Dodaj do ulubionych

Bomba ekologiczna w Łodzi

26.09.10, 09:12
Proponuję przeczytać - ciekawa historia o rurociągu z chemikaliami przebiegającym z Anilany na Lublinek - istniejącym do dziś, zapomnianym obudowywanym nowymi osiedlami, przebiegającym przez "tereny rekraacyjne". Poniżej link.

Tekst linka

Proponuję GAZECIE podpytać trochę, czy ktoś ma zamiar tę bombę rozbroić.

Obserwuj wątek
    • Gość: Lodzermensh Re: Bomba ekologiczna w Łodzi IP: 130.138.227.* 27.09.10, 15:04
      Oryginał tekstu pozbawiony błędów merytorycznych znajduje się tutaj:
      ciemny.pl/blog.lhs?art=20070303.txt
      • dova Re: Bomba ekologiczna w Łodzi 27.09.10, 23:22
        Dziękuję za ten tekst. To niesamowite i wstrząsające dla mnie. Całe dzieciństwo spędziłam w okolicach właśnie tego rurociągu, jego naziemnej części(mieszkałam przy ul. Czahary od strony Pustynnej), a most na "Smródce" (rz. Jasień) przez który przechodzi rura był miejscem zbiórki okolicznej dzieciarni. Wszyscy uwielbialiśmy tamte okolice - wymarzone miejsce na zabawy - pola, rzeczka, przez nas nazywana Smródką, uroczy lasek, mostek. W okolicach wału często urządzaliśmy sobie zabawy w chowanego (któregoś razu nawet rozprułam sobie szkłem d.pę zjezdzając w pośpiechu po nasypie, skończyło się kilkoma szwami), zimą zjeżdżaliśmy z niego na sankach. Wtedy, jako dzieciaki, nie zastanawialiśmy się co za gowno znajduje się w tej rurze, wszyscy wiedzieli, że cuchnie i już.
        Umieszczone przez Ciebie zdjęcia odblokowały mi obrazki z dzieciństwa. Właściwie to może się nawet znamy, jeśli nie masz nic przeciwko to prześlij mi swoje nazwisko na priva.

Co do tematu, czy zostało to gdzieś oficjalnie zgłoszone?
        • dova Re: Bomba ekologiczna w Łodzi 27.09.10, 23:55
          Nazwisko sprawdziłam, prawdopodobnie się nie znamy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka