Dodaj do ulubionych

XXVIII LO w Łodzi

IP: *.lodz.mpsz.pl 09.07.02, 11:07
Co słyszeliście o 28 LO w Łodzi? Wypowiedźcie się na tamat nauczycieli,
towarzystwa, poziomu i tego co Wam przyjdzie na myśl. Z góry dziękuję i
pozdrawiam !
Obserwuj wątek
    • simisola Re: XXVIII LO w Łodzi 09.07.02, 11:53
      Miałam przyjemność skończyć tę szkołę przed 5 laty.Chodziła tam również
      wokalistka Blue Cafe Tańka Okupnik, ale chyba tu nie zagląda...
      Szkoła na pewno nie ma takich osiągnięc jak I czy XXI LO, ale nauczyciele są
      świetnie przygotowani, ich wiedza jest na naprawdę bardzo wysokim poziomie.
      Zawsze mozna było porozmawiać nie tylko o szkole, ale i o wszystkim. Świetna
      bibliotekarka i bibloteka, kółko fotograficzne i teatralne,własna gazeta.
      Wspominam ten czas baaaardzo miło, spotkałam tam fantastycznych ludzi,
      atmosfera w szkole jest ciepła, serdeczna,nie chodzi się tam ze strachem.
      Maturę też wspominam bardzo miło.
      Jak wszędzie, trzeba się starać, żeby coś osiągnąć.
      Także bardzo polecam; myślę, że jest to jedna z bardzo dobrych szkół wśród
      tzw. "średniaków".
      Ostatnio czytałam w prasie, że była awantura o zmianę dyrektora. Przez
      ostatnich 5 lat dyrektorem była pani Łacińska (za której ponownym wyborem
      optpwało całe grono pedagogiczne), natomiast kuratorium zaproponowało byłą
      dyrektorkę LO z Drewnowskiej (nie LO ekonomiczne, tylko to w połowie
      Drewnowskiej).Szkoła ta ma fatalną opinię i zawsze ładowało się tam dzieci,
      które nie dostały sie do innych szkół, by po roku je przenieśc do normalnych
      szkół. Także przed podjęciem decyzji radzę dowiedzieć się kto w końcu został
      dyrektorem.
      Dodam, że z mojego rocznika 95 % osób które chciały studiować, na studia się
      dostało; ci którzy nie mieli takiego zamiaru nie studiują.
      pzdr, s,
      • yaa Re: XXVIII LO w Łodzi 09.07.02, 12:07
        Co do atmosfery w szkole to zgadzam się z Simisolą w pełni. I co do wyników
        egzaminów na studia też.
        Pozdrawiam
        Yaa
    • yaa Re: XXVIII LO w Łodzi 09.07.02, 12:05
      Znam to liceum dobrze.
      Jest to liceum przeciętne, nie mogę powiedzieć, żeby było genialne pod jakimś
      względem. Ale ma bardzo solidny poziom nauczania, a co za tym idzie dosyć
      wymagających nauczycieli, przynajmniej z niektórych przedmiotów. Dosyć słabo
      wypadają w rankingach, głównie z powodu złego wyposażenia szkoły (brak pracowni
      internetowej itp.)
      Największym dramatem jaki 28 LO przeżywa obecnie jest batalia o dyrektora.
      Władza - czyli Wydz. Oświaty Urzędu Miasta chce obsadzić to stanowisko swoją
      osobą, przyniesioną w teczce, powszechnie nielubianą w szkole w której pracuje i
      co tu ukrywać - słabej merytorycznie (czyli mierna ale wierna). W związku z tym
      odwołano obecną dyrektorkę, szanowaną i lubianą przez wszystkich. Oczywiście taka
      zmiana spotkała się z protestami nauczycieli - były programy w TVP3 i artykuły
      w "GW" i "Dz. Łódzkim".
      Czyli reasumując - szkoła niezła, choć nie wybitna.
      Pozdrawiam
      Yaa
    • Gość: kostas Re: XXVIII LO w Łodzi IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 09.07.02, 16:06
      skończyłem 'Broniewskiego' cztery lata temu, przede mną skończyli Go moi
      rodzice, a po mnie moja siostra i... żadne z nas, gdyby jeszcze raz mogło, nie
      wybrałoby innej szkoły. nie ma tam raczej nacisku na ucznia, że musi coś
      osiągnąć, ale jeżeli tylko chce, to może, a ekipa naprawdę solidnych
      nauczycieli (chociaż za wszystkich nie ręczę, bo od czterech lat mogło się
      nieco pozmieniać) mu w tym chętnie pomoże. atmosfera jest super,
      nauczyciele „ludzcy”, wśród uczniów żadnego niezdrowego współzawodnictwa.
      jedyna wada to brak funduszy, na czym najbardziej cierpi pracownia komputerowa
      i zaplecze sportowe.
      w skrócie – polecam
    • Gość: ChrisBTO XXVIII LO w Łodzi - szkoła z RURĄ IP: *.lodz-marysin.sdi.tpnet.pl 09.07.02, 16:16
      Gość portalu: Mała napisał(a):
      > Co słyszeliście o 28 LO w Łodzi?

Chodziłem tam za dyrektorowania Marcinkiewicza, babci Plocer i madame Renee.
      Strasznie dawno temu.

Zimą ubiegłego roku była jakaś okrągła rocznica Szkoły: byłem oczywiście.
      W korytarzu piwnicznej szatni jest ta sama RURA, o którą tyle razy zawadzałem
      głową, zawadziłem i przy rocznicy. Przypomniałem sobie kolegę Rysia
      A., 'Szprychę', jedynego wyższego ode mnie w całej szkole. Tylko my dwaj
      zawadzaliśmy o RURĘ.

Mała, nie masz co dalej szukać. To jest najlepsza szkoła w mieście: drugiej
      takiej RURY nie ma nigdzie.
      • yaa Re: XXVIII LO w Łodzi - szkoła z RURĄ 09.07.02, 16:18
        Rurę potwierdzam. Ale na szczęscie byłem za niski. Mój kolega zawadzał o nią
        regularnie. ;-)))
        Ech stare dobre czasy...
        pozdrawiam
        Yaa
        • Gość: kostas Re: XXVIII LO w Łodzi - szkoła z RURĄ IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 09.07.02, 16:26
          a czy za "Waszych" czasów, uczyli tam już prof. R.N. od chemii, prof. S.K. od
          niemieckiego (kiedyś miała inne nazwisko) i oczywiście prof. M.S. od matematyki
          (jeśli macie taką książeczkę wydaną w zeszłym roku, to tam o prof. M.S. pisze
          się jako o symbolu tej szkoły)... zaczynam się rozczulać.. po wakacjach chyba
          pójdę odwiedzić moich byłych psorów...
          a! jeszcze jedno, czy tam nigdy nie było porządnego boiska?
          • yaa Re: XXVIII LO w Łodzi - szkoła z RURĄ 09.07.02, 16:31
            Za moich wszyscy byli. Fajni ludzie. Zresztą nie tylko oni. I co tu ukrywać,
            pracuje tam jedna osoba bliska mi bardzo... ech.
            Pozdrawiam
            Yaa
          • Gość: ChrisBTO Re: XXVIII LO w Łodzi - szkoła z RURĄ IP: *.lodz-marysin.sdi.tpnet.pl 09.07.02, 16:36
            Gość portalu: kostas napisał(a):

> a czy za "Waszych" czasów, uczyli tam już prof. R.N. od chemii, prof. S.K. od
            > niemieckiego (kiedyś miała inne nazwisko) i oczywiście prof. M.S. od matematyki
            >
            > a! jeszcze jedno, czy tam nigdy nie było porządnego boiska?

Pani Strumiłło od matmy? oczywiście była. ZADANIE NA PIĄTKĘ (CZWÓRKĘ). Innych
            inicjałów nie rozpoznaję.
            • yaa Re: XXVIII LO w Łodzi - szkoła z RURĄ 09.07.02, 16:46
              Od niemieskiego to Pani Kolczyńska. A od Chemii to Pan Nowacki, ale yaa zawsze
              wolałem Panią Szulc ("trzy z dwoma na tle klasy") ;-).
              Pozdrawiam
              Yaa
              PS. łza się w oku kręci, cofam wszystko co napisałem - Mała to jest super
              szkoła !!! Drugiej takiej nie znajdziesz !!!
            • Gość: kostas Re: XXVIII LO w Łodzi - szkoła z RURĄ IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 09.07.02, 16:49
              Gość portalu: ChrisBTO napisał(a):

> Pani Strumiłło od matmy? oczywiście była. ZADANIE NA PIĄTKĘ (CZWÓRKĘ). Innych
              > inicjałów nie rozpoznaję.

oj, chodziło mi o Panią Mariannę S. (Pani Strumiłło skończyła uczyć jak byłem w
              pierwszej, czy drugiej klasie i mało ją znałem)
    • Gość: Mała Re: XXVIII LO w Łodzi IP: *.lodz.mpsz.pl 09.07.02, 17:31
      dziękuję wszystkim za opinie na temat tej szkoły... Już od nowego roku zacznę tam
      chodzić i mam nadzieję, że będzie także fajnie... POZDRAWIAM/ Mała
      • Gość: kostas Re: XXVIII LO w Łodzi IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 09.07.02, 17:34
        gratuluję wyboru. tylko, Mała, jak jesteś wysoka, to na tą rurę uważaj ;)
        • Gość: pio Re: XXVIII LO w Łodzi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.22, 14:17
          Jest lipiec 2022 rok. Siedzę w swoim biurze w pracy i przez zmatowiałe źródła pamięci, potwierdzam swój cień, swojego niby bycia w tym miejscu a raczej czasomiejscu.
          1975-1979 to lata splątania mojej świadomości, nie do końca świadomej, bo młodej, z tą krainą wiedzy i mojej niewiedzy.
          Pozdrawiam Cię Przeszłości, z tej szatkownicy pomieszanych dat, wspomnień, mieniących się w kalejdoskopie niepewności i też emocji moich coraz mniejszych, śmierci bliższych, zawieszonych i tęskniących za pełnią życia przecież już niemożliwego.
    • Gość: Łasica kamcia Re: XXVIII LO w Łodzi IP: 2.3.STABLE* / *.gazeta.pl 24.07.02, 18:37
      hohohohohoho. Ja nic nie wiem na temat tej szkoły ale wiem że 28 jedziemy do
      Chorwacji i będziemy obalać vinka!!!!!!! Pozdrawiam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Do
      zobaczenia w niedzielę o 7.00 przed autokarem!@@@@@@@@@@@@@@@@@@@!!!!!!!!!!!!!
      @@@@@@@@@@@@@@@@@@!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka