Dodaj do ulubionych

"Marketowe"(Tesco) autobusy tylko dla wybranych?

11.02.11, 15:30
[i"]Albo karta lojalnościowa Clubcard albo nici z bezpłatnego kursu.
Tesco sprawdza, czy bezpłatnymi autobusami, za które płaci sieć, podróżują jej klienci, czy łodzianie, którzy oszczędzają na przejazdach komunikacją miejską. Jeśli okaże się, że ci drudzy to liczniejsza grupa, bezpłatne autobusy z logo sklepu mogą zniknąć z łódzkich ulic.

Autobusy, które czekają na pasażerów przed marketem przy ul. Pojezierskiej, mają teraz otwarte tylko przednie drzwi. Przy wejściu znajduje się czytnik, który skanuje karty wydawane klientom Tesco podczas zakupów. Osób, które nie mają karty, kierowca nie zabiera. - A co, jeśli akurat zapomnę karty - irytuje się Ewelina Jagiełło, klientka Tesco..."[/i] finanse.wp.pl/kat,104124,title,Tesco-zlikwiduje-darmowe-autobusy,wid,13123168,wiadomosc.html?ticaid=1bc38
Obserwuj wątek
    • protz Re: "Marketowe"(Tesco) autobusy tylko dla wybrany 11.02.11, 21:05
      Jak pani Ewelina zapomni karty to nie pojedzie. Bedzie musiała pamietać. Proponuje nosic w portfelu.
    • topso_1 Re: "Marketowe"(Tesco) autobusy tylko dla wybrany 11.02.11, 21:19
      No cóż, myślałem że te autobusy to forma reklamy i nawet jeśli tylko połowa klientów jeżdzi do tesco to i tak im się opłaci. Widać mają nowego dyrektora i ma ciśnienie żeby się wykazać oszczędnością, a że tego typu sklepy były pod tym względem na maksa wyregulowane jeszcze zanim się w Polsce pojawiły to i zawsze te próby skazują nowego na robienie z siebie idioty. Dyrektorzy hipermarketów to dość specyficzna grupa ludzi. Całe lata miałem z tym styczność i wydaje mi się że ochrona w hipermarketach ma głównie na celu obronę przed idiotami na tym stanowisku. Są oni potencjalnie bardziej szkodliwi niż 100 klientów złodzieji dziennie. Jednak najlepsze racjonalizacje utrudniające pracę zakładu i produkcję pod szyldem oszczędności widziałem w sonoco na nowym józefowie. Menagment powinien dostać nagrodę za najlepszy sabotaż i kompletny brak świadomości. Ale to moja prywatna opinia jakby co oparta jedynie na własnej obserwacji Jak to działa w różnych miejscach. Generalnie w naszym kraju poziom nauczania na kierunku zarządzanie musi być śmieszny bo jedyną metodę ograniczania kosztów jaką się stosuje to zwalnianie niekiedy bez pojęcia pracowników i dociążanie pozostałych ponad miarę co zazwyczaj przynosi odwrotne rezultaty.
      • Gość: franczyzobiorca Re: "Marketowe"(Tesco) autobusy tylko dla wybrany IP: *.toya.net.pl 11.02.11, 22:43
        topso_1 napisał:

> No cóż, myślałem że te autobusy to forma reklamy i nawet jeśli tylko połowa kli
        > entów jeżdzi do tesco to i tak im się opłaci.

Myślenie nie jest twoją mocną stroną. Zresztą ty się chwaliłeś, że masz prawo jazdy (twoje największe życiowe osiągnięcie prawdopodobnie) więc nie truj.
        • topso_1 Re: "Marketowe"(Tesco) autobusy tylko dla wybrany 12.02.11, 00:57
          Pozdrawiam wesołego trolla :) Marnie sie pocieszasz ale zawsze coś. A może uraz został?
          • pralat_na_wrotkach Re: "Marketowe"(Tesco) autobusy tylko dla wybrany 13.02.11, 15:55
            Zamknij się.
            • Gość: kaka Re: "Marketowe"(Tesco) autobusy tylko dla wybrany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.11, 17:29
              Rozkazuj sobie piaskownicy trollu, epatoanie głupotą to toja specjalność ale doprawdy już jesteś nudny
              • Gość: Właściciel jachtu Re: "Marketowe"(Tesco) autobusy tylko dla wybrany IP: *.toya.net.pl 13.02.11, 18:05
                > epatoanie głupotą to toja specjalność

Pisz po polsku, poszwo szpitalna.
    • Gość: a Re: "Marketowe"(Tesco) autobusy tylko dla wybrany IP: *.toya.net.pl 11.02.11, 22:44
      > A co, jeśli akurat zapomnę karty - irytuje się Ewelina Jagiełło, klientka Tesco...

To samo, co w przypadku zapomnienia innej niezbędnej rzeczy: dupa zbita. Porażająca inteligencja.
    • Gość: bbb Re: "Marketowe"(Tesco) autobusy tylko dla wybrany IP: *.4web.pl 12.02.11, 07:29
      A w całej tej akcji nie chodzi wcale o przegonienie przypadkowych pasażerów, którzy jeżdżą za darmo. Chodzi tylko i wyłącznie o zmuszenie większej liczby osób do wyrobienia kart lojalnościowych, dzięki którym market wie co kupują, w którym sklepie, jak często, ile wydają... a teraz będą jeszcze wiedzieć, na którym przystanku wsiadają w drodze do sklepu
      • oliwija Re: "Marketowe"(Tesco) autobusy tylko dla wybrany 12.02.11, 08:03
        wyrobienie karty nic nie kosztuje.. wiec co to za problem ja wyrobić... gorzej jesli potem nie beda wpuszczac tych co to nie kupuja w Tesco
        • Gość: nika Re: "Marketowe"(Tesco) autobusy tylko dla wybrany IP: *.4web.pl 12.02.11, 10:40
          Otóż taki, ze kots moze zwyczajnie NIE CHCIEC swoich danych udostepnic kolejnemu sklepowi. Ja nei chcę. Od roku przy kazdej bytnosci w Tesco non stop pytają mnie o tę karte, a JA JEJ NIE CHCE. Co więcej, jestem niemal pewna, ze gdyby zaskarazyć ten durny pomysł, to okazałoby sie, ze jest niezgodny z prawem, bo nikt nie ma prawa ZMUSZAC do wyrabianai kart lojalnosciowych i uzalezniać od tego przewozu. Klient kupujący bez karty zostawia TYLE samo w kasie Tesco. I ja sobie tego gówna na pewno nie wyrobie.
          • Gość: bbb Re: "Marketowe"(Tesco) autobusy tylko dla wybrany IP: *.4web.pl 12.02.11, 12:09
            Ale to jest transport prywatny a nie publiczny. Jak Tesco będzie chciało to będzie wpuszczać do autobusu tylko za okazaniem gołej dupy. I nikomu nic do tego. jak ktoś jedzie taksówką to musi mieć pieniądze żeby zapłacić, więc co? Zaskarżyć taksówkarzy, że uzależniają podwózkę od majętności człowieka bo jak kogoś nie stać to nie pojedzie?
            • hermina5 Re: "Marketowe"(Tesco) autobusy tylko dla wybrany 12.02.11, 14:06
              >Jak Tesco będzie chciało to będzie wpuszczać do autobusu tylko za okazaniem gołej dupy. I >nikomu nic do tego.

Mylisz się. Bardzo dużo do tego PIH oraz UOKiK . Prywatne nie oznacza, ze mozna tam zrobić wszystko.
              • Gość: bbb Re: "Marketowe"(Tesco) autobusy tylko dla wybrany IP: *.4web.pl 12.02.11, 17:59
                PIH? UOKiK? No bez żartów! Może mają też sprawdzać kogo ja wożę swoim samochodem? A może nałożą kary na Hutchinson że do autobusów pracowniczych wpuszcza tylko swoim pracowników? :)
                • Gość: Bredzisz Re: "Marketowe"(Tesco) autobusy tylko dla wybrany IP: *.4web.pl 12.02.11, 20:14
                  >Może mają też sprawdzać kogo ja wożę swoim samochodem?

Twój samochód rózni się od autobusów Tesco tym, z e jest prywatnym, osobowym srodkiem transportu zarejestrowanym na ciebie, a nie autobusem wynajętym przez Tesco dla klientów Tesco, a nie tylko - dla klientów biorących udział w programie lojalnosciowym. Coś widzę, ze bardzo tu trudno niektórym zrozumieć, czym rózni sie prywatna własność od prywatnej firmy, a w tejże firmie pakiet usług od przewoźnika .
                  • Gość: bbb Re: "Marketowe"(Tesco) autobusy tylko dla wybrany IP: *.4web.pl 12.02.11, 20:39
                    No, to teraz trzeba pozwać MPK, że jako przewoźnik domaga się opłat za przejazd! Zrozum osobo, że Tesco ma prawo wozić swoimi autobusami kogo chce i na warunkach jakie sobie ustali. Ustaliło, że przejazd za okazaniem karty i nikomu nic do tego. Nie ma takiego przepisu, który zabroniłby prywatnemu przewoźnikowi ustalania własnego regulaminu przewozu.
                    • Gość: Brednie Re: "Marketowe"(Tesco) autobusy tylko dla wybrany IP: *.4web.pl 13.02.11, 09:56
                      Nie ma takiego przepisu, który zabroniłby prywatnemu przewoźnikowi usta
                      > lania własnego regulaminu przewozu.

To nie jest prywatny ani publiczny przewoznik, rejestrujący usługę płatnego przewozu, ale autobus podnajęty przez Tesco dla klientów tegoż sklepu. I NIE MA TEKIEGO PRZEPISU, który zmusza klienta do ujawnienai danych wrazliwych, czyli swoich danych osobowych, czyli wyrobienia sobie karty klienta, za to jest przepis o ochronie danych osobowych, który to przepis chroni te dane, wiec stoi w jaskrawej sprzecznosci z działaniami Tesco. Dotarło, czy jeszcze jasniej to tłumaczyć ?
                      • Gość: bbb Re: "Marketowe"(Tesco) autobusy tylko dla wybrany IP: *.4web.pl 13.02.11, 10:18
                        Masz wybór - wyrabiasz sobie kartę i zbierasz punkty za zakupy i możesz jechać autobusem albo nie wyrabiasz karty, nie zbierasz punktów i nie jeździsz autobusem. Nie widzę tutaj żadnego przymusu. Zarówno punkty jak i autobus to wartość dodana, którą dostają osoby chcące przystąpić do programu. Zakupy może zrobić każdy. A Tesco nie ma obowiązku przywozić klientów.
                        Tak więc nie widzę żadnej sprzeczności z przepisami o ochronie danych osobowych. A idąc twoim tokiem myślenia trzeba by ukarać MPK, że zmusza do podawania danych osobowych przy wyrabianiu migawki, trzeba by ukarać kluby sportowe, że zmuszają osoby chętne do uprawiania sportu do wypełniania kart członkowskich, trzeba by ukarać wszystkie sieci telefoniczne, kablówki, dostawców internetu, że każą podawać swoje dane przy podpisywaniu umów na dostarczanie usług...
                        Nie chcesz - nie wsiadasz. Dotarło, czy jeszcze jaśniej to tłumaczyć?
                        • Gość: Brednie Re: "Marketowe"(Tesco) autobusy tylko dla wybrany IP: *.4web.pl 13.02.11, 11:39
                          >przymusu. Zarówno punkty jak i autobus to wartość d
                          > odana, którą dostają osoby chcące przystąpić do programu

Nie. Autobus istnieje dla klientów, a nie - dla klientów chcących przystapić do programu. I istniał na długo zanim ktokolwiek wymyslił ten program. Dlatego uzaleznainie przejazdu klienta od wyrobienia PRZYMUSOWEGJ karty lojalnosciowej jest po prostu powodem do zaskarzenia sklepu. Zrozumiałes, czy nadal nie?

> . A idąc twoim tokiem myślenia trzeba by ukarać MPK

Nie , idziesz teraz swoim przedziwnym tokiem myslenia, który z niewiadomych powodów przypisujesz mnie.
                          • Gość: hehe Re: "Marketowe"(Tesco) autobusy tylko dla wybrany IP: *.toya.net.pl 13.02.11, 12:01
                            Nie karm trolla, on z głodu będzie udawał że nie zrozumiał tak długo jak długo karma będzie płynęła. Szkoda czasu.
                          • Gość: bbb Re: "Marketowe"(Tesco) autobusy tylko dla wybrany IP: *.4web.pl 13.02.11, 12:06
                            > Autobus istnieje dla klientów, a nie - dla klientów chcących przystapić do programu.

A gdzie tak jest napisane? I idąc dalej - dla klientów czyli tych, którzy coś kupują w Tesco, czy tych co przyjechali tylko popatrzeć, a może tych co kiedyś byli w Tesco a teraz chcą tylko podjechać dwa przystanki za darmo a też czują się klientami? Tworzysz jakąś dziwną ideologię braku możliwości decydowania o własności prywatnej. Zatem jeszcze raz - czy masz obowiązek wozić swoim samochodem każdego kto chce wsiąść? Nie, bo to Twój samochód. Czy tesco ma obowiazek wozić każdego kto chce wsiąść? Nie, bo to ich autobus.
                            • Gość: Brednie Re: "Marketowe"(Tesco) autobusy tylko dla wybrany IP: *.4web.pl 13.02.11, 12:15
                              >Tworzysz jakąś dziwną ideologię braku możliwości decydowania o wła
                              > sności prywatnej.

Nie, to tobie się wydaje, ze własność prywatna oznacza - mogę zrobić wszystko co chcę, nawet wprowdzić zasadę, ze autobusami Tesco mogą jeżdzić tylko te kobiety, które zdejmą majtki i pokazą dupę kierowcy. Do tego myli ci się pojęcie "osoba prywatna" oraz instytucja - dlatego w kółko wypisujesz bzdury o swoim prywatnym samochodzie. No to informuję Cię, misiu, że instytucje prywatne rwóniez obowiazuje prawo w tym kraju, mimo, ze tobie wydaje sie, ze jest inaczej. I rzeczywiscie, pójde za radą porzednika, bo tobie by sie przydał kurs pojęć prawnych na poziomie gimnazjum.
                              • Gość: bbb Re: "Marketowe"(Tesco) autobusy tylko dla wybrany IP: *.4web.pl 13.02.11, 12:22
                                No to skoro tak dobrze znasz to prawo (bo ja nawet na poziomie gimnazjalnym nie) to zacytuj mi przepis, który według Ciebie łamie tesco. Tylko zacytuj, a nie "gdzieś tam kiedyś było, że nie wolno". I nie pisz, żebym sobie sam poszukał, bo ja nie będę szukał przepisów, które według mnie nie istnieją :)
                                • Gość: hehe Re: "Marketowe"(Tesco) autobusy tylko dla wybrany IP: *.toya.net.pl 13.02.11, 12:50
                                  Nie znajomość przepisów nie ma znaczenia i tak trzeba ich przestrzegać, inaczej wszyscy by się tak tłumaczyli. A tutaj trollu nie szkółka niedzielna, poszukaj w googlach. Sklep nie może zmuszać w ten sposób klientów do wyrabiania karty lojalnościowej i tyle. Ale pewnie autor tego pomysłu był równie głupi jak ty więc jak widać jest was więcej. Jest to forma dyskryminacji a o tym na pewno masz pojęcie bo takich jak ty często ona spotyka.
                                  • Gość: bbb Re: "Marketowe"(Tesco) autobusy tylko dla wybrany IP: *.4web.pl 13.02.11, 15:48
                                    Czyli z braku innych argumentów zaczynamy się obrażać? :) hehe, super, proszę państwa! ten pan jest dyskryminowany bo go do bezpłatnego autobusu tesco nie wpuszczają :) a nie czujesz się dyskryminowany, że np. masz blisko autobus tesco, a real już w twoje okolice nie podjeżdża? To jest dopiero dyskryminacja, że jedno osiedle ma autobus do reala a drugie nie!
                                    • Gość: malng Jesteś niestety IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.11, 17:22
                                      Idiota na łasne życzenie, ale spójrz na wpis poniżej, przynajmniej nie jesteś sam. Juz nie dokarmiam bo pękniesz biedaku z przejedzenia
                                      • Gość: Właściciel jachtu Re: Jesteś niestety IP: *.toya.net.pl 13.02.11, 18:07
                                        > Juz nie dokarmiam bo pękniesz biedaku z przejedzenia

Dokarmiasz ale pod innym nickiem - można się było domyślać, że nie wytrzymasz. Myślałeś, biedaku, że się nikt nie zorientuje?
                                      • Gość: ja Roszczeniowe glaby IP: *.wroclaw.mm.pl 14.02.11, 23:58
                                        Ta roszczeniowa postwa takich imbecyli jak ty zawsze mnie zadziwia.

Dowiedz sie wiec, ze autobusy Tesco to prywatny transport samochodowy i moze ustalac sobie dowolne zasady korzystania z niego. Oczywiscie nie moze nikogo dyskryminowac oraz zmuszac do zakladania kart lojalnosciowych. A wiez zeby bylo sprawiedliwie i z autobusow Tesco mogli korzystac rowniez klienci, ktorzy nie chca z jakis powodow zalozyc sobie tych kart lojalnosciowych, Tesco wprowadzi oplaty za przejazd swoimi autobusami. Pasuje?
                                  • Gość: poczta polskla Sklep nikogo nie zmusza do niczego IP: *.wroclaw.mm.pl 14.02.11, 23:54
                                    Nikt nie musi korzystac z tych prywatnych autobusów firmy Tesco. Skonczy się tak, że Tesco wprowadzi oplaty dla tych, ktorzy nie posiadaja karty lojalnosciowej (bo niby dlaczego ma wozic kogos za darmo?). O to wam chodzi? Zeby mozna bylo jechac autobusem Tesco, ale nie trzeba bylo wyrabiac karty lojalnosciowej? No to Tesco zrobi tak jak napisalem (bo ma do tego prawo), jak tak dalej bedziecie przynudzac.
                              • Gość: ... Re: "Marketowe"(Tesco) autobusy tylko dla wybrany IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.02.11, 17:04
                                > Nie, to tobie się wydaje, ze własność prywatna oznacza

Chłopcze o poniekąd trafnym nicku nie pier­dol jak zbity kundel, tylko odpowiedz na proste pytanie: "gdzie jest napisane, iż ten autobus jest wynajęty i dostępny dla WSZYSTKICH klientów Tesco?"
                • Gość: hehe Re: "Marketowe"(Tesco) autobusy tylko dla wybrany IP: *.toya.net.pl 12.02.11, 20:26
                  Tu akurat sprawa nie jest taka oczywista, możesz nie wozić afroeuropejczyków samochodem prywatnym ale korporacja taksówkowa również prywatna nie może takich wprowadzać zasad. Sadzę że w tym wypadku sklep nie może dzielić klientów na lepszych i gorszych i ciekaw jestem kto osobiście wpadł na tak debilny pomysł. Jestem pewien że w żadnym kraju cywilizowanym jak Niemcy czy Anglia coś takiego by nie przeszło.
                  • Gość: ... Re: "Marketowe"(Tesco) autobusy tylko dla wybrany IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.02.11, 17:07
                    Jest
                    > em pewien że w żadnym kraju cywilizowanym jak Niemcy czy Anglia coś takiego by
                    > nie przeszło.

W cywilizowanym kraju w ogóle nie byłoby czegoś takiego jak "darmowy autobus" zwożący biedotę z połowy miasta do krainy szczęśliwości.
                    • jedyny.kkk Re: "Marketowe"(Tesco) autobusy tylko dla wybrany 13.02.11, 20:07
                      I tu się mylisz. Jest to pomysł skopiowany żywcem z zachodu.
                      • Gość: łodzianin Re: "Marketowe"(Tesco) autobusy tylko dla wybrany IP: 78.133.191.* 14.02.11, 18:07
                        jedyny.kkk napisała:

> I tu się mylisz. Jest to pomysł skopiowany żywcem z zachodu.

Tak. Z dzikiego zachodu.
                        • Gość: ja W PRL nie bylo marketow i byl spokoj IP: *.wroclaw.mm.pl 15.02.11, 00:09
                          Po cosmy wychodzili z komunizmu, skoro nadal ikee Lenina (wszyscy mamy rowne żołądki) sa wiecznie zywe. Kiedys nie tylko nie bylo marketow, darmowych autobusow podwozacych klientow do tych sklepow, ale w ogole nie bylo nic w nielicznych sklepach (Spolem, ale za pozno wstolem). Po co to bylo zmieniac? Przeciez bylo tak fajnie i blogo...
                          • Gość: a A po co tam markety, skoro byl tylko ocet?! IP: *.toya.net.pl 15.02.11, 07:48
    • Gość: nie Re: "Marketowe"(Tesco) autobusy tylko dla wybrany IP: *.4web.pl 12.02.11, 10:36
      Nie podoba mi się to i warto byłoby się temu przyjrzeć z punktu widzenia litery prawa. Program lojalnosciowy CLUBCARD nie ejst OBOWIAZKOWY, sa ludzie, którzy nei chcą zbierać tych durnych punktów i udostepniać swoich danych , mimo, ze zaopatrują sie w Tesco niemal codzinnie.
      • Gość: gość Re: "Marketowe"(Tesco) autobusy tylko dla wybrany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.11, 10:49
        Korzystanie z teskosmrodów też nie jest obowiązkowe. Żal wydać 4,8zł na bilet w obie strony? Wyrób kartę i korzystaj z teskosmroda za darmo. Logiczne?
        • Gość: no Re: "Marketowe"(Tesco) autobusy tylko dla wybrany IP: *.4web.pl 12.02.11, 11:29
          Fakt, ze tobie wszystko kojarzy sie tylko z uzaleznieneim finansowym to nie mój problem.

Ja mowię o prawnej podstawie wprowadzenia mozliwosci uzalezniania przejazdu od obowiazkowego udziału w programie lojalnoscioweym czyli de facto dyskryminacji klienta, który nie chce ujawnić danych osobowych. Taka rzecz dzieje sie na granicy prawa i bardzo latwo ją obalić, a bilet za 4,80 kompletnie nie ma z tym nic wspólnego.
          • pralat_na_wrotkach Re: "Marketowe"(Tesco) autobusy tylko dla wybrany 13.02.11, 15:58
            Pieprz sobie dalej. Oby głośniej. Efekt będzie taki, że Tesco zlikwiduje autobusy kompletnie i wtedy będziesz zadowolony.
            • iluminacja256 Re: "Marketowe"(Tesco) autobusy tylko dla wybrany 13.02.11, 16:22
              Boże, co za nuda...

Tak sie akurat wątpliwie składa, ze mieszkam koło megawspaniałego Tesco. I tak się też składa, ze to konkretne Tesco już przerabiało " innowacje" nadgorliwego manegamentu i zlikwidowało autobusy Tesco w ogóle. Efekt był do przewidzenia dla wszystkich, tylko nie dla menagerów, co mnie jakoś nie dziwi... Po pół roku bez autobusów dochody sklepu i ilosc klientow tyak zastraszajaco poleciała na łeb na szyję, ze przywrócono wszystkie linie...

A klasyczny problem Tesco na rynku polskim polega na tym, ze zaczynaja znacząco odstawać asortymentowo od np. Reala i ludzie coraz rzadziej tam chodzą.
      • oliwija Re: "Marketowe"(Tesco) autobusy tylko dla wybrany 14.02.11, 08:07
        Gość portalu: nie napisał(a):

> Nie podoba mi się to i warto byłoby się temu przyjrzeć z punktu widzenia litery
        > prawa. Program lojalnosciowy CLUBCARD nie ejst OBOWIAZKOWY, sa ludzie, któr
        > zy nei chcą zbierać tych durnych punktów i udostepniać swoich danych , mimo, ze
        > zaopatrują sie w Tesco niemal codzinnie.

pani w "recepcji" Tesco na Bałutach na mje ale... co do danych powiedizała mi ze moga byc wymyślone- przeciez nikt nie sprawdza mnie z dowodem.I co wy na to?
        • pralat_na_wrotkach Re: "Marketowe"(Tesco) autobusy tylko dla wybrany 14.02.11, 14:32
          > pani w "recepcji" Tesco na Bałutach na mje ale... co do danych powiedizała mi z
          > e moga byc wymyślone- przeciez nikt nie sprawdza mnie z dowodem.I co wy na to?

Świetne. Typowo polsko-katolickie rozwiązanie.
    • Gość: Em Re: "Marketowe"(Tesco) autobusy tylko dla wybrany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.11, 14:02
      A co, gdy ktoś dopiero jedzie do Tesco i jest przed zakupami, podczas których wydano by mu kartę?
      Widać, że wszelkimi siłami starają się, by nas doić a wszelkie ulgi likwidować. Oraz zebrać jak największą ilość danych osobowych.
      • Gość: x Re: "Marketowe"(Tesco) autobusy tylko dla wybrany IP: *.dormar.net.pl 12.02.11, 21:22
        > Widać, że wszelkimi siłami starają się, by nas doić

Jasne, firma Tescvo jest po to, by dawać COKOLWIEK za darmo takiemu niktowi jak ty. puknij się w ten głupi łeb. Nikt cię nie zmusza, żebyś jeździł teskobusem, ani żebyś tam kupował.

naprawdę, wasza głupota, z perspektywy kilkuset kilometrów i kilku lat życia więcej mnie poraża. znalazło się roszczeniowe podejście do życia...
        • Gość: x Re: "Marketowe"(Tesco) autobusy tylko dla wybrany IP: *.dormar.net.pl 12.02.11, 21:22
          > Tescvo

wiadomo, że tesco
          rąsia mi się obśrizgła
          • Gość: Tr Re: "Marketowe"(Tesco) autobusy tylko dla wybrany IP: *.toya.net.pl 08.06.11, 14:33
            aaki inteligentny, a tak mu się ręka obślizguje...;/ nie chodzi o postawę roszczeniową. Autobusy mają na celu promować Tesco i zachęcać ludzi by robili tam zakupy. Teraz zamiast pozyskać klientów, tylko ich stracą, jeśli będą wymagać od każdego karty clubbingowej by go wpuścić. Jeśli nie wsiądę by zrobić zakupy i otrzymać kartę, to nie zostanę klientem takiego zachęcającego i segregującego dyskontu. A jeśli ktoś z kartą będzie wsiadał, ale nie dotrze do Tesco, bo wysiadzie po drodze? Tesco nie zarobi, a taka osoba niczym się nie będzie różnić od „gapowicza”. Ciekawi mnie, kiedy firmy sprzedające długopisy też zaczną – tak, jak Tesco – inwigilować, czy ktoś kupił długopis do użytku „zgodnie z przeznaczeniem”, czy też może niecnie używa go do mieszania Earl Grey?
            • binkaa Re: "Marketowe"(Tesco) autobusy tylko dla wybrany 09.06.11, 13:04
              Autobusy spod sklepu przy ul. Pojezierskiej przestały kursować w czerwcu. - Sprawdzaliśmy, ilu pasażerów to nasi klienci, a ilu wykorzystuje nasze autobusy jako darmową komunikację miejską - mówi Michał Sikora, rzecznik Tesco. - Przeznaczymy zaoszczędzone na połączeniach pieniądze na coś, co lepiej przysłuży się klientom. Raczej nie przełoży się to na obniżki cen. Prawdopodobnie wydamy je na remonty.

Więcej... lodz.gazeta.pl/lodz/1,35136,9740974,Supermarket__Tesco__likwiduje_bezplatne_linie_autobusow.html#ixzz1Om9upzFS
        • Gość: Brednie Re: "Marketowe"(Tesco) autobusy tylko dla wybrany IP: *.4web.pl 13.02.11, 10:03
          >Jasne, firma Tescvo jest po to, by dawać COKOLWIEK za darmo

I nie daje. Autobus obsługuje JEJ KLIENTOW, a co za tym idzie - zarówno tych, którzy maja gdzieś czy ich dane zostaną sprzedane jeszcze trzem fiormom i tych, którzy tego nie chcą tej sprzedazy i nie chcą karty. Oni zostawiaja te same pieniadze - przepis wprowadził jakis idiota, który nie ma pojęcia o mechanizmach funkcjonowania prawa, a roszczeniowy stosunek wprowadziło Tesco i to BEZPRAWNIE. .
          • pralat_na_wrotkach Uważam, że to urocze 13.02.11, 15:59
            że swoje posty podpisujesz "brednie". Nie sposób się taką ich oceną nie zgodzić. Otóż faktycznie wypisujesz straszliwe brednie.
          • pralat_na_wrotkach Re: "Marketowe"(Tesco) autobusy tylko dla wybrany 13.02.11, 16:06
            Ty też nie masz pojęcia o prawie - do tej pory nie byłeś łaskaw przytoczyć przepisu, który został przez Tesco złamany.

No ale cóż - firmowanie swoich postów słowem "brednie" jest jak widać nad wyraz trafne.
            • Gość: kaka Re: "Marketowe"(Tesco) autobusy tylko dla wybrany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.11, 17:25
              Nadal demonstrujesz ignorancję. Urocze. Troll jak nie ma co robić niedzielę bya straszny z głodu
              • Gość: Właściciel jachtu Re: "Marketowe"(Tesco) autobusy tylko dla wybrany IP: *.toya.net.pl 13.02.11, 18:03
                A NIE BO TY
              • Gość: ja Idz sie wyplakac w mankiet IP: *.wroclaw.mm.pl 15.02.11, 00:05
                Dowiedz sie, ze Tesco nie ma zadnego obowiazku dowozic za darmo swoich klientow do marketu. Robi tak dlatego, ze doszlo do wniosku, ze mu sie z jakis powodow to oplaca. Teraz zarzad Tesco doszedl do innego wniosku i ma prawo decydowac jakich klientow chce wozic swoimi autobusami.

Darmowe autobusy Tesco dla posiadaczy kart lolajnosciowy. Tylko debil przesiakniety komunistycznymi pomyslami widzi w tym cos niestosowanego.
          • Gość: fakty Re: "Marketowe"(Tesco) autobusy tylko dla wybrany IP: *.toya.net.pl 13.02.11, 20:18
            Nie masz racji.
      • Gość: Halo, tu Brzoza! Re: "Marketowe"(Tesco) autobusy tylko dla wybrany IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.02.11, 17:09
        > A co, gdy ktoś dopiero jedzie do Tesco i jest przed zakupami, podczas których w
        > ydano by mu kartę?

A gdyby tu Wasza matka przechodziła do domu starców, a tego domu by tu wczoraj nie było, to byście staruszkę przejechali, tak? A to przecież WASZA MATKA!!!
        • Gość: x Re: "Marketowe"(Tesco) autobusy tylko dla wybrany IP: *.dormar.net.pl 13.02.11, 17:14
          ziew
          • Gość: Właściciel jachtu Re: "Marketowe"(Tesco) autobusy tylko dla wybrany IP: *.toya.net.pl 13.02.11, 18:04
            Gość portalu: x napisał(a):

> ziew

No tak, jeszcze brakowało tu idioty, który będzie ziewał, pluł, kasłał i pierdział.
            • jedyny.kkk Re: "Marketowe"(Tesco) autobusy tylko dla wybrany 13.02.11, 20:10
              No akurat tego tutaj dostatek, pierdzą bez sensu aż rzygać się chce
              • Gość: łodzianin Re: "Marketowe"(Tesco) autobusy tylko dla wybrany IP: 78.133.191.* 14.02.11, 18:09
                jedyny.kkk napisała:

> No akurat tego tutaj dostatek, pierdzą bez sensu aż rzygać się chce

Rzygającego idioty też brakowało.
                • jedyny.kkk Re: "Marketowe"(Tesco) autobusy tylko dla wybrany 14.02.11, 22:38
                  Dlatego przyszedłeś i już jest komplet misiu :)
                  • pralat_na_wrotkach Re: "Marketowe"(Tesco) autobusy tylko dla wybrany 14.02.11, 23:22
                    No nie bardzo, to ty deklarowałeś rzyganie ;)
    • Gość: Radca w randze min Re: "Marketowe"(Tesco) autobusy tylko dla wybrany IP: *.toya.net.pl 13.02.11, 21:52
      Oczywiscie macie słuszność. Macie słuszność, ale wynika ona z waszej niewiedzy.
    • Gość: wasyl To jest już koniec... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.11, 15:36
      lodz.gazeta.pl/lodz/1,35136,9740974,Supermarket__Tesco__likwiduje_bezplatne_linie_autobusow.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka