Gość: Mirek IP: *.lodz-marysin.sdi.tpnet.pl 23.02.02, 10:22 info.onet.pl/462791,11,1,0,120,686,item.html www.rzeczpospolita.com.pl/gazeta/wydanie_020223/publicystyka/publicystyka _a_2.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
arturx2 Re: Już mi się rzygać chce od tej hipokryzji. 23.02.02, 13:33 Chodzi o to (pierwsza wiadomość) że w kato-telewizji pokazali nagie ciała (słynny reżyser wg słynnej prozy) i my-abonamentowicze(!) zapłacimy za to 50.000 zł kary. A z drugiej strony ARCYBISKUP bzykał masowo kleryków przez całe lata i wszyscy udawali że jest ok. W końcu jednak sprawa się (nieco) rypła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: owieszka duchowny nie bzyka ! przecież to grzech !! IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 23.02.02, 13:44 Duchowny przecież wie, że za taki występek trafi do piekła. No a jescze Taki duchowny !!! On pasterz bzykający innych pasterzy -tfu , tfu, tfu..... Szkalują Pasterza -duchownego. Chłopina -przepraszam Duchowina aż zaniemogła i teraz przebywa na rekonwalescencji !! Wstydźcie się Wy sprawcy Niemocy duchownego, Naszego Ojca i Brata - ich wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przedruk przedruk wyjątków IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 23.02.02, 13:53 Dzisiejsza "Rzeczpospolita" ujawniła, że arcybiskup poznański Juliusz Paetz molestował seksualnie kleryków i księży swojej diecezji. Według dziennika, o skłonnościach homoseksualnych hierarchy wiadomo od co najmniej dwóch lat. Mimo protestów księży i katolików świeckich, Juliusz Paetz nie zmienił swojego zachowania, a listy w tej sprawie - między innymi do delegatów Episkopatu Polski na Synod Biskupów czy do Rzymu - pozostawały bez echa. Odpowiedz Link Zgłoś
vladip Re: przedruk wyjątków 23.02.02, 14:05 a to Polska właśnie pzdr vladip a tak przy okazji czy on złamał jakieś prawo? molestował nieletnich czy co? czy to jest sprawa obyczajowa czy kryminalna? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: geograf Re: przedruk wyjątków IP: *.toya.net.pl 23.02.02, 19:05 nie molestował nieletnich, ale molestował kleryków, którzy potencjalnie nie sa gejami. Pikanterii dodaje fakt, że ci, którzy molestuja i sa gejami SAMI POTĘPIAJA HOMOSEKSUALISTÓW Z AMBONY W KOŚCIELE, a po mszy...... tak to właśnie jest- krytykuje się z jednej, a robi się co innego z drugiej strony.... Odpowiedz Link Zgłoś
p8 Re: przedruk wyjątków 23.02.02, 20:32 Gość portalu: przedruk napisał(a): > Dzisiejsza "Rzeczpospolita" ujawniła, że arcybiskup poznański Juliusz Paetz > molestował seksualnie kleryków i księży swojej diecezji. Według dziennika, o > skłonnościach homoseksualnych hierarchy wiadomo od co najmniej dwóch lat. Mimo > protestów księży i katolików świeckich, Juliusz Paetz nie zmienił swojego > zachowania, a listy w tej sprawie - między innymi do delegatów Episkopatu > Polski na Synod Biskupów czy do Rzymu - pozostawały bez echa. Rzeczpospolita chyba pozazdrościła GW artykułu o skórach. Nikt oczywiście nie zwraca uwagi, że informoacje ne ten temat już dawno zamieszczono w tygodniku "Fakty i Mity", ale cóż, to przecież antyklerykalna gazeta, więc potraktowano to jak kaczkę dziennikarską... panBozia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przedruk "Nigdy nie molestowałem kleryków i księży" IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 23.02.02, 16:00 info.onet.pl/463135,11,item.html Arcybiskup Paetz: Nigdy nie molestowałem kleryków i księży Arcybiskup Juliusz Paetz w słowie skierowanym do księży dziekanów przebywających na Kongregacji Dziekańskiej odbywającej się w sobotę w Poznaniu napisał, że nigdy nie molestował kleryków i księży. "Poprosiłem Was tutaj dzisiaj, żeby powiedzieć, że nigdy nie molestowałem, powtarzam: nigdy nie molestowałem naszych kleryków i księży! Nie mam możliwości obrony, jestem biskupem. Obowiązuje mnie daleko idąca dyskrecja. Nas kapłanów, a przede wszystkim biskupa, obowiązuje najwyższy szacunek dla osoby ludzkiej i dbałość o dobro jej imienia. Dlatego nie wymieniłem i nie wymienię osób, którzy mnie oskarżają, by zachować maksymalny szacunek dla ich dobrego imienia. Media w przeciwieństwie do mnie mogą wiele rzeczy pisać, mówić, oskarżać" - napisał abp Paetz. Arcybiskup dodał również, że akcja przeciwko niemu została zaplanowana. "Z całej tej akcji widać, że została ona szeroko zakrojona i systematycznie prowadzona" - napisał. Zdaniem abp Paetza doszło do nadinterpretacji jego słów i zachowań. "Jeden z kapłanów naszej archidiecezji powiedział: »Arcybiskup płaci za swoją spontaniczność«. Doszło do nadinterpretacji moich słów i zachowań. Chciałbym spojrzeć w twarz tych, którzy mnie oskarżali. Bardzo proszę o modlitwę, modlitwę w mojej intencji i w intencji Kościoła, Kościoła Poznańskiego" - apelował do kapłanów i świeckich z archidiecezji poznańskiej abp Paetz. Tekst słowa księdza arcybiskupa do kapłanów PAP otrzymała z sekretariatu Metropolity Poznańskiego. Metropolita Poznański miał w sobotę otworzyć spotkanie dziekanów poznańskiej Kurii, jednak nie mógł przybyć na nie ze względów zdrowotnych. Kapłani udali się więc do Pałacu Arcybiskupiego. Arcybiskup podziękował księżom za spotkanie, którego pragnął, bo - jak określił - ostatnie dni są bardzo trudne dla niego i jego pasterzowania. Przeprosił za to, że - ze względu na to, iż jest po operacji - przyjmuje ich na siedząco i ma niedyspozycję głosową. w. Odpowiedz Link Zgłoś
arc.paetz dementuje wszystkie plotki o mojej osobie 23.02.02, 19:49 to nie ja tylko michal jackson. on chce postawic w warszawie park rozrywki dla malych chlopczykow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ChrisBTO Re: Już mi się rzygać chce od tej hipokryzji. IP: *.lodz-marysin.sdi.tpnet.pl 23.02.02, 20:09 Arcybiskupowi WOLNO. Jest zwykłym księdzem, a jako taki ślubował tylko Celibat (z łaciny caelebs - bezżenny) a nie Czystość, jak zakonnicy. Czystości nie ślubowali też chędożeni przez Wielebnego alumni. Też mogą, pełnoletni przecież. To jest bezprecendesowy atak na kościół, matkę naszą. Co to, pedałem nie wolno sobie być? Parę lat temu w lodowcu w Alpach znaleziono zamrożonego człowieka sprzed 10 tys lat. Niby nic takiego, ale w jego odbytnicy znaleziono spermę. Też niby nic takiego, ale opiekę finansową nad badaniami odmrożeńca zadeklarował związek księży - homoseksualistów z Belgii czy inszego Beneluksu. I to jest szczera prawda, żebym tak peda.. pardon, żebym tak zdrów był. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ChrisBTO hipokryzja- uzupełnienie IP: *.lodz-marysin.sdi.tpnet.pl 23.02.02, 20:30 Oczywiście, stary testament ma coś przeciwko: 'Z mężczyzną nie będziesz obcował, jako z niewiastą, obrzydliwością to jest' 3 Mojżeszowa (Leviticus - Kapłanów), XVIII, 22.Ale też w tej sprawie Najważniejszy Biały przysłał już swoich zaufanych chłopaków w sukienkach dla śledztwa. To są ich domowe sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
p8 Re: Już mi się rzygać chce od tej hipokryzji. 23.02.02, 20:34 Nie napiszę dużo. Powiem poprostu: A słowo stało się ciałem... I tyle panBozia Odpowiedz Link Zgłoś
krzys52 Dlaczego!? To biskupowi nie przysluguje prawo... 23.02.02, 22:35 ...pierwszej nocy!? Gdy oczywiscie o seminarzystow idzie. Przeciez to jest praca od podstaw na rzecz poszanowania dla hierarchii, oraz poswiecenia w pracy dla Boga i ludzi. Takich rzeczy nie wiedziec.... .. K.P. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znak= z ostatniej chwili -Dmuchał tylko. Bez zaciągania IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 23.02.02, 22:39 Odpowiedz Link Zgłoś