Dodaj do ulubionych

Czartery LOTu

IP: *.toya.net.pl 04.04.04, 12:48
Akurat kiedy LOT kupił Embraery 170 chce teraz wycofac się z organizowania
lotów czarterowych... A Embraerek 170 może być przyjęty w Łodzi. Szkoda, bo
byłoby można polecieć czarterem z Łodzi do krajów cieszących się w sezonie
letnim dużą popularnością.
Obserwuj wątek
    • Gość: FRT Re: Czartery LOTu IP: *.lot.pl 05.04.04, 05:42
      W tej chwili nie moze byc przyjety w Lodzi Robercie.Moze po modernizacvji pasa?
      ad
      • Gość: MarcinK Re: Czartery LOTu IP: *.zapora / 212.160.172.* 05.04.04, 10:36
        A czemu nie może? Wg danych technicznych i informacji z Lublinka może...

MK
      • Gość: Albert Frost ożył! IP: *.toya.net.pl 05.04.04, 15:30
        • Gość: Albert Albo obudził się z zimowego snu... IP: *.toya.net.pl 05.04.04, 15:37
          Mnie się już dziś dostało (na pl.rec.lotnictwo), więc ander ma dziś spokój! Ale
          tak czy siak to smutno tutaj było bez Ciebie drogi Froście!
      • Gość: ander Re: Czartery LOTu IP: *.toya.net.pl 05.04.04, 16:44
        Mi jednak wydaje się, że Embraer 170 może u nas wylądować, Lublinek dostał
        zgodę na obsługę tego rodzaju maszyny.

A czartery zdarzały się u nas, na mecz Polska-Japonia przylecieli z Warszawy do
        Łodzi kibice japońscy lotowskim ATRem42.

Pozdrawiam,
        ander
        • default_user Re: Czartery LOTu 05.04.04, 21:26
          Gość portalu: ander napisał(a):

> A czartery zdarzały się u nas, na mecz Polska-Japonia przylecieli z Warszawy do
          >
          > Łodzi kibice japońscy lotowskim ATRem42.

Ci akurat przylecieli rejsówką, to był, jak na razie, jedyny przypadek, gdy LOT
          w Łodzi odwołał wcześniejsze odwołanie
          Pozdrawiam
          M..M
          • Gość: Albert Re: Czartery LOTu IP: *.toya.net.pl 05.04.04, 21:39
            A wtedy w zimowym rozkładzie były 4 rejsy tygodniowo, a odbyły się 4 w ciągu 5
            miesięcy. A to ramach wyrabiania u łodzian opinii o niezawodności połączeń z
            Lublinka. Ówczesny Zarząd lotniska nie protestował, pewnie nawet było mu
            wygodne tkwienie w takim marazmie. Teraz zbieramy tego efekty i niewielu z 300
            000 łodzian korzystających rocznie z Okęcia korzysta jednocześnie z dolotów z
            Lublinka. Zaledwie kilka procent. Przekłada to się też na Kolonię, nikt nie
            wierzy, że to działa niezawodnie.
    • Gość: frankenstein Re: Czartery LOTu IP: 195.143.166.* 05.04.04, 15:44
      To czy beda lataly samoloty czarterowe lotu nie zalezy do Lotu a biur podrozy.
      To one podpisuja umowy z Lotem i czarteruja samoloty na caly sezon. Zwykle sa
      to duze lub jak w przypadku Lotu przynajmniej powyzej 100 osob. Nie widzialem ,
      zeby takie malutkie 70 miejscowe lataly jako czarterowe - ale - moze sie myle.
      A wiec loty czarterowe zaleza przede wszystkim od lodzkich biur podrozy i ich
      partnerow zagranica.
      • Gość: HackFinn Przebudzenie Frosta;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.04, 16:30
        No pdforum lotniskowym TC Rebel napisal:

"O czym ty piszesz czlowieku , zachorowales czy jak. Z wroclawia lata 4-5 osob
        tymi samolotami myslisz ze z lodzi bedzie lepiej skoro WRO ma wiecej koneksji
        biznesowych z Niemcami niz padaczkowata Lodz.Ta linia to zadna biznesowa linia
        chyba tylko z nazwy no i z ceny Za cene niktorych biletow do CGN mozna LOTem do
        Stanow sie udac a ja za 4000 PLN swoim autem chetnych do Koloni zawioze.Ot
        zwykla inicjatywa przewoznika ktory do tej pory obslugiwal GA tez mi biznesowa
        linia na turbosmiglowym glosnym i wolnym samolocie a moze oni nie wiedza co to
        jest standard biznes.Powiem wiecej LOT jest i bedzie dluuuuuugo niedoscignionym
        wzorem dla nich. Wystarczy powiedziec ze odprawa bedzie biznesowa-dlugopisowa w
        100% nie bedzie drukowanych boardingow nie bedzie through check-inu i nie
        bedzie tez przywieszek.To jakas manufaktura a nie linia. Cos mi mowi ze
        niedlugo przprosicie sie z LOTem jak chcecie Lublinka w Lodzi.Na jesieni
        polatamy zdziebko dalej niz do WAWy, powiecie - oddech konkurencji. Tylko na
        jesieni juz jej nie bedzie

TC"
        A na pl.rec.lotnictwo Frost napisal:
        "Albert spasuj troszkę często się zawały trafiają w Twoim wieku. Wasze
        zaangażowanie jest przedmiotem strasznie zabawnych żartów w centrali. Dla
        pocieszenia dodam że wasza ukochana linia w tym tygodniu ma kolosalne
        obłożenia booking chyba nie przekracza dwóch osób.Myślcie rozsądnie i
        mierzcie siły na zamiary.Za to moja ukochana linia od jesieni będzie latać z
        Łodzi do Niemiec jestem pewien że do tego czasu nie będzie miała już
        konkurencji na Lublinku.
        A

PS Nastepnym razem nie grzejcie tak w samolocie i zabierajcie tylko SWÓJ
        bagaż."
        Ponizsze fragmenty zapewne zupelnie przypadkowo, wszak Frost pisal gdzies, ze
        zawsze jest Frostem, sa wyjatkowo do siebie podobne;)
        "Cos mi mowi ze
        niedlugo przprosicie sie z LOTem jak chcecie Lublinka w Lodzi.Na jesieni
        polatamy zdziebko dalej niz do WAWy, powiecie - oddech konkurencji. Tylko na
        jesieni juz jej nie bedzie" (TC Rebel)

"Za to moja ukochana linia od jesieni będzie latać z
        Łodzi do Niemiec jestem pewien że do tego czasu nie będzie miała już
        konkurencji na Lublinku." (Frost)

Pozdrawiam i do zobaczonka na aeroporcie lodzkim;)
        HackFinn;)

• krzykowal Re: Przebudzenie Frosta;) 05.04.04, 17:34
          Czy ktoś może rozwinąć kilka myśli z tego listu? Jakie to połaczenie wg Frosta
          ma być uruchomione na jesieni? Nie wiem jaka jest jego ulubiona linia ;)

pzdr
          Krzysiek
          • Gość: Albert Re: Przebudzenie Frosta;) IP: *.toya.net.pl 05.04.04, 17:56
            Ulubiona linia Frosta to taka, z którą jest związany kapitałowo...

Łódź - Monachium by LOT (of troubles)

LOT, wiodąca linia lotnicza Europy Środkowo-Wschodniej, zajmuje się teraz
            dowożeniem pasażerów Lufthansie do portów tranzytowych. Ale dla nas to dobra
            wiadomość. Wreszcie! Tylko jakoś nie do końca wierzę w realizację tych planów.
            • krzykowal Re: Przebudzenie Frosta;) 05.04.04, 19:26
              A to Lufthansa nie ma głównego (o większym ruchu) hubu we Frankfurcie? Jak
              leciałem do Denver to przez Frankfurt właśnie. Mi się pomysł podoba - właśnie
              ze względu na trasy zagraniczne. Zamiast latać przez Warszawę lepiej przez
              dobrego europejskiego huba.

pzdr
              Krzysiek
        • Gość: frankenstein Re: Przebudzenie Frosta;) IP: *.arcor-ip.net 05.04.04, 20:55
          Czy ktos mi wytlumaczy co ten i ponizsze komentarze maja wspolnego z moim -
          czartery. Bo ja nie rozumiem , kto to jest FROSTA ??
          • default_user Re: Przebudzenie Frosta;) 05.04.04, 21:14
            Gość portalu: frankenstein napisał(a):

> (...) kto to jest FROSTA ??

Nie wiesz?!
            FROSTA! Sprawa łatwa i prosta!
            Telewizora nie oglądałeś?!
            ;-)
            M..M
            • Gość: frankenstein Re: Przebudzenie Frosta;) IP: *.arcor-ip.net 06.04.04, 19:05
              dziekuje za wyczerpujaca i dosadna odpowiedz . Teraz ja - nie mam telewizora z
              polskim programem , frost , frosta oznaczac moze w jezyku jaki znam mrozno ,
              mroz . Nie wysilaj sie wszystko interpretoeac wg siebie . To jest typowe dla
              Polakow . Sa madrzejsi i wazniejsi od innych . Jak tak dalej bedzie to nikt do
              Lodzi ani do innego polskiego miasta nie bedzie przyjezdzal . Mozesz byc pewny
              milosniku Lodzi i ignorancie cudzoziemcow i polskich turystow. Typowo polskie
              podejscie .
              • Gość: HackFinn Re: Przebudzenie Frosta;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.04, 19:57
                "dziekuje za wyczerpujaca i dosadna odpowiedz . Teraz ja - nie mam telewizora z
                > polskim programem , frost , frosta oznaczac moze w jezyku jaki znam mrozno ,
                > mroz . Nie wysilaj sie wszystko interpretoeac wg siebie . To jest typowe dla
                > Polakow . Sa madrzejsi i wazniejsi od innych . Jak tak dalej bedzie to nikt
                do
                > Lodzi ani do innego polskiego miasta nie bedzie przyjezdzal . Mozesz byc
                pewny
                > milosniku Lodzi i ignorancie cudzoziemcow i polskich turystow. Typowo polskie
                > podejscie ."
                A poza tym wszyscy zdrowi?;) Wyluzuj czlowieku;)
                HackFinn;)

• default_user Re: Przebudzenie Frosta;) 06.04.04, 22:27
                Zrób tak,
                1. klinij w zakładkę "Wyszukiwarka", mieszczącą się zaraz pod Logo Forum,
                2. w okno wyszukiwarki wpisz FROST, lub FRT,
                3. w opcji "Szukaj w" zaznacz "w podpisie",
                4. wybierz rok,
                5. w oknie "Wybierz Forum" zaznacz "Łódzkie",
                6. kliknij "SZUKAJ",
                otrzymasz prawie setkę odpowiedzi

Czy na prawdę trezba Ci wszystko tłumaczyć jak dziecku, vide pas 07 i 25?
                Czy nie potrafisz wykrzesać z siebie odrobiny inwencji i sam zaspokoić swoją
                ciekawość, zamiast w opryskliwy sposób żądać tego od innych forumowiczów?
                Czy nie mówiono Ci w szkole, że istnieją takie terminy i pojęcia jak IRONIA lub
                POCZUCIE HUMORU?
                Więcej luzu człowieku!!!
                Pozdrawiam
                M..M
                • default_user Re: Przebudzenie Frosta;) 06.04.04, 22:43
                  A co się zaś tyczy mojej poprzedniej odpowiedzi, to na myśli miałem nadawaną w
                  polskiej telewizji (na satelitarnych - Polsacie i TV Polonia też) reklamówkę (z
                  angielska "advertisement", a z amerykańska "commercial") jednego z producentów
                  mrożonek.
                  Związku z postawioną przez Ciebie tezą poszukaj w Słowniku Języka Polskiego, pod
                  hasłem "ironia"
                  Pozdrawiam
                  M..M
          • krzykowal Re: Przebudzenie Frosta;) 06.04.04, 00:00
            > Czy ktos mi wytlumaczy co ten i ponizsze komentarze maja wspolnego z moim -
            > czartery. Bo ja nie rozumiem , kto to jest FROSTA ??

Ja w poszukiwaniu op odpowiedź zaszedłem na pl.rec.lotnictwo. Zajarzyłem tyle,
            że to jakis "antagonista" z PLL LOT. Jeszcze nie skumałem czy ten gość
            przesiaduje w Warszawie czy w Łodzi :)))

pzdr
            Krzysiek
            • Gość: MarcinK Re: Przebudzenie Frosta;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.04, 00:35
              Witam

To słowo wyjasnienia. Gość był kiedyś na Lublinku jako pracownik LOT/Lublinka.
              Wydawał się sensowny i zaangażowany w rozwój Lublinka. Potem zaniknął...
              A teraz wygląda jak wirtualne zombi, które w 100% utożsamiło się z LOTem
              kosztem Lublinka. Jak dla mnie smutna i przykra przemiana, ale cóż...

MK
              • Gość: frankenstein Re: Przebudzenie Frosta;) IP: *.arcor-ip.net 06.04.04, 02:13
                Tak sie sklada ze nigdy nie bylem w Lodzi Lublinku a juz napewno nie samolotem.
                Nawet nie wiem gdzie to jest i po jakiej stronie Lodzi: wschod,zachod,pl. , czy
                pol. Przejezdzalem talko kilkakrotnie przez Lodz bedac w podrozy sl. a tak sie
                skladalo ze ladowalem albo w GDN z CPH albo w WAW . Chcialem nawet poznac to
                miasto ale nie mialem mozliwosci czasowych. Polubilem mimo wszystko to miasto a
                teraz obrywam . Czy Lodziacy sa wszyscy tak nastawieni do obcych. To byloby
                bardzo smutne dla przyjezdnych aby to miasto poznac.
                • Gość: MarcinK Re: Przebudzenie Frosta;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.04, 08:45
                  A gdzie ja napisałem o Tobie??? Napisałem o niejakim FROŚCIE (ksywa Adiko),
                  który ostatnio podpisuje się jako FRT i nadaje z domeny lot.pl.

MK
        • Gość: MarcinK Re: Przebudzenie Frosta;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.04, 23:05
          Obawiam się, że na jesieni LOTu nie będzie. To raz.
          Obawiam się, że mam w d... czy jakieś pajace śmieją się z Lublinka czy nie. Jak
          na razie przez tyle lat LOT nic nie potrafił w Łodzi zrobić, tak, że chyba
          śmieją się z siebie... a powinni płakać.
          A odnośnie obecności EAE na Lublinku tej jesieni jestem baaaardzo spokojny. I
          staram się im pomagac z całych sił. Chyba nawet dziś mi się to troszkę udało :-D

MK

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka