Dodaj do ulubionych

SLD podpowiada, co zrobić z aquaparkiem i Atlas...

IP: *.toya.net.pl 13.01.11, 19:08
hmm, to nie są wcale głupie pomysły...
Obserwuj wątek
    • Gość: fg SLD podpowiada, co zrobić z aquaparkiem i Atlas... IP: 95.175.3.* 13.01.11, 19:11
      Cud. Pierwszy raz zgadzam się z SLD.
      • Gość: anna_mazur Re: SLD podpowiada, co zrobić z aquaparkiem i Atl IP: 46.113.26.* 13.01.11, 22:24
        MTŁ trzeba jak najszybciej zlikwidować, biorą kasę i nic tam się nie dzieje.Widze te targi z okien, bo mieszkam na Wólczańskiej. Cały zarząd i urzędasy całe dnie siedzą w tym pałacyku i nic nie robią.
    • Gość: liberał dobrze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.11, 19:18
      SLD ostatnio jest coraz bardziej mądre i rzeczowe. To rozsądne propozycje. Szkoda, że nie wygrali wyborów.

Niestety, nie o wszystkich da się to powiedzieć.
      • Gość: Demon Barber Re: dobrze IP: *.tvsat364.lodz.pl 13.01.11, 19:31
        Nieprawdopodobne, trzy opinie na forum i nikt błotem nie obrzuca, śliną nie pluje. Aż się serce cieszy, jacy się zrobiliśmy pogodni i rzeczowi. (To nie ironia...)
        • Gość: łodzianin no i tyle rzeczowej debaty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.11, 00:09
          No widzisz, młodzież od pis-zdanowskiej już skończyła pić kawkę i skończyła się też rzeczowa dyskusja. Od rzeczowej rozmowy ta hołota przeszła płynnie do tematu kiełbasy. To tyle, jeśli chodzi o te zera IQ z partii POrażka.

Kiedyś się tych złodziei odsunie od koryta, a zaraz potem zlikwiduje się samo koryto, żeby nie kusiło.
      • Gość: abc Re: dobrze IP: *.imp.lodz.pl 14.01.11, 07:43
        ...a SLD jak widać uaktywniło sie w komentarzach. Hi, hi, może ta forma propagandy chwyci?
    • Gość: pik Mądrala ! IP: *.toya.net.pl 13.01.11, 19:30
      Czy jest coś na czym Joński się nie zna ? Trzeba było zatrudniać w Urzędzie menagerów a nie domorosłych politycznych aparatczyków. My Łodzianie mamy dobrą pamięć. Drugi raz nie damy się nabrać .
      • Gość: Żenada Re: Mądrala ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.11, 08:28
        Uwielbiam takie "teksty" ... wiec dołożę swój w tym stylu.
        Won ty moherowy berecie bez mózgu.
        Drugi raz też już nikogo nie omamicie oprócz swoich fanatyków bez mózgu.
        Wyznaczyli cie .... bo pisać umiesz ? Pewnie chciałabyś być managerem dlatego i się nie udało ?
        Żenada
        • Gość: petera74 Re: Mądrala ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.11, 11:06
          Ja też widziałem tego petera73, jak kradnie. To złodziej. I pijak, bo każdy pijak to złodziej.
    • Gość: Nie_dla_SLD SLD podpowiada, co zrobić z aquaparkiem i Atlas... IP: *.lodz.mm.pl 13.01.11, 19:31
      Szkoda, że tylko w gadaniu są mocni. Teraz gadają o sprzedaży, bo wiedzą, że nie powsadzają tam swoich ludzi. Założe się, że jak nowa prezydent przegoni to towarzystwo z miejskich spółek, wtedy jak jeden mąż też będą za ich sprzedażą.
      • Gość: lsd Re: SLD podpowiada, co zrobić z aquaparkiem i Atl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.11, 20:06
        Dokładnie takie samo zdanie mam. Panie Joński, nikt już Pana słuchać nie chce już nie wspomnę o oglądaniu, pokazał Pan na co Pana stać przez ostatnie 10 miesięcy. ŻEGNAMY !!!
        • Gość: kiper_l Re: SLD podpowiada, co zrobić z aquaparkiem i Atl IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 14.01.11, 07:56
          Jeszcze będziesz żałował, jak zobaczysz co teraz przez 12 miesięcy zrobi ZDiT. Wtedy porównamy czy ilość tych inwestycji to była propaganda Jońskiego czy może nowa Prezydent i nowy dyrektor nie zrobi nic, jak było wcześniej. Wczoraj się załamałem kiedy usłyszałem że nowym dyrektorem od dróg został jakiś warszawski wojskowy. Pytanie czy zna nasze miasto i łódzkie ulice, bo jeśli nie to będzie musiał trochę poświęcić czasu aby się ich nauczyć. I znów wraca stare, szkoda...
      • Gość: HEH Re: SLD podpowiada, co zrobić z aquaparkiem i Atl IP: *.toya.net.pl 13.01.11, 22:25
        Przed objęciem władzy (prze referendum) mundrkował się jak nie wiem, po straci władzy znowu zaczyna się mundrkować... ale jak miał władze w garści to nie robił nic, nawet swoich obowiązków nie wypełnił. Niech on już się zamknie i da sobie spokój z polityką...
        Wielce światły i wielkie objawienie...
        Co by nie było bzdur nawymyślał, bo EA w 3mieście, nie wiem czy ma tyle imprez... ale DJ chyba nie wie nawet, że to nie są imprezy na pełną hale (mecze lokalnych drużyn jak zbierają 1000 osób to jest cud, a tych jest właśnie w EA najwięceje).
        A co do imprez w Atlas Arenie... niech pajacyk głupot nie opowiada, bo 2 imprezy już były (targi ślubne i mecz Skry), a jeszcze według terminarza co najmniej 4 (www.atlasarena.pl/index.php?option=com_content&view=section&layout=blog&id=2&Itemid=19).
        Tak to ten pajacyk jest zorientowany w temacie...
      • Gość: miroslaw_ek Rozsądny pomysł IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 14.01.11, 08:03
        Pamiętam parę lat temu jak Międzynarodowe Targi Łódzkie były potęgą w Łodzi, mój kolega z Warszawy przyjeżdzał do łodzi na Inter faschion, a teraz nie wiem czy cokolwiek się tam dzieje. Byłem w zeszłym roku na targach edukacyjnych, szkoda mówić wiatr hulał po hali. Chyba mądry jest pomysł aby oddać to w inne , lepsze ręce
    • Gość: pablo SLD podpowiada, co zrobić z aquaparkiem i Atlas... IP: *.wroclaw.mm.pl 13.01.11, 19:41
      łodzianie temu panu już podziękowali pa, pa, pa - a śnieg, psie kupy, itp to już nie są jego domeną????
    • Gość: smakosz SLD podpowiada, co zrobić z aquaparkiem i Atlas... IP: *.centertel.pl 13.01.11, 19:41
      a ja mam taki pomysł żeby w atlas arenie zrobić sklepić w kubańskimi wędlinami, a w aqua parku klub dla dzieci "pinokio"
    • Gość: mdL co zrobić? zarabiać IP: *.lodz.mm.pl 13.01.11, 19:52
      Doprowadzić wodę geotermalną i rozbudowane baseny zewnętrzne mamy czynne cały rok.
      W puste przestrzenie pod dachem między basenami powstawiać dodatkowe atrakcje, choćby jacuzzi różnych typów.
      Dodać inne typy saun.
      Na rozległych lecz niezagospodarowanych terenach zewnętrznych stworzyć boiska do gry w bule, park linowy czy rozbudowany tor zabaw dla dzieci..
      Wynająć miejsce dla kolejnej gastronomii.
      Rozwinąć usługi, choćby masaże gorącymi kamieniami.
      Część parkingu zamienić na strzeżony.
      Wydzielić bezpieczną przechowalnię rowerów.
      Zimą rozkładać lodowisko.
      ...
      Zapytać mieszkańców z czego jeszcze by chcieli korzystać....
      • Gość: bulka Re: co zrobić? zarabiać IP: *.retsat1.com.pl 14.01.11, 12:22
        moim marzeniem jest taka rzeczka jak w duzych aquaparkach w innych krajach, po ktorej mozna powoli plynac na tych duzych kolach... ale nawet nie bylam za zewnatrz fali i nie wiem, ile tam miejsca w ogole jest i czy to by bylo mozliwe...
    • Gość: gość SLD podpowiada, co zrobić z aquaparkiem i Atlas... IP: *.toya.net.pl 13.01.11, 20:06
      Jezeli chodzi o Fale to zgadzam sie w 100% ciepla woda jest ok zeby sie zrelaksowac ale do plywania niestety jest za ciepla.

Co do hali Arena, ludzie nie chca tam robic imprez bo nie ma wsparcia ze strony wladz miasta. Miala byc w Łodzi impreza Independance ale sie wycofali bo miasto caly czas rzucalo klody pod nogi, potem sie dziwia ze nie przynosi zyskow
    • Gość: łodzianin SLD już podziękujemy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.11, 20:10
      wsadźcie se swoje genialne pomysły w du..

A do rzeczy - zarówno MTŁ, Arena i Fala do sprzedaży, to nie są spółki strategiczne, nie ma sensu rozbudowywać fali bo to pociągnie za sobą tylko i wyłącznie pompowanie większej ilości kasy a nic nie zmieni.
      • Gość: mieszkaniec retkin Dobry pomysł SLD IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 14.01.11, 07:58
        ja jestem za rozbudowaniem fali, cała retkinia ma może 1 lub 2 baseny. Przypomnę blisko 140 tyś osób mieszka po tej stronie miasta. To dobry pomysł aby tam wybudować basen. Ja razem z żoną i małym tomaszkiem chodziłbym tam , dlaczego nie?
        • Gość: gm Re: Dobry pomysł SLD IP: *.cdma.centertel.pl 14.01.11, 08:59
          A dlaczego nie chodzisz teraz? Ja np. nie chodziłem bo miałem zakodowane ,że na fali jest drogo. Teraz ceny jakby bardziej dla ludzi .Może potrzebna jest ankieta pod tytułem "Dlaczego nie chodzisz na falę?" albo dlaczego wybierasz inne baseny?
    • Gość: ... Joński jeszcze chodzi zaczadzony swoim sukcesem wy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.11, 20:14
      Chyba ktoś powinien uświadomić temu megamózgowi czym zajmuje się sejmik wojewódzki - to nie jest to samo co rada miejska. SLD z Panem Jońskim na czele, rączki precz od spółek miejskich - już zbyt dużo złego narobiliście.
      • Gość: gość Niech Joński postawi... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.11, 20:19
        swojej żonie obok Fali i Atlasu Areny budki z kiełbaskami z grilla. Doświadczenie w branży kiełbasianej Jońska ma, to interes będzie prosperował. A podatki Jońskich i opłaty za dzierżawę powierzchni pod te budki wpłyną do kasy aquaparku i Areny. W ten sposób Joński uratuj e te dwie instytucje, bo zarobią na siebie interesem z kiełbasą Jońskich.
    • Gość: Lena SLD podpowiada, co zrobić z aquaparkiem i Atlas... IP: *.adsl.inetia.pl 13.01.11, 20:19
      O ile mi dobrze wiadomo, hala w Gdańsku działa pod nazwą Ergo Arena, a nie Ergo Hestia, szanowna pani redaktor!
    • Gość: hehe SLD podpowiada, co zrobić z aquaparkiem i Atlas... IP: *.toya.net.pl 13.01.11, 20:21
      Fajna jest arena ale czemu znowu taka amatorska akcja. Już w czasie budowy powinien zostać wyłoniony operator albo powołany urzędnik odpowiedzialny za zarządzanie obiektem. A tu co, najpierw zbudują a potem się zobaczy? Ale nawet mimo strat miło że mamy tę falę i arenę bo bez nich miasto było smutne jak dupa.
    • Gość: pomysł Niech Arenę kupi Walczak a za kasę wybudujmy SSS IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 13.01.11, 20:26
      Może wreszcie te mityczne pieniądze i fantasmagoryczne pomysły na SSS (60 tys m2 galerii sztuki za 550mln zł) Walczaka ożyją . Może Walczak pokaże że chce być nowym Poznańskim ale za swoje (jeśli je ma!) pieniadze a nie za publicznych 550 mln!
      • Gość: Saniuk Re: Niech Arenę kupi Walczak a za kasę wybudujmy IP: *.lh.pl 14.01.11, 07:51
        Ale misiu dlaczego jesteś aż tak ograniczony? Dlatego że z wiochy? Jak sam wiesz duży basen jest lepszy niż mały, podobnie lepszy jest większy samochód. Tak jest również z muzeum, choćby po to żeby ekspozycja miała odpowiedni rozmach a nie jak muzeum CSW w Toruniu. Nie dość że klaustrofobiczne w środku to jeszcze makabryła z zewnątrz
        strasznasztuka.blox.pl/2008/06/Otwarcie-Centrum-sztuki-Wspolczesnej-w-Toruniu.html
        • Gość: Saniukowi Re: Niech Arenę kupi Walczak a za kasę wybudujmy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.11, 10:39
          Trzeba mieć co wystawiać i się na tym znać. Nawet bogata Warszawa stawia sobie muzeum sztuki na ok 30 tys m2. Ale megalomaństwa NUWORYSZA kulturalnego nie dało się powstrzymać! I mamy gniota na 60 tys m2. jasne wszystko co wieksze jest lepsze! Hahaha Posłuchaj siebie debilu.Co za zakompleksiała filozofia prostaków którzy chca się pokazywać w świecie sztuki.
          Twój chlebodawca z całą pewnością planuje w SSS Open Space a potem sie zobaczy co?
          Już dość głupot tego Dyzmy łódzkiego.
        • Gość: oi Re: Niech Arenę kupi Walczak a za kasę wybudujmy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.11, 14:32
          są małe muzea które dają rade, skoro już samochodowe porównanie to:
          po dziecko do szkoły też uważasz że najlepiej tirem jechać ?
          aha i może nie zaczynaj wypowiedzi od obrażania, bo z tego, co napisałeś to nawet muzeum jedno odwiedziłeś ... nie możliwe żebyś był chamem, ale po jednym wpisie to trudno stwierdzić ;)
    • Gość: Jaja a do Zwiku gdzie jest już zatrudniona cała rzesza IP: *.toya.net.pl 13.01.11, 20:33
      zwolenników Jońskiego zatrudnić następnych i wszystkich na specjalistów koniecznie, jak do tej pory
    • Gość: durzy_rzaglowiec Arena zarządzana katastrofalnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.11, 21:03
      oczywiście trzeba mieć operatora , co się zna na koncertach, imptezach i sporcie, a nie takiego co tylko zna kolesi z PO. Dodatkowo trzeba koniecznie ruszyć np. jakiś duży musical - jako imprezę imprezę autokarową i atrakcję miasta (Upiór w operze, Koty, Mamma Mia czy coś takiego). To trochę kosztuje na początku, ale taki musical to przy odpowiedniej promocji samograj, to coś po co przyjeżdżały by wycieczki z całego kraju, bo cóż innego ma łódź do zaoferowania poza zakupami w Manufakturze ?
      • Gość: akn jakie ważne imprezy załatwił zarząd AA IP: *.adsl.inetia.pl 13.01.11, 21:15

POd światłym przywództwem komisarzostwa Sadzyńsko - Jońskiego.
      • Gość: oi Re: hehe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.11, 14:43
        no i proszę,
        bo historia nas uczy, że każde słynne miasto świata miało w swoim okresie rozkwitu własną interpretacje "Mamma Mia"
        i autokarowe imprezy ... i jeszcze to wszystko to samograj ... a może perpetuum mobile ?
        akurat taki autokar-perpetuum mobile myślę że rynek by "łyknął".
        Mamma Mia - chce się tylko krzyknąć

• Gość: tubylec Na fali powinien powstać basen 50-ciometrowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.11, 21:45
      Tak, aby można było organizować tam zawody pływackie z prawdziwego zdarzenia.

Jest miejsce.

Ponadto wykorzystanie na Fali złóż geotermalnych byłoby strzałem w 10-tkę.

Basen otwarte z ciepłą wodą przez cały rok to biznes.
    • Gość: tin SLD podpowiada, co zrobić z aquaparkiem i Atlas... IP: 46.113.26.* 13.01.11, 22:23
      dobry pomysł z tą falą , tam by się przydał jakiś duży basen, bo ten co jest starcza co jedynie dla małych dzieciaków.
    • Gość: tobiasz dobry pomysł Panie Joński IP: 46.113.26.* 13.01.11, 22:28
      Szkoda ze w tej hali nic sie nie dzieje, a sama hala wygląda jak by była jeszcze nie dokończona. ta w Gdańsku wygląda slicznie ze szkła i metalu ta w Łodzi jak by czegoś zabrakło -brzydka betonowa. Może operator by ją pomalował na jakiś kolor ładny, zresztą dach tez
      • Gość: maciek Re: dobry pomysł Panie Joński IP: *.warszawa.mm.pl 13.01.11, 22:31
        Akurat ta łódzka wygląda zdecydowanie lepiej niż szkalano betonowy potwór w Gdańsku.
      • Gość: HEH Re: dobry pomysł Panie Joński IP: *.toya.net.pl 13.01.11, 22:39
        EA za to wewnątrz wygląda jak bunkier...
    • Gość: maciek SLD podpowiada, co zrobić z aquaparkiem i Atlas... IP: *.warszawa.mm.pl 13.01.11, 22:28
      Akurat to jest słuszna droga. W szcególności Atlas Arena powinna kipieć od imprez. A to może zapewnic sprawny operator, który liczy zyski i bedzie ściągał imprezy a nie siedział i czekał na mannę z nieba.
      • Gość: HEH Re: SLD podpowiada, co zrobić z aquaparkiem i Atl IP: *.toya.net.pl 13.01.11, 22:41
        Tylko, że tu Joński nie wymyślił nic nadzwyczajnego...
        To wiadomo, od zakończenia budowy, że hala powinna mieć sprawnego operatora.
        Nic nowego nie powiedział...
        • Gość: radek Re: SLD podpowiada, co zrobić z aquaparkiem i Atl IP: *.warszawa.mm.pl 13.01.11, 22:58
          Pewnie tak. Ale Atlas Arena to samograj i trzeba się wyjątkowo starac, zeby nie kipiała ona od imprez różnych. Obecnie na stronie atlas ARENY ZNAJDUJĄ SIE 4 IMPREZY. To chyba kpina ze strony władz tej spółki. CZas na profesjonalnego zarządcę - najlepiej miedzynarodowego.
    • Gość: łodzianin SLD to lepiej niech zamilknie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.11, 22:30
      SLD to lepiej niech zamilknie, dość już mamy niszczenia miasta przez tą partię i jej członków przez długie lata i ostatnie 11 miesięcy. Czy wy nie rozumiecie że nie udaje wam się niczego wygrać w Łodzi bo NIKT TU WAS NIE CHCE !!!!!!!!!!!!!
      • Gość: gość Re: SLD to lepiej niech zamilknie IP: *.smrw.lodz.pl 14.01.11, 06:03
        do łodzianina i nie tylko:
        myślałem dotąd że trolle na forum to tylko nielubiany PIS, ale jak widzę PO nie ma też nic merytorycznego do powiedzenia.
        Pozdrawiam myślących:)
        • petera73 Re: SLD to lepiej niech zamilknie 14.01.11, 08:22
          Gość portalu: gość napisał(a):

> do łodzianina i nie tylko:
          > myślałem dotąd że trolle na forum to tylko nielubiany PIS, ale jak widzę PO nie
          > ma też nic merytorycznego do powiedzenia.
          > Pozdrawiam myślących:)
          Myślący nie są Twoimi znajomymi. Bawisz ich tylko na imprezach. LSD nie ma tak samo zadnych pomysłów,pozatym jak coś ukraść. Takie puste frazesy potrafi sprzedać nawet Franio z Bałuckiego
    • Gość: lsd a zwik ostoja sld IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.11, 22:33
      może zwik joński zaproponuje sprzedać - ale chwilka, no nie, tam tylu kumpli, i wszyscy straciliby pracę bo są bezużyteczni
    • Gość: na pokojach sld pokoje do odwiedzenia w zwik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.11, 23:24
      Jak mówiłem tak jest, pierwsza porcja:
      A-222 i A-224 - wspaniały duet, nierozłączni w nękaniu i tropieniu dziury w całym
      A-105 - wszechwiedzący i niezastąpiony specjalista ds. zwiedzania korytarzy - przewodniczący nowego związku
      A-125 - hmm, to po prostu trzeba zobaczyć ;-)

cdn...
    • Gość: Lodzermensz Joński ma już pewnie kandydatów, którzy IP: 81.219.114.* 13.01.11, 23:38
      za niewielkie pieniądze chętnie kupią lub wezmą w zarząd łódzkie spółki miejskie, by robić na nich na prawdę niezłe pieniądze. Ech eseldziuchy - wy tam wiecie jak dobry interes zrobić...
      • petera73 Re: Joński ma już pewnie kandydatów, którzy 14.01.11, 08:25
        Gość portalu: Lodzermensz napisał(a):

> za niewielkie pieniądze chętnie kupią lub wezmą w zarząd łódzkie spółki miejski
        > e, by robić na nich na prawdę niezłe pieniądze. Ech eseldziuchy - wy tam wiecie
        > jak dobry interes zrobić...

Rodzinkę mu wykopują ze stołków to szuka gdzie by ich powsadzać. Ja polecam Smutną 21. Tam wsadzić wszystkich komuchów.
    • Gość: jamci SLD podpowiada, co zrobić z aquaparkiem i Atlas... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.11, 00:40

co do areny to oczywiści, że fachowiec jest wstanie zarabiać na niej -

....a może po prostu zatrudnić w tych spółkach na stanowiskach zarządczych managerów z prawdziwego zdarzenia?! Mało kto wie, że gdyby MTŁ nie musiało rocznie płacić miastu za dzierżawę 2mln zł to byłoby w innej sytuacji:) Na tych imprezach, które robi MTŁ, a może inaczej: na niektórych z nich - dobrze przygotowanych - można zarabiać dla miasta niezłe pieniądze, ale część z nich powinni sobie odpuścić bo to szkoda prądu....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka