03.11.06, 18:32
To ja znów monotematycznie... Znacie firmę Izoplast??? Zajmują się oczywiście
produkcją i montażem okien.
Obserwuj wątek
    • madziaaaa Re: Izoplast 04.11.06, 15:16
      up
      • aaa202 Znani mi ludzie wszyscy zamawiali okna 04.11.06, 15:20
        w takiej firemce obok dworca Kaliskiego (Włókniarzy po stronie Comfortu). Nie
        pamiętam nazwy. Są zadowoleni. Serwis przyjeżdża nawet parę lat później,
        reguluje itd. Ale trzeba im patrzeć na ręce, jak wszystkim. Inaczej zrobią tak
        jak u kolegi Bryzolina - blaszany parapet od zewnątrz ma spadek ku oknu. Kolega
        nie widzi problemu, więc nie ma problemu, nie?
        Ale co co pytasz? bo ja tu o oknach...
        • madziaaaa Re: Znani mi ludzie wszyscy zamawiali okna 04.11.06, 21:00
          ja też okna mam na myśli :)))
          • Gość: justka Re: Znani mi ludzie wszyscy zamawiali okna IP: *.toya.net.pl 29.09.13, 18:24
            Ja i moja mama mamy ich okna, są ok, zwłaszcza p. Patryk, handlowiec Izoplastu.
        • m.matu Re: Znani mi ludzie wszyscy zamawiali okna 23.09.13, 12:34
          Najgorsza firma jaką znam nie polecam trzymajcie się od nich jak najdalej. Brak komunikacji, brak jakich kolwiek kompetencji szkoda że nie mogę dodać zdjęć.
          • Gość: misiek Re: Znani mi ludzie wszyscy zamawiali okna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.13, 09:44
            Opluwać na necie to każdy potrafi szkoda tylko że brakuje odwagi na podanie swoich danych !!! No chyba że się jest konkurencją i robi się innym koło d..y specjalnie.
          • Gość: misio Re: Znani mi ludzie wszyscy zamawiali okna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.14, 09:31
            Jesteś raczej typem co słyszy tylko to co chce usłyszeć i jesteś zapewne najmądrzejszy w rodzinie, racja?
            Wystarczy posłuchać co handlowiec ma do powiedzenie, i przeczytać umowę.
            W dwóch już mieszkaniach wymieniałem okna z Izoplastu, nie mam zastrzeżeń ani do obsługi, ani do montażu, podobnie jak moi znajomi którym ich polecałem.
    • Gość: AS Re: Izoplast IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 06.06.13, 17:44
      Ja znam i szczerze nie polecam .przynajmniej Łódzkiego oddziału . Czemu ?
      ZAKUPIŁEM OKNA W TAK ZWANEJ PROMOCJI -50 % OCZYWIŚcIE OD SAMEGO POCZĄTKU ZDAWAŁEM SOBIE SPRAWĘ ŻE NIE BĘDZIE AŻ TAK TANIO :)ALE NIE O TYM CHCĘ NAPISAĆ .ZACZĘŁO SIĘ JAK ZAWSZE CZYLI BYŁO MIŁO SYMPATYCZNIE DO MOMENTU PODPISANIA UMOWY. SCHODY ZACZĘŁY SIĘ JUŻ W CHWILI MONTAŻU GDY EKIPA MAJĄCA MONTOWAĆ OKNA ,PRZYJECHAŁA BEZ ODPOWIEDNIEGO SPRZĘTU CO ZAKOŃCZYŁO SIĘ WYRWANIEM DOŚĆ ZNACZNEJ CZĘŚCI ŚCIANY NAD OKNEM .PROBLEM BYŁ O TYLE ZE NIE ZAMAWIAŁEM TZW. OBRÓBKI I NIESTETY PO TYM ZDARZENIU ZMUSZONY BYŁEM TAKOWĄ ZAMÓWIĆ .CO MIAŁO NASTĄPIĆ W DRUGIM PODEJŚCIU TYM BARDZIEJ ŻE EKIPA NIE POSIADAŁA NA STANIE NIE TYLKO POTRZEBNEGO SPRZĘTU ALE TAKŻE LISTW WYKOŃCZENIOWYCH .PRZY DRUGIEJ WIZYCIE OWSZEM ŚCIANA ZOSTAŁA NAPRAWIONA (ZAZNACZAM ŻE ODPŁATNIE ) ALE LISTWY NIE BYŁO. PRZY 3 WIZYCIE PO OK TYG. JUŻ KOLEJNA EKIPA MIAŁA LISTWĘ WYKOŃCZENIOWĄ ALE NIESTETY BYŁA ONA ZA WĄSKA I NAWET USZCZELNIANIE SILIKONEM NIE POMOGŁO I LISTWA PO OK GODZ. ODPADŁA .POSTANOWIŁEM ZROBIĆ KILKA ZDJĘĆ I PRZESŁAĆ JE DO IZOPLASTU DO OSOBY Z KTÓRĄ PODPISYWAŁEM UMOWĘ . CZEKAŁEM NA ODP. TYM BARDZIEJ ŻE PRÓBA KONTAKTU TELEFONICZNEGO. BYŁA NADAREMNA . TEL. WCIĄŻ NIKT NIE ODBIERAŁ I NAWET GDY PRÓBOWAŁEM POROZMAWIAĆ Z KIMŚ INNYM Z TEGO ODDZIAŁU NIKT NIE BYŁ ZAINTERESOWANY ŻEBY MNIE WYSŁUCHAĆ . POSTANOWIŁEM WIĘC INTERWENIOWAĆ W SIEDZIBIE FIRMY. I DOPIERO TU BARDZO MIŁA PANI WYSŁUCHAŁA MNIE I OBIECAŁA ŻE SIĘ TYM ZAJMIE I TAK TEŻ SIĘ STAŁO . PO OK GODZ. ZADZWONIŁ pan DARIUSZ K.( TYM RAZEM ZNALAZŁ CZAS ŻEBY MNIE WYSŁUCHAĆ , CHOĆ NIE ROZUMIAŁ O CO MNIE CHODZI ,MIMO TO PRZEPROSIŁ ZA JAK TO NAZWAŁ SYTUACJE DALEKO ODBIEGAJĄCĄ OD STANDARDÓW IZOPLASTU. SZCERZE POWIEM ŻE MIAŁEM NADZIEJĘ ŻE JUŻ TERAZ BĘDZIE DOBRZE . NIESTETY I TYM RAZEM SIĘ POMYLIŁEM .PO KOLEJNYM TYG. OCZEKIWANIA PRZYJECHAŁA EKIPA PONOWNIE :) I CO , ZNÓW BYŁO COŚ NIE TAK .MIANOWICIE UZUPEŁNIENIE LISTWY WYKOŃCZENIOWEJ TZW. ĆWIERĆ WAŁEK (POTRZEBNY BYŁ PONIEWAŻ NIKT W FIRMIE IZOPLAST NIE PRZEWIDZIAŁ ŻE BĘDZIE AŻ TAKA PRZESTRZEŃ BĘDZIE MIĘDZY PROFILEM OKNA A PARAPETEM )OKAZAŁ SIĘ ZA KRÓTKI O OK 4 CM. NIBY NIC A JEDNAK WYGLĄDAŁO FATALNIE . ZNÓW POWTÓRKA CZYLI CZEKANIE AŻ BĘDĄ MIELI LISTWĘ O ODPOWIEDNIEJ DŁ.
      ZAPOMNIAŁEM WSPOMNIEĆ ŻE Z OKNEM W DRUGIM POKOJU SYTUACJA BYŁA IDENTYCZNA .
      PRZY 5 WIZYCIE LISTWY ZOSTAŁY ZAMONTOWANE I WYGLĄDA NAWET NIEŹLE .
      NIESTETY MUSIAŁEM ROZMAWIAĆ Z panem D.K. KOLEJNY RAZ BO OKAZAŁO SIĘ ŻE ŻE DRZWI BALKONOWE SĄ TROCHĘ KRZYWO ZAMONTOWANE (CO JAK USŁYSZAŁEM MIEŚCI SIĘ TO W GRANICACH -NIE WIEM CZEGO ?MOŻE STANDARDU ŁÓDZKIEGO IZOPLASTU )A W ZWIĄZKU Z TYM ŻE NAPRAWDĘ MAM JUŻ SERDECZNE DOŚĆ TEJ FIRMY NIE CHCIAŁEM PONOWNEGO DEMONTAŻU I MONTAŻU (NIE WIADOMO JAK BY TO SIĘ TYM RAZEM SKOŃCZYŁO) ZGODZIŁEM SIĘ NA WYDŁUŻENIE GWARANCJI Z 12 DO 24 MIESIĘCY( TYM BARDZIEJ ŻE OKNO BARDZO CIĘŻKO SIĘ ZAMYKA ), KTÓRĄ MIAŁEM OTRZYMAĆ @ . I OTRZYMAŁEM ALE OCZYWIŚCIE TRZEBA BYŁO I TO POPRAWIĆ BO BYŁY BŁĘDY .
      POWIEM TAK WCIĄŻ WALCZĘ O SWOJE A p. DARIUSZ K. TWIERDZI ŻE JESTEM WROGO NASTAWIONY DO JEGO FIRMY. A TO NIE PRAWDA . PO PROSTU JAKO KLIENT MAM PRAWO DO TOWARU I USŁUGI W 100% ZGODNEJ Z UMOWĄ .
      • Gość: gość Re: Izoplast IP: *.toya.net.pl 07.06.13, 09:05
        @AS
        Zlituj się i wyłącz caps lock, bo tego się nie da czytać.
        • Gość: AS Re: Izoplast IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 17.07.13, 15:40
          Dla informacji duża litera oznacza KRZYK . I tak miało być ponieważ uważam że jest to jedna z najgorszych firm na rynku . Wpis ten ma być przestrogą przed tą firmą . Żeby tego wszystkiego było mało jedno z okien (panorama ) pękło i choć firma izoplast pozytywninie ustosunkowała się do reklamacji . Nadal nie zostało okno wymienione .Jest z nimi bardzo ciężki kontakt , wynika to pewnie z olewatorskiego podejścia do klienta który już zapłacił .
          pozdrawiam
          • Gość: tola Re: Izoplast IP: *.4web.pl 17.07.13, 16:48
            Miał być krzyk, a przez Caps Locka wyszedł bełkot.
          • Gość: gość Re: Izoplast IP: *.play-internet.pl 17.07.13, 19:34
            Nie martw się. Wszystkie firmy tak robią
            Niezależnie od ceny, promocji, pana Kazia czy Henia, który ma w poważaniu pracę i sztukę montażu okien. W Polsce nie ma fachowców do produkcji, sprzedaży i montażu okien! Nie ma!
            O serwisie gwarancyjnym i pogwarancyjnym nie wspomnę. Problem zaczyna się od jakości produktu ale przecież niewolnik za 1200 zł nie potrafi dobrze pracować. Daje się takiemu człowiekowi możliwość pracy po 12 a nawet 16 godzin. O dodatkach za nadgodziny nikt nie pamięta. Często są to ludzie pracujący na liście po 8 godzin a reszta pod stołem. Tak to działa! W każdej firmie. U największych w największym stopniu.
            • Gość: Jakub2114 Re: Izoplast IP: *.90.59.196.sttb.pl 20.08.13, 10:43
              Temat powraca. Mam żal niestety sam do siebie bo za późno przeczytałem ten temat i zamówiłem okna z izoplastu. Dwa dni temu wróciłem z wakacji gdyż wczoraj był termin w którym mieli się skontaktować. Kontaktu brak dzwonie już drugi w sumie trzeci dzień do firmy. po trzech dniach udało mi się uzyskać informacje że mają na to jeszcze 7 dni żeby ustalić date montażu. Totalne olewanie klijenta, dziwne że taka firma utrzymuje się na rynku. Ciekawy jestem jeszcze jak bedzie wyglądał montaż, bo po tym co tu czytałem to może być nieciekawie!!!!!
              • Gość: Klient Re: Izoplast IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 30.08.13, 08:18
                Witam
                Przyznam szczerze, że nie wpisuję się na takie fora ale tym razem i ja coś powiem. Izoplast w ciągu trzech lat wymieniał okna u mnie w pracy(tak do nich dotarłem), u mnie w mieszkaniu, u mojej mamy i córki. Powiem szczerze, że nie miałem problemu, mimo, że zamawiałem okna z parapetami ze sztucznego kamienia i jeszcze dodatkowo moje mieszkanie to kamienica i stare ramy były szerokie i po wyrwaniu zostały straszne dziury. Ci co montowali mówili, żeby się nie martwić i tak faktycznie wyszło. Wiem, że dziwne jest pisać pozytywy, ale może czasem trzeba. a co do terminu montażu to też się denerwowałem, ale faktycznie w umowie było ze tydzien od terminu umawiają montaż i musiałem to zaakceptować. Podobno mają dużo zleceń i inaczej te terminy się nie ustawi.
                Tyle ode mnie, proszę o nie plucie jadem, nie wszyscy muszą być niezadowoleni.
    • mariolka1901 Re: Izoplast 06.10.13, 11:56
      Ja robiłam okna u nich z 4 mieś temu. Brak zastrzeżeń.
      • mazurel Re: Izoplast 28.02.14, 15:08
        Podaj mi adres albo jakiś kontakt do siebie - chciałbym zobaczyć te okna, podam swój e-mail: mazurel@gazeta.pl
    • Gość: Andrzej Re: Izoplast IP: 160.62.4.* 14.10.13, 12:36
      Nie polecam tej firmy. Montaż bardzo niestaranny (dość drogie jak na ten segment okna w domu wielorodzinnym), dodatkowo przed zamontowaniem firma miała niesamowite wymagania co do przygotowania otworów. Okna zamontowane krzywo, problemy z reklamacją. Jak widać cena wcale nie jest wyznacznikiem jakości. Kontakt z firmą miły do momentu podpisania umowy. Później jest się traktowanym jak intruz, którego trzeba ignorować lub zbyć. Na pewno nie zdecydowalibyśmy się na korzystanie z usług tej firmy ponownie. Niestety z ich partactwem teraz trzeba żyć.
      • Gość: paweł Re: Izoplast IP: *.skomur.pl 14.10.13, 23:19
        dołączam się do ludzi niezadowolonych z ich usług - partacze i olewanie klienta - trzymać się od nich z daleka - tyle w temacie
        • Gość: czarek Re: Izoplast IP: *.toya.net.pl 02.12.13, 20:55
          Potwierdzam ,tragedia w jednym akcie i chamstwo pracowników.
          • Gość: Ja Re: Izoplast IP: *.toya.net.pl 04.01.14, 20:15
            U mnie jak się okazało zamontowali okna bez zaczepów na ramach.
            Musiałem sobie osobno zakupić i domontować. Okna nie zostały wyregulowane po montażu za co też musiałem komuś innemu zapłacić. Widzę, że udzielają się tu ludzie z tej Firmy i miło. Niech poczytają sobie jak p.....lą robotę. Z tego co słyszałem firmy z oknami się zamykają i znikają jedna po drugiej. Z takim podejściem mam nadzieję, ze ta firma też szybko zniknie.
            • Gość: ;) Re: Izoplast IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 24.02.14, 20:07
              Może sam znikniesz
    • Gość: ja Re: Izoplast IP: *.toya.net.pl 05.01.14, 00:16
      Odradzam. Głośne, źle osadzone. Serwisant przemiły, ale okna po prostu są do dupy i na to nikt już nic nie poradzi.
      • Gość: gość Re: Izoplast IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 24.02.14, 20:05
        Zamiast pisać jakieś gołosłowne opinie prosiłbym podawać konkretnie, umowę, zamieścić zdjęcia gdzie odbył się dany montaż. Wtedy będzie każdy mógł ocenić czy są to wypociny niezadowolonej konkurencji, czy faktycznie jakieś uzasadnione opinie klientów.
        Póki co stek bzdur i wypocin.

• mazurel Re: Izoplast 28.02.14, 15:05
          Izoplast nie cieszy się dobrą opinią, mają najtańsze i słabej jakości okna - do takiego wniosku można dojść zagłębiając się w opinię o firmie w internecie i na fachowych forach budowlanych gdzie mogą pisać tylko zalogowani użytkownicy z potwierdzoną tożsamością, prowadzący publiczne dzienniki budów . Jakość montażu izoplastu też jest słaba - takie wnioski nasuwają się po przeanalizowaniu wcześniej wspomnianych opisów . To co tu jest to ewidentne działania PR w celu poprawy wizerunku. Nikt nie poda ani adresu budowy, ani nie umieści zdjęcia realizacji - bo piszą to albo pracownicy, albo wynajęta firma od PR. Jeżeli tak jest - to jest to bardzo nieuczciwe z ich strony, bo zamiast środki przeznaczyć na poprawę jakości, łatwiej jest mieszać w głowach ludziom. Zgadzam się z moim poprzednikiem w 100%
        • Gość: ja Re: Izoplast IP: *.toya.net.pl 28.02.14, 20:06
          Gość portalu: gość napisał(a):

> Zamiast pisać jakieś gołosłowne opinie prosiłbym podawać konkretnie, umowę, zam
          > ieścić zdjęcia gdzie odbył się dany montaż. Wtedy będzie każdy mógł ocenić czy
          > są to wypociny niezadowolonej konkurencji, czy faktycznie jakieś uzasadnione op
          > inie klientów.
          > Póki co stek bzdur i wypocin.
          >

Jak mam Ci wkleić zdjęcie tego, że okna są głośne? No niestety, ale musisz mi uwierzyć na słowo. A umowy nie mam zamiaru pokazywać, bo to moja prywatna sprawa.
    • ata99 Re: Izoplast 25.02.14, 16:10
      Wymieniała okna w listopadzie ubieglego. roku. Na razie o.k. Bardzo szybcy, sprawni i czysci- montażysci.:-) rym wyszedł przypadkowo nie jako reklama dodatkowa.
      • Gość: Wikula Re: Izoplast IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.14, 19:13
        Ja z mężem jestem również zadowolona z jakości i okien i montażu.
        Montaż również mocno skomplikowany zainwestowaliśmy w ciepły montaż (ciepłe parapety + taśmy zewnętrzne i wewnętrzne) wszystko przebiegło sprawnie.
        Montaż w domku jednorodzinnym, kontakt i obsługa bez zastrzeżeń obsługiwał nas Pan Patryk. Z czystym sumieniem mogę polecić firmę Izoplast.
        Okna wybraliśmy z serii Eforte trzyszybowe, kolor ciemny grafit z dwóch stron (środek okna również ciemny szary czego nie widzieliśmy u innych producentów).
      • mazurel Re: Izoplast 28.02.14, 15:07
        podaj mi adres - chciałbym zobaczyć jak wyglądają ich okna, albo kontakt do Siebie
        • mazurel Re: Izoplast 28.02.14, 15:09
          podam na wszelki wypadek mail do siebie: mazurel@gazeta.pl
          • Gość: wikula Re: Izoplast IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.14, 15:15
            Zamawialiśmy w Łodzi na ul. Brzezińskiej jeżeli chcesz prześlę Ci na maila kontakt do handlowca.
            • Gość: KLIENTKA Re: Izoplast IP: *.mnc.pl 04.07.14, 19:09
              Bardzo nieprzyjemni, gburowaci i robiący łaskę pracownicy mający kontakt z klientem, mam na myśli osobę dokonującą obmiarów oraz panią z księgowości.
              Nigdy więcej z tego powodu nie skorzystam z ich usług.
              Nabierają na stałą ale coraz to pod innym tytułem promocję atakującą z radia a w rzeczywistośći ceny coraz wyższe. JEST BARDZO DUŻY WYBÓR FIRM NIE ROBIĄCYCH ŁASKI Z KTÓRYMI JEST MIŁO WSPÓŁPRACOWAĆ.
              • Gość: gosc Re: Izoplast IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 13.07.14, 13:07
                potwierdzam co napisała KLIENTKA - nigdy wiecej jakiejkolwiek wspolpracy z tym dziadostwem
                • barthusss11 Re: Izoplast 12.10.14, 19:23
                  Hmmm... przeczytałem całą dyskusję i jestem zdziwiony. Nie miałem problemów z kontaktem z nimi, nawet sami dzwonili by potwierdzić pewne rzeczy, nikt mi łaski nie robił... Okna zamontowane sprawnie przez ludzi którzy się na tym znali bo na wszelkie pytania odpowiadali z sensem... Tak sądząc po tym jak znana jest marka nie chce mi się wierzyć by odwalali fuszerkę, więc albo sięzebrało kilka osób, którym okna montował szwagier za symboliczne 50 zł albo po prostu konkurencja nie śpi...
            • alimama1 Re: Izoplast 14.07.14, 12:01
              Zamawiałam okna w Izoplaście w ubiegłum roku i jestem z nich zadowolona na tyle, że kilka dni temu zamówiłam kolejną parę. Byłam osobiście w salonie na Brzezińskiej i uprzejmie mnie obsłuzono. W sumie nawet jakby tak nie było to nie byłby dla mnie powód aby zmieniać producenta, bo liczy się dla mnie jakość wykonania okien i profejonalizm niż nic nie dający usmiech sprzedawcy.
              • Gość: NIEZADOWOLONY83 Re: Izoplast IP: *.adsl.inetia.pl 25.02.15, 21:26
                Tak jak niestety w wiekszości opini MASAKRA ! problem z kontaktem, montaż i podejście montarzystów tragedia, zrobić co swoje i narazie, przed wyborem tej firmy radze sie dobrze zastanowić.
                • Gość: Real World Re: Izoplast IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.15, 09:46
                  Proponuję zamiast gołosłownych postów podawać konkrety, linki do realizacji lub numer zamówień, a może jakieś zdjęcia z tych "tragicznych" montaży. Póki co wiarygodność ujadających jest równa zeru. Czyżby konkurencja uprzejmie donosiła? Pamiętajcie, że to jest obusieczny miecz.
                  • Gość: J.T. Re: Izoplast IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.15, 11:28
                    Realizacja umowy nr: 153/2015/PG w Łodzi, szkoda słów, wystarczy jedno: PARTACTWO !! Mam zdjęcia i filmy tej tragifarsy ...
                    • Gość: Kuńbysięuśmiał Re: Izoplast IP: *.play-internet.pl 24.09.15, 13:05
                      z poziomu negatywnych wpisów anonimonych klientów, brawka dla konkurencji
                      • Gość: Bizon Re: Izoplast IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 28.09.15, 08:36
                        Taki numer umowy to sobie może każdy wymyślić i wpisać cokolwiek. Zero możliwości weryfikacji. Ostatnio widziałem wątek, że pracownicy konkurencyjnej firmy przyjeżdżają na montaż po piwie. Tak więc nie wierzę w wiarygodność takich komentarzy po prostu.
    • Gość: magda Re: Izoplast IP: *.toya.net.pl 15.03.16, 11:37
      PORAŻKA!!!! Cała obróbka była do poprawy. W tej firmie nie istnieje pojęcie reklamacji. Banda partaczy i tyle!
      • Gość: fidel Re: Izoplast IP: *.play-internet.pl 14.07.16, 21:29
        Jakieś fakty? Zdjęcia? Czy kolejna opinia z nikąd?
    • Gość: renata Re: Izoplast IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.17, 22:09
      Zamówiłam okna Izoplast w ubiegłym roku, to jest nasza pierwsza zima z tymi oknami.
      Opinia moja jest taka:
      okna do niczego, przy uszczelkach zrobiło się lodowisko dodam, że działo się to teraz kiedy jest -15 st.
      wieje od dołu okropnie poutykaliśmy koce jak za dawnych czasów, nawet plastik przemarza i leje się z niego woda. Szyby są suche, ale to może dlatego, że okna są trzyszybowe.
      Fachowcy którzy montowali okna też mam zastrzeżenia, ale o tym już nie będę pisać.
      • jarek081979 Re: Izoplast 03.03.17, 07:23
        Witam,jesli chodzi o przemarzanie,zjawisko to wystepuje czesto i nie jest to wina Producenta,tzn okno jako zapora budowlana ma niski wspolczynnik prznikalnosci cieplnej,ma wysokie wlasciwosci termoizolacyjne i zamontowane w murze podlega silnemu dzialaniu zimna ktore wnika coraz glebiej w przekroj okna co w efekcie koncowym powoduje silne oziebienie okna po stronie wewnetrznej,ponadto duza wilgotnosc sprawia ze pojawiaja sie skropliny na szybach,jest to normalne zjawisko.Poza tym na temperature okna ma wplyw wiele czynnikow min-roznica temperatur,rodzaj montarzu,odleglosc grzejnika i wiele innych....Firma Izoplast jako producent nie ma na to wplywu wiec opinie negatywne nie sa na miejscu,nastepnym razem prosze poczytac o danym problemie a nastepnie wyrazic opinie,a co do nastepnego problemu z przewiewami,to takze nie jest wina producenta a wiec firmy Izoplast,rowniez odsylam do lektury na ten temat..Na zakonczenie,fima Izoplast jest bardzo dlugo na rynku,nie tylko Polskim,i szczerze polecam pod kazdym wzgledem,bo opinie negatywne typu przemarzanie okien,przewiewy itp nie sa wina producenta...pozdrawiam
    • Gość: Anetta Re: Izoplast IP: *.iwacom.net.pl 04.04.17, 18:41
      PORAŻKA. Nie polecam, obsługa klienta tragiczna , olewanie całkowite tych co już zapłacili. Montaż fatalny, nieprofesjonalny niezgodny z jakimikolwiek standardami. Uwagi o poprawie są ignorowane i twierdzą że wszystko jest ok. Mają opóźnienia już ponad 3 miesiące i nadal nie skończone . Cała budowa przez nich się opóźnia. Okien 20 w domu jednorodzinnym. duże przesuwne HS nie chodzą swobodnie, trzeba być "Pudzianem" by je odsunąć , balkonowe się nie domykają, sprawdziłam tylko poziomicą montaż nic nie trzyma poziomów i pionów co przy dużych oknach od razu sprawia problemy z użytkowaniem. Ich buńczuczność i olewactwo jest ogromne... NIE POLECAM, będziecie mieć same problemy. Mam nadzieję że takie podejście do klienta wreszcie się na nich odbije. I nie szukałam okien najtańszych!!! Nie wybrałam profili najtańszych!!
      • sabbine_25 Re: Izoplast 19.06.17, 12:36
        Przesadzone. Znam te okna i tę firmę, sporo moich znajomych było zadowolonych, bo montaż był nawet przed zaplanowanym terminem. Dwa - to gdzie Pani była jak na przykład krzywo te okna montowali? NIe mogła Pani zareagować wtedy już? PIsać można wszystko, forum przyjmie :)
        • Gość: StefaniaRoch Re: Izoplast IP: *.centertel.pl 23.08.17, 23:06
          Od pół roku mam okna Extremo Prestige (tak to się chyba fachowo nazywa) w swoim domu pod Lutomierskiem. Okien w sumie sporo, bo dom 150 metrów. Mąż się wszystkim zajmował i dopilnował sprawy, więc było zrobione tip top. Okna są, wyregulowane, wypionowane itd. działają okej więc trudno mi uwierzyć w tak negaywne opinie.
          • Gość: Cellina Re: Izoplast IP: *.centertel.pl 14.09.17, 22:47
            Miesiąc temu miałam montowane okna tej firmy Extremo chyba najbardziej popularne. Zamówiono łącznie koło 20 okien. Zamówione okna dostarczyli w terminie. Fachowcy też zachowali się profesjonalnie. Praca była łatwiejsza, bo nowy dom, więc nie było starych okien, ściany równe itd. Montaż szybki, opianowanie dokładne bez pozostawionych dziur. Okna na koniec wyregulowane, więc otwierają się i zmaykają ak, jak powinny. Mogę wystawić Izoplast dobrą ocenę.
        • Gość: Anetta Re: Izoplast IP: *.iwacom.net.pl 23.10.17, 15:29
          Byłam cały czas !!! Zwracałam uwagę, zawsze było "będzie Pani zadowolona". Nikt nie przejmował się uwagami!!! "Bo co się Pani zna na oknach My to jesteśmy fachowcy i wiemy lepiej. " Zgadzam si z opinią Basi na 100%
        • Gość: gośka Re: Izoplast IP: *.ip.amg.net.pl 19.11.18, 10:51
          A to nie powinno być tak, że to fachowiec po prostu prawidłowo zamontuje okna? Bez konieczności patrzenia mu cały czas na ręce i biegania z poziomicą? Nie za to mu się płaci? Jakiś absurd.
      • Gość: Basia Re: Izoplast IP: *.toya.net.pl 21.09.17, 20:40
        Zgodzę się z poprzednią opinią.Może miałam pecha, ale od samego początku "szło nie tak".Miła atmosfera prysnęła z chwilą zawarcia umowy i wpłaceniu całej kwoty.Potem tylko jakieś niedomówienia,brak kontaktu na linii firma-wykonawca,potem reklamacja pękniętej szyby i parapetów, w końcu z bólem się zakończyło. Na pewno gdybym miała wybierać ponownie ominęła bym tę firmę szerokim łukiem. Basia
        • Gość: Samatna Re: Izoplast IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 11.06.18, 14:40
          Podzielę się swoją opinią – pozytywną. We wrześniu w swoim domu w Teolinie miałam montowane okna tej firmy konkretnie extremo prestige trend. I jestem zadowolona. Montaż trochę się przeciągnął ze względu na moją chorobę, firma dopasowała nowy termin tak, aby było dla mnie okej, więc tu pozytyw. Sam montaż zajął jeden dzień i był zrobiony dokładnie. Mąż sprawdził wszystko z poziomicą, sprawdził jakość opianowania, regulacji okien. Jedyny minus to może taki, że okna mogłyby być tańsze (ale to z punktu widzenia klienta zawsze tak jest, że chciałby coś jak najtaniej). Firmę oceniam pozytwnie
    • Gość: Anna Re: Izoplast IP: *.play-internet.pl 20.05.22, 22:25
      Nie polecam firmy Izoplast. Obsługa klienta po montażu to zbywanie i nie przyswajanie, iż element wyprodukowany, bądź montowany przez firmę jest wadliwy. Piszę opinie, ponieważ po wystawieniu pierwszej negatywnej zostaliśmy oskarżeni i zastraszeni mailowo o rozprzestrzenianie treści negatywnie wpływających na wizerunek firmy (mam jednak na ten temat inne zdanie i mogę wyrażać wiarygodne opinie, pod którymi nie jestem bezosobowa). Firma za komentarz "ukarała" nas odmówieniem wykonania usługi (za którą chcieliśmy zapłacić!) wymiany pękniętej szyby, przez co mamy stracić gwarancję (byle jaką, ale jednak).
      Szyba w oknie z wadą, która została zgłoszona w 2021 roku, kiedy okno było nowe( w postaci głębokiej rysy od wewnętrznej strony, pomiędzy szybami) samoistnie pękła, obudził nas o poranku huk szkła (już nie piszę jak to mogło się skończyć) . Firma twierdzi, że okna są tak konstruowane, że jest to niemożliwe... A jednak nie ma rzeczy niemożliwych. Skończyło się na tym, że w nowym mieszkaniu w salonie mamy szybę sklejoną szara taśma (abyśmy w razie "W" nie byli przez Izoplast oskarżeni, że ja w stłukliśmy, pęknięcie ewidentnie idzie od ramy okna). Firma nie wyraziła nawet chęci wykonania oględzin usterki, uznając reklamację zdalnie za niezasadną.
      • Gość: pit Re: Izoplast IP: *.play-internet.pl 15.07.22, 00:01
        Dziś Izoplast Łodz wycenił ppdwójne okno w kuchni w bloku standardowe wymiary jedno skrzydelko uchylnene na 2 500 !!!!!! Jednym z kosztów była kara 500 zł za to że nie wszytkie. Wymiana była kontynuacją i to bylo już ostatnie okno do wymiany , pozostale byly wymienione 2 lata wczesniej. Facet z biura na Strykowskiej zażądał 200 zł za dojazd i pomiar .Dodam tylko że okno do wymiany znajduje sie na Inflanckiej w prostej lini 800 metrów. POGIĘŁO ICH .Kolejek u nich nie widzę .Rozumiem że wszytko drożeje .2 lata temu to by bylo z 1 000 zł. Pozostaje mi tylko znalezienie innego producenta .Na szczescie kuchnia jest odzielna to jesli profil będzie troszke inny to nikt kto nie wie nie zauważy bedzie firanka. Dodam że gość z tego biura jeszcze parapet zewnetrzny wciskał bo inaczej bedzie lała się deszcz do środka .40 lat nawet kropelka nie wpadła a ten myśli że na frajerów trafił. Omijać Omijać jak zaczną zamykać firmy to pozostali zacxną szanować klientow i moze wrócimy do czasów sprzed pandemi.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka