zteofilowa 15.02.11, 10:48 Czy Ktoś wie gdzie w Łodzi jeszcze znajduje się mlekomat? Ten spod Manufaktury zniknął zostawiając mnie z plastykowymi butelkami :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: SceptyQ Mlekomat przeniesiony... IP: *.filmschool.lodz.pl 15.02.11, 11:23 do C.H. Tulipan - Real, na Piłsudskiego/Wydawnicza... Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztof_wandelt Re: Gdzie w Łodzi Mlekomat? 15.02.11, 13:09 Pl.Barlickiego-Zielony Rynek w nowych pawilonach w okolicach patio Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Gdzie w Łodzi Mlekomat? IP: *.uml.lodz.pl 17.02.11, 14:19 Mlekomat jest na Pl.Barlickiego Odpowiedz Link Zgłoś
oli2323 Re: Gdzie w Łodzi Mlekomat? 20.02.11, 21:59 A ile kosztuje to mleko ile może stać w lodówce i czy jest dobre? Odpowiedz Link Zgłoś
oliwija Re: Gdzie w Łodzi Mlekomat? 21.02.11, 08:17 w manu kosztował 3,50 za litr. Bardzo dobre byl;o i u mnie stało ponad tydzień. Piliśmy nieprzegotowane. Pyszotka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LOL hahahaha IP: *.home.net.pl 21.02.11, 23:59 oliwija napisała: > w manu kosztował 3,50 za litr. Bardzo dobre było i u mnie stało ponad tydzień. > Piliśmy nieprzegotowane. Pyszotka Skoro takie "długowieczne", tzn, że coś w stylu UHT, a nie mleko. Miałaś do czynienia z prawdziwym mlekiem? Wiesz ile wytrzyma, mimo, że przetrzymywane w lodówce? "Pyszotka" hahaha Odpowiedz Link Zgłoś
oliwija Re: hahahaha 22.02.11, 08:02 nie napisałam, że stało w niezmienionym stanie. niektóre osoby lubia mleko zsiadłe nawet zima... no ale do tego trzeba dorosnąć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaczus (Tomek) Re: hahahaha IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.11, 08:36 Jeżeli niemieszane to tydzień w lodówce może stać świeże prawdziwe mleko, jeśli mieszane, to więcej niż 2-3 dni nie postoi. Tamto było zapewne poddane jakiejś wstępnej obróbce, właściciele coś tam próbowali przemycić bajkę, o sterylnych warunkach, więc mniejszej ilości bakterii, no ale wiadomo, ważne aby ludzi przekonać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zteofilowa Re: hahahaha IP: 178.73.48.* 22.02.11, 17:05 ale jak się postawił na zsiadłe to było smaczne niczym za komuny :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ana Re: Gdzie w Łodzi Mlekomat? IP: *.tktelekom.pl 22.03.11, 12:48 Zielony rynek polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gocha Biała woda IP: *.pl 22.03.11, 15:04 Kilku moich znajomych zakupiło ten "trunek", kiedy sprzedawany był w Manufie. Po degustacji, mocne rozczarowanie i teksty w stylu: szkoda kasy, biała woda. Moim zdaniem lipa, niczym się nie różniąca od "kartonowego" mleka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom Re: Biała woda IP: *.ms.lnet.pl 22.03.11, 16:03 Postawiłem na "zsiadłe". Po kilku dniach skwaśniało, ale było tak gorzkie, że cała zawartość wylądowała w WC. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: minka Re: Biała woda IP: *.tvsat364.lodz.pl 22.03.11, 20:32 Dla mnie, też bez rewelacji. Raz kupiłam, spróbowałam i na tym poprzestanę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: Gdzie w Łodzi Mlekomat? IP: *.adsl.inetia.pl 23.04.11, 20:43 w hali Bałucki Rynek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aasia Re: Gdzie w Łodzi Mlekomat? IP: *.xdsl.centertel.pl 22.05.11, 21:37 Bardzo fajne mleczko sprzedają na Radogoszczu Wschodzie - na Placu Słonecznym. W tym mlekomacie kosztuje tylko 3 złote! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KRÓWKA Re: Gdzie w Łodzi Mlekomat? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.12, 09:31 BAŁUCKI RYNEK Odpowiedz Link Zgłoś
pysiu1007 Re: Gdzie w Łodzi Mlekomat? 04.02.12, 15:12 widzew-wschod, stoi miedzy administracja Chrobry, a Galeria Widzewska, na przeciw ryneczku BATORY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kawa Re: Gdzie w Łodzi Mlekomat? IP: *.toya.net.pl 05.02.12, 10:07 Dąbrowa tuż przy nowej hali . Na wprost "Pioniera". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szła Maryna koło.. ktoś to jeszcze kupuje? IP: *.man-3.real-hosts.com 05.02.12, 12:50 Na początku ludzie dawali się nabrać, ale teraz? Odpowiedz Link Zgłoś
estetabeauty Re: Gdzie w Łodzi Mlekomat? 07.02.12, 13:07 mleka się nie je ani nie pije Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: v Re: Gdzie w Łodzi Mlekomat? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.12, 16:30 Wprawdzie nie miałem styczności z mlekiem z tzw. mlekomatów, ale obstawiam, że było to mleko poddane pasteryzacji niskotemperaturowej, ewentualnie mikrofiltrowane (w co wątpię). Podobne mleko można znaleźć w szklanych lub plastikowych butelkach w supermarketowych lodówkach. Takie mleko będzie miało dużo krótszą datę przydatności niż mleko UHT i będzie przypominało w smaku mleko świeże, ale nim nie jest. Odstawione owszem skwaśnieje, ale trzeba brać pod uwagę, że naturalna mikroflora takiego mleka jest zredukowana, a co za tym idzie - do końca nie wiadomo co się w tym mleku rozwija (patrz: gorzki smak). Jedyny sposób na prawdziwie świeże mleko to zakup w gospodarstwie mlecznym "prosto od krowy". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asiaa Re: Gdzie w Łodzi Mlekomat? IP: *.xdsl.centertel.pl 16.03.12, 16:39 Ludzie, stawianie wam mlekomatów i sprzedawanie prawdziwego mleka, to jak rzucanie pereł przed wieprze. Najpierw narzekacie, że to co wam sprzedają w skepach jest nienaturalne i chemiczne, a jak ktoś wysili się i kupi "trochę przydrogą lodówkę zwaną mlekomatem" to opluwacie go i wstawiacie jakieś idiotyczne bajki o mikrofiltracji. Poczytajcie informacje na mlekomatach i sprawdźcie, skąd pochodzi mleko, kto je doi i kto je bada. Tylko to trochę zachodu wymaga. |Lepiej obrobić komuś cztery litery, a jeszcze lepiej anonimowo. Nie ma w Łodzi ani jednego mlekomatu, który sprzedawałby inne mleko niż prosto od krowy!!! Jest dwóch pośredników, ale oni też biorą mleko prosto z gospodarstwa. Oprócz nich jeden rolnik, którego znam dostarcza mleko na Bałuty. Jezu, jaki rolnik poddawałby mleko mikrofiltracji!? co za ludzie mieszkają w tym smutnyc i chorym mieście Odpowiedz Link Zgłoś
kasiu_la80 gdzie? 20.03.12, 15:17 A czy te mlekomaty nadal działają? Proszę o informację o ich lokalizacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Gdzie w Łodzi Mlekomat? IP: *.ssp.dialog.net.pl 20.03.12, 16:11 Jest na Bałuckim Rynku na tej nowej hali!! Był jeszcze w zeszłym tygodniu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anqadaily mleko super!!!! IP: *.toya.net.pl 22.06.12, 16:59 Ciekawe, z ktorego mleka w kartonie mozna zebrac smietane?? Z mleka z mlekomatu owszem!!! Mleczko pyszne!!! skusilam sie raz i od dzisiaj tylko mleko stamtad (mlekomat na Tatrzanskiej)!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: mleko super!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.10.12, 00:00 PIJ MLEKO - BEDZIESZ WIELKI rostrój miał:PP Smacznego! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czuby Re: Gdzie w Łodzi Mlekomat? IP: *.ssp.dialog.net.pl 30.07.13, 11:17 a czy jest gdzies taki mlekomat na Retkinii? Albo może wiecie czy gdzieś indziej na tym osiedlu może dostać świeże mleko od krowy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Gdzie w Łodzi Mlekomat? IP: *.dynamic.chello.pl 31.07.13, 21:57 RETKINI. Nie Retkinii. Odpowiedz Link Zgłoś