pursuedbyabear 12.05.26, 16:27 Wspaniała Stanisława Celińska dziś odeszła. Odpuściłam sobie kiedyś jej koncert - jeden z ostatnich - bo nie chciało mi się iść... Piękna postać i wybitna artystka. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alterego72 Re: Pani Stasia 12.05.26, 16:32 Bardzo mi przykro. Nauczycielka z "Alternatywy 4" - uwielbiałam ją w tej roli... Odpowiedz Link Zgłoś
kk345 Re: Pani Stasia 12.05.26, 16:33 Ja byłam na koncercie, wycisnęła mi łzy z oczu. Miałam zaszczyt z nią rozmawiać, była mądra i ciepła. Cudowna kobieta... Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Pani Stasia 12.05.26, 19:21 Serio. Z Listów do M. A co ci się nie zgadza? Odpowiedz Link Zgłoś
baletnicazielona Re: Pani Stasia 12.05.26, 19:46 A nic, nic, po prostu ageismem zapachniało. Odpowiedz Link Zgłoś
princy-mincy Re: Pani Stasia 12.05.26, 19:52 Mi się nie zgadza. To była pani Stanisława. Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Pani Stasia 12.05.26, 20:00 W filmie to była Stasia. Ot taki "zabieg" - zbieżność imion postaci i aktorki. Odpowiedz Link Zgłoś
princy-mincy Re: Pani Stasia 12.05.26, 22:59 Nie kojarzę takiej postaci, ale nie oglądałam zbyt uważnie. Za to mowa o prawdziwej śmierci prawdziwej osoby, aktorki Stanisławy a nie o uśmierceniu bohaterki filmu przez scenarzystów. Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: Pani Stasia 12.05.26, 17:11 Była bardzo utalentowaną artystką i człowiekiem, który pokazywał, że można pokonać własną słabość. Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: Pani Stasia 12.05.26, 17:14 Dla mnie zawsze będzie Niną z „Krajobrazu…” Wspaniała, niezapomniana Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: Pani Stasia 12.05.26, 18:38 nangaparbat3 napisała: > Dla mnie zawsze będzie Niną z „Krajobrazu…” The best (IMHO) film Wajdy! Ale SC zrobila na mnie wieksze wrazenie w "Zakletych rewirach" jako Hela - tam faktycznie unforgettable ... jak dla mnie ... Zostaly good movies, eh. Peace. Odpowiedz Link Zgłoś
apallosa Re: Pani Stasia 12.05.26, 18:35 Szkoda ogromna... Jakaś tam w niebiosach musi się niezła impreza szykować, ledwo co moja ukochana Bożena Dykiel tam pobiegła, a tu już Pani Stanisława za nią... No z obsady ,,Nocy i Dni" to już chyba tylko pani Holszańska pozostała( Beata Tyszkiewicz). Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: Pani Stasia 12.05.26, 18:44 apallosa napisał: > No z obsady ,,Nocy i Dni" to już chyba tylko pani Holszańska pozostała( Beata > Tyszkiewicz). Pan Toliboski, Marcin, chyba Emilka, chyba i Terenia wciaz zyje ... C'mon, jeszcze ich tak wszystkich nie usmiercaj, eh. Peace. Odpowiedz Link Zgłoś
mmoni Re: Pani Stasia 12.05.26, 22:47 Emilka (Ilona Kuśmierska) też już nie żyje. Za to żyją synowie MIchasi czyli Olgierd Łukaszewicz, Andrzej Seweryn i najmniej z nich znany Piotr Binder. No i Ksawunia (Magdalena Zawadzka). Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: Pani Stasia 12.05.26, 22:59 mmoni napisała: > Emilka (Ilona Kuśmierska) też już nie żyje. Faktycznie, masz racje. Anyway, jeszcze troche aktorow "Nocy i dni" wciaz na tym swiecie & oby jak najdluzej. Peace. Odpowiedz Link Zgłoś
bezmiesny_jez Re: Pani Stasia 12.05.26, 19:09 Jeny, jak mnie irytuje to gadanie o imprezach w niebie po śmierci kogoś znanego. No cóż, ludzie umierają, umierali i umierać będą, bez względu na talent czy urodę. Przykra wiadomość, ale taka kolej rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
ingaki Re: Pani Stasia 12.05.26, 19:55 Miło się oglądało serial Mamuśki w którym grała jedną z głównych ról. Odpowiedz Link Zgłoś
boggi_dan Re: Pani Stasia 12.05.26, 20:07 Barwy Szczęścia. Ile ona miała tych ról. Szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś