Dodaj do ulubionych

Zapomniani mieszkańcy łódzkiego PGRu - zostali ...

05.09.10, 09:16
Mieszkają za darmo, to już kilkaset złotych miesięcznie do przodu i ani chwili refleksji. że samemu też
trochę o siebie trzeba zadbać. Wydać na potrzeby własnego mieszkania choć tylko tyle ile się przepije
lub wyśle do Torunia. Ale najlepiej narzekać i płakać.
Obserwuj wątek
    • Gość: aa Zapomniani mieszkańcy łódzkiego PGRu - zostali ... IP: *.retsat1.com.pl 05.09.10, 09:18
      Warunki faktycznie ciężkie, ale na co można liczyć jak się za nic nie płaci? Jak na dzisiejsze czasy to i tak
      administrator budynku robi sporo.
    • Gość: kali moze im jeszcze malowanie zrobic? IP: *.toya.net.pl 05.09.10, 09:31
      pijaki i mendy spoleczne, do dolu z wapnem
      • Gość: rek Re: moze im jeszcze malowanie zrobic? IP: *.adsl.inetia.pl 05.09.10, 18:51
        Może pójdziesz pierwszy?
    • Gość: a Zapomniani mieszkańcy łódzkiego PGRu - zostali ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.10, 09:55
      No, może nie przesadzajmy, że od razu pijaki i mendy, ale fakt, jeśli nie ponoszą żadnych opłat, powinni się ogarnąć i sami wziąć za poprawę własnych warunków. Patrząc na zdjęcia, mam wrażenie, że tam jest konkretnie brudno, rozumiem, że sufit zalany, nic się nie zrobi, póki kapie, ale okolice kuchni... fuj. Może ludzie niezaradni? Jeśli chodzi o szambo, jakoś nie przyszło mi nigdy do głowy, że ktoś inny niż mieszkaniec mógłby płacić za wywóz, może dlatego, że od 15 mieszkam w miejscu, gdzie robię to regularnie co 2 tygodnie na koszt własny. Generalnie, bardzo mi przykro, ale artykuł nie zrobił na mnie wrażenia jakie zapewne powinien. Słuszna uwaga na koniec: nie wrócą czasy, kiedy państwo/miasto płaciło za wszystko, czas się odzwyczaić i wziąć do działania. Skoro mowa o pampersach rozwłóczonych przez psy, wnioskuję, że są tam i młodzi ludzie. Oni też nie zauważyli zmiany czasów?
    • Gość: jowi1953 Zapomniani mieszkańcy łódzkiego PGRu - zostali ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.10, 11:48
      Jakoś nikt nie zwrócił uwagi na zdanie:"nikt nie płaci, bo umowa nie
      przewiduje". W takiej sytuacji tylko idiota by płacił. Inna sprawa - dlaczego
      jeszcze nikt nie złożył przeciwko Prezesowi doniesienia do Prokuratury o
      zagrożeniu epidemiologicznym? No to Panie prezesie: przeczytać stosowną
      ustawę, wypowiedzieć umowę najmu wszystkim lokatorom, pozawierać nowe umowy,
      pobierać czynsz i do roboty. Chyba, że chodzi Panu o wyburzenie tego budynku
      pod budowę czegoś innego. Tylko czego, skoro w sklepach coraz trudniej spotkać
      wyroby "brusera".
      • Gość: gosc Re: Zapomniani mieszkańcy łódzkiego PGRu - zostal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.10, 12:31
        Prezes nie może nic ani rozwiązac umowy ani nowej spisac ,bo włascicielem jest Agencja
        Nieruchomości Rolnych -TON Agro ,Prezes dzierżawcy tylko pisze pisma regularnie do
        Agencji ,żeby wreszcie na cos się zdecydowali . Ale ktos w Agencji cos kombinuje i liczą nie
        wiadomo na co . A dzierżawca nie może nic zrobi bez zgody pisemnej Agencji . w tym problem .
        Szkoda ,że pani redaktor o tym zaponmniała napisac. Dzierzawca bez pisemnej zgody Agencji nie
        może wbic przysłowiowego gwozdzia a agencja jest głucha na pisma Prezesa .
        • Gość: lekkaparanoja Re: Zapomniani mieszkańcy łódzkiego PGRu - zostal IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 05.09.10, 14:23
          tak czy inaczej, nie rozumiem jak można się domagać czegokolwiek od administratora jeśli się nie
          płaci ani złotówki czynszu. niech sie zrzucą na papę i lepik i załatają dziury w dachu. chociaż tyle, a
          za badania wody też można zapłacić, nie za bardzo rozumiem intencje autora artykułu.......
          rozumiem , że mieszkają tam osoby starsze ... tak jak w innych domach w Łodzi, ale sytuacja kiedy
          się nic nie płaci jest mimo wszystko dziwna. nawet jeśli nie są wyjaśnione sprawy własnościowe to
          zarządca powinien chyba otrzymywac jakieś pieniądze na utrzymanie budynku>? bo inaczej to my
          za to płacimy , niestety.
        • Gość: jowi1953 Re: Zapomniani mieszkańcy łódzkiego PGRu - zostal IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.09.10, 23:05
          Przepraszam, wiadomości na ten temat czerpałem tylko i wyłącznie z artykułu, a z niego wynikało, że właścicielem jest "Brus".
    • histeryx Pamiętam jak na Brusie kręcono Wejście Smoka 05.09.10, 14:21
      to były czasy. dziś tylko nazwa miejsca od nazwiska gwiazdy tego filmu na pamiątkę pozostała. Może
      klasztoru dla adeptów kung-fu przywróci blask tej okolicy ?
    • Gość: kamill Pozostałości komuny IP: *.cdma.centertel.pl 05.09.10, 14:29
      To mnie właśnie w Polsce irytuje Ciągle istnieje cała masa ludzi którzy
      uważają, że to państwo powinno za nich myśleć, powinno co miesiąc przysyłać
      listonosza z dużą ilością pieniędzy, dbać o wszystkie ich potrzeby, a unia
      europejska powinna z samolotów robić zrzuty paczek z pieniędzmi Ludzie ci
      myśleli, że jak zmienimy system znikną represje, pojawią się towary w
      sklepach, będą mogli wyjeżdżać itp a nadal zachowają swoje przywileje,
      socialkę i będą mogli jak te niebieskie ptaki chodzić do pracy w nie
      rentownych zakładach... To są właśnie potencjalni wyborcy PiS Ludzie
      zawieszeni pomiędzy dwoma systemami Roszczeniowi, niesamodzielni, nienawidzący
      kapitalizmu ale i w socjalizmie widzący wady
      • Gość: hehe Re: Pozostałości komuny IP: *.toya.net.pl 05.09.10, 14:44
        Widzisz smutasie tak się składa że w rozwiniętych krajach unii właśnie o takich
        ludzi dba socjal, który w niemczech czy anglii jest sporo większy niż u nas.
        Pozwala to wielu ludziom uniknąć losu żula. Ale plebs który jest tak jak ty o
        jeden szczebelek na drabinie społecznej ponad tymi ludzmi wyje że im za dużo
        dają. Nie bądź śmieszny, kiedy tacy jak oni znikną ty będziesz najnizszym
        szczebelkiem. Socjal na odpowiednim poziomie i rozdzielany w odpowiedni sposób
        likwiduje oazy żulerstwa, oby u nas ktoś to kiedyś pojął. Ja wolę żeby moje
        niemałe podatki szły na pomoc takim ludziom zamiast na płace dla Kaczyńskiego,
        Tuska i reszty naciągaczy
        • Gość: kk Re: Pozostałości komuny IP: *.cdma.centertel.pl 05.09.10, 15:21
          Nie kolego Socjal nie broni ludzi przed upadkiem do rynsztoka (w teorii tak,
          niestety praktyka ma własne zdanie) - on tam właśnie ich spycha Sprawia, że
          przestaje im zależeć, zachęca do lenistwa i życia na koszt państwa Mówisz o
          zachodzie? Kolego a ty tam byłeś? Oczywiście nie mówię o podróży w charakterze
          szczuropolaka Widziałeś efekty? Pewnie nie, więc opowiem ci jak to jest: Otóż
          mój drogi, kraje zachodnie faktycznie posiadają lepszy socjal Problem polega
          jednak na tym, że głównymi świadczeniobiorcami stają się hordy imigrantów, ludzi
          pochodzących z krajów opóźnionych cywilizacyjnie Rodowitym mieszkańcom
          najczęściej nawet nie przejdzie przez myśl, że można nie pracować, za coś nie
          płacić a wyciągać rączkę i mówić "daj" Wyjątkiem jest tu usa w którym główną
          plagę stanowią mieszkańcy tzn murzyni i kraje skandynawskie - w których w miarę
          to działa Są bogaci więc mogą sobie na to pozwolić W sytuacji finansowej
          zbliżonej do Polskiej byłoby inaczej
          Podatki? Pfffff Poczekamy, aż zaczniesz płacić najwyższy próg podatkowy, zus
          pracowników, dodatki zdrowotne, opłacać własne leczeni itp itd Wtedy będziesz
          mógł coś powiedzieć Zobaczymy co powiesz Na szczęście podatnicy bezpośrednio nie
          decydują na co idą ich podatki więć twoje teorie można schować do szuflady Gdyby
          to ode mnie zależało jedyna pomoc jaką by dostali to szkolenia
          ps Mam dla ciebie pracę domową Widzę, że popularyzujesz bzdury dotyczące
          wydatków państwa Proszę cie abyś zapoznał się z ze strukturą finansowania
          państwa oraz opieki zdrowotnej (chodzi mi o procenty) Może przejrzysz na oczy
          jak malutko znaczysz
          • Gość: hehe Re: Pozostałości komuny IP: *.toya.net.pl 05.09.10, 17:05
            Nie pocieszaj się chłopcze, to że twoje doświadczenia mówią ci że mało znaczysz
            akurat nie dziwi, wystarczy poczytać co piszesz. Widzę że w odróżnieniu ode mnie
            znasz kraje obce głównie z onetu, i dlatego rozpowszechniasz te legendy miejsko
            wiejskie o hordach imigrantów. W sytuacji polskiej niestety każda złotówka z
            moich podatków jest zmarnowana, buduje się z nich pseudoautostrady, zatrudnia
            pseudopolityków oraz utrzymuje pseudo policje i tym podobne atrapy
            rzeczywistośći. Między innymi dlatego Polska jest taka biedna. Gdyby za te
            pieniądze pomóc ludziom stanąć na nogi to po jakimś czasie może i w następnym
            pokoleniu ale jednak byłby z nich jakiś zysk, a z żulii i plebsu nie ma żadnego.
            Ja w odróżnieniu od ciebie nie korzystam z państwowej służby zdrowia
            przynajmniej od 20 lat a podatki płacę wyższe sam niż cała twoja rodzinka. Twoje
            brednie na temat usa i krajów skandynawskich pozostawię bez komentarza bo nawet
            lubie jak ktoś robi z siebie idiotę.
            • Gość: Lodzer śmieszni jesteście... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.10, 19:26
              żałośni wręcz
            • Gość: neex Re: Pozostałości komuny IP: *.11c.piotrkow.pilicka.pl 06.09.10, 08:48
              "W sytuacji polskiej niestety każda złotówka z moich podatków jest zmarnowana,
              buduje się z nich pseudoautostrady"

Osoby, które liznęły trochę ekonomii wiedzą, że dotowanie najbiedniejszych to
              działanie krótkodystansowe. Najlepiej ludziom może pomóc pobudzanie gospodarki.
              A najlepiej pobudzać gospodarkę poprzez budowę dróg/autostrad. Sam możesz dojść
              do tego wniosku, choćby analizując gdzie rozwijały się największe skupiska
              ludzkie: szlaki handlowe, rzeki, linie kolejowe.. czyli tam gdzie można szybko
              dotrzeć. Dlatego największą bolączką tego kraju i wszystkich rządów jest to, że
              ostatnie 20 lat zostało zmarnowane właśnie pod działania populistyczne, zamiast
              wykorzystane na budowę nowoczesnej sieci drogowej. To mógł być zupełnie inny kraj...
              • Gość: hehe Re: Pozostałości komuny IP: *.toya.net.pl 06.09.10, 10:31
                Niestety teraz buduje się atrapy które mają mniej wspólnego z autostradami niż girkówka. Zaczynają się sypać zaraz po otwarciu, po prostu buble
        • Gość: Marek Re: Pozostałości komuny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.10, 18:23
          Czy Francja która właśnie wywaliła hordy żyjących z socjalu Rumunów też się do
          tych zachodnich rajów zalicza ?
          • Gość: rek Re: Pozostałości komuny IP: *.adsl.inetia.pl 05.09.10, 19:05
            Czy mi się wydaje czy Francuzi masowo protestują przeciwko wydalaniu Romów?
            • Gość: hehe Re: Pozostałości komuny IP: *.toya.net.pl 05.09.10, 20:01
              To w końcu o czym mowa? Ja o zobowiązaniach państwa, między innymi po to płacimy podatki żeby
              państwo rozwiązywało problem istnienia żuli i tu nie trzeba wyważać otwartych drzwi a te niedobitki po
              PGR to nie są chyba nielegalni imigranci. Co ma piernik do wiatraka?
          • andre-48 Re: Pozostałości komuny 06.09.10, 20:38
            Gość portalu: Marek napisał(a):

> Czy Francja która właśnie wywaliła hordy żyjących z socjalu Rumunów też się do
            > tych zachodnich rajów zalicza ?
            Ale Arabów boją się ruszyć!
      • Gość: kuki taa... za to PO wypłaca pieniądze po ostatniej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.10, 15:31
        powodzi idiotom którzy się nie ubezpieczyli. toż to istny socjalizm
    • st1111 To zadanie mówi wszystko 05.09.10, 16:13
      Ja rozumiem, że na Konstantynowskiej 107 mieszkają ludzie zaawansowani w wieku
      i że oni wciąż mają w pamięci tamte dobre lata z czasów PGR-u. Ale te czasy
      minęły.

Więcej...
      lodz.gazeta.pl/lodz/1,35136,8335113,Zapomniani_mieszkancy_lodzkiego_PGRu___zostali_bez.html#ixzz0yfFbzFCZ
    • Gość: falafel żywy skansen za bilety IP: *.catv.net.pl 05.09.10, 16:18
      powinni sprzedawać bilety i pokazywać turystom to wszystko jako żywy skansen. sam bym tam
      pojechał żeby to zobaczyć i zapłacę za bilet i coś tam zeżrę.
    • Gość: dodo Zapomniani mieszkańcy łódzkiego PGRu - zostali ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.10, 19:33
      To sprawa dla super komisrza Jońskiego,bo na POpaprańców nie ma co liczyć. Tylko przed
      wyborami moc z nami. A co na to PISuarki?
    • Gość: sk Zapomniani mieszkańcy łódzkiego PGRu - zostali ... IP: *.hsd1.ca.comcast.net 05.09.10, 19:57
      jejku, wystarczy napisać, że nie płacą i tym jednym zdaniem ukształtować opinię publiczną. określić
      istotę problemu.
      czy intencją autora artykułu aby na pewno jest wzbudzenie współczucia dla mieszkańców?

a kuchnia bardzo schludna, szczególnie przy takich warunkach.
    • ggrdl Mieszkają darmo - to może niech zaczną płacić? 05.09.10, 21:04
      Kto ma finansować remonty wywóz nieczystości itp. ???

Może zbierzmy się, wpadniemy do nich, uszczelnimy dachy, naprawimy rurę,
      odmalujemy mieszkania?
    • Gość: bn Zapomniani mieszkańcy łódzkiego PGRu - zostali ... IP: 188.33.117.* 05.09.10, 22:38
      Dlaczego wszystko co najgorsze w tym kraju musi mieć swój początek, bądź
      wiązać się z Litzmanstadtem?
      • Gość: DJ Re: Zapomniani mieszkańcy łódzkiego PGRu - zostal IP: 193.28.230.* 06.09.10, 11:13
        A ja myślałam, że POlitycy POżal się są w Warschau i tam też nic nie robią?.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka