Dodaj do ulubionych

Forumowicze jakie są wasze ulubione lokale???

23.02.02, 09:18
Tak mnie cos z rana naszlo zeby zaczac nowy watek, bo wszyscy tak przed tymi
monitorami siedza.Nic tylko forum[nie mowie zeby ze mna bylo inaczej], ale moze
znajdujecie troche czasu na wyjscia ze znajomymy.
Gdzie wtedy chodzidzie, czyli jakie sa wasze ulubione lokale????

pozdrowki
Obserwuj wątek
    • jasam Re: Forumowicze jakie są wasze ulubione lokale??? 23.02.02, 09:44
      Moim ulubionym lokalem jest lokal .... gdzie mieszkam.
      Niestety musze opuszczać ten lokal niemal codziennie, aby iść do pracy, itp.

pozdr.
      • blenda Re: Forumowicze jakie są wasze ulubione lokale??? 23.02.02, 09:54
        hmm jasam jakby spojrzec na to w ten sposob to kazdy ma ten sam ulubiony lokal
        tylko gdzie indziej i inaczej urzadony;). czy naprwde nie ma czasu na to zeby
        wyjsc na miasto i troszke sie rozerwac?

pozdrowki
        • jasam Re: Forumowicze jakie są wasze ulubione lokale??? 23.02.02, 10:16
          Przebywając większość czasu w tygodniu poza ulubionym lokalem, ciągnie mnie aby
          w nim trochę pobywać. Tu też mam rozrywki.
          A jeżeli już muszę na mieście - nie wymyślę nic ciekawego.
          Stroniąc od "łazęgostwa" po knajpach i wyszynkach idę do kilku znanych i
          sprawdzonych miejsc.
          1. Przy ładnej ciepłej pogodzie - ogródek róg Sienkiewicza i Wigury.
          2. Gościa spoza Łodzi na obiad - karczma na Piotrkowskiej przy Wigury. Półmisek
          pierogów i gość wspomina długo jak się w Łodzi objadł. No czasem Irish Pub i
          schab na desce.
          3. Sam na przekąskę wskakuje do Sfinksa.
          4. Piwo na Piotrkowskiej - pierwsze piętro ogródka przy A.Struga. (i ciasto
          cebulowe).
          5. Spotkanie przy kawie w centrum w godzinach pracy - A.Struga chyba 6 - sklep
          i kawiarenka.
          6. Lody - konserwatywnie Hortex - lub propozycje współtowarzyszy.
          7. spotkanie ze znajomymi - lokal domowy mój lub ich.

No i w róznych nie przewidzianych okolicznościach Bagdad Cafe, Presto, Tawerna
          Akropolis, Gadu-Gadu, Verte.
          i to wszystko.
          pozdr.
          • blenda Re: Forumowicze jakie są wasze ulubione lokale??? 23.02.02, 10:31
            no no no, czyli na każda okazje inny lokal. Dobry pomysł. Ja niestety nie mam
            czasu na taką różnorodność:(. Ale ze znajomymi chodzimy najczęściej do: sfinksa
            na sharme,do biblioteki na piwo [kolega na partyjkę szachów z barmanem], do
            rolling stones i nowo otwartego narcosispub.

pozdrówki
    • saida Re: Forumowicze jakie są wasze ulubione lokale??? 23.02.02, 10:01
      ...ulubiony lokal...hmmm...cafe verte...bardzo sympatyczne miejsce...pizzeria
      antonio-pizza TAAAAAAAAAAAAAAAka duza!!! tanio i przyjemnie...a przy okazji
      spotykam przyjacił bo i na pIetrynie i na Zielonej kilkoro pracuje własnie
      tam...pozdrawiam i serdecznie zapraszam....
      ...pzdr
      PS ..aha...cafe del mundo rzecz jasna-to w przypadku całkowitej niemoznosci
      obycia sie bez FORUM ;))))
      PZDR dla sapera!!!
      saida
      • blenda Re: Forumowicze jakie są wasze ulubione lokale??? 23.02.02, 10:07
        no to widze ze nie tylko ja lubie duuuuze pizze;), ale szczerze powiem ze z
        duza pizza w antonio to nawet w dwie osoby mamy problem. mniam mniam :))

pozdrowki
        • grover Re: Forumowicze jakie są wasze ulubione lokale??? 23.02.02, 10:35
          Albo i trzy, dlatego ze znajomymi najczęściej chodzimy do Antonio, albo do Riff-
          Raffa.
          Grover
          • blenda Re: Forumowicze jakie są wasze ulubione lokale??? 23.02.02, 10:42
            mam kolegę który dużą zjada sam i jeszcze mu mało:)
            jedliście kiedys pizze mafiozo w Antonio? jest taka ostra, że jak zjesz ze trzy
            kawałki to nie czujesz języka i czujesz sie jak smok wawelski :)

pozdówki
            • grover Re: Forumowicze jakie są wasze ulubione lokale??? 23.02.02, 10:44
              Mojemu kumplowi też udało się zjeść dużą samemu, ale wtedy był baaaaardzo
              głodny, no i potem dostał od nas gromkie brawa:)
              Grov
              • blenda Re: Forumowicze jakie są wasze ulubione lokale??? 23.02.02, 10:46
                a Ty nie próbowaleś? :))
                • grover Re: Forumowicze jakie są wasze ulubione lokale??? 23.02.02, 10:54
                  Przymierzałem się, ale jakoś nigdy nie mam odwagi, znając moje "umiejętności"
                  spokojnie (chyba) bym taką zjadł, zobaczymy następnym razem:)
                  • blenda Re: Forumowicze jakie są wasze ulubione lokale??? 23.02.02, 10:56
                    w takim razie zycze powodzenia:) ja bym pękła:)) ale wy panowie macie większe
                    spuściki o nas kobiet ;).
                    • grover Re: Forumowicze jakie są wasze ulubione lokale??? 23.02.02, 11:03
                      Jak dokonam tego wyczynu, to dam jakoś znać:))
                      • blenda Re: Forumowicze jakie są wasze ulubione lokale??? 23.02.02, 11:05
                        czekam z niecierpliwością by później móc Ci pogratulować i uścisnąć wirtualną
                        dłoń;)
                        • grover Re: Forumowicze jakie są wasze ulubione lokale??? 23.02.02, 11:09
                          Dzięki, teraz to już na 100% muszę iść zjeść tą pizzę.
                      • jasam Re: Forumowicze jakie są wasze ulubione lokale??? 23.02.02, 11:08
                        Nie wiem czy będziesz w stanie.
                        pozdr.
                        • blenda Re: Forumowicze jakie są wasze ulubione lokale??? 23.02.02, 11:14
                          jasam a Ty próbowałeś? pochwal sie;)
                          • jasam Re: Forumowicze jakie są wasze maksymalne pizze ? 23.02.02, 23:37
                            Jasam nie wybieram się do pizzerii
                            Jasam + 1 = jedna duża
                            Jasam + 2 = dwie duże
                            itd..
                            pozdr.
                            • unikorn Re: Forumowicze jakie są wasze maksymalne pizze ? 24.02.02, 00:26
                              jasam napisał(a):
                              > Jasam nie wybieram się do pizzerii
                              > Jasam + 1 = jedna duża
                              > Jasam + 2 = dwie duże
                              > itd..
                              > pozdr.

Skoro Jasam nie wybiera się sam, to może wybierze się kiedyś z Unikornem?...
                              ...gdyż Jasam dzieli z Unikornem to samo osiedle :) Pzdrv!
                              Poza tym Unikorn nie był jeszcze w Antonio i podobnie jak niektórzy na Forum
                              został przez tutejsze wypowiedzi bywalców Antonio zachęcony do wizyty tam.
    • blenda Re: Forumowicze jakie są wasze ulubione lokale??? 23.02.02, 10:49
      Wiecie co. nie zdiwię się jak co jakiś czas przechodzimy nieświadomie obok
      siebie właśnie będąc gdzies ze znajomymi w jakiś naszch ulobionych miejscach:)
      Może nawet siedzumy przy siąsiednich stolikach. :))

pozdrówki
    • yavorius Re: Forumowicze jakie są wasze ulubione lokale??? 23.02.02, 11:11
      Na szybko -> Yem z gyrosem
      Na wolno -> Sphinx i shoarma i te sosy i piwko i mmmmm....
      Pizza In centro, Qvo Vadis

Wybiorę się do Antonio, jak mi ktoś napisze, gdzież to.
      • blenda Re: Forumowicze jakie są wasze ulubione lokale??? 23.02.02, 11:27
        hmmm tak mysle jaki adres ale nie jestem w stanie sobie teraz przypomniec.
        grover moze ty pamiętasz?

• unikorn Re: Forumowicze jakie są wasze ulubione lokale??? 23.02.02, 11:30
        Już o tym było wspominane w innym wątku:
        Piotrkowska 126
        Piotrkowska 309
        Gdańska 50

Pzdrv!
        • yavorius Re: Forumowicze jakie są wasze ulubione lokale??? 23.02.02, 11:38
          dzięki
        • grover No właśnie!! 23.02.02, 13:35
          Miałem napisać, ale musiałem iść do kina po bilety więc dzięki Unikorn za
          cytat, teraz wszyscy już wiedzą:))
          BLENDA ja chodzę do tej na Piotrkowskiej 309:))
          Grover
          • unikorn Re: No właśnie!! 24.02.02, 00:31
            A czy Grover mógłby polecić coś 'special'?
            Oczywiście wszystko zależy od gustu, ale zawsze jest coś, czego nie wolno
            przegapić w menu danego lokalu...

Przyszły degustator pizzerii Antonio :)
            • grover Re: No właśnie!! 24.02.02, 08:31
              unikorn napisał(a):

> A czy Grover mógłby polecić coś 'special'?
              > Oczywiście wszystko zależy od gustu, ale zawsze jest coś, czego nie wolno
              > przegapić w menu danego lokalu...
              >
              > Przyszły degustator pizzerii Antonio :)

Jak masz mało kasy margherita 4 rodzaje:), ale tak polecam Mafiosso - pychota:)
              GROVER
              • Gość: blenda Re: No właśnie!! IP: *.lodz-piaski.sdi.tpnet.pl 24.02.02, 09:18
                grover napisał(a):

>
                > Jak masz mało kasy margherita 4 rodzaje:), ale tak polecam Mafiosso - pychota:)
                > GROVER

Co do mafiosso to tak jak napisałam kilka postów wyżej jest dla odwaznych ;)))))
          • Gość: blenda Re: No właśnie!! IP: *.lodz-piaski.sdi.tpnet.pl 24.02.02, 09:17
            Grover czyli do tej małej przy Blikle? Ja jeśli idę do Antonio to tyko tam :).
            pozdrówki
            • grover Re: No właśnie!! 24.02.02, 09:20
              Niekoniecznie, ja chodzę częściej do tej na placu Reymonta - mam bliżej:))
              Ale tamtą też czasem odwiedzam
              GROVER
              • unikorn Re: No właśnie!! 24.02.02, 09:36
                > wyżej (acz w tym samym wątku) Blenda napisała:
                jedliście kiedys pizze mafiozo w Antonio? jest taka ostra, że jak zjesz ze trzy
                kawałki to nie czujesz języka i czujesz sie jak smok wawelski :)

O Mafiozo już czytałem Grover - na pewno spróbuję :-6
                Ponadto pisałeś o 60 rodzajach pizzy, a ty mi tu z tą Margheritą - przecież to
                podstawa! Ale ok, na pewno coś dobrego wybiorę...

I jeszcze jedno - która placówka jest w końcu lepsza: P-126 czy P-309?
                • Gość: blenda Re: No właśnie!! IP: *.lodz-piaski.sdi.tpnet.pl 24.02.02, 09:44
                  sądzę że to chyba rzecz gustu:) lub tez poprostu miejsca prezbywania w chwili
                  obecnej;)))
                • grover Re: No właśnie!! 24.02.02, 09:46
                  unikorn napisał(a):

> Ponadto pisałeś o 60 rodzajach pizzy, a ty mi tu z tą Margheritą - przecież to
                  > podstawa! Ale ok, na pewno coś dobrego wybiorę...
                  Idź, popróbuj dla każdego coś innego:)

> I jeszcze jedno - która placówka jest w końcu lepsza: P-126 czy P-309?

W P-126 jest więcej miejsca!!!!
    • kasiaprim _____________________________DOLCE VITA 24.02.02, 09:39
      Jak mam gosci i chce zarazem zjeść i pogadac - to ide do Dolce Vita,
      Piotrkowska -obok Sphinxa-tego koło Saspolu.
      Prowadzi to pół-krwi Włoch , Włodek Santi i kucharzy genialnie. Za poledwiczke
      w sosie pieprzowym z gnocchi -mozna oddac królestwo.
      A Włosi, których tam zaprowadziłam, twierdzą, ze takiego tiramisu nie jedli
      nigdzie-nawet we Włoszech...
    • agnesp76 Re: Forumowicze jakie są wasze ulubione lokale??? 25.02.02, 11:12
      A czy ktoś był może w Orfeuszu? (pl. Dąbrowskiego - Dom Aktora)
    • por_borewicz Re: Forumowicze jakie są wasze ulubione lokale??? 26.02.02, 21:18
      Nie przegladalem szczegolowo co bylo chwalone we wczesniejszych postach, ale ja
      lubie sobie wpasc do Pub'u 97 albo do Peronu 6. Poniewaz lubie chinskie
      jedzenie a w Zlotej Kaczce robia je naprawde wysmienicie to moge tez napisac,
      ze lubie te restauracje, ale niestety jest jak dla mnie troche zbyt
      wysokobudzetowa, takze tylko czasami, i to bardzo czasami, mozemy sobie
      pozwolic na wizyte w tym przybytku... a na "obiady poza domem" w czasie pracy
      wpadam najczesciej do Sfinxa, bo smacznie i szybko...

Pozdrawiam Forum i Forumowiczow
      Por. B.
    • postmodern Re: Forumowicze jakie są wasze ulubione lokale??? 26.02.02, 21:50
      Jak byłem w Łodzi... to bawiłem w Kaliskiej i Fabryce... oba bardzo przyjemne...
      • Gość: Bianka Re: Forumowicze jakie są wasze ulubione lokale??? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.02.02, 21:53
        Postmodern Sio!
    • hubar Re: Forumowicze jakie są wasze ulubione lokale??? 27.02.02, 12:52
      Qrdemol- Pub Dziennikarski Piotrkowska 79.

pozdrowy
      • perry. Re: Forumowicze jakie są wasze ulubione lokale??? 27.02.02, 13:42
        W Łodzi: Servantka, Łódź Kaliska, Esplanada

W Warszawie: Fret@Porter, Kompania Piwna, Pod Baryłką

Pozdrawiam - Perry
    • Gość: aard Re: Forumowicze jakie są wasze ulubione lokale??? IP: 195.117.14.* 27.02.02, 15:11
      Wall Street, Iron Horse, OD Zmierzchu do świtu, Riff-Raff, Piwnica u plastyków,
      Jazzga, Ale kino. Chyba starczy.
    • Gość: shookee Re: Forumowicze jakie są wasze ulubione lokale??? IP: *.gtsgroup.com 27.02.02, 15:14
      Fabra
    • ixtlilto up! 28.04.02, 19:02
      Z wiadomych mi powodów- podrzucam ten wątek, może ktoś coś jeszcze cekawego
      dopisze?!

pozdroofka, Ixtlilto
      • Gość: kasiaprim Re: up! IP: *.pai.net.pl 28.04.02, 19:41
        no wiec dipisze Jazzge- za dobry jazz
    • yavorius Yavorius dziękuje i zapytuje 28.04.02, 19:43
      forumowiczom za to, że polecili Antonio. Faktycznie, super. A czy ktoś wie,
      jakie są ceny w Złotej Kaczce?
      • blenda Re: Yavorius dziękuje i zapytuje 28.04.02, 21:11
        wysokie ;)))
    • bartuch Re: Forumowicze jakie są wasze ulubione lokale??? 30.04.02, 18:43
      Mafiosso najlepsza jest zdecydowanie w ,,Presto". Lubię Qurdemol, Vabank (pub,
      bardzo sympatyczne kelnerki), Fabrę (z sentymentu, byłem na otwarciu), mimo
      wszystko Kaliską, Peron, Bagdad (ale głównie za kawkę)...I pewnie 15 innych,
      ale nie chce mi się pisać:-))))))
      PS. Rzecz jasna pozdrawiam Moją Ulubiona Forumowiczkę....
    • b00g13 Re: Forumowicze jakie są wasze ulubione lokale??? 30.04.02, 18:59
      ZAPIECEK!!!! piwo, chamska;) obsluga, gitary, znajomi (patrz chamska;) obsluga),
      koncerty za darmo..... tylko ciagle te same twarzyczki!! moze by ktos
      odswierzyl zapieckowy sklad gosci?!!
      p.s. w piatki polecam przychodzenie poznym wieczorem tzn po polnocy bo
      wczesniej wszystkie miejsca sa zajete.
      pozd

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka