Dodaj do ulubionych

Za wcześnie to też niedobrze!

IP: *.kopernik.lodz.pl 02.04.04, 12:17
Szlak mnie trafia kiedy widze odjeżdżający autobus lub tramwaj sprzed nosa, a
ostatnio zdarzyło mi się to 2-krotnie. Raz uciekła mi 70, która podjechała 2
minuty przed czasem a dziś pan motorniczy z 7 był tak mily, że zamknął mi
drzwi chociaż była minuta do planowanego odjazdu! Dużo bardziej wolę jak MPK
się spóźnia tak do 2 minut bo jak za wcześnie to lepiej nie mówić!
Obserwuj wątek
    • piotrekmk Re: Za wcześnie to też niedobrze! 02.04.04, 12:25
      dla mnie to juz zaden problem, bo np 3 na Lagiewnickiej, w strone centrum, jest
      zawsze ok 1-2 minut przed czasem, podobnie dwojka na limance i czesto jest tak
      ze zamiast po 3 wjezdza na zachodnia przed 3. A ze rozklad jest swieta to na
      kolejnych przystankach stoi probujac stracic te minuty przyspieszenia nie
      zwazajac ze inny tram bedzie spozniony
    • Gość: Michał M. Re: Za wcześnie to też niedobrze! IP: *.staszic.waw.pl / *.staszic.waw.pl 02.04.04, 21:30
      Jeśli tramwajowi zdarzy się przyspieszenie w połowie trasy, to ja to jestem w
      stanie tolerować (chociaż oczywiście chamskiego zamykania drzwi przed nosem
      nie). Bardziej jednak wkurzam się jak widzę pajaców motorniczych ostatnich
      wieczornych kursów odjeżdżających z teofilowskich krańcówek 5-6 minut przed
      czasem. I nie ma na nich bata - jak nie stoi przy Żabieńcu MPK-owskie Ceincento
      z kontrolerami ruchu, mają rozkłady jazdy w doopie.

Raz zwróciłem motorniczemu uwagę, że odjechał 4 minuty przed czasem. Był
      oburzony, że zwykły śmiertelny pasażer śmiał odezwać się do niego - bóstwa szyn
      i sprzęgów :/

Za wcześnie - niedobrze! Bezczelnie - jeszcze gorzej!
    • Gość: magik Re: Za wcześnie to też niedobrze! IP: *.pl 06.04.04, 15:39
      Pozwoliłem sobie wysłać kolegi tekst do MPK (opinie o usługach www.mpk.lodz.pl).
      Oto treść otrzymanej odpowiedzi:
      "Uprzejmie informuję, że uwagi zamieszczone na naszej stronie internetowej
      dotyczące przyśpieszonych odjazdów pojazdów MPK-Łódź Spółka z o.o. zostały
      przekazane do Zakładu Komunikacji Autobusowej i Tramwajowej w celu zwrócenia
      uwagi obsługującym pojazdy komunikacji miejskiej na sygnalizowany problem.
      Z poważaniem,
      Dział Obsługi Klienta"
      • Gość: STUDI Autoresponder IP: *.prokom.pl 06.04.04, 15:49
        Rownie dobrze mail moze byc po prostu skasowany.
        • geograf Re: Autoresponder 06.04.04, 16:09
          ta, a autorespodner ma sztuczną inteligencję i rozróżnia rodzaj spraw przysyłanych w opiniach,tak?
          • Gość: STUDI Re: Autoresponder IP: *.prokom.pl 06.04.04, 16:23
            Jaki problem.

Wystarczy policzyc odpowiednie slowa.
            Wyliczyc prawdopodobienstwo tematyki.
            A jesli nie ma pewnosci mozna odeslac uniwersalna formulke

Zdziwilbys sie ale tego typu programy sa. Moze nie sa doskonale ale calkiem niezle sobie radza. Ba isniteje cala grupa motorow baz danych ktore nie maja nic wspolnego z relacyjnymi bazami danych (tablice, rekordy, pola .... SQL) a wyssukuja konkretna informacje na podstawie aptania zadanego praktycznei naturalnym jezykiem jakim posluguja sie ludzie. Takie bazy danych nie sa jakas super nowoscia.....

Wtedy uwierze ze to nie autoresponder jesli odpowiedz bedzie sie szczegolowo odnosila do przeslanej uwagi. A w tym przypakdu tak nie jest. Odpowedz jest zbyt ogolnikowa i pasuje do sporej czesci koeresponfdecji z uwagami nt kursowania roznych linii.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka