Dodaj do ulubionych

Śnieg sparaliżował Łódź. Nie ma kto odśnieżać dróg

• Gość: Połamany Śnieg sparaliżował Łódź. Nie ma kto odśnieżać dróg IP: 87.204.176.* 30.11.10, 08:59
      A Straz Wiejska jak zwykle nie wlepiała mandatów za nieodsniezone chodniki, bo nie mieli czapek i bali sie ze im uszka odmarzną....w ten sposob połowa Łodzian świetujacych wczoraj Dzien Pieszego Pasażera brodziła po kolana w śniegu. Łódź....Ku...a
    • Gość: taki sobie ludzik znowu Skowroński IP: 172.31.16.* 30.11.10, 09:00
      Skowroński z ZDiI przejął na siebie odśniezanie miasta i teraz sie wykazuje
    • Gość: Converse Lans w disco IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.10, 09:21
      Panie Dariuszu, nie trzeba było chodzić w sobotę po dyskotekach. Zamiast się lansowac w pubach i ludziom w zabawie przeszkadzać agitacją, mógł Pan przeczytać prognozy pogody i podpisac umowy z firmami odśnieżającymi.
    • Gość: fun_tastik nie działające sygnalizacje-gdzie policja do ch..? IP: *.toya.net.pl 30.11.10, 09:28
      Wiadomo,że wtedy to już każdy na pałę jeździ i staje na srodku skrzyzowania i nic go nie obchodzi.
      Teraz mam wszystkich w kutasie i na żadne wybory nie lezę a politycy to ch...e.
      • Gość: Matias Re: nie działające sygnalizacje-gdzie policja do IP: *.cm.p.lodz.pl 30.11.10, 14:21
        Ale gdybyś przypadkiem miał pomysł i pieniądze na rozwiązanie tego problemu i zamierzał kandydować, to masz mój głos :)
    • Gość: ona Śnieg sparaliżował Łódź. Nie ma kto odśnieżać dróg IP: *.ssp.dialog.net.pl 30.11.10, 09:42
      A może ktoś wspomni o chodnikach, te nie były nawet palcem tknięte, a w momencie gdy komunikacja miejska zawiodła, powrót na piechotę do domów to jedyny sposób.
    • Gość: Wściekła żona Śnieg sparaliżował Łódź. Nie ma kto odśnieżać dróg IP: 130.138.227.* 30.11.10, 09:50
      Witam,
      no to ja chciałabym się wypowiedzieć, mieszkam 25 km za Łodzią, okazuje się że wczorajsze wydostanie się z mista graniczyło z cudem, maż jechał z Aleksandrowa do centrum, zajęło mu to 2,5 h, wyjazd z centrum 1h a już poza miastem jest inna rzeczywistość. Łódź zasypana, zakorkowana, tiry stojące na ulicach, tarasujace przejazd, samochody porzucone w zaspach, komunikacja nie jeździ, sygnalizator nawet się popsuł na głównym skrzyzowaniu Piłs/Sienkiewicza :( MASAAKRA
      Pozdr. Jońskiego który powinien wczoraj przejechać pół miasta i postać w korkach, neleżało mu się.
    • Gość: silije Paraliż europy IP: 195.205.240.* 30.11.10, 10:20
      PRZESTAŃCIE SIĘ TAK PODNIECAĆ.PARALIŻUJĄCY ŚNIEG JEST PROBLEMEM CAŁEJ EUROPY:
      wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80277,8734609,Snieg_zasypal_Europe__korki__opoznienia_pociagow_i.html
      NASZE WŁADZE MIASTA SKOŃCZYŁY TZW.KADENCJE W PIĄTEK. DZIŚ ZA MIASTO ODPOWIADA SEKRETARZ MIASTA. NIESTETY NIEPRZEWANIE PADAJĄCEMU ŚNIEGOWI SĄ WINNE "WŁADZE ODGÓRNE"... :)
    • Gość: Zuz. Śnieg sparaliżował Łódź. Nie ma kto odśnieżać dróg IP: *.4web.pl 30.11.10, 10:21
      Tramwajami ? Hahaha żart !
      Najpierw czekałam 25 min na 43/15 żeby dojechać do 11 , następnie udałam się do galerii z której wracałam na rokicie pieszo...bo ani 11 , 16 nie jeździły 46 i 15 także ;] Z tego co widziałam to ludzie jadący na retkinie też dość długo czekali na tramwaj ;)
      A o porannym dojeździe na uczelnie już nawet nie wspomnę , ale na wykład nie dotarłam ;]
    • Gość: krakowianka Śnieg sparaliżował Łódź. Nie ma kto odśnieżać dróg IP: 82.177.124.* 30.11.10, 10:21
      Mój mąż wyjechał wczoraj o 20 z Kutna do Krakowa dzisiaj o godzinie 10 nadal jest w Łodzi. Jeśli uda mu się przejechać przez Łódź to może być już tylko lepiej.
      • Gość: x Re: Śnieg sparaliżował Łódź. Nie ma kto odśnieżać IP: *.182.27.135.nat.umts.dynamic.eranet.pl 30.11.10, 10:31
        o kurcze...to rzeczywiście niewesoło :( wstyd mi za Łódź
      • Gość: krakowianka Re: Śnieg sparaliżował Łódź. Nie ma kto odśnieżać IP: 82.177.124.* 30.11.10, 13:24
        Uzupełniam. Godzina 13:20 mój małżonek wyjeżdża z Łodzi. Za Łodzią drogi czarne. Przejechanie 70-80 km zabrało mu 17 godzin. Przejazd przez Łódź 10 godzin.
    • Gość: A Śnieg sparaliżował Łódź. Nie ma kto odśnieżać dróg IP: 217.153.156.* 30.11.10, 10:49
      "Po co odśnieżać Piotrkowską? - pyta z przekąsem pan Tomasz, dozorca odśnieżający podwórko w jednej z bram. - Przecież to deptak. Tutaj chodzą tylko ludzie."
      Noż... ile samochodów jeździ po Piotrkowskiej????

Wczoraj w korkach na Rydza stało z kilkaset samochodów, a kilka tysięcy w całym mieście. Po co tam pługi?? Lepiej żeby Państwo centralni mieli wygodnie, bo na zakupy muszą jechać.

Wczoraj pług jeździł po Piotrkowskiej na pewno o godzinie 18. Widziałam go jak wracałam piechotą do domu z Centrum na doły, bo nie jeździły autobusy i tramwaje, bo utknęły na zaśnieżonych ulicach.

Na Wojska Polskiego ostatni pług był w zeszłym roku.

Ale pamiętajmy o Piotrkowskiej, bo to ulica najważniejsza w tym mieście zasypanym.
    • Gość: ola Śnieg sparaliżował Łódź. Nie ma kto odśnieżać dróg IP: *.toya.net.pl 30.11.10, 11:10
      skoro urzędnicy nie zdążyli podpisać umów to proponuję aby sami wzięli łopaty w dłonie i odśnieżyli ulicę, w przyszłym roku napewno by zdążyli jakby się narobili.
    • Gość: urzendnik Śnieg sparaliżował Łódź. Nie ma kto odśnieżać dróg IP: *.pkn.pl 30.11.10, 11:25
      Jest akcja-propozycja, jak ktoś zobaczy jadący! pług z podniesinym pługie - robic zdjęcia i wysyłać do gazet - do urzedu nie ma co, bo na pewno gdzieś się zapodzieje
    • Gość: edyta Śnieg sparaliżował Łódź. Nie ma kto odśnieżać dróg IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.11.10, 11:31
      Wczoraj jechałam do pracy o 7 rano i już sypał śnieg a natężenie ruchu nie było duże można było cały czas odśnieżać ale oczywiście że po 15 godzinie było to niemożliwe bo ruch był ogromny i nic nie odśnieżone ani chodniki ani drogi .Nie obchodzą mnie podpisane lub nie podpisane umowy to kiedy chcieli je podpisać 24 grudnia?Za taki stan rzeczy odpowiadają służby czyli powinny być rozpisane dyżury bądź dyżury pod telefonem i w nocy też powinni jeździć jeśli jest taka potrzeba a powiedzmy szczerze ze tak znaczne opady są kilka dni w roku a nie codziennie iprzy obecnych łagodnych zimach to zobaczymy czy w ogóle jeszcze będą. N.asze miasto nie ma gospodarza tylko ludzi których nic nie obchodzi i to się nazywa ignorancja władzy i po prostu wstyd i nic więcej.
    • Gość: Ave Nie bedę głosował na Jonskiego. IP: *.toya.net.pl 30.11.10, 16:20
      To no winny, przynajmniej częściowo temu co dzieje się w Łodzi.
    • Gość: BAMISOPELLODU Śnieg sparaliżował Łódź. Nie ma kto odśnieżać dróg IP: *.toya.net.pl 30.11.10, 16:49

Takiego paraliżu w Łodzi nie było chyba nigdy. Przynajmniej ja nie pamiętam. Dziwię się, że służby miejskie znowu zostały zaskoczone. Media informowały o takim ataku zimy. Wszyscy wiedzieli, ze zima juz zaatakowała w sąsiednich krajach i jest kwestia czasu ze przyjdzie do nas. Nikt odpowiedzialny za porządek w mieście nic nie zrobil. Wczoraj czekalam od godz. 15 na autobus 74 lub 83. Czekałam 1.45 h . Oczywiscie zaden nie przyjechal. Z ogromnymi przygodami, potwornie przemarznięta dotarłam do domu ok. godz. 19.
      A teraz kochani Łodzianie, w najbliższą niedzielę, idźcie grzecznie na wybory i zagłosujcie na prezydenta. Pan Joński obiecywał, że będzie w mieście wreszcie ład i porządek. A jest tak źle jak nigdy. A druga kandydatka co zrobiła, żeby ulżyć doli mieszkańców? Też wielkie NIC!!!
      Nie mam zamiaru iść na żadne wybory. Wypchajcie się. Tylko tak mogę powiedzieciec wam co o was mysle!
      • Gość: ja Re: Śnieg sparaliżował Łódź. Nie ma kto odśnieżać IP: *.ssp.dialog.net.pl 30.11.10, 18:13
        i co, myślisz, że jak nie pójdziesz na wybory to nikt nie zostanie prezydentem?
        • Gość: BAMISOPELLODU Re: Śnieg sparaliżował Łódź. Nie ma kto odśnieżać IP: *.toya.net.pl 30.11.10, 21:32
          oczywiscie, że bedzie prezydent ale ja nie przyłożę do tego ręki!!! Nie mam zaufania do takich ludzi. Oczywiscie, opady sniegu nie są ich winą ale prawda jest taka, ze nic nie zrobili zeby usunąć skutek tych opadów. DZis jechalam do pracy, Złotno - Centrum, 1,5 h, normalnie 15-20 min. Na szczęście z pracy juz powrót był w miare normalny. Po prostu ludzie sie nauczyli żyć w takich frontowych warunkach. CZłowiek nie sznurek wszystko wytrzyma.
    • Gość: gianti Re: Śnieg sparaliżował Łódź. Nie ma kto odśnieżać IP: *.182.32.122.nat.umts.dynamic.eranet.pl 30.11.10, 18:03
      ale się uparliście na te pługi - przecież to nie ich wina - kto blokuje drogi w łodzi ? przecież to od razu widać - autobusy i tiry - które jeżdżą na letnich oponach - to nawet jak się odśnieży to pod górkę się nie podjedzie

a kto jest ciekawy jak wyglądała wczoraj włókniarzy - parking dla tirów - to tutaj link : www.youtube.com/watch?v=l-pBxhhJCvA
      • Gość: salonatelier Re: Śnieg sparaliżował Łódź. Nie ma kto odśnieżać IP: 62.113.157.* 01.12.10, 07:32
        To co sie dzieje na ulicach to jest skandal,rada miasta powinna sie podac do dymisji,w koncu placimy chyba podatki na takie rzeczy,Lodz zawsze byla na poziomie Rumunii,ciekawe czy nowa pani prezydent w koncu wezmie w swoje rece te Lodz i bedzie w koncu normalnie.Klienci nie docieraja,kazdy gdy nie musi to nigdzie nie jedzie,kto nam za to zaplaci za straty??
    • Gość: ł Śnieg sparaliżował Łódź. Nie ma kto odśnieżać dróg IP: *.zec.lodz.pl / *.dev.agora.pl 01.12.10, 10:23
      Zdążyli by, gdyby nikt się nie odwoływał od wyników przetargu!!!
      • Gość: HEH Re: Śnieg sparaliżował Łódź. Nie ma kto odśnieżać IP: *.toya.net.pl 01.12.10, 10:47
        Bo trzeba było dobrze przetarg rozpisać i dobrze wybrać... a nie pracować pod "znajomych królika".
    • petera73 Czyli bezrobocie = 0 01.12.10, 15:10
      nie ma komu odśnieżać KPINA
      LEPSZY MARTWY NIŻ CZERWONY

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka