Dodaj do ulubionych

Zakupy 3 w 1

02.12.10, 10:40
Czy lubicie robic zakupy w dlugim kiosku na Os. Traugutta ?
1. mozna cos tam kupic
2. wysluchac nowinek
3. byc obmowionym
Rzadko tam kupuje bo jest mi nawet nie po drodze ale czasami . Malo miejsca ale nic dziwnego skoro zawsze jest tam kilka osob dyskutujacych o wszystkim i o wszystkich.Wlascicielce powinno raczej zalezec na klientach a nie na towarzystwie watpliwej jakosci towarzystwa.na dzien dobry czlowiek jest obciety niezbyt przyjaznym wzrokiem i szczekajacym pieskiem , ktory roznosi jakies zabawki ogolnie wrazenie wielkiego balaganu no i niemilosierny odor papierochow. Czy to normy unijne ?Jestem niepalacy i nie bawia mnie ploty moze dlatego tak mi to przeszkadza. Ale czy tylko mnie jednemu ?
Obserwuj wątek
    • michasia1000 Re: Zakupy 3 w 1 03.12.10, 11:19
      Niestety ale taka jest prawda. Też przestałam robić tam zakupy. Idę kawałek dalej do Polo troszkę więcej czasu mi to zabiera ale unikam ostrych ząbków stałych bywalczyń tego punktu w szczególności jednej pani, która często tam sprzedaje.Właścicielka powinna sporządzić bilans strat i zysków.
      • ther-ionx Re: Zakupy 3 w 1 04.12.10, 09:46
        Ja natomiast uważam, że każdy powinien robić zakupy tam gdzie mu to pasuje.Jednym pasuje ów kiosk innym Polo Market z obsługą jak z czasów PRL.Jest w Żychlinie tyle sklepów, kiosków i innych przybytków, że każdy może robić zakupy tam gdzie mu się podoba.
        Znam wielu właścicieli sklepów i kiosków w Żychlinie i uwierzcie mi ale opinia o Was jako kupujących jest tragiczna - dlatego kupujcie tam gdzie kochacie to robić i nie wylewajcie swoich śmiesznych żali na forum....
        • michasia1000 Re: Zakupy 3 w 1 04.12.10, 10:53
          Zakupów dokonuje się w sklepach małopowierzchniowych, wielkopowierzchniowych bądż kioskach. O zakupach w "innych przybytkach " nie słyszałam. Właśnie te opinie są bulwersujące. Klient nasz pan niestety i nie należy kąsać ręki, która nas karmi.
          • ther-ionx Re: Zakupy 3 w 1 04.12.10, 12:18
            Właśnie ludzie którzy żyją tą dewizą - KLIENT NASZ PAN sprawiają, że taka jest opinia o kupujących, bo myśli, że jak ma wydać 50 groszy to jest wielką osobą i osoba sprzedająca powinna paść mu do stóp...
            • angelus_2007 Re: Zakupy 3 w 1 04.12.10, 13:03
              Ale żyjemy w takim świecie że klijent nasz pan i niema na to rady zniechęcimy jednego nie przyjdzie 10 i dupa w krzakach
              • ther-ionx Re: Zakupy 3 w 1 04.12.10, 13:47
                Dlatego niebawem w Żychlinie zostanie już tylko Polo, Biedronka, to nowe coś co ma być namiastką Tesco oraz blaszak na Traugutta, sklep nocy i sklep u Romana ... I każdy Klient będzie wtedy Panem ... i to wielkim
                • fajny-zychliniak Re: Zakupy 3 w 1 04.12.10, 19:44
                  Mylisz się kolego , bo słyszałem ,że oprócz budowy ponoć teska ma powstać nowy market albo dwa w Żychlinie. tak słyszałem ,
                  • bylyzychliniak Re: Zakupy 3 w 1 04.12.10, 20:03
                    A ja słyszałem że podobno mają u nas rozstawić elementy tarczy antyrakietowej. Podobno na łąkach będą budować koszary gdzie będą stacjonować wojska USA.
                    • ther-ionx Re: Zakupy 3 w 1 04.12.10, 20:33
                      Kolego a ja słyszałem, że podobno ten silos na cukier który budują w Dobrzelinie to taki duży, bo zamiast budować kolejne fontanny i parki Burmistrz ma zamiar wszystko zaorać i posiać buraki ....
                    • fajny-zychliniak Re: Zakupy 3 w 1 05.12.10, 10:31
                      bylyzychliniak napisał:

> A ja słyszałem że podobno mają u nas rozstawić elementy tarczy antyrakietowej.
                      > Podobno na łąkach będą budować koszary gdzie będą stacjonować wojska USA.

A ty kolego będziesz tą tarczą chyba no nie .....
                  • patri.5 Re: Zakupy 3 w 1 04.12.10, 20:10

• ther-ionx Re: Zakupy 3 w 1 04.12.10, 20:31
                      Właśnie koleżanko, masz rację - zadowolony Klient wraca tam gdzie został dobrze obsłużony, a czy w pomieszczeniu palą czy plotkują to nie ważne - liczy się w sposób w jaki Klient zostaje obsłużony - więcej osób jest zadowolonych a Ci którym żal, że sami nie osiągnęli nic rzucają innym kłody pod nogi...
                      Tam gdzie straciłem szacunek do osób obsługujących sam nie kupuje i jakoś nadal żyję, więc dobra rada dla wszystkich kupujcie tam gdzie wam odpowiada obsługa ....
                      • skynet_1 Re: Zakupy 3 w 1 06.12.10, 21:15
                        ther-inox przeczytałem wpisy w tym temacie i na początek napiszę,że zgadzam się z opinią Michasi1000 a od siebie dodam:
                        Piszesz kolego,że klient wydający 0,50 zł wymaga obsługi i kłaniania się w pas - a czy ta osoba to nie klient - dziś 50gr jutro 50 zł - prawda?!
                        Sam nie chciał bym iść do sklepu gdzie cuchnie papierosami i jeszcze zostanę oplotkowany.
                        Cały czas szydzisz z klientów a ja ci napiszę o BYZNESMENACH (celowo BYZNESMENACH) Żychlińskich
                        Większość tych biznesmenów zakładających swoje pseudo firemki w naszym mieście to skrajna banda buraków,od których dosłownie śmierdzi , pocerowane spodnie,fajka w zębach i z 20 kredytów w bankach.
                        Pierwsze co taki właściciel robi zakładając biznes a w naszym mieście to chyba lumpeks,warzywniak albo sklep spożywczy,gdzie priorytetem jest tanie wino to biegnie do banku po kredyty a potem do salonu gsm po wypasiony telefon oczywiście na firmę bo on czytaj BYZNESMEN jest teraz KIMŚ.
                        Przestaje mówić dzień dobry sąsiadom - on teraz jest KIMŚ.
                        Od razu uniesiona głowa,żona wysoko zaczyna się nosić - teraz jest DAMĄ .
                        Taka jest prawda o tych,których tak zaciekle bronisz - banda chamów i buraków prostych aż do bólu , którym wydaje się,że jak założą nawet lumpeks to już mają wielką firmę i są panami świata- następnie przy końcu miesiąca dostają rozwolnienia bo kasy mało a raty spłacać trzeba - i jest klops.
                        Ile w Naszym mieście było sklepów czynnych przez kilka miesięcy a potem z wielkim hukiem upadały i wisiała kartka - lokal do wynajęcia???!!!
                        Poza tym piszesz,że Internauci zazdroszczą tym BYZNESMENOM bo im się w życiu powiodło i są kimś a wszyscy inni podkładają im kłody pod nogi - wiesz co w nosie mam taki dobrobyt i taki biznes , z którego na czysto mają z 2-3 max tyś zł.
                        Znam wiele osób w Naszym mieście,którzy mają zarobki po kilka lub więcej tyś zł.
                        Nikomu nie zazdroszczą tylko ostro zapiepszają na to co mają i nie zwalają winy jak Ty na innych , że kłody mają ciskane pod nogi.
                        Zastanów się thor-inox nad tym co piszesz po wielokroć bo bronisz kogoś kto sam nie jest lepszy a niejednokrotnie gorszy.
                        A wracając do tematu kiosku z postu - omijać szerokim łukiem i tyle - kilka miesięcy i z hukiem upadnie a Ty thor-inox pamiętaj - gdyby nie klienci to większość tych BYZNESMENÓW,których tak bronisz zdechła by z głodu - otrzeźwienie dla nich i zdanie sobie sprawy z własnego chamstwa i złego traktowania klientów przychodzi zdecydowanie za późno - kiedy zamykają sklep a pod drzwiami czeka komornik.Pozdrawiam
                        • ther-ionx Re: Zakupy 3 w 1 07.12.10, 06:19
                          Kolego podpisujący się skynet1 w innym pości tego forum napisałeś: 'Każdy ma prawo robić zakupy gdzie i kiedy chce - nikt z tego powodu nie powinien nikogo wyzywać ani nikomu ubliżać .....'
                          A w kolejnym pości ubliżasz innym, jak czytam to co piszesz to mam wrażenie, że sam należysz do tych 'BYZNESMENÓW' jak ich nazywasz z tym, że do tej grupy której się nie powiodło ....
                          Ja powiem Ci szczerze mam ciepła posadkę, dobre zarobki - na pewno większe niż co niektórzy z właścicieli sklepów - ale uważam, że każdy ma prawo prowadzić biznes w sposób jaki mu się podoba...
                          A Panią właścicielkę kiosku znam dobrze, podobnie jak jej synów i nie uważam, że od kiedy ma kiosk to nie zna ludzi, nosi wypasioną komórkę lub podobne rzeczy....została tą samą skromną i sympatyczną osobą którą była....
                          Dodatkowo - nie musisz robić zakupów w tym kiosku, nie ma takiego nakazu - Ty kolego idź do Magdy na Łąkową lub do Jedyneczki, gdyż tam jest super obsługa - jak sam wspomniałeś w innym wątku ....lub do któregoś z żychlińskich pseudomarketów ... Ja jak będę tylko miał okazję prasę zakupię w kiosku na Traugutta
                          • skynet_1 Re: Zakupy 3 w 1 07.12.10, 09:21
                            kolego jest oczywiste,że każdy ma prawo robić zakupy gdzie chce - nikogo nie dyskryminuję z tego powodu a o pani z kiosku nie pisałem w sensie dosłownym - opisałem zachowania BYZNESMENÓW Żychlińskich - radzę czytać z większym zrozumieniem chyba , że masz z tym kłopoty.
                            Ja nie dzielę społeczeństwa jak ty i pewien prezes na ludzi ,którym się powiodło i ludzi , którym się nie powiodło - faktycznie - założenie sklepu tupu warzywniak,lumpeks lub kiosk ruchu od razu obliguje ludzi do awansowania do jak to napisałeś lepszej grupy - śmiechu warte!!!
                            Nie za bardzo mnie interesuje jakie masz zarobki i posadkę - po tym wywnioskowałem,że właśnie ty kolego masz punkt widzenia zależny od punktu siedzenia - ale pamiętaj im większy stołek tym większy huk jak się z niego zlatuje.
                            Jak świnię ubierzesz w złote szaty to stanie się kimś innym - nie - świnia zawsze już będzie świnią i tak samo jest z BYZNESMENAMI Żychlińskimi - prostak i cham już zawsze nim będzie - bez względu na zarobki.
                            Ja nie należę i nie chcę należeć do żadnej z grup,które dominują w twoim światopoglądzie - typowe zresztą myślenie dla człowieka typu dorobkiewicz lub młody byznesmen .
                            Jest mi dobrze tak jak jest i panicznie śmieję się z ludzi , którzy myślą tak jak ty i dzielą społeczeństwo na takie właśnie grupy.
                            Ty jeszcze pochwal się - bo zarobki już znamy i formę pracy (ciepła posadka) jaki masz samochód,plazmę i dom i obnoś się z tym po całym mieście i na forum - chętnie się pośmieję - tylko nie zadzieraj za wysoko nosa bo osmarkasz sobie sufit w domu i nie będziesz mógł błysnąć przed znajomymi jaką to farbą za duuuużą kasę pomalowałeś dom.
                            Co do twoich rad gdzie mam zakupy robić chętnie z nich skorzystam - tak jak napisałem - w Magdzie i Jedynce jest super obsługa - i co najważniejsze - tam nie śmierdzi papierosami i z całą pewnością żadna moherowa babcia mnie nie oplotkuje.
                            Mogę tam wydać 50 gr , którym tak gardzisz i nie czuję się z tego powodu gorszy - obsługa na najwyższym poziomie.
                            Thor-ionx pewnie zaraz mi odpiszesz bo widać,że dość często tu zaglądasz i zapewne nie możesz znieść krytyki - prawda zawsze w oczy kole choć by te oczy były za okularkami za kilka tyś.zł.
                            • ther-ionx Re: Zakupy 3 w 1 07.12.10, 14:09
                              Właśnie Kolego - jak czytam Twoje wypociny i to co wypisujesz na postach dotyczących sklepów w Żychlinie to żal mi Ciebie - i tego jak patrzysz i jak oceniesz ludzi w mieście w którym mieszkasz ...

Piszesz, że jest inaczej i nie patrzysz na ludzi przez pryzamt tego co osiągnęli a wciąż nazywasz żychlińskich sklepikarzy i kioskarzy i wszystkich którzy w tym mieście cokolwiek osiągnęli - chamami i prostakami ( cytuję - opisałem zachowania BYZNESMENÓW Żychlińskich), a dla mnie tylko Ty nim jesteś - bo ludzie do tego co mają i posiadają dochodzą ciężką pracą i poprzez wielkie wyrzeczenia a w miejscu swojej pracy muszą znosić takich buraków jak Ty uważających się za nie wiadomo kogo, bo wiedzą, że to dzięki Tobie funkcjonują i dlatego znoszą Twoje upokorzenia i wywyższania ...
                              Uwierz mi są wyjątki pasujące do Twojego opisu i niestety ale to właśnie osoby z tych sklepów o których tak chwalebnie piszesz w innym wątku należą do tych żychlińskich byznesmanów - bo znam ich od bardzo wielu lat i pamiętam jacy byli wcześniej i jacy są teraz i to ale są to niechlubne wyjątki - większość ludzi ze sklepów i kiosków którymi tak gardzisz (choć pewnie sam robisz u nich w sklepach zakupy) - pozostaje takimi samymi ludźmi jakimi byli zanim rozpoczęli prowadzenie swojego biznesu.

Zapamiętaj na zawsze, że jeżeli Ty nie szanujesz ludzi to nie licz na to, że Ciebie będą szanować ... pozostaje Ci więc tylko to forum a na nim poniżanie i ubliżanie ludziom ...

Żal mi Ciebie ale nie będę się zniżał do Twojego poziomu i powiem Ci jedno ja szanuję wszystkich bez względu na status społeczny i bez względu na to kim jest - Ty tego nie potrafisz więc weź przemyśl słowa które wypowiedział pewien mędrzec - 'Każdy człowiek ma własne życie, sukcesy i ambicję. Jeżeli chcemy zachować się kulturalnie nie należy narzucać własnego zdania. Jednakże wszyscy i wszystko w okół uczy nas mówić "według mnie" , "moje zdanie", aczkolwiek za wielce niestosowne uważa się ocenianie kogoś względem siebie i własnych poglądów!'...

Zakończę więc dobrą radą (również dla Ciebie) - niech każdy robi zakupy tam gdzie mu się podoba i mu odpowiada a jako, że zbliżają się Święta tochciałbym Ci życzyć abyś Ty również pewnego dnia coś osiągnął z czego będziesz dumny a na tym lub podobnym forum ktoś kogo nie znasz i tak naprawdę nic o nim nie wiesz nazwał Cię burakiem i prostakiem
                              • skynet_1 Re: Zakupy 3 w 1 07.12.10, 14:37
                                ther-ionx nikomu nie ubliżam i nikogo nie chcę personalnie wyzywać - po raz kolejny masz problem ze zrozumieniem tego co ktoś napisał.
                                Zapewniam cię,że forum nie jest mi potrzebne do tego , aby opisać sytuację jaka jest w Naszym mieście - w 4 oczy też potrafię powiedzieć właścicielowi sklepu co o nim myślę i już kilka razy tak zrobiłem.
                                Nie pisz mi kolego o latach wyrzeczeń Żychlińskich BYZNESMENÓW do tego,aby do czegoś doszli kolego - znam przykłady właścicieli tych sklepów,którzy mają więcej długu jak życia a w miejsce jednego zamykanego sklepu otwierają drugi,masa kredytów w bankach i po kilka komórek - śmiechu warte - skoro tak zacięcie odpisujesz znaczy to,że napisałem prawdę i zapewniam cię,że nie jestem sam w tym przekonaniu.
                                Nie ubliżaj mi bo ja cię nie wyzywam - JESZCZE !!!
                                Nie muszę pisać na forum,aby tak jak ty wyładowywać swoją frustrację bo zapewniam cię,ŻE JEJ NIE MAM i nie mam żadnych kompleksów - opisuję w sposób bezpośredni sytuację mojego miasta i nie owijam niczego w bawełnę i nie cukruję.
                                Nie mam również potrzeby,aby się chwalić pracą jak ty i zarobkami - napisałem,że jest mi dobrze,mam masę przyjaciól,kolegów i znajomych a z ludźmi z którymi mam przyjemność rozmawiać i są wśród nich również osoby w podeszłym wieku panuje takie samo zdanie o właścicielach sklepów jakie tu opisałem a nawet gorsze.
                                Widzę ther-ionx ,że to ciebie olali klienci i teraz tak na nich jedziesz na forum i wyładowywujesz swoje emocje - co - biznesik upadł i teraz masz kompleksy i leczysz je na forum obwiniając klientów i wszystkich innych tylko nie siebie - cóz - do nie których nigdy nic nie dotrze i nigdy nic nie zrozumieją.
                                Poza tym ther-ionx nie zostało mi to forum - niby dlaczego ?
                                Mam wspaniałe życie w realnym świecie i nie muszę jak ty odpisywać każdemu kto ośmieli się mieć inne zdanie jak ty - myślę,że należysz do tych co tak dokładnie ich tutaj opisałem-w swoim sklepiku nie ochrzanisz klienta bo jak by ci puścił wiązankę to rurka by zmiękła dlatego wyładowywujesz się na klientach na forum- rozgryzłem cię koleżko bezbłędnie.
                                Teraz jak masz jaja to napisz jaki masz u nas sklep - chętnie podyskutuję z tobą w 4 oczy - chyba ,że nie masz jaj i zaczniesz pisać,że żadnego sklepu nie masz - strach cię sparaliżuje i puszczą zwieracze.
                                Na 99,9 % jestem pewny,że prowadzisz działalność handlową.
                                Jednak wnioskując z twojej nienawiści do klientów i frustracji wyłania się wniosek,że biznesik chyli się ku upadkowi i dobrze ci tak.
                                Ja widzisz pośmieję się nadal z ciebie - mały biznesmenie z kredytami,ratami , ale z super komórą i w białych skarpetkach.
                                • ther-ionx Re: Zakupy 3 w 1 07.12.10, 15:50
                                  Widzisz Kolego
                                  - bardzo się mylisz nigdy nie miałem żadnego sklepiku a jeżeli bym taki posiadał to uwierz chętnie bym Cię zaprosił do rozmowy w cztery oczy a do wszystkiego co mam doszedłem ciężką pracą - super komóry i białych skarpet o których mi piszesz również nie mam, ale podobnie jak Ty mogę pochwalić się masą znajomych - również w różnym wieku i pochodzących z róznych środowisk, którzy również mają podobne zdanie do mojego i uwierz mi jeżeli przeliczymy nasze posty na forum to okaże się kto żyje w świecie wirtualnym.

Dziwi mnie tylko jedna rzecz - twierdzisz, że ja nie potrafię się pogodzić, że ktos ma odmienne zdanie od mojego i tu się mylisz - przedstaw rozsądne argumenty a nie tylko teksty w stylu - żychlińscy byznesmeni to prostaki i buraki itd a być może zgodzę się, że masz rację . Zaskakuje mnie jeszcze Twoja olbrzymia nienawiść jaą pałasz do sklepikarzy, kioskarzy i wszystkich którzy coś osiągnęli w twoim mieście... to raczej im zazdrościsz bo prawdopodobnie Twój nędzny biznesik nie wypalił...

Jak już Ci napisałem nie twierdzę, że wszyscy którzy coś osiągnęli pozostali sobą i nie zmienili się pod wpływem mamony, niestety są wśród nich niechlubne wyjątki ale jak mówią czarna owca zawsze się znajdzie - a osoby których sklepy tak bardzo zachwalasz na innych formach mogą coś na ten temat powiedzieć, a jak już pisałem wcześniej znam je wiele lat i wiem jak się zmieniły, dlatego nie neguję tego co piszesz, jedynie zwracam uwagę, że nie wrzucajmy wszystkich do jednego worka, podobnie jest z klientami jedni są kulturalni i mili i masz chęć ich obsługiwać, a innych sam byś wykopał ze swojego sklepu ....

Ja zabrałem głos w tej dyskusji, bo nie podobało mi się to jak opisano pewien kiosk i jedynie stanąłem w jego obronie ... bo komuś przeszkadza sposób w jaki jest prowadzony ... a ja powiem tak, każdy ma swój sposób na biznes i prowadzi go tak jak potrafi i uważa za słuszne, a my jako klienci mamy prawo wybrać co, gdzie i za ile kupimy ... i czy nam się podoba sposób w jaki właściel prowadzi swój biznes czy nie jego to za przeproszeniem 'gówno' obchodzi jeżeli wychodzi na swoim ...

Więc Kolego nie obrażaj innych i nie oceniaj wszystkich jedną miarą a jeżeli tylko będziesz miał ochotę na dalszą kulturalną i grzeczną polemikę to zapraszam ...
                                  • wykalaczka1 Re: Zakupy 3 w 1 08.12.10, 12:44
                                    Nie ma o co kruszyc kopii Najlepiej dotrzec do samej wlascicielki i powiedziec wlasnie jej co jest niestosownego w funkcjonowaniu tego kiosku. Byc moze ze kobieta Bogu ducha winna nie wie jak pracuje jej ekspedientka i ze schodza sie tam plotkary. Nikomu bardziej jakjej bedzie zalezalo na tym aby przywrocic tam lad i sklad bo to jej klienci i jej pieniadze. Czesto wlasciciele nie maja zielonego pojecia kogo zatrudniaja i tak sie dzieje. Na naszym osiedlu tez byl taki punkt schadzek ale rozmowa z wlascicielem zmienila to natychmiast.Klotnie forumowiczow kto za kto przeciw niewiele tu zmienia. Ploty w malych miastach sa niestety wszechobecne wiecej wie o nas sasiad anizeli my sami.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka