuratura.
                    • jedyny.kkk Re: do "grajdolka" i uzywajacejacego mojego naz 08.06.10, 21:32
                      To masz powody do radości zazdrośniku, ech ci prowincjusze, nie są w
                      stanie pojąć wizji
                      • Gość: AW Re: do "grajdolka" i uzywajacejacego mojego naz IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 08.06.10, 22:00
                        Sa tylko nie uznaja rozdymania wizji jak to robi Walczak za
                        publiczna kase w 100%.Z proponowanych przez niego samego 278 mln na
                        SSS do obecnie ok 600 mln zlotych.
                        Poza tym to Zydowicz Zlozyl model finansowy i calosc montazu na EC1
                        i w tym tez jest problem bo sprawa jest doskonale przygotowana tylko
                        Komisarze chca zmienic wyjsciowe warunki ale jesli to zrobia to im
                        sie noga powinie.
                        Wiec co do SSS to zapewniam cie ze jest tam szereg bardzo powaznych
                        uchybien.
                        Bardzo powaznych niestety i stety. Niestety bo moze to zatrzymac
                        inwestycje, a stety bo moze przywrocic ja na wlasciwe proporcje i
                        tory realizacji.
                        Dosc wolnej amerykanki zespolu Walczaka i komisarzy.
                        Szkoda ze Walczak nie zna umiaru. Zniszczy wszystko.Bo glupkow nie
                        znajdzie ktorzy oddadza wiele lat pracy bez walki.
                        Trzymaj kciuki za SSS.I nie martw sie ani o EC1 ani o CLC. Powstana
                        i wierze ze SSS tez tylko troche inaczej.
                        Wiem ze takie same zamiary sa wobec CLC i EC1 ale coz przecieki
                        paplanie brak fachowcow polityka strach CBS itd)
                        Bomanowska nie pomoze. W Polsce juz widac kto jest glownym macherm
                        spraw post referendalnych w Lodzi dt upadania inwestycji
                        kulturalnych!
                        Robi sie nieciekawie.
                        Bye Bye ESK 2016 Niestety> Szczerze!
                        • jedyny.kkk Re: do "grajdolka" i uzywajacejacego mojego naz 08.06.10, 22:16
                          szczerze to ty im jedynie życzysz jak najgorzej, wiejska zawiść to
                          brzydkie i niesmaczne ale tym właśnie charakteryzuje się
                          prowincjonalne chamstwo
                          • Gość: AW Re: do "grajdolka" i uzywajacejacego mojego naz IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 08.06.10, 23:00
                            Hahaha.Nie wszsycy sa tacy jak ty.
                            Jesli zlamali prawo to i pieniadze nie pomoga i wtedy dobre zyczenia
                            na nic sie zdadza.
                            Z cala pewnoscia przekroczyli uprawnienia bo SSS jest za wielkie o
                            dodane kondygnacje, za drogie 600 mln zl publicznej kasy na galerie
                            dla Atlasa Sztuki to za wiele, za puste, zbyt przerklamowane, zle
                            zaprojektowane.
                            Ale zycze nam Lodzianom by SSS w sensownym wymiarze powstalo i na
                            przejrzystych zasadach. Bez tworzenia prywatnego folwarku "walka
                            sztuki" za 600 mln nzaszych pieniedzy.
                            I wypisuj co chcesz. Zal i zawisc przebijajace przez twoje posty
                            jest zasmucajacy, Do tego jestes niwychowany.Bez kultury.Wiec jesli
                            jestes zwiazany z SSS to dodam do powyzszych obaw ze SSS jest
                            zagrozone ze bedzie w rekach ludzi bez kultury czylu nuworyszostwa.
                            A to juz bardzo zle dla Lodzi.
                            Uspokoj sie.Twoje ataki na nikim nie robia wrazenia.Jesli piszesz do
                            sprawozdawczosci by przeczytac Walczakowi jak jestes lojalny to daj
                            spokoj on zapewne tez jest zmeczony, a przed nim najgorszy okres:
                            okres kontroli i rozliczen!Nie wszystk da sie zwalic na innych.
                            • jedyny.kkk Re: do "grajdolka" i uzywajacejacego mojego naz 08.06.10, 23:42
                              Nadal wiochą jedzie od ciebie i to nie wywołuje mojego żalu ani
                              zawiści, pokazuje tylko jakich mareczek ma stronników i w jakich rękach
                              byłoby cłc które raczej właśnie dlatego nie powstanie.
          • jedyny.kkk Re: do "grajdolka" i uzywajacejacego mojego naz 07.06.10, 17:29
            To jakis strzał kulka w płotek na oslep Mareczku? Przeproś mnie zaraz
            za to że mnie pomawiasz o to ze podpisuję się twoim naswiskiem albo że
            podpisuję się grajdołek bo to zwykłe pomówienia. No już dawaj.
            • shopgirl_shoppracz Re: do "grajdolka" i uzywajacejacego mojego naz 07.06.10, 19:39
              to moze pozwij "Mareczka" do sadu, wtedy bedziesz musial sie ujawnic ty tchorzu
              • jedyny.kkk Re: do "grajdolka" i uzywajacejacego mojego naz 07.06.10, 19:46
                Pieniactwo pozostawiam mareczkowi, lepiej ty się ujawnij to będzie
                miała kogo Bomanowska za sukę pozwać. Lekarzu lecz się sam.
          • Gość: makary Re: do "grajdolka" i uzywajacejacego mojego naz IP: 120.84.31.* 07.06.10, 17:34
            Mareczku a szacht to też twój nick? Przyznaj się bo sprawdzę
      • rtoip1 Niech mnie ktoś oświeci, kto to jest Polewski? 07.06.10, 17:05
        Artykuł o festiwalu, a na forum tylko Polewski i Polewski.

Ktoś wie o kogo tu chodzi?

Kto to jest, ten Polewski?

Będę wdzięczny :)
        • Gość: ula Re: Niech mnie ktoś oświeci, kto to jest Polewski IP: *.toya.net.pl 07.06.10, 17:09
          Ty, ja i wszyscy dla których Mareczek nie jest nieomylnym guru. Wszyscy
          jesteśmy polewskimi. To taki ktoś kto musiał tumulciarzom nieźle
          dokopać że się nie moga powstrzymać i się obnoszą z ta traumą.
          • ulther Re: Niech mnie ktoś oświeci, kto to jest Polewski 07.06.10, 17:21
            Mysle, ze naduzywasz epitetow. Wydaje mi sie, ze i "polewskim"
            i "tumulciarzom" zalezy na Lodzi i jej rozwoju. Akurat te dwie grupy
            maja podobne cele.
            • gargal Re: Niech mnie ktoś oświeci, kto to jest Polewski 07.06.10, 17:33
              ulther napisał:

> Mysle, ze naduzywasz epitetow. Wydaje mi sie, ze i "polewskim"
              > i "tumulciarzom" zalezy na Lodzi i jej rozwoju. Akurat te dwie
              grupy
              > maja podobne cele.

Jakub Polewski jest stosunkowo młodym człowiekiem, zaraz po studiach
              ( chyba) i znalazł swoje miejsce w grupie przychylnej A. walczakowi,
              czyli Janiak itp. Przez moment był managerem Ulicy Piotrkowskiej,
              teraz na szczęscie jest Adamiak (facet madry, stateczny na
              poziomie). rzeczywiscie z tego co obserwuje i słysze potrafi
              zachowywac sie bardzo niegrzecznie, bufonowato, niedojrzale. Nie ma
              pokory, ani kultury osobistej co często pokazywał na róznych
              oficjalnych spotkaniach. moznaby wiecej tylko po co ?
              • Gość: ula Re: Niech mnie ktoś oświeci, kto to jest Polewski IP: *.toya.net.pl 07.06.10, 17:38
                To tak jak Mareczek bufonuje? No to nic strasznego, ale czy to ty masz
                te traumę że na niego wciąż plujesz z nielogu?
                • ulther Re: Niech mnie ktoś oświeci, kto to jest Polewski 07.06.10, 17:53
                  Radze tonowac wypowiedzi. Mam wrazenie, ze mimo wszystko dyskutujemy
                  w gronie przyjaciol - Lodzi. Jakub Polewski ma temperament nie
                  gorszy niz Marek Zydowicz, a w swojej dziedzinie i nie mniejszy
                  talent i calkiem niezle pomysly. Dobry prezydent (zarzadca,
                  prezydent, komisarz - jak zwal tak zwal) powinien rozrozniac te
                  sprawy i stosownie korzystac z uzdolnien roznych ludzi - dla dobra
                  miasta i bez tworzenia pola do zbednych konfrontacji:)
                  • rtoip1 Dzięki za wyjaśnienie. 07.06.10, 18:20

Przynajmniej wiem kto to jest, bo dlaczego służy tu za worek treningowy, to się
                    chyba nie ustali.
                    • ulther Re: Dzięki za wyjaśnienie. 08.06.10, 09:29
                      Jakub Polewski jest spolecznym opiekunem zabytkow, inicjatorem
                      obywatelskiej uchwaly dot. corocznego remontu min. 100 kamienic,
                      wiele osob go nie lubi, bo bywa bezkompromisowy w walce o ochrone
                      lodzkich fabryk, kamienic, itd. - jednym slowem niektorzy go uwazaja
                      za swira bo sie calkowicie (no mam nadzieje, ze nie calkowicie:P)
                      poswiecil obronie zabytkow.
        • ggrdl Polewski to wizja Żydowicza 07.06.10, 17:39
          Jak zwykle powtórzę: nandik, gargal, vegan.vegan i wiele innych nicków to TA
          SAMA OSOBA. Łudząco podobny styl i sformułowania. Podobny do próbek wypowiedzi
          Marka Żydowicza. Też do sprawdzenia, tylko wymaga więcej czasu na analizę
          tekstu, ale warto ;-)
          Aha, w/w nicki wypowiadają się WYŁĄCZNIE NA TEMAT Camerimage. Czysty przypadek!
          ;-)))

A z Polewskim chyba (tak przypuszczam) chodzi o to, że niejakiemu Polewskiemu
          przypisuje się autorstwo wszystkich wypowiedzi krytycznych wobec Marka
          Żydowicza. Kto przypisuje? Ano już wiemy kto. Pewnie myśli że inni robią to co
          on. :-)

PS: Ja też jestem Polewski i należę do zbrodniczego układu...

P-PS: Na życzenie mogę opisać jak się wyszukuje wypowiedzi danego autora (nicka)
          w archiwach forum. Jak się analizuje tekst - to już proszę we własnym zakresie ;-)
          • jedyny.kkk Re: Polewski to wizja Żydowicza 07.06.10, 17:48
            Ja mam wrażenie że ta sama osoba często też pisze z nielogu, na
            przykład wszytkie nicki "do...", co ciekawe tyle sie w nich plot i
            pomówień pojawia że jakby podpuścić Walczaka, Bomanowską i Polewskiego
            to mogliby zakończyć Camerimidż na sali śadowej do końca wakacji
            pokazując opinni za przeproszeniem publicznej kto tu jest błazen z
            mania przesladowczą.
          • jedyny.kkk Re: Polewski to wizja Żydowicza 07.06.10, 17:55
            ps. Nie kłam że jestes polewski, to ja nim jestem, nie czytałes na
            forum jak mnie zdemaskowali? Podobno nawet wpadłem...
            • ggrdl Re: Polewski to wizja Żydowicza 07.06.10, 18:15
              jedyny.kkk napisała:

> ps. Nie kłam że jestes polewski, to ja nim jestem, nie czytałes na
              > forum jak mnie zdemaskowali? Podobno nawet wpadłem...

To ja jestem Polewski, a ty nie pięt nie dorastasz Żydowiczowi i ile on zrobił
              dla tego miasta, oby tylko zgodził się pozostawić festiwal u nas!
              ;-)
              • jedyny.kkk Re: Polewski to wizja Żydowicza 07.06.10, 18:25
                Niektórzy w naszego Marka wbijają szpilki, to nie ludzie to wilki

łubudubu, łubudubu niech nam żyje, wynalazca festiwalu filmowego, niech
                zyje nam
          • jedyny.kkk Re: Polewski to wizja Żydowicza 07.06.10, 18:18
            forum.gazeta.pl/forum/w,755,112545094,112566876,Re_do_grajdolka_i_uzywajacejacego_mojego_naz.html

A tu masz czarno na białym, jaja jak berety. Najśmieszniejsze jest że
            admin z forum, skądinąd pracownik gazety, widzi IP i kto jest kto. Kto
            pisze sam do siebie. Oj będą się mieli trolle z pyszna i to niebawem
          • jakub_polewski Re: Polewski to wizja Żydowicza 08.06.10, 03:00
            Nudzi wam się? Może bawcie się innym nazwiskiem, bo nie chcę
            dostawać kolejnych maili z info, że jakieś anonimowe trole sobie na
            forum GW moim wycierają gęby.

I małe sprostowanie - ja się nie zajmuję festiwalami i tematy plotek
            imprezowych mnie niezbyt wzruszają. Mam swoje sprawy na głowie i nie
            życzę sobie rzucania przez zdziecinniałych troli moim nazwiskiem po
            forach GW, na których zresztą i tak nie bywam od pewnego czasu.

Na resztę durnych prowokacji nie odpisuję.
            • Gość: ula Re: Polewski to wizja Żydowicza IP: *.toya.net.pl 08.06.10, 11:36
              Dla mnie tez jestes anonimowy bo nie wiem kim jesteś a jak nie chcesz
              dostawać maili to nie dostawaj, kogo to obchodzi że płaczesz tutaj na
              ten temat
              • jakub_polewski Re: Polewski to wizja Żydowicza 08.06.10, 11:49
                Widzę, że się świetnie bawisz, bo czujesz się zupełnie anonimowy i bezkarny. Jak
                sądzisz, w realu też będziesz taki rozkoszny?
                • Gość: ula Re: Polewski to wizja Żydowicza IP: *.toya.net.pl 08.06.10, 13:15
                  Oczywiści, ja wiem że tak jest, a to że ktoś uważa że to ja jestem
                  polewski to nie jest dla mnie zaszczyt możesz mi wierzyć i to raczej ja
                  powinnam mieć pretensje że sierotki po tobie zaśmiecają to forum
                  bredzeniem, bo to przecie jacyś twoi kumple a nie moi. Dodam ze ty w
                  realu musisz byc kompletnie rozkoszny skoro ktoś cie tu tropi nie
                  szczędząc czasu i wysiłku. I nie życzę sobie żeby znowu ktoś pisał że
                  jestem polewski bo nie jestem i nie widziałam cię na oczy więc na to
                  nie zasłuzyłam
                  • jakub_polewski Re: Polewski to wizja Żydowicza 09.06.10, 01:25
                    Gość portalu: ula napisał(a):

> Oczywiści, ja wiem że tak jest, a to że ktoś uważa że to ja jestem
                    > polewski to nie jest dla mnie zaszczyt możesz mi wierzyć i to
                    raczej ja
                    > powinnam mieć pretensje że sierotki po tobie

Posługujesz się dość dziwacznym językiem. Co znaczy "sierotki po
                    tobie"? Jeśli piszesz do mnie używaj języka polskiego a nie
                    prywatnego slangu.

> zaśmiecają to forum bredzeniem, bo to przecie jacyś twoi kumple a
                    > nie moi.

Nie wiem nic o żadnych moich kumplach. Ogólnie wypowiadasz się w
                    sposób agresywny i mało czytelny. Login "ula" też przypadkowy nie
                    jest.

> Dodam ze ty w realu musisz byc kompletnie rozkoszny skoro ktoś cie
                    > tu tropi nie szczędząc czasu i wysiłku.

Współczuję osobom, mającym tego typu sposób na życie (anonimowo
                    atakujących różne osoby).

> I nie życzę sobie żeby znowu ktoś pisał że
                    > jestem polewski

I tu mamy podobne zdanie. Nie wiem poza tym skąd w ogóle takie
                    powiązanie mojej osoby z tematem Camerimage i autora tego festiwalu.
                    Ja z tą "branżą" nie mam kompletnie nic wspólnego. Przypuszczam
                    natomiast, że kogoś coś faktycznie mocno boli w związku ze mną,
                    niestety musi to być osoba nie potrafiąca funkcjonować społecznie,
                    np. rozwiązywać spraw w sposób racjonalny.

> bo nie jestem i nie widziałam cię na oczy więc na to
                    > nie zasłuzyłam

A ja się dowiedziałem na tym wątku, że m.in. byłem Menadżerem
                    Piotrkowskiej... lepiej po "fakcie" się dowiedzieć niż w ogóle ;))

Pozdrawiam,
                    • Gość: ula Re: Polewski to wizja Żydowicza IP: *.toya.net.pl 09.06.10, 10:43
                      Chyba udzieliła ci się ogólna paranoja bo nick ula to moje imię i nie
                      ma nic wspólnego z twoimi koleżankami o których podobnie jak o tobie
                      zielonego nie miałam pojęcia póki mi ktoś nie zaczął wrzucać że jestem
                      tobą. Jakiego języka używam to wyłącznie moja sprawa i upominanie mnie
                      jest tak czy inaczej lekkim buractwem. To że ktoś cię tropi nie całkiem
                      jest bez powodu, nie wiem czym takim mogłeś go skrzywdzić lub urazić i
                      wolę sobie tego nie wyobrażać ale jedno jest pewne, masz psychofana.
                      • jakub_polewski Re: Polewski to wizja Żydowicza 13.06.10, 14:04
                        Gość portalu: ula napisał(a):

> Chyba udzieliła ci się ogólna paranoja bo nick ula to moje imię

Owszem, możliwe, ale wcale się sobie nie dziwię, biorąc pod uwagę,
                        że na wątku o Camerimage i Marku Żydowiczu jakiś paranoik widzi moje
                        nazwisko we wpisach kilku anonimowych osób ;)

> Jakiego języka używam to wyłącznie moja sprawa

No niezupełnie, używasz go do mnie, pomimo, że ja do Ciebie nie
                        pisałem. Masz pretensje, że ktoś narzuca Ci kim jesteś, ale do mnie
                        piszesz w podobny sposób, nawet "wiesz", kto tu jest z tych aninimów
                        moim "kolegą". Czyli robisz coś, co uznajesz, że stosowane wobec
                        Ciebie jest nie-okej. Ale mniejsza o to, nie chce mi się za bardzo
                        tu dyskutować, znam bardziej cywilizowane miejsca niż forum Gazety
                        Wybiórczej ;)

> To że ktoś cię tropi nie całkiem jest bez powodu, nie wiem czym
                        > takim mogłeś go skrzywdzić lub urazić i
                        > wolę sobie tego nie wyobrażać ale jedno jest pewne, masz
                        > psychofana.

Może jakiś urzędnik, któremu nie udało się czegoś w Łodzi (na
                        szczęście) popsuć, a poświęcił na to kilka lat życia ;P

Pozdrawiam.
    • madox44 jak przystało na "pijawkę typu idealnego" 07.06.10, 17:28
      niełatwo oderwać Żydowicza od koryta
      • gargal Powiem - proszę o więcej takich pijawek dla Łodzi 07.06.10, 17:40
        madox44 napisała:

> niełatwo oderwać Żydowicza od koryta

Dzieki samym takim pijawkom, które by do naszego miasta sciagały
        inwestycje i inwestorów Łódź by kwitła. Zaletą M. Zydowicza jest, ze
        ma szerokie horyzonty i sie nie boi odwaznie mysleć, a jak napotyka
        na problemy ( czasmi b. trudne ) stara sie je rozwiązywać ( firma
        Colliers, jestem pełen uznania). jest kreatywny i w swych pomysłach
        niestety wielu wyprzedza, dlatego w zyciu mu nie najłatwiej jest , a
        jak dochodzi do tego niezdrowa rywalizacja i zawiść to obserwujemy
        to co obecnie dzieje sie w Łodzi.

Prosze o więcej takich pijawek dla mojego miasta...:)
        • jedyny.kkk Re: Powiem - proszę o więcej takich pijawek dla Ł 07.06.10, 17:50
          gargal napisała:> Prosze o więcej takich pijawek dla mojego miasta...:)

Ja też twemu miastu życzę żeby oni tam wszyscy z łodzi pojechali.
          • gargal Re: Powiem - proszę o więcej takich pijawek dla Ł 07.06.10, 18:16
            jedyny.kkk napisała:

> gargal napisała:> Prosze o więcej takich pijawek dla mojego
            miasta...:)
            >
            > Ja też twemu miastu życzę żeby oni tam wszyscy z łodzi pojechali.

Pochodze z Łodzi i mieszkam tutaj i bardzo mnie martwi to co obecnie
            sie dzieje.
            o wartości działań marka Zydowicza swiadczy fakt, ze wraz z jego
            odejsciem odchodzą sztandarowe imprezy i przedsiewzięcia, które nam
            gwarantowały tytuł ESK2016. Odchodzi Festiwal camerimage ( dla jego
            przeciwników niszowy, jest wśród 50 najsłynniejszych na swiecie0,
            odchodzi CŁC , odchodzi Ghery, Lynch, nie chce źle wrózyć, ale zycie
            pokaze, ze EC1, studio Lyncha i dziesiatki sław kina, które tutaj
            gosciły dla Festiwalu Żydowicza... No własnie moze za duzo robił i
            zbyt wielkim zagrozeniem dla pozycji pseudoelity kulturalnej Łodzi
            sie stał. W pewnym momencie przestało sie o nich mówić, bo nikogo
            juz nie interesowały mało znaczące happeningi Łodzi kaliskiej czy
            inne, wg pomysłu Zydowicza zaczęło powstawac Nowe centrum Łodzi -
            to był jego zamysł i na tym skupiły sie władze Łodzi i na kolei
            szybkich prędkośći.
            Teraz próbuje mu sie odebrac EC1, które on z potrzasku uratował bo
            było przeznaczone do rozbiórki? jak wygladaja ci, którzy innym
            wmawiaja, że Żydowicz na EC1 chciał sie wzbogacić, kiedy fundacja
            miała za 40 mln wyposazyć i prowadzic tam niezarobkowa działalność
            kulturalna z pozytkiem dla Łodzi...a miasto miało za 50 mln.
            zrewitalizować/ - to chyba uczciwa umowa majac na uwadze jeszcze
            nazwisko LYNCHA i promocje w świecie Łodzi..

cała masa oszczerstw i przekłaman pod adresem tego człowieka idzie -
            ja jestem dla niego pełen uznania i mam nadzieje, ze wróci
            normalność do Łodzi i szacunek do takich ludzi jak ON>
            • jedyny.kkk Re: Powiem - proszę o więcej takich pijawek dla Ł 07.06.10, 18:28
              Dodaj jeszcze: to pisałem ja trener jarząbek
              • Gość: gosc nandik, to znowu Ty? IP: *.toya.net.pl 07.06.10, 18:30
                pod postaciami wieloma? Masz chłopie energię aby za kasą podążać i doić
                podatnika.
                • jedyny.kkk Re: nandik, to znowu Ty? 07.06.10, 18:41
                  ja nie nandik, ja bomanowska/polewski/walczak
              • ulisses-achaj Re: Powiem - proszę o więcej takich pijawek dla Ł 07.06.10, 18:45
                mam wrażenie, że na tym forum wszyscy doskonale się znają i to juz od
                wielu miesięcy. Nie interesują mnie przepychanki.Mierzi mnie
                dziennikarski brak rzetelności Bomanowskiej i Wiewiórskiego. Szkoda
                mi wizji Ghery'ego i pierwszego w historii tego miasta kompleksowego
                planu budowy nowego centrum. Rozumiem argumenty obu stron. Nie
                rozumiem natomiast tego rzucania sie sobie do gardła. Przecież jest
                rzeczą oczywista, że "rura" jako atrakcja architektoniczna nie może równać sie z projektem Ghery'ego. jasne jest także że muzeum sztuki
                tej wielkości nie jest nikomu potrzebne. Pytam: CO tam będziemy
                wystawiać na tych hektarach powierzchni? :-) Jeżeli ubogie, zle
                rządzone , szare miasto, takie jak nasze ma szansę przypiąć sobie do
                siermiężnego kozucha kwiatek, który będzie tu ściągał turystów, jak
                dzieje sie w przypadku ciekawej architektury w innych krajach, to
                chyba dobrze. Zostawmy na chwilę animozje na boku, popatrzmy na oba
                projekty, na ich wartość estetyczną i uczciwie odpowiedzmy sobie,
                który jest ciekawszy. Jestem ciekaw odpowiedzi, ale Tak Tak i Nie
                Nie - bez personalnych wycieczek.. Bardzo proszę.. :-)
            • jedyny.kkk Re: Powiem - proszę o więcej takich pijawek dla Ł 07.06.10, 18:30
              Dodam że pierwszym i najsmieszniejszym kłamstwem w twoim wpisie jest to
              że cokolwiek GWARANTOWAŁO nam tytuł ESK 2016, otóż albo nie rozumiesz
              słowa gwarantować albo celowo piszesz głupoty. Trudno zgadnąć bo to
              bardzo głupie.
            • madox44 T.Sommer o pijawce budżetowej 07.06.10, 19:06
              "Pan Żydowicz z Łodzi miał biznesplan: posługując się znanymi i z
              tajemniczych powodów robiącymi na niektórych tubylcach wrażenie
              operatorami filmowymi z zagranicy chciał wyciągnąć przy pomocy rządu
              i samorządu 500 milionów złotych z kieszeni podatników (tak! – to
              wcale nie chodzi o marne kilkadziesiąt „baniek” na przykład) i przy
              ich pomocy zapewnić sobie i trzódce swoich pomagierów finansowe
              dolce vita aż do samej śmierci.(....)

Przypadek pana Żydowicza, wyabstrahowany z aktualnych układów, jest
              bowiem najlepszym przykładem pokazującym, jak działa sztama złodziei
              w Polsce; typem idealnym – jak by to powiedział Max Weber – pijawki
              próbującej przyssać się do budżetu. Otóż ściągają oni pod przymusem
              podatki z obywateli, po czym tylko szukają pretekstu, by ten
              ukradziony szmal zainkasować. Najlepiej oczywiście, by cel dosłownie
              uświęcał ukradzione środki. Problem polega jednak na tym, że nie da
              się wybudować w naszym kraju kilkudziesięciu muzeów Powstania
              Warszawskiego, na które można kraść niejako w sposób niepodważalny
              moralnie. Nie każdy też może założyć kolejną agencję wywiadu, w
              której można przechwytywać szmal z założenia w sposób ściśle tajny.
              Jednak w sumie co to za problem – jak „jest zgoda”, to można
              przekręcać gigantyczne środki nawet pod takim idiotycznym pretekstem
              jak zjazd operatorów.

Powiedzmy sobie wprost: to, co robi pan Żydowicz, co robią
              budowniczowie muzeów Żydów polskich, II wojny światowej czy najemca
              wyszynku „Nowy Świat” w Warszawie, to kradzież zuchwała bądź – w
              przypadku tego pierwszego – bezczelna próba wymuszenia. A na koniec
              mam dwa pytania. Czy przyjdzie czas, gdy bohaterowie tych interesów
              to zrozumieją? I czy pan Żydowicz jest rzeczywiście tak wielkim
              antysemitą, że złośliwie i celowo wzmacnia najgorsze stereotypy
              dotyczące Izraelitów?".
              • Gość: panie madox Re: T.Sommer o pijawce budżetowej IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 07.06.10, 19:29
                Gdzie to sie ukazalo i kto to jest T. Sommer?
                • madox44 Re: T.Sommer o pijawce budżetowej 07.06.10, 19:37
                  Gość portalu: panie madox napisał(a):

> Gdzie to sie ukazalo i kto to jest T. Sommer?

panie nielogu, poszukaj se pan
                  • jedyny.kkk Re: T.Sommer o pijawce budżetowej 07.06.10, 19:42
                    Tak prawda niestety kole
                  • Gość: nielog Re: T.Sommer o pijawce budżetowej IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 07.06.10, 20:13
                    Poszukm i ciebie tez.
                    • Gość: log do nieloga Re: T.Sommer o pijawce budżetowej IP: *.toya.net.pl 07.06.10, 20:25
                      coś jak groźba karalna
                      • Gość: nielog Re: T.Sommer o pijawce budżetowej IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 07.06.10, 21:40
                        czekam na twoj pozew, ale mysle ze bede pierwszy.mam cala mase
                        twoich postow naruszajacych dobra osobite mojego klienta. miarka sie
                        przebrala i dorwe ci i postawie przed sadem.
                        • jedyny.kkk Re: T.Sommer o pijawce budżetowej 07.06.10, 22:05
                          Taak ty zawsze jestes pierwszy, nawet koło wymyśliłeś pierwszy.
                        • Gość: makary Re: T.Sommer o pijawce budżetowej IP: 120.84.31.* 07.06.10, 22:09
                          Jak cie wszystkie polewskie, bomanowskie, walczaki i sadzyńskie pozwą o
                          wszystkie suki i szmaty oraz resztę plotów to następna edycja Camerimage będzie
                          we wronkach wieśniaku z kompleksami
                          • Gość: nielog Re: T.Sommer o pijawce budżetowej IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 07.06.10, 22:53
                            Czekam.Ja ciebie znajde i tak bys przeprosil za naruszanie dobr
                            osobistych.
                    • madox44 Re: T.Sommer o pijawce budżetowej 07.06.10, 22:03
                      Gość portalu: nielog napisał(a):

> Poszukm i ciebie tez.

forum.gazeta.pl/forum/w,755,111077363,111085511,Re_pijawka_typu_idealnego_.html

a co z publicznym wstydem? będziesz mnie wysysał?

• Gość: nielog Re: T.Sommer o pijawce budżetowej IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 07.06.10, 22:55
                        Jak chcesz jeszcze jednego potwierdzenia to masz je.Mozesz szukac
                        prawnika.
              • wirusx Re: T.Sommer o pijawce budżetowej 07.06.10, 19:55
                madox44 napisała:
                I czy pan Żydowicz jest rzeczywiście tak wielkim
                > antysemitą, że złośliwie i celowo wzmacnia najgorsze stereotypy
                > dotyczące Izraelitów?".
                ---------------------
                madox44, a to się popisałeś makiawelizmem, no, no... W partii np.
                Giertycha mógłbyś być rzecznikiem.
                • ulisses-achaj Re: T.Sommer o pijawce budżetowej 07.06.10, 20:02
                  Taaaaaaak. :-) Dziękuje Państwu za rozmowę. :-)
              • ulther Re: T.Sommer o pijawce budżetowej 08.06.10, 09:42
                Co to za brednie?
    • shopgirl_shoppracz Łódź najlepsza dla festiwalu: Camerimage zostanie 07.06.10, 18:58
      ale generalnie masz racje, troche za bardzo mnie ponioslo - za "suke"
      przepraszam
      • Gość: makary Re: Łódź najlepsza dla festiwalu: Camerimage zost IP: 120.84.31.* 07.06.10, 20:37
        Zeby tylko z tym cię poniosło.
    • rtoip1 Gdybym był tym wrogiem w postaci hydry ... 07.06.10, 19:03
      trzygłowej co najmniej,

to bym wymyślił taką bandę postaci chamskich,

które podlizywałyby się głupio, prostacko,

agresywnie i nie na temat,

najlepiej obrażając każdego, kto się ośmieli cokolwiek napisać na forum

- bo przecież chodzi o to, by udając zwolenników zrażać ludzi.

Jako zasłonę dymną można użyć wpisów przeciwko sobie.

Pomyślcie, drodzy państwo, jak by można było się obronić przed atakiem takich fałszywych lizusów.
      Karcić "swoich zwolenników" ?
      Odcinać się ?

Było takie powiedzenie: "Boże, broń mnie od takich przyjaciół, bo z wrogami poradzę sobie sam."
    • Gość: hubert Łódź najlepsza dla festiwalu: Camerimage zostanie IP: *.tktelekom.pl 07.06.10, 20:40
      podczas festiwalu hotele, bary, restauracje, puby są pełne, pieniądze podczas
      tego kilkudniowego filmowego show płyną strumieniem do Łodzi, darmowa promocja
      miasta, proszę na to spojrzeć, a miasto lepiej niech wyda pieniądze na
      festiwal niż ma je przeznaczyć na premie dla prezesów miejskich spółek
    • jaboz-to-ja Łódź najlepsza dla festiwalu: Camerimage zostanie 07.06.10, 21:22
      Nie wytrzymałem tych bredni jakie kolejny raz nam serwuje GW i w
      końcu powiedziałem sobie , ze coś napiszę. Czy w tej gazecie brak
      jakiejkolwiek wewnętrznej kontroli nad tym co piszą jej etatowi
      dziennikarze. Duet Pani M. Bomanowskiej i Pana J. Wiewiórskiego
      przechodzi samych siebie w swoich dywagacjach i manipulowaniu
      czytelników. Kolejny raz przed rozstrzygnięciem spotkania Marka
      Żydowicza z władzami naszego miasta ogłaszają lub raczej wyrokują
      wynik tego spotkania. Tylko po co, zresztą mało wybrednie to robią.
      Nie wspomnę już o błędnych informacjach i to zasadniczych. Władze
      miasta milczą na ten temat. Nasuwa się pytanie, że może jest ktoś
      kto tym wszystkim steruje i czuje się panem tego miasta. Ktoś kto
      steruje władzami i mediami, a może nawet kupuje to sobie. Sprawa
      godna uwagi ABW. To nie jest teoria spiskowa, wystarczy prześledzić
      jak GW uprzedza wydarzenia związane z Markiem Żydowiczem. A przecie
      ten duet ma za zadanie relacjonowanie wydarzeń kulturalnych w naszym
      mieście. Tymczasem ich głównym zajęciem jest szkalowanie człowieka,
      który robi coś dla naszego miasta. W naszym mieście są ludzie którzy
      kupują sobie uczestnictwo w wydarzeniach kulturalnych, Marek
      Żydowicz tworzy te wydarzenia bez korzyści materialnych. Tworzy te
      wydarzenia dla własnej satysfakcji i prestiżu, co jest normalnym
      zjawiskiem w tej sferze działalonści. Ale hasło, że chodzi o
      pieniądze jest bardzo populistyczne. Trafia na łatwy grunt w
      trudnych czasach naszej rzeczywistości. Tylko jedno ale, każda
      fundacja musi się rozliczyć co do złotówki z wydatków, a nie
      wykorzystane środki zwrócić. Mieliśmy niedawno szum wokół Festiwalu
      Czterech Kultur, jakieś nieścisłości z rozliczeniem. Tak jest z
      każdą fundacją. Czy Festiwal Plus Camerimage zostanie to zależy od
      spełnienia wcześniejszych umów zawartych z władzami naszego miasta.
      Władze się zmieniły, a chodzi tu o warunki realizacji tego
      festiwalu. Festiwal w Teatrze Wielkim jest wielką prowizorką, brak
      jest w naszym mieście miejsca na tak szybko rozwijającą się
      imprezę. Jak na razie władze nasze nie myślą perspektywicznie,
      raczej nasi radni nie wszyscy oczywiście, myślą o następnych
      wyborach i zapewnieniu sobie stałych dochodów. Władza to biznes. Z
      władzą to jak z kolegą, prędzej coś załatwimy koledze niż obcemu.
      Tak też jest z naszymi władzami, układy królują. To, że inne miasta
      nie bardzo chcą przygarnąć Festiwal Plus Camerimage nie jest
      wynikiem zamkniętych budżetów, wydaje mi się że to raczej są
      naciski polityczne. Ale myślę, ze są miasta które przygarną ten
      Festiwal. Dużo jeszcze można by na ten temat pisać. Choćby na temat
      Ministra Bogdana Zdrojewskiego. Czy GW ma pisemne zapewnienie, że
      Minister nie sfinansuje Festiwalu w innym mieście. Projekt Centrum
      Festiwalowe Casmerimage padło z powodu braku pisemnego zapewnienia
      finansowania tej inwestycji przez Ministra Zdrojewskiego. Jedno jest
      pewne Marek Żydowicz i Festiwalem Plus Camerimage stworzył markę,
      która jest ważnym elementem dla naszego miasta Łodzi
      • Gość: makary dobre sobie IP: 120.84.31.* 07.06.10, 21:31
        Sraczka słowna da się leczyć
        • Gość: do makarego Re: dobre sobie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 07.06.10, 21:46
          Niestety braku rozumu nie.Wsplczuje makary.Nie sil sie prostczku na
          nic wiecej.
          • Gość: makary Re: dobre sobie IP: 120.84.31.* 07.06.10, 21:57
            Prostaczkiem to ty jesteś i jak widać twoje silenie się na więcej guzik ci daje,
            tak to już jest z wieśniakami, mają ciasne umysły.
            • jedyny.kkk Re: dobre sobie 07.06.10, 22:04
              Po nicku sądząc trafiłeś na 100% w TEGO wieśniaka
              • Gość: makary Re: dobre sobie IP: 120.84.31.* 07.06.10, 22:10
                Ja to wiem
                • rtoip1 Uważajcie, każdy może napisać coś ... 07.06.10, 22:40

w podobny sposób, wystarczy mieć adres IP: *.dynamic.gprs.plus.pl

I skąd będziecie wiedzieć, że to osoba którą podejrzewacie?

Tylko z powodu stylu? I dacie się podpuścić?

Brak pozwów od redaktorów może być związany z polityką gazety, ale osoby niezatrudnione pomawiane tu po nazwisku może powinny iść do sądu. A może nie powinny iść, gdyby same się tu bawiły w pisanie na siebie paszkwili a la wieśniak? (Wtedy miałyby 100% gwarancji bezkarności, bo siebie by nie pozywały - to oczywiście hipotetycznie)

W internecie jesteś tylko adresem IP, a akurat ten ma dość dużo osób.

"On the Internet, nobody knows you're a dog"

Pozdrawiam :)
                  • jedyny.kkk Re: Uważajcie, każdy może napisać coś ... 07.06.10, 22:51
                    No fakt on nadaje zazwyczaj z neostrady ale czy wieśniak to kwalifikuje
                    się jako zniesławienie?
                    • rtoip1 Sprawdź w Wikipedii :)) 07.06.10, 22:56
                      • jedyny.kkk Re: Sprawdź w Wikipedii :)) 07.06.10, 23:10
                        Sprawdziem, 25 tysięcy, wiocha
                    • Gość: klon Re: Uważajcie, każdy może napisać coś ... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 07.06.10, 23:02
                      Masz powazniejsze naduzycia dobr osobistych na koncie.Powinienes sie
                      martwic.
                      • jedyny.kkk Re: Uważajcie, każdy może napisać coś ... 07.06.10, 23:08
                        Ciekawe jakież to, ale po co pytam przecie i tak nie wiesz. Póki
                        Marus nie jest prawnie chronionym dobrem narodowym jak hymn lub
                        flaga, A to jeszcze nieprędko, nabijanie się z niego nie jest
                        karalne. Ponieważ nie masz pojęcia o prawie za darmo ci to
                        wytłumacze, ale tylko tym razem gratis: marek pisząc w listach
                        otwartych że wyjeżdża i w wywiadach sam naraził sie na śmieszne
                        komentarze które bardziej narażają go na utratę dobrego imienia niż
                        żarty internautów, włączjąc się w te polemiki w sposób często
                        wulgarny sam prowokował takie sytuacje, W ten oto sposób sąd i
                        prokuratura uzasadnią olanire cię, będziesz jeszcze mógł na własna
                        rekę ustalać prześmiewców ale tylko się pogrążasz. WIOCHA panie
                        WIOCHA
                      • rtoip1 Dziwnie cicho było na forum od 19 -tej ... 07.06.10, 23:10
                        Kolacja ?
                        • jedyny.kkk Re: Dziwnie cicho było na forum od 19 -tej ... 07.06.10, 23:49
                          Nie kolacja, narada pewnie jak polewskiego czyli ciebie i mnie udupić
                          na amen
              • rtoip1 Re: dobre sobie 07.06.10, 22:45
                "W Internecie nikt nie wie, że jesteś psem "
    • Gość: ... nieeee tyyyylko nie TO !!! ZNOWU ??? żal... IP: *.toya.net.pl 08.06.10, 00:23
      ile jeszcze lat będziemy emocjonować się tym żałosnym facetem który "nigdy nie
      kończy"
      • Gość: makary Re: nieeee tyyyylko nie TO !!! ZNOWU ??? żal... IP: 120.84.31.* 08.06.10, 00:34
        Chyba własnie się skończył tylko jeszcze o tym nie wie
    • ula.niziolek Tu Ula "od Polewskiego" 08.06.10, 07:47
      Informuję, że Ula z ww. postów to nie ja, proszę więc nie czepiać
      się na zapas. I nie jestem Jakubem Polewskim, od urodzenia jestem
      kobietą o ile mi wiadomo.
      • Gość: ula Re: Tu Ula "od Polewskiego" IP: *.toya.net.pl 08.06.10, 11:38
        A czy ja kiedys mówiłam że jestem tobą???
      • jakub_polewski Re: Tu Ula "od Polewskiego" 13.06.10, 14:09
        ula.niziolek napisała:

> Informuję, że Ula z ww. postów to nie ja, proszę więc nie czepiać
        > się na zapas. I nie jestem Jakubem Polewskim, od urodzenia jestem
        > kobietą o ile mi wiadomo.

I nawet trudno Cię z facetem pomylić ;D

Polecam poczytać niektóre wpisy, okazało się, że zostałem Menadżerem
        Ulicy Piotrkowskiej o czym niestety nie wiedziałem. Poszukaj, może
        Ty zostałaś już Wiceprezydentem ds. Urbanistyki i Architektury ;))
    • Gość: szacht Jedynykkk to jest Polewski na 100% IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.10, 16:04
      Nie jestem Zydowiczem, ani nikim związanym z Tumultem. Jestem
      świadkiem do wykorzystania dla Zydowicza, że Polewski ukrywa sie pod
      nikiem jedynykkk!!!! To ja go nakryłem i to ja wiem na 100% że
      jedynykkk to Polewski.
      Ten młody człowiek prowadzi podwójna grę pod loginem jakub.polewski
      pisze co innego i pod loginem jedynykkk. wyzywa sie na Żydowiczu.

Poleski to dla mnie dno i jeżeli chce może mnie podać do sądu
      • jedyny.kkk Re: Jedynykkk to jest Polewski na 100% 09.06.10, 16:46
        Misiu pisałem juz kilka razy żebys ujawnił te dowody gdzie to niby
        wpadłem. Ja chcę! Zdemaskuj mnie i to jak najszybciej. Życzę Markowi
        jak najwięcej takich rozgarniętych inaczej stronników.
        • jedyny.kkk Re: Jedynykkk to jest Polewski na 100% 09.06.10, 16:49
          Za udowodnienie że jestem polewskim funduję nagrodę, wycieczkę dookoła
          świata na mój koszt. A teraz świry do pracy...hehe umysłowej
          • presse123 Re: Jedynykkk to jest Polewski na 100% 10.06.10, 08:40
            Tumultowianie popadają w paranoję. Za chwilę dowiem się, że jestem
            Polewskim na 100%. Albo, że Bomanowska to Walczak.
            • jedyny.kkk Re: Jedynykkk to jest Polewski na 100% 10.06.10, 11:26
              Ja chciałbym tylko tak dla czystej radości z idiotyzmu dowiedzieć się
              jakie to istnieją dowody na to że jestem kim nie jestem, naprawdę
              jestem zainteresowany poznaniem ich toru myslowego. Jak to mówią:
              zrozumieć żeby poznać.
              • Gość: trol Re: Jedynykkk to jest Polewski na 100% IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.10, 20:20
                jestes idiota.
                • jedyny.kkk Re: Jedynykkk to jest Polewski na 100% 10.06.10, 21:09
                  Pewnie często to słyszysz to i powtarzasz jak papuga bez sensu ale jak
                  widzę dowody są powalające
                  • jakub_polewski Re: Jedynykkk to jest Polewski na 100% 13.06.10, 14:36
                    jedyny.kkk napisała:

> Pewnie często to słyszysz to i powtarzasz jak papuga bez sensu ale
                    jak
                    > widzę dowody są powalające

No dobra, a Ty po co w takim razie z nim(i) dyskutujesz? Po pierwsze
                    nic takim pyskowaniem nie udowodnisz, po drugie naprawdę istnieją
                    ciekawsze miejsca i sposoby na dyskutowanie czy to o Camerimage czy
                    na dowolny inny temat. Polecam łódzkie wątki Forum Polskich
                    Wieżowców, nie musisz się podpisywać z nazwiska, ale musisz się
                    rejestrować a łamanie netykiety kończy się banem. Dobre miejsce dla
                    osób chcących dyskutować merytorycznie:
                    www.skyscrapercity.com/
                    Trolom pozostaje ściek forum GW.

Pozdr.
            • jakub_polewski Re: Jedynykkk to jest Polewski na 100% 13.06.10, 14:28
              presse123 napisał:

> Tumultowianie popadają w paranoję. Za chwilę dowiem się, że jestem
              > Polewskim na 100%. Albo, że Bomanowska to Walczak.

Z tego co słyszałem to działa jak podręcznikowy przykład sekty
              opartej o kult idola, którym jest dla wielu osób Marek Żydowicz. Co
              prawda nie byłem świadkiem, więc info nie jest pewne, ale znajomy
              z "branży festiwalowej" kiedyś się skusił i poszedł dyskutować na
              jakąś debatę na temat Centrum Festiwalowo-Kongresowego. W trakcie
              jego wypowiedzi, w której wyrażał jakieś tam wątpliwości (nie
              pamiętam już o co chodziło dokładnie) przerwano mu i skierowano w
              niego groźby karalne. Sam poza krótkimi rozmowami z członkami grup
              zbierających podpisy pod petycją o przekazanie środków na budowę
              CŁC, nie miałem staty/niestety okazji dyskutować z takimi osobami na
              żywo, ale widząc czasami wpisy pod artykułami na temat CŁC to
              określenie "paranoja" nie jest raczej nadużyciem.

Osoba pisząca takie pierdoły może być zarówno użytkownikiem innego
              forum, na którym bywam, np. Skyscrapercity.com, jak również
              studentem filmówki - fanem Marka Żydowicza, któremu jakaś plota się
              o uszy obiła czy też nie mieć z tematem Camerimage nic wspólnego i
              po prostu robić zadymę mając po prostu coś do mnie.

Jest to - przyznaję - mocno irytujące, na pewno także dla osób,
              którym się wmawia, że one to ja, ale forum GW ma to do siebie, że
              jest ściekiem informacyjnym bez moderacji i jak ktoś tu pisze lub
              próbował kiedyś pisać to musi się liczyć z takimi zjawiskami
              niestety. Ja już dla przykładu okradałem MPK, byłem Menadżerem Ulicy
              Piotrkowskiej a także określano mnie jako "popierd..." itp.

Polecam się tym po prostu nie przejmować. Karmienie troli do niczego
              nie prowadzi, tylko ich zachęca.
      • jakub_polewski A może na 101%? ;) 13.06.10, 14:18
        Gość portalu: szacht napisał(a):

> Nie jestem Zydowiczem, ani nikim związanym z Tumultem.

Jesteś Polewskim, wiem na 100%.

> Jestem świadkiem do wykorzystania dla Zydowicza, że Polewski
        > ukrywa sie pod nikiem jedynykkk!!!!

A co na to sam Marek Żydowicz. Wie, że jakiś świr robi mu obciach na
        forum GW? ;)

> To ja go nakryłem i to ja wiem na 100% że
        > jedynykkk to Polewski.

A co na to Twój psychiatra? :)

> Ten młody człowiek prowadzi podwójna grę pod loginem
        > jakub.polewski pisze co innego i pod loginem jedynykkk. wyzywa sie
        > na Żydowiczu.

Nie wiem, czy się wyżywam, raczej miałem okazję ze 2 razy z nim
        rozmawiać w życiu. BTW - skąd bierzesz takie barwne określenia
        jak "podwójna gra" itd? Pytam, bo brzmi dosyć paranoicznie, jak już
        zresztą wcześniej zauważył. Użyj kilka razy słowa "spisek"
        i "tajne", będzie bardziej ekscytująco, choć wcale nie poważniej :)

> Poleski to dla mnie dno i jeżeli chce może mnie podać do sądu

Nie wiem, czy sąd coś tu pomoże. Raczej długa psychoterapia, chociaż
        też wątpię, a podawanie osoby niezrównoważonej psychicznie do sądu
        było by niedorzeczne i groteskowe. To dziecinada i obawiam się, że
        albo masz 10 lat, albo stan umysłu na poziomie 10-latka jak i
        wyobrażenie o świecie. Sądy się takimi pierdołami nie zajmują :)
        • jedyny.kkk Re: A może na 101%? ;) 13.06.10, 15:08
          A ja chciałbym poznać dowody na to że ja to Ty, może nie jesteś ciekaw
          ale muszą być powalająco zabawne.
          • Gość: szacht Re: A może na 101%? ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.10, 19:53
            nie kompromituj sie Polewskikkk
            • jedyny.kkk Re: A może na 101%? ;) 13.06.10, 21:23
              Zieeeew, a teraz weź leki. Dzięki za dowody śirku jestem pod wrażeniem
              ich niezbitości.
          • jakub_polewski Re: A może na 101%? ;) 19.06.10, 02:29
            jedyny.kkk napisała:

> A ja chciałbym poznać dowody na to że ja to Ty, może nie jesteś ciekaw
            > ale muszą być powalająco zabawne.

Wiesz, faktycznie, nie jestem ciekaw dowodów, że Ty to nie ja. Dziwne, gdybym
            chciał takie poznać, nie sądzisz? Zastanawiam się kto bardziej troluje, Ty czy
            Twój "wybitny" rozmówca? Karmienie trola to też trolling, a Ty to robisz bardzo
            skutecznie.
            • jedyny.kkk Re: A może na 101%? ;) 19.06.10, 15:03
              No to właśnie się sam w ten trend wpisałeś.
        • zonc Jednak w Bydgoszczy? 18.06.10, 12:23
          bydgoszcz.gazeta.pl/bydgoszcz/1,35590,8030837,Camerimage_u_nas__Gwiazdy_zjada_do_Bydgoszczy_.html

Oby. ;)
    • Gość: Kaśka Łódź najlepsza dla festiwalu: Camerimage zostanie IP: *.grs-e0.g1.pl 10.06.10, 23:05
      nie wiem po co tyle ironii i zawiści w stosunku do Pana Żydowicza. CO jak co
      ale jest NIEWIELU ludzi którzy cokolwiek chcą zrobić w ŁOdzi. A coroczna walka
      polityczna z Urzędem Miasta może doprowadzić do szału. NO ale najłatwiej jest
      krytykować. Ciesze się jednak bardzo ze festiwal zostanie. I oby nigdy go nie
      próbował znów przenosić!!
      • Gość: makss Re: Łódź najlepsza dla festiwalu: Camerimage zost IP: 61.142.69.* 10.06.10, 23:09
        Do tej pory walki nie było, raczej sielanka jeśli chodzi o urząd miasta.
    • Gość: Kasia Re: Łódź najlepsza dla festiwalu: Camerimage zost IP: *.grs-e0.g1.pl 10.06.10, 23:07
      popieram całkowicie
    • rtoip1 Camerimage nie zostanie, bo jest g warta 03.07.10, 00:45
      Potrzebujemy innych imprez, tańszych i długofalowych, bez szantażu.
      • rtoip1 powtarzam, tańszych i długofalowych 04.07.10, 00:31
        związanych z miastem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka