Dodaj do ulubionych

Konkrety Dariusza Jońskiego: drogi i czystość w...

• Gość: Janusz i wtedy pozatrudnia już wszystkich swoich kumpli IP: *.toya.net.pl 24.10.10, 18:26
      i rodzinę, wiele już wsadził na stołkii, ale każdemu rośnie apetyt...im też, powodzenia chłopie, ludek głupi to to kupi!
    • Gość: Citizen 3 lata temu też jeden wystąpił z konkretami, by ży IP: *.toya.net.pl 24.10.10, 18:28
      3 lata temu też jeden wystąpił z konkretami, by żyło się lepiej i totalne fiasko
      Dość komuszków i ich pomagierów PO
      • Gość: popieram Re: 3 lata temu też jeden wystąpił z konkretami, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.10, 22:12
        dość SLD i PO oraz p...u w samorzadach.
      • Gość: asd joński super gość IP: *.retsat1.com.pl 24.10.10, 22:36
        ale joński muwił o remontach dróg i je wykonuje ma mój głos super gość
        • Gość: . Re: joński super gość IP: *.ssp.dialog.net.pl 24.10.10, 22:48
          > ale joński muwił (...) ma mój głos super gość

No tak. Głos analfabety, to rzeczywiście świetna rekomendacja.

> o remontach dróg i je wykonuje

No, lata z łopatą jak szalony :->
        • Gość: Smyku Re: joński super gość IP: *.toya.net.pl 24.10.10, 22:59
          Zastanówcie się czego Wy chcecie od kandydatów? Zdanowska - non stop w Warszawie, widać interesuję ją gaża posłanki zamiast Łódź, Waszczykowski - Łódź to dla niego wycieczka, Joński jest tu od zawsze, tu pracuje na rzecz Łodzi, najpierw jako radny, potem jako v-ce prezydent, ja nie pamiętam aby Zdanowska, prócz debilnych tekstów w wywiadach, cokolwiek zrobiła, ona skończyła ochronę środowiska i co nam to da? Co zrobiła w kwestii ochrony środowiska w Łodzi jako v-ce prezydent? Ktoś odpowie, to nie jej kompetencje wtedy były, ale chyba warto wyjść z jakąś inicjatywą, mając takie wykształcenie? Nie zrobiła nic. Joński nie jest idealny, ma swoje wady, ale bynajmniej robi cokolwiek, może nie idealnie, jak niektóre remonty, ale robi. Też nie jestem jego entuzjastą, ale patrząc na innych kandydatów - on bynajmniej jest dumny z Łodzi i pracuje. Dla mnie może nawet obstawić całą rodziną urzędy, jeśli a) Łódź będzie coraz czystsza b) komunikacja i tabor nadal będą poprawiane c) nowi inwestorzy bd do Łodzi sprowadzani d) rewitalizacja centrum. Zwisa mnie to, kto to zrobi. Zdanowska i jej "walczmy o Łódź" co ona wywalczyła dla Łodzi w sejmie? NIC! W dupie ma Łódź, tylko posadka się liczy. A jeśli twierdzicie, że Joński nie zna się na transporcie, to co za problem przyjść na obrady RM czy konsultacje społeczne i zasugerować coś, porozmawiać, wyjaśnić, poprosić? Najlepiej oceniać zza biurka...ludzie zróbcie coś od siebie a potem oceniajcie innych, przy okazji ruszcie 4 litery i zobaczcie, że nie żyjecie wcale w złym mieście, Lwów też jest syfiasty i biedny, a jednak ma dobry PR...nie chcecie syfu w mieście? To skończcie być nowobogackimi i schylcie się po butelkę na ulicy lub papierek i do śmietnika, wiem dla wielu łodzian to zbyt uwłaczające, są jednak tacy których to nie boli ;-) I są też łodzianie, którym leży na sercu to miasto i nie psioczą przy byle okazji. Kampania trwa, wszystkich będzie można w jakiś sposób, lepszy, gorszy ocenić. Ale do ch wafla skończcie narzekać, to naprawdę jest nudne...narzekaniem nie zmienicie swojego życia a tym bardziej miasta! Pozdrawiam
          • Gość: ... Re: joński super gość IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.10.10, 23:42
            b) komunikacja i tabor nadal będą poprawiane

Aha. Czyli wydłużenie czasu jazdy tramwajów i cięcia liczby kursów to "dalsze poprawianie komunikacji"? Super. Ja myślałem, że jak się jeździ coraz wolniej i coraz dłużej czeka na przystankach, to to jest pogorszenie a nie poprawa, no ale widać nieobyty ze światem jestem...
        • petera73 Re: joński super gość 31.10.10, 04:23
          Gość portalu: asd napisał(a):

> ale joński muwił o remontach dróg i je wykonuje ma mój głos super gość
          Elektorat ma mocny analfabetów jest jeszcze sporo.
    • Gość: matyl konkretnie oby tak dalej IP: *.retsat1.com.pl 24.10.10, 18:29
      Pozytywnie odbieram tego człwoieka mowi i robi a że ma czym się pochwalić to widać. Ma Pan mój głos czekam na więcej.
      • Gość: ankax Re: konkretnie oby tak dalej IP: *.toya.net.pl 24.10.10, 18:37
        co wy od tomaseskiego jestescie? czy waszczykowskiego?
        skad tyle nienawisci u was? facet robi co moze, jezdzicie po lepszych drogach
        o co wam biega?
        • Gość: . Re: konkretnie oby tak dalej IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 24.10.10, 21:05
          > co wy od tomaseskiego jestescie? czy waszczykowskiego?

A to już nie można być "od siebie"? Jak ktoś nie ma klapek na oczach i widzi wylewająca się uszami obłudę, to znaczy, że jest "od Xxxkiego"? Nie postrzegaj świata miarą kibolsko - katolicką, że jak ktoś nie jest za Widzewem, to jest za eŁkaeSem, a jak ktoś nie jest za bozią, to wielbi Allacha. W tym mieście są jeszcze ludzie myślący, którzy są w stanie po prostu ocenić co ktoś ma do zaoferowania. Joński ma do zaoferowania krętactwo, marazm i nędzny populizm rodem ze szpalt Ekspresu Ilustrowanego. Jako kierownik wydziału oczyszczania to może by się jakoś sprawdził, ale prezydent milionowego miasta musi mieć wizję rozwoju i pojęcie o zarządzaniu takim organizmem.

> facet robi co moze

Tym gorzej dla niego, skoro to wszystko co może...

> jezdzicie po lepszych drogach

Ooo. Co Ty nie powiesz? Jakoś nie zauważyłem. Mówisz o remoncie Rzgowskiej, która była remontowana w zeszłym roku, czy o remoncie będącej w niezłym stanie Pabianickiej? A może o nowych ruchomych chodnikach i ścieżce rowerowej wzdłuż Konstantynowskiej, z której nie sposób się wydostać bez jazdy po pasach? Zauważyłem natomiast, że tramwaje obsługujące uniwersytet jeżdżą jak chcą, bo na specjalne życzenie pana Jońskiego utykają w samochodowym korku na Zielonej.
    • Gość: Kristofer Konkrety Dariusza Jońskiego: drogi i czystość w... IP: 46.112.1.* 24.10.10, 18:48
      Znowu obietnice a miało być tak ładnie kiedy odwoływano Kropiwnickiego. A to był tylko zwykły skok na kasę i stanowiska
      • Gość: Tylko PO Głosuj na Zdanowską byłego prezydenta za Kropy IP: *.retsat1.com.pl 24.10.10, 22:35
        będzie lepiej ja głosuje na hanke barmankę

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/51,61085,3839017.html?i=2
      • Gość: r. Re: Konkrety Dariusza Jońskiego: drogi i czystość IP: 193.41.230.* 26.10.10, 11:40
        Przecie to było jasne od początku: nikt o zdrowych zmysłach nie odwołuje poprzedniej władzy na pół roku przed wyborami, bo to jest tylko marnowanie kasy. Chyba że chodzi o wcześniejsze rozpoczęcie kampanii wyborczej.
    • Gość: Elvis Konkrety Dariusza Jońskiego: drogi i czystość w... IP: *.ghnet.pl 24.10.10, 18:50
      roboty sa zle korki sa zle, nie rozumiecie ze tak trzeba?
      • Gość: . Re: Konkrety Dariusza Jońskiego: drogi i czystość IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 24.10.10, 21:05
        Jak trzeba? Trzeba zamknąć an raz dwie równoległe drogi, żeby wymienić zeszłoroczny asfalt?
    • Gość: Zarzew Konkrety Dariusza Jońskiego: drogi - to zapraszam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.10, 18:59
      zapraszam na wyremontowane skrzyżowanie ul. Tatrzańska ul. Przybyszewskiego , proszę sobie wyobrazić, że słupy oświetleniowe sygnalizacji dla pieszych i te pierwsze i postawione nowe ( bo są dwa komplety ) wypadły drogowcom w przejściu dla pieszych na chodniku - chodzi o przejście na Tatrzańskiej to od apteki gdzie cały kompleks handlowy na mały ryneczek, jechałem i oczom nie wierzyłem, że ktoś odebrał taka fuszerkę , jak ktoś tam mieszka niech cyknie zdjęcie. Słupy w środku przejścia
    • Gość: lodzianin Konkrety Dariusza Jońskiego: drogi i czystość w... IP: *.toya.net.pl 24.10.10, 19:00
      podoba mi się, głosuję na Jońskiego
    • wirusx Konkrety Dariusza Jońskiego: drogi i czystość w... 24.10.10, 19:01
      pokazano po raz pierwszy klip wyborczy Dariusza Jońskiego, który będzie emitowany w telewizji podczas kampanii. Jest bardzo dynamiczny i pokazuje kandydata w różnych sytuacjach: na wiecach, ściskającego ręce robotnikom remontującym drogi, przy pracy
      ---------------------------------
      A czy jest także, jak małe dziewczynki wręczają mu kwiatki a on jest zaskoczony i głaszcze je po główkach?
      • Gość: ula Joński jest supermenem IP: *.retsat1.com.pl 24.10.10, 22:32
        Hihi to możesz zobaczyć na klipie Platformy jak oddawano dworzec na Widzewie Grabarczyk rozmawiał z małym chłopcem 10 letnim o tym co o tym sądzi. Chłopiec cedził że pięknie łądnie i nie ma takiego drugiego dworca w Polsce no cóż pewnie mało chłopiec widział. Po rozmowie której przysłuchiwali się dziennikarze i fotoreporterzy Grabarz stwierdził że rozmowa nie była ukartowana. Patrząc na jońskiego słyszę konkrety a nie małe dzieci wręczające mu kwiaty.
        • Gość: . Re: Joński jest supermenem IP: *.ssp.dialog.net.pl 24.10.10, 22:51
          Patrząc na jońsk
          > iego słyszę konkrety a nie małe dzieci wręczające mu kwiaty.

No tak. Chodnik w Mileszkach, to rzeczywiście konkret...
        • petera73 Re: Joński jest supermenem 31.10.10, 04:31
          Gość portalu: ula napisał(a):

> Hihi to możesz zobaczyć na klipie Platformy jak oddawano dworzec na Widzewie Gr
          > abarczyk rozmawiał z małym chłopcem 10 letnim o tym co o tym sądzi. Chłopiec ce
          > dził że pięknie łądnie i nie ma takiego drugiego dworca w Polsce no cóż pewnie
          > mało chłopiec widział. Po rozmowie której przysłuchiwali się dziennikarze i fot
          > oreporterzy Grabarz stwierdził że rozmowa nie była ukartowana. Patrząc na jońsk
          > iego słyszę konkrety a nie małe dzieci wręczające mu kwiaty.

SKIEROWANIE DO LARYNGOLOGA DOSTANIESZ U INTERNISTY.
    • Gość: tt joński karierowicz IP: *.adsl.inetia.pl 24.10.10, 19:02
      Joński tylko kontynuuje remonty dróg zgodnie z przyjętym wcześniej harmonogramem.Natomiast od 8 miesięcy bród , smród w Łodzi jaki był taki jest.Gość się promuje wykorzystując obecną funkcję i bazując na inicjatywie poprzedników.Czy Joński robi łaskę obiecując nam remonty dróg łódzkich.Przecież za swoje nie wyremontuje.
      • Gość: ola to prawdziwy gospodarz Jioński na prezydenta IP: *.retsat1.com.pl 24.10.10, 22:29
        jestem innego zdania cenia człowieka za prace na rzecz miasta to prawdziwy gospodarz i liczę że wygra.
    • minigry.amor.pl Tylko SLD 24.10.10, 19:04
      nie przysłało delegacji pod siedzibę PIS, gdzie dokonano strasznego mordu. To jest brak kultury, ale czego się spodziewać po bandytach komunistycznych. Joński wstyd, SLD wstyd!
      • Gość: Wit Re: Tylko SLD IP: *.toya.net.pl 25.10.10, 17:20
        A co niby Joński ma wspólnego z komunizmem? Ten facet ma 31 lat. On nawet nie pamięta tych czasów. Proponuje zasięgnąć wiedzy zamiast wypisywać bzdury...
        • petera73 Re: Tylko SLD 31.10.10, 04:30
          Gość portalu: Wit napisał(a):

> A co niby Joński ma wspólnego z komunizmem? Ten facet ma 31 lat. On nawet nie p
          > amięta tych czasów. Proponuje zasięgnąć wiedzy zamiast wypisywać bzdury...

CAŁĄ RODZINĘ MA CZERWONĄ.KOMUNIZM WYSSAŁ Z MLEKIEM MAMUSI. DOUCZ SIĘ I NIE BREDŹ KOMUCHU ZE SZTABU LSD ups SLD
    • Gość: Ewa Niech napisze w jakim mieście. IP: 81.219.27.* 24.10.10, 19:12
      Gdzie mają być te remonty ulic?Jak na razie to tylko drobna kosmetyka jezdni przed wyborami.Wprowadza przy okazji chaos komunikacyjny.Brud na ulicach jaki był, taki jest.Posadził trochę kwiatków na pokaz i to wszystko do czego jest zdolny te "mały pikuś".
      • Gość: po Re: Niech napisze w jakim mieście. IP: *.retsat1.com.pl 24.10.10, 22:27
        Zdanowska jest najlepsza ona już rządziła za Kropiwnickiego i pokazała że można nic nie robić odpowiadała za drogi joński musi po niej poprawiać

• Gość: Tad Re: Niech napisze w jakim mieście. IP: *.toya.net.pl 25.10.10, 17:34
        Wyremontowana ul.Dąbrowskiego,Sienkiewicza,Przybyszewskiego,remontowana jest Pabianicka,Rzgowska,Limanowskiego (łącznie z torowiskiem),Rudzka.Wymieniane chodniki i krawężniki.Bezrobotni i więźniowie są zatrudniani do sprzątania ulic.5 ton śmieci wywieziono z górki Retkińskiej...To jest kosmetyka? Cudów w 8 miesięcy się chyba nikt nie spodziewa? Wypadało by pośledzić trochę wydarzenia w mieście,a nie wypisywać głupoty.Joński ma bardzo dobry program.Do tej pory pokazał,że jak się chce to można,dlatego wierzę,ze zrealizuje swój program.Taki gospodarz jest nam potrzebny.
    • awersja To paranoja.... 24.10.10, 19:13

...rzeczy oczywiste i podstawowe w działalności cywilizowanego miasta, w Łodzi urastają do podstawy programowej jakiejś partyjki. Trzeba być niespełna rozumu, aby poznając taki "program" kandydata, oddać później na niego głos.

Warto zauważyć, że jeśli ów kandydat zostanie prezydentem miasta i w trakcie urzędowania zrealizuje AŻ połowę obiecanek wyborczych, to w Łodzi albo będą drogi, albo będzie czysto... W innych miastach Polski jest i jedno, i drugie... a do tego tysiące innych rzeczy. Tylko w tych innych miastach nie wybierają do samorządu polityków...

...czego i Łodzi życzę.
      • Gość: hehe Re: To paranoja.... IP: *.toya.net.pl 24.10.10, 19:22
        Paranoją jest że do tej pory władze miasta wolały wiać do Izraela żeby nie oglądać go na co dzień
      • Gość: unia to sila Re: To paranoja.... IP: *.lodz.mm.pl 24.10.10, 19:30
        > ... W innych miastach Polski jest i jedno, i drugie...

Chyba w Szwecji, bo jak podróżuje po Polsce, to wszędzie jest brudno jak w Łodzi, albo brudniej. Przykład z Wrocławia, który przebija cały brud Łodzi:
        www.youtube.com/watch?v=raX3NDbtk7A
        • Gość: . Re: To paranoja.... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 24.10.10, 21:09
          Nie wiem, gdzie podróżujesz, ale nie znam drugiego miasta w Polsce, które:
          1. Byłoby tak zas­rane psami
          2. Obfitowałoby w taką liczbę ruder w Śródmieściu (vide np. "ściana płaczu")
          3. Miałoby tak zaniedbaną zieleń miejską (czy w zasadzie klepiska miejskie, bo zieleni to juz dawno nie ma)
          4. Nie oferowałoby ani skrawka przyzwoitej przestrzeni publicznej.
          • Gość: trolu glupi Re: To paranoja.... IP: *.lodz.mm.pl 24.10.10, 22:09
            takim miastem jest warszawa i krakow - najbardziej brudne polskie miasto(byłem i widziałem oraz smród na rynku czułem i gołębie mnie i turystów zasrały, co w Łodzi nie zdarzyło mi się wcale przez 26 lat życia) tyle w temacie!
            • Gość: ... Re: To paranoja.... IP: *.ssp.dialog.net.pl 24.10.10, 23:01
              > takim miastem jest warszawa i krakow - najbardziej brudne polskie miasto

O tak, jasne. "Wszystko to zasługa naszego prezesa i nie jest prawdą, że nad łóżkami dach przeciekał! Szczególnie, że prawie nie padało!" Oszukuj się dalej :-)
              Jakoś w Łodzi nie znajduję miejsca, gdzie można by ot tak usiąść sobie na trawie i posiedzieć jak u stóp Wawelu, ani ławki, na której można by spokojnie posiedzieć jak na Plantach, a co dopiero mówić o wieczornym spacerze.
              • Gość: litz w dupie byłes i g... IP: *.lodz.mm.pl 25.10.10, 20:32
                widziałeś. Bywam w delegacjach i nie wstydzę się Łodzi, a karkowa się wstydzę jako Polak. Mam nadzieję, ze Łódź się odłączy od Polski i nie będę się wstydził.
                • Gość: . Re: w dupie byłes i g... IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.10.10, 23:58

> widziałeś.

A nie bo ty.

> Bywam w delegacjach i nie wstydzę się Łodzi,

Pawian też się nie wstydzi, ze z gołą dupą chodzi.

> Mam nadzieję, ze Łódź się odłączy od Polski i nie będę się wstydził.

Tak, a potem się połączy, żeby się odłączyć ponownie.
          • egzorcysta_666 Re: To paranoja.... 24.10.10, 22:11
            > 4. Nie oferowałoby ani skrawka przyzwoitej przestrzeni publicznej.

Jedyne czyste miejsce w Polsce to łódzka Manufaktura. Reszta to mały brud, brud lub wręcz totalny smród jak rejon odry we Wrocławiu lub rynek w Krakowie.
            • Gość: iromen no no IP: *.retsat1.com.pl 24.10.10, 22:25
              To niech twój pies nie sra po bramach to będzie czysto może chcesz żeby jonski biegł i zbierał kupy po twoim czwornogu
              • Gość: keaz Re: no no IP: *.lodz.mm.pl 25.10.10, 20:33
                > To niech twój pies nie sra po bramach

Nie sra bo nie mieszkam w warszawie lub śmierdzącym wrocławiu.
                • Gość: . Re: no no IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.10.10, 23:59
                  Łojezu, ale biedny zakompleksiony kibolek...
                  • minigry.amor.pl Re: no no 26.10.10, 15:32
                    śmierdzisz Krakowem i gównem gołębim z rynku vel ryn..szto...ku
                    • Gość: fan kaleki Oj tam IP: 194.78.35.* 26.10.10, 15:49
                      Zrób jakiś "śmieszny" "filmik" o wyborach - masz już wprawę, nie?
    • ww_lodz Konkrety Dariusza Jońskiego: drogi i czystość w... 24.10.10, 19:18
      Trzeba mieć klapki na oczach, żeby na niego zagłosować. Populista i kropka.
      • Gość: populista Re: Konkrety Dariusza Jońskiego: drogi i czystość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.10, 22:14
        popieram tylko nie kropka.
    • Gość: JW23 Konkrety Dariusza Jońskiego: drogi i czystość w... IP: *.lodz.mm.pl 24.10.10, 19:23
      Darek! Z remontów drug robisz swój program wyborczy? Przecież to są sprawy oczywiste. Łódź ma dosyć takich nieudaczników jak ty, przez których spada co roku w kolejnych rankingach. Nie mów o oczywistościach! Wymyśl coś epokowego :)
      • Gość: terko Re: Konkrety Dariusza Jońskiego: drogi i czystość IP: *.retsat1.com.pl 24.10.10, 22:23
        jak Kropiwnicki ze Zdanowską rządził 7 lat i nic nie robili w sprawie dróg to Ci nie przeszkadza a że Joński robi i ma efekty to Cie boli myślę że powinieneś więcej poroznosić ulotek wyborczych kandydata niżsiedzieć i pisać pierdoły i tak nie przekonasz ludzie już odczuli poprawę.
        • Gość: ... Re: Konkrety Dariusza Jońskiego: drogi i czystość IP: *.ssp.dialog.net.pl 24.10.10, 22:55
          > jak Kropiwnicki ze Zdanowską rządził 7 lat i nic nie robili w sprawie dróg

Tak? A Włókniarzy to niby kiedy wyremontowano? Al. za przeproszeniem Ofiar Terroryzmu za kogo była wybudowana?
          Remonty dróg w Łodzi od 30 lat toczą się w mniej więcej tym samym tempie - niezależnie od tego, kto jest prezydentem, bo i prezydent wiele do powiedzenia w tych kwestiach nie ma, więc darujcie już sobie to zaklinanie rzeczywistości.
        • coo-ler Re: Konkrety Dariusza Jońskiego: drogi i czystość 24.10.10, 23:01
          Zdanowska była pół roku wiceprezydentem. Ludzie ją w tym samym roku dobrze ocenili, bo została posłem na sejm. Nie wygaduj głupstw o 7 latach. Dla porządku dodam, że w kadencji 2002-2006 TO SLD MIAŁO WIĘKSZOŚĆ W RADZIE MIEJSKIEJ. I co zrobili???
    • Gość: a Konkrety Dariusza Jońskiego: drogi i czystość w... IP: *.toya.net.pl 24.10.10, 19:27
      Konkret jest taki, ze ostatnio spieprzono na polecenia Dariusza J. sygnalizacje Wlokniarzy-Mickiewicza, zeby mogl sobie szybciej przejechac do pracy. A tramwaje 8 i 12 musza tam teraz czekac czasami po dwie fazy swiatel. Won z tym kretynem.
      • ww_lodz Re: Konkrety Dariusza Jońskiego: drogi i czystość 24.10.10, 20:09
        Gość portalu: a napisał(a):
        > Konkret jest taki, ze ostatnio spieprzono na polecenia Dariusza J. sygnalizacje
        > Wlokniarzy-Mickiewicza, zeby mogl sobie szybciej przejechac do pracy. A tramwa
        > je 8 i 12 musza tam teraz czekac czasami po dwie fazy swiatel. Won z tym kretyn
        > em.

Wczoraj przejazd przez to skrzyżowanie zajął "8" ponad 6 minut (sic!).
      • Gość: . Re: Konkrety Dariusza Jońskiego: drogi i czystość IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 24.10.10, 21:11
        No niestety. Mieszkańcy Retkini mają podwójnego pecha - nie dość, że facet mieszka na Retkini i ukatrupił tramwaj pod dworcem kaliskim, to jeszcze całymi dniami przesiaduje w telewizji, więc kazał sobie otworzyć dla samochodów Zieloną. Skutek - linia 12 praktycznie przestała jeździć.
      • Gość: ula Re: Konkrety Dariusza Jońskiego: drogi i czystość IP: *.retsat1.com.pl 24.10.10, 22:20
        myślę że za dużo literatury fantastycznej czytałeś;)
        • Gość: w Re: Konkrety Dariusza Jońskiego: drogi i czystość IP: 194.78.35.* 25.10.10, 15:05
          > myślę że za dużo literatury fantastycznej czytałeś;)

A co to ma do rzeczy? Nie o wszystkim pisza w gazetach.
      • Gość: ... Re: Konkrety Dariusza Jońskiego: drogi i czystość IP: *.ssp.dialog.net.pl 24.10.10, 22:56
        A ja się zastanawiałem czemu od jakichś 2 tygodni 12tka przestała jeździć...
    • Gość: CIA Konkrety Dariusza Jońskiego: drogi i czystość w... IP: *.astral.lodz.pl 24.10.10, 19:56
      Jakby wygrał Joński to Łódź by szybciej poszła na dno niż Titanic. Facet w ogóle nie umie odpowiednio zarządzać naszym miastem, jedynie obsadza stanowiska rodzinom i znajomymi. Taki prezydent to wstyd dla miasta!
      • Gość: jacek Tak sie bawi Platforma ze Zdnowska IP: *.retsat1.com.pl 24.10.10, 22:18
        mi się wydaje że to lepszy kandydat niż haka barmanka pamiętam jak tańcowała w podrzędnym barze na stole czy to przystoi przyszłemu prezydentowi? Moim zdaniem nie Chce mieć kogoś na poziomie godnego funkcji Prezydenta a zresztą poczytajcie sami
        www.wiadomosci24.pl/artykul/tak_sie_bawi_platforma_51972.html
      • Gość: Leoncio Najpierw trzeba się nauczyć ortografii, takich IP: *.toya.net.pl 24.10.10, 23:42
        błędów jak "rodzinom" zamiast rodziną nie robią nawet dyslektycy tylko małolaty lub przygłupy. Dopiero później można wyładowywać swoja agresję w internecie.
    • Gość: . Konkrety Dariusza Jońskiego: drogi i czystość w... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 24.10.10, 20:22
      Mówiąc krótko:
      1. Transport publiczny do zaorania, bo:
      2. Trzeba położyć chodniki w Mileszkach.
      Niech żyją "nowoczesne rozwiązania komunikacyjne". Temu panu już dziękujemy.
      • Gość: marek Re: Konkrety Dariusza Jońskiego: drogi i czystość IP: *.retsat1.com.pl 24.10.10, 22:15
        wypraszam sobie Łódź to nie tylko pana ulica
    • Gość: obserwator sceny Konkrety Dariusza Jońskiego: drogi i czystość w... IP: *.gdynia.mm.pl 24.10.10, 20:35
      Może wreszcie Prezydentem m. Łodzi będzie osoba zainteresowana zwyczajną pracą u podstaw w interesie mieszkańców, a nie polityk "krajowego" formatu
    • Gość: Smyku Re: Konkrety Dariusza Jońskiego: drogi i czystość IP: *.toya.net.pl 24.10.10, 20:39
      Nie interesuje mnie przynależność polityczna, ale podoba mi się aktywizacja infrastruktury w Mileszkach, Nowosolnej z jednocznesnym pozostawieniem historycznego układu osadniczego w Nowosolnej...fajnie, że Joński jednak wie, że warto dbać o dziedzictwo kulturowe, którego wyrazem jest owalnica w Mileszkach i 8 - kątne skrzyżowanie w Nowosolnej, inwestycja w Andrzejów na plus - już teraz widać jak wygląda Andrzejów a jak sąsiedni Andrespol - dzień do nocy, trzeba wyrównać te dysproporcje. Czekam na więcej konkretów i stanowiska w/s rewitalizacji śródmieścia, kto zagwarantuje że weźmie się za remont gminnych kamienic i usprawni politykę rewitalizacji prywatnych kamienic, ten ma mój głos + inwestycje tramwajowe. Czas by łodzianie byli dumni ze swojego miasta i pracowali nie tylko na swój koszt, ale i na opinię swojego domu, jakim jest Łódź!
      • Gość: . Re: Konkrety Dariusza Jońskiego: drogi i czystość IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 24.10.10, 21:22
        + inwestycje tramwajowe.

No jak wygra Joński, to inwestycje tramwajowe zobaczymy jak świnia niebo. Przykłady jak temu panu tramwaje leżą na sercu podane są w postach wyżej - Zielona, skrzyżowanie przy kaliskim. Dodajmy cięcia na linii 5, wydłużające się czasy jazdy, brak priorytetu dla tramwaju na trasie ŁTR i odsunięcie na wieczne nigdy remontu trasy WZ okraszone bajaniem o tym, czego to się w ramach tej przebudowy nie zrobi. Sam fakt, że w programie nawet w pół słowa nie zająknął się o transporcie publicznym dobitnie świadczy o tym, gdzie pan J. ów transport ma i jakie w ogóle ma pojęcie o zarządzaniu miastem.
        • Gość: pozdro Re: Konkrety Dariusza Jońskiego: drogi i czystość IP: *.retsat1.com.pl 24.10.10, 22:14
          To była część pierwsza programu będą w sumie cztery więc poczekaj na transport publiczny może warto
          • Gość: ... Re: Konkrety Dariusza Jońskiego: drogi i czystość IP: *.ssp.dialog.net.pl 24.10.10, 23:02
            > może warto

Taa, obieca darmowe bilety i piętnaście linii autobusowych na każdy rynek.
      • Gość: iza Re: Konkrety Dariusza Jońskiego: drogi i czystość IP: *.retsat1.com.pl 24.10.10, 22:15
        mam takie wrażenie że to jedyny kandydat który wie co się dzieje w Łodzi
    • Gość: bono33 Konkrety Dariusza Jońskiego: drogi i czystość w... IP: *.retsat1.com.pl 24.10.10, 20:53
      Demagog i gawędziarz. On ze swoim starym i wysłużonym zapleczem, czy Zdanowska, mieszanka rutyny z młodością, nieskażona i świeża krew. Wybór nadto oczywisty.
      • Gość: . Re: Konkrety Dariusza Jońskiego: drogi i czystość IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 24.10.10, 21:23
        > czy Zdanowska, mieszanka rutyny z młodością

Co proszę?
      • Gość: matylda Zdanowska był prezydentem z Kropiwnickiego IP: *.retsat1.com.pl 24.10.10, 22:12
        Piszesz że Zdanowska to świeża nie skalała krew Człowieku obudź się Poczytaj artykuł poniżekj link. Zdanowska Prezydentem za Kropiwnickiego

link
    • Gość: adrew Konkrety Dariusza Jońskiego: drogi i czystość w... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 24.10.10, 21:25
      Jedyny facet który wie o czym mówi. Jak mówi tak zrobi. Ja się na nim nie zawiodłem. Za remont Sienkiewicza ma u mnie 5+.
      • Gość: ... Re: Konkrety Dariusza Jońskiego: drogi i czystość IP: *.ssp.dialog.net.pl 24.10.10, 23:05

> Jedyny facet który wie o czym mówi.

O tak. Jego słynne "jak coś jest nielegalne, to trzeba to zalegalizować" doskonale świadczy o tym, że wie co mówi...

> Za remont Sienkiewicza ma u mnie 5+.

A u mnie pałę za zakorkowanie Zielonej i niezrealizowanie obietnicy wytyczenia buspasów na Wieckowskiego. Fałszywy oszust i tyle.
    • Gość: oto konkrety Lodz potrzebuje Nowego Centrum, Koleji Aglomeracyj IP: *.croy.cable.virginmedia.com 24.10.10, 21:46
      nej z dojazdem do wszystkich miasteczek satelickich i na Lublinek. Oto konkrety, ktore zapewnia Lodzi rozwoj na dlugi czas!

Obwodnica Lodzi juz jest w zaawansowanej budowie, jak rowniez rozpoczely sie prace nad polaczeniem Lodzi Szybka Koleja z Warszwa a potem z Poznaniem i Wroclawiem. To juz jest w zasadzie pewnik, ktory uczyni z Lodzi swietnie skomunikowana dziure w centrum Polski. Teraz pytanie: jak te dziure w centrum Polski zapelnic, zeby miala przyszlosc?

To ze Lodz ma miec porzadna nawierzchnie na drogach to zaden punkt programu rozwoju miasta! To jest minimum wymagane przez nas od ludzi z urzedu, ktorych wszyscy oplacamy!
      Ja chce zeby prezydentem zostal ktos z pomyslem na to jak z Lodzi uczynic metropolie, poprzez rozwoj infrastruktury i tkanki miejskiej. Pomysly na utrzymywanie drog, ktore sa juz w Lodzi od lat nie sa zadnym pomyslem na rozwoj miasta!

Oto moje dwa grosze - mam nadzieje, ze wiekszosc Lodzian mysli racjonalnie jak ja i chca troche wiecej od prezydenta Lodzi. Oczywiscie nie musimy od razu wymagac kogos pokroju Napoleona, ale za to ktos pokroju Hoovera by sie teraz Lodzi jak najbardziej przydal, zanim miasto opustoszeje i sie zawali.
      • Gość: irek maruda maruda maruda troche wiary w Jonskiego ;) IP: *.retsat1.com.pl 24.10.10, 22:09
        piszesz o minimum ale to minimum przez Kropiwnickiego i jego zastępców Tomaszewskiego , Zdanowską nie było wykonane prze 7 lat. 7 lat rządziła ekipa teraz gdy masz realne efekty człowieka który nie tylko mówi ale i realizuje swoje obietnice to ty piszesz o minimum. Masz lepszego kandydata??? jeśli tak to głosuj na niego z nie marudzisz
        • Gość: oto konkrety Re: maruda maruda maruda troche wiary w Jonskiego IP: *.croy.cable.virginmedia.com 24.10.10, 22:47
          Ja sie nie czepiam Jonskiego ani nie promuje tu kontrkandydatow.
          Moze i rzeczywiscie Jonski osiaga sukcesy w tym co robi.

Ale rownoczesnie niepokojace jest to, ze jego program (przynajmniej to co ujawnil do tej pory) opiera sie o to co robi jako urzednik odpowiedzialny za drogi itp. Moze niewiele wie poza ta waska sciezka, moze nie ma innych pomyslow?
          Moze nie jest strategiem, ktory potrafi wyjsc poza swoja waska specjalizacje, i spojzec na miasto 'z lotu ptaka', wytyczyc plan na Lodz w Polsce i Europie?
          A wlasnie strateg z prawdziewego zdarzenia jest teraz dla Lodzi niezbedny.

A wiec, moze niech Jonski robi to co robi do tej pory przez nastepna kadencje, skoro sie sprawdza, wtedy tez nabierze doswiadczenia, nauczy sie wiecej, nawiaze wazne kontkty i zwiazki.
          Ale prezydentem powinien byc ktos kto jest strategiczny, ma polot i dogada sie z Warszawa i UE, i wreszcie przeksztalci Lodz w prawdziwa metropolie.

A na kogo bede glosowal - jeszcze nie wiem. Nie da sie jeszcze porownac programow. Musze sie tez dokladniej przyjzec biografiom kandydatow i ich powiazaniom w Polsce i UE, zeby ocenic, kto ma najlepsze predyspozycje do postawienia Lodzi na nogi.
          • krzaki-ciernistych-krzewow Re: maruda maruda maruda troche wiary w Jonskiego 25.10.10, 15:48
            Trudno się z Tobą nie zgodzić. Popieram w 100%. Prezydentem musi byc osoba która wytyczny kierunki rozwoju maista a nie pobełocze o tym co jest obowiązkiem i minimum. Rozwój i utrzymanie dróg to nie jest program to jest podstawowy obowiązek każdego rządzącego. Rolą Prezydenta jest wyznaczyć kierunki do tego aby stworzyć przyjazne i fajne tętniące życiem centrum, dac maistu kierunek na wzmacnianie pozycji w kraju i za granicą. Bełkot o drogach ijest niedorzeczny to zaden program to psi obowiązek. Czekamy na konkretne propozycje aby prowadzić do tego, ze Łódź będzie przyjazna mieszkańcom. A to zapewnic może rewitalizacja centrum maista, rozwój transportu publicznego i ściąganie inwestorów dających interesujace miejsa pracy w których ludzie mogą realizować swoje pasje i ambicje.
        • coo-ler Re: maruda maruda maruda troche wiary w Jonskiego 24.10.10, 22:58
          Nie konfabuluj! Czy fani Jońskiego potrafią coś poza kłamstwem? Zdanowska była wiceprezydentem przez PÓŁ ROKU. I wybory dobrze ją ocenili, bo w tym samym roku (2007) została posłem.
        • Gość: ... Re: maruda maruda maruda troche wiary w Jonskiego IP: *.ssp.dialog.net.pl 24.10.10, 23:07
          > piszesz o minimum ale to minimum przez Kropiwnickiego i jego zastępców Tomaszew
          > skiego , Zdanowską nie było wykonane prze 7 lat. 7 lat rządziła ekipa teraz gdy
          > masz realne efekty człowieka który nie tylko mówi ale i realizuje swoje obietn
          > ice to ty piszesz o minimum. Masz lepszego kandydata??? jeśli tak to głosuj na
          > niego z nie marudzisz

Podoba mi się Twoje podejście do sprawy. Streściłbym je jako: "było źle, więc po co ma być lepiej, a jak ktoś uważa inaczej niż ja to morda w kubeł". Bardzo postępowe.
    • Gość: konkretnie Konkrety Dariusza Jońskiego: drogi i czystość w... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.10, 22:07
      To pan Jonski zamierza pozatrudniać swoich znajomków i ich rodzinki. Gdyba Pan Jonski zadeklarował, że już nikogo takiego nie zatrudni to nosek urusł by mu ze dwa metry. Panowie radnizz SLD przez ostatnie lata zapomnieli o naszym mieście. Niszczyli każdy projekt w imię własnych interesów. Mieli w d.. nasze miasto. Zawsze traktowali je jak trampolinę do osiągnięcia własnych korzyści. W tej bandzie liczy się tylko kasa.
    • Gość: ... Konkrety Dariusza Jońskiego: drogi i czystość w... IP: *.ssp.dialog.net.pl 24.10.10, 23:08
      Warto przypomnieć, iż pan Joński jako radny głosował:
      1. w sprawie zakupu pola (mogił) na Brusie
      2. w sprawie wykupienia przez miasto własnego aquaparku

Nie ma co, wie co robi...
    • Gość: JaGa To lepszy program niż zabawa w ESK 2016,ktory PO IP: *.toya.net.pl 24.10.10, 23:25
      (pani Zdanowska)zamierza kontynuować jako strasznie ważny dla miasta. Łódź jest miastem strasznie zaniedbanym pod względem infrastruktury, budownictwa ,dróg, czystości itp. i najpierw miasto trzeba pod tym względem postawić na nogi a później bawić się w kulturę, w której poziomem akurat nie odbiegamy od innych dużych miast.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka