ne-n Re: żarówki LED - ich skutecznośc w domu 12.12.15, 23:55 Koszt zakupu LED-ów w stosunku do tradycyjnych żarówek, zwraca się mniej więcej po roku użytkowania. Wydaje mi się, że warto inwestować w takie oświetlenie, na greenie-world.com/pl/produkty/10-zarowki-domowe-i-biurowe można znaleźć żarówki domowe i biurowe w dobrych cenach, mają one wysoką wydajność, żywotność i niskie zużycie prądu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kowal Re: żarówki LED - ich skutecznośc w domu IP: 212.160.172.* 06.06.17, 10:40 Ceny LED przez ostatnie 2 lata znacznie spadły a prąd podrożał. Teraz zakup na www.ledigo.pl zwraca się już po miesiącu. Nie ma już alternatywy dla LED. Odpowiedz Link Zgłoś
marcelbakula Re: żarówki LED - ich skutecznośc w domu 24.01.16, 16:47 Wątek stary ale pytanie aktualne. Zgadzam się z poprzednikami, że kupujące elektronikę warto zainwestować w produkty markowe a nie najtańsze. Nie ma co jednak przesadzać i kupować najdroższych bo to strata kasy. Poniżej kilka przykładowych odpowiedników 40W: Gwint E27: www.ledigo.pl/pl/p/Zarowka-LED-E27-5W50W-Ciepla-G60/22520214 www.ledigo.pl/pl/p/Zarowka-LED-E27-4W40W-Ciepla-P40/22520216 E14: www.ledigo.pl/pl/p/Zarowka-LED-E14-4W40W-Ciepla%2C-Kulka-G45/22520221 GU10: www.ledigo.pl/pl/p/Zarowka-LED-GU10-4W40W-8SMD2835-Ciepla%2C-Ladna/22520242 Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: żarówki LED - ich skutecznośc w domu IP: *.play-internet.pl 23.05.16, 01:01 Stary temat. Obecnie LEDy stosuje się już nie tylko do oświetlenia w domach ale także w biurach, sklepach, halach produkcyjnych , w latarniach ulicznych. Technologia LED nie ma sobie równych. Żarówki Ledigo są tak dobrej jakości, że konkurencja zachodnia wymięka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: żarówki LED - ich skutecznośc w domu IP: *.play-internet.pl 23.05.16, 01:03 odsyłam na www.ledigo.pl Odpowiedz Link Zgłoś
212l Re: żarówki LED - ich skutecznośc w domu 09.08.16, 11:08 Ja mam ledową taśmę na suficie podwieszanym w łazience, a w pozostałych pomieszczeniach żarówki ledowe i jestem bardzo zadowolona. Nie dość, że rachunki za prąd znacząco zmalały, to światło jakieś takie ładniejsze się wydaje. Osobiście zaopatruje się w www.ledolandia.pasaz24.pl i jestm zadowolona z takiego wyboru. Odpowiedz Link Zgłoś
55555k12 Re: żarówki LED - ich skutecznośc w domu 22.08.16, 10:26 Również mam ledy z ledolandia.pasaz24.pl/, co prawda nie taśmy a żarówki ale jestem zadowolony Odpowiedz Link Zgłoś
marcitta Re: żarówki LED - ich skutecznośc w domu 30.11.16, 10:44 ja też słyszałam różnie wersje i dlatego sprawdziłam sama. Kupiłam najpierw jakieś tanie i e faktycznie szybko były do niczego, potem więcej o tym poczytałam i wiem teraz że w tańszych często dają gorsze komponenty. Kupiłam droższą firmy Osram w hurtowni elmar www.elmar.pl/ i działa do dzis już prawie dwa lata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: żarówki LED - ich skutecznośc w domu IP: 212.160.172.* 06.06.17, 09:20 To, że działa 2 lata to nie żadna rewelacja tylko standard. Ledigo, Osram, Philips poświeci wiele długich lat a zakup zwraca się w 1 miesiąc (no może osram 2 miesiące bo mają zawyżone ceny). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: żarówki LED - ich skutecznośc w domu IP: *.toya.net.pl 10.12.16, 19:47 w kwestii oświetlenia zachęcam do odwiedzenia następującej strony: sztukawyceny.pl Odpowiedz Link Zgłoś
gtv_1 Re: żarówki LED - ich skutecznośc w domu 26.04.17, 23:10 Oświetlenie LED to rozwiązanie przyjazne nie tylko dla portfela, ale i dla naszego komfortu. Diody LED to średnio 40.000 godzin nieustannego świecenia i mniejsze zapotrzebowanie na energię elektryczną niż w wypadku tradycyjnej żarówki. Oprawy i źródła światła LED dostępne są w szerokim przekroju i palecie temperatury barwowej, więc bez problemu dobierzemy takie, które będą pasowały do naszego wnętrza: www.gtv.com.pl/pl/produktu Odpowiedz Link Zgłoś
brandigo Re: żarówki LED - ich skutecznośc w domu 04.05.17, 12:26 Wybierając żarówki LED warto zwrócić uwagę na barwę światła. Są różne preferencje ale zazwyczaj przy pracy lepiej sprawdza się zimne światło natomiast barwa ciepła sprzyja wypoczynkowi. Osobiście zwracam też uwagę na to czy żarówka posiada przetwornicę CCD. Żarówki LED wyposażone w przetwornicę nie męczą tak wzroku jak te której jej nie mają, zwłaszcza gdy spędza się dużo czasu przy sztucznym świetle. Wybór na rynku jest ogromny. Osobiście polecam sklep www.ledigo.pl - dobry wybór, jakość, cena i obsługa a to w dzisiejszych czasach ważne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak Re: żarówki LED - ich skutecznośc w domu IP: 212.160.172.* 06.06.17, 09:17 Aktualnie ceny oświetlenia LED są tak niskie, że różnica w cenie pomiędzy 4W i 6W top często około 2zł. Zapraszam na www.ledigo.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: żarówki LED - ich skutecznośc w domu IP: *.dynamic.chello.pl 27.08.17, 18:22 Najczęściej popełnianym błędem przy wyborze ledów jest kierowanie się wartością wat. Do tego nie zwracamy uwagi na odpowiednią liczbę takich źródeł światła i dziwimy się zbyt wysokimi rachunkami za prąd. Polecam zapoznać się ze wskazówkami zawartymi w tym artykule deko-rady.pl/porady/dobieramy-zarowki-led_12096. Osobiście sam z nich skorzystałem i jestem zadowolony. Odpowiedz Link Zgłoś
skyfall001 Re: żarówki LED - ich skutecznośc w domu 04.09.17, 13:51 Zalezy ile pali się światła, jeżeli dużo to takie oświetlenie ledowe na pewno dobrze się sprawdzi, w innych warunkach ta korzystność nie jest aż taka duża. Odpowiedz Link Zgłoś
c.kliszer Re: żarówki LED - ich skutecznośc w domu 07.01.21, 13:15 Taśmy są świetne camerata.ilawa.pl/scianki-ledowe-i-inne-rozwiazania-reklamowe/ wizualnie super sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś