Gość: Poludnie Prezydent Lech Wałęsa zostanie Twarzą Euro 2012 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.10, 20:00 Caly stadion spiewa z nami !!! Bolek Lobuzie Wsadzimy Ci CH... w Buzie !!! Odpowiedz Link Zgłoś
13ronin Prezydent Lech Wałęsa zostanie Twarzą Euro 2012 02.09.10, 20:01 No to się doczekaliśmy "Bolek" Walesa vel Kohn, zdradziecki ryj konfidenta SB twarzą Polski na Euro 2012. Dobrze, że w tym samym roku wg kalendarza Majów ma nastąpić koniec świata, bo tylko to jest w stanie zmyć tę hańbę !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
miroo OK! Byleby Lechu nic nie mówił! 02.09.10, 20:02 Bo jak się odezwie to będzie siara jak zwykle... Odpowiedz Link Zgłoś
lena65 Bolkowe - euro 02.09.10, 20:06 W 2005 roku Krzysztof Wyszkowski wypowiedział się o przyznaniu przez IPN Lechowi Wałęsie statusu pokrzywdzonego. Znany z niechęci do Wałęsy działacz pierwszej "Solidarności" stwierdził, że decyzja IP nie oznacza, iż były prezydent nie został niegdyś zwerbowany przez SB jako TW "Bolek". Te słowa rozwścieczyła Wałęsę, który najpierw nazwał Wyszkowskiego "małpą z brzytwą", a następnie wytoczył mu pozew cywilny. Po latach sądowych przepychanek koniec procesu przypadł na dzień symboliczny – dzień 30. rocznicy podpisania Porozumień Sierpniowych. Dzisiejsze święto "Solidarności" stało się tłem dla orzeczenia oddalającego pozew – co musiało szczególnie zaboleć napęczniałe ego Wałęsy. "Rzeczpospolita" relacjonuje słowa uzasadnienia wyroku: Sędzia Urszula Malak kilkakrotnie w uzasadnieniu powtarzała, że nie było rolą sądu ustalanie prawdy historycznej w sprawie agenturalności Lecha Wałęsy. Sąd zajmował się tylko kwestią czy stwierdzenia Wyszkowskiego w świetle badań historycznych można uznać za dopuszczalne. Sąd uznał, że Wyszkowski opierał swoje wypowiedzi na wiarygodnych źródłach, a jego wypowiedzi i publikacje należy uznać za rzetelne. Tak naprawdę sąd nie orzekł dziś nic specjalnie kontrowersyjnego – a z pewnością nie ocenił prawdziwości zarzutów wobec Wałęsy. Po prostu potwierdził fakt, że w Polsce obowiązuje wolność słowa i prawo do badań naukowych. Dla wielu osób w Polsce może to być jednak prawda szokująca. Najbardziej zszokowany jest oczywiście sam Wałęsa, który zapowiedział apelację i zadeklarował na antenie Polsat News, że: jeśli przegra ten proces to nigdy więcej nie weźmie udziału w żadnych uroczystościach bo będzie agentem. Tyle tylko, że Wałęsa nie bierze udziału w rocznicowych uroczystościach już teraz, więc groźba nie wydaje się być najtrafniejszą Odpowiedz Link Zgłoś
sselrats Z czym kojarzyly sie twarze Euro 2008? 02.09.10, 20:10 A jak pamietamy same Euro? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bosman Prezydent Lech Wałęsa zostanie Twarzą Euro 2012 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.10, 20:16 BRAWO niech żyje Lech Wałęsa człowiek dzięki któremu mamy wolny kraj i mamy EURO 2012 ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: glikol Prezydent Lech Wałęsa zostanie Twarzą Euro 2012 IP: *.kielce.vectranet.pl 02.09.10, 20:29 No i spoko zrobił dobrą robote dla Polski , a czytajac na forum co ludzie jak moge ich tak nazwać bo to 100 proc. idioci piszą to mnie szlak trafia że takich DEBILI mamy w polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawelo Prezydent Lech Wałęsa zostanie Twarzą Euro 2012 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.10, 20:33 czy dziś jest 1 kwietnia ?? bo tojest bardzo śmieszne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzz Wałęsa jak najbardziej zasługuje IP: *.adsl.inetia.pl 02.09.10, 20:35 To najbardziej znany żyjący Polak. Młynarczyk - PE zdobył, ale bardziej jest znany Boniek i to on powinien być Rodowicz - no bez jaj, czy ona jest znana poza naszym grajdołem? Jeżeli musiał być muzyk, to mógłby być któryś z kompozytorów. Korzeniowski - chód to sport niszowy i nikogo nie obchodzi ile w nim kilogramów medali zdobył. Równie dobrze mógł być Małysz - podobna nisza, ale mimp wszystko w Skandynawii czy Niemczech ktoś by go kojarzył... Dziwne te kandydatury (poza Wałęsą). Odpowiedz Link Zgłoś
oglaszam_wszem_i_wobec a kim ty jestes ze tak stoisz murem za ubekiem , 02.09.10, 21:01 ktory sie przyznal do wspolpracy z SB? pamietasz depesze PAP z 4 czerwca 1992 , ktora to zaraz wycofano ? "Braun przywołuje m.in. cytat z książki Wałęsy "Droga nadziei", w której przywódca "Solidarności" (wielokrotnie stwierdzający publicznie, że kompromitujące go dokumenty zostały podrobione przez SB), tak pisze o swoich kontaktach ze Służbą Bezpieczeństwa (jak mówi - przesłuchaniach) po grudniu 1970 roku: "Prawdą jest, że z tego starcia nie wyszedłem zupełnie czysty. Postawili mi warunek: podpis. I wtedy podpisałem". Braun przytacza też depeszę Polskiej Agencji Prasowej z 5 czerwca 1992 roku, nadaną nazajutrz po tzw. nocy teczek, podczas której minister spraw wewnętrznych Antoni Macierewicz, realizując uchwałę Sejmu RP, przedstawił listę osób związanych z opozycją, a podejrzewanych o współpracę z SB. Jak 4 czerwca 1992 ujawnił z sejmowej trybuny pos. Kazimierz Świtoń (pokazany w filmie), na liście było też nazwisko ówczesnego prezydenta Lecha Wałęsy. W komunikacie PAP Wałęsa oświadczał: "W grudniu 1970 r. podpisałem trzy albo cztery dokumenty". Po kilku godzinach depesza została z serwisu PAP wycofana. " dla przypomnienia w linku ponizej fragment Nocnej Zmiany , niestety z logo trwam www.youtube.com/watch?v=foAhCqD_q1c sa jeszcze niestety ludzie w Polsce , ktorzy pamietaja o tym ze komuna nie upadla , tylko zostala przeksztalcona w dosyc dochodowy biznes o czym swiadcza wszystkie afery wstecz. Pozatym nigdy sie nie owszawilismy poprzez lustracje , i ty chcesz mi tu mowic o jakims sukcesie KMIOCIE :) i na koniec przytocze cytat jednego z internautow "SKORO 30 LAT TEMU WAŁĘSA Z KOMOROWSKIM, BORUSEWICZEM I KRZYWONOS OBALILI KOMUNĘ TO PODAJCIE MI NAZWISKA OBALONYCH KOMUCHÓW, OSĄDZONYCH ZA ZBRODNIE NA POLSKIM NARODZIE, ZA TYRANIE, MORDY I PONIŻANIE. ILU ZA TO TRAFIŁO PRZED SĄD ALBO CHOCIAŻ STRACIŁO MAJĄTEK? BĘDĘ CIERPLIWIE CZEKAŁ ." albo jestes ignorantem albo poprostu pozytecznym idiota , ktory tak jak kaczynski probuje wmowic ze czarne jest biale a biale jest czarne ps. lustracja walesy w 2000 roku chya nie do konca byla prawdziwa skoro podczas procesu usmiercono oficera prowadzacego , twierdzac ze nie zyje , a ten pan ma sie dobrze i nadal chodzi po polskich ulicach , i ty chcesz mowic ze nasza legenda nie jest agentem bezpieki ? :) www.youtube.com/watch?v=QizBHLVMUck - a oto dowod ze pan Edward Graczyk zyje pozatym niech Bolek oddal ponumerowane strony ktore powyrywal ze swojej teczki Odpowiedz Link Zgłoś
melibvs Doskonały wybór, a to Polska właśnie... 02.09.10, 21:44 "Nie chcem, ale muszem" przyznać, że to jedyny z możliwych wyborów.Myślę, że jako maskotkę powinien trzymać wysoko nad głowom zapalonom żarówkem(symbol oświecenia), a w drugiej paletem do pimg-pomga(symbol wszechobecnego sportu w szkołach), a na koszulce z tyłu napis "Nie martf siem, jest pajoncek(co ci się popsujem, to się zkorygujem). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seawolf Prezydent Lech Wałęsa zostanie Twarzą Euro 2012 IP: 65.249.65.* 02.09.10, 23:21 Mało nie spadłem z fotela, jak przeczytałem, ze PZPN wybrał, jako twarz Euro Lecha Bolka Wałęsę. No, myślę sobie: swój do swego po swoje. Wiadomo, że PZPN i te wszystkie kluby sportowe są nadziane weteranami z razwiedki, jak dobra kasza skwarkami, nic zatem dziwnego, że postanowili oni wesprzeć swego wieloletniego współpracownika w tak trudnych dla niego chwilach, gdy nawet słynny rozgrzany sad (w nie mniejszym stopniu nadziany razwiedkowiczami, co ten PZPN) musiał oddalić jego bezczelne i hucpiarskie powództwo wobec Wyszkowskiego. W ostatnim czasie Bolka spotkały dwie znaczące nieprzyjemności, otóż , oprócz prestiżowej przegranej w sadzie, nie tak dawno w razwiedkowym, zaprzyjaźnionym z rządem kanale TVN, co mądrość ludowa od dawna tłumaczy, jako Tusk Vision Network nadano całkiem długi poważny materiał o równie słynnym, co nieprawdziwym skoku Wałęsy przez płot. Pamiętam, już w 1980 pojawiały się głosy, ze z tym skokiem , to cos nie za bardzo, bo , niby jak miał Nasz Lechu, jak wtedy o nim myśleliśmy, przeskoczyć 3 metrowy płot, ale takie głosy natychmiast odrzucaliśmy, jako sbeckie próby zohydzenia przywódcy związkowego. Potem się okazało, że sbcja nie tylko NIE zohydzała naszego Lecha, ale wręcz przeciwnie, zohydzała i to bardzo aktywnie jego przeciwników na zjeździe Solidarności w hali Olivia, dzięki czemu – TYLKO dzięki temu, bo dostał zaskakująco mało głosów, jakieś 52% , jeśli mnie pamięć nie myli, wygrał i pozostał przywódca solidarności. Tytularnym, bo jego zastępcą od prawdziwej roboty był Lech Kaczyński. Ta akcja rozprowadzania kandydatury Lecha Wałęsy przez SB jest dokładnie udokumentowana, nie ma żadnej wątpliwości co do jej istnienia. Przy czym nie musi to być akurat bezpośredni dowód na agenturę, być może uznano, że w porównaniu z pozostałym, jego akurat będzie można łatwiej zaszantażować kwitami, łatwiej wykorzystać jego prymitywną pazerność i nieprawdopodobny egocentryzm. To, powtarzam, akurat nie musi być dowód, choć może- innych dowodów i poszlak jest dostatecznie wiele. Dla mnie ostatecznym dowodem są sterczące smętnie w niebo, jak wyrzut sumienia strzępki dokumentów wyrwane na chama, właśnie w chamskim, prostackim stylu Wałęsy z jego teczki wypożyczonej Panu Prezydentowi w czasie jego niesławnej prezydentury, która obyśmy zapomnieli jak najszybciej, i która to doprowadziła naród do takiej desperacji, że wybrał komucha Kwaśniewskiego, co kilka lat wcześniej było absolutnie nie do pomyślenia. Wracając do tego skoku, sam osobiście słyszałem z ust Lecha Wałęsy- osobiście, bez żadnych pośredników, osobiście, choć oczywiście przed kamerami w czasie licznych wywiadów, cztery, czy pięć różnych wersji wyjaśnienia okoliczności swojego dotarcia do stoczni, dlaczego tak późno, mimo, iż miał , według ustaleń z „Borsukiem” Borusewiczem właśnie osobiście zacząć strajk z samego rana, (nie pojawił się, wiec strajk zaczął Borowczak), dlaczego nie przez bramę, która była już przecież w rękach strajkujących, dlaczego przez płot i przez który płot- i tak dalej. Oczywiście, dzisiaj już wiemy, a kto chciał, to wiedział juz wtedy, jak pani Walentynowicz, czy Gwiazdowie ( bo się zwyczajnie przyznał na pewnym zebraniu, z płaczem i na kolanach przysięgając, że już nigdy), że agent SB Bolek został dostarczony na teren stoczni motorówką od strony morza, co w końcu zostało jasno powiedziane właśnie w razwiedkowej , zaprzyjaźnionej z rządem Tusk Vision Network, a sam Wałęsa, zapytany w końcu wprost, odpowiedział, że to przecież nieważne, czy przeskoczył przez płot, czy przypłynął motorówką, ważne, ze obalił komunizm. Czyli w tym temacie mamy wreszcie jasność- motorówka. Motorówka nie wynajęta na godziny do przejażdżek po porcie, nie rybacka, nie sanitarna, nie jakakolwiek inna, tylko motorówka Marynarki Wojennej. Bo innych wtedy po prostu nie było i inna by po prostu nie przypłynęła na teren stoczni; prędzej by ja zatopiono po drodze rakietą P-15. seawolf.salon24.pl/ niepoprawni.pl/blogs/seawolf Odpowiedz Link Zgłoś
edwinstern Prezydent Lech Wałęsa zostanie Twarzą Euro 2012 03.09.10, 05:34 Przeczytalem pare chamskich wPiSow na tym forum. Pod ich naciskiem zaproponuje zmiane twarzy na "dziob kaczora". To zadowoli nawet zaGORZALYch wielbicieli krzyza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janusz Prezydent Lech Wałęsa zostanie Twarzą Euro 2012 IP: *.adsl.inetia.pl 03.09.10, 11:43 To jakaś kpina mam dość już oglądania tej zarozumiałej twarzy Wałęsy wykreował się na bohatera a tak to naprawdę był pionkiem,którym posługiwała się Solidarność w grze z PZPR-em.On pani Walentynowicz nawet do piet nie dorastał i innym,którzy mu teksty pisali bo on nawet nie ma pojęcia o tym żeby coś sensownego od siebie powiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariański bilety na Euro2012 IP: 213.25.206.* 03.09.10, 15:45 Macie pojęcie kiedy zostaną ujawnione ceny? Zapisałem się już na newsletter na stronie pl.uefa.com/uefaeuro2012/ticketing/index.html ale nie mam pojęcia kiedy mogę spodziewać się jakichkolwiek informacji. Niestety nie miałem szczęścia w loterii Euro2008, a bardzo chciałbym się wybrać, bo nie uśmiecha mi się później kupować biletu za wielokrotność jego wartości. Odpowiedz Link Zgłoś