Dodaj do ulubionych

Gdzie kupić kask, kamizelkę odblaskową itp

IP: *.retsat1.com.pl 22.03.04, 17:58
Gdzie można zaopatrzyć się w:
- kamizelkę odblaskową
- taśmy odblaskowe
- kask - najlepiej jakiś sklep z wyborem dużym, a nie 3 na krzyż
- okulary przeciwsłoneczne, j.w.

No to jak? Pomożecie?
Obserwuj wątek
    • uerbe Re: Gdzie kupić... 22.03.04, 18:16
      Gość portalu: Rowerzysta napisał(a):

> - kask - najlepiej jakiś sklep z wyborem dużym, a nie 3 na krzyż

Zależy, jakiej wysokości fundusze jesteś w stanie/chcesz na kask przeznaczyć.
      Duży wybór jest W Rosscottcie (pl. Wolności), w Dynamie (Kilińskiego 3), w
      Piaście (Puszkina chyba 82). W Rosscottcie są czeskie RZ za jakieś 110zł, w
      podobnej cenie są Prowelle w hurtowni rowerowej na Brukowej (przy czym Prowelle
      są o niebo lepsze niż nieinmoldowane RZ o tragicznym systemie mocowania). Duży
      wybór kasków jest (czasem) w GoSporcie, z tym że ceny kasków tam się
      znajdujących mogą nieznacznie przewyższać przeciętne ceny w innych sklepach.

> - okulary przeciwsłoneczne, j.w.

J.w. - czyli ile jesteś w stanie na okulary wyłożyć. Ostrzegam od razu, że
      wyrobów "straganowych" nie polecam - może i przyciemnia to nieco, ale przy
      braku jakiegokolwiek filtra UV powoduje rozszerzenie źrenic i w rzeczywistości
      do oka przedostaje się więcej promieniowania UV niż w wypadku nieużywania
      takiego "dobrodziejstwa". Dobre okulary rowerowe, czyli takie, które nie pękają
      przy byle zetknięciu z gałęzią, mają filtr UV kosztują ok.75-100zł (Uvexy,
      Sklep FR na Franciszkańskiej za Wojska Polskiego), z reguły mają szkła smoke -
      luksus w postaci wymiennych soczewek to zwykle jakieś 100zł więcej (Rudy
      Project, w Dynamie na Kilińskiego... w Sprincie na Kopernika 62 też powinny być
      jakieś okulary... co ciekawe, nie ma ich wiele u Sujki na Politechniki. Sujka
      zawsze "szosą stał", więc brak tak podstawowego artykułu jest cokolwiek dziwny).

Więcej informacji tutaj.
      Pozdrawiam,
      • keridwen Re: Gdzie kupić... 22.03.04, 22:46
        a ja w obim na olechowie widzialam kaski :P i nie trzy, a z piec czy szesc
        roznych bylo ;>>>

ale co tam, ja sie nie znam :))
      • Gość: Kasa na kaska Re: Gdzie kupić... IP: *.retsat1.com.pl 30.03.04, 12:19
        uerbe napisał:

> Zależy, jakiej wysokości fundusze jesteś w stanie/chcesz na kask przeznaczyć.
        > Duży wybór jest W Rosscottcie (pl. Wolności), w Dynamie (Kilińskiego 3), w
        > Piaście (Puszkina chyba 82). W Rosscottcie są czeskie RZ za jakieś 110zł, w
        > podobnej cenie są Prowelle w hurtowni rowerowej na Brukowej (przy czym Prowelle
        > są o niebo lepsze niż nieinmoldowane RZ o tragicznym systemie mocowania).

Fundusze to jakieś 100-150 zł, kask na drogowe jazdy raczej niz ewolucje jakies. No to moze ten Prowell? A ta hurtownia na Brukowej to mniej wiecej w ktorym miejscu i czy cos tam doradzą zielonemu w razie czego?
        • uerbe Re: Gdzie kupić... 31.03.04, 14:59
          Hurtownia jest niedaleko skrzyżowania z Aleksandrowską, po lewej stronie
          Brukowej (idąc od skrzyżowania... czyli od strony torów kolejowych). Mało to
          dokładne jak na opis, ale byłem tam może ze dwa razy, nie pamiętam zbyt dobrze.
          Prowelle nie
          są specjalnie drogimi kaskami, za to są inmoldowane (czyt. nie rozpadną się po
          upadku na podłogę) i mają dość dobre mocowanie.
    • michal.ch Re: Gdzie kupić kask, kamizelkę odblaskową itp 22.03.04, 18:44
      Gość portalu: Rowerzysta napisał(a):

> Gdzie można zaopatrzyć się w:
      > - kamizelkę odblaskową

O to to. ja mam podobny problem, ale w nieco innym kierunku. :)
      Widział ktoś gdzie można nabyć kamizelki pomarańczowe z dwoma poziomymi paskami
      odblaskowymi barwy białej? Chodzi o wzór stosowany na PKP. Z góry dzięki w
      imieniu swoim i krzyskupa. ;)))
      • uerbe [OT] Re: Gdzie kupić ... 22.03.04, 18:51
        michal.ch napisał:

> O to to. ja mam podobny problem, ale w nieco innym kierunku. :)
        > Widział ktoś gdzie można nabyć kamizelki pomarańczowe

Odwiedź www.Odblaski.com albo wpadnij do nich (róg Pomorskiej i
        Strykowskiej) i zapytaj.
        • michal.ch [OT] Re: Gdzie kupić ... 30.03.04, 12:34
          Dobra, dzięki za pomoc. Wsio jest git. :)
          Koło 2 dych, ale jakoś przebolałem tą cenę.
    • Gość: ktoś Re: Gdzie kupić kask, kamizelkę odblaskową itp IP: *.escore / *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.04, 16:37
      a jakbyś chciał rolki to fajne są teraz w GoSporcie, niedrogie i dobre ale to
      nie promocja broń boże fajne kółka mają po prostu i i dla takiego amatora mało
      zaawansowanego są super
    • Gość: ktoś Re: Gdzie kupić kask, kamizelkę odblaskową itp IP: *.escore / *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.04, 16:40
      a w ogóle jak się chce zrobić przegląd na wiosnę roweru dla dziecka to kogo
      prosić o pomoc? Zaznaczam,że nie interesują mnie firmy i podatki, szukam
      pasjonata, który wie o co chodzi.
      • uerbe Tu patrz... 24.03.04, 15:10
        ...drugi link w sygnaturce. Albo napisz na priv co jest do zrobienia, gdzie i
        na kiedy.
    • Gość: archeo Re: Gdzie kupić kask, kamizelkę odblaskową itp IP: *.toya.net.pl 25.06.14, 17:07
      Znowu wykopki sprzed 10 lat?!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka