Gość: majacy_dosc Partia która da s-synowi te pieniądze nie dostanie IP: *.lodz.mm.pl 07.06.10, 15:16 mojego głosu!!!! Jak można dotować taką kwotą takie g...? To niegospodarność... Oj wybory wybory wybory... idą. Czas ciąć złodziei. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Xawery Re: Partia która da s-synowi te pieniądze nie dos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.10, 15:23 G..no to SSS, które ma być budowane dla wala i kaliskiej z bomanowska w roli.... CłC to broszka i tania inwestycja, która nakreci koniunkture miasta. Ci co uratuja pomysły Zydowicza maja moje, moich przyjaciół i mojej rodziny poparcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: makary Re: Partia która da s-synowi te pieniądze nie dos IP: 120.84.31.* 07.06.10, 15:28 Zwłaszcza że to ta sama rodzina, hehehehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szacht Lecz sie Polewski radzę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.10, 16:30 masz przerąbane za takie dno jakie reprezentujesz, gdyby tutaj podpisał sie Zydowicz to by wpis znikł ?!- nie to twoja i twojej chorej głowy robota, ze sie pojawiaja posty z grubym nikiem Zydowicza i ja mam nadzieje, ze za to odpowiesz!!!!. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: makary Re: Lecz sie Polewski radzę IP: 120.84.31.* 07.06.10, 17:25 Niestety to nie moja robota więc twoja nadzieja że za to odpowiem jest płonna, ale już dałeś jakies dowody na to że jestem polewski czy nadal schiza cię męczy świrku? Odpowiedz Link Zgłoś
ulther Re: Partia która da s-synowi te pieniądze nie dos 07.06.10, 16:44 Mam wrazenie, ze zle identyfikujesz interes miasta. Camerimage jest wartoscia dla miasta. Powinnismy moc oddzielic medialne sensacje i emocje narosle wokol sprawy od wymiernych korzysci plynacych z obecnosci festiwalu w Lodzi. Mam nadzieje, ze zostanie na dlugie lata z rosnacym budzetem i znaczeniem w Europie i na swiecie. Odpowiedz Link Zgłoś
gargal do ulthera 07.06.10, 16:53 zgadzam się z Tobą, jak zwykle jestes ponad chamskie wybryki i pokazujesz klasę - pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ulther Re: do ulthera 07.06.10, 17:02 NCM - wraz z rewitalizacja tego co pozostalo z XIX wiecznej czesci miasta powinno byc priorytetem. Tutaj jest potrzebne porozumienie "ponadpartyjne". Camerimage jest wazne dla lodzkiej strategii promocji - i kazdy polityk, dzialacz spoleczny czy lodzianin powinien o tym pamietac i nie pograzac sie w malostkowych klotniach. Owszem - powiedziano wiele nieprzyjemnych slow, ale tak bywa w sporze, szczegolnie jezeli ktos jest impulsywny i ma goraca glowe - trzeba mimo to myslec o tym jak miasto moze dane zjawisko, akcje, impreze wyzyskac dla wlasnej korzysci a nie unosic honorem i zastanawiac czy ktos mnie obrazil czy nie.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiu Do momentu kiedy Polewskiemu nie odbiło było ok. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.10, 16:48 Kompletny brak hamulców Odpowiedz Link Zgłoś
jedyny.kkk Re: Do momentu kiedy Polewskiemu nie odbiło było 07.06.10, 16:53 Nowy nick a brednie te same, tylko dowodów jak zwykle brak. Tobie z pewnością odbiło wcześniej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Zydowicz do "grajdolka" i uzywajacejacego mojego nazwiska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.10, 17:12 To jest ostatnie ostrzezenie do osoby uzywajacej nicku "grajdolek". Jesli nie doczekam sie przeprosin i odwolania pomowien wystapie do prokuratury o umozliwienie mi uzyskania twojego nazwiska i wytocze proces o znieslawienie. To samo kieruje do osoby ktora podszyla sie pode mnie piszac na forum list do Lodzian pod moim imieniem i naswiskiem. Grzecznie ostrzegam i oczekuje przeprosin oraz sprostowania. Marek Zydowicz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: makary Re: do "grajdolka" i uzywajacejacego mojego naz IP: 120.84.31.* 07.06.10, 17:19 No tak skoro podpisał się twoim naswiskiem jak to ująłeś to musi być pozwany Odpowiedz Link Zgłoś
gargal Re: do "grajdolka" i uzywajacejacego mojego naz 07.06.10, 17:27 Ma Pan w zupełnosci rację. jestem w szoku i jest mi przykro, ze takie incydenty mają miejsce... Prosze jednak miec na uwadze, to że forum gazety nie jest reprezentatywne dla całej Łodzi i nie odzwierciedla prawdziwego poparcia, szacunku i sympatii jaka dażą Pana łodzianie, o czym wiem i czego w rozmowach o Panu i Pana dokonaniach wielokrotnie doswiadczam. te przykre incydenty tutaj na forum sa autorstwa prawdopodobnie jednego człowieka o specyficznym charakterze, który jest znany z tego i w wielu sytuacjach w stosunku do innych równiez zachowywał sie podobnie. Uwazam jednak, ze nauczka mu sie nalezy. Pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do gargala Re: do "grajdolka" i uzywajacejacego mojego naz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.10, 17:56 Bardzo dziekuje za slowa wsparcia.Prosze mi wierzyc, wiem ze jest wiele osob wspierajacych CLC i wszystkie moje w tej sprawie starania. Znam osobiscie utorw artykulu nie tylko z oficjalnych spotkan. Zachownie pani Bomanowskiej mnie malo dziwi. Pan Wiewiorski niestety rozczarowuje. Informacje podane w artykule nie byly sprawdzane w naszym biurze.Mnie tez nikt o praqwdziwosc tych "sensacyjnych" wiesci nie pytal. Zreszta nie pierwszy raz. To jest daleko idaca nieuczciwosc i nierzetelnosc dziennikarska. pomijam ton lekcewazenia i kpiny w jakim ci panstwo pisza o mnie. Mysle ze udzial w budowaniu czarnego PR-u nie jest zaszczytem dla zadnego dziennikarza.To zawsze wize sie z utrata wolnosci i niezaleznosci misji dziennikarskiej. Wmawianie sobie, ze jest inaczej niestety jest tylko terapia miejscowoa.Problem pozostaje w czlowieku, ktory dopuszcza sie niegodziwosci. Camerimage Lodz Center wg projektu Franka Gherego jest potrzebne Lodzi. Nie zaniechalem staran o to. Marek Zydowicz Odpowiedz Link Zgłoś
jedyny.kkk Re: do "grajdolka" i uzywajacejacego mojego naz 07.06.10, 18:04 To że ich u ciebie nie sprawdzano nie znaczy że to nie jest prawda. Zreszta ani słowo zaprzeczenia na temat nie padło mimo ze miejsca i czasu nie brakuje. Odpowiedz Link Zgłoś
presse123 Żałosne pianie pieczeniarzy tumultowych 07.06.10, 18:14 Hucpiarze z Tumultu poczuli przypływ i powiew kasy w żagle. Stąd ta wściekła nagonka. Idę o zakład, że festiwal niczym łany zbóż położy się pokotem u stóp imć pana Marka. Odpowiedz Link Zgłoś
shopgirl_shoppracz Re: do "grajdolka" i uzywajacejacego mojego naz 07.06.10, 19:38 tzn ze Bomanowska i Wiewiorski maja wieksza wiedze nt Camerimage niz jego organizatorzy? to smieszne jest... chyba ze jestes od poslanki JŚK albo randego medrzaka, ktorzy sadza ze to lodziane organizuja camerimage Odpowiedz Link Zgłoś
jedyny.kkk Re: do "grajdolka" i uzywajacejacego mojego naz 07.06.10, 19:41 Może i większej wiedzy nie mają ale piszą o tym co mareczek wolałby przemilczeć. Odpowiedz Link Zgłoś
gargal Re: do "grajdolka" i uzywajacejacego mojego naz 07.06.10, 18:26 Wstyd mi za p. Bomanowską, za to forum, za tych, którzy utrudniają Panu działalność, która by procentowała i stanowiła ogromna korzyść dla rozwoju mojego zapuszczonego miasta. Nie rozumiem tego i mam nadzieję, ze wreszcie to minie, z pożytkiem dla nas wszystkich. Dzięki za odpowiedź - i będę za CŁC Gherego trzymał kciuki- pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
shopgirl_shoppracz Re: do "grajdolka" i uzywajacejacego mojego naz 07.06.10, 19:43 Panie Marku, ludzie plujacy zolcia na forum to tylko jakis odprysk procenta lodzian, wiec prosze sie ne zalamywac i nie wierzyc w te durne wpisy. wiekszosc lodzian Panu wierzy i jst za Panem i juz ma dosc partyjnych klamstw, ktoymi szasta na prawo i lewo wybiorcza gazeta, ktora o zgrozo byal pierwsza niezalezna gazeta w polsce! wstyd mi za tych ludzi, ktorzy pana obrazaja na forum, musza byc nardzo nieszczesliwi albo slepi. Najgorsze jest to, ze 86% ludzi bezkrytycznie przyjmuje to, co pisza media i oni na tym bazuja. Odpowiedz Link Zgłoś
jedyny.kkk Re: do "grajdolka" i uzywajacejacego mojego naz 07.06.10, 19:45 A skąd wiadomo że nie 87% ? Odpowiedz Link Zgłoś
michal_powolny12 Re: do "grajdolka" i uzywajacejacego mojego naz 08.06.10, 21:06 Koleś pisz sobie w swoim imieniu. Pan Marek Ż. do dziasiaj nie wyjaśnił ani ciekawych sponsorów Fundacji Tumult (panów na S) ani tego czemu nie lubią go władze Torunia ( sprywatyzowana kamieniczka na rzecz Tumultu po remoncie za pieniążki miasta) ani też na czym miała polegać inżynieria finansowa Centrum Festiwalowego. Nie pokazano na stole kwitów dotyczących relanych potrzeb centrum (kino na 2,5 tysiąca miejsc to kuriozum). Nie możemy także zapomnieć iż koledzy pana MŻ urządzili sobie piknik na sali obrad RMŁ. I za to mamy lubić i szanować pana Marka Ż.? A to że jest w łodzi grupa biednych mieszkańców opowiadających bajeczki o inwestycji CŁC nie może być przesłanką wyłożenia publicznych pieniędzy. Jeżeli pan Marek Ż. chce je dostać to niech przygotuje i złoży odpowiednie dokumenty. Atlas Sztuki-SSS potrafił. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M.Z Re: do "grajdolka" i uzywajacejacego mojego naz IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 08.06.10, 21:23 Atlas Sztuki potrafi i dlatego zajmuje sie SSS prokuratura. Odpowiedz Link Zgłoś
jedyny.kkk Re: do "grajdolka" i uzywajacejacego mojego naz 08.06.10, 21:32 To masz powody do radości zazdrośniku, ech ci prowincjusze, nie są w stanie pojąć wizji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AW Re: do "grajdolka" i uzywajacejacego mojego naz IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 08.06.10, 22:00 Sa tylko nie uznaja rozdymania wizji jak to robi Walczak za publiczna kase w 100%.Z proponowanych przez niego samego 278 mln na SSS do obecnie ok 600 mln zlotych. Poza tym to Zydowicz Zlozyl model finansowy i calosc montazu na EC1 i w tym tez jest problem bo sprawa jest doskonale przygotowana tylko Komisarze chca zmienic wyjsciowe warunki ale jesli to zrobia to im sie noga powinie. Wiec co do SSS to zapewniam cie ze jest tam szereg bardzo powaznych uchybien. Bardzo powaznych niestety i stety. Niestety bo moze to zatrzymac inwestycje, a stety bo moze przywrocic ja na wlasciwe proporcje i tory realizacji. Dosc wolnej amerykanki zespolu Walczaka i komisarzy. Szkoda ze Walczak nie zna umiaru. Zniszczy wszystko.Bo glupkow nie znajdzie ktorzy oddadza wiele lat pracy bez walki. Trzymaj kciuki za SSS.I nie martw sie ani o EC1 ani o CLC. Powstana i wierze ze SSS tez tylko troche inaczej. Wiem ze takie same zamiary sa wobec CLC i EC1 ale coz przecieki paplanie brak fachowcow polityka strach CBS itd) Bomanowska nie pomoze. W Polsce juz widac kto jest glownym macherm spraw post referendalnych w Lodzi dt upadania inwestycji kulturalnych! Robi sie nieciekawie. Bye Bye ESK 2016 Niestety> Szczerze! Odpowiedz Link Zgłoś
jedyny.kkk Re: do "grajdolka" i uzywajacejacego mojego naz 08.06.10, 22:16 szczerze to ty im jedynie życzysz jak najgorzej, wiejska zawiść to brzydkie i niesmaczne ale tym właśnie charakteryzuje się prowincjonalne chamstwo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AW Re: do "grajdolka" i uzywajacejacego mojego naz IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 08.06.10, 23:00 Hahaha.Nie wszsycy sa tacy jak ty. Jesli zlamali prawo to i pieniadze nie pomoga i wtedy dobre zyczenia na nic sie zdadza. Z cala pewnoscia przekroczyli uprawnienia bo SSS jest za wielkie o dodane kondygnacje, za drogie 600 mln zl publicznej kasy na galerie dla Atlasa Sztuki to za wiele, za puste, zbyt przerklamowane, zle zaprojektowane. Ale zycze nam Lodzianom by SSS w sensownym wymiarze powstalo i na przejrzystych zasadach. Bez tworzenia prywatnego folwarku "walka sztuki" za 600 mln nzaszych pieniedzy. I wypisuj co chcesz. Zal i zawisc przebijajace przez twoje posty jest zasmucajacy, Do tego jestes niwychowany.Bez kultury.Wiec jesli jestes zwiazany z SSS to dodam do powyzszych obaw ze SSS jest zagrozone ze bedzie w rekach ludzi bez kultury czylu nuworyszostwa. A to juz bardzo zle dla Lodzi. Uspokoj sie.Twoje ataki na nikim nie robia wrazenia.Jesli piszesz do sprawozdawczosci by przeczytac Walczakowi jak jestes lojalny to daj spokoj on zapewne tez jest zmeczony, a przed nim najgorszy okres: okres kontroli i rozliczen!Nie wszystk da sie zwalic na innych. Odpowiedz Link Zgłoś
jedyny.kkk Re: do "grajdolka" i uzywajacejacego mojego naz 08.06.10, 23:42 Nadal wiochą jedzie od ciebie i to nie wywołuje mojego żalu ani zawiści, pokazuje tylko jakich mareczek ma stronników i w jakich rękach byłoby cłc które raczej właśnie dlatego nie powstanie. Odpowiedz Link Zgłoś
jedyny.kkk Re: do "grajdolka" i uzywajacejacego mojego naz 07.06.10, 17:29 To jakis strzał kulka w płotek na oslep Mareczku? Przeproś mnie zaraz za to że mnie pomawiasz o to ze podpisuję się twoim naswiskiem albo że podpisuję się grajdołek bo to zwykłe pomówienia. No już dawaj. Odpowiedz Link Zgłoś
shopgirl_shoppracz Re: do "grajdolka" i uzywajacejacego mojego naz 07.06.10, 19:39 to moze pozwij "Mareczka" do sadu, wtedy bedziesz musial sie ujawnic ty tchorzu Odpowiedz Link Zgłoś
jedyny.kkk Re: do "grajdolka" i uzywajacejacego mojego naz 07.06.10, 19:46 Pieniactwo pozostawiam mareczkowi, lepiej ty się ujawnij to będzie miała kogo Bomanowska za sukę pozwać. Lekarzu lecz się sam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: makary Re: do "grajdolka" i uzywajacejacego mojego naz IP: 120.84.31.* 07.06.10, 17:34 Mareczku a szacht to też twój nick? Przyznaj się bo sprawdzę Odpowiedz Link Zgłoś
rtoip1 Niech mnie ktoś oświeci, kto to jest Polewski? 07.06.10, 17:05 Artykuł o festiwalu, a na forum tylko Polewski i Polewski. Ktoś wie o kogo tu chodzi? Kto to jest, ten Polewski? Będę wdzięczny :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ula Re: Niech mnie ktoś oświeci, kto to jest Polewski IP: *.toya.net.pl 07.06.10, 17:09 Ty, ja i wszyscy dla których Mareczek nie jest nieomylnym guru. Wszyscy jesteśmy polewskimi. To taki ktoś kto musiał tumulciarzom nieźle dokopać że się nie moga powstrzymać i się obnoszą z ta traumą. Odpowiedz Link Zgłoś
ulther Re: Niech mnie ktoś oświeci, kto to jest Polewski 07.06.10, 17:21 Mysle, ze naduzywasz epitetow. Wydaje mi sie, ze i "polewskim" i "tumulciarzom" zalezy na Lodzi i jej rozwoju. Akurat te dwie grupy maja podobne cele. Odpowiedz Link Zgłoś
gargal Re: Niech mnie ktoś oświeci, kto to jest Polewski 07.06.10, 17:33 ulther napisał: > Mysle, ze naduzywasz epitetow. Wydaje mi sie, ze i "polewskim" > i "tumulciarzom" zalezy na Lodzi i jej rozwoju. Akurat te dwie grupy > maja podobne cele. Jakub Polewski jest stosunkowo młodym człowiekiem, zaraz po studiach ( chyba) i znalazł swoje miejsce w grupie przychylnej A. walczakowi, czyli Janiak itp. Przez moment był managerem Ulicy Piotrkowskiej, teraz na szczęscie jest Adamiak (facet madry, stateczny na poziomie). rzeczywiscie z tego co obserwuje i słysze potrafi zachowywac sie bardzo niegrzecznie, bufonowato, niedojrzale. Nie ma pokory, ani kultury osobistej co często pokazywał na róznych oficjalnych spotkaniach. moznaby wiecej tylko po co ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ula Re: Niech mnie ktoś oświeci, kto to jest Polewski IP: *.toya.net.pl 07.06.10, 17:38 To tak jak Mareczek bufonuje? No to nic strasznego, ale czy to ty masz te traumę że na niego wciąż plujesz z nielogu? Odpowiedz Link Zgłoś
ulther Re: Niech mnie ktoś oświeci, kto to jest Polewski 07.06.10, 17:53 Radze tonowac wypowiedzi. Mam wrazenie, ze mimo wszystko dyskutujemy w gronie przyjaciol - Lodzi. Jakub Polewski ma temperament nie gorszy niz Marek Zydowicz, a w swojej dziedzinie i nie mniejszy talent i calkiem niezle pomysly. Dobry prezydent (zarzadca, prezydent, komisarz - jak zwal tak zwal) powinien rozrozniac te sprawy i stosownie korzystac z uzdolnien roznych ludzi - dla dobra miasta i bez tworzenia pola do zbednych konfrontacji:) Odpowiedz Link Zgłoś
rtoip1 Dzięki za wyjaśnienie. 07.06.10, 18:20 Przynajmniej wiem kto to jest, bo dlaczego służy tu za worek treningowy, to się chyba nie ustali. Odpowiedz Link Zgłoś
ulther Re: Dzięki za wyjaśnienie. 08.06.10, 09:29 Jakub Polewski jest spolecznym opiekunem zabytkow, inicjatorem obywatelskiej uchwaly dot. corocznego remontu min. 100 kamienic, wiele osob go nie lubi, bo bywa bezkompromisowy w walce o ochrone lodzkich fabryk, kamienic, itd. - jednym slowem niektorzy go uwazaja za swira bo sie calkowicie (no mam nadzieje, ze nie calkowicie:P) poswiecil obronie zabytkow. Odpowiedz Link Zgłoś
ggrdl Polewski to wizja Żydowicza 07.06.10, 17:39 Jak zwykle powtórzę: nandik, gargal, vegan.vegan i wiele innych nicków to TA SAMA OSOBA. Łudząco podobny styl i sformułowania. Podobny do próbek wypowiedzi Marka Żydowicza. Też do sprawdzenia, tylko wymaga więcej czasu na analizę tekstu, ale warto ;-) Aha, w/w nicki wypowiadają się WYŁĄCZNIE NA TEMAT Camerimage. Czysty przypadek! ;-))) A z Polewskim chyba (tak przypuszczam) chodzi o to, że niejakiemu Polewskiemu przypisuje się autorstwo wszystkich wypowiedzi krytycznych wobec Marka Żydowicza. Kto przypisuje? Ano już wiemy kto. Pewnie myśli że inni robią to co on. :-) PS: Ja też jestem Polewski i należę do zbrodniczego układu... P-PS: Na życzenie mogę opisać jak się wyszukuje wypowiedzi danego autora (nicka) w archiwach forum. Jak się analizuje tekst - to już proszę we własnym zakresie ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
jedyny.kkk Re: Polewski to wizja Żydowicza 07.06.10, 17:48 Ja mam wrażenie że ta sama osoba często też pisze z nielogu, na przykład wszytkie nicki "do...", co ciekawe tyle sie w nich plot i pomówień pojawia że jakby podpuścić Walczaka, Bomanowską i Polewskiego to mogliby zakończyć Camerimidż na sali śadowej do końca wakacji pokazując opinni za przeproszeniem publicznej kto tu jest błazen z mania przesladowczą. Odpowiedz Link Zgłoś
jedyny.kkk Re: Polewski to wizja Żydowicza 07.06.10, 17:55 ps. Nie kłam że jestes polewski, to ja nim jestem, nie czytałes na forum jak mnie zdemaskowali? Podobno nawet wpadłem... Odpowiedz Link Zgłoś
ggrdl Re: Polewski to wizja Żydowicza 07.06.10, 18:15 jedyny.kkk napisała: > ps. Nie kłam że jestes polewski, to ja nim jestem, nie czytałes na > forum jak mnie zdemaskowali? Podobno nawet wpadłem... To ja jestem Polewski, a ty nie pięt nie dorastasz Żydowiczowi i ile on zrobił dla tego miasta, oby tylko zgodził się pozostawić festiwal u nas! ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
jedyny.kkk Re: Polewski to wizja Żydowicza 07.06.10, 18:25 Niektórzy w naszego Marka wbijają szpilki, to nie ludzie to wilki łubudubu, łubudubu niech nam żyje, wynalazca festiwalu filmowego, niech zyje nam Odpowiedz Link Zgłoś
jedyny.kkk Re: Polewski to wizja Żydowicza 07.06.10, 18:18 forum.gazeta.pl/forum/w,755,112545094,112566876,Re_do_grajdolka_i_uzywajacejacego_mojego_naz.html A tu masz czarno na białym, jaja jak berety. Najśmieszniejsze jest że admin z forum, skądinąd pracownik gazety, widzi IP i kto jest kto. Kto pisze sam do siebie. Oj będą się mieli trolle z pyszna i to niebawem Odpowiedz Link Zgłoś
jakub_polewski Re: Polewski to wizja Żydowicza 08.06.10, 03:00 Nudzi wam się? Może bawcie się innym nazwiskiem, bo nie chcę dostawać kolejnych maili z info, że jakieś anonimowe trole sobie na forum GW moim wycierają gęby. I małe sprostowanie - ja się nie zajmuję festiwalami i tematy plotek imprezowych mnie niezbyt wzruszają. Mam swoje sprawy na głowie i nie życzę sobie rzucania przez zdziecinniałych troli moim nazwiskiem po forach GW, na których zresztą i tak nie bywam od pewnego czasu. Na resztę durnych prowokacji nie odpisuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ula Re: Polewski to wizja Żydowicza IP: *.toya.net.pl 08.06.10, 11:36 Dla mnie tez jestes anonimowy bo nie wiem kim jesteś a jak nie chcesz dostawać maili to nie dostawaj, kogo to obchodzi że płaczesz tutaj na ten temat Odpowiedz Link Zgłoś
jakub_polewski Re: Polewski to wizja Żydowicza 08.06.10, 11:49 Widzę, że się świetnie bawisz, bo czujesz się zupełnie anonimowy i bezkarny. Jak sądzisz, w realu też będziesz taki rozkoszny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ula Re: Polewski to wizja Żydowicza IP: *.toya.net.pl 08.06.10, 13:15 Oczywiści, ja wiem że tak jest, a to że ktoś uważa że to ja jestem polewski to nie jest dla mnie zaszczyt możesz mi wierzyć i to raczej ja powinnam mieć pretensje że sierotki po tobie zaśmiecają to forum bredzeniem, bo to przecie jacyś twoi kumple a nie moi. Dodam ze ty w realu musisz byc kompletnie rozkoszny skoro ktoś cie tu tropi nie szczędząc czasu i wysiłku. I nie życzę sobie żeby znowu ktoś pisał że jestem polewski bo nie jestem i nie widziałam cię na oczy więc na to nie zasłuzyłam Odpowiedz Link Zgłoś
jakub_polewski Re: Polewski to wizja Żydowicza 09.06.10, 01:25 Gość portalu: ula napisał(a): > Oczywiści, ja wiem że tak jest, a to że ktoś uważa że to ja jestem > polewski to nie jest dla mnie zaszczyt możesz mi wierzyć i to raczej ja > powinnam mieć pretensje że sierotki po tobie Posługujesz się dość dziwacznym językiem. Co znaczy "sierotki po tobie"? Jeśli piszesz do mnie używaj języka polskiego a nie prywatnego slangu. > zaśmiecają to forum bredzeniem, bo to przecie jacyś twoi kumple a > nie moi. Nie wiem nic o żadnych moich kumplach. Ogólnie wypowiadasz się w sposób agresywny i mało czytelny. Login "ula" też przypadkowy nie jest. > Dodam ze ty w realu musisz byc kompletnie rozkoszny skoro ktoś cie > tu tropi nie szczędząc czasu i wysiłku. Współczuję osobom, mającym tego typu sposób na życie (anonimowo atakujących różne osoby). > I nie życzę sobie żeby znowu ktoś pisał że > jestem polewski I tu mamy podobne zdanie. Nie wiem poza tym skąd w ogóle takie powiązanie mojej osoby z tematem Camerimage i autora tego festiwalu. Ja z tą "branżą" nie mam kompletnie nic wspólnego. Przypuszczam natomiast, że kogoś coś faktycznie mocno boli w związku ze mną, niestety musi to być osoba nie potrafiąca funkcjonować społecznie, np. rozwiązywać spraw w sposób racjonalny. > bo nie jestem i nie widziałam cię na oczy więc na to > nie zasłuzyłam A ja się dowiedziałem na tym wątku, że m.in. byłem Menadżerem Piotrkowskiej... lepiej po "fakcie" się dowiedzieć niż w ogóle ;)) Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ula Re: Polewski to wizja Żydowicza IP: *.toya.net.pl 09.06.10, 10:43 Chyba udzieliła ci się ogólna paranoja bo nick ula to moje imię i nie ma nic wspólnego z twoimi koleżankami o których podobnie jak o tobie zielonego nie miałam pojęcia póki mi ktoś nie zaczął wrzucać że jestem tobą. Jakiego języka używam to wyłącznie moja sprawa i upominanie mnie jest tak czy inaczej lekkim buractwem. To że ktoś cię tropi nie całkiem jest bez powodu, nie wiem czym takim mogłeś go skrzywdzić lub urazić i wolę sobie tego nie wyobrażać ale jedno jest pewne, masz psychofana. Odpowiedz Link Zgłoś
jakub_polewski Re: Polewski to wizja Żydowicza 13.06.10, 14:04 Gość portalu: ula napisał(a): > Chyba udzieliła ci się ogólna paranoja bo nick ula to moje imię Owszem, możliwe, ale wcale się sobie nie dziwię, biorąc pod uwagę, że na wątku o Camerimage i Marku Żydowiczu jakiś paranoik widzi moje nazwisko we wpisach kilku anonimowych osób ;) > Jakiego języka używam to wyłącznie moja sprawa No niezupełnie, używasz go do mnie, pomimo, że ja do Ciebie nie pisałem. Masz pretensje, że ktoś narzuca Ci kim jesteś, ale do mnie piszesz w podobny sposób, nawet "wiesz", kto tu jest z tych aninimów moim "kolegą". Czyli robisz coś, co uznajesz, że stosowane wobec Ciebie jest nie-okej. Ale mniejsza o to, nie chce mi się za bardzo tu dyskutować, znam bardziej cywilizowane miejsca niż forum Gazety Wybiórczej ;) > To że ktoś cię tropi nie całkiem jest bez powodu, nie wiem czym > takim mogłeś go skrzywdzić lub urazić i > wolę sobie tego nie wyobrażać ale jedno jest pewne, masz > psychofana. Może jakiś urzędnik, któremu nie udało się czegoś w Łodzi (na szczęście) popsuć, a poświęcił na to kilka lat życia ;P Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
madox44 jak przystało na "pijawkę typu idealnego" 07.06.10, 17:28 niełatwo oderwać Żydowicza od koryta Odpowiedz Link Zgłoś
gargal Powiem - proszę o więcej takich pijawek dla Łodzi 07.06.10, 17:40 madox44 napisała: > niełatwo oderwać Żydowicza od koryta Dzieki samym takim pijawkom, które by do naszego miasta sciagały inwestycje i inwestorów Łódź by kwitła. Zaletą M. Zydowicza jest, ze ma szerokie horyzonty i sie nie boi odwaznie mysleć, a jak napotyka na problemy ( czasmi b. trudne ) stara sie je rozwiązywać ( firma Colliers, jestem pełen uznania). jest kreatywny i w swych pomysłach niestety wielu wyprzedza, dlatego w zyciu mu nie najłatwiej jest , a jak dochodzi do tego niezdrowa rywalizacja i zawiść to obserwujemy to co obecnie dzieje sie w Łodzi. Prosze o więcej takich pijawek dla mojego miasta...:) Odpowiedz Link Zgłoś
jedyny.kkk Re: Powiem - proszę o więcej takich pijawek dla Ł 07.06.10, 17:50 gargal napisała:> Prosze o więcej takich pijawek dla mojego miasta...:) Ja też twemu miastu życzę żeby oni tam wszyscy z łodzi pojechali. Odpowiedz Link Zgłoś
gargal Re: Powiem - proszę o więcej takich pijawek dla Ł 07.06.10, 18:16 jedyny.kkk napisała: > gargal napisała:> Prosze o więcej takich pijawek dla mojego miasta...:) > > Ja też twemu miastu życzę żeby oni tam wszyscy z łodzi pojechali. Pochodze z Łodzi i mieszkam tutaj i bardzo mnie martwi to co obecnie sie dzieje. o wartości działań marka Zydowicza swiadczy fakt, ze wraz z jego odejsciem odchodzą sztandarowe imprezy i przedsiewzięcia, które nam gwarantowały tytuł ESK2016. Odchodzi Festiwal camerimage ( dla jego przeciwników niszowy, jest wśród 50 najsłynniejszych na swiecie0, odchodzi CŁC , odchodzi Ghery, Lynch, nie chce źle wrózyć, ale zycie pokaze, ze EC1, studio Lyncha i dziesiatki sław kina, które tutaj gosciły dla Festiwalu Żydowicza... No własnie moze za duzo robił i zbyt wielkim zagrozeniem dla pozycji pseudoelity kulturalnej Łodzi sie stał. W pewnym momencie przestało sie o nich mówić, bo nikogo juz nie interesowały mało znaczące happeningi Łodzi kaliskiej czy inne, wg pomysłu Zydowicza zaczęło powstawac Nowe centrum Łodzi - to był jego zamysł i na tym skupiły sie władze Łodzi i na kolei szybkich prędkośći. Teraz próbuje mu sie odebrac EC1, które on z potrzasku uratował bo było przeznaczone do rozbiórki? jak wygladaja ci, którzy innym wmawiaja, że Żydowicz na EC1 chciał sie wzbogacić, kiedy fundacja miała za 40 mln wyposazyć i prowadzic tam niezarobkowa działalność kulturalna z pozytkiem dla Łodzi...a miasto miało za 50 mln. zrewitalizować/ - to chyba uczciwa umowa majac na uwadze jeszcze nazwisko LYNCHA i promocje w świecie Łodzi.. cała masa oszczerstw i przekłaman pod adresem tego człowieka idzie - ja jestem dla niego pełen uznania i mam nadzieje, ze wróci normalność do Łodzi i szacunek do takich ludzi jak ON> Odpowiedz Link Zgłoś
jedyny.kkk Re: Powiem - proszę o więcej takich pijawek dla Ł 07.06.10, 18:28 Dodaj jeszcze: to pisałem ja trener jarząbek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc nandik, to znowu Ty? IP: *.toya.net.pl 07.06.10, 18:30 pod postaciami wieloma? Masz chłopie energię aby za kasą podążać i doić podatnika. Odpowiedz Link Zgłoś
jedyny.kkk Re: nandik, to znowu Ty? 07.06.10, 18:41 ja nie nandik, ja bomanowska/polewski/walczak Odpowiedz Link Zgłoś
ulisses-achaj Re: Powiem - proszę o więcej takich pijawek dla Ł 07.06.10, 18:45 mam wrażenie, że na tym forum wszyscy doskonale się znają i to juz od wielu miesięcy. Nie interesują mnie przepychanki.Mierzi mnie dziennikarski brak rzetelności Bomanowskiej i Wiewiórskiego. Szkoda mi wizji Ghery'ego i pierwszego w historii tego miasta kompleksowego planu budowy nowego centrum. Rozumiem argumenty obu stron. Nie rozumiem natomiast tego rzucania sie sobie do gardła. Przecież jest rzeczą oczywista, że "rura" jako atrakcja architektoniczna nie może równać sie z projektem Ghery'ego. jasne jest także że muzeum sztuki tej wielkości nie jest nikomu potrzebne. Pytam: CO tam będziemy wystawiać na tych hektarach powierzchni? :-) Jeżeli ubogie, zle rządzone , szare miasto, takie jak nasze ma szansę przypiąć sobie do siermiężnego kozucha kwiatek, który będzie tu ściągał turystów, jak dzieje sie w przypadku ciekawej architektury w innych krajach, to chyba dobrze. Zostawmy na chwilę animozje na boku, popatrzmy na oba projekty, na ich wartość estetyczną i uczciwie odpowiedzmy sobie, który jest ciekawszy. Jestem ciekaw odpowiedzi, ale Tak Tak i Nie Nie - bez personalnych wycieczek.. Bardzo proszę.. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
jedyny.kkk Re: Powiem - proszę o więcej takich pijawek dla Ł 07.06.10, 18:30 Dodam że pierwszym i najsmieszniejszym kłamstwem w twoim wpisie jest to że cokolwiek GWARANTOWAŁO nam tytuł ESK 2016, otóż albo nie rozumiesz słowa gwarantować albo celowo piszesz głupoty. Trudno zgadnąć bo to bardzo głupie. Odpowiedz Link Zgłoś
madox44 T.Sommer o pijawce budżetowej 07.06.10, 19:06 "Pan Żydowicz z Łodzi miał biznesplan: posługując się znanymi i z tajemniczych powodów robiącymi na niektórych tubylcach wrażenie operatorami filmowymi z zagranicy chciał wyciągnąć przy pomocy rządu i samorządu 500 milionów złotych z kieszeni podatników (tak! – to wcale nie chodzi o marne kilkadziesiąt „baniek” na przykład) i przy ich pomocy zapewnić sobie i trzódce swoich pomagierów finansowe dolce vita aż do samej śmierci.(....) Przypadek pana Żydowicza, wyabstrahowany z aktualnych układów, jest bowiem najlepszym przykładem pokazującym, jak działa sztama złodziei w Polsce; typem idealnym – jak by to powiedział Max Weber – pijawki próbującej przyssać się do budżetu. Otóż ściągają oni pod przymusem podatki z obywateli, po czym tylko szukają pretekstu, by ten ukradziony szmal zainkasować. Najlepiej oczywiście, by cel dosłownie uświęcał ukradzione środki. Problem polega jednak na tym, że nie da się wybudować w naszym kraju kilkudziesięciu muzeów Powstania Warszawskiego, na które można kraść niejako w sposób niepodważalny moralnie. Nie każdy też może założyć kolejną agencję wywiadu, w której można przechwytywać szmal z założenia w sposób ściśle tajny. Jednak w sumie co to za problem – jak „jest zgoda”, to można przekręcać gigantyczne środki nawet pod takim idiotycznym pretekstem jak zjazd operatorów. Powiedzmy sobie wprost: to, co robi pan Żydowicz, co robią budowniczowie muzeów Żydów polskich, II wojny światowej czy najemca wyszynku „Nowy Świat” w Warszawie, to kradzież zuchwała bądź – w przypadku tego pierwszego – bezczelna próba wymuszenia. A na koniec mam dwa pytania. Czy przyjdzie czas, gdy bohaterowie tych interesów to zrozumieją? I czy pan Żydowicz jest rzeczywiście tak wielkim antysemitą, że złośliwie i celowo wzmacnia najgorsze stereotypy dotyczące Izraelitów?". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: panie madox Re: T.Sommer o pijawce budżetowej IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 07.06.10, 19:29 Gdzie to sie ukazalo i kto to jest T. Sommer? Odpowiedz Link Zgłoś
madox44 Re: T.Sommer o pijawce budżetowej 07.06.10, 19:37 Gość portalu: panie madox napisał(a): > Gdzie to sie ukazalo i kto to jest T. Sommer? panie nielogu, poszukaj se pan Odpowiedz Link Zgłoś
jedyny.kkk Re: T.Sommer o pijawce budżetowej 07.06.10, 19:42 Tak prawda niestety kole Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nielog Re: T.Sommer o pijawce budżetowej IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 07.06.10, 20:13 Poszukm i ciebie tez. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: log do nieloga Re: T.Sommer o pijawce budżetowej IP: *.toya.net.pl 07.06.10, 20:25 coś jak groźba karalna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nielog Re: T.Sommer o pijawce budżetowej IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 07.06.10, 21:40 czekam na twoj pozew, ale mysle ze bede pierwszy.mam cala mase twoich postow naruszajacych dobra osobite mojego klienta. miarka sie przebrala i dorwe ci i postawie przed sadem. Odpowiedz Link Zgłoś
jedyny.kkk Re: T.Sommer o pijawce budżetowej 07.06.10, 22:05 Taak ty zawsze jestes pierwszy, nawet koło wymyśliłeś pierwszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: makary Re: T.Sommer o pijawce budżetowej IP: 120.84.31.* 07.06.10, 22:09 Jak cie wszystkie polewskie, bomanowskie, walczaki i sadzyńskie pozwą o wszystkie suki i szmaty oraz resztę plotów to następna edycja Camerimage będzie we wronkach wieśniaku z kompleksami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nielog Re: T.Sommer o pijawce budżetowej IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 07.06.10, 22:53 Czekam.Ja ciebie znajde i tak bys przeprosil za naruszanie dobr osobistych. Odpowiedz Link Zgłoś
madox44 Re: T.Sommer o pijawce budżetowej 07.06.10, 22:03 Gość portalu: nielog napisał(a): > Poszukm i ciebie tez. forum.gazeta.pl/forum/w,755,111077363,111085511,Re_pijawka_typu_idealnego_.html a co z publicznym wstydem? będziesz mnie wysysał? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nielog Re: T.Sommer o pijawce budżetowej IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 07.06.10, 22:55 Jak chcesz jeszcze jednego potwierdzenia to masz je.Mozesz szukac prawnika. Odpowiedz Link Zgłoś
wirusx Re: T.Sommer o pijawce budżetowej 07.06.10, 19:55 madox44 napisała: I czy pan Żydowicz jest rzeczywiście tak wielkim > antysemitą, że złośliwie i celowo wzmacnia najgorsze stereotypy > dotyczące Izraelitów?". --------------------- madox44, a to się popisałeś makiawelizmem, no, no... W partii np. Giertycha mógłbyś być rzecznikiem. Odpowiedz Link Zgłoś
ulisses-achaj Re: T.Sommer o pijawce budżetowej 07.06.10, 20:02 Taaaaaaak. :-) Dziękuje Państwu za rozmowę. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
shopgirl_shoppracz Łódź najlepsza dla festiwalu: Camerimage zostanie 07.06.10, 18:58 ale generalnie masz racje, troche za bardzo mnie ponioslo - za "suke" przepraszam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: makary Re: Łódź najlepsza dla festiwalu: Camerimage zost IP: 120.84.31.* 07.06.10, 20:37 Zeby tylko z tym cię poniosło. Odpowiedz Link Zgłoś
rtoip1 Gdybym był tym wrogiem w postaci hydry ... 07.06.10, 19:03 trzygłowej co najmniej, to bym wymyślił taką bandę postaci chamskich, które podlizywałyby się głupio, prostacko, agresywnie i nie na temat, najlepiej obrażając każdego, kto się ośmieli cokolwiek napisać na forum - bo przecież chodzi o to, by udając zwolenników zrażać ludzi. Jako zasłonę dymną można użyć wpisów przeciwko sobie. Pomyślcie, drodzy państwo, jak by można było się obronić przed atakiem takich fałszywych lizusów. Karcić "swoich zwolenników" ? Odcinać się ? Było takie powiedzenie: "Boże, broń mnie od takich przyjaciół, bo z wrogami poradzę sobie sam." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hubert Łódź najlepsza dla festiwalu: Camerimage zostanie IP: *.tktelekom.pl 07.06.10, 20:40 podczas festiwalu hotele, bary, restauracje, puby są pełne, pieniądze podczas tego kilkudniowego filmowego show płyną strumieniem do Łodzi, darmowa promocja miasta, proszę na to spojrzeć, a miasto lepiej niech wyda pieniądze na festiwal niż ma je przeznaczyć na premie dla prezesów miejskich spółek Odpowiedz Link Zgłoś
jaboz-to-ja Łódź najlepsza dla festiwalu: Camerimage zostanie 07.06.10, 21:22 Nie wytrzymałem tych bredni jakie kolejny raz nam serwuje GW i w końcu powiedziałem sobie , ze coś napiszę. Czy w tej gazecie brak jakiejkolwiek wewnętrznej kontroli nad tym co piszą jej etatowi dziennikarze. Duet Pani M. Bomanowskiej i Pana J. Wiewiórskiego przechodzi samych siebie w swoich dywagacjach i manipulowaniu czytelników. Kolejny raz przed rozstrzygnięciem spotkania Marka Żydowicza z władzami naszego miasta ogłaszają lub raczej wyrokują wynik tego spotkania. Tylko po co, zresztą mało wybrednie to robią. Nie wspomnę już o błędnych informacjach i to zasadniczych. Władze miasta milczą na ten temat. Nasuwa się pytanie, że może jest ktoś kto tym wszystkim steruje i czuje się panem tego miasta. Ktoś kto steruje władzami i mediami, a może nawet kupuje to sobie. Sprawa godna uwagi ABW. To nie jest teoria spiskowa, wystarczy prześledzić jak GW uprzedza wydarzenia związane z Markiem Żydowiczem. A przecie ten duet ma za zadanie relacjonowanie wydarzeń kulturalnych w naszym mieście. Tymczasem ich głównym zajęciem jest szkalowanie człowieka, który robi coś dla naszego miasta. W naszym mieście są ludzie którzy kupują sobie uczestnictwo w wydarzeniach kulturalnych, Marek Żydowicz tworzy te wydarzenia bez korzyści materialnych. Tworzy te wydarzenia dla własnej satysfakcji i prestiżu, co jest normalnym zjawiskiem w tej sferze działalonści. Ale hasło, że chodzi o pieniądze jest bardzo populistyczne. Trafia na łatwy grunt w trudnych czasach naszej rzeczywistości. Tylko jedno ale, każda fundacja musi się rozliczyć co do złotówki z wydatków, a nie wykorzystane środki zwrócić. Mieliśmy niedawno szum wokół Festiwalu Czterech Kultur, jakieś nieścisłości z rozliczeniem. Tak jest z każdą fundacją. Czy Festiwal Plus Camerimage zostanie to zależy od spełnienia wcześniejszych umów zawartych z władzami naszego miasta. Władze się zmieniły, a chodzi tu o warunki realizacji tego festiwalu. Festiwal w Teatrze Wielkim jest wielką prowizorką, brak jest w naszym mieście miejsca na tak szybko rozwijającą się imprezę. Jak na razie władze nasze nie myślą perspektywicznie, raczej nasi radni nie wszyscy oczywiście, myślą o następnych wyborach i zapewnieniu sobie stałych dochodów. Władza to biznes. Z władzą to jak z kolegą, prędzej coś załatwimy koledze niż obcemu. Tak też jest z naszymi władzami, układy królują. To, że inne miasta nie bardzo chcą przygarnąć Festiwal Plus Camerimage nie jest wynikiem zamkniętych budżetów, wydaje mi się że to raczej są naciski polityczne. Ale myślę, ze są miasta które przygarną ten Festiwal. Dużo jeszcze można by na ten temat pisać. Choćby na temat Ministra Bogdana Zdrojewskiego. Czy GW ma pisemne zapewnienie, że Minister nie sfinansuje Festiwalu w innym mieście. Projekt Centrum Festiwalowe Casmerimage padło z powodu braku pisemnego zapewnienia finansowania tej inwestycji przez Ministra Zdrojewskiego. Jedno jest pewne Marek Żydowicz i Festiwalem Plus Camerimage stworzył markę, która jest ważnym elementem dla naszego miasta Łodzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: makary dobre sobie IP: 120.84.31.* 07.06.10, 21:31 Sraczka słowna da się leczyć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do makarego Re: dobre sobie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 07.06.10, 21:46 Niestety braku rozumu nie.Wsplczuje makary.Nie sil sie prostczku na nic wiecej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: makary Re: dobre sobie IP: 120.84.31.* 07.06.10, 21:57 Prostaczkiem to ty jesteś i jak widać twoje silenie się na więcej guzik ci daje, tak to już jest z wieśniakami, mają ciasne umysły. Odpowiedz Link Zgłoś
jedyny.kkk Re: dobre sobie 07.06.10, 22:04 Po nicku sądząc trafiłeś na 100% w TEGO wieśniaka Odpowiedz Link Zgłoś
rtoip1 Uważajcie, każdy może napisać coś ... 07.06.10, 22:40 w podobny sposób, wystarczy mieć adres IP: *.dynamic.gprs.plus.pl I skąd będziecie wiedzieć, że to osoba którą podejrzewacie? Tylko z powodu stylu? I dacie się podpuścić? Brak pozwów od redaktorów może być związany z polityką gazety, ale osoby niezatrudnione pomawiane tu po nazwisku może powinny iść do sądu. A może nie powinny iść, gdyby same się tu bawiły w pisanie na siebie paszkwili a la wieśniak? (Wtedy miałyby 100% gwarancji bezkarności, bo siebie by nie pozywały - to oczywiście hipotetycznie) W internecie jesteś tylko adresem IP, a akurat ten ma dość dużo osób. "On the Internet, nobody knows you're a dog" Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
jedyny.kkk Re: Uważajcie, każdy może napisać coś ... 07.06.10, 22:51 No fakt on nadaje zazwyczaj z neostrady ale czy wieśniak to kwalifikuje się jako zniesławienie? Odpowiedz Link Zgłoś
jedyny.kkk Re: Sprawdź w Wikipedii :)) 07.06.10, 23:10 Sprawdziem, 25 tysięcy, wiocha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klon Re: Uważajcie, każdy może napisać coś ... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 07.06.10, 23:02 Masz powazniejsze naduzycia dobr osobistych na koncie.Powinienes sie martwic. Odpowiedz Link Zgłoś
jedyny.kkk Re: Uważajcie, każdy może napisać coś ... 07.06.10, 23:08 Ciekawe jakież to, ale po co pytam przecie i tak nie wiesz. Póki Marus nie jest prawnie chronionym dobrem narodowym jak hymn lub flaga, A to jeszcze nieprędko, nabijanie się z niego nie jest karalne. Ponieważ nie masz pojęcia o prawie za darmo ci to wytłumacze, ale tylko tym razem gratis: marek pisząc w listach otwartych że wyjeżdża i w wywiadach sam naraził sie na śmieszne komentarze które bardziej narażają go na utratę dobrego imienia niż żarty internautów, włączjąc się w te polemiki w sposób często wulgarny sam prowokował takie sytuacje, W ten oto sposób sąd i prokuratura uzasadnią olanire cię, będziesz jeszcze mógł na własna rekę ustalać prześmiewców ale tylko się pogrążasz. WIOCHA panie WIOCHA Odpowiedz Link Zgłoś
jedyny.kkk Re: Dziwnie cicho było na forum od 19 -tej ... 07.06.10, 23:49 Nie kolacja, narada pewnie jak polewskiego czyli ciebie i mnie udupić na amen Odpowiedz Link Zgłoś
rtoip1 Re: dobre sobie 07.06.10, 22:45 "W Internecie nikt nie wie, że jesteś psem " Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... nieeee tyyyylko nie TO !!! ZNOWU ??? żal... IP: *.toya.net.pl 08.06.10, 00:23 ile jeszcze lat będziemy emocjonować się tym żałosnym facetem który "nigdy nie kończy" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: makary Re: nieeee tyyyylko nie TO !!! ZNOWU ??? żal... IP: 120.84.31.* 08.06.10, 00:34 Chyba własnie się skończył tylko jeszcze o tym nie wie Odpowiedz Link Zgłoś
ula.niziolek Tu Ula "od Polewskiego" 08.06.10, 07:47 Informuję, że Ula z ww. postów to nie ja, proszę więc nie czepiać się na zapas. I nie jestem Jakubem Polewskim, od urodzenia jestem kobietą o ile mi wiadomo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ula Re: Tu Ula "od Polewskiego" IP: *.toya.net.pl 08.06.10, 11:38 A czy ja kiedys mówiłam że jestem tobą??? Odpowiedz Link Zgłoś
jakub_polewski Re: Tu Ula "od Polewskiego" 13.06.10, 14:09 ula.niziolek napisała: > Informuję, że Ula z ww. postów to nie ja, proszę więc nie czepiać > się na zapas. I nie jestem Jakubem Polewskim, od urodzenia jestem > kobietą o ile mi wiadomo. I nawet trudno Cię z facetem pomylić ;D Polecam poczytać niektóre wpisy, okazało się, że zostałem Menadżerem Ulicy Piotrkowskiej o czym niestety nie wiedziałem. Poszukaj, może Ty zostałaś już Wiceprezydentem ds. Urbanistyki i Architektury ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szacht Jedynykkk to jest Polewski na 100% IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.10, 16:04 Nie jestem Zydowiczem, ani nikim związanym z Tumultem. Jestem świadkiem do wykorzystania dla Zydowicza, że Polewski ukrywa sie pod nikiem jedynykkk!!!! To ja go nakryłem i to ja wiem na 100% że jedynykkk to Polewski. Ten młody człowiek prowadzi podwójna grę pod loginem jakub.polewski pisze co innego i pod loginem jedynykkk. wyzywa sie na Żydowiczu. Poleski to dla mnie dno i jeżeli chce może mnie podać do sądu Odpowiedz Link Zgłoś
jedyny.kkk Re: Jedynykkk to jest Polewski na 100% 09.06.10, 16:46 Misiu pisałem juz kilka razy żebys ujawnił te dowody gdzie to niby wpadłem. Ja chcę! Zdemaskuj mnie i to jak najszybciej. Życzę Markowi jak najwięcej takich rozgarniętych inaczej stronników. Odpowiedz Link Zgłoś
jedyny.kkk Re: Jedynykkk to jest Polewski na 100% 09.06.10, 16:49 Za udowodnienie że jestem polewskim funduję nagrodę, wycieczkę dookoła świata na mój koszt. A teraz świry do pracy...hehe umysłowej Odpowiedz Link Zgłoś
presse123 Re: Jedynykkk to jest Polewski na 100% 10.06.10, 08:40 Tumultowianie popadają w paranoję. Za chwilę dowiem się, że jestem Polewskim na 100%. Albo, że Bomanowska to Walczak. Odpowiedz Link Zgłoś
jedyny.kkk Re: Jedynykkk to jest Polewski na 100% 10.06.10, 11:26 Ja chciałbym tylko tak dla czystej radości z idiotyzmu dowiedzieć się jakie to istnieją dowody na to że jestem kim nie jestem, naprawdę jestem zainteresowany poznaniem ich toru myslowego. Jak to mówią: zrozumieć żeby poznać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trol Re: Jedynykkk to jest Polewski na 100% IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.10, 20:20 jestes idiota. Odpowiedz Link Zgłoś
jedyny.kkk Re: Jedynykkk to jest Polewski na 100% 10.06.10, 21:09 Pewnie często to słyszysz to i powtarzasz jak papuga bez sensu ale jak widzę dowody są powalające Odpowiedz Link Zgłoś
jakub_polewski Re: Jedynykkk to jest Polewski na 100% 13.06.10, 14:36 jedyny.kkk napisała: > Pewnie często to słyszysz to i powtarzasz jak papuga bez sensu ale jak > widzę dowody są powalające No dobra, a Ty po co w takim razie z nim(i) dyskutujesz? Po pierwsze nic takim pyskowaniem nie udowodnisz, po drugie naprawdę istnieją ciekawsze miejsca i sposoby na dyskutowanie czy to o Camerimage czy na dowolny inny temat. Polecam łódzkie wątki Forum Polskich Wieżowców, nie musisz się podpisywać z nazwiska, ale musisz się rejestrować a łamanie netykiety kończy się banem. Dobre miejsce dla osób chcących dyskutować merytorycznie: www.skyscrapercity.com/ Trolom pozostaje ściek forum GW. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
jakub_polewski Re: Jedynykkk to jest Polewski na 100% 13.06.10, 14:28 presse123 napisał: > Tumultowianie popadają w paranoję. Za chwilę dowiem się, że jestem > Polewskim na 100%. Albo, że Bomanowska to Walczak. Z tego co słyszałem to działa jak podręcznikowy przykład sekty opartej o kult idola, którym jest dla wielu osób Marek Żydowicz. Co prawda nie byłem świadkiem, więc info nie jest pewne, ale znajomy z "branży festiwalowej" kiedyś się skusił i poszedł dyskutować na jakąś debatę na temat Centrum Festiwalowo-Kongresowego. W trakcie jego wypowiedzi, w której wyrażał jakieś tam wątpliwości (nie pamiętam już o co chodziło dokładnie) przerwano mu i skierowano w niego groźby karalne. Sam poza krótkimi rozmowami z członkami grup zbierających podpisy pod petycją o przekazanie środków na budowę CŁC, nie miałem staty/niestety okazji dyskutować z takimi osobami na żywo, ale widząc czasami wpisy pod artykułami na temat CŁC to określenie "paranoja" nie jest raczej nadużyciem. Osoba pisząca takie pierdoły może być zarówno użytkownikiem innego forum, na którym bywam, np. Skyscrapercity.com, jak również studentem filmówki - fanem Marka Żydowicza, któremu jakaś plota się o uszy obiła czy też nie mieć z tematem Camerimage nic wspólnego i po prostu robić zadymę mając po prostu coś do mnie. Jest to - przyznaję - mocno irytujące, na pewno także dla osób, którym się wmawia, że one to ja, ale forum GW ma to do siebie, że jest ściekiem informacyjnym bez moderacji i jak ktoś tu pisze lub próbował kiedyś pisać to musi się liczyć z takimi zjawiskami niestety. Ja już dla przykładu okradałem MPK, byłem Menadżerem Ulicy Piotrkowskiej a także określano mnie jako "popierd..." itp. Polecam się tym po prostu nie przejmować. Karmienie troli do niczego nie prowadzi, tylko ich zachęca. Odpowiedz Link Zgłoś
jakub_polewski A może na 101%? ;) 13.06.10, 14:18 Gość portalu: szacht napisał(a): > Nie jestem Zydowiczem, ani nikim związanym z Tumultem. Jesteś Polewskim, wiem na 100%. > Jestem świadkiem do wykorzystania dla Zydowicza, że Polewski > ukrywa sie pod nikiem jedynykkk!!!! A co na to sam Marek Żydowicz. Wie, że jakiś świr robi mu obciach na forum GW? ;) > To ja go nakryłem i to ja wiem na 100% że > jedynykkk to Polewski. A co na to Twój psychiatra? :) > Ten młody człowiek prowadzi podwójna grę pod loginem > jakub.polewski pisze co innego i pod loginem jedynykkk. wyzywa sie > na Żydowiczu. Nie wiem, czy się wyżywam, raczej miałem okazję ze 2 razy z nim rozmawiać w życiu. BTW - skąd bierzesz takie barwne określenia jak "podwójna gra" itd? Pytam, bo brzmi dosyć paranoicznie, jak już zresztą wcześniej zauważył. Użyj kilka razy słowa "spisek" i "tajne", będzie bardziej ekscytująco, choć wcale nie poważniej :) > Poleski to dla mnie dno i jeżeli chce może mnie podać do sądu Nie wiem, czy sąd coś tu pomoże. Raczej długa psychoterapia, chociaż też wątpię, a podawanie osoby niezrównoważonej psychicznie do sądu było by niedorzeczne i groteskowe. To dziecinada i obawiam się, że albo masz 10 lat, albo stan umysłu na poziomie 10-latka jak i wyobrażenie o świecie. Sądy się takimi pierdołami nie zajmują :) Odpowiedz Link Zgłoś
jedyny.kkk Re: A może na 101%? ;) 13.06.10, 15:08 A ja chciałbym poznać dowody na to że ja to Ty, może nie jesteś ciekaw ale muszą być powalająco zabawne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szacht Re: A może na 101%? ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.10, 19:53 nie kompromituj sie Polewskikkk Odpowiedz Link Zgłoś
jedyny.kkk Re: A może na 101%? ;) 13.06.10, 21:23 Zieeeew, a teraz weź leki. Dzięki za dowody śirku jestem pod wrażeniem ich niezbitości. Odpowiedz Link Zgłoś
jakub_polewski Re: A może na 101%? ;) 19.06.10, 02:29 jedyny.kkk napisała: > A ja chciałbym poznać dowody na to że ja to Ty, może nie jesteś ciekaw > ale muszą być powalająco zabawne. Wiesz, faktycznie, nie jestem ciekaw dowodów, że Ty to nie ja. Dziwne, gdybym chciał takie poznać, nie sądzisz? Zastanawiam się kto bardziej troluje, Ty czy Twój "wybitny" rozmówca? Karmienie trola to też trolling, a Ty to robisz bardzo skutecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
jedyny.kkk Re: A może na 101%? ;) 19.06.10, 15:03 No to właśnie się sam w ten trend wpisałeś. Odpowiedz Link Zgłoś
zonc Jednak w Bydgoszczy? 18.06.10, 12:23 bydgoszcz.gazeta.pl/bydgoszcz/1,35590,8030837,Camerimage_u_nas__Gwiazdy_zjada_do_Bydgoszczy_.html Oby. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaśka Łódź najlepsza dla festiwalu: Camerimage zostanie IP: *.grs-e0.g1.pl 10.06.10, 23:05 nie wiem po co tyle ironii i zawiści w stosunku do Pana Żydowicza. CO jak co ale jest NIEWIELU ludzi którzy cokolwiek chcą zrobić w ŁOdzi. A coroczna walka polityczna z Urzędem Miasta może doprowadzić do szału. NO ale najłatwiej jest krytykować. Ciesze się jednak bardzo ze festiwal zostanie. I oby nigdy go nie próbował znów przenosić!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: makss Re: Łódź najlepsza dla festiwalu: Camerimage zost IP: 61.142.69.* 10.06.10, 23:09 Do tej pory walki nie było, raczej sielanka jeśli chodzi o urząd miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Łódź najlepsza dla festiwalu: Camerimage zost IP: *.grs-e0.g1.pl 10.06.10, 23:07 popieram całkowicie Odpowiedz Link Zgłoś
rtoip1 Camerimage nie zostanie, bo jest g warta 03.07.10, 00:45 Potrzebujemy innych imprez, tańszych i długofalowych, bez szantażu. Odpowiedz Link Zgłoś
rtoip1 powtarzam, tańszych i długofalowych 04.07.10, 00:31 związanych z miastem. Odpowiedz Link Zgłoś